Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Vancouver Canucks 2023–2024

  • 119 441
  • 639

Ostetaanko Oliver Ekman-Larssonin sopimus ulos?

  • Kyllä

    Ääniä: 11 64,7%
  • Ei

    Ääniä: 6 35,3%

  • Äänestäjiä
    17
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverilta nähtiin Buffaloa vastaan viime yönä taas parempaa peliä kahden vähän vaisumman ottelun jälkeen. Pelin lopulliset maalilukemat vähän mairittelevat reissun päällä olevia ja edellisenä iltana pelanneita vieraita, sillä Natural Stat Trickissa pelin maaliolettamat ovat peräti 6,59 vs 1,75 ja vaaralliset paikatkin Canucksille 26-7. Noihin nähden 3-2 kotivoitto tuntuu pieneltä tilastokummajaiselta, mutta pääasia oli kuitenkin voitto.

Tuo Petterssonin ympärille rakennettu uusi ykkösketju toimi ihan hyvin ja se vei maalipaikat tasakentin 8-1 nimiinsä. Garlandille ketjussa maali ja Petterssonille pelistä 2+1 pisteet. Petterssonin jalat näyttivät liikkuvan paremmin kuin viime pelissä ja siellä näytti olevan Garlandin liikkeen ansiosta enemmän syöttöväyliä. Pettersson kehui ihan ansiosta laituriaan;

We responded from the last two games where we didn’t play to our standard. The work ethic and details were a lot better today. I’m obviously happy with my performance and definitely our line.

Garland made a lot of good plays, brings energy and he’s so good at protecting the puck and with cutbacks in creating space for himself. When he’s on an island like that, you try to get open for a one-timer pass.

Vancouver johti tätä peliä 56 minuuttia peliajasta, mutta Sabresin tähtipakki Rasmus Dahlin teki pelistä lopussa kuitenkin tiukan tekemällä kaksi maalia. Ansaittu pelin kakkostähti Dahlinille. Vancouverilta puolestaan onnistuivat kolme ensimmäistä ketjua mielestäni ihan hyvin (nelosessakin Blueger oli jälleen hyvä) ja Lindholmin pelikin näytti nyt parempia merkkejä tulemisestaan.

Paniikin hetkiä herätti Millerin kiekon blokkaaminen Tage Thompsonin laukaukseen, joka vei joukkueen tämän kauden arvokkaimman hyökkääjän sivuun ottelusta. Onneksi Miller kuitenkin palasi kentälle takaisin. Miller oli kahdella syötöllään taas mukana ratkaisemassa peliä ja vähän paremmalla ketjukavereiden viimeistelyllä hänelle olisi voinut tulla lisääkin pisteitä. Hän on 106 pisteen tahdissa ja lisäksi häntä on peluutettu usein vastustajan kärkiä vastaan.

Pelin tilastokäppyrät kertovat jälleen Hughesin onnistumisesta:





Quinn näytti nyt myös harvoin nähtyä fyysistä puolta taklauksella:





Ei ollut tuokaan tosin varsinaisesti haettu taklaus;

It was funny. You don’t see that much from me and it was a good feeling. I’m definitely not a tough guy and I know my role. I don’t even know if I tried to hit him, I just wanted to make sure he didn’t get by me. That’s what I was doing.

Fyysisellä puolella pidin siitä, että kun Pettersson sai kokea Jostilta kovuutta, Myers kolasi Sabres-hyökkääjän kuittina kovalla taklauksella jäihin vähän myöhemmin. Ei mitään turhia jäähyjä maksavia kuitteja vaan puhdas ja kova taklaus toimitti tuota muistikirjan virkaa. Onhan tuollaisissa asioissa ollut varmaan Gordie Howe Hattrick -tilaston kärjellä Tocchetilla opeteltavaa, että älkää tehkö kuten minä tein vaan kuten sanon.

Tähdistöpelin jälkeen Vancouverilla on näyttänyt olevan vähän haastavampaa, mutta joukkue on kuitenkin 10-7-3 tuon jälkeen ja tuokin tahti olisi 94 pisteen kausitahtia. Joukkue on pyrkinyt saamaan puolustuspeliään vielä parempaan kuntoon ennen playoffeja ja vaikka siellä haasteita onkin eikä joka ilta tule onnistumista, noista tähdistöpelin jälkeisistä 20 pelistä 11 kertaa vastustaja on jätetty kahteen maaliin tai alle.

Puolustuspelin lisäksi erikoistilanteet ovat olleet toinen selkeä parannusta vaativa kohde. Tuon tähdistöpelin jälkeen Vancouver on NHL:n ylivoimatilastossa kolmanneksi viimeinen (12,7%) ja tuo on sellainen asia, että tuo on pakko saada paremmaksi playoffeihin. Kyllä siellä pelaajamateriaalia löytyy tehokkaampaan ylivoimaan, mutta nyt nuo asiat eivät ole vain nivoutuneet ihan loppuun saakka yhteen. Vastustajat osaavat myös lukea ylivoimaa, joten siitä pitää saada entistä liikkuvampaa.

Alivoimallakin Vancouver löytyy tuon tähdistöpelin jälkeen vasta 21. sijalta, joten sitäkin pitäisi pystyä parantamaan. Nyt tämän kuun aikana Vancouver on tuota onneksi parantanutkin ja on maaliskuussa NHL:n 10. paras alivoimajoukkue. Aloitusten merkitys ei näy noissa tilastoissa - kumpikaan erikoistilanteista ei ole toiminut, vaikka aloituksissa Vancouver on ollut tähdistöpelin jälkeen (Lindholmin hankinta) tuon noin 20 pelin mittaisen ajan NHL:n paras 56,1% tilastolla.

Seuraavaksi perjantaina Canucks pelaa reissun päällä olevaa Montrealia vastaan. Montreal hävisi jatkoajalla juuri Edmontonille ja aika tuloksellisesti tasaisia pelejä Canadiens on muutenkin pelannut. Joukkue saa pelata paineitta loppukauden, joten pienikin luuleminen helpommaksi illaksi voi hyvin maksaa sitten tuloksessa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tässä vielä viime yöltä hieno nopea hyökkäys:





Oli kyllä tärkeä voitto, joka oltaisiin voitu varmistaa vähän aiemminkin. Turhaan päästettiin Buffalo vielä iholle.

Hienoa, että Pettersson sai nyt hyvän pelin ja onnistumisia. Vähän saisi löytyä noita tehoja myös alemmista ketjuista. Pitää toivoa, että Joshua palaisi piakkoin ja saataisiin sitä kautta ehkä yksi ketju takaisin.

Hughes on kyllä ihan huikea pelaaja tällä hetkellä!
 
Quinn näytti nyt myös harvoin nähtyä fyysistä puolta taklauksella:

Tuo näytti enemmän siltä, että yritti vain tökätä kiekon pois vastustajalta ja yrittää olla satuttamatta itseään. No Hughesin mittarilla tuo on jo kova taklaus.

edit: no luinpa tuosta perään Hughesin kommentit ja mies olikin näemmä itse samaa mieltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oli kyllä tärkeä voitto, joka oltaisiin voitu varmistaa vähän aiemminkin. Turhaan päästettiin Buffalo vielä iholle.

Olisihan tuo peli pitänyt ratkaista jo aikaisemmin, kun Buffalokin näytti vähän väsyneeltä ja paikkoja riitti kuitenkin paljon. Vancouver on kerännyt viimeisen kuukauden sisään seitsemän pistettä kahdeksasta mahdollisesta Bostonia, Vegasia, Winnipegia ja Coloradoa vastaan. Tappiot tulleet sitten playoffien ulkopuolella olevia joukkueita kuten Seattlea, Pittsburghia ja Washingtonia vastaan ja Anaheimista raavittu nihkeä 1-2 voitto. Tärkeintä tuossa nyt oli tosiaan vain tuo voitto.

Tocchet on peräänkuuluttanut vitosvaihteen löytymistä jo nyt eikä vasta playoffeissa. Toivottavasti se nyt löytyisi sieltä.


Hienoa, että Pettersson sai nyt hyvän pelin ja onnistumisia. Vähän saisi löytyä noita tehoja myös alemmista ketjuista. Pitää toivoa, että Joshua palaisi piakkoin ja saataisiin sitä kautta ehkä yksi ketju takaisin.

Etenkin tuo kolmosen tuloksenteko on ollut nyt Joshuan loukkaantumisen jälkeen todella tuskaista enkä olisi uskonut, miten iso merkitys Joshualla ketjulle oli. Ennen loukkaantumista tuo kolmosketju oli tehnyt 30 peliin 60 pistettä ja sitten kun Joshua lähti pois, tuon tärkeän osan tehot katosivat lähes kokonaan. Vancouver pyrkii olemaan neljän ketjun joukkue, mutta ei nyt ole tuollainen ollut ainakaan tehojen puolesta.

Saa nähdä sitten missä lukemissa Joshuan seuraava sopimus tulee olemaan ja mikä on hänen joukkueensa. Tämä pätkä sivussa on näyttänyt merkitystä joukkueelle paitsi karvaajana ja taklaajana, mutta myös maalin edustan pelaamisessa ja tehoissakin.


Hughes on kyllä ihan huikea pelaaja tällä hetkellä!

On tosiaan ja näyttää vaan parantavan. Hieno nähdä, että kapteenin roolin jälkeen peli on vain parantunut. NHL.comin paneeli äänesti muuten Hughesin tuossa noin viikko sitten kovimmaksi ehdokkaaksi Norris Trophyyn:


Koosteen perusteella Mikheyevin polvi on vihdoin kuntoutunut.

Siltä tuo on näyttänyt ainakin. Tai en minä tiedä mistä noin pitkä tehottomuus on johtunut ja pakkohan tuossa on olla myös isoa henkistä kipsiä päällä, mutta nyt luistin on näyttänyt kulkevan paremmin kuin vielä kuukausi sitten. Oikeastaan neljä viime peliä Mikheyev on pelannut mielestäni selvästi paremmin kuin ennen tätä. Varmasti tärkeä osumakin tuli hänelle Coloradoa vastaan, mikä näyttää myös helpottaneen.

Mutta olihan tuo maalittomuus jo lähes historiallista. Neljänä kautena on nähty Vancouverin hyökkääjän pelanneen pidempi ja kokonaan maaliton putki:

- Darren Langdonin 45 peliä kaudella 2002-03.
- Jeff Cowanin 46 peliä 2007-08.
- Brendan Gauncen 57 peliä 2016-17.
- Alek Stojanovin 58 peliä 1995-96.

Stojanov'han (seiskavaraus kaikista pelaajista '91 vuoden draftista) ei koskaan tehnyt maaleja Vancouverissa ja hänet kaupattiin Pittsburghiin tulevaan Canucks-kapteeni Markus Näslundiin. Pittsburghissa Stojanov pelasi 45 peliä ja teki lopulta siellä kaksi maalia.

Langdon pelasi tuo kausi mukaan lukien yhteensä 123 peliä ilman maaleja runkosarjassa (Vancouver, Montreal ja New Jersey), mutta teki yhden osuman Montrealin playoff-sarjassa Bostonia vastaan. Cowanistahan tuli puolestaan ennen tuota 07-08 kautta melkoinen kulttipelaaja Vancouverissa, mutta tuon tehottoman kauden jälkeen häntä ei enää NHL:ssä nähty.


Tuo näytti enemmän siltä, että yritti vain tökätä kiekon pois vastustajalta ja yrittää olla satuttamatta itseään. No Hughesin mittarilla tuo on jo kova taklaus.

edit: no luinpa tuosta perään Hughesin kommentit ja mies olikin näemmä itse samaa mieltä.

Tuosta "taklauksesta" (sellaiseksi se päättyi kuitenkin, vaikka tarkoitus olikin toinen) tehtiin jo vähän huumoria Tocchetinkin toimesta;





***

Örebron valmentajan Niklas Erikssonin haastattelu eilen Donnie&Dhalissa:









Tuota laukaustaan kun hioo vielä pari kautta, niin saattaa tulla tulosta muuallakin kuin SHL:ssa.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Saa nähdä sitten missä lukemissa Joshuan seuraava sopimus tulee olemaan ja mikä on hänen joukkueensa. Tämä pätkä sivussa on näyttänyt merkitystä joukkueelle paitsi karvaajana ja taklaajana, mutta myös maalin edustan pelaamisessa ja tehoissakin.
Onko tullut vastaan mitään ennusteita, mitä Joshuan palkka voi olla ensi kaudella? Ja spekulaatioita siitä, kuinka innokkaasti Canucks on tekemässä jatkoja hänen kanssaan? Eli kuinka todennäköistä/epätodennäköistä on, että Joshua päätyy UFA-markkinoille.

Nimimerkki: Joshua sopisi hyvin Devilsiinkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onko tullut vastaan mitään ennusteita, mitä Joshuan palkka voi olla ensi kaudella? Ja spekulaatioita siitä, kuinka innokkaasti Canucks on tekemässä jatkoja hänen kanssaan? Eli kuinka todennäköistä/epätodennäköistä on, että Joshua päätyy UFA-markkinoille.

Nimimerkki: Joshua sopisi hyvin Devilsiinkin.
Voisiko olla peräti Greenwayn sopparin luokassa eli kolmessa miljoonassa? Ehkä vähän alle. Ottajia varmasti löytyy, ja Joshualle diili on elämän ensimmäinen rahakas sopimus, jolla saa loppuelämän järjestykseen, joten hirveästi ei alennuksia ole tulossa. Hirveästi ei ole tuon kokoluokan pelaajia, jotka pelaavat av:ta, taklaavat ja saavat tehojakin tehtyä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onko tullut vastaan mitään ennusteita, mitä Joshuan palkka voi olla ensi kaudella? Ja spekulaatioita siitä, kuinka innokkaasti Canucks on tekemässä jatkoja hänen kanssaan? Eli kuinka todennäköistä/epätodennäköistä on, että Joshua päätyy UFA-markkinoille.

Nimimerkki: Joshua sopisi hyvin Devilsiinkin.

Joshua on varmaan aika tavoiteltu hankinta monillekin joukkueille ja Joshuan leirissä tiedetään tuo. Hän oli menossa 40 pisteeseen, osasi pelata alivoimaa ja toi fyysisyyttä. Erilaisia arvauksia tuosta on ollut ja palkan on ennustettu nousevan yli kolmen miljoonan vuosipalkan. Innokkain saattaa sitten maksaa enemmänkin tai antaa pidemmän sopimuksen.

Vancouverin leirissä Blueger ja Joshua tunnutaan ainakin podcastien puolella olevan ne kaksi tavoitelluinta näistä jatkavista UFA-pelaajista. Cole ja Myers ovat puolestaan pakkipäässä ilmeisesti halukkaita joidenkin huhujen mukaan jatkamaan, mutta seurassa tunnutaan (mutua) nostettavan noita hyökkääjiä ensin esiin. Zadorov sitten mahdollisesti hinnoittelee itsensä ulos? Lindholmin jatkon määrittelee varmaan myös pitkälle hinta ja sekin, miten lopulta sopeutuu seuraan.

Joshua oli ilmeisesti yhdeksi apulaismanageriksi (Cammi Granaton ja Emilie Castonguayn kanssa) nousseen Ryan Johnsonin löytö Vancouveriin, kun Johnson oli Abbotsfordin edeltäjän Utican managerina. Tuolloin St. Louisista tuli muutama pelaaja pelaamaan sinne ja Joshua oli yksi noista. Ei Joshua ehtinyt pelaamaan Uticassa montaakaan peliä, mutta siellä kai luotiin kuitenkin niitä pohjia tulevaisuuteen.

Tocchet tuntui heti pitävän Joshuasta, kun peliaika nousi Boudreaun ajoista noin kolme minuuttia peliä kohden ja pääsihän Dakota aina ykkösketjuun saakka hetkeksi. Eli jos ja kun valmennus saa vaikuttaa pelaajiin (kuten on sanottu), Joshuan nimi löytyy varmasti korkealta niin valmennuksen kuin nyt koko manageriportaan kirjoista ja etenkin Johnsonin.

Uskoisin Joshuan olevan aika tyytyväinen pelaamiseen Tocchetin alla, mutta tietysti sopimus pitäisi saada seuralle sopivaksi ja tuo on sitten se ratkaiseva asia. Jos veikata pitäisi, niin Vancouver tulee sopimusta tarjoamaan, mutta nähtäväksi jää sitten miten paljon nuo vapaat markkinat houkuttelevat pelaajaa. Eli yhteenvetona taisi jäädä aika tyhjä vastaus... Ei tuosta oikein osaa sanoa, mutta kiinnostusta löytyy varmasti ainakin seuralla.

Donnie&Dhalissa käsiteltiin tätäkin lyhyesti juuri:


 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joshua on varmaan aika tavoiteltu hankinta monillekin joukkueille ja Joshuan leirissä tiedetään tuo. Hän oli menossa 40 pisteeseen, osasi pelata alivoimaa ja toi fyysisyyttä. Erilaisia arvauksia tuosta on ollut ja palkan on ennustettu nousevan yli kolmen miljoonan vuosipalkan. Innokkain saattaa sitten maksaa enemmänkin tai antaa pidemmän sopimuksen.

Vancouverin leirissä Blueger ja Joshua tunnutaan ainakin podcastien puolella olevan ne kaksi tavoitelluinta näistä jatkavista UFA-pelaajista. Cole ja Myers ovat puolestaan pakkipäässä ilmeisesti halukkaita joidenkin huhujen mukaan jatkamaan, mutta seurassa tunnutaan (mutua) nostettavan noita hyökkääjiä ensin esiin. Zadorov sitten mahdollisesti hinnoittelee itsensä ulos? Lindholmin jatkon määrittelee varmaan myös pitkälle hinta ja sekin, miten lopulta sopeutuu seuraan.

Joshua oli ilmeisesti yhdeksi apulaismanageriksi (Cammi Granaton ja Emilie Castonguayn kanssa) nousseen Ryan Johnsonin löytö Vancouveriin, kun Johnson oli Abbotsfordin edeltäjän Utican managerina. Tuolloin St. Louisista tuli muutama pelaaja pelaamaan sinne ja Joshua oli yksi noista. Ei Joshua ehtinyt pelaamaan Uticassa montaakaan peliä, mutta siellä kai luotiin kuitenkin niitä pohjia tulevaisuuteen.

Tocchet tuntui heti pitävän Joshuasta, kun peliaika nousi Boudreaun ajoista noin kolme minuuttia peliä kohden ja pääsihän Dakota aina ykkösketjuun saakka hetkeksi. Eli jos ja kun valmennus saa vaikuttaa pelaajiin (kuten on sanottu), Joshuan nimi löytyy varmasti korkealta niin valmennuksen kuin nyt koko manageriportaan kirjoista ja etenkin Johnsonin.

Uskoisin Joshuan olevan aika tyytyväinen pelaamiseen Tocchetin alla, mutta tietysti sopimus pitäisi saada seuralle sopivaksi ja tuo on sitten se ratkaiseva asia. Jos veikata pitäisi, niin Vancouver tulee sopimusta tarjoamaan, mutta nähtäväksi jää sitten miten paljon nuo vapaat markkinat houkuttelevat pelaajaa. Eli yhteenvetona taisi jäädä aika tyhjä vastaus... Ei tuosta oikein osaa sanoa, mutta kiinnostusta löytyy varmasti ainakin seuralla.

Donnie&Dhalissa käsiteltiin tätäkin lyhyesti juuri:



Kiitokset kattavasta vastauksesta! Mielenkiintoista taustatietoa Joshuan päätymisestä Canucksiin jne. Täytyy kuunnella tuo Donnie & Dhalin pätkä tänään jossain kohtaa.

Joo, Joshuan kaltaisille pelaajille on aina paljon kysyntää, kun edustavat nyky-NHL:ssä poikkeuksellista pelaajatyyppiä. Kiinnostavaa nähdä, päätyykö Joshua UFA-markkinoille vai tekeekö jatkot Canucksin kanssa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Joo, Joshuan kaltaisille pelaajille on aina paljon kysyntää, kun edustavat nyky-NHL:ssä poikkeuksellista pelaajatyyppiä. Kiinnostavaa nähdä, päätyykö Joshua UFA-markkinoille vai tekeekö jatkot Canucksin kanssa.

Juuri tuon ”poikkeuksellisuutensa” vuoksi ennustan, että päätyy markkinoille ja saa yleistä konsensusta rahakkaamman sopimuksen ja sitten taas keskustelupalstoilla revitään pelihousuja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Juuri tuon ”poikkeuksellisuutensa” vuoksi ennustan, että päätyy markkinoille ja saa yleistä konsensusta rahakkaamman sopimuksen ja sitten taas keskustelupalstoilla revitään pelihousuja.

Tässä Joshuan tapauksessa on kuitenkin muutamia huomioitavia asioita. Kesällä Joshua täyttää 28 vuotta, joten kyseessä on parhaassa iässä oleva pelaaja, mutta toisaalta pelityyli voi kuluttaa yllättävän nopeasti.

1) Joshua pelasi ensimmäisen täyden NHL-kauden vasta viime kaudella
2) Tällä kaudella uran parhaat tehot 13+13 53 otteluun
3) Otos "hyvistä peleistä" on vielä todella pieni
4) Tehot tulee vähän ryppäissä. Joshualla on kauden aikana 4 tuollaista pidempää kuivaa kautta (4-8 peliä tehoitta). Pelissä missä loukkaantui (CHI) teki 1+2, mutta sitä ennen 7 peliä 0+0.

Mielestäni jos joku heittää Joshualle esim 4x4mil lapun niin toivotetaan hyvää jatkoa. Mielestäni näytöt on edelleen ohuet, joten lähtisin mielelläni jollain 1x3mil tai max 2x2,5 tarjouksesta liikkeelle. Jos sitten Joshua todistaa tasonsa pysyvän pidempäänkin niin sitten vaan kättä taskuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Tässä Joshuan tapauksessa on kuitenkin muutamia huomioitavia asioita. Kesällä Joshua täyttää 28 vuotta, joten kyseessä on parhaassa iässä oleva pelaaja, mutta toisaalta pelityyli voi kuluttaa yllättävän nopeasti.

Oikein hyviä huomioita enkä ole yhdestäkään kohdasta eri mieltä. Esimerkkejä vaan löytyy niin monia kun UFA-markkinoilla on lähdetty maksamaan tasoon nähden ylihintaisia sopimuksia.

Canucksin kannalta tilanteen näen juuri samoin kuin sinä. Lyhyt sopimus (max 3v) 2,5M-3,5M vuosipalkalla on ihan reilu tarjous ja jos pelaaja hinnoittelee ulos, niin ei kannata häneen hirttäytyä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvää pohdintaa täällä. Itse olisin valmis antamaan Joshualle juurikin vähän yli kolmen miljoonan kolmevuotisen sopimuksen. Tuollaisella sopimuksella en näkisi vielä olevan kuitenkaan liikaa riskiä, mikäli peli ei tämän kauden jälkeen sujukaan. Nuo asiat mitkä @Mr. Smith nosti esiin, ovat hyviä huomioita tuossa sopimuksen pohdinnassa.

Voisin samalla nostaa esiin tuossa senkin, että tähän kauteen lähdettäessä Joshua joutui Tocchetin koirankoppiin/kuntokuurille, kun ei tullut leirille valmennuksen mielestä riittävän hyvässä kunnossa. Tuon sai sitten toki hienosti selätettyä voitokseen pistämällä itsensä kuntoon. Hieman varovainen olisin kuitenkin tuotakin taustaa vasten antamaan hänelle mitään kovin pitkää ja isoa sopimusta.

Lisäksi tuo Canucksin kolmonen on ollut tällä kaudella enemmän osiensa summa. Välttämättä peli ei jossain toisessa ketjussa olisi sujunut yhtä hyvin ja toisaalta tuo ketju saattaa mennä rikki ensi kaudeksi. Toki Joshuasta puhuttaessa pitää muistaa myös viime kausi, jolloin hänet palkittiin ansaitusti joukkueen "unsung herona", joten tässä on nyt nähty kaksi hyvää kautta peräkkäin ja isokokoisena pelaajana Joshua voi hyvin olla myöhäiskehittyjä, jolla vain otti aikaa saada fysiikka vastaamaan pelin vaatimuksia.

Kesällä on noin 27 miljoonaa käytössä, joten kyllä sillä tilalla Joshuakin ainakin tuollaiseen 3x3m sopimukseen saadaan mikäli sille koetaan tarvetta. Mutta siellä on mm. Hronekin seuraava iso sopimus tärkeysjärjestyksessä edellä ja Lindholmin hankintakin tehtiin kuulemma sillä ajatuksella, että ura myös jatkuisi Vancouverissa (riippuen nyt pitkälle hinnasta). Pakkipäähän pitää myös tehdä sopimuksia lisäksi, joten äkkiä siellä on ilman pois kauppaamisia tuo tila käytettykin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä puolustuspeli sekä kliininen hyökkäyspeli Montrealia vastaan ja pelistä 4-1 kotivoitto. Nuori Montreal aiheutti kyllä pelissä muutaman pahan paikan lukemien ollessa vielä tasaiset, mutta puolustus ja hyvin pelannut DeSmith otti pahimmat paikat kiinni. Kolmannen erän johtopelaamiseen pitää olla tyytyväinen. Vancouver ei antanut siinä yhtään vaaralliseksi paikaksi luokiteltua paikkaa ja loi itse viisi.

Tocchet;

We don’t want to back off. I think when we back off that’s where we get trouble. I didn’t see that tonight.

Yhdeksi pelin käänteen tekeväksi paikaksi osui ensimmäisen erän ylivoiman jälkeinen tilanne. Vancouver pääsi pelaamaan siinä pitkän kahden miehen ylivoiman, mutta ei saanut osumia. Ylivoiman lopulla Montreal karkasi 2-1 hyökkäykseen, mutta DeSmith otti Gallagherin paikan kiinni. Siitä maali ja pelin "momentum" olisi voinut vaikka kääntyä. Nyt kun ei tullut, Vancouver iski erän loppuun kaksi maalia Nikita Zadorovin toimesta ja karkasi 2-0 johtoon.

Vancouver pisti toisessa erässä kasaan Lotto-Linen, mutta nyt tuo ketju ei toiminut ja oli päästämässä Canadiensin pelin ainoaa osumaa. Kolmanteen erään ketjut taas palautettiin ennalleen. Elias Lindholmin vetämä kolmosketju oli mielestäni tässä pelissä Vancouverin paras ja ketjussa Mikheyev jatkoi myös hyvää peliä.

Yksilöistä pitää nostaa esiin Vasili Podkolzin, joka pelasi ehkä parhaan fyysisen pelinsä toistaiseksi NHL:ssä kuudella taklauksella (tulokaskaudella Rangersia vastaan hän sai myös kuusi taklausta) ja neljällä laukausyrityksellä oli peliaikaan nähden näkyvä myös hyökkäyspäässä. Podkolzin on taklauksia 60 minuuttia kohden yksi NHL:n ahkerimpia hyökkääjiä (20,97 taklausta per 60 minuuttia) ja tekee kaikkensa pitääkseen tuon paikan, mutta katsotaan sitten mitä käy kun Joshua palaa.

Vancouverin tärkeimpänä missiona on ollut jo vähän pidempään puolustuspelin tiivistäminen ennen playoffeja. Tuo ajaa kaiken muun edelle. Tuossa on tullut tulostakin, mitä ei tällä organisaatiolla ole nähty pitkään aikaan kaiken sen sekoilun jälkeen mitä viime vuosina on nähty. Tähdistöpelin jälkeen Canucks on päästänyt koko NHL:n vähiten maaliolettamaa omaan päähän 5v5 pelissä pelattuihin minuutteihin verrattuna (ennen tähdistöpeliä tuossa oltiin 12. parhaita). En olisi tätä päivää uskonut näkeväni ihan äkkiä.

Vaarallisia maalipaikkojakin on pystytty leikkaamaan:





- Zadoroville tosiaan kaksi maalia ja kerran hänellä oli pieni paikan poikanen siihen kolmanteenkin. Tuo hattutemppu olisi ollut erittäin harvinainen temppu Canucks-pakilta. Edellinen pakin tekemä hattutemppu nähtiin Dave Babychin toimesta marraskuussa 1991 Calgarya vastaan. Zadorov on aika jännä tapaus. Parhaimmillaan lähes dominoivaa peliä ja sitten on taas niitä heikompia iltoja.

- DeSmith oli jälleen hyvä ja mies paikallaan silloin kun joukkue eniten tarvitsi häneltä torjuntoja. Demkon loukkaantuminen ei ole juuri näkynyt, kuten se viime kaudella teki. Toki joukkuekin pelaa paljon paremmin hänen edessä. Silovsilla saattaisi olla tämän kauden ensimmäinen peli tulossa kuitenkin ehkä tämän kuun viimeisessä pelissä Anaheimia vastaan, mutta muuten DeSmith pelaa varmaan kaiken Demkon paluuseen saakka.

- Garland pelasi jälleen oikein hyvän pelin ja teki hienon maalin. Jos viime kaudella (Seravallin mukaan) hänestä olisi pitänyt antaa pari korkeaa vuoroa päästäkseen irti tuosta sopimuksesta, niin nyt tuo on enää vain muisto.

- Cole huilasi ja Juulsen pelasi vuorostaan. Colella on jotain pikkuvammaa, josta Tocchet sanoi että mikäli nyt olisi playoffit, Cole pelaisi mutta haluaa ehjän Ian Colen mukaan niihin. Juulsen pelasi jälleen mielestäni myös yhtä kaatumista lukuun ottamatta hyvän pelin ja otti kuusi taklausta.

Vancouverilla on nyt 96 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä 12 peliä. Edellisen kerran vastaava määrä on nähty yhdeksän vuotta sitten (tuolloin 101 pistettä). Seuraavaksi pelataan Calgarya vastaan kotona sunnuntaina.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Taisteleva Calgary pelasi mielestäni ihan hyvän vieraspelin eikä Canucks puolestaan saanut ihan parasta irti, mutta Vancouver pystyi ottamaan tuosta viime yön pelistä kuitenkin 4-2 kotivoiton Petterssonin ketjun ja Casey DeSmithin johdolla. Upeaa kautta pelaavalle Höglanderille tuli kaksi maalia ja nosti kauden maalimääränsä 22 maaliin.

Tuo oli kahdeksas kerta viimeisiin yhdeksään peliin, kun vastustaja on tehnyt Vancouveria vastaan kaksi maalia tai vähemmän. Puolustuspeli on toiminut nyt alivoimillakin. Colorado oli edellinen joukkue, joka onnistui maalinteossa Vancouverin pelatessa alivoimalla. Tuon jälkeen Canucks on tappanut 10 peräkkäistä vastustajan ylivoimaa.

Tocchet:

I think, three weeks ago when we’re making a few mistakes, one guy makes one, (then) the second guy. Now the one guy makes a mistake and we’re kind of holding the fort. That’s good to see going this late in the year, where we’re starting to do that.

You’re trying to play without the puck and you know, we’re getting some good efforts from some guys. Trying to find a consistency. It was a business-like workman-like game,” he said.

The Petey line obviously was the line that drove us to the win tonight.

Höglander teki pelin avausmaalin oltuaan jäällä 11 sekuntia. Tuo maali tuli koko ketjun hienon syöttökuvion päätteeksi. Toinen maali muistutti hieman Pavel Buren osumia vuosien takaa, kun Nils tuli keskeltä liikkeellä läpi ja veivasi kiekon harhautusten jälkeen ohi Markströmin.





Casey DeSmith oli jälleen varman oloinen maalilla. On ollut kyllä hieno nähdä tuon tason peliä kakkosvahdilta. DeSmith kertoi Iain MacIntyren jutussa, että tuntee nyt pelaavansa uransa parasta peliä. Yhteistyö Vancouverin maalivahtivalmentajan Ian Clarkin kanssa on ollut toimivaa;

Clarkie and I put in a lot of work this year on areas where we kind of felt maybe I had deficiencies or could really make vast improvements. like post play, efficiency of crease movement, getting to my spots quicker and basically just staying ahead of the game. Those are obviously very broad topics and there's a lot that goes into it. Just incrementally, little by little, they've been improving, and I'm really starting to feel and see the results of that work.

It's a team effort, the three of us. Obviously, I spend a little bit more time with Clarkie one-on-one working on stuff. But I also pick up little things from Thatch that maybe I never thought of or I see him doing something in a certain way and I ask him his thought process behind it. Just watching, you kind of absorb some stuff through osmosis. Obviously, we're very different goalies and I'll never be him and he'll never be me. But there are overlaps as far as stuff that he does well that I can apply to my game.

- Quinn Hughes rikkoi urallaan ensimmäistä kertaa 80 pisteen rajan ja nousi samoihin uran pistetilastoihin Vancouverin kaikkien aikojen pakkien pörssissä (321) kuin Jyrki Lumme ja Dennis Kearns. Hughesilla on 354, Lumpeella 579 ja Kearnsilla 677 peliä Vancouverin paidassa. Urallaan 770 peliä Vancouverissa pelannut Mattias Öhlund on nyt toisena enää neljän pisteen päässä. Kaikkien aikojen Vancouverin pakkien pistepörssiä johtaa Alexander Edler, jolla on 925 pelistä 409 pistettä.





Tämäkin jää hienoihin muistoihin tästä pelistä;


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Elias Lindholmilla on ollut ilmeisesti jotain pientä vammaa ja hän joutui viettämään lyhyen ajan sisään toisen välipäivän.





Jos siellä jotain levolla parantuvaa vammaa on, niin nyt sitten saisi huilata itsensä kuntoon. Tulonsa jälkeen Lindholm on tehnyt vain yhdeksän pistettä 22 peliin, mikä on ollut kyllä pettymys. Hyvää on ollut se, että hän on pelannut joukkueen ensimmäisessä alivoimakoostumuksessa Bluegerin kanssa ja ollut NHL:n kolmanneksi paras aloittaja yli 200 aloitusta ottaneiden kesken 60,4% lukemilla.

Vancouver haluaa olla ennen kaikkea tiiviisti puolustava joukkue ja tuohon tarpeeseen Lindholmin hankinta nähtiin sopivana. Kaikkea ei mitata vain pisteillä, mutta toki toivoisihan sitä tietysti myös tehokkaampaa peliä mitä on nähty. Toivottavasti hän nousisi esiin sitten playoffeissa tuossa suhteessa. Sentterit ovat raapineet Lindholmin aikana muutenkin aloituksia hyvin 22 viime pelissä:

Lindholm 60,4%
Miller 58,1
Blueger 56,3
Pettersson 54,6

Huomion arvoista noissa aloituksissa on ollut se, että Petterssonin koko kauden aloitusprosentti on ollut 50,4%, kun se viime kaudella oli 44,3% ja tuo viime kauden lukema on ollut häneltä parasta lukemaa ennen tätä kautta. Nyt näyttäisi siltä, että tuossa hommassa on viimein tehty tulosta voittopuoleiseksi aloittajaksi tai vähintäänkin tuonne 50% tasolle.

***

Positiivista noissa loukkaantumisissa on Dakota Joshuan paluu harjoituksiin.





Vielä on "ei-kontaktia-paita" päällä, mutta paluu lienee nyt kuitenkin kohtalaisen lähellä ja pelaisi varmasti mikäli nyt pelattaisiin jo playoffeja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kingsia vastaan viime yönä 2-3 tappio ja siinä meni kolmen pelin voittoputki poikki. Vähän erikoisten flipperimaalien peli, jossa kiekko ei pomppinut Vancouverille ennen Boeserin lopun osumaa. Tilanteita Canucks pystyi luomaan ihan hyvin (Natural Stat Trickissa vaaralliset paikat 14-6) ja samoin pelaajat pistivät taklauksia hyvin peliin (46-24), mutta välillä nämä tällaiset pelit kääntyvät kuitenkin.

Los Angelesilta nähtiin jälleen erittäin tiivistä pelaamista johdossa ja monille tuo "Jacques Lemairen peli" näyttää menevän myös vähän tunteisiin. Eipä tuolla kuitenkaan tyylipisteillä pelata ja kun Kingsin kahden erän jälkeiset johtoasemat joukkue on pelannut saldolla 28-0-3, niin miksi sitä muuttaakaan. Etenkin nuo sentterit Kopitar ja Danault osaavat pelata noissa tilanteissa ja puolustus pelaa yleensä nuo hyvin.

Tocchetin mielestä Vancouverilta jäi vähän puuttumaan maalinedustan pelaamisessa, mutta näki tämän hyvänä oppina;

There was blue-paint (crease) stuff and you’ve really got to own it. I just thought we were missing a little bit with execution — eight or nine chances each — and a hard-fought game and a good one for us to realize. We have to make sure we go to spots to score goals.

Hughesin mielestä Kings pelasi systeeminsä hyvin, mutta Vancouverilta ei nähty ehjää 60 minuutin peliä ja lisäksi Vancouverin kolmannen erän pelaaminen meni puskemiseksi;

They have some really good players and they play their structure well. We had our looks but we’ve got to be ready to play a full 60. In the third, they were just packing it in a bit and we were trying to push the pace.

- Podkolzinilta ja Laffertylta vahva peli ja etenkin karvauksissa. Lafferty taklasi kahdeksan kertaa ja teki hienon maalin. Podkolzinilta väsymätöntä uurastusta kiekottomana karvauksissa ja viisi taklausta. Podkolzinin työnteon määrä ja fysiikka riittää hienosti ja oli ehkä paras antamaan painetta Kingsin pakeille. Toivottavasti hän saisi vaan hyökkäyspäässä enemmän jatkossa aikaan.

- Soucy on ollut loukkaantumisia lukuun ottamatta hyvä hankinta ja ajoittain erittäinkin hyvä, mutta nyt ei ollut kyllä yhtään hänen iltansa. Huolimattomasta pelaamisesta oli tulla jo jäähy, mutta sama vaihto päätyi lopulta todellisena flipperimaalina (ensin Colen oikeaan luistimeen, tästä Soucyn vasempaan luistimeen, sitten Soucyn oikeaan luistimeen ja lopulta Soucyn vasemmasta luistimesta sisään) DeSmithin taakse.

Lisäksi Kingsin avausmaali tuli Soucyn jäädessä jostain syystä penkille ja Canucksin pelatessa neljällä pelaajalla, vaikka pakkien vetäjä Foote oli sanonut hänen menevän jäälle.

A guy was supposed to jump (off the bench) and didn’t. Footy (assistant coach Adam Foote) told a guy to jump and by that time it was too late.

Ei tullut miinusta tuosta, mutta oli vaihtoon jähmettymisellä maalin tärkeänä arkkitehtina ja olisi voinut hyvin olla pelin toinen miinus. Tai olisi kuulunut olla sellainen. Soucy pelasi nyt vain 12 minuuttia.

- Hughesin kiekollinen tilasto pelissä oli harvinainen:





- Lindholm jätti tämän pelin väliin. Tocchetin mukaan Lindholm on "day-to-day -tilanteessa". Vancouverilla ei ole enää hätää (käytännössä) playoff-paikasta, joten tässä on nähty nyt näitä pelien väliin jättämisiä. Varmasti Lindholm ja Joshua pelaisivat molemmat, mikäli tässä olisi kyse kaudesta.

- Cole pelasi nyt parin pelin huilin jälkeen ja Juulsen oli katsomossa.





Colen lisäksi painavat taklaukset nähtiin pelissä myös Millerilta ja Zadorovilta. Millerille pelissä 10 taklausta.

Seuraavaksi Dallas perjantaina.

***

Mielenkiintoista jos Lekkerimäki myös pelaa Abbotsfordissa:





Abbotsfordista voisi laittaa lyhyesti;

Viikonloppuna joukkue pelasi kaksi peliä Manitobaa vastaan vieraissa. Ensimmäisessä pelissä tuli 2-3 tappio ja tuossa olisi tullut selvästi isompikin ilman Tolopilon peliä maalilla. Tolopilolle 42 torjuntaa ja ansaittu pelin kakkostähti tappiosta huolimatta. Abbotsfordin maalintekijöinä tuossa pelissä Max Sasson ja Linus Karlsson.

Seuraavana iltana Abbotsford voitti noiden joukkueiden toisen kohtaamisen 5-2 lukemilla. Zach Sawchenko pelasi maalissa hyvän pelin 34 torjunnalla. Aatu Rädylle pelissä 1+3 pisteet ja tuo oli Rädylle nyt toinen neljän pisteen peli lyhyen ajan sisään. Viikon sisään Räty teki kolmeen peliin yhdeksän pistettä, joten hän on päässyt nyt hienosti esiin.

Positiivisia uutisia loukkaantumisista nähtiin jälkimmäisessä Moose-pelissä, kun viime kauden AHL:n paras pakki Christian Wolanin pelasi ensimmäisen pelinsä sitten tammikuun puolenvälin. Wolanin teki pelissä 1+1 pisteet. Pitkään sivussa ollut luottopakki Guillaume Brisebois palasi myös pari peliä sitten takaisin, joten pakkipää on saanut sinne nyt erittäin toivottuja pelaajia takaisin.

Elias Petterssonin ja ilmeisesti Jonathan Lekkerimäen ensimmäiset pelit ovat tulossa ja on kyllä mielenkiintoista nähdä miten he tulevat avaamaan tuolla. Jos Pettersson onnistuisi heti, niin Abbotsford saisi kyllä noista kolmesta (Wolanin, Brisebois ja Pettersson) arvokkaita pakkeja loppukaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Demko on sivussa huhtikuun 6. päivän jälkeiseen aikaan saakka. Jos palaa tuolloin 6.4, runkosarjaa olisi vielä kuusi peliä jäljellä. Tocchet ainakin aikaisemmin uskoi paluun koittavan ennen playoffeja. Arsheep Bains nostettiin nyt takaisin ylös. Saa nähdä sitten pääseekö myös pelaamaan.

Dakota Joshua on palannut normaalien harjoitusten pariin ja ollut niissä Millerin ja Boeserin kanssa samassa ketjussa. Elias Lindholm on ollut edelleen sivussa. Harjoitusten kokoonpano:





Iain MacIntyrelta juttua mm. Joshuasta.


Tocchet Joshuasta;

He's a hard guy to replace. When I first got here, I guess he was on the outside looking in, and I just didn't understand it. I thought that type of player. . . could really help. I just saw his game get better and better. He has body position, he holds on to pucks, he wins battles in front, good penalty killer. And for the most part, his hockey IQ has really taken off this last year. He has actually developed in the last year like a 20-year-old becoming a 25-year-old. He has really developed.

Joshua sanoi tämän loukkaantumisen (mikä on nyt kestänyt helmikuun 13. päivästä saakka) olevan hänen uransa ensimmäinen pitkä loukkaantuminen;

This was my first one, my first long-term (injury). It was hard at first, but then I realized, like, that's just how it is. I wouldn't have been able to come back earlier and been myself, which also could have been detrimental. So you know, it's a learning process to go through this. Definitely not fun because you want to be out there with the guys, so not anything I want to experience again.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tasainen ja kova peli Dallasia vastaan, mutta 1-3 tappio tuloksena (viimeinen tyhjiin). Vähän liikaa Canucks sortui hölmöihin jäähyihin (kaksi korkeaa mailaa), kärkipelaajat eivät olleet ihan parhaassa terässä ja pelissä ero tuli erikoistilanteissa. Dallas iski kaksi maalia ylivoimalla, kun puolestaan Canucksin ylivoima meni seisoskeluksi. Vancouverin alivoima oli tappanut ennen tätä peliä 12 peräkkäistä vastustajan ylivoimaa, mutta ei nyt sitten pystynyt pitämään Dallasin ylivoimaa kurissa.

Vaikka pelissä mentiin kolmannen erän loppuun saakka 1-1 tilanteessa, peli oli mielestäni viihdearvoltaan hyvää kiekkoa. Molemmat joukkueet tekivät hyvin töitä ja loivat riittävästi paikkoja useampaan kuin yhteen maaliin, mutta maaleilla Oettinger ja DeSmith pelasivat hyvät pelit. Kevin Woodley tuosta varoitteli ennen peliä ja pitää todeta sama, että Oettingerin herääminen tuli Vancouverin kannalta pahaan paikkaan. Bluegerin kolmannen erän lopun huolimaton jäähy maksoi nyt takaiskun ja pelin ratkaisun kovassa vireessä olevan Jamie Bennin tehdessä maalin ja tuota en DeSmithin piikkin voi laittaa.

Vaikka Demkon johdolla Canucks on usein pystynyt Dallasin kaatamaan viime kausina (kaudesta 2021-22 lähtien Demkon saldo Starsia vastaan 5-0-1), DeSmithilta nähtiin taas hyvä peli eikä ottelu maalivahtipeliin ratkennut. Tiukkojen maalien pelissä pienet marginaalit tekevät usein eron ja yhtenä sellaisena nähtiin Starsin avausmaali, joka näytti minusta ensin korkealta mailalta, mutta ei se sitä tuomareiden mielestä kuitenkaan ollut. Canucksin videovalmentaja Dylan Crawdford erehtyi ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Vancouverin ylivoima huolestuttaa näin kun playoffit ovat lähestymässä. Tasakentin joukkue on pelannut pääosin hyvin. Tähdistöpelin jälkeen on tullut minuutteihin nähden edelleen jopa koko NHL:n vähiten maaliolettamaa 5v5 pelissä omaan päähän. Tuota puolustusta on pyritty saamaan kuntoon ja tuo on näkynyt sitten puolestaan hyökkäysten tuottamisessa, mutta kokonaisuutena tähdistöpelin jälkeen molempia päitä mittaava xGF%-arvo on 5v5 pelissä NHL:n neljänneksi paras.

Periaatteessa hyvä tasakenttäpeli ja tiivis puolustus ovat usein tärkeimpiä asioita saadakin toimimaan, mutta tällä nykyisellä ylivoimalla on vaikea saada voittoja aikaan tasaisissa peleissä. Tähdistöpelin jälkeen Canucksin ylivoima on koko NHL:n toiseksi huonointa vain 12,1% lukemalla. Perhana, siellä Chicago ja San Josekin ovat pelanneet reilut 20 peliä ylivoimiaan puolet paremmilla prosenteilla.

Miller sanoi ylivoimaa hitaaksi ja olen ihan samaa mieltä;

Not enough momentum for the group. We’re not getting any loose pucks back. I just feel like we’re playing slow. They gave us a little different look (on the penalty kill) than the pre-scout suggested today and I just don’t think we responded very well. We had a couple of looks but we need to capitalize.

Ylivoima, jossa ovat Hughes, Miller, Pettersson ja Boeser pitäisi tuottaa kyllä eri tahtiin noihin Sharksiin ja Blackhawksiin nähden. Miettisin Suterin asemaa bumperina siellä.

- Dakota Joshua palasi kentälle ja takaisin tuohon entiseen kolmosketjuun, vaikka harjoituksissa oli ollutkin Millerin ketjussa. Mielestäni Joshua oli yksi parhaista Canucksin pelaajista heti.

Pelissä nähtiin tilanne, josta monet Canucks-fanit olivat toivomassa Heiskaselle jäähyä kiekottoman pelaajan estämisestä, mutta mielestäni tuossa vain luistimet osuivat yhteen ja tuosta Joshuakin sanoi pelin jälkeen. Omasta mielestäni tuossa tuomio meni oikein (mitä se ei sitten mm. Hronekiin osuneessa korkeassa mailassa mennyt, mutta tuo on toinen juttu).





- Mielestäni Podkolzin ja Bains pelasivat molemmat hyvän pelin ja pitäisin heidät ainakin vielä toistaiseksi kentällä PDG:n ja Åmanin sijaan.

- Arturs Silovs pelaa ilmeisesti ensimmäisen pelinsä tällä kaudella seuraavassa ottelussa Anaheimia vastaan. Siinä voisi ratkaista sitten jo playoff-paikan myös teoriassa.


 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Omasta mielestäni tuossa tuomio meni oikein (mitä se ei sitten mm. Hronekiin osuneessa korkeassa mailassa mennyt, mutta tuo on toinen juttu).
Jos tarkoitat tuota Marchmentin huitaisua maalinkulmalla, niin tuomari tosiaan väitti, että kiekko olisi osunut Hronekin kasvoihin, vaikka hidastuksesta näkyi että Marchmentin maila sinne napsahti. Ehkä kuitenkin tuomio siinä mielessä meni oikein, että se osui ns. follow-throuhgina eli Marcment löi kiekkoa, jonka lopussa maila jatkoi liikettään ja osui Hronekin kasvoihin. Se ymmärtääkseni on poikkeus tuohon korkea maila -sääntöön.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos tarkoitat tuota Marchmentin huitaisua maalinkulmalla, niin tuomari tosiaan väitti, että kiekko olisi osunut Hronekin kasvoihin, vaikka hidastuksesta näkyi että Marchmentin maila sinne napsahti. Ehkä kuitenkin tuomio siinä mielessä meni oikein, että se osui ns. follow-throuhgina eli Marcment löi kiekkoa, jonka lopussa maila jatkoi liikettään ja osui Hronekin kasvoihin. Se ymmärtääkseni on poikkeus tuohon korkea maila -sääntöön.
Näin. Saattona se huitaisu tosiaan tulkittiin. Ratkaisevaa noissa on se, tulkitaanko mailan liike tavanomaiseksi seuraukseksi lyöntiliikkeestä. Itse olen noista vastaavista nähnyt myös jäähyjä tulevan ja tuosta olisin antanut jäähyn kun peliä katselin, mutta siitä Heiskasen yhteenotosta Joshuaan en.

No pitää muuttaa tuota näkemystä nyt kun katselin tuon tilanteen vielä kerran. Kyllä tuo aika lailla puhdas mailan saatto on. Hronekin reaktiot tuossa kertoivat pelin aikana toista. No eipä näitä minulta tulla muutenkaan kyselemään eikä peli tuohon ratkennut missään mielessä. Yksi pieni ohimenevä hetki.

Oikeastaan tuolla tämän hetken Vancouverin ylivoimalla Canucks on sitä vahvempi mitä vähemmän ylivoimaa pääsee pelaamaan. Eipä tule ainakaan nostamaan vastustajien henkeä voitetuissa alivoimissa.

***

Lekkerimäki pelasi uransa ensimmäisen pelinsä Abbotsfordin paidassa Coloradoa vastaan vieraissa. Peli päättyi Abbotsfordin tärkeään jatkoaikavoittoon 1-2 lukemilla ja Lekkerimäelle tuli "melkein syöttö" tuohon Canucksin ainoaan maaliin. Alkuun se oli merkitty syötöksi, mutta on nyt otettu pois kun Coloradon pakki koski kiekkoon välissä.

Abbotsfordin pelin kokoonpano oli seuraava:





Tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta läpi illan eikä maalipaikoilla kauheasti juhlittu. Lisäksi kun maalivahdit Tolopilo ja Prosvetov pelasivat maaleillaan hyvin, niin molemmat joukkueet saivat aikaan varsinaisella peliajalla vain yhden maalin. Ei tuossa tosin maaliolettamatkaan mitään kovin korkeita olisi varmaan olleet.

Coloradon avausmaali tuli Coloradon pelatessa alivoimalla kun Filip Johansson sähläsi kiekon alimpana miehenä Ondrej Pavelille. Abbotsfordin tasoitus oli Lekkerimäen voitetun laitapelin seurausta Callahan Burkea vastaan. Sasson ampui siinä pelin tasoituksen. Varsinaisen peliajan lopussa Coloradon Tufte osui tolppaan. Jett Woo ratkaisi sitten pelin jatkoajalla.









Lekkerimäeltä ihan hyvä debyytti, mutta alivoimat sotkivat vähän peluutusta (pelasi ylivoimaa, mutta ei alivoimaa). Hän hankki ylivoimalla jäähyn, pohjusti tuon Abbotsfordin tasoituksen voittamalla laitapelin ja pystyi parantamaan mielestäni pelin edetessä koko ajan. Vahvaa kiekon suojausta ja aktiivisesti hakeutui kiekottomana vapaisiin tiloihin. Avauspistekin oli lähellä. Samat joukkueet kohtaavat uudestaan toisensa ensi yönä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver varmisti yön kierroksella playoff-lappunsa, kun St. Louis hävisi varsinaisella peliajalla ja Minnesota jatkoajalla. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015 Vancouver pelaa playoffeja Rogers Arenassa. Käytännössä tämä on ollut aika lailla varmaa jo pidempään, nyt voidaan sitten haudata jo ne lopulliset epäilyt tuon suhteen.





***

Elias Petterssonin vuoro pelata ensimmäisen farmipelinsä, kun Abbotsford jatkoi vieraspelien sarjaa Coloradoa vastaan. Pettersson oli jälleen hyvä fyysisessä pelissä ja muutenkin nähtiin ihan hyvä debyytti. Kerran hänen taklauksesta tuli vähän isompikin torikokous ja kerran hän kävi puolustamassa Lekkerimäkeä. Abbotsford voitti pelin 1-5 lukemilla ja otti näin toisen voittonsa tämän viikonlopun ajalta Coloradosta.











Rädyllä on kuuma putki siellä menossa, sillä nyt on 10 pistettä viimeisistä viidestä pelistä.

***

Vancouver teki tulokassopimuksen viime kesän neljännen kierroksen varauksen Ty Muellerin kanssa.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver oli harjoitellut (taas) uusilla ketjuilla:





Petterssonilla oli välipäivä ja Tocchet uskoi hänen pelaavan Anaheimia vastaan. Ottaa tullessaan Åmanin paikan.

Tuota ketjurulettia voisi ehkä vähän rauhoittaa jo. Ei tuo välttämättä hyvääkään tee, että joka peliin ketjut muuttuvat. Toki nämä kaksi edellistä peliä on johtunut loukkaantumisista (Lindholmin loukkaantumisesta Los Angeles-peliin ja Joshuan loukkaantumisesta paluusta Dallas-peliin), mutta nyt noissa vammoissa ei tullut muutoksia ja ketjuja pyöräytettiin taas. Toisaalta pitää sanoa sekin, että mielelläni katselen miten tuo Millerin ketju toimii.

Harjoituksissa muuten mentiin syystäkin pitkälle ylivoima edellä ja sielläkin nähtiin muutoksia.





Pettersson ottanee tuossa ylivoimassa Garlandin paikan. Ehkä vaihtavat vielä Millerin kanssa puolia, kun Millerille vahvempi puoli on vasen. Garland menee varmaan kakkosylivoimaan Soucyn paikalle? Ykkösylivoimasta se Suterin bumperin paikka oltiin otettu pois, mitä vähän toivoinkin. Boeser oli nyt siinä ja Miller pelaamassa kiekkoa hänelle vasemmalla. Mutta voi olla tosiaan, että Miller palaa paremmalle puolelleen. Höglander oli kakkosylivoimassa bumperina.

Tocchet ylivoimasta ja bumperin pelaamisesta siellä;

We got to start scoring more off broken plays I think. If you look at some of the really good power plays in the league, a big percentage of their goals are off broken plays. A lot of our goals are off set plays, and I think we got to get the broken play attitude. You know, if there’s a shot and that puck goes in the corner, you’ve gotta attack. You know, you might have two guys in front, so let’s get the puck in front. I think we have the mentality of a set play mentality. So we were a little bit better at trying to put the puck in situations where you got to go.

Yeah, good bumper guys. You have to be a really smart guy, you have to have really good reads. You don’t just stand in the bumper… The best power plays, Colorado, Toronto, you know, if you look at Brayden Point, the way he plays the bumper, that’s probably the tutorial you’d like to watch. Sometimes he’s high, sometimes he’s low, sometimes you’re by the far post, you know, so the bumper position has to have a high hockey IQ and we’re trying to find that guy who can kind of make the right reads, and also when he does get it, it’s in the net, right?

So that’s the biggest thing you have to develop, and maybe Hoggy as we develop him can be that guy, where he can find those reads. ‘When am I here? When am I there?’ And then can I shoot off my back foot? Front foot? There’s a lot of different things for the bumper, you can’t just try a guy cause he has a good shot, there’s so much more than that.

Lindholm on edelleen day-to-day -statuksessa:





Silovs pelaa nyt Anaheimia tai sitten torstaina Arizonaa vastaan:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver voitt kotona Anaheimin 3-2 lukemilla ja saavutti 100 pisteen rajan ensimmäisen kerran sitten 2014-15 kauden.





Pitäisi tietysti olla tyytyväisempi, kun joukkue juuri varmisti playoff-paikkansa ja rikkoi Anaheim-voitolla tuon 100 pisteen rajan, mutta tuo Ducks-pelin esitys oli kyllä aika huono. Vancouver pelasi käytännössä hyvin 10 minuuttia. Reissun päällä oleva Ducks pelasi puolestaan toisena peräkkäisenä iltana, nousi kahden maalin takaa tasoihin ja oli viedä pisteetkin mennessään. Onneksi Millerin ketju ja siinä etenkin Dakota Joshua nousi esiin. Garlandilta voittomaaliin hieno syöttö.

Voitto on kuitenkin voitto eikä näitä tyylipisteitä mittailla enää playoffeissa, mutta työtä siellä on edessä jotta playoffeissa voisi olla mahdollisuuksia haastaa. Ketjut eivät näyttäisi olevan nyt yhtä ehjiä kokonaisuuksia mitä ovat olleet parhaillaan tämän kauden aikana ja lisäksi tuo ylivoima oli pelillisesti edelleen sekavan näköistä puurtamista, vaikka nyt kaksi ylivoimamaalia onnistuikin tekemään. Puolustuspäässäkin Canucks oli tässä pelissä vähän pehmeä, mutta tuolla en nyt isompaa ongelmaa näe isommassa kuvassa.

Tocchet;

A lot of turnovers. You can’t turn pucks over, I don’t care who you are. I don’t know if it’s a respect factor. We warned them: [the Ducks] are going to work hard. When you throw a lot of turnovers, that means you don’t respect the opponent. You’ve got to be careful of that.

Joshuan agentti heittää parhaillaan kärrynpyöriä:





- Silovs pelasi kauden ensimmäisen pelinsä maalilla ja suoriutui tuosta mielestäni ihan hyvin. Maaleille ei voinut oikein mitään ja otti kakkoserässä kiinni kaikki 12 kutia. Silovsille tuli pelin kakkostähti. Demko on ilmeisesti vielä jonkin aikaa sivussa, joten ehkä Silovsilta nähdään vielä joku muukin peli.

- Boeserille tuli kauden 38. osuma ja tuo 40 maalin kerho on edelleen realistista saavuttaa. Vancouverin seurahistoriassa yhdeksän pelaajaa on saavuttanut 40 maalin rajan yhden kauden aikana, joten voisi laittaa sen kympin täyteen tällä kaudella.

- Hughesille syöttö ja kauden pistemääräksi jo 82 pistettä. Yksi syöttö vielä ja hän saavuttaa kaudella 70 syötön rajapyykin. Tuohon 70 syöttöön on pystynyt NHL:n historiassa kaikkina aikoina 11 pakkia.

- Millerille pelistä kaksi syöttöä, yksi hankittu ylivoima, kaksi taklausta, aloitukset 16/21 ja hän oli jäällä 20 Vancouverin laukauksen aikana, kun Canucks ampui yhteensä 30 kertaa. Miller on mennyt pisteillä tälläkin kaudella toissa kauden tapaan kaikkien aikojen Vancouverin yhden kauden pisteissä top10 pelaajien joukkoon.

- Pettersson on onnistunut maalinteossa kahdeksaan viime peliin vain yhdessä pelissä. Toivottavasti hän heräilisi tuolta vielä ennen playoffeja (en tiedä tosin onko siellä jotain vammaa, kun jätti eiliset treenit väliin).

- Zadorov huilasi tämän pelin ja Juulsen pelasi. Soucy pelasi korkeimmat minuutit 5v5 pelissä. Tocchet haluaa ehjät seitsemän pakkia playoffeihin, joten kierrätystä tullaan varmaan näkemään vielä näissä runkosarjan lopun peleissä.

Vaikka juuri nyt onkin vähän nihkeää, tilastoilla iso kuva on edelleen oikein hyvä.





Vancouverin pitkä yhdeksän pelin mittainen kotipelien putki tuli viimein päätökseen. Joukkue keräsi sen aikana 11 pistettä, mikä ei ole ihan niin hyvä saldo kuin olisi toivonut, mutta ei huonokaan. Tämän putken alussa Tocchet vähän varoitteli "liian pitkästä" kotona olemisesta ja ehkä se "helppous" vähän heijastui peliin.

Miller;

Home for three weeks and my kids are at home with a two-week break from school. I’m ready. Clinching the playoffs (spot) means something because this is part of the culture that you want to get into.

Seuraavaksi kolmen pelin mittaiselle vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan järjestyksessä Vegas, Arizona ja Los Angeles. Arizona-peli pelataan seuraavana iltana Vegas-pelin jälkeen. Piste per peli -tahti noista vieraspeleistä olisi nyt playoff-paikan varmistuttua jo hyvä saldo.

***

Viime kesän kolmannen kierroksen varaus Sawyer Mynio liittyy Abbotsfordiin.





Mynio teki 63 pelissä WHL:ssä 53 pistettä ja oli seuransa Seattlen pistepörssin kakkonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös