Vancouver Canucks 2012-2013

  • 87 813
  • 275
Suosikkijoukkue
Canucks
Pari sekalaista ajatusta Barkerin signaamisesta vielä:

- Onneksi low risk sopimus, 1 vuosi / 0,7 milliä (kaksisuuntaisuudesta ei tietoa)
- Canucksilla on 45 sopimusta + neljä liukuvaa sopimusta, siltä osin tilaa signauksille on
- Vigneaultilla on tapana pitää katsomopakkeina yhtä fyysistä pakkia ja yhtä kiekollista pakkia, Alberts on tuo fyysinen ja Barkerin rooliksi tulee todennäköisesti tuo kiekollisen katsomopakin paikka
- Barker on katsomossa istujaksi kokeneempi kuin Connauton, joka palannee farmiin kehittymään
- Pieni varausnumero ja 40 pisteen kausi aikoinaan, kai ovat niitä tekijöitä miksi Barker saa vielä yhden mahdollisuuden
- Barkerin puolustuspeli on mielikuvani mukaan todella surkeaa, oli Oilersin huonosti puolustavien miesten keskelläkin vielä erityisen silmiinpistävän huono
- Täytyy siis toivoa, että Barker löytäisi peliinsä tolkkua, sillä muuten hän on pienessäkin roolissa iso riskitekijä, koska Canucksissa kasipakillekin tulee kyllä useita pelejä vyölle

Viimeistä viivaa peilaten tilasto, kuinka montaa eri puolustajaa Canucks on kauden aikana käyttänyt viime työsulun jälkeen, ja mikä on ollut kahdeksanneksi eniten pelanneen pakin pelimäärä:

2011-12 / 10 pakkia kaudella / 25 peliä kasipakilla
2010-11 / 13 pakkia kaudella / 29 peliä kasipakilla
2009-10 / 12 pakkia kaudella / 14 peliä kasipakilla
2008-09 / 9 pakkia kaudella / 14 peliä kasipakilla
2007-08 / 11 pakkia kaudella / 34 peliä kasipakilla
2006-07 / 12 pakkia kaudella / 20 peliä kasipakilla
2005-06 / 13 pakkia kaudella / 18 peliä kasipakilla
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Canucks sign Vandermeer

Näin siis raportoi TSN, eiköhän Sherlock Holmesit taas päättele, että Ballard menee täten Luongon kylkiäisinä. Ans kattoo kuinka käy...

Mitä itse pelaajaan tulee niin eikös, Jim ole aika fyysinen peruspakki.

EDIT: Hfboardsin mukaan 1 vuosi, kahden suunnan pahvi, arvoltaan 600 000. Tuskimpa tuo haitannee.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Näin siis raportoi TSN, eiköhän Sherlock Holmesit taas päättele, että Ballard menee täten Luongon kylkiäisinä. Ans kattoo kuinka käy...

Milläs joukkueilla olisi tarvetta vahvistuksille sekä maalivahtiosastolla että puolustuksessa? Ottawa nyt pomppaisi ensimmäisenä mieleen... Islanders tuskin kovin realistinen vaihtoehto on... Hakeeko Canucks vaihdossa valmiita pelaajia vai varausvuoroja...?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Sentterille taitaa olla kovin tarve, mutta en tiedä, pitääkö Canucks kaupan ehtona toiseen suuntaan liikkuvaa pätevää sentteriä. Tuskin.

Joo sena ehottomasti jos Kesler ei pysty pelaamaan. Mutta eikös rightin pakki olis kans kova sana?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Joo sena ehottomasti jos Kesler ei pysty pelaamaan. Mutta eikös rightin pakki olis kans kova sana?

En oikein tiedä. Mitään kovan profiilin rightin pakkia joukkue tuskin hankkii, ja syvyyttä alkaa olla jo. Oliko joku tietty nimi mielessä, ja mihin pariin? En ole koko puolustusta sen kummemmin miettinyt, kun huomio on ollut sentteri- ja Luongotilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks sign Vandermeer /.../ 1 vuosi, kahden suunnan pahvi, arvoltaan 600 000. Tuskimpa tuo haitannee.
No eipä tuosta kaksisuuntaisesta sopimuksesta haittaa ole. Nyt alkaa olla valikoimaa noissa reservipakeissa, Vandermeer on tappeluhalukkaampi vaihtoehto Albertsille. Vandermeerin viime kausi ei vakuuta, mutta hän varmaankin hyväksyy roolinsa kokoonpanon ulkopuolella ja on tyytyväinen, jos pari peliä ylhäällä saa.

En näe Barkerin & Vandermeerin sopimusten mitenkään tarkoittavan Ballardin treidaamista, he kun eivät ole tasoltaan top 6 puolustajia. Canucksilla on kyllä intressi treidata Ballard, mutta se liittyy Edlerin tulevan jatkosopimuksen cappiin mahduttamiseen, eikä näihin tuoreisiin sopimuksiin. Ballardin tilanteen, kuten Luongon, voi ratkaista kauden jälkeenkin.

Rightin puolen pakit ovat tosiaan jonkinasteinen puute joukkueessa, Salon lähdön jälkeen Bieksa ja Tanev ovat ainoat rightit. Edleriä ja Ballardia on kokeiltu oikealla puolella huonoin tuloksin, Rome pystyi vaihtamaan puolta kivuttomammin ja osin siksi sai niinkin paljon peliaikaa. Vigneault sanoi kokeilevansa kauden alkuun Edleriä oikealla, ja jos näin käy, kannattaa seurata kuinka sekaisin Edlerin peli menee puolenvaihdosta tällä kertaa. Olisin odottanut, että uutta miestä Garrisonia kokeiltaisiin oikealla, eiköhän tuokin kokeilu kauden aikana nähdä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
En näe Barkerin & Vandermeerin sopimusten mitenkään tarkoittavan Ballardin treidaamista, he kun eivät ole tasoltaan top 6 puolustajia. Canucksilla on kyllä intressi treidata Ballard, mutta se liittyy Edlerin tulevan jatkosopimuksen cappiin mahduttamiseen, eikä näihin tuoreisiin sopimuksiin. Ballardin tilanteen, kuten Luongon, voi ratkaista kauden jälkeenkin.

En minäkään usko, että nämä kaksi signaamista on missään tekemisissä Ballardin mahdollisen kauppaamisen kanssa. Kunhan viittasin tuossa lähinnä nettikirjoitteluun, jossa ollaan niin kovin kärkkäitä tekemään johtopäätöksiä. Kuten vaikkapa Burken erottamisen piti tarkoittaa, että tämä ei olisi suostunut Luongon hintaan ja Nonis olisi ensitöikseen hommannut Luin vaahteranlehti paitoihin. Tai kun Tambellinilta kysyttiin kiinnostusta Luongon ostamiseen, hän ei suoralta kädeltä kiistänyt kiinnostusta. Ja varttituntia myöhemmin hätäisimmät olivat jotakin Edmontonin suuresta nelikosta Vancouveriin.

Tokihan Luongo voi vielä siirtyä Leafsiin, mutta tarkoittaako, se, että se oli syy Burken erottamiseen on taasen eri kysymys. Huvittaa vain nämä jokakodin omat Sherlock Holmesit jotka löytävät ratkaisevia vihjeitä vaikka mistä. Toki on myös sanottava, että Kanadassa ammattitoimittajatkin välillä sortuvat aivan yhtä hätäisiin johtopäätöksiin.

Katselin tuossa Canucksien otteluohjelmaa ja kyllä ensimmäinen ajatukseni oli, että kyllä tällä kaudella olisi erittäin hyvä olla kaksi voittavaa maalivahtia. Esimerkiksi maaliskuussa Canucks pelaa 16 ottelua. Lui voisi ruuhkaisessa alussa olla hyvä "turvaverkko" Schneiderille. Tuskin tämän kauden Canucks on mikään maalikone, joka takoo illasta toiseen selkäsaunoja, jolloin olisi periaatteessa sama kuka on maalissa. Toki tuo sentteritilanne näyttää huolestuttavalta, mutta kuten paikallisessa mediassa on viime aikoina tuotu esiin ei Luongon pitäminen koko tämän lyhyen kauden joukkueessa ole poissuljettu vaihtoehto.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
David Booth on sitten hajottanut nivusensa, ja on sivussa 4-6 viikkoa. Eipä noita loukkaantumisia vielä paljon ollutkaan. Kakkosketjustakin vielä Reymond ehjänä. Eiköhän sekin kompastu portaissa ja halkaise polvilumpionsa tai jotain muuta kivaa.

Ei vaan, tämä antaa muille tilaisuuden näyttää hyökkäyspään tehoja. Toisaalta, Canucksia saattaa yhtäkkiä kiinnostaa myös laitahyökkääjä mahdollisessa Luongo-kaupassa. Eletään kiintoisia aikoja.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kyllähän tuo Boothin ja Keslerin pidempi poissaolo tekee Canucksista aika lailla yhden ketjun joukkueen. Onneksi nuo kolme muuta ketjua osaavat edes puolustaa, tiukkoja puolustustaisteluita luvassa. Vigneault on kommentoinut peluuttavansa ketjuja tasaisemmin kuin täydellä kaudella tekisi, eikä ole tehnyt vielä muutoksia muihin ketjuihin. Kassian on nostettu Boothin paikalle ja Volpatti päässee avaukseen. Kyllä hieman synkältä kuulostaa kaksi farmijätkää kakkosketjussa, mutta nähtävästi tätä kokeillaan. Itse tekisi mieli jo panikoida ja siirtää Burrows kakkoseen, hän on kuitenkin Sedinien & Keslerin jälkeen ainoa pelaaja, joka voi hyvänä päivänä yksinään ottaa ketjun harteilleen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks treenasi tänään aamupäivällä ylivoimia ja illalla pelataan ensimmäinen scrimmage. Canucks pelaa scrimmagensa ilmeisesti 3 x 10 minuutin erinä ja jäähyt tuomitaan 1 minuutin mittaisina.

Ylivoimia treenasivat koostumukset:

Sedin - Sedin - Hansen - Edler - Garrison
&
Higgins - Burrows - Schroeder - Hamhuis - Bieksa

- Hansen hieman yllättäen tuolla ykkösessä, kuulemma Sedinien ehdotuksesta. Hansenilla on urallaan NHL:stä ylivoimapisteitä tasan nolla kappaletta. Schroeder on myös yllättävä valinta tuonne, koska tuskin sinne tässä vaiheessa laitetaan pelaajia erikoistilanteita treenaamaan, jos heillä ei ole todellisia mahdollisuuksia avauskokoonpanoon.

Illan scrimmage kokoonpanot:

Team Blue

Sedin - Sedin - Burrows
Higgins - Lapierre - Hansen
Connauton - Rödin - Archibald

Garrison - Edler
Alberts - Barker
Vandermeer - Andersson

Luongo

Team Grey

Raymond - Ebbett - Kassian
Volpatti - Malhotra - Weise
Sweatt - Schroeder - Gordon

Hamhuis - Bieksa
Ballard - Tanev
Joslin - Corrado

Schneider

- Connauton siis laitahyökkääjänä, puolustaahan hän ei tunnetusti osaa, joten antaisiko näyttöjä Boothin paikalle, vitsivitsi. Ebbett nyt tuossa ”kakkosketjun” keskellä, olisikohan huomenna Schroederin vuoro.

- Kokoonpanot ovat siis käytännössä 1 & 3 ketju vastaan 2 & 4 ketju, ja ensin mainitut antavat tasoitusta pelaamalla Barkerin & Vandermeerin edessä.

- Canucks.com ilmeisesti näyttää streamia scrimmagesta, viideltä aamulla suomenaikaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ebbett nyt tuossa ”kakkosketjun” keskellä, olisikohan huomenna Schroederin vuoro.

Kauas on tultu, kun omasta mielestä tuo on nyt yksi NHL:n huonoimpia kakkosketjuja ellei ihan se huonoin. Pakko tuohon on pelaajia hankkia, vaikka Kesler & Booth voivatkin tulla kuukauden päästä takaisin. Ellei hankita niin omasta mielestä ilman muuta Schroeder - Kassian kaksikko siihen keräämään kokemusta ja antamaan näyttöjä siitä onko heistä vielä tällä kaudella vastuulliseen rooliin.

Jos mietitään noita mahdollisia kauppakumppaneita niin Torontossa olisi kieltämättä mielenkiintoisia hyökkääjiä, jotka voisivat hyvinkin parantaa meidän hyökkäystä ainakin tarvittavan hetken. MacArthur ja Frattin voisivat olla tälläisiä pelaajia. Lombardiin tai Connollyyn ei usko oikein riitä. Toki vapaista itselle kelpaisi Arnott paremmin kuin hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Scrimmage ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Kahden maalittoman kympin jälkeen, Vigneault ilmoitti toimitsijoille, että haluaakin pelata viimeisen erän 15 minuutin mittaisena ja tuo olikin hyvä heitto, sillä lisä viisiminuuttisella tuli kaksi maalia. Blue voitti lopulta 2-1 ja voittivat myös perään järjestetyn rankkukisan. Ykkösketju teki voittajien molemmat maalit, jos pöytäkirjaa olisi pidetty, löytyisi sieltä Henrikiltä ja Edleriltä 1+1 mieheen. Harmaiden maalin teki Ebbett Raymondin esityöstä. Rankkareissa sinisiltä onnistuivat Edler, Daniel ja Higgins, epäonnistuneet: Burrows, Henrik & Hansen. Harmailta onnistuivat Kassian & Ebbett ja epäonnistuivat Raymond, Schroeder, Ballard & Gordon. Jäähyjä ottivat Ebbett kahdesti ja Higgins & Edler kertaalleen.

- Ebbett siis tehokas sekä peliajalla että rankkareissa, mutta joutui ottamaan myös kaksi jäähyä.
- Schroederia peluutettiin Sedineitä vastaan.
- Vigneaultin mukaan molemmat onnistuivat ihan hyvin ja tänään osia vaihdetaan, eli Schroeder pääsee harmaiden ykkösketjuun ja Ebbett laitetaan paimentamaan Sedineitä. Ebbett ehkä tehoillaan heitti pientä painetta Schroederin suuntaan.
- Tänään pelataan siis samoilla joukkueilla, sinisetkin tekevät yhden ketjumuutoksen, Connauton siirtyy puolustajaksi ja Vandermeer ottaa hänen paikkansa laitahyökkääjänä.
- Edlerin ja Garrisonin yhteispeli on kerännyt kehuja.
- Dale Weise oli näyttänyt pirteältä, Hollannin seikkailu ei ilmeisesti ole mennyt laiskotellessa, vaan mies on kunnossa.
- Lapierren huhutaan keränneen lähes 20 paunaa (~9 kg) massaa työsulun aikana, meinaakohan hän ryhtyä wellwoodiksi vai enforceriksi, toivottavasti ei ole liike hävinnyt.
- Kukaan ei loukkaantunut.

-- --
Chicago Wolves on muuten voittanut kaikki pelinsä työsulun päättymisen jälkeen ja hilautunut takaisin playoff paikoille. Tämä on hyvä loppukautta ajatellen, niin saatetaan saada junnuille (lähinnä siis Corrado & Jensen) AHL-pudotuspelejä, kunhan heidän sarjansa päättyvät. Jännä kyllä miten selkeästi työsulku vaikutti voimasuhteisiin, Wolvesin AHL-jyrät Sterling & Haydar olivat melko lailla pimennossa, kun liigan taitotaso hieman nousi, mutta nyt NHL-leiriläisistä putsattuja farmikokoonpanoja vastaan he ovat pitelemättömiä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
No eipä tuosta kaksisuuntaisesta sopimuksesta haittaa ole. Nyt alkaa olla valikoimaa noissa reservipakeissa, Vandermeer on tappeluhalukkaampi vaihtoehto Albertsille. Vandermeerin viime kausi ei vakuuta, mutta hän varmaankin hyväksyy roolinsa kokoonpanon ulkopuolella ja on tyytyväinen, jos pari peliä ylhäällä saa.
Vandermeer ei pelannut viimekaudella ollenkaan niin huonosti, kuin tilasjen perusteella voisi olettaa. Shark puolustuksen leveyden takia Vandermeerin rooli jäi puolustajan tontilla oletettua pienemmäksi. Vandermeeria käytettiin pääasiallisesti hyökkääjänä kauden viimeisellä puoliskolla. Mielestäni Vandermeerin suoritukset hyökkääjänä sekä puolustajana olivat ihan OK tasoa. Hyvin liikkuvana fyysisenä pelaajana Vandermeer sopii hyvin puolustuksen kolmanteen pariin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Toiseen scrimmageen tuli aiemmin mainittujen lisäksi vielä sellainen muutos, että Lapierren ketju vaihdettiin harmaille ja Malhotran ketju sinisille. Eli sinisiä vähän heikennettiin, kun heillä oli nyt 1 & 4 ketjut ja harmailla 2 & 3 ketjut. Harmaat voittivatkin 3-0 ja voittivat myös rankkukisan. Mason Raymond teki scrimmagen kaikki maalit.

Schroeder käytti tehokkaasti näyttöpaikkansa, hienot syötöt kahteen Raymondin maaleista ja kaksikon yhteispeli oli kuulemma muutenkin toiminut hyvin, Schroeder osasi hyvin lukea Raymondin liikkumista ja toimittaa tälle kiekkoa täyteen vauhtiin. Rankkaria Schroeder ei saanut tänään yrittää, Ebbett sai ja epäonnistui.

Vaikea arvioida kumman Vigneault kakkosketjuun valitsee, näytöissä ei ole järjettömän suurta eroa, Schroederilla on enemmän upsideä, Ebbett on kokeneempi ja ehkä tasaisempi. En tiedä tarvitseeko Canucksin tehdä tällä kertaa jotakin waiverien kiertokikkailuja saadakseen loukkaantuneet ns. avausrosteriin ja sitten LTIR:ään cap helpotuksiksi. Tanevin ja Schroederin voisi luullakseni käyttää ilman waivereita ”alhaalla” ja nostaa LTIR papereiden teon jälkeen ylös, jos tarve vaatii.

-- --

Ilman kunnollista training campia, iso osa Canucks prospekteista jäi nyt tasoltaan mittaamatta, puuttuihan perinteinen prospect camp kokonaan (kesän development camp on ajankohtansa ja harkkapelien puutteensa takia eri asia). Canucksilla on muutama entry level sopimus päättymässä, joten ensi kesänä prospect poolissa nähtäneen pientä uudistumista. Tässä Canucksille viimeistä entry-level vuottaan pelaavat pelaajat:

Chris Tanev (D) - loistava free agent löytö, NHL-ura edessä, upside #4 pakki ilman merkittävää YV-vastuuta.

Jordan Schroeder (C) - 1st rnd pick (#22 overall) 2009, tuskallisen hitaasti kehittynyt entinen yliopistopelaaja. Philippe Paradisin ohella ainoa 2009 ykkösvaraus, joka ei ole esiintynyt NHL:ssä. Saanee kuitenkin vielä seuraavan NHL-sopimuksen. Alkukausi todella tärkeä jatkon kannalta, jos saa näyttöpaikan ylhäällä.

Kevin Connauton (D) - 3rd rnd pick (#83 overall) 2009, hyökkäävä puolustaja, jonka puolustuspeli ei ole kehittynyt NHL-tasolle. All-stars tasoa AHL:ssä, NHL-ura avaamatta. Saanee vielä uuden NHL-sopimuksen.

Darren Archibald (LW) - free agent signaus, isokokoinen voimahyökkääjä, luistelussa puutteita. Hakenut vauhtia ECHL:stä. Raameissa kuitenkin sen verran potentiaalia, että saanee vielä seuraavan NHL-sopimuksen.

Bill Sweatt (LW) - free agent signaus, kehitys polkenut paikallaan, ollut taitokisoissa organisaation nopein luistelija NHL-pelaajat mukaan lukien, valitettavasti ei vauhdin lisäksi juuri muita ominaisuuksia, uuden sopimuksen saaminen epävarmaa.

Anton Rödin (W) - 2nd rnd pick (#53 overall) 2009, taitava ruotsalaishyökkääjä on saanut vuosien varrella lisää voimaa, muttei ole siitä huolimatta oikein sopeutunut pohjois-amerikkalaiseen pelityyliin. Oli tämän viikon NHL-minileirin pelaajista eniten hukassa. Uuden sopimuksen saaminen epävarmaa.

Yann Sauve (D) - 2nd rnd pick (#41 overall) 2008, stay-at-home (& do nothing) puolustaja. 5 NHL-peliä uralla. Ei ole kehittynyt omaa aluettaan hallitsevaksi shut-down mieheksi, todella passiivinen pelityyli, melkein kuin pelkäisi kiekkoa välillä. En usko jatkosopimusmahdollisuuksiin.

Stefan Schneider (F) - free agent signaus, isokokoinen puolustava hyökkääjä, ei ole saanut vakiinnutettua AHL-pelipaikkaa, ei jatkosopimusmahdollisuuksia.

Prabh Rai (C) - 5th rnd pick (#131 overall) 2008, ei ole koskaan päässyt irti loukkaantumiskierteestä, joka on estänyt kehittymisen ja vienyt näyttöpaikat, ei ole koskaan päässyt pelaamaan edes AHL:ssä. Ei jatkosopimusmahdollisuuksia.

Canucksin on lisäksi ensi kesänä päätettävä tehdäkö sopimukset CHL:n sarjoista 2011 varattujen David Honzikin (G) ja Alexandre Grenierin (RW) kanssa. Taitavat molemmat jäädä ilman sopimusta, ainakin Honzik, jonka QMJHL ura on ollut karua taaperrusta. Mieluummin signaisin vaikkapa OHL:ssä pelaavan varaamattoman 20-vuotiaan saksalaismaalivahdin Mathias Niederbergerin vapaana agenttina.
 
Viimeksi muokattu:

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itsekseni spekuloin, mitenköhän todennäköistä on, että Canucks käyttäisi kesällä yhden buyoutin Luongoon? Sopimus on täysin karsea ja treidikielto rajoittaa melko paljon potentiaalisia seuroja. Jos vielä sattuisi niin, että Schneider, Bryzgalov ja Reimer pelaisivat huippukauden, ei ainakaan äkkiseltään tule mieleeni Floridan lisäksi yhtään seuraa, joka Luongon sopimusta haluaisi kontolleen, ainakaan niin että siitä vielä jotain vastakkaiseen suuntaan lähettäisi.

Vancouverillakaan ei pitkän päälle ole mitään järkeä Luongoa mukana roikottaa, vaikka ulososto tietysti kalliiksi tulisikin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Itsekseni spekuloin, mitenköhän todennäköistä on, että Canucks käyttäisi kesällä yhden buyoutin Luongoon?
Eiköhän se Luongo kesällä liiku, tavalla tai toisella, kun cappi laskee niin oikeassa olet, ettei Canucks voi miestä pitää. Kauden tapahtumia emme kuitenkaan etukäteen tiedä, yhtä hyvin voisi spekuloida monella tapahtumalla, jotka nostaisivat Luongon treidiarvoa. Buyouttiin en usko, mutta eihän se trade vastine välttämättä mikään merkittävä ole. Luulisin, että Canucks ei ensisijaisesti halua cap hitin takia splitata sopimusta, mikä voi vaikeuttaa neuvotteluja ”köyhien” joukkueiden kanssa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itsekseni spekuloin, mitenköhän todennäköistä on, että Canucks käyttäisi kesällä yhden buyoutin Luongoon? Sopimus on täysin karsea ja treidikielto rajoittaa melko paljon potentiaalisia seuroja.

Itse sanoisin, että 0%. Jos nyt on haettu hyvää korvausta Luongosta niin siitä on todella pitkä matka ulosostoon. Ei Luongo ole pelillisesti mikään taakka vaan päinvastoin. Kaikilta Canucks-kausilta vähintään 30 voittoa ja prossat huonoimmillaan 91,3. Viime kausi sitten 91,9, joka ei sekään ollut mikään huono. Playoffeissa on toki tullut huonoja matseja.

Itse sanoisin, että todennäköisempää on Schneiderin kauppaaminen kuin Luongon buyout. Joskin myös ensimmäisen vaihtoehdon todennäköisyys tällä hetkellä varsin pieni.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Itse sanoisin, että 0%.

Peesaan tätä. Vaikka Luongon kauppaaminen tuntuu olevan yksi yleisimpiä puheenaiheita NHL:ään liittyen tällä hetkellä, niin mikään pakkohan Canucksin ei ole miestä myydä. Pari vuotta sitten ei vaan odotettu, että siitä yhdestä punatukkaisesta jätkästä kehittyisi noin hyvä maalivahti, vaan ajateltiin pitää Luongo ykkösenä seuraava vuosikymmen ja kierrättää nuoria jätkiä kehittymässä kakkosmaalivahtina. Jos Luongo ei mene kaupaksi nyt, niin sitten menee myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Alexander Edlerin jatkosopimus on siis mitaltaan 6 vuotta, cap hit 5 miljoonaa tasan ja sisältää NTC:n. Edler pelaa tämän kauden vielä vanhalla sopimuksella (CH 3,25 milj.), eli mies on nyt kiinnitetty seuraavat seitsemän vuotta.

Sopimus on enemmän kuin hyvä, tekisi mieli kehua jopa loistavaksi, ajoitus ja hinta ovat aivan nappiin.

Edler:

- On 26-vuotias, puolustajat usein vielä kehittyvät tuossa iässä, sopimus kattaa siis mahdollisesti Edlerin uran parhaat vuodet ja päättyy hänen ollessaan 33-vuotias.

- Teki viimekaudella piste-ennätyksensä, 49 pistettä, jolla sijoittui NHL:n puolustajien pistepörssissä seitsemänneksi.

- Pelasi viimekaudella Canucks puolustajista eniten, 23:51 /peli, erikoistilanteissa pelasi ylivoimista 61% ja alivoimista 39%

- Pelaa ns. hyökkäävässä parissa, muttei ole avuton puolustuspäässäkään ja kykenee taklauspeliin

- Olisi päässyt UFAksi ensi kesänä, noilla markkinoilla Edler olisi ollut ehkä kysytyin puolustaja. Alle 30-vuotiaiden vapaiden pakkien kärki ensi kesänä on: Ryan Whitney, Ian White, Anton Babchuk ja Ladislav Smid.

Hinta vertailuja, noin Edlerin ikäryhmää:
Dustin Byfuglien Cap hit 5,2 miljoonaa
Dennis Wideman 5,25
Keith Yandle 5,25
Matt Carle 5,5
James Wisniewski 5,5
Duncan Keith 5,539
Tobias Enström 5,75 (ensi kaudesta alkaen)
Brent Burns 5,76
Brent Seabrook 5,8
Mike Green 6,08
Dion Phaneuf 6,5
Jay Bouwmeester 6,68
Ryan Suter 7,538
Shea Weber 7,857

- Jos vaikka Widemanin, Carlen ja Wisniewskin UFAna tehtyjä soppareita miettii, niin kyllä oli hyvä juttu, että Edler saatiin jo tässä vaiheessa kiinnitettyä ”alennettuun” hintaan.

Hehkutuksen jälkeen muutama riskitekijä:

- Selkävaivat ovat vaivanneet Edleriä aika ajoin, eikä hän tunnu pääsevän niistä täysin eroon missään vaiheessa. Aiheuttaako tämä kehityskäyrän katkeamisen tai jopa taantumiseen sopimusaikana.

- Epätasaisuus. Edlerin hyvän ja huonon päivän ero on suuri, ratkaisupeleissä on esiintynyt hermostuneisuutta, pystyykö nousemaan parhaalle tasolleen isoissa peleissä.

- Uusi pakkipari. Edler oli pelannut pitkään Salon kanssa ja ottaa nyt Salon paikan oikean puolen pakkina. Oikealla puolella pelaaminen ei ole onnistut aiemmissa kokeiluissa Edleriltä kovin hyvin, pystyykö monipuolistumaan tältä osin.

-- --

Todetaan vielä, että Canucksilla on ensi kauden alusta 22,9 miljoonaa kiinnitettynä viiteen puolustajaan: Edler 5 / Bieksa 4,6 / Garrison 4,6 / Hamhuis 4,5 / Ballard 4,2. Kaikilla paitsi Ballardilla on NTC. Eiköhän se ole aika selvää, että tämä on Ballardin viimeinen Canucks kausi.

-- --

Jordan Schroeder oli sitten viimeinen pudotus joukkueesta, eli kokoonpano on selvillä ja Ebbett otti kakkossentterin paikan. Taisi ratkaiseva tekijä olla se, että Scroederin ei tarvitse mennä waivereiden kautta alas.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Alexander Edlerin jatkosopimus on siis mitaltaan 6 vuotta, cap hit 5 miljoonaa tasan ja sisältää NTC:n. Edler pelaa tämän kauden vielä vanhalla sopimuksella (CH 3,25 milj.), eli mies on nyt kiinnitetty seuraavat seitsemän vuotta.

Sopimus on enemmän kuin hyvä, tekisi mieli kehua jopa loistavaksi, ajoitus ja hinta ovat aivan nappiin.

Olipas kyllä loistava soppari! Ei voi uskoa, että Edler saatiin tasan viidellä millillä ja vielä sopivan mittaisella sopparilla. Pakkohan Edlerin oli saada enemmän kuin Bieksa ja Garrison (4,6 M$), kun näytöt ovat luokkaa tai kahta kovemmat.

En olisi kesällä uskonut, että kaksi tärkeintä tulevaa UFA-pelaajaa (Burrows ja Edler) saadaan signattua 4-6 vuodeksi alle 10 millin caphitillä. Loistavaa työtä Gillisiltä.

Nyt sitten pari ensimmäistä peliä ainakin tulee telkkarista, joten mielenkiinnolla jäädään odottamaan Vancouverin otteita alkukaudesta. Pakko myöntää, että pieni pelko on persiissä, kun lähes kaikki pelaajat ovat olleet pelaamatta koko syksyn/alkutalven. Toki tämä voi jossain vaiheessa kautta kääntyä eduksikin, mutta alkukaudella voi peli olla melkoista hakemista. Varsinkin kun kakkosketju on Raymond - Ebbett - Kassian...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pakko myöntää, että pieni pelko on persiissä, kun lähes kaikki pelaajat ovat olleet pelaamatta koko syksyn/alkutalven. Toki tämä voi jossain vaiheessa kautta kääntyä eduksikin, mutta alkukaudella voi peli olla melkoista hakemista. Varsinkin kun kakkosketju on Raymond - Ebbett - Kassian...

No eihän se peli toiminut edes sitä vähää mitä olisi toivonut. Pakistossa melkoisia sijoittumis- ja pelinlukuvirheitä ja viimeinen lukko Schneider ei onnistunut paikkaamaan pakiston virheitä eikä ottamaan niitä tärkeitä koppeja. Ensimmäinen runkosarjan matsi ykkösmokena ei siis sujunut suunnitelmien mukaan vaan 5/14 ja vaihtoon ennen matsin puoltaväliä.

Edler ja Daniel tekivät 1+1 tehot ja Hansen 0+2. Kakkosketju oli pelätyn näkymätön, ainoa mikä itselle jäi mieleen oli Kassianin ajoittainen fyysisyys. Seuraavassa pelissä voisi kokeilla jo Schroederiä kakkosen keskellä. Tai vaikka Lappyä ja nostetaan kokoonpanoon lisää santapaperia alempiin ketjuihin.

Tänään sitten Edmonton vastassa ja eipä tuo hyökkäyskalusto tuosta Anaheimista juuri helpotu - ennemmin päin vastoin. Jos kausi alkaa kahdella kotitappiolla niin vaikeaksi Vancouver tekee tämän kauden itselleen. Mutta katsotaan josko Luongo aloittaisi matsin ja uhkuisi näyttöhaluja.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
No eihän se peli toiminut edes sitä vähää mitä olisi toivonut.
Montakos harkkapeliä tässä vielä oli ennen kuin se kausi alkaa, eiku…

Kertoo paljon yleisestä pelivalmiudesta, puolustuksesta ja maalivahtipelistä, että Ducks ei mitenkään ylettömästi dominoinut peliä, mutta päästettiin silti 7 maalia. Toki Ducksilla oli laadukkaampia paikkoja ehkä enemmän ja täysin ansaittu tappio Canucksille. Kaikille pakeille näytti tulleen virheitä ja olisi molaritkin voineet muutaman noista maaleista seivata.

Ylivoimassa oli jotain ideaa, Hansen hoiti hommansa ihan hyvin, kolmosketju muutenkin ihan kohtuullinen. Dale Weise oli nelosessa hyvä. Sedinit aikaili liikaa tasavoimin. Kakkosketju… saivat vähiten peliaikaa. Eiköhän tuo kerro tarpeeksi, valmennus heittää jäälle mieluummin Weiset ja Volpattit kuin kakkosketjun. Ei tätä peliä nyt tuohon täysin näkymättömään kakkoseen hävitty, mutta sanoinpahan vain.

Alivoima, 3 laukausta kohti, 3 maalia, ei hyvä.

Alkuperäinen suunnitelma oli, että Luongo aloittaisi Edmontonia vastaan. Jos tuo muuttuu niin Schneiderille halutaan antaa heti bounce back mahdollisuus. Jos mennään alkuperäisen suunnitelman mukaan, niin lehdet huutanee, että Canucks on kriisissä ja hankkii pian Leafsiltä sekä Vesa Toskalan että Damian Rhodesin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Järjettömän rankka pudotus pelin tasossa ensimmäisen erän jälkeen. Ensimmäinen erä oli sekavahkoa, toinen sitten aivan katastrofaalinen. Puolustajat tuntuivat kilpailevan siitä, kuka tekee typerimmän virheen. Schneiderin piikkiin en laittaisi maaleista kuin Anahaimin toisen, laukaus ilman maskia eikä edes kovin kova. Muissa maaleissa ei liikoja apuja maalivahdille annettu.

Iso ryhtiliike tarvitaan, ja sen voi aloittaa vaikka heti. Poissaoloja on, kyllä, mutta nuo eilen jäällä luistelleet pystyvät paljon parempaan kuin tuossa pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös