Mainos

Vancouver Canucks 2023–2024

  • 119 392
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huonot peliotteet jatkuivat Vegasiakin vastaan ja sieltä 6-3 vierastappio. Viimeisistä 12 pelistä yhdeksän voittanut Vegas oli erittäin vahva, mutta Canucksin peli muistutti alkukauden yhtä jaksoa, kun hyökkääjät ajoivat liian syvälle sekä tehtiin iso määrä huonoja vaihto- ja merkkausvirheitä. Huolestuttavaan aikaan joukkue ja muutamat yksilöt ovat nyt pelaamassa huonoa jaksoa ja tuon Tocchet'kin nosti esiin.

Penalties and odd-man rushes and I didn’t think four or five guys were ready to play. We had our moments in the second and third periods, but that first put us behind the eight-ball. There were three or four plays where you need to go through people. They (Golden Knights) are a good wall team.

There were probably four plays where if we go through players, they don’t get the odd-man rush. And when you dive in and don’t get a piece of anybody, they get the odd-man rushes and I don’t know why they weren’t ready to play.

We were just a little light everywhere and that’s not the type of game you want. We have to find it quickly. Some guys have to look at what they can do different to help the team. We have to regroup and get the negativity out. It has to happen now.

Vegas teki neljä maalia pelin ensimmäisillä kahdeksalla laukauksella ja niin hyvin kuin kotijoukkue iskikin nopeasti maalipaikoille, suurin syy noihin oli Vancouverin pelaamisessa. Ei voi noin helposti antaa vastustajan tulla vauhdilla keskialueen yli ja hävitä merkkaukset. Tuon katastrofialun jälkeen ensimmäisen erän lopussa vielä Zadorov sai pelirangaistuksen ja Vegas iski toisen erän alkuun ylivoimalla jo lopullisen 5-1 johtomaalin. Vancouver ei luovuttanut, mutta peli oli käytännössä jo ratkennut.

Vancouverilla on NHL:n eniten ensimmäisen erän maaleja (89) ja joukkue on päästänyt seitsemänneksi vähiten maaleja ensimmäisissä erissä. Canucks on 27-6-3 saldossa niissä peleissä, joissa on johtanut ensimmäisen erän jälkeen. Mutta tässä pelissä tuo usein voittoisa resepti oli kaukana onnistumisesta. Ensimmäisen 10 minuutin sisään peli oli jo 3-1 kotijoukkueelle. Tuntui kuin tämä peli oltaisiin hävitty jo tuohon alkuun.

- Vegas iski kaksi kertaa pelissä heti (20 sekunnin päästä), kun Vancouver sai maalin. Ne pienetkin toivon rippeet murskattiin kotijoukkueen puolesta välittömästi eikä Canucks saanut kunnon henkeä päälle oikein missään kohtaa peliä.

- Hughes teki pelissä kaksi maalia ja nousi kaikkien aikojen Vancouverin pakkien pistepörssissä jaetulle kakkossijalle Mattias Öhlundin kanssa. Molemmilla on nyt 325 pistettä Vancouverin paidassa. Hughesin kauden maalimäärä on nyt 15 maalia, kun edellinen maaliennätys oli kahdeksan maalia.

- Nelosketju joutui pelaamaan aika paljon Eichelin ketjua vastaan ja nelosen pelaajista Bains näytti, että vielä on töitä edessä jotta hänestä voisi kaavailla tuollaista kovaa joukkuetta vastaan pintansa pitävää pelaajaa. Bainsin puolesta pitää sanoa onneksi se, että niin hienosti hän on kehittynyt, että ensi kaudella tuo saattaa olla jo edessä, mutta nyt näkisin paikaksi Abbotsfordin.

- Pettersson pelasi uransa 400. NHL-pelin, mutta vähän huolissaan pitää olla nyt tuosta pelistä. NHL:n pistepörssissä Elias on 13. sijalla ja olihan hän tammikuussa NHL:n kolmostähti, mutta en tiedä onko siellä nivusen kanssa jotain ongelmaa kun peli on nyt aika kaukana parhaasta.

- En haluaisi Vegasia vastaan playoffien avauskierroksella.

Tocchet Petterssonista;

It’s my job to figure ways to get him going. When he moves his feet, and I know everybody talks about it, he drives plays. He’s a hell of a player and we just have to keep reminding him to get in those situations and attack.

Ei ole enää kauan aikaa saada tuo peli toimimaan sillä tasolla millä se parhaimmillaan on toiminut. Jos Pettersson ei ole pelaamassa parastaan tai edes lähelle sitä, vähän vaikea nähdä joukkueenkaan menestyvän playoffeissa. Niin hyvä joukkue tämä Canucks ei ainakaan vielä ole, että tuo Petterssonin osuus voitaisiin kuvitella saatavan ryhmänä paikattua.

Ensi yönä tulee vastaan vieraissa Arizona. Katsellaan sitten miten viime aikojen vaisut otteet tuossa tulevat jatkumaan. Silovs varmaan pelaa sen pelin.

Positiivista tässä on nyt se, että Demkon paluu saattaa olla aika lähellä:





Toinen tärkeä pelaaja Lindholm on mukana reissussa, mutta ei ole kuulunut mitään pelaamisesta.

***





Abbotsford varmisti jälleen paikan AHL:n playoffeissa. Viime yönä kaatui Manitoba kotona 4-3 lukemilla. Max Sassonin kuuma vire jatkui ja Sasson antoi pelissä kaksi syöttöä. Sasson on yhdeksän pelin pisteputkessa ja noissa on tullut 13 pistettä. Aatu Räty antoi pelissä hienon syötön Sheldon Driesin toisen erän ylivoimamaaliin. Rädyllä on viimeisiin kuuteen peliin 12 (4+8) pistettä. Nyt kun Bains ja Podkolzin ovat ylhäällä, Räty ja Sasson on nousseet eturiviin.

Hienoa oli nähdä myös Lekkerimäeltä selvästi paras peli näistä hänen pelaamistaan kolmesta ottelusta. Lekkerimäki jäi pisteittä, mutta pääsi moniin paikkoihin ja laukoi viisi kertaa. Ihan kuin hän olisi tuossa nyt ymmärtänyt kahden pelin pienen hakemisen jälkeen vielä paremmin mitä vaaditaan farmitasolla noustakseen ratkaisuihin mukaan. Vielä kun hän saisi paikan ykkösylivoimasta, voisi odotella enemmänkin. Petterssonilta puolustuksessa jälleen myös hyvä peli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan mitään tuosta Arizona-pelistä, mutta laitetaan nyt vielä näin jälkijunassa vähän tuosta.

Vancouverin kapteeni Quinn Hughes ja Arizonan maalivahti Connor Ingram varastivat shown pelissä. Conor Garland loppuhetken maalilla ja Arturs Silovs varmalla maalivahtipelillä säestivät tuota hyvin ja Vancouver otti 1-2 vierasvoiton viime aikoina paljon maaleja (ennen peliä 19 maalia kolmeen peliin) tehneestä Coyotesista. Sellainen peli, missä oltaisiin voitu helposti kompuroidakin kun pelkkää sarjataulukkoa katsoo (ja etenkin nyt kun pelattiin toisena peräkkäisenä iltana), sillä kotona Arizona oli voittanut ennen peliä seitsemästä edellisestä pelistään viisi.

Sinällään ansaittu voitto, että Canucksin maaliolettama on viiden luokkaa ja Arizonan kolmen luokassa, mutta kyllä tuo maalinteko tuntuu olevan juuri nyt Vancouverille vaikeaa. Alkukaudesta upposikin sitten lähes kaikki. Toisaalta Tocchetin näkemys alkukaudesta oli myös, että ne maalinteon tärkeät tukitoimet tehtiin huolellisesti. Nyt helmikuun alun jälkeen Vancouverin maaliolettama 5v5 pelissä on ollut alkukautta parempaa, mutta maaleja on tullut vähemmän. Ehkä siellä se tietty suurin nälkä ja ne tärkeät tukitoimet maalipaikoissa ovat olleet sitten alkukauteen verrattuna heikompia.

Hyvää maalinteossa on nyt ollut se, että Canucks on tehnyt ylivoimamaalin kolmessa peräkkäisessä pelissä ja yhteensä neljä ylivoimamaalia noissa kolmessa pelissä. Hughes on tehnyt noista neljästä ylivoimamaalista kaksi ja antanut yhteen ykkössyötön. Vancouver tarvitsee toimivan ylivoiman playoffeihin ja kapteeni on näyttänyt hienoa esimerkkiä tuossa.

Toivottavasti tuo osa-alue saataisiin nyt rullaamaan, sillä Canucks ei ole mikään takavuosien Chicago tai Los Angeles, joka pystyisi kehnolla ylivoimalla playoffeissa ihmeisiin. Erinomaisesti pelaava Demko, riittävän hyvä tasakenttäpeli ja toimiva ylivoima voisivat olla sellaisia asioita, joilla joukkue saattaisi parhaimmillaan pärjätäkin. Mutta noita tarvitaan kaikkia yhdessä siellä haastamiseen ja lisäksi tarvittaisiin sopivasti tuuria mukaan.

Loistavaa kautta pelaava ja edelleen eteenpäin kehittyvä Hughes saavutti pelissä yhden merkkipaalun lisää tälle kaudelle:





Hughes pelaa Norris-tason kautta. Toinen juttu on sitten se, miten äänestäjät näkevät lopulta tuon, mutta häneltä on saatu ylivoimaisesti paras kausi mitä olen koskaan nähnyt Vancouverin pakin pelanneen. Top10 sijoilla Norris-kisassa ovat olleet Canucksin pakeista aikanaan Hughesin viime kauden lisäksi Jovanovski, Öhlund, Ehrhoff ja Hamhuis (Aucoin, Babych ja Reinhart pelasivat muualla nuo Norris-kisansa top10 kaudet), mutta eivät lähelläkään Hughesin tasoa.

Silovs pelasi toisen hyvän pelinsä NHL:ssä. Arizonan maalille hän ei voinut mitään ja muuten vaikutti kuin hän olisi ollut pitkäänkin pelaamassa tuolla (todellisuudessa tuo oli hänen seitsemäs NHL-peli). Maalivahtivalmentajien Ian Clarkin ja Marko Toreniuksen yhteistyöstä on ollut paljon puhetta ja he ovat yhdessä kasvattaneet Silovsia eteenpäin uralla. Silovs vaikuttaa ainakin näiden kahden pelaamansa pelin perusteella vakaammalta kuin viime kaudella, vaikka silloinkin pelit menivät NHL:ssä hyvin. En ole maalivahtiasiantuntija, mutta sijoittuminen ja kiekkojen löytäminen tuntuisi kehittyneen viime kaudesta myös NHL-tasolla. Ehkä henkistä kypsyyttäkin on tullut lisää.

Chris Faberin juttu Silovsista:


Tocchet;

For a goaltender, especially a 23-year-old that came in last year and played five games at the NHL level and then going to the World Championship, it's a high-pressure tournament. And then being the guy down in Abbotsford, right from the start of the year, to now get some NHL games. It is huge for his development and getting to work with Clarkie in NHL practices. I mean, you got to think his development has just increased over the last I think the last six or seven months.

You can tell Clarkie has been working with him. He's not sliding all over the place. He's not flopping, he is there for the second shot. You can tell. That is when you know the goalie is listening and you've got a mature goalie – when he is there for the second shot and he’s not out of the net.

DeSmith on ollut pätevä kakkosmaalivahti tällä kaudella eikä minua haittaisi lainkaan hänen jatkonsa, mutta Silovsin kehittynyt peli on asia, mikä saattaa ratkaista ensi kauden kakkosvahdin paikan. Tälle kaudella Canucks halusi antaa Silovsille ykkösvahdin aseman ja hyvää treeniä Abbotsfordissa ja toivoi tuon kehittävän häntä enemmän kuin Demkon takana satunnainen pelaaminen NHL:ssä. Ehkä tuosta Demkon loukkaantumisesta hopeareunukset voi löytää juuri tästä Silovsin saamasta lyhyestä näyttöpaikasta ja treeneistä NHL:ssä.

Silovs;

Shots are more accurate, have more speed, and overall, everything is more demanding. At every level, everyone tries their best but here you have to get out of yourself more and more, because there's more pressure. All combining, I am finding that extra depth, which I probably would not achieve without adding pressure.

I think it's great just getting experience and getting into games. I’m understanding that I can play at this level. And I have to work more to be better, and better at this level. But I think it is a good start.

Los Angeles olisi vielä tällä vieraskiertueella vastassa. Piste tuosta, niin voisi olla ihan tyytyväinen kiertueen pistesaldoon.

***

MacIntyren haastattelu Rutherfordista:





Rutherford nostaa haastattelussa esiin mm. tuon Abbotsfordin pelaajien kehittämisen, Allvinin työn managerina ja Vancouverin kokemattomuuden playoffeista. Lisäksi hän sanoo, että Dakota Joshua on ykkösprioriteetti noista omista UFA-pelaajista ja että Canucksin suunnitelmat palkkakaton suhteen ajoittuvat nyt sinne saakka, kun Hughesin sopimus tulee päättymään.

***

AHL:ssa Abbotsford jatkoi voittoputkeaan ja kaatoi Manitoban kotonaan 5-2 lukemilla. Sheldon Dries kahdella maalilla ja Linus Karlsson sekä Aatu Räty 1+1 tehoilla olivat pelin tähdillä. Sawchenko pelasi maalilla ihan hyvän pelin. Elias Pettersson sai uransa ensimmäisen syötön, mutta Lekkerimäelle ei vielä pisteitä tullut, vaikka tämäkin peli oli hyvä. Nyt hän pelasi mm. Sassonin läpiajoon, mutta tuosta ei vielä avauspistettä tullut. Noihin paikkoihin nähden tuntuu jopa erikoiselta tuo pisteettömyys, mutta pitää kyllä sanoa hänen pelaavan kokonaisvaltaisesti hyvin kahden suunnan peliä.

Petterssonin uran ensimmäinen AHL-piste:





Liekeissä oleva Räty teki hienolla laukauksella 4-2 maalin:





Rädyllä oli hidas startti Abbotsfordissa pisteellisesti viime kaudella (vain kaksi maalia ensimmäisiin 23 peliin), mutta nyt tällä kaudella tuo meno näyttää ihan erilaiselta. Viimeisiin seitsemään peliin Aatu on tehnyt 17 pistettä samalla kun on kuulunut joukkueen alivoiman tärkeisiin hyökkääjiin ja on pelannut hyvää kahden suunnan peliä. Selkeää nostetta pelissä nähty ja etenkin nyt kun joukkue on kisannut paikasta playoffeihin, Räty on ollut oikein hyvä. Minä testaisin Rätyä nyt vielä loppukaudesta ylhäällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noah Juulsen on Vancouverin ehdokas Bill Masterton Trophyyn:





***

Bains pistettiin Abbotsfordiin:





Ensimmäinen käyminen ylhäällä oli tätä jälkimmäistä parempi. Toivottavasti pystyy näistä nyt saamaan oppia jatkoon. Niin pitkän tien on tehnyt varaamattomana pelaajana tuonne NHL:n porteille, että työnteosta tuo tuskin ainakaan jää kiinni.

***

Canucks Armyn prospecteihin keskittynyttä toimittajaa Dave Hallia haastateltiin Canucks Centralilla:


Haastattelu alkaa noin 24 minuutin kohdalta ja keskittyy lähinnä nyt noihin muutamaan Abbotsfordin pelaajaan.

Joitakin poimintoja tuosta haastattelusta:

- Näki Bainsissa samaa NHL:ssä mitä nähtiin viime kaudella Abbotsfordissa, eli alku vaatii totuttelua uuteen ympäristöön.

Tuo pitää varmasti paikkansa, joskin vielä on kysymysmerkki miten Bains tulee jatkossa pelaamaan NHL:ssä. Farmissa viime kaudella nähtiin kuitenkin juuri tuollaista, eli ensimmäisiin 26 peliin tuli kaksi maalia ja sai vasta sitten kunnolla pelistä kiinni. Pitää muistaa, että Bains nostettiin ennen Podkolzinia farmista ja minäkin olisin tehnyt noiden kanssa noin päin farmiotteiden perusteella. Podkolzin on noista kahdesta ollut kuitenkin parempi nyt ylhäällä (myös enemmän kokemusta sieltä).

- Lekkerimäki on näyttänyt heti sopeutuneen Abbotsfordiin.

Se tärkein on hallussa, eli pelin kokonaisuus. Lekkerimäki on pelannut erittäin vastuullista puolustuspeliä, voittanut kaksinkamppailuja ja Hall on pitänyt paljon siitä mitä on nähnyt. Yleinen käsitys Lekkerimäestä on yksipuolisempi hyökkäyspään pelaaja (ilmeisesti tullut maalivideoiden kautta?), mutta etenkin nuorten kisojen jälkeen paransi jo SHL:ssä tuota muuta pelaamistaan paljon. Nyt Sheldon Dries noista Abbotsfordin veteraaneista nosti haastattelussa esiin tuon Lekkerimäen monipuolisuuden ja vastuullisuuden kahteen suuntaan mikä on myös selvästi näkynyt minunkin mielestä.

- Hall uskoo Elias Petterssonin nousevan ensi kaudella fanien suosikiksi.

Isokokoinen (6-4, 210) ja fyysisesti pelaava pakki on sopeutunut nopeasti farmikiekkoon, mikä ei toisaalta tule yllätyksenä kun pelityylin voisi myös kuvitella sopivan kapeaan kaukaloon. Vahva maalin edessä, kulmissa ja taklauksissa. Pärjää erittäin hyvin jo nyt kaikissa fyysisissä tilanteissa. Hallin mielestä on ollut virkistävää seurata Petterssonin pelaamista. On enemmän kykyjä kuin olla puhtaasti puolustava pakki.

- Räty on yksi AHL:n kuumimpia pelaajia tällä hetkellä.

Tuo ketju missä Räty pelaa yhdessä Sassonin ja Karlssonin kanssa, on löytänyt erinomaisen kemian. Räty on tehnyt maaleja hyvällä laukauksella ja esittänyt enemmän tuota puolta. On pelannut nyt laidalla ja Hall uskoo Rädyn pelaavan NHL:ssä myöhemmin laiturina, mutta silti hänestä voi kasvaa hyvä kahden suunnan aloituksia voittava hyökkääjä. Luistelu (vaikka onkin kehittynyt) ja pelin vieminen ylöspäin ovat vielä kehityksen kohteita, mutta Räty on menossa nyt selvästi parempaan suuntaan.

- Ei usko Abbotsfordista kasvavan vielä ensi kaudeksi välttämättä juuri pelaajia ylös, mutta hyvä kehitystyö on kokonaisuutena organisaatiolle lupauksia antava asia.

Nosti mahdollisina ensi kauden niminä NHL:n suhteen esiin Petterssonin, Woon ja McWardin, jonka pelistä on pitänyt myös paljon. Podkolzin, Räty ja Bains saattavat olla mahdollisia myös. Jätetään myös Sassonille tuossa mahdollisuus, sillä hänellä nopeus riittäisi sinne jo. Sentterin tontti ylös on toki niin vaikea saavuttaa, että saa kyllä tehdä jopa pieniä ihmeitä mikäli ensi kaudeksi tulee haastamaan.

Lekkerimäen Allvin kaavaili pelaavan farmissa, mutta tuo kauden aikana nähty kehitys kokonaispelissä saattaa vielä muuttaa tilannetta mikäli kehitys myös jatkuu. Itse olisin sitä mieltä, että "uutta leikkikalua" ei ole syytä esitellä yleisölle takavuosien tyyliin liian nopeasti, vaan antaisin aikaa Lekkerimäelle kasvaa farmissa ja opetella kunnolla pienen kaukalon pelin. Toki hänellä on ensi kauden aikana mahdollisuuksia nousta jo ylös.

***

Tästä on muuten jo kuusi vuotta aikaa:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Varma keino ampua itseä jalkaan NHL:n kovinta kotijoukkuetta (tähdistöpelin jälkeen) ja 1-3-1 kilpikonnaa vastaan, kun ottaa kaksi hölmöä jäähyä ensimmäisten viiden minuutin sisään ja päästää kuudella ensimmäisellä laukauksella kolme maalia. Sieltä voi sitten kokeilla onnea nousuun. Ei tule onnistumaan.

Vancouver teki nyt muutenkin liikaa virheitä ja etenkin monille pakeille tuli noita. Siellä vain Hronek ja Cole selvisivät aika puhtailla papereilla. Muuten pelissä koitettiin taistella ja kyllä joukkue paikkoja pääsi kuitenkin luomaan. Natural Stattrickin mukaan pelin vaaralliset paikat Vancouverille kaikkien tilanteiden aikana 20-8 ja maaliolettamakin 4,66vs2,23.

Tocchet oli tällä kertaa tappiosta huolimatta pääosin ihan tyytyväinenkin;

We weren’t that bad. We were in the game today, we had some chances. They converted, we didn’t. You can look at the six goals and think it’s bad, but I actually liked the effort. Guys tried hard, just too many egregious mistakes, then it’s in your net.





- DeSmith on ollut tällä kaudella pääosin hyvä kakkosvahti, mutta alkaako tuo ykkösvahdin rooli nyt painamaan? En tarkoita, että tätäkään tappiota olisin pistämässä DeSmithin piikkiin. Kings teki maalinsa ylivoimalla, läpiajosta ja puolustuspelin virheistä, joista on turha maalivahtia lähteä syyttämään. Mutta nyt viime aikoina on tullut selväksi se, miksi DeSmith on urallaan "vain" kakkosvahti. Ero Demkoon on kieltämättä erittäin iso.

- Zadorovilla ja Soucylla oli vaikeat illat. Soucy on ollut pääosin hyvä, mutta nyt hänellä oli selvästi huonoin Canucksin pakkien maaliolettama tasakentin. Zadorov on jokeri, jolta voi saada oikein hyvän pelin tai sitten tällaisen. Ei voi kuin toivoa, että playoffeissa nähtäisiin sitä parempaa.

- Blueger teki alivoimamaalin ja katkaisi viimein 40 pelin maalittoman putkensa. Blueger on ollut maalittomuudesta huolimatta hyvä pelaaja joukkueelle. Joka ilta asenne on hyvässä kunnossa ja tasakentin joukkueen toiseksi parasta maaliolettamaa pelaava hyökkääjä, vaikka on pelannut aika vaikeitakin peluutuksia.

- Petterssonilta nähtiin parasta peliä vähään aikaan, vaikka tilastoihin ei tullut kuin syöttö ja kuusi laukausta. Lisäpisteet eivät olleet kaukana; hän syötti Boeserin maalin, laukoi läpiajosta Talbotia mailanvarteen, järjesti A-luokan maalipaikat Boeserille ja Garlandille, hommasi Vancouverille pelin ensimmäisen ylivoiman ja pelasi muutenkin hyvän pelin. Jos jatkaa näin, niin pisteet ovat taas tulossa pian.

- Boeser teki jo kauden 39. maalinsa ja enää tuosta harvinaisesta 40 maalin rajasta ei olla kuin yhden maalin päässä. Hukkasikin pelissä kaksi parhaan tontin paikkaa, joten tuo rajapyykki oli mahdollista saada täyteen jo tässä pelissä.

Kolmen vieraspelin putken saldoksi jäi kaksi pistettä, eli siihen piste per peli -toiveeseen ei päästy ja mentiin pettymyksen puolelle tällä kertaa. Edmonton hengittää jo niskaan ja viikon päästä päästään katsomaan tuota divarin kärkipeliä vieraissa. Sitä ennen on kuitenkin vuorossa kotona ensin Vegas tiistaina ja Arizona torstaina.

***

Abbotsford hävisi kirvelevästi kotipelinsä Coachellaa vastaan jatkoajalla. Canucks johti peliä lähes loppuun saakka Lekkerimäen uran ensimmäisellä AHL-maalilla, mutta 50 sekuntia ennen loppua Coachella tuli tasoihin ja jatkoajalla voittoon. Molemmat vieraiden maalin teki veteraanihyökkääjä Max McCormick. Nikita Tolopilon uran ensimmäinen nollapeli jäi siis 50 sekunnista kiinni. Coachellan avainpelaaja oli maalivahti Chris Driedger, jolla kävi kyllä kieltämättä myös tuuria.

Lekkerimäki laukoi siis pelissä ensimmäisen maalin ja tuon lisäksi kerran tolppaan. Abbotsfordin kannalta ikävä uutinen oli tärkeän ykkösparin pakin ja uransa 200. farmipelin pelanneen Jett Woon loukkaantuminen. Tuo tuli nähdäkseni vahingossa (jalat osuivat yhteen uransa ensimmäistä ammattilaispeliä pelaavan Lleyton Roedin kanssa ja jalka vääntyi), mutta Woon mahdollinen pitkä loukkaantuminen jättäisi kyllä ison aukon takalinjoille, jossa muutenkin on nähty tällä kaudella paljon loukkaantumisia.

Abbotsford ja Coachella pelaavat toisen keskinäisen pelinsä ensi yönä.

Lekkerimäen maali ja avauspiste roikkui jo aikaisemmissa peleissä paikkoihin nähden ilmassa, mutta tulihan se nyt lopulta. Lekkerimäki pelasi samassa ketjussa Bainsin kanssa ja tuossa kaksikossa voisi olla hyvä tutkapari, kun yhteispeli tuntui aika luontevalta heti.






 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren juttu Lindholmista:





Lindholmilla on ollut vaikea kausi ja tuo huononi vain lisää kuusi peliä sitten, kun veteraanisentteri sai rannevamman. Tai oikeastaan tuo vamma oli tullut jo aikaisemmin, mutta kuusi peliä sitten hän päätti lopulta koittaa huilata rannettaan kuntoon.

Ei ihan paras runkosarjan loppu sopimuskauttaan pelaavalle hyökkääjälle, mutta hän päätti huilata auttaakseen joukkuetta silloin kun on tärkein paikka ja ollakseen paremmassa iskussa playoffeissa. Tuo rannevamma on kuulemma sellainen, että sillä pystyisi pelaamaan vaikka heti jos olisi pakko (playoffit), mutta pelaaminen ei sitä auttanut ja kun joukkueen tilanne oli hyvä, niin lepo nähtiin parhaaksi avuksi.

My main goal here is to win the Stanley Cup. Whether that is me putting up zero points or putting up (many), I don't even care, honestly. But I want to be helping the team in the right way. And I think I can help this team by playing my best hockey and help this team take the next step and have a good run in the playoffs.

Going into the last year of your contract and I'm a UFA after this season, obviously I put a lot of pressure — even before the season started — on myself. I wanted to produce and be the best version of myself and, obviously, it hasn't really worked out. That's just the way it has been. But then the trade happened and I was excited to be here and be part of this group, and hopefully I can play my best hockey in the playoffs and show the real me.

It's been kind of brutal to deal with. Obviously, you're using it a lot and when I played it wasn't getting better. We’re in a pretty good spot (in the standings) so it was a good time to step away and let it heal. I feel pretty good now.

Perjantaina Lindholm oli osallistunut pariin joukkueen treeniin, joten paluun pitäisi olla nyt aika lähellä ja ehkä ensi viikolla hänet nähdään taas kentällä. Tocchet uskoo neljän ketjun sentterirotaatioon (jossa olisivat keskellä Miller, Pettersson, Lindholm ja Blueger) eikä ole Lindholmin vammasta huolissaan vaan luottaa veteraanihyökkääjän tietävän itse tilanteensa;

If he only played 200 games (in the NHL), I'd be a little more concerned. But he's played 800. He's a veteran guy, he's played in the playoffs before. I bet he'd like to get some warmups in here and get in some games. But I'm not as concerned for a veteran. But yeah, of course, you know, I'm sure he'd like some reps.

Tuo vamma tuskin paranee enää kokonaan koko kaudella, mutta lepo auttaa sitä. Huono tilanne, että Vancouverissa ei tulla näkemään ainakaan tällä kaudella tervettä Lindholmia ja jatkoa saattaa olla vaikea saada. Pelatessaan hänen pistesaldonsa oli pettymys, mutta muuten peli auttoi joukkuetta ja esimerkiksi vahvana takakarvaajana, alivoimilla ja aloittajana hän toi ison panoksen peliin.

Vancouver pelasi yhtä kauden parasta jaksoaan tuossa maaliskuun alussa (mm. 1-3 votto Vegasista ja 5-0 voitto Winnipegista) ja siinä Lindholmilla oli merkittävä rooli vaikkei pisteitä juuri tullutkaan (tuon Jets-pelin jälkeen Demkokin on ollut sivussa, joten tuollakin varmaan on ollut osuutensa). Playoffeista riippuu nyt pitkälle sitten se millaisena tuota kauppaa voi pitää, mutta ei tuo juuri nyt hyvältä vaikuta kun varmaan noin 10 peliä Lindholm on ollut sivussa tai ei ole pelannut terveenä.

***

Katselin Natural Stattrickista noita Vancouverin edistyneitä tilastoja tähdistöpelin jälkeen. Tuo aikajakso käsittää noin 26-30 peliä joukkueilta ja koska pelimäärä on vähän erilainen joukkuetta kohtaan, otin joukkueilta vertailuksi tilastot pelattuihin minuutteihin nähden (ei koske pisteprosenttia).

Pisteprosentti: Vancouver on ollut 18. sijalla (13-11-3).

Johtoasemassa pelaama aika: Vancouver on ollut 5. eniten johtoasemissa peleissä.

Maaliolettama: Vancouver on 5. sijalla. Tasakentin (5v5) 4. sijalla.
- Tehtyjen maalien olettama (5v5): Vancouver on 13. sijalla.
- Päästettyjen maalien olettama (5v5): Vancouver on 3. sijalla.

Vaarallisten paikkojen suhde (kaikki tilanteet): Vancouver on 3. sijalla.
- Tasakentin: Vancouver on 2. sijalla.
- Luodut vaaralliset maalipaikat (kaikki tilanteet): 4.
- Päästetyt vaaralliset maalipaikat (kaikki tilanteet): 3.

Alivoima:
Vancouver on ollut 22. sijalla.
Maaliolettama (päästetyt maalit): Vancouver on 2. sijalla.

Ylivoima: Vancouver on ollut 29.(!) sijalla.
Maaliolettama (tehdyt maalit): Vancouver on ollut 9. sijalla.

Maalivahtien torjuntaprosentti (kaikki tilanteet): Vancouver on ollut 27. sijalla.
- Demko: 90,6%
- DeSmith: 86,7%
- Silovs (kaksi peliä): 93%

Laukausprosentti (kaikki tilanteet): Vancouver on ollut 27. sijalla.

PDO (kaikki tilanteet): Vancouver on ollut 28. sijalla.

Eli Vancouver on ollut aika kärkipäässä johtoasemissa pelaamisessa. Maaliolettamassa ja vaarallisissa maalipaikoissa Vancouver on ollut kuitenkin erinomainen. Alivoimalla on annettu vain vähän maaliolettamaa toimivuuteen verrattuna. Ylivoimalla on luotu kohtalaisesti maaliolettamaa siihen nähden, että tuo ei ole toiminut lainkaan.

Maalivahdeissa Demko on ollut keskiarvoa parempi, mutta DeSmithilla ei ole koppi tarttunut (pari huonoa peliä pilaa tuota paljon, kuten se 7-10 lukemiin päättynyt Minnesota-peli). PDO on kääntynyt kärjestä lähes pohjalle. Kertonee maalivahdeista ja hyökkäyspäässä maalinteon tukitoimien alkukautta huonommasta suorittamisesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordin pelaajilla taisi olla WrestleMania katselussa kun pelasivat Coachellaa vastaan tuon toisen pelin? Ensimmäisen erän pelannut Sawchenko imuroi alkuun pari maalia ensimmäisessä erässä ja tuon jälkeen loppu olikin lähes pelkkää laskettelua. Numerot 2-7 eivät kerro pelistä toki ihan koko kuvaa (kolme maalia voidaan ainakin pistää nyt maalivahtien piikkiin), mutta ero tässä toisessa ottelussa oli iso. Toki ehkä sen pitäisikin olla Läntisen selvää kärkijoukkuetta ja veteraanipitoista Coachellaa vastaan olla, mutta ei ihan tällainen.

Bainsille pelistä 1+1 ja Lekkerimäelle syöttö. Nuo kaksi olivat ainoita, jotka olivat myös plussalla tehopörssissä tässä turpaan otossa. Jos tässä jotain toiveita herätteli playoffeihin viime aikojen pirteillä otteilla, niin tämän pelin jälkeen nuo puhallettiin ulos. Abbotsford pystyy kamppailemaan kyllä muuten hyvin, mutta Coachellaa vastaan ei näytä löytyvän jakoja. Kauden keskinäiset yhteenotot Firebirdseille 1-7 lukemilla. Kauteen mahtui kaksi tällaista selkeää nöyryytystä (toinen marraskuulta 3-8). Coachella on raapinut viimeisistä 19 pelistä 18 kertaa pisteitä.

Sitten vielä kun Woo on kuulemma pitkään (olisiko jopa loppukauden?) sivussa, niin eihän tuokaan tilannetta paranna:





Woon poissaolon näki kyllä heti. Lisäksi puolustuksesta ovat sivussa maaliskuun puolivälistä huilannut McWard ja Brisebois, jolle taisi tulla heti joku uusi (vai olisiko sama?) vamma kun pitkästä aikaa palasi kentille.

Kaivetaan nyt tästä sitten vaikka niitä positiivisia aiheita:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vegas kaatui ensimmäisen kerran historiassa varsinaisella peliajalla Vancouverissa! Ennen peliä nuo Vancouverissa pelatut pelit olivat menneet Vegasille 8-0-2, mutta nyt Canucks pääsi puristamaan kotivoiton. Playoff-ilmapiirin peli ja varmaan henkisesti tärkeä voitto. Tuon voiton eteen moni syvyyspelaaja teki tärkeitä asioita.

Garlandilta erinomainen peli ja Soucyn, Bluegerin sekä Mikheyevin työn määrä ja puolustuspeli oli kovalla tasolla. Silovsilta maalilla hermoilevan alun jälkeen lopulta taas hyvä peli ja nyt kovaa vastustajaa vastaan. Joukkueena mentiin maalille hyökkäyspäässä ja pelattiin omassa päässä maalin edusta hyvin.

Tocchet kiitteli joukkueen tyyneyttä vaikean alun jälkeen;





There wasn’t any panic on the bench and the power play got us back in the game and it was great. This was a good test and these are the moments you look for. When the pressure hits, you’ve got to be calm. There were tense moments but we did a nice job.

Voitolla Vancouver varmisti kotiedun playoffeihin.

Pari merkkipaalua tuli pelissä:

- Millerille kolmella syötöllä kasaan kauden 100 piste ja oma ennätys pisteissä. Toissa kauden 99 pistettä on nyt vain muisto ja nyt ei pelata enää sopimuskauttakaan. Miller on seitsemäs pelaaja Vancouverin historiassa, joka on rikkonut tuon 100 pisteen rajan. Molemmat Millerin kolmesta viime kaudesta ovat seuran historiassa top10 pistekausia.

Miller tarvitsisi vielä viisi pistettä neljästä loppukauden pelistä noustakseen kaikkien aikojen yhden kauden tilastossa neljänneksi parhaaksi pistemieheksi. Petterssonilla on 102, Daniel Sedinilla ja Markus Näslundilla 104 pistettä yhdeltä kaudelta. Henrik Sedin (112), Pavel Bure (110) ja Alex Mogilny (107) taitavat olla liian kaukana.

Mitähän mieltä suutaan ahkerasti huonompien hetkien aikana paukuttava J.D. Burke on tällä hetkellä? Viime vuonna Burke hautasi tämän joukkueen syvänteisiin ja oli vaihtamassa Milleria seiskakierrokseen, vaikka jo toissa kaudella tuli 99 pistettä.





- Boeserille tuli se kauden 40 maali. Tuo oli toisen erän tasoitusmaali, jossa Pettersson teki hyvän maskin. Hänestä tuli seurahistorian kymmenes 40 maalia kauden aikana tehnyt pelaaja. Muut ovat Pavel Bure, Alex Mogilny, Markus Naslund, Todd Bertuzzi, Tony Tanti, Darcy Rota, Ryan Kesler, Ron Sedlbauer ja Daniel Sedin.

Kaikkien noiden vaikeuksien jälkeen on ollut todella hienoa nähdä tällä kaudella peli-ilon takaisin löytänyt Boeser. Hänen toiveenaan oli viime kaudella, ettei häntä kaupattaisi ja onneksi näin ei myöskään käynyt.





- Garlandilta uran 400. peli ja 100. maali. Pelin parhaaksi valittu Garland pelasi muutenkin erinomaisen pelin tehden kaksi maalia ja laukoen viisi kertaa. Hänellä on myös ollut vaikeutensa ja seurasiirtokin lähellä, mutta peli on löytynyt tällä kaudella.





- Hughes teki pelissä 1+1 tehot ja nosti kauden pistemääränsä jo 88 pisteeseen. Jokainen hänen tekemä piste on jo pitkään ollut seurahistoriaa, mutta nyt Hughes nousi harvinaiseen kerhoon. Vain Bobby Orr ja Paul Coffey ovat Hughesin kanssa kolmen vuoden aikana keränneet 200 syöttöä kasaan.

Hughesin tekemä ylivoimamaali oli hänen kauden 17. osumansa ja nosti hänet kaikkien aikojen Vancouverin pakkien listalla neljänneksi yhden kauden maaleissa (samoissa Jovanovski, Tallon, Reinhart ja Lumme). Kärkipaikkaa pitää hallussaan Adrian Aucoin 23 maalilla, joten tuonne Hughes ei ainakaan tällä kaudella nouse.

***

Martin Bironin näkemys Hughesista:


 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kenellä oli ennen kautta ykkösketjuksi piirretty Garland - Miller - Joshua? Naurattaa tuo länsirannikon oma Pekka ja Pätkä, jotka jostain syystä vaan klikkaavat, olipa sentterinä melkein kuka vaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyrelta taas joitakin taustoja esiin tuova juttu Sportsnetilla:


Oikeastaan tuossa jutussa pääsivät oikeuksiinsa nämä Millerin joukkueelle teettämät t-paidat:





Aamujäillä Miller vitsaili toimittajille, etteivät nuo ole minkään arvoisia, mutta saattoivat ne kuitenkin olla? Ainakin henkisesti helpottavina asioina tässä vaiheessa. Pelin jälkeen Miller sanoi noista medialle, että "We've got to get a new one. 401". Noiden paitojen teettäminen oli oikeastaan Garlandin ajatus jollekin toiselle pelaajalle, jonka hän oli esittänyt Millerille. Miller päätti tehdä tuosta ajatuksesta Garlandille paidat.

Katsotaan sitten tuleeko kuittia, kun Millerin pitäisi pelata pian 800. NHL-peli.

He stole my joke. There’s going to be balloons everywhere or something.

I wish it wasn't me on it. But, you know, that's what Millsy does so well for us. It's nice to come in and everybody has a laugh in the morning. It's a big game for us tonight and (you) relieve some stress. I know one guy wore it to the game. That was uncalled for. But it's nice. It is, it is. It's a long year and when you're in a bit of a (difficult) stretch, you can use something like that. That's what makes Millsy Millsy.

Tuossa jutussa videolla on muuten hyvä pätkä kotiyleisön suosiosta Garlandia kohtaan pelin jälkeen. Garland sanoi, että huusivat varmaan huonointa nimeä koskaan. Garland ei taida tietää Jeff Cowanin aikoja? Mutta joka tapauksessa hieno asia, että fanit osasivat antaa suosiota pelin jälkeen Garlandille, joka tuon ansaitsi. Pitkä tie hänellä on tuonne nykyiselle tasolle ja noihin suosion osoituksiin ollut, kun aikanaan farmissa tuli kahteen kauteen 110 pelissä 13 maalia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lekkerimäen pelit Abbotsfordissa on tämän kauden osalta pelattu, kun hän koittaa paikkaa Ruotsin maajoukkueesta MM-kisoista:





Lekkerimäen lähtö tiedettiin ja hänen pelaamisessa se tärkein asia pitikin olla se, että nähtäisiin se missä tarvittaisiin eniten kehitystä. Hyökkäyspäässä hän oli vaarallinen ja pelasi hyvin kahden suunnan pelaamista, mutta toki noissa on molemmissa parantamista vielä. Voimatasoilla tarvitaan satsausta ehkä eniten. Ensi kaudella sitten kasvamaan sinne, kun tuolla tehdään nykyisin hyvää pelaajakehitystä.

Samalla Jett Woon sairausloman kestoksi on selvinnyt kuulemma 4-6 viikkoa, joten tuollainen loukkaantuminen tekee kyllä pahan aukon Abbotsfordin puolustukseen. Woo pelasi 62 peliä runkosarjassa, teki 31 pistettä (7+14) ja keräsi 93 jäähyminuuttia. Ehkä hänen suurin antinsa joukkueelle oli fyysisellä puolella ja tuolle olisi ollut kyllä tilausta playoffeissa.

Näytti jo, että Abbotsford saa selkeää nostetta puolustukseen kun Pettersson tuli mukaan ja Brisebois palasi pitkältä sairauslomalta, mutta tuo homma kääntyi. Kärkiparista Woo joutui sivuun ja Brisebois loukkaantui ilmeisesti uudelleen. Tarvitaan nyt sitten puolustuksen venymistä ja muiden pakkien pysymistä terveinä.

Silovs'kin jatkaa ilmeisesti loppukauden NHL:ssä, joten vielä Tolopilon pitäisi onnistua:





***

Silloin kun Garland käskee, on syytä kuunnella tarkasti...


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Arizona kävi ottamassa vierasvoitot jatkoajalla niin Vancouverista kuin viime yönä Edmontonistakin. Näin ollen tuo Pacific divisioonan kärkipaikka jää roikkumaan ja mahdollisesti ratkaiseva peli pelataan ensi yönä Edmontonissa. Läntisessä konferenssissa playoff-paikat on varmistettu joukkueiden kesken ja varmaa on vain se, että heti ensimmäisellä kierroksella Canucks joutuu kovaan paikkaan runkosarjasijoituksesta huolimatta.

Tuosta Vancouverissa pelatusta Arizona-pelistä voi sanoa lyhyesti, että aika harvoin häviää peliä jos voittaa vaaralliset paikat 19-7 ja maaliolettaman 4,04-1,78, mutta taistelevaa Arizonaa vastaan hävittiin. Pelissä nähtiin Canucksin puolelta ihan hyvä alku jossa Canucks antoi varmaan viimeistä kertaa Vancouverissa pelaavalle Arizonan joukkueelle vain kaksi laukausta, heikompi toinen erä ja kolmannessa erässä nähtiin nousu kahden maalin takaa tasoihin. Jatkoajalla oli voiton avaimet käsissä Hronekin päästyä laukomaan rankkarin, mutta kun ei tuosta saanut sisään, niin Coyotes kuittasi lopulta voiton.

Hughesille tuli pelissä hänelle harvinainen kiekon menetys omassa päässä (Cooleylta erinomainen karvaus tuossa tilanteessa), josta Coyotes teki kolmannen erän alkuun 1-3 maalin, mutta vastapainoksi Quinn antoi kolme syöttöä. Hänestä tuli NHL:n historian 11 pakki, joka on rikkonut yhden kauden aikana 90 pisteen rajan.

Hughes nousi pelissä tällaiseen ryhmään:





Yksi tilasto Hughesin kiekollisesta pelistä;





Lindholm palasi kentille ja vaikka jäi pisteettä ja sai -2 tehopörssiin, pelasi mielestäni erittäin hyvän pelin ja parhaimman pelinsä Vancouverissa. Joskus tilastot eivät tee ollenkaan oikeutta otteisiin nähden.

Silovs pelasi maalissa mielestäni huonoimman pelinsä, mutta otti vastapainoksi muutaman hyvän torjunnan. Irtokiekkokontrolli ei ollut ihan kunnossa tuossa pelissä ja lisäksi kiekot vähän hukkuivat. Peli on mielestäni kehittynyt kauden aikaisista ongelmista huolimatta, mutta edelleen Silovs on projekti. Onneksi lupaava sellainen.

Pettersson rikkoi peräti yhdeksän pelin maalittoman putkensa. Tuo peli on parantunut viime peleissä ja nyt hän on neljän pelin pisteputkessa. Ehkä siellä on ollut jotain vammaa (jättänyt harjoituksia väliin), ehkä vaan itseluottamuksesta johtuvaa tehottomuutta tai ehkä sekä että, mutta toivottavasti peli jatkaisi tästä vielä kehittymistä.

Ensi yönä sitten Edmonton vastaan vieraissa ja tuosta on luvassa kova peli.

***





Abbotsford otti kahdessa peräkkäisessä vieraspelissä 3-1 voitot Calgarysta. Ensimmäisessä pelissä Tolopilo oli kentän ykköstähti ja toisessa viime aikoina mielestäni peliään parantanut Tristen Nielsen. Ensimmäisessä pelissä viime kesän kolmoskierroksen varaus Sawyer Mynio pelasi ensimmäisen pelinsä AHL:ssa, mutta jäi aika pieneen rooliin. Positiivinen uutinen Abbotsfordille noissa peleissä oli Guillaume Briseboisin paluu kentille. Toivottavasti hän pysyisi nyt loppukauden pelikuntoisena, sillä kunnossa ollessaan Brisebois on joukkueelle tärkeä puolustaja.

Muuten Abbotsford on mennyt lupauksia herättävällä 8-2-0 saldolla viimeiset 10 peliä, mutta joukkue hävisi ne kaksi peliä Coachellaa vastaan. Toisen noista tosin vasta pelin lopussa, kun 48 sekuntia ennen loppua Coachella tuli tasoihin. Jos tuo Coachella-niminen mörkö pystyttäisiin jotenkin kaatamaan henkisestikin, niin sitten joukkueella voisi olla mahdollisuuksia runkosarjan lopun puolesta hyväänkin playoff-kevääseen. Mutta toki ne pelit on taas eri pelejä, joten katsellaan niitä kohta.

Runkosarjan kaksi viimeistä peliä pelataan nekin Calgarya vastaan ja tällä kerralla kotona.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti 1-3 vierasvoiton Edmontonista hyvän puolustuspelin turvin (asia mitä on pyritty parantamaan läpi kauden), vaikka kärki ei tulosta tehnyt. Maalit Laffertylle, Suterille ja Joshualle (tyhjiin). Maalilla DeSmith oli hyvä ja joukkueen syvyys toimi hienosti. Iso divarin sisäinen peli, jossa voitto oli divarin kärkipaikan vuoksi tärkeä. Tällä kaudella kaikki neljä Vancouverin ja Edmontonin välistä peliä menivät Vancouverille.

Vancouverilla on nyt 107 pistettä ja yhden pelin vähemmän pelanneella Edmontonilla 102 pistettä. Edmontonin pitäisi voittaa loppukaudella kaikki kolme peliä noustakseen 108 pisteeseen ja ohi, mutta tuossakin tapauksessa Vancouver ei saisi saada enää pistettäkään kahdesta viimeisestä pelistä. Tasapisteissä Canucks on edellä sarjassa. Vancouver on ollut kauden ainoa joukkue, joka on voittanut Edmontonissa tällä kaudella useammin kuin kerran ja molemmat voitot DeSmith maalilla.

Edellisen kerran vähän vastaava playoffeihin tähtäävä (ei kylläkään divarin kärkipaikan ratkaiseva peli) peli nähtiin 2015, kun Ryan Miller palasi kahden kuukauden polvivammansa jälkeen Edmontonissa peliin. Tuolloin Eddie Läck oli hoitanut pääosin maalivahtitonttia Millerin ollessa sivussa, mutta Millerin paluu ei mennyt ihan putkeen vähän sekavasti pelanneen joukkueen takana. Playoffeissa Miller ja Läck jakoivat Flamesia vastaan vastuun ja Canucks putosi avauskierroksella. Nyt ainakin tuollainen maalivahtiruletti pitäisi olla takana, sillä edessä joukkuekin pelaa paljon paremmin.

DeSmithilla on ollut viime aikoina haastavampia aikoja, mutta kokonaisuutena hän on ollut ehkä paras kakkosvahti mitä Vancouverissa on pelannut sitten Läckin ja teki nyt kaiken sen, mitä joukkue häneltä toivoi. DeSmith voitti runkosarjassa kaksi peliä Edmontonia vastaan ja on ollut yksi näistä tämän kauden tärkeistä uusista syvyyspelaajista.

Yksi sellainen uusi syvyyspelaaja Zadorov toi alakertaan isoa panosta fyysiselle puolelle. Vancouverin puolustus pelasi muutenkin hyvän fyysisen illan. Kuusi taklausta Zadoroville, viisi Soucylle, neljä Myersille ja kolme Hronekille.

Uusitut ketjut;





...toimivat neljällä sylinterillä nyt hyvin. Tuo Lindholmin, Joshuan ja Garlandin ketju oli tärkeässä roolissa pelaamassa Draisaitlia vastaan. Lindholm pelasi noin seitsemän minuuttia 5v5 peliä Draisaitlia vastaan ja saksalaishyökkääjä jäi pisteettä. Garlandilta nähtiin jälleen vahva peli ja seitsemän kutia. Nelosessa Bluegerin, Laffertyn ja Podkolzinin kolmikko oli myös hyvä.

Suurimpana kysymysmerkkinä tuossa on nyt Mikheyevin tuloksen tekeminen Petterssonin ketjussa. Mikheyev on ollut nyt tehoton ihan hyvän alkukauden (kahdeksan maalia ja 14 pistettä ensimmäisiin 21 peliin) jälkeen. Pettersson ja Höglander luultavasti pitävät nuo paikkansa jatkossakin. Samoin Millerin ja Boeserin välistä kaksikkoa ei ehkä tulla enää rikkomaan. Omasta mielestäni liian pitkällekin mennyt tuo ketjuruletti, mutta toisaalta eipä sitä tulosta ole tullut ihan toivotusti ja ehkä siinä mielessä jotain oli vielä hyvä kokeilla.

Demkolla ei siis vielä pelannut, mutta mahdollisesti seuraavassa pelissä pelaa.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin kausi on ollut voittosuhteilla erittäin tasainen:





Joitakin kuoppia tullut, Demkon poissaolo vähän näkynyt eikä PDO ole pysynyt alkukauden tasolla (tähdistöpelin jälkeen tuo on 5v5 pelissä peleihin suhteutettuna 18. sijalla viimeiset 30 peliä), mutta kokonaisuutena voittosuhteissa näin tasaisen hyvää kautta en edes muista.

***

Saa nähdä voittaako Vancouverin puolustaja (Hughes) tänä vuonna pakkien pistepörssin:





Makarin kanssa tuolla käyty tasaista kisaa koko kausi. Josi on noussut mukaan tuonne nyt kevätkaudella, sillä tammikuun alussa hän oli vielä pakkien pörssin kahdeksas. Tuon 1.1 jälkeen Josi on tehnyt 56 pistettä 44 peliin ja ollut noilla koko NHL:n pistepörssin 11. paras.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Vancouver varmisti Pacific-divisioonan voiton 4-1 kotivoitolla Calgarysta. Samalla tuo oli kauden 50. voitto ja nähtiin Demkon hieno paluu maalille. Edellisen kerran Vancouver voitti divarinsa 11 vuotta sitten. Edellisen kerran 50 voittoa nähtiin 12 vuotta sitten. Yhteensä organisaatio on saavuttanut 50 voiton rajan kolme kertaa historiassa, joten tuo on harvinainen rajapyykki.

Vancouverilla on nyt 109 pistettä ja vielä olisi peli Winnipegia vastaan edessä. Teoriassa joukkueella olisi mahdollisuudet voittaa jopa koko Läntinen konferenssi, josta on tullut kaksi edellistä Stanley Cupin mestaria. Lännessä on tankkaavia seuroja, mutta myös paljon kovia joukkueita, joita vastaan tässä kilpaillaan. Laatujoukkueen merkki, jos ei kompastu noihin tankkaaviin joukkueisiin samalla kun pystyy kaatamaan kärkeä ja noissa molemmissa on onnistuttu ihan hyvillä prosenteilla.

Enpä olisi koskaan uskonut tällaiseen kauteen ja divisioonan voittoon syksyllä divarissa, jossa ovat Vegas, Edmonton ja Los Angeles. Vancouver lähti omissa papereissa haastamaan playoff-paikasta, ei voittamaan sitä. Vancouverilta on nähty kuitenkin erittäin tasainen ja hyvä kausi. Kautta saatiin mennä helmikuun puolenvälin jälkeiseen aikaan, jolloin nähtiin vasta ensimmäinen yli kahden pelin tappioputki.

Seuran kulttuurin muutos nähtiin viime kesänä. Pelaajat olivat väsyneitä tappioihin ja johtavat pelaajat halusivat muutosta. Uudeksi kapteeniksi valittu Hughes halusi saada Tocchetin ohella pelaajat leirille luistelemaan paria viikkoa aikaisemmin kuin ennen, jotta kaikki olisivat valmiita heti kauden alussa ja pisti kaikille viestin tyyliin "joko olet mukana tässä sitoutumisessa tai sitten et."

Tocchet viime elokuussa;

Everybody is tired of losing. You hear everybody say that. That’s OK to say that, but what are you doing to change that narrative? These are things I challenge the players on. You’re tired of losing, but what are you doing about it? When I talk to the leadership group, they’re not talking about goals and assists. They’re talking about changing the narrative.

Tuosta seurakulttuurin muutoksesta se lähti ja tuo on avainasia jatkonkin suhteen. Tuohon päälle vasta tulivat sitten nuo monet onnistuneet syvyyshankinnat, mitä joukkue onnistui tekemään ja mitkä auttoivat kärkeäkin. Pitää antaa pitkästä pitkästä aikaa kiitettävä arvosana runkosarjasta niin pelaajille kuin seurajohdollekin tästä kaudesta. Molemmat ovat ylittäneet omat odotukset.

Playoffien avauskierroksen vastustaja on vielä auki, mutta Nashvilleen on tällä hetkellä korkeimmat prosentit. En lähde toivomaan siellä erikseen etukäteen ketään, kun playoffit ovat oma maailmansa ja joka tapauksessa pidän Vancouveria sinne vielä haastajan asemaan, mutta katsellaan tuo runkosarjan loppu ja mietitään sitten niitä seuraavia askelmerkkejä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin playoffien ensimmäisen kierroksen vastustajaksi selvisi viime yönä Nashville Predators. Runkosarjan keskinäisiin peleihin nähden sopivampi vastustaja kuin muut vaihtoehdot Vegas tai Los Angeles, mutta Nashville tulee tarjoamaan varmasti heti kovan ja erittäin fyysisen vastuksen.





Marraskuun puolivälistä saakka Predators on ollut NHL:n kuudenneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue. Eroa Läntisen konferenssin voittaneeseen Dallasiin on noiden 67 pelin aikana yksi piste. Pisin tappioputki marraskuun puolivälin jälkeen on ollut kolme peliä. Luvassa on kova sarja, josta ei ilman kolhuja tulla selviämään.

Kaksi erinomaista valmentajaa, kaksi huippumaalivahtia ja kaksi NHL:n parhaisiin kuuluvaa puolustajaa kohtaavat tässä parissa. Lisää tästä parista myöhemmin sille tarkoitetussa ketjussa (tuollaisen saa laittaa tulille jo jos halua löytyy).

***

Quinn Hughes on odotetusti Vancouverin ehdokas King Clancy Memorial Trophyyn:





Fanit äänestivät joukkueen parhaita pelaajia tänä vuonna seuraavasti:

Walter Pratt Trophy (paras puolustaja): Quinn Hughes (viides kerta peräkkäin)
Pavel Bure Award ("Most exciting player"): J.T. Miller
Fred J. Hume Award ("Unsung Hero"): Dakota Joshua (toinen kerta peräkkäin)
Cyclone Taylor Trophy (MVP): J.T. Miller





Muuten olen noista samaa mieltä, mutta olisin antanut Hughesille tuon arvokkaimman pelaajan palkinnon. Mielestäni hänen puuttumisensa joukkueesta tulisi näkymään vielä enemmän kuin Millerin, vaikka Miller erinomaisen kauden pelasikin. Toisaalta eipä tuo tulos tule yllätyksenä, kun Miller on ollut yksilöistä tällä kaudella se, jonka nimeä on eniten huudettu peleissä kuten tuo Bure Awardin voittokin kertoo. Silti omissa papereissa Hughes olisi ollut minun valintani.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Podkolzinille kaksivuotinen jatkosopimus miljoonan AAV:lla. Halpa syvyyshyökkääjä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi ja toivottavasti siellä nähtäisiin vielä kehitystä hyökkäyspään pelaamisessa. Ehkä tulevaisuuden kattona voisi pitää hyvää kolmosketjun hyökkääjää tällä hetkellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford otti viikonloppuna kaksi kotivoittoa Calgarysta. Ensimmäisen noista jatkoajalla Christian Wolaninin maalilla ja 1+1 tehot tehnyt Wolanin palkittiin myös pelin parhaana. Abbotsfordiin lennätetty Silovs oli maalilla tuossa hyvä ja hänelle tuli ansaittu pelin kakkostähti. Seuraavana iltana pelattiin sitten runkosarjan viimeinen peli ja sen Abbotsford voitti 3-2 Arshdeep Bainsin tehtyä kolmannessa erässä voittomaalin. Bainsille tuli myös pelin parhaaksi pelaajaksi valitseminen.

Abbotsfordilta palkittiin kauden jälkeen (fanien äänestyksellä):

MVP: Arshdeep Bains
Fan Favourite: Arshdeep Bains
Unsung Hero: Marc Gatcomb
Rookie of the Year: Max Sasson
Man of the Year: Chase Wouters





Playoffeissa Abbotsford kohtaa Coloradon, jota vastaan runkosarjassa tasattiin otteluiden voitot 4-4 lukemilla. Siellä nähtiin tasaisia pelejä ja tasaista on odotuksissa nytkin näiden kahden välillä.

Ottelusarjan aikataulu:




Tuosta 4-2 voittoon päättyneestä Nashville-sarjan avauspelistä pari twiittiä...









 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford otti 2-4 voiton tuosta playoff-sarjan avauspelistä Coloradoa vastaan. Tasainen ja vauhdikas peli, jossa Abbotsford oli terävämpi maalipaikoissa, mutta Coloradollakin oli paikkansa. Sawchenko pelasi maalilla hyvän pelin. Abbotsfordin maalit Bainsille, Driesille, Woutersille ja Karlssonille (tyhjiin).





Kahdella voitolla mentäisiin jatkoon, joten Canucksilla on lauantaina aamusta mahdollisuus voittaa sarja.

***


Maalivahtiasiantija Kevin Woodley Canucks Centralissa oli jälleen mielenkiintoista kuunneltavaa. Demkon vamma on siis edelleen polvi, mutta ei kai sitten kuitenkaan se sama vamma. Tuo harmittava vamma tuli ensimmäisen pelin lopussa, kun peliä oli jäljellä enää noin 45 sekuntia ja tuo ottelu oli ratkennut Vancouverin tehtyä maalin tyhjiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonin laukaisukartta kahden ensimmäisen pelin osalta:





***

Lekkerimäki on Ruotsin MM-leirin vahvuudessa myös "toisella kierroksella" liittyneistä NHL-avuista huolimatta:





On siellä vielä NHL-miesten lisäksi kokeneita SHL-hyökkääjiä (Linus Johansson, Lukas Vejdemo, Christoffer Ehn, Joakim Nygård ja Max Friberg) olemaan luotettavia roolipelaajia. Nuorista hyökkääjistä Felix Unger Sörum on ollut edukseen harjoituspeleissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford hävisi tuon avauskierroksen toisen pelin Coloradolle jatkoajalla 5-4 lukemilla ja sarja on siellä 1-1 lukemissa.

Toisen pelin lopputulos on harmittava koska sarja oli mahdollista pistää poikki. Tulos on toisaalta mielestäni aika oikeutettu, sillä Colorado oli selvästi parempi joukkue puolet pelistä. Colorado meni 4-1 kotijohtoon toisen erän puolivälissä, jonka jälkeen Abbotsford nousi sitten vielä tasoihin ja pisti lopussa hyvän rynnistyksen päälle. Jatkoajalla Coloradon Chris Wagner ohjasi toisen veteraanin Brad Huntin laukauksen ohi Sawchenkon.

Abbotsfordin maalit Rädylle, Wolaninille, Karlssonilla ja Hiroselle. Hiroselle maalin lisäksi kuusi laukausta, Rädylle ja Sassonille kolme kutia. Coloradon puolelta Vancouverissakin urallaan pelannut Brad Hunt laukoi viisi kertaa ja syötti kaksi maalia. Hunt valittiin pelin ykköstähdeksi.

Rädyn maali:





Näitä Coloradon kotipelejä on hieman hankala katsella välillä, sillä kamerakulma on aika erikoinen. Hallissa on kuitenkin yli 7200 katsojapaikkaa, mutta ilmeisesti kameralle ei parempaa paikkaa saada:





Ratkaiseva peli pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Demko on mukana kolmen finalistin sakissa Vezina-äänestyksessä. Muut ovat ennakkosuosikki Winnipegin Connor Hellebuyck ja Floridan Sergei Bobrovsky. Demkon toistaiseksi paras sijoitus tuossa Vezina-kisassa oli toissakauden seitsemäs sija.

***





Abbotsford voitti tuon Colorado-sarjan kolmannen ja ratkaisevan pelin jatkoajalla kapteeni Chase Woutersin osumalla. Minun mielestä paras peli Abbotsfordilta tämä viimeinen ja kokonaisuutena sarja oli niin tasainen mitä saattoi odottaakin runkosarjan keskinäisten pelien jälkeen (4-4 voitot). Aika reilua peliä muutenkin joukkueilta, eikä mitään kovin törkeää nähty vaan enemmän tämä oli vauhdikasta ja hyvätasoista playoff-kiekkoa sopivalla fyysisyydellä.

Onneksi Canucksin maalilla Zach Sawchenko pelasi hienot pelit tähän paikkaan Silovsin ja Tolopilon ollessa nyt Vancouverin matkassa. Organisaation maalivahtisyvyyttä on nyt ainakin testattu ja toistaiseksi koettu sen kestävyys. Ilmeisesti siellä on tehty hyvää työtä Ian Clarkin ja Marko Toreniuksen johdolla.





Tuossa viimeisessä pelissä Canucks meni Bainsin toisella tämän sarjan maalilla 0-1 johtoon ensimmäisessä erässä. Tasoitus tuli sitten vasta kolmannessa erässä Brad Huntin toimesta Aatu Rädyn istuessa jäähyllä (vähän huonoa tuuria ja/tai Prosvetovin jäähyn myymistä tuossa paikassa).

Jatkoajalla paras paikka ennen ratkaisumaalia tuli Rädylle 2-1 hyökkäyksestä (Aatu oli isossa roolissa esillä kun peliä käännettiin), mutta Prosvetov pelasti tuon paikan. Wouters iski sitten ratkaisun, kun Bains katkaisi purkukiekon hyökkäyspäässä, syötti Nielsenille ja tämä löysi vapaana olleen Woutersin. Hyvä koko ketjun panos tuohon maaliin.





Semifinaalivaiheessa Abbotsford pelaa Ontariota vastaan, jonka kanssa myös tasattiin voitot runkosarjassa. Kolmella voitolla mennään jatkoon ja nyt päästään pelaamaan myös kotona playoffeja. Otteluohjelma on seuraava:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughes on odotetusti Norris-kisan kolmen finalistin joukossa:





***

Vancouverin kokeneimmalla playoff-pelaajalla ja urallaan kaksi Stanley Cupia voittaneella Ian Colella on selkeä näkemys playoffeista; lähteä voittamaan seitsemän pelin sarjaa.





Listen, you need to prepare like you're going to play seven games every single series. If you play less than that, great. If you finish early, great. But be prepared to play seven.

Whether we want to get on the plane or not? That's just kind of a prima-donna attitude. That's bulls---. Just go and win the freakin' game. Of course, no one wants to fly back across the country, but this is the matchup that we have. If we need to win in six games, you win in six games. If we win in seven games, we win in seven games. We just need to win the series. That's all that matters. We win this series, we move on and then we've got to win the next series. Like, that's all that matters. Whether we do that here, whether we do it Nashville, whether we do that in five games or six games or seven games, it doesn’t matter. Just win the series.

Colella on nyt 10 peräkkäinen playoff-kevät menossa.

***

Lekkerimäelle nuorten MM-kisojen- ja Örebron arvokkaimman pelaajan sekä nuorten MM-kisojen ykköstähdistöpaikan lisäksi myös Elite Prospectin valinta SHL:n vuoden parhaana nuorena pelaajana.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford hävisi tuon Ontario-sarjan ensimmäisen pelin toissa yönä 3-1 lukemilla. Aika vähän tuli pelissä hyviä maalipaikkoja, mikä oli varmasti joukkueiden tavoitteena, mutta Ontarion kärki Turcotten, Fagemon ja Tynanin johdolla teki lopulta ratkaisevan eron. Maaleilla niin Reignin Portillo kuin Canucksin Sawchenko pelasivat ihan hyvät pelit, mutta ei heitä myöskään hirveästi päästy testaamaan.

Abbotsfordiin nyt tälle playoff-kierrokselle palannut Podkolzin oli aika näkymätön alkuun, mutta mielestäni paransi pelin loppua kohden ja oli joukkueen ahkerin laukoja neljällä laukauksella. Abbotsfordin maalin teki Max Sasson ja tuo oli hänelle playoffien ensimmäinen osuma. Sarjassa on nyt taukoa ja seuraava peli pelataan vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Toivottavasti Abbotsford pystyisi parantamaan, sillä en usko tuon avauspelin tason riittävän Ontariota vastaan tässä sarjassa. Kykyjä tuolle parantamiselle on.

Sassonin maali:





***

Garlandille hetki sitten paidan suunnitellut Miller kunnostautui jälleen paitapuolella pukiessaan Silovsin paidan päälle harjoituksissa (video tuolla MacIntyren jutussa).


It's a terrible shirt and it fit perfectly over my shoulder pads. And you just hope he never wears it again. Obviously, if I've got a chance to crack at a young guy, that was a good opportunity. But it gave the guys a laugh.

Miller ainakin yrittää kokeneempana pelaajana vapauttaa tunnelmaa tilanteeseen hermostumisesta. Joukkueessa on peräti yhdeksän pelaajaa, jotka eivät ole koskaan pelanneet NHL:ssä näitä oikeita playoff-pelejä. Ensi yönä olisi toinen ottelupallo sarjassa, mutta Vancouverilta vaaditaan enemmän henkistä kypsyyttä, jotta sarjassa ei enää palattaisi kotiin. Jotenkin on vaikea uskoa Nashvillen häviävän kolmea kotipeliä peräkkäin, mutta katsotaan nyt olisiko Canucksin puolella osaamista ratkaista sarja tässä vaiheessa vai mennäänkö nitropeliin asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös