Mainos

Vancouver Canucks 2015–2016

  • 82 518
  • 414

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Varaustilaisuus meni Canucksin osalta yllättävästi. Joukkue varasi pelaajia sieltä, mistä ei olla totuttu viime vuosina varauksia näkemään, eikä ottanut yhtään OHL-pelaajaa tällä kertaa mukaan. Tämä oli ensimmäinen Jim Benningin kokonaan orkestroima varausvuosi Vancouverin managerina (toki Eric Crawford scouttipuolen vetäjänä vastasi scouttien tehtävien jaoista kauden aikana), sillä Benning tuli viime kesänä vasta draftin kynnyksellä joukkueeseen.

Tuttua muuten yllättävässä varaustilaisuudessa oli kuitenkin jälleen ykkösvarauksen osuminen hyökkääjään. Olisin toivonut viimein puolustajaa, mutta Canucks varasi listojen mukaan parhaan tarjolla olevan pelaajan kuten oli odotettua. Benning kertoi yrittäneensä saada vielä lisää varauksia syvään draftiin, mutta ei onnistunut nyt tuossa.

Varaustilaisuudessa nähtiin kaksi kauppaa. Eddie Läck myytiin Carolinaan vaihdossa tämän kesän kolmannen kierroksen varaukseen (+ensi kesän seitsemännen kierroksen varaukseen) ja puolustaja Patrick McNallyn oikeudet kaupattiin San Joseen vaihdossa tämän kesän seitsemännen kierroksen varaukseen. Läckistä saatu vastine oli heikompi mitä olin toivonut ja odottanut, mutta varmasti paras tarjolla oleva vastine kuitenkin. McNallysta saatu vastine oli sentään jotain, sillä häntä ei sopimukseen tahdottu.

Katsotaan vähän varattuja pelaajia läpi:

1. kierros, #23 varaus

Brock Boeser
25.2.97, USA
RW, 6-1, 191, R
USHL, Waterloo Black Hawks: 57, 35+33=68, -1, 30min

The Hockey News: 14
hockeyprospect.com: 18
Future Considerations: 26
Bob McKenzie: 26
Craig Button: 9
NHL Central Scouting: 27
ISS: 35

Alkuun pitää sanoa, että en seurannut Boeserin peliä kauden aikana muuten kuin videoiden kautta. Näin ollen omat arviot perustuvat niihin ja hänestä kirjoitettuihin raportteihin.

Boeser pelasi viime kauden Waterloo Black Hawksissa USHL-liigaa ja teki siellä 35 maalia ja 68 pistettä 57 peliin. Kauden jälkeen hänet valittiin USHL:ssa sekä tulokkaiden tähdistöön, että sarjan tähdistöön. Hän oli kauden aikana myös USA:n kapteenina Ivan Hlinka Tournamentissa tehden viiteen peliin kuusi maalia. Pelaajana Boeser on lähinnä maalintekijä ja hän pystyy tekemään osumia hyvällä laukauksella sekä kauempaa että nousemalla maalille voimaa hyödyntäen. Hän on hyvä löytämään vapaita väyliä hyökkäyspäässä.

Boeserin hyökkäyspeli on muutakin kuin maalintekoa ja hän on hyvä tekemään peliä pätevän pelisilmän ja hyvien syöttötaitojen ansiosta. Boeserilla on luistelussa hyvä huippunopeus ja tasapaino, mutta ensimmäiset potkut vaativat kehitystä. Räjähtävyyden lisäksi Boeserin pitää saada lisää voimaa voittaakseen enemmän kaksinkamppailuja. Myös puolustuspeli vaatii enemmän tasaisuutta. Hänellä on raporttien mukaan taito pelata hyvin omaa päätä ja hän tekeekin sitä ajoittain, mutta ei aina osallistu puolustuksen auttamiseen riittävästi.

TSN:n Craig Button:
Brock is a multiple force offensive player. He can score in multiple ways and gets himself into prime scoring positions. Creates opportunities off the cycle and from below the goal line. Nice touch around net but can score from 30 feet. Sets his hands exceptionally well to score with an excellent release and makes it difficult for goalies to get a read on his shot. Determined, driven player.

Eliteprospectsin Curtis Joe:
A dynamic offensive winger and natural goal scorer. Has great instincts and is able to quickly get into position for premium scoring chances; possesses an accurate release on his shot which he can get off in the blink of an eye. He always knows where his linemates are, and is a great passer; that being said, his individual puck possession play is incredible and sets him apart as an offensive player. He will need to work on defensive zone coverage and a slew of small details such as board battles, but Brock Boeser has a ton of elite-level scoring potential due to the way he can read, make, and finish plays.

Canucksin manageri Jim Benning:
He’s got good size and he protects the puck. He plays a pro-style game already. I don’t like comparing players, but he plays a style of game like (San Jose Shark) Joe Pavelski. He’s strong on the puck and has a good release on his shot and he goes to the areas where goals are scored.

Boeserin maalivideo

Boeserilla on riittänyt viimeisen vuoden sisään kentän ulkopuolella paljon epäonnea. Viime kesänä kun Boeser pelasi jenkkien mukana Euroopassa, neljä hänen läheistä koulukaveria olivat vakavassa auto-onnettomuudessa. Yksi heistä kuoli ja yksi sai vakavia aivovammoja, joita hän parantelee vieläkin hitaasti. Boeser kertoi, että olisi voinut hyvin olla samassa autossa, sillä hän vietti heidän kanssaan aikaa päivittäin, mutta kiekko vei silloin muualle. Kaksi kuukautta tuon onnettomuuden jälkeen Boeserin isoisä kuoli ja lisäksi isällä on vielä samaan aikaan todettu Parkinsonin tauti, vaikka hän varaustilaisuuteen paikalle pääsikin katsomaan poikansa varausta.

Boeserin äiti kertoi Brockin ottaneen nuo ikävät tapaukset kuitenkin positiivisen kautta;

“He is a really good person who has persevered through personal circumstances that could have really affected him. He learned from those things in a positive way. It helped him mature and made him realize that hard things happen in life and you have to work through them."

He says: ‘I just don’t take anything for granted now, mom.’ ”

Oma näkemys: Benning jatkoi Boeserin varauksella tuttua linjaansa viime kesältä; hän arvostaa suuresti laukausta hyökkäyksen kärkivarauksillaan, sillä niin Virtasella, McCanninilla kuin nyt Broeserilla laukaus on vaarallinen ase. Tuttu linja jatkui myös hyökkääjän varaamisessa. Omien sanojensa mukaan Benningin kiikarissa oli pari puolustajaa ennen draftia, mutta kun Boeser oli vapaana, Benning ei voinut olla varaamatta häntä.

Draftin kulku ensimmäisellä kierroksella oli sellainen, että omissa papereissa Boeser (raporttien mukaan) tai Merkley (omaan silmään osuneiden peliesitysten mukaan) olivat tuolloin vapaana olevista pelaajista parhaita vaihtoehtoja ja siksi olen tyytyväinen tähän varaukseen, vaikka sitä puolustajaa ei vieläkään tullut. Ei voi nyt kuin toivoa, että kolmas kerta sanoisi toden, sillä Vancouverin Minnesotan alueelta ykköskierroksella varatut kaksi edellistä hyökkääjää Patrick White (2007) ja Jordan Schroeder ovat olleet floppeja, vaikka jälkimmäinen yrittää vieläkin luoda uraa.

Boeser suuntaa ensi kaudeksi North Dakotan yliopistoon ja silloin nähdään paremmin millä tasolla hän pystyy pelaamaan. Varauksena Boeser on varmasti parin kauden projekti mikäli hän NHL-tasolle kehittyy. Hän kertoi itse muistuttavansa pelityyliltään NY Islandersin Kyle Okposoa.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
3. kierros, #66 varaus

Guillaume Brisebois
21.7.1997, CAN
D, 6-2, 175, L
QMJHL, Acadie-Bathurst Titan: 63, 4+24=28, -40, 34min

#48 Hockeyprospect.com
#46 ISS
#58 Future Considerations
#41 Central Scouting (NA skaters)
Ranked #48 by TSN/McKenzie

Eddie Läckin kaupalla saadulla kolmannen kierroksen varausvuorolla mukaan tarttui puolustaja Quebecin junioriliigasta. Itse en luota pätkääkään Vancouverin kykyyn löytää helmiä Quebecista, joten tämä varaus tuntui siinä mielessä oudolta. Toisaalta tässäkin voi toki piillä sama yllätysmomentti kuin Boeserin varauksessa - ehkä joukkue joskus osuu tietyn alueen pelaajan kanssa kun riittävän monta kertaa yrittää. Ainakin sitä voi toivoa.

Brisebois oli viime kaudella Q:n heikoimman joukkueen Acadie-Bathurstin ykkösparin puolustaja ja joukkueen kapteeni. Briseboisin nuori joukkue oli omassa sarjassaan Q:n hännillä ja keräsi kauden aikana vain 17 voittoa. Brisebois teki 63 peliin 28 pistettä ja oli joukkueensa tehokkain puolustaja. Katse kohdistuu Briseboisin tilastoja katselemalla hänen tehopörssilukuunsa -40.. Toivoa sopii, että tuo johtuu suurimmaksi osaksi hänen joukkueesta ja isosta vastustajien tähtiä vastaan pelatusta roolista.

Tuollaisessa joukkueessa pelaaminen on tarkoittanut Briseboisille sitä, että hän oli jo kaudella 2013-14 joukkueessaan top4 puolustajia vain 16-vuotiaana ja viime kaudella hän sai vielä isomman roolin sekä kapteenin aseman. Hän oli kauden aikana Kanadan 18-vuotisten MM-kisojen joukkueessa sekä Ivan Hlinka Tournamentin vaahteralehtisten joukkueessa.

Brisebois on pelaajana erittäin hyvin luisteleva kahden suunnan puolustaja. Hän on hyvä liikkumaan sivuttaissuunnassa antamassa peliä avaavia syöttöjä ja nousee taitavana mailankäsittelijänä usein hyökkäyksiin mukaan - tuo ahkera hyökkäysten tukeminen tosin johtuu varmasti siitä, että hänen joukkueensa oli viime kaudella useimmiten peleissä tappiolla, sillä Kanadan nuorissa hän pelasi maltillisemmin. Hänellä on hyvä laukaus ylivoimiin ja kohtalaisesti ulottuvuutta sekä hyvin taitoa puolustaa mailalla oman pään pelissä.

Suurimpana heikkoutena pidetään voiman puutetta ja kysymysmerkki on myös hyökkäyspeli ylemmille tasoille mentäessä. Acadie-Bathurstissa tukea ei ollut vierellä juuri nimeksikään, joten vaikea siinä on nuoren puolustajan hyökkäävää roolia ottaa. Tosin Kanadan nuorten maajoukkueessa tuolle olisi ollut mahdollisuus ja siellä Brisebois ei juuri väläytellyt hyökkäyspään taitoja.

Bob McKenzie, TSN:
Very fluid skating marks his game. His quickness and mobility allow him to defend very well and to beat the pressures that opponents are trying to apply. Smart, reads the play well and makes very solid plays with the puck. He’s not going to overwhelm you with great skill or physical play but he has excellent consistency, reliability and efficiency.

McKeen's hockey:
Brisebois is another member of Team Canada who impressed at Ivan Hlinka, playing reliable minutes on the second and third pairings. Brisebois is a low-risk player who will be counted on to take on a heavy workload for Acadie-Bathurst.

[URL='https://www.youtube.com/watch?v=SAIHRv6rOi8 (Briseboisin']https://www.youtube.com/watch?v=SAIHRv6rOi8 (Briseboisin[/URL] video)


Oma arvio: En pidä yleensä Q:n puolustajien varaamisesta. Vancouverin Q:sta varatut puolustajat Sawyer Hannay, Adam Polasek, Yann Sauve ja Luc Bourdon eivät ole onnistuneet (tosin Bourdonista olisi tullut NHL-puolustaja eläessään) ja pelkään Briseboisin menevän tuohon samaan sarjaan. Pelaajatyypiltään Brisebois on kuitenkin ihan lupaavan oloinen puolustaja hyvän liikkeen, älyn, luotettavuuden ja kahden suunnan pelin ansiosta. Plussaa myös tuosta kapteenin roolista. Briseboisilla on myös vartta ja vaikka voimaa ei olekaan, tuohon runkoon on mahdollista kehittää sitä. Hänestä tuskin tulee koskaan mitään ykköspakkia kiekolliseen peliin, mutta parhaassa tapauksessa Chris Tanevin kaltainen luotettava kahden suunnan puolustaja voi olla saatavilla. Brisebois on mielenkiintoinen varaus siinä mielessä, että Q tulee taas lähemmäs seurattavana sarjana.


4. kierros, #114


Dimitri Zhukenov
24.3.1997, Venäjä
C, 5-11, 165, R
MHL, Omskie Yastreby: 35, 3+16=19, -1, 42min


#154 ISS
#61 Central Scouting (euro)


Zhukenovia tuli seurattua viime kauden aikana MHL:ssä yhtä vähän kuin Boeseria USHL:ssa, mutta Benning sai minun kahvini näytölle Zhukenovin kohdalla, kun vertasi häntä Pavel Datsyukiin. Vertaus oli yhtä yllättävä ja varmasti yhtä paikkansa pitävä, kun Dave Nonisin vuosia sitten heitetty vertaus Tommi Santalasta ja tämän arvosta olla NHL:n paras nelosketjun sentteri.

Zhukenov pelasi viime kaudella Omskin MHL-joukkueessa 35 peliä ja teki kolme maalia ja 19 pistettä. Kansainvälisissä turnauksissa hän oli paremmin näkyvillä ja teki Venäjän kaikissa viime kauden kansainvälisissä peleissä 16 peliin 16 pistettä. Huomion arvoinen tilasto Zhukenovilla oli menneellä kaudella kansainvälisten pelien jäähytilasto, 58 minuuttia.


Eliteprospect: "
A diligent offensive forward that is productive at both ends of the ice. Predatory offensive instincts compliment his competitiveness and motivation to stay ahead of the play. Sees the ice very well and is creative with his abilities, willing to battle in front of the net and do the things that other players of his size would not. His defensive zone play is fascinating because he is always very proactive positionally; that being said, his style of defensive play is not very refined, and ill-suited to a more physical brand of hockey. All-in-all, a distinguished two-way competitor that will have the potential to develop into a crafty offensive producer as he gets stronger.

Oma arvio: Vancouverin vaikeasti arvioitavat pelaajat jatkuivat ja tämä on tyypillinen "boom or bust -varaus". Veikkaan jälkimmäistä, mutta pitää tietysti toivoa parasta. Eliteprospectin kuvaus Zhukenovista on melko positiivinen ja siinä on kyllä pelityylillisiä yhtymäkohtia Datsyukiin - olkoonkin tuo Benningin vertaus sitten kuinka yliampuva tahansa.


Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
5. kierros, #144

Carl Neill
6.7.1996, Kanada
D, 6-3. 214, R
QMJHL, Shepbrooke: 63, 14+26=40, -16, 77min

Jälleen varaus Q:sta. Isokokoinen ja vuoden yli-ikäinen Sherbrooken puolustaja Neill meni nyt selvästi eteenpäin hänen varausikäänsä nähden tuplaamalla pisteensä ja puolittamalla tehopörssilukunsa miinukset. Seurasin Jeremy Royn peliä videolta ennen draftia ("shift by shift") ja Neill pelasi Royn parina puolustavampaa roolia mielestäni hyvin. Hän tuki pakkipariaan hyvin, sijoittui oikein, pelasi pää ylhäällä ja näytti hyvältä syöttäjältä. Hän ei videolla näyttänyt hyökkäävältä puolustajalta, mutta teki kuitenkin viime kaudella 14 maalia Royn viittä vastaan.

Future Considerations:
Neill is a good two-way blueliner who looks to push the puck ahead to his forwards off quick transitions. While he has the size and strength to play a physical game he does not engage consistently. Makes some bad decisions at times. Skating is another area that needs refinement.

Raporttien mukaan Neillilla olisi pelinlukemisessa joitakin pieniä ongelmia, mutta niitä ei juuri näkemälläni "Roy-videolla" näkynyt. Neillilla on kova laukaus ja hän pyrkii pelaamaan omassa päässä kulmatilanteet aggressiivisesti. Hän oli joukkueensa pistekakkonen playoffeissa ja Royn jälkeen joukkueensa tehokkain puolustaja (63 peliin 40 pistettä) runkosarjassa. Hän on pelaajatyypiltään isokokoinen kahden suunnan puolustaja.

Oma arvio: Viime kaudesta selvästi kehittynyt pistekehitys poiki varauksen ja saattaa lupailla hyviä asioita. Oikealta puolelta lähtevä kova laukaus plussaa. En luota tässäkään tapauksessa Canucksin Quebecin scoutteihin, mutta viidennen kierroksen varauksen olisi voinut varmasti huonomminkin käyttää. Tärkeä saada puolustajia mukaan ja Neill on ainakin kooltaan NHL-tasoa.

5. kierros, #149

Adam Gaudette
3.10.1996, USA
C, 6-0, 168, R
USHL, Cedar Rapids RoughRiders: 50, 13+17=30, +23, 55min

#163 Hockeyprospect.com
#169 ISS
#108 Central Scouting (NA)
#79 by Craig Button

Vancouverin toinen varaus USHL:stä jatkoi sarjaa vaikeasti arvioitavista pelaajista. Gaudette pelasi viime kauden Cedar Rapids RoughRiders -nimisessä joukkueessa ja teki 50 peliin 30 pistettä. Hänen tilastoissaan huomion arvoista on tehopörssiluku +23 ja Central Scoutingin listasijoituksen nousu kauden aikana puolivälin #187 lukemasta kauden lopun #108 lukemaan. Craig Button piti näkemästään ja sijoitti Gaudetten selvästi korkeammalle kuin hänen lopullinen varausnumeronsa oli.

Eliteprospect:
An intense, hard-working forward who shows a lot of character in not backing down under adversity. A mobile and edgy skater, but needs to improve his explosiveness with the puck. Makes smart plays under pressure, never wanting to make a mistake; sometimes a bit too careful, holding onto dead plays, but this is not a problem that will be hard to curb. Likes to go hard to the nets. Needs to get stronger and more physically astute along the boards. Never backs down and never gives up; he thrives under adversity and pressure, and finds ways to come up big in the game's critical moments. All-in-all, a forceful two-way forward that can be counted on for stability and energy when his team is lacking the spirit to surge forward.

Gaudetten valmentaja Mark Carlson:
His upside is very high. Once he adds more muscle to his frame, he'll be able to get to the net more and win more puck battles. His +/- was exceptional. He was dependable. His hockey sense is very good at both ends of the rink.

Oma arvio: En ole seurannut ikävä kyllä tätäkään USHL:n pelaajaa, mutta Gaudetten asennetta ja pelisilmää on ainakin kehuttu monissa paikoissa. Hyvä asia tällaiselle syvyysvaraukselle on myös, että valmentaja pitää upsidea korkealla. Gaudette on varmasti pidemmän tähtäimen projekti.

6. kierros, #174

Lukas Jasek
28.8.1997, Tsekki
RW, 6-1, 172, R
Tsekki, HC Trinec U20: 24, 10+17=27, +/-, 6min
Tsekki, HC Trinec: 27, 0+2, -3, 4min

#151 Hockeyprospect.com
#128 ISS
#23 Central Scouting (euro)

Jasek oli yksi varaustilaisuuden nuorimmista pelaajista ja mielenkiintoinen syvyysvaraus. Jasek oli erittäin tehokas Ivan Hlinka Tournamentissa ja iski taululle samat seitsemän pistettä kuin Kanadan Marner ja Barzal. Kuitenkin 18-vuotisten MM-kisat menivät heikosti ja hän jäi kokonaan pisteittä. Kauden aikainen runkosarja meni puoliksi Trinecin junnujoukkueessa ja puoliksi miesten pääsarjatason joukkueessa.

Eliteprospects:
A highly intelligent winger that has the ability to produce strong numbers due to his intense style of play. Tenacity and athleticism are well-represented by his slashing style of skating, cutting hard to the net and being able to hold onto the puck for that extra second. Creativity and offensive instincts are coveted assets that Jasek possesses; he exhibits exceptional vision and a sharp, accurate shot. He will need to get stronger to be able to adapt to the harsher physical conditions of the North American game. All-in-all, a speedy offensive predator that looks to impact all aspects of the game, creating energy in waves.

Oma arvio: Pidin tästä varauksesta paljon ja tämä on täysin päinvastainen viime kesän syvyysvarauksiin nähden - Jasekilla on oikeasti mahdollisuudet kehittyä osaksi tulevaisuuden joukkueen ratkaisijoita kehityksen mennessä nappiin (10 pisteen WHL-puolustajalla ei sitä mahdollisuutta ole edes varausiässä, vaikka olisi kuinka hieno tarina tahansa). Jasekin parhaat aseet ovat luistelussa, laukauksessa ja pelisilmässä. Suurin heikkous on voimapuolella, mutta sitä puolta pystyy kehittämään. Tärkeintä tuollaiselle pelaajalle on rohkea asenne, mikä Jasekilla on raporttien mukaan kunnossa.

7. kierros, #210

Tate Olson
21.3.1997
D, 6-2, 174, L
WHL, Prince George Cougars: 68, 5+19=24, -13, 69min

#146 Central Scouting (NA players)

Prince George Cougarsin puolustaja Tate Olson on melko kookas ja hyvin liikkuva puolustaja. Hänellä on erittäin hyvä laukaus, ulottuvuus ja hän pyrkii pelaamaan fyysisesti. Kysymysmerkkinä pidetään pelisilmää ja kauden lopun tehottomuus laski hänen osakkeitaan sijoituksissa. Olson pelasi kuitenkin viime kaudella pääosin Joe Carvalhon pakkiparina Cougarsin top4-puolustuksessa ja enemmän kuin tuplasi toissa kauden pisteensä.

Vancouverin fanit muistavat Olsonin viime kaudelta ainakin tästä: https://www.youtube.com/watch?v=uyZVwKVlH90 (Virtanen vs Olson)

Eliteprospects:
A stolid yet competitive defenseman that elevates his level of play at the game's key moments. Plays safe and always makes the high-percentage play. Never takes himself out of the unfolding play and gets involved in all areas of the ice. Strong physically and asserts himself through winning board battles. Excellent transition game and makes seeing eye passes look easy. His composed demeanor lets him overlook some dumb penalties that would be very easy to take; that being said, he isn't afraid to stand up for himself or teammates. All-in-all, a determined, hard-working defenseman that makes all of the right decisions in helping his team win.

Oma arvio: Mielenkiintoinen seurattava kehittyvässä joukkueessa ensi kaudella. Liikkuvan top4 WHL-puolustajan varaaminen seitsemännellä kierroksella ei ole koskaan heikko sijoitus, vaikka pienet mahdollisuudet noilta sijoilta on tietenkin NHL:ään saakka kehittyä. Saskatoonilainen saa luultavasti jälleen aikaisempaa suurempaa roolia ensi kaudella.

Yhteenveto varaustilaisuudesta

Mielenkiintoinen varausikäluokka. Vancouver meni tosiaan sinne, mistä joukkue ei ole saanut aikaisemmin onnistumisia - kaksi hyökkääjää USHL:stä ja kaksi puolustajaa QMJHL:stä. Pidin paljon joukkueen tyylistä ottaa taitoa ja tarttuihan mukaan kolme ihan kohtalaisen kokoista puolustajaakin, mitkä tulevat tarpeeseen prospect-puolelle. Sormet ja varpaat ristissä pitää toivoa Boeserin kehitystä ainakin paremmaksi kuin entiset minnesotalaiset ykkösvaraukset White ja Schroeder.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Yhteenveto varaustilaisuudesta

Mielenkiintoinen varausikäluokka. Vancouver meni tosiaan sinne, mistä joukkue ei ole saanut aikaisemmin onnistumisia - kaksi hyökkääjää USHL:stä ja kaksi puolustajaa QMJHL:stä. Pidin paljon joukkueen tyylistä ottaa taitoa ja tarttuihan mukaan kolme ihan kohtalaisen kokoista puolustajaakin, mitkä tulevat tarpeeseen prospect-puolelle. Sormet ja varpaat ristissä pitää toivoa Boeserin kehitystä ainakin paremmaksi kuin entiset minnesotalaiset ykkösvaraukset White ja Schroeder.

Kiitokset nuckilla jälleen mahtavasta paketista varattujen pelaajien osalta. Itsellä oli hyvinkin samanlaiset ajatukset, kun draftia tuli mökillä seurattua.

USHL ei sarjana vakuuta ja sieltä on viime vuosina tullut aika paljon ykköskierroksen busteja (#17/2006 Trevor Lewis, #28/2007 Nick Petrecki tai #18/2009 Louis Leblanc). Toki sieltä on tullut myös onnistumisia, kuten Jaden Schwartz (#14/2010) tai Max Pacioretty (#22/2007).

Hivenen sama vika on tuolla QMJHL:llä - ei täysin vakuuta sarjan tuottama pelaajamateriaali. Ainakin kehittyminen vie pitkän aikaa jos tarkastellaan sieltä varattuja pelaajia ja heidän kehittymistään. Vuosilta 2008-2010 QMJHL:stä varattiin kahdella ensimmäisellä kierroksella:
- vuonna 2008, 8 pelaajaa, Jake Allen, Nicolas Deschamps, Yann Sauve, Luke Adam, Maxime Sauve, Patrice Cormier, Marco Scandella, Peter Delmas - yht pelejä NHL:ssä 433
- vuonna 2009, 5 pelaajaa, Dmitri Kulikov, Philippe Paradis, Simon Despres, Charles Olivier-Roussel, Eric Gelinas, yht pelejä NHL:ssä 668
- vuonna 2010, 2 pelaajaa, Brandon Gormley ja Petr Straka - yht pelejä NHL:ssä 35

Tuolta on siis noussut oikeasti NHL:ään 4 pakkia (Scandella, Kulikov, Despres, Gelinas) ja yksi pakki on vielä kysymysmerkki (Gormley). Maalivahteja on noussut yksi - Jake Allen. Hyökkääjistä oikeastaan yksikään seitsemästä varatusta ei ole noussut NHL:ään ja ehkäpä Petr Strakaa lukuunottamatta ei nousekaan. Hyökkääjien osalta tilanne on siis surkea, kun puhutaan kuitenkin ensimmäisillä kierroksilla varatuista pelaajista. No myöhempinä vuosina (2011) on "onneksi" varattu myös Jonathan Huberdeau ja Sean Couturier - tosin he olivatkin sitten TOP10-pickejä. Tuolta 2011 vuodelta bust-osastoon mennee Zack Phillips. Vancouverin onneksi tuolta QMJHL:stä varattiin pakkeja ja toivottavasti taka-ajatuksena on vaihtaa tuo Brisebois pienellä välirahalla Montrealiin ja Juulseniin. No, tuskin tulee kuitenkaan noin tapahtumaan.

Läckistä tosiaan saatiin varsin maltillinen vastine ja Bieksa jäi kokonaan kauppaamatta. Ilmeisesti diili oli varsin valmis San Josen kanssa ja Bieksa oli tutustunut jo uuteen ympäristöönsä ja neuvotellut jatkosopimuksen, mutta kauppa kaatui siihen minkä vuoden 2nd round pickistä olikaan kyse. Vancouver ilmeisesti halusi tämän kesän pickiä ja San Jose halusi käyttää sen muuhun tarkoitukseen (toiseen kauppaan) ja tarjosi vuoden 2016 pickiä. No sitten jäi kauppa kokonaan tekemättä mikä omasta mielestä oli se huonoin ratkaisu. Itse olisin ottanut tuon SJS 2/2016 pickin tyytyväisenä vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smithilta hyvää läpikäyntiä Q:n varauksista.

Quebec on tuottanut tosiaan muutaman puolustajan viime vuosina, mutta ei noitakaan liikaa ole. Hyökkääjien osalta tilanne on sitten sitäkin heikompi. Tänä vuonna sattui jostain syystä olemaan vahva Q:n puolustajien vuosi. Brisebois varattiin numerolla #66 ja hän oli tuossa vaiheessa jo kuudes sarjasta varattu puolustaja. Huomattava ero kahteen viime draftiin, kun viime kesänä sadan ensimmäisen varatun joukkoon ei Q-pakkeja mahtunut ja 2003 tuossa samassa sadan ensimmäisen joukossa oli kaksi sieltä varattua puolustajaa. Joukkueet varmasti tietävät tilanteen tuon sarjan osalta hyvin, joten ilmeisesti nyt oli kyse vain hyvästä sarjan pakkien ikäluokasta.

Vancouverin osalta Q on ollut suuri murheenkryyni kautta vuosien. Canucks on varannut edellisen NHL-pelaajan Quebecista vuonna 1990, kun Gino Odjick tuli mukaan. Tuon jälkeen on siis vedetty nyt 25 kuivaa vuotta (18 pelaajaa) ilman yhtäkään QMJHL:sta tullutta NHL-pelaajaa. Helpommin olisi saanut kalan pöntöstä kun onnistuneen varauksen sieltä. Toivottavasti tuo onneton tilanne ei nyt kuitenkaan ihan ikuisuuksia kestäisi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverissa saatiin pari jatkosopparia aikaiseksi ja sekä Vey että Markströn jatkavat tiimissä:
Linden Vey, 1 vuosi, caphit 1,0 M$
Jacob Markström, 2 vuotta, caphit 1,55 M$

Tämän lisäksi QO:ta tehtiin seuraavilla pelaajille:
Baertschi, Sven
Clendening, Adam
Corrado, Frank
Grenier, Alexandre

Ja seuraavat pelaajat jäivät ilman QO:ta:

Andersson, Peter
Conacher, Cory
Eriksson, Joacim
McMillan, Brandon
Stanton, Ryan
Weber, Yannick
Zalewski, Michael

Weber ja Stanton tuolta nyt oikeastaan ainoat menetykset, mutta kyllähän tuokin osaltaan kertoo karua kieltään noiden varauksien, kauppojen ja waiveristä poimimisten osumisesta. Ehkäpä tässä myös "siivottiin" edellisen GM:n tekemiä soppareita ja tehtiin tilaa uusille. No, korkealta ei joka tapauksessa tiputtu noiden pelajien osalta.

Andersson, Peter - 5th round pick 2009
Conacher, Cory - kauppa
Eriksson, Joacim - FA
McMillan, Brandon - waivers
Stanton, Ryan - waivers
Weber, Yannick - FA
Zalewski, Michael - FA

Lisäksi kun huomioidaan, että UFA:na oli jo valmiiksi seuraava joukko pelaajia, niin melkoista on vaihtuvuus farmissa:

Sestito, Tom
Acton, Will
DeFazio, Brandon
Sanguinetti, Bobby
O'Reilly, Cal
Biega, Alex
Archibald, Darren

Toki sieltä pelaaja tai parikin voi jatkosopparin tehdä, mutta siitä huolimatta uusille pelaajille on tilaa ja varsinkin noille nuorista nouseville kyvyille. Lisätään vielä sen verran, että itselle olisi sopinut hyvin jos McNally olisi vaihdettu suoraan Konrad Abeltshauseriin (joka vaihdettiin vastaavasti 7th round pickiin). Omasta mielestä tuo iso saksalainen pakki omaa aika mukavasti potentiaalia, vähän samaan tapaan kuin Pedan, vaikka ovatkin hyvin erityylisiä kookkaita pakkeja.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toki sieltä pelaaja tai parikin voi jatkosopparin tehdä, mutta siitä huolimatta uusille pelaajille on tilaa ja varsinkin noille nuorista nouseville kyvyille.

Ja ensimmäisenä jatkosopparin on tehnyt Alex Biega. Hyvä signaus farmiin ja Biega pystyy tarvittaessa paikkaamaan myös ylhäällä ainakin hetken aikaa. Lukuja ja pituutta ei ole julkistettu, mutta eiköhän se vuoden - max kahden sopimus ole ja caphit siinä 0,6 miljoonan tietämissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tosiaan aika odotettuja jatkoja, vaikka Benning ehti jo sanoa yrittävänsä tehdä Weberin kanssa jatkon ja minäkin menin Weberin sijoittamaan tuossa avausviestissä puolustuksen kolmospariin. Eipä noille pelaajille näyttänyt kuitenkaan olevan suurta arvoa muuallakaan, kun noita ei saatu myytyä esimerkiksi varausvuoroja vastaan (ainakin oletan, että nuo päätökset eivät ihan päivässä tulleet ja Benning olisi yrittänyt kaupitella pois päästämiään rajoitettuja vapaita agentteja muualle). Toivottavasti tuosta QO-ryhmästä ainakin Bärtschi ja toinen kaksikosta Corrado/Clendening pystyisi vakiinnuttamaan ensi kaudella paikkansa NHL:ssä.

Grenier voi olla sitten mielenkiintoinen kauden aikainen ylös nostettava hyökkääjä, mikäli peli kehittyy kuten se viime kaudella teki. Hän on tässä aikaisemmin puhutun Q:n kasvatteja, joten nyt olisi mahdollisuus iskeä itsensä esiin luomalla NHL-uraa ensimmäisenä Canucksin Quebecin varauksena sitten Odjickin. Biegan sopimukseen olen oikein tyytyväinen, sillä hän on farmissa isähahmo ja tärkeä roolimalli nuoremmille puolustajille, eikä pelit NHL:ssä myöskään heikosti menneet.

Markströmillä olisi nyt tilaisuutensa lyödä läpi ainakin kunnollisena kakkosmaalivahtina. Hän pelasi uransa parhaan kauden viime kaudella ja johdatti Utican arvokkaimpana pelaajana joukkueensa Calder Cupin finaaleihin, mutta NHL:ssä San Josea vastaan pelattu peli (kolme maalia neljällä ensimmäisellä laukauksella) jätti kysymyksiä. Arizonaa vastaan lähes kaksimetrinen ruotsalainen sentään onnistui (pelasi koko pelin ja otti 26 torjuntaa 27 laukauksesta) ja Columbusta vastaan hän piti maalinsa puhtaana tultuaan pelin viimeisen 10 minuutin ajaksi luukulle.

Saa nyt sitten nähdä mikä on hänen tulevaisuutensa NHL:ssä. Pitää muistaa se, että tuollaisille parimetrisille maalivahdeille ei ole ensimmäinen kerta kun tietä luotettavaksi NHL-vahdiksi haetaan vähän pidemmän kaavan kautta. Eddie Läck (joka on 194 senttinen) ei ollut vielä Markströmin iässä pelannut peliäkään NHL:ssä, Pekka Rinne oli aikanaan ehtinyt pelata vain kaksi NHL-peliä Markströmin iässä, Ben Bishop nousi parrasvaloihin kunnolla vasta 27-vuotiaana ja ilmeisesti Devan Dubnyk'kin paranee vasta lähestyessään kolmeakymmentä. Sopimuksen pituutta vähän ihmettelen, sillä näillä nykyisillä pahveilla molemmat Vancouverin maalivahdit olisivat tulossa UFA-ikään 2017 kesällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bieksa kaupattiin Anaheimiin ensi kesän toisen kierroksen varausoikeutta vastaan. Enemmän saatiin, mitä odotin Bieksasta nykytilanteessa 4.6 miljoonan kolmosparin pakkina saatavan. Paljon joukkue tietysti menetti henkisellä puolella, mutta kentällä ei enää niinkään ja tämä siirto oli vain tehtävä jotta pahin ongelma-alue (puolustus) olisi mahdollista pistää hiljalleen uusiksi ja jotta ei enää koskaan nähtäisi Sbieksa-pakkiparia. Varausvuoron lisäksi kaupalla saatiin lisää tilaa palkkakattoon ja nyt joku nuorempi puolustaja (Corrado tai Clendening varmasti lähimpinä) saa mahdollisuutensa.

Kiitokset Kevin Bieksalle näistä vuosista, jotka hän Vancouverissa oli. Harvassa ovat ne pelaajat, jotka ovat edustaneet 14 vuotta varauksesta vain ja ainoastaan Vancouveria. Bieksa oli yhteen aikaan minun suosikkipuolustaja pelillisesti ja hän teki aina kentän ulkopuolella valtavan määrän PR-työtä kaupungissa. Hän kävi paljon todella kovia asioita läpi - Bourdonin ja Bieksalle erittäin läheisen Rypienin kuolemat muun muassa - joukkueen johtavana pelaajana, mutta jaksoi silti tehdä aina asioita yhteisen hyvän eteen (kävi muun muassa puhumassa lastensairaalalle Rypienin kuolemasta) ja olla aina eturivissä joukkueen taitopelaajia puolustamassa.

KB3 oli todellinen "old school -pelaaja" ja hänen nousunsa NHL:ään muistetaan Vancouverissa aina. Annan suuren arvon Bieksalle näistä yli kymmenestä vuodesta seurassa ja toivon, että hän saisi vielä sen mestaruuden urallaan. En vaan tiedä parantaako Bieksan tulo Anaheimia pelillisesti, mutta henkisesti varmasti ja nyt Kesler saa ystävänsä (Kesler ja Bieksa olivat huonekavereita vieraspelimatkoilla) lähelle. Toki ainahan sekin mahdollisuus on olemassa, että tuo maisemanvaihto poikisi vielä hyvän tuloksen Bieksalle myös pelillisesti.

***

Tänään alkaviin vapaiden agenttien hulluille päiville Canucks lähtee nyt Bieksan lähdön jälkeen seuraavista asetelmista (pelaajien nimien perässä olevat luvut miljoonina taaloina):

Daniel Sedin(7) - Henrik Sedin(7) - Vrbata(5)
Bärtschi(~1.5) - Bonino(1.9) - Burrows(4.5)
Higgins(2.5) - Horvat(1.74)-Kassian(1.75)
Dorsett(2.65) - Vey(1) - Hansen(2.5)
Virtanen (0.925)/Kenins(~1,0)

Hyökkäys 13 hyökkääjällä yhteensä noin 39,965

Edler(5) - Tanev(4,45)
Hamhuis(4,5) - ?
Sbisa(3.6) - Corrado(~0,7)/Clendening(~1,0)

Puolustus 7 puolustajalla yhteensä noin 19,25

Miller(6)
Markström(1.55)
[Luongo 0,8]

Maalivahdit yhteensä: 8,35

Koko joukkueen budjetti 22 pelaajalla (+Luongo) noin 67,565

Yhteen puolustajaan jäisi noilla palikoilla pari miljoonaa UFA-markkinoille.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Kiitokset Kevin Bieksalle näistä vuosista, jotka hän Vancouverissa oli. Harvassa ovat ne pelaajat, jotka ovat edustaneet 14 vuotta varauksesta vain ja ainoastaan Vancouveria. Bieksa oli yhteen aikaan minun suosikkipuolustaja pelillisesti ja hän teki aina kentän ulkopuolella valtavan määrän PR-työtä kaupungissa.

Kyllä. Erinomainen pelaaja, mutta tähti oli jo pari vuotta hienoisessa laskussa. Voisi kai sanoa, että hän oli antanut kaiken Canucksille mitä hänellä oli antaa, mutta jääkiekolle hänellä on vielä paljon annettavaa. Tykkään siitä, että hän siirtyi Anaheimiin eikä jonnekin kauas. Mielenkiintoista nähdä, kuka tarttuu haaviin Hamhuisin pariksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä. Erinomainen pelaaja, mutta tähti oli jo pari vuotta hienoisessa laskussa. Voisi kai sanoa, että hän oli antanut kaiken Canucksille mitä hänellä oli antaa, mutta jääkiekolle hänellä on vielä paljon annettavaa. Tykkään siitä, että hän siirtyi Anaheimiin eikä jonnekin kauas.
Totta, Bieksan pelin hienoisen tasonlaskun näki peliajoissakin. Viime kaudella tuli ensimmäistä kertaa alle 21 minuuttia pelissä sitten tulokaskauden, kun huippuvuosina hän pelasi 23 minuuttia. Playoffeissa tuo aika putosi vielä tuostakin ja hän pelasi vain reilu 18 minuuttia pelissä. Minäkin pidän Anaheimista kohteena ja kauas hän ei luultavasti suostunut siirtymäänkään. Uskoisin Canucks-fanien arvostavan niin paljon Bieksaa näiden vuosien jälkeen, että "standing ovationit" ovat luvassa tammikuun 1. päivänä kun Bieksa Vancouveriin Ducksin paita päällä palaa.

Ducksin kanssa Bieksa teki heti kaksivuotisen ja 4 miljoonan kausikohtaisen sopimuksen, joten kovasti Ankkalammella ainakin uskotaan KB3:n pystyvän pitämään tuon alaspäin menossa olevan tasonsa.

Designer kirjoitti:
Mielenkiintoista nähdä, kuka tarttuu haaviin Hamhuisin pariksi.
Nämä ovat aina mielenkiintoisia aikoja, mutta veikkaan tänä kesänä Benningin vetävän aika maltillista linjaa. Joukkueella ei ole tämän hetken tilanteessa oikein varaa hankkia ketään isoa nimeä puolustuksen auttamiseksi - ellei sitten hyökkäykseen kosketa. Toki joku Ehrhoff voisi tulla kyseeseen jos suostuisi pelaamaan markkinahintaansa halvemmalla päästessään Vancouveriin, mutta minulla ei ole tarkkaa kuvaa miten saksalainen kaupungissa ja seurassa aikanaan viihtyi ja olisiko hän ylipäänsä valmis pelaamaan halvalla lapulla.

Ehkä sieltä todellisuudessa joku Brentwood Baysta kotoisin oleva Matt Irwin voisi nyt tulla Weberia paikkaamaan? Tosin en tiedä onko tuollaiselle hitaan puoleiselle, vähän virheherkälle ja epätasaiselle syvyyspakille käyttöä tässä tilanteessa. Kova laukaushan Irwinilla on kuten Weberillakin (aika paljon se näyttää vaan menevän ohi, mutta silti ihmettelin kun hän ei saanut Sharksin heikosti toimineessa kakkosylivoimassa enempää peliaikaa) ja hän olisi tehnyt tuolla tahdilla viime kaudella noin 30 pistettä, mutta kun tuli Weberin tavoin katsomokeikkoja väliin. Irwin tosin olisi vain syvyyspakki, joten tilan pitäisi kyllä riittää laadukkaampaankin puolustajaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Toki joku Ehrhoff voisi tulla kyseeseen jos suostuisi pelaamaan markkinahintaansa halvemmalla päästessään Vancouveriin, mutta minulla ei ole tarkkaa kuvaa miten saksalainen kaupungissa ja seurassa aikanaan viihtyi ja olisiko hän ylipäänsä valmis pelaamaan halvalla lapulla.
Ehrhoff kun aikanaan hinnoitteli itsensä ulos joukkueesta, niin paikallisten yleisimmät kommentit olivat tasoa "good riddance". Ehkä muutama viime vuosi on tuonut kaveriin nöyryyttä, ja palkkapyyntö madaltunut realistiseksi. Tehojahan tuo varmaan tekisi, jos on toipunut, mutta ehkä liian iso kysymysmerkki kuitenkin. Se lienee selvää, että mitään isoa nimeä joukkueeseen ei tule.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bieksalle tosiaan kiitokset mahtavista vuosista Vancouverin paidassa! Hän oli omakin suosikki pitkään, mutta pari viimeistä vuotta on ollut kyllä heikkoa tekemistä. Bieksahan on kärsinyt loukkaantumisista oikeastaan joka kausi, joten pakko tuon on jättää jälkiään kroppaan. Joka tapauksessa Bieksa ansaitsee ehdottomasti standing ovationit - joukkuepelaaja viimeiseen asti, kuten tästä treidistäkin näki.

Vancouverissa tänään:
Kassian + 5th round pick <-> Prust
- joku muu saa selittää tämän? Itse en keksi muuta selitystä kuin että Kassianin selkä on lopullisesti paskana ja MTL suostui ottamaan riskin vielä hänen kanssaan. Prust on sitten hyvinkin saman tyylinen kaveri kuin Dorsett, mutta tarvitaanko kumpaakin ja varsinkin yli 2 millin soppareilla?

Yannick Weber, 1 vuosi ja 1,5 miljoonaa dollaria
Ihan ok sopimus hyökkäävälle pakille, mutta tasakentällisin tulee vähän haasteita. Hamhuis - Weber kakkosessa ens kaudella?

Matt Bartkowski, 1 vuosi ja 1,75 miljoonaa dollaria
Bartkowskia huhuttiin vahvasti jo etukäteen ja näköjään Benning halusi "oman miehensä" Bostonista. Onko sitten kolmonen muodossa Sbisa - Bartkowski? Ja ylimääräisinä paikkaa kärkkyy Corrado ja Clendening.

Richard Bachman, 2 vuotta ja ? miljoonaa dollaria
Tästäkin oli kovasti huhua ja näköjään Bachman haluttiin farmiin ja "varmuudeksi" jos Markström floppaakin NHL:ssä.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Niin siinä sitten kävi, että oma suosikki Zack Kassian lähti kanukeista kanadalaisiin vaihdossa Brandon Prustiin.

Eihän Kassian koskaan Vancouverissa lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia, mutta itse sokeasti ajattelin että sieltä se Bertuzzi vol.2 vielä tulee, niin kyllä tämä treidi pahaa tekee. Prustista en osaa oikein mitään sanoa, läppää osaa heittää Road to Winter Classicissa ja käsiä semi-myllyttäjäksi ihan hyvin, mutta jotenkin tuntuu että halvalla Kassian lähti.

Satuin juuri saamaan Vancouverissa käyneeltä kaverilta #9 Kassian t-paidan, joka saanee nyt suoraan sitten vintage-arvon omissa kokoelmissa. Peli on peliä, näin se menee.

Edit:

Vancouverissa tänään:
Kassian + 5th round pick <-> Prust
- joku muu saa selittää tämän? Itse en keksi muuta selitystä kuin että Kassianin selkä on lopullisesti paskana ja MTL suostui ottamaan riskin vielä hänen kanssaan. Prust on sitten hyvinkin saman tyylinen kaveri kuin Dorsett, mutta tarvitaanko kumpaakin ja varsinkin yli 2 millin soppareilla?

Täysin samat ajatukset itselläkin. Selitys kiitos? Jollain tavalla itsekin toivon, että selkä ei kestä enää pelaamista ja sen vuoksi vaihtoon, mutta tietenkään en Kassianille moista toivo. Missään tapauksessa en kyllä tätä kauppaa ymmärrä, varsinkaan jos mies vielä pystyy ehjiä kausia pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kassian + 5th round pick <-> Prust
- joku muu saa selittää tämän? Itse en keksi muuta selitystä kuin että Kassianin selkä on lopullisesti paskana ja MTL suostui ottamaan riskin vielä hänen kanssaan. Prust on sitten hyvinkin saman tyylinen kaveri kuin Dorsett, mutta tarvitaanko kumpaakin ja varsinkin yli 2 millin soppareilla?
Täysin samat ajatukset itselläkin. Selitys kiitos? Jollain tavalla itsekin toivon, että selkä ei kestä enää pelaamista ja sen vuoksi vaihtoon, mutta tietenkään en Kassianille moista toivo. Missään tapauksessa en kyllä tätä kauppaa ymmärrä, varsinkaan jos mies vielä pystyy ehjiä kausia pelaamaan.

Minulla on selitys tähän päätökseen ja siihen, että Eddie Läck lempattiin muualle. Minä päädyin saman selityksen äärelle kun yritin hahmottaa Luca Sbisan jatkosopimusta. Jim Benning on GM-versio Ron Delormesta.

Tämä on minun ymmärrykseni Zack Kassianin kaudesta: Loukkaantumiset huomioonottaen Kassian pelasi hyvän kauden. Ei niin hyvin, kuin 2013-14 kauden lopulla, mutta varsin hyvin kuitenkin. Benning ja valmentaja Willie Desjardins olivat kuitenkin eri mieltä. Heidän visioissaan Zack Kassian on kolmosketjun taklaaja, jonka tärkein tehtävä ei ole pisteidenteko vaan taklaaminen ja fyysinen uhkaavuus. Kassian on taitokiekkoilija, joka päätyi terveeksi raaputukseksi erittäin vähästä. Samat standardit eivät kuitenkaan päteneet Linden Veyhin, joka oli Desjardinsin vanhoja tuttuja Medicine Hatista. Veyn kohdalla seurajohto oli päättänyt, että tämä mies on taitokiekkoilija ja hänelle meillä riittää kärsivällisyyttä. Onhan hänellä sentään eräs kiistaton, huomatta meriitti: Hän on nykyisen managerin hankintoja.

Tämä Kassian-treidi on käsittämättömän huono. 24-vuotias vaihtui 31-vuotiaaseen, joka teki samat tehot pelattuaan 40 ottelua enemmän. Benning on nyt kaupannut pois tulevaisuutta Kassianin, Läckin ja viidennen kierroksen muodossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benning ja valmentaja Willie Desjardins olivat kuitenkin eri mieltä. Heidän visioissaan Zack Kassian on kolmosketjun taklaaja, jonka tärkein tehtävä ei ole pisteidenteko vaan taklaaminen ja fyysinen uhkaavuus. Kassian on taitokiekkoilija, joka päätyi terveeksi raaputukseksi erittäin vähästä. Samat standardit eivät kuitenkaan päteneet Linden Veyhin, joka oli Desjardinsin vanhoja tuttuja Medicine Hatista. Veyn kohdalla seurajohto oli päättänyt, että tämä mies on taitokiekkoilija ja hänelle meillä riittää kärsivällisyyttä. Onhan hänellä sentään eräs kiistaton, huomatta meriitti: Hän on nykyisen managerin hankintoja.
Kassian on ollut "kolmos-nelosketjun taklaaja" nyt kolmen eri valmentajan alaisuudessa. Nuo samat kolme eri valmentajaa ovat penkittäneet häntä ja syynä on ollut puolustuspelaaminen ja epätasaisuus. Ei tämä ole ollut mikään Benningin ja Desjardinsin salaliitto Gillisin hankkimia miehiä vastaan. Suurin osa joukkueesta oli edelleen viime kaudella Gillisin hankkimia pelaajia, joten tuollainen kyykyttäminen olisi ollut aika hankalaa. Siellä oli muun muassa Gillisin aikakauden viimeinen ykkösvaraus Horvatkin pelaamassa nuorempana kuin yksikään Canucksin sentteriprospecti pitkään aikaan. Eiköhän siellä ihan valmennuksen mielestä parhaita peliesityksiä esittäneet pelaajat saaneet eniten myös jääaikaa, huolimatta siitä kenen managerin hallintakaudella pelaaja joukkueeseen tuli.

Henrik Sedin sanoi Kassianin ongelmista viime kaudella Vancouverin Sunissa aika suoraan:

We’ve all seen what Kass can do — he’s big, he’s strong. I compare him to Todd Bertuzzi when he was here, the size and the skill. But this is the NHL — it’s not an easy league. You have to be able to play against the best. You have to be able to play in your own end. You can’t turn the puck over in certain areas. It’s not junior. If you make a big mistake, it usually costs you a game.

I feel bad for him because there’s a lot of pressure on him to score and be a certain type of player. But he needs to feel like he can just be good, doesn’t need to be great. Just be good and make plays. But he’s going to have to start over and show everyone that he can play.

Right now, when he goes through something like this, he’s going to gain respect by shutting his mouth and working hard. He’s going to get a chance to come back and show that he can play. He has shown that he can play at this level, but he needs to be more consistent.

Asked what else he would tell Kassian if asked for advice: “I would tell him that we were scratched in our fourth year as well. We told him to keep his head up.”

“You know what?” Sedin said. “He can dangle and make plays. That’s when he’s at his best. But he needs to finish hits when they are there. He needs to make good plays. There’s a lot of different things that go into being a professional every day and being part of this. You have to show up and do the same things over and over. It can’t just be a game here, a game there.

“We had the same problem when we were that age. It’s not easy.

Tuossa toiseksi viimeisessä lauseessa Henrik kiteytti mielestäni sen, miksi Kassianilla on ollut ongelmia tähän saakka kolmen eri valmentajan kanssa;

There’s a lot of different things that go into being a professional every day and being part of this. You have to show up and do the same things over and over. It can’t just be a game here, a game there.

Yksinkertaistettuna tuo tarkoittaa epätasaisuutta ja kun joukkueen kapteeni sanoo noin, tuota kannattaa ehkä oikeasti miettiä onko tuo vain ilmoille heitetty "läppä" ja salaliitto tuon takana vai onko tuossa oikeasti jotain perää.

Mitä tulee Linden Veyhin, niin Veyn peliaika laski loppukaudesta, kun bensa loppui kesken. Kauden lopulla tuli useampia 10 minuutin (tai alle) pelejä ja playoffeissa Vey oli katsomossa. Muutenhan hänen roolina oli pelata koko kausi kahdessa alemmassa ketjussa. Alkukaudesta tuli ylivoimaa, kun Canucks yritti pelata kahdella rightin miehellä (Vrbata ja Vey) ja Veylla sattuu olemaan nopeammin lähtevä laukaus kuin Kassianilla.

Varmasti Veyn hankinnassa tuo tuttu valmentaja oli avainasemassa, kun hän Vancouveriin tuli ja valmennus toki varmasti toivoo hänen lyövän kiekollisessa pelissä läpi, kun hän on entisenä WHL:n pistepörssivoittajana selkeästi pelkästään kiekollinen pelaaja. Siksi hänelle pitää niitä kiekollisia mahdollisuuksiakin tarjota, jos joskus kuvittelee jotain saavansa. Mutta kuten viime kausi osoitti - olkoon kuinka Medicine Hatin kasvatteja tahansa - mahdollisuuksia ei anneta jos peli heikkenee, kuten se loppukaudella teki.

JP kirjoitti:
Tämä Kassian-treidi on käsittämättömän huono. 24-vuotias vaihtui 31-vuotiaaseen, joka teki samat tehot pelattuaan 40 ottelua enemmän. Benning on nyt kaupannut pois tulevaisuutta Kassianin, Läckin ja viidennen kierroksen muodossa.
Ja saanut tulevaisuutta kakkos-, kolmos- ja 7. kierrosten varausten verran. Lisäksi Canucks antaa nyt mahdollisuuden Läckiä nuoremmalle Markströmille, Matthiaksen tilalle ajettavalle Bärtschille (samalla laidalla, vaikka erilaiset pelaajat ovatkin) sekä mahdollisesti Virtaselle, jonka tulevaisuuden pelipaikka tulee olemaan luultavasti samalla puolella kuin Kassianilla.

Mutta, en olisi minäkään tehnyt tuota kauppaa. Kassianilla on edelleen mahdollisuus nostaa tasoaan ja olla erittäin hyvä pelaaja, jos saa päänsä kantamaan NHL-kiekon asettamat vaatimukset ja selkä kestää fyysisesti. Kuitenkin, kuten tämän ketjun avausviestiin kirjoitin, valmennuksen ja Kassianin välillä oli viime kaudella joitakin ongelmia (jotka eivät siis olleet Kassianilta ensimmäisiä valmentajien kanssa Vancouverissa) ja kauppa ei sinällään tullut yllätyksenä. Prust pelaajana ei vain ole enää minun mielestä ollenkaan sellainen, että häneen olisin lähtenyt Kassiania kauppaamaan tässä tilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Kassian oli toisaalta lievä ns. distraction mutta potentiaalia olisi vielä ollut. Klassinen hölmö sell low -tilanne. Prustia en ymmärrä, pelityyli on kuluttanut ja hidastanut pahasti ja Dorsett hoitaisi tuota tonttia paremmin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Vancouverissa tänään:

Mr. Smith kirjoitti:
Kassian + 5th round pick <-> Prust
Mr. Smith kirjoitti:
- joku muu saa selittää tämän? Itse en keksi muuta selitystä kuin että Kassianin selkä on lopullisesti paskana ja MTL suostui ottamaan riskin vielä hänen kanssaan. Prust on sitten hyvinkin saman tyylinen kaveri kuin Dorsett, mutta tarvitaanko kumpaakin ja varsinkin yli 2 millin soppareilla?
Tämän kaupan suhteen selitykset ovat vähissä, mutta yritetään jotain; Kassianin läpimurtoa on odoteltu, mutta sitä ei ole tullut. Hänellä on edelleen ne samat ongelmat puolustuspelissä ja epätasaisuudessa kuin olivat tullessakin. Lisäksi selkävammat eivät ole voimahyökkääjälle ihan helpoimpia ongelmia. Ilmeisesti Zack ei ole myöskään täysin omaksunut ammattilaistason urheilijan elämäntyyliä kaukalon ulkopuolella? Tai ainakin tuohon oli joitakin viittauksia viime kaudella Globe and Mailissa

An X factor in Kassian’s worth is his off-ice life. He has often been seen at Vancouver bars during his time in the city.

Teammate and mentor Brad Richardson referred to it in mid-November.
“He’s hilarious and you want to be around him,” said Richardson. “But you need to be ready for games, too. I’m not saying that was an issue, but as you get older you learn better how to prepare, and for a guy like him, he needs to learn to pull it in."

En tiedä totuutta, mutta kun tuollaisia lausuntoja menee joukkuekaverin suusta mediaan, niin kyllä noissa voi jotain perää kenties olla. Lisäksi Desjardins sanoi viime kaudella TSN 1040:n lähetyksessä soittaneensa Warren Rychelille (Kassianin junnujoukkueen Windsorin omistajalle) ja kysyneen häneltä millainen persoona Zack oli junioreissa. En osaa sanoa onko Kassian varsinainen ongelmatapaus pelaajana, mutta mikäli tuo Globe and Mailissa mainittu usein baareissa pyöriminen on totta, Kassianin myyminen ei ole yllätys. Se tiedetään. että Benning ei mahdollisia ongelmapelaajia joukkueessa katsele.

Kaupassa saatuun vastineeseen en silti ole tyytyväinen. Nyt nelosessa on kaksi samanlaista pelaajaa laidoilla, Dorsett ja Prust, ja kummallakin on noin 2,5 miljoonan sopimukset. Benning arvostaa luultavasti huomattavasti aikaisempia managereita enemmän tuollaisia taklaamaan ja tappelemaan pystyviä laitureita, jos näillä on antaa pieni panos myös hyökkäyspäähän. Siihen olen tyytyväinen, että Canucksin nelosessa ei tarvitse enää mitään sestitoja tai oreskovicheja katsella, mutta nykyisissä nelosen laidoissa on kyllä liikaa rahaa kiinni - olkoonkin, että Desjardins peluuttaa joukkuetta tasaisesti ja Canucks tarvitsee kovuutta divisioonassa.

Harmittaa Kassianin myyminen, sillä hän oli pelaajana yksi suosikeistani ja hänestä saattaa vielä kasvaa hyvän luokan pelaaja NHL:ään. Prustilla ura on luultavasti tulossa hiljalleen alas ja hän on tämän kauden jälkeen UFA.

Mr. Smith kirjoitti:
Yannick Weber, 1 vuosi ja 1,5 miljoonaa dollaria
Mr. Smith kirjoitti:
Ihan ok sopimus hyökkäävälle pakille, mutta tasakentällisin tulee vähän haasteita. Hamhuis - Weber kakkosessa ens kaudella?
Mikäli Weber pelaa ensi kaudella samanlaisen kauden kuin menneellä kaudella sen jälkeen kun pääsi vakituisesti ylivoimaan ja Hamhuisin pariksi, tuo sopimus on hyvä. Hänen tulonsa ylivoimaan paransi selvästi tuota osa-aluetta ja Canucks tarvitsee toimivan ylivoiman. Minäkään en ole kuitenkaan Weberin tasakenttäpelistä kauheasti pitänyt ja hän ei ole tasakentin ainakaan sellainen top4-puolustaja, jonka toivoisin joukkueeseen. Yksivuotinen sopimus on mielestäni tässä kohtaa oikea päätös. Harmi vaan, että puolustuksen kärki ei sitten muutu lainkaan jos Weber jatkaa Hamhuisin parina ja tuohon pitäisi saada lisää laatua. No, ensi kaudella nähdään kannattaako sveitsiläiselle tehdä kenties pidempääkin sopimusta.

Mr. Smith kirjoitti:
Matt Bartkowski, 1 vuosi ja 1,75 miljoonaa dollaria
Mr. Smith kirjoitti:
Bartkowskia huhuttiin vahvasti jo etukäteen ja näköjään Benning halusi "oman miehensä" Bostonista. Onko sitten kolmonen muodossa Sbisa - Bartkowski? Ja ylimääräisinä paikkaa kärkkyy Corrado ja Clendening.
Tosiaan Benning halusi tutun pelaajan Vancouveriin. Tämä sopimus kyllä vaikeuttaa noiden nuorten pakkien sisäänajoa, mutta toisaalta tietäen Canucksin puolustuksen loukkaantumiset, nuoremmille pakeille tulee varmasti peliaikaa ja voi olla jopa parempikin, että saavat hitaamman sisäänajon. Pelaajana Bartkowski sopii mielestäni hyvin Canucksin alakertaan, jonne kaivataan lisää liikettä ja taklaamaan pystyviä puolustajia. Toiveissa olisi Bartkowskin nouseminen tuohon top4-ryhmään. Yksivuotinen sopimus määrittää tässäkin jatkon ja toimii varmasti myös pelaajalle motivoivana tekijänä.

Mr. Smith kirjoitti:
Richard Bachman, 2 vuotta ja ? miljoonaa dollaria
Mr. Smith kirjoitti:
Tästäkin oli kovasti huhua ja näköjään Bachman haluttiin farmiin ja "varmuudeksi" jos Markström floppaakin NHL:ssä.
Benning ja muu seurajohto selvästi seurasi Utican ja Oklahoman välistä playoff-sarjaa, jossa Bachman oli loistava. Hän pelasi yhdeksän AHL:n playoff-peliä tilastoilla 1.55 päästettyä maalia pelissä ja 95.3% ja oli lähellä pudottaa Utican jatkosta. Bachman on kelvollinen/hyvä AHL-maalivahti ja sekä Canucksin, että Utican valmentajille tuttu maalivahti Texasista. Canucks ei ilmeisesti uskaltanut pistää Cannataa suoraan aloittavaksi maalivahdiksi, joten tämä oli siinä mielessä odotettu hankinta.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ihmettelen suuresti valtaisaa ihmetystä siitä, että joukkueeseen hankitaan tyyliltään samanlaisia pelaajia (Prust ja Dorsett). Ei liene mikään poikkeus, että tämän tyyliset pelaajat löytävät hyvän kemian keskenään ja pystyvät muodostamaan toimivan ketjun. Agresiiviset pelaajat (bottom 6) tuntuvat toimivan paremmin yhdessä, kuin sekoitettuna semikädettömien taitopelaajien kanssa. Parin vuoden takainen tandemi, Raffi Torres & MIke Braun esimerkiksi pelasivat aivan loistavaa energiakiekkoa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ihmettelen suuresti valtaisaa ihmetystä siitä, että joukkueeseen hankitaan tyyliltään samanlaisia pelaajia (Prust ja Dorsett). Ei liene mikään poikkeus, että tämän tyyliset pelaajat löytävät hyvän kemian keskenään ja pystyvät muodostamaan toimivan ketjun. Agresiiviset pelaajat (bottom 6) tuntuvat toimivan paremmin yhdessä, kuin sekoitettuna semikädettömien taitopelaajien kanssa. Parin vuoden takainen tandemi, Raffi Torres & MIke Braun esimerkiksi pelasivat aivan loistavaa energiakiekkoa.
Vancouverissa en muista koskaan nelosen toimineen jos laidoilla on kaksi puhtaasti aggressiivista pelaajaa. Odjick-Stojanov erotettiin aikanaan, kun omissa soi eikä sen paremmin mennyt esimerkiksi Hordichuk-Rypien tai Glass-Oreskovich/Volpatti - kaksikoilla, kun kiekko oli koko ajan vastustajalla. Canucksin ylivoimaisesti paras kahden alemman ketjun muodostelma tällä vuosituhannella oli mielestäni finaalikaudella (Malhotran loukkaantumiseen saakka) Torres - Malhotra - Hansen ja tuossa jokaisella oli omat selvät roolinsa; Malhotra puolusti, Torres taklasi ja Hansen toi nopeutta ja vähän kiekollista taitoa. Mutta, en nyt sulje pois sitäkään mahdollisuutta, etteikö tuo kaksikko voisi toimia. He ovat pelaajina parempia kuin esimerkiksi Hordichuk-Rypien ja saattavat löytää tuon hyvän yhteisen kemian. Katsotaan siis nyt rauhassa miten tuo toimii, Dorsett on varmaan ainakin tyytyväinen että sai joukkueeseen Prustin mukaan.
 

Ettei nyt vaan olisi tullut pientää sanaharkkaa toimiston puolella viimeaikaisten siirtojen jälkeen, siltä tämä omaan silmään vaikuttaa. Tai sitten vaan jostain kumman syystää päivää sen jälkeen, kun Benning tekee kohtalaisen kyseenalaisen siirron, alkaa toimistolla ovet käymään ulospäin. Gilman ainakin oli pidetty kaveri ja mielestäni on hoitanut hommansa ihan hyvin. En usko että kovin pitkäään joutuu työttömänä olemaan. Pelonsekaisin tuntein odotan Benning/Linden akselin seuraavaa siirtoa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Luinkin tuon uutisen juuri äsken, ihan mielenkiintoinen liike Canucksilta tähän väliin. Ja sukunimi Crawfordhan on tuttu Canucksin historiassa jo ennestään. Aivan oikein, Eric on entisen Canucks-pelaajan ja -valmentajan Marc Crawfordin veli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olihan pommi. Yli 30 vuoden seurajohtokokemus lähti kerralla pois. Crawford on esimerkiksi viettänyt suurimman osan aikuisikäänsä Vancouverin seurajohdossa erilaisissa tehtävissä (videoscoutista sekä amatööri- että ammattilaisscouttien päälliköksi saakka) ja hänen astuttuaan pari vuotta sitten vetämään scouttipuolta Delormen tilalle, Vancouverin kykyjenetsintä näytti ottavan askeleita eteenpäin. Gilman tunnettiin kovan luokan ammattilaisena palkkakattoon ja sopimuksiin liittyvissä asioissa. Henningin työ farmista vastaavana johtohenkilönä on sekin näyttänyt olevan onnistunutta.

Vaikea näin perusfanina nähdä kuitenkaan noiden johtohenkilöiden käytännön työn taakse. Kuinka suuri merkitys scouttipuolelle oli Crawfordilla ja kuinka suuri esimerkiksi Canucksin OHL-scoutilla Dan Palangolla, joka tuli seuraan muutamia vuosia sitten ja sen jälkeen Canucks on löytänyt nimenomaan OHL:stä lupaavia nuoria? Kuinka suuri merkitys sopimuksista vastaavalla Gilmanilla oli sen suhteen, että seurassa oli yhteen aikaan NHL:n eniten siirtoja estäviä pykäliä ja niitä jaeltiin alempien ketjujen chrishigginseille ja jannikhanseneille? Entä Luongon sopimus, kenen idea oli pistää Bobbylle 2022 vuoteen saakka ulottuva sopimus NTC-pykälällä? Gillisin vai Gilmanin? Entä farmin yhteistyö? Uticalla on omakin seurajohto presidenttiä myöten, joka tosin toimi Henningin alaisuudessa teoriassa, mutta kuinka paljon tuo vastaa Utican käytännön asioista?

Kävin eilen lukemassa HF:lla Canucksin ketjua ja piti jälleen todeta tuon hyperventilaatio-sivuston mahdottomuus. Toissa päivänä sivulta suljettiin useita ketjuja ja sinne tuli Benningin erottamisketju Kassianin kaupan jälkeen (joka oli huono kauppa, mutta ei näillä näkymin mikään venettä kaatava kauppa - Kassian olisi ollut Vrbatan ja Burrowsin jälkeen kolmosketjun laituri ja harvassa ovat ne kolmosketjun laiturit, joiden kauppa tuollaisen reaktion saa aikaan) ja nyt kun tämä seuran johtohahmojen potkiminen tuli vielä päälle, Benning on kohta kivityksen kohteena ja Linden on menettänyt kaiken arvostuksensa jotka hän pelaajana sai. Jäin miettimään, kuinka moni tuosta porukasta tietää oikeasti noiden johtohenkilöiden työn laadun ihan käytännön tasolla. Seura on ollut kerran finaalissa viimeisten 21 vuoden aikana. Onko aika kokeilla jotain uutta johtopaikoilla vai olisiko pitänyt mennä näin?

Mutta ihan pelkästään lausuntojen perusteella minä pidin Eric Crawfordista ja olisin toivonut hänen jatkavan. Gilman'kin vaikutti ainakin ulospäin asiansa osaavalta managerilta. Henningista minulla ei ole kunnon kuvaa ja hän on ollut enemmän taustalla. Varmasti Crawford ja Gilman löytävät paikkansa muualta, Henning jää ehkä eläkkeelle jo yli kuusikymppisenä. Saa nyt sitten nähdä mitä Canucks tulee tekemään jatkossa. Nyt ilmeisesti Linden ja Benning halusivat antaa omille miehilleen Weisbrodille ja Wallille enemmän sanavaltaa johdossa. Molempien lausunnot olivat sen suuntaisia, että seurajohtoa haluttiin kaventaa;

Benning:

We had a big group.

They’re all really good people, but we need to be more streamlined. This is more about streamlining things and making sure we have better communication in our group.

Linden:

When you’re dealing with quality people who have given so much to this organization, I didn’t want to come in and make quick decisions. I wanted to assess and take my time, and I did that. I think any time you have this amount of people involved (in hockey operations), sometimes it can be difficult. I’m very aware from the dynamic in the locker-room that you need to be a very cohesive group. I want this management team to be the same. We’re going to have difficult decisions ahead of us and we need to be very aligned on where we’re going. It’s a hard day. These are good people, good hockey people.

Oma toive olisi nyt, että kun on vauhtiin päästy, olisiko aika jo pistää Delormekin kävelemään.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Vähän kyllä hämmentävää menoa Benningin suunnalta jälleen kerran. Gillisin miehiä tietty saadaan pois, mutta aikamoinen pitkien puukkojen yö Vancouverissa.

Ron Delormeen henkilöityy ehkä osin aiheetta suuri osa Nucksin draftimunailuista, mutta on kummaa kun siellä kaveri vaan nököttää vuodesta ja GM:stä toiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös