Mainos

Vancouver Canucks (1) - Los Angeles Kings (8), Western Playoff 1st round 2012

  • 22 599
  • 81

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Eipä voi muuta sanoa kun, että onpa tuo Vancouverin porukka vaan kuriton sakki. EI JATKOON !
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Olihan se tiedossa, että Quick ryöstää vähintään yhden pelin ja tuo taisi nyt olla se. Paljon tuli kyllä vetoja kaukaa päin molaria, ilman kunnon maskia tai ohjureita, mutta oli tuo helposti sarjan paras peli Canucksilta ja silti nolla maalia, niin Quickin ansioksi lasken.

Ihan hyvää intensiteettiäkin alkoi puskea pintaan, sääli jos sarjaa päättyy neljään, mielellään seuraisi taisteluparien kehkeytymistä pidempään.

Ei jaksa kyllä pelistä nyt muuta sanoa, kunhan pystyy maltillisemmin ajattelemaan, niin täytynee purkaa Canucks-ketjussa sitten tämä ’Nucksin ”Costa Concordia” –kevätmeininki ja sen seuraukset, jos tämä tähän päättyy.

Mutta sarja on kesken, until the fat lady sings ja silleen, avausmaali keskiviikkona olisi kyllä henkisesti pirun tärkeä.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Eipä voi muuta sanoa kun, että onpa tuo Vancouverin porukka vaan kuriton sakki. EI JATKOON !

Kuritonta oli kyllä eikä kasetti taida kestää. Syynä tähän on varmasti se,että Canucks ei saa käytännössä mitään aikaseksi kentällä. Painostusta oli viime pelissä, mutta kunnon maalintekotilanteita ei nimeksikään. Sitten kun alkaa turhauttaan, niin istutaan boksissa ja sieltähän niitä pelejä ei voita kuin Philadelphia Flyers.

Ei Vancouver näytä yhtään siltä, että ois jatkoon menossa ja se turhauttaa myös täällä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mutta sarja on kesken, until the fat lady sings ja silleen, avausmaali keskiviikkona olisi kyllä henkisesti pirun tärkeä.

Penguins on tehnyt kolmessa häviämässään ottelussa 6 ensimmäistä maalia: viime keskiviikkona 3, perjantaina 2 ja eilen yhden. Maali ja erä kerrallaan se on silti mentävä seiskaan saakka ja avausmaalin tekeminen varmasti auttaa enemmän kuin sen vastaanottaminen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Penguins on tehnyt kolmessa häviämässään ottelussa 6 ensimmäistä maalia: viime keskiviikkona 3, perjantaina 2 ja eilen yhden. Maali ja erä kerrallaan se on silti mentävä seiskaan saakka ja avausmaalin tekeminen varmasti auttaa enemmän kuin sen vastaanottaminen.
No teidän sarjassa on vähän eri juoni. Penguins hyökkäys on kuitenkin todella toimivaa, niin myös Flyers puolustus, mutta tästä huolimatta tiedätte pystyvänne tekemään useamman maalin joka pelissä. Teidän ongelmat onkin sitten muualla. Canucksilla sen sijaan maalintekemisen epätoivo on se pahin itseluottamuksen nakertaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olihan se tiedossa, että Quick ryöstää vähintään yhden pelin ja tuo taisi nyt olla se. Paljon tuli kyllä vetoja kaukaa päin molaria, ilman kunnon maskia tai ohjureita, mutta oli tuo helposti sarjan paras peli Canucksilta ja silti nolla maalia, niin Quickin ansioksi lasken.
Siinä mielessä ihan positiivista, että mentiin taas eteenpäin ja ammuttiin taas sentään päälle 40 kutia. Schneiderkin pelasi hyvin. Mutta Kingsin puolustus ottaa kyllä Mitchellin ja Quickin johdolla torjuntavoiton tässä, ei taida auttaa mikään. Quick pelasi jälleen erittäin varman pelin ja Willie oli pitkällä mailallaan pelastamassa ainakin Burrowsin ja Boothin hyviä paikkoja - ensimmäisen erän viimesekuntien mailapelaaminen Burrowsia vastaan saattoi hyvinkin pelastaa maalin.

Kingsin avainhyökkääjät Brownin, Richardsin, Kopitarin ja Carterin johdolla pelaavat astetta paremmin kuin Canucksin Burrows, Kesler ja Henrik Sedin. Brownilta etenkin jälleen kerran erinomainen peli: Henrik Sedinin tyly kolaaminen puhtaalla ja kovalla taklauksella, kuusi taklausta ja voittomaali. Kings-kapteeni on ollut sarjan joka pelissä tähdillä ja ansaitusti.

Vancouverin hyökkäyksessä on kieltämättä Daniel Sedinin kokoinen aukko tällä hetkellä. Viime vuonna Daniel Sedin teki viisi maalia avauskierroksella. Nyt hänen paikkaajansa Hansen on tehnyt kahdessa ykkösketjussa pelaamassaan pelissä yhden maalin ja osunut sarjassa kaksi kertaa tolppiin. Tanskalainen pelaa kyllä hänelle vieraallakin paikalla hyvin, mutta hyökkäyksen terävin piikki jää puuttumaan.

Puolustuksessa Hamhuis pelasi hyvin - pelin kolmostähti. Bieksa pelasi tilastojen valossa jälleen hyvää peliä (kolmannen pelin corsinumero +23 ja toisessa pelissä +17), mutta kuten Moustache Dave jo kirjoitti, pelkistä numeroista ei voi tehdä lyhyellä aikajaksolla pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Bieksa pelasi kolmannessa pelissä selvästi sarjan parhaan pelinsä, mutta sarjan kokonaisuus on silti iso pettymys. Olisiko runkosarjan lopun loukkaantuminen - Bieksa jätti runkosarjan lopussa väliin neljä peliä - vaikuttamassa otteisiin?

Suurin pettymys puolustuksessa Bieksan ohella on ollut Edler. Edler on taklannut tapansa mukaan kovaa ja tehnyt yhden maalin, mutta hänelle on tullut järkyttäviä henkilökohtaisia virheitä:

- Ensimmäisessä pelissä avauserässä tilanne kolmannen erän lopussa tasan, Edler sählää omassa päässä purkukiekon suoraan Kings-karvaukseen ja siitä pelin voittomaali..

- Toisessa pelissä avauserän lopussa Canucks pelaa ylivoimaa, Edler sählää jälleen omassa päässä ja Kings tekee henkisesti tärkeän osuman ihan erän loppuun..

- Kolmannessa pelissä tilanne kolmannessa erässä tasan kun Edler vetää pitkän kiekon - syötön osoitetta ei tiedä vieläkään kukaan. Tilannetta seuraavasta oman pään aloituksesta Malhotra vaihdetaan sivuun, Påhlsson häviää aloituksen, Edler jättää oman puolensa tyhjäksi ja Brown käy tekemässä Edlerin puolelta pelin voittomaalin. Pelin lopussa Edler kruunaa vielä sarjansa vetämällä kiekon helpossa paikassa pleksin yli Vancouverin hakiessa tasoitusta kuudella ja vaikeuttaa näin joukkueensa mahdollisuuksia tasoitukseen - jäähy oli Edlerille sarjassa toinen "kiekko katsomoon jäähy".

- Neljännen pelin tapahtumat pelottavat jo nyt. Ehkä pelin jälkeen Edler käy hakemassa "kiinni lyöneen" voittajavetonsa kioskilta.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
3-0. En olisi uskonut, en edes kolmeen voittoon. Nyt on toisen kierroksen suhteen kaikki langat omissa käsissä. Maalintekopaikat koko ottelussa todella vähissä, vaikka Vancouver pääsikin laukomaan paljon. Tuomarilinja oli aika ihmeellinen, muutama vihellys meni molempiin suuntiin aika erikoisesti.

Kokonaispaketti näytti taas koko 60 minuuttia melko hyvältä, ei tuonne Quickin eteen helposti mennä kiekon kanssa. Ykköstähdet taas Brownille ja Quickille, samat pelaajat nousivat esiin kuin aiemminkin sarjassa. Heikon kauden pelannut Jarret Stoll pelasi myös hyvin. Vastustajalta kehaistaan Dan Hamhuisia. Richards pelaa hyvin, laiturit Carter&King eivät tarjoa riittävästi tukea. Carter tosiaan näyttää siltä, ettei ole täydessä pelikunnossa.Varsinaisia heikkoja lenkkejä kuitenkin on vaikea löytää, varsinkin kun etukäteen eniten pelkäämäni Greene&Scuderi-kaksikko näyttää pärjäävän hienosti. Toivottavasti Clifford saadaan pian mukaan, Loktionov on pelannut pienet minuuttinsa kelvollisesti, mutta ei kuitenkaan sovi tuohon rooliin lähellekään Cliffordin veroisesti.

Ylivoima oli sekavaa, samanlaiselta tosin näytti Vancouverin vastaava. Alivoima sen sijaan toimii tutun luotettavasti. Fyysiyyttä, tunnetta ja taklauksia on mukava nähdä, täytyy kuitenkin toivoa, että esim. isoja minuutteja pelaava ja usein pommin kohteena oleva Doughty pysyy ehjänä ja pystyy olemaan provosoitumatta liikaa. Hänellä kun on ikävä tapa muistuttaa vastustajaa mailanhuitaisuilla kovien taklausten jälkeen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ylivoima oli sekavaa, samanlaiselta tosin näytti Vancouverin vastaava.

Ykkösylivoima (Doughty-Voinov-Richards-Kopitar-Carter) on aivan kuraa, ei mitään järkeä koko viisikossa. Richardsin pitäisi pyörittää peliä nurkasta, mutta kukaan ei ole maskissa eikä kunnolla edes laukojan paikalla. Jos Doughty saa viivaan kiekon, niin antaa sen Richardsille, eikä itse lauo lainkaan. Tosin turha sitä viivasta on laukoa, kun maalin edessä ei ole kuin Vancouverin pelaajia. Ilmeisesti Sutterin ideana on kerätä viisi taitavaa kaveria yhteen ylivoimaan, mutta kun roolitus ei vaan alkuunkaan toimi.

Kakkonen (Mitchell-Martinez-Williams-Stoll-Brown) toimii paljon paremmin, kun on selvempi työnjako. Martinez pyörittää peliä viivasta, Williams laidasta, Brown maskissa ja Stoll pyörii missä sattuu. Laukauksia tullee viivasta, kun sekä Martinezin että Mitchell laukovat eivätkä hiero turhia. Välillä Williams vetelee omia kiemuroitaan, mutta niissä ei mukana sen paremmin omat kuin vieraat.

Vancouver pelaa kuin Kings runkosarjassa ennen Carterin hankkimista. Kiekkoa ja peliä hallitaan, mutta hyvistäkään paikoista ei saada sisään kun paine pakottaa päätä niin perkeleesti. Tällä hetkellä tuntuu, että Kings ei johda sarjaa 3-0 sen takia, että joukkue olisi pelannut niin hyvin, vaan sen takia, kun Vancouver on pelannut niin tehottomasti ja typerästi. Jos LA aikoo sarjan voittaa, niin kyllä Carterin, Kopitarin ja Williamsin pitäisi aloittaa maalinteko. Ei joukkue siihen voi luottaa, että Canucks jatkaa näin huonosti ja Quick pelaa jokaisen pelin huipputasolla.
 

TheDarkside

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,LA Kings
D.Sedin liittyy joukkueeseen LA:ssa

NHL.com - Sedin to practice with Canucks on Tuesday - Canucks vs Kings - 2012 Stanley Cup Conference Quarterfinals

Varmaahan ei ole että pelaako herra ottelussa, mut tuskimpa turhaan herraa olisi lennätetty Los Angelesiin.
Ellei sitten Vancouver katso kaikki kortit, ja peluuttaa (ja/tai D.Sedin haluaa pelata, herran lääkärin päätös kun tuo taitaa olla) herraa puolikuntoisena..

Itselleni tämä oli kyllä epämiellyttävä uutinen, mutta vähintään yksi peli jäljellä ja lisää tiedämme asiasta sitten Ke-To aamulla..
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
3-0. En olisi uskonut, en edes kolmeen voittoon. Nyt on toisen kierroksen suhteen kaikki langat omissa käsissä.

Tähän sama. Odotukseni eivät olleet massiiviset pleijareiden alkuun, joten tän hetkinen tilanne on melkoinen yllätys minulle. Neljä ottelupalloa on melkoinen juttu tössittäväksi ja en usko Kingsien semmoiseen kompastuvan.

Hieman offtopic... ensimmäistä kertaa reiluun vuosikymmeneen ovat kaikki Staples Centerin joukkueet pleijareissa saman kauden aikana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ykkösylivoima (Doughty-Voinov-Richards-Kopitar-Carter) on aivan kuraa, ei mitään järkeä koko viisikossa. Richardsin pitäisi pyörittää peliä nurkasta, mutta kukaan ei ole maskissa eikä kunnolla edes laukojan paikalla. Jos Doughty saa viivaan kiekon, niin antaa sen Richardsille, eikä itse lauo lainkaan. Tosin turha sitä viivasta on laukoa, kun maalin edessä ei ole kuin Vancouverin pelaajia. Ilmeisesti Sutterin ideana on kerätä viisi taitavaa kaveria yhteen ylivoimaan, mutta kun roolitus ei vaan alkuunkaan toimi.

Carterin muistan Flyersissa olleen varsin hyvä maskitouhuissa, niin on se kumma ettei miestä siihen rooliteta.

Vaikka ihan samalla viisikolla muuten vetäisivätkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieman offtopic... ensimmäistä kertaa reiluun vuosikymmeneen ovat kaikki Staples Centerin joukkueet pleijareissa saman kauden aikana.
Ja sen näkee jäästä, joka oli karmeassa kunnossa kolmannessa pelissä (ja tämä ei sitten ollut selitys nollalle tehdylle maalille, vaan ihan sivuhuomiona).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Province kirjoittaa Schneiderin aloittavan Vancouverin tämän kauden ensimmäisen ja samalla mahdollisesti myös viimeisen kohtalonpelin. Tämän yksittäisen pelin maalivahtivalinta voi kertoa jotain isoa tulevaisuudesta, kuten jutussa spekuloidaan.

Daniel Sedin on luultavasti myös mukana. Mielenkiintoista seurata missä kunnossa, kuinka paljon hänelle annetaan peliaikaa ja miten Kings tulee häntä vastaan pelaamaan.
 

Kyle

Jäsen
Canucksille 3-1 voitto ja kavensi samalla sarjan samoihin lukemiin. Daniel Sedin teki paluun kaukaloon ja pelasi täysipainoisen ottelun veljensä rinnalla. Muodostivatkin yhdessä tänään kentän parhaan ketjun, joka sai jatkuvasti paineen Kingsin päätyyn.
Homma jatkuu taas sunnuntai-maanantai yönä ja olenkin ihmetellyt, että aika pitkiä taukoja otteluiden välissä. Mikä lie syynä, eikö normaali käytäntö ole että joka toisena yönä?

Ottelussa huomasi että Kings pelasi ilman suurempia paineita, yrittäen ratkaista sarjan ja Canucks sen sijaan selkä seinää vasten. Mielestäni tänään ottelu ratkesi juuri tuohon että Vancoucer nimenomaan halusi voittaa, olivat röyhkeämpiä hyökkäysalueella ja kaikesta huokui että siellä oli kovempi tunnetila.

- Ottelun käännekohta oli Voynovin rangaistusksen aikana Dustin Brownille vihelletty rangaistuslaukaus, jonka hän missasi. Heti seuraavassa vaihdossa H. Sedin pisti pelin 3-1 ylivoimalla.

- Molemmat joukkueet pelasivat tälläkin kertaa tarkkaa omanpään peliä ja tekivät maalivahtiensa työn helpommaksi. Tälläkertaa kiekko pomppi enemmän Vancouverille ja se näkyi taululla.

- Kingsin ykkösylivoima Carter-Richards-Kopitar ei toimi, eivät saaneet jälleen kuin kerran hetkellisesti jonkinlaisen pyörityksen aikaiseksi. Sen sijaan Williams - Stoll-Brown ketju sai jatkuvasti pakkopelin pyörimään.

-Drew Doughtylla ollut vaikeuksia nyt ja edellisenä yönä. Liike ja kiekonhallinta näyttää vähän aralta, onkohan mies täysin terve? Peliaikaa kyllä tulee se 27 minuuttia, joten ehkä siinä syy...

Jännä nähdä tekeekö Sutter mitään muutoksia kokoonpanoon. Itse haluaisin saada Carterin joko Kopitarin rinnalle tai sitten vastaavasti Williamsin Carter-Richardsin ketjuun. Itsellä oli usko ennen sarjan alkua ja on vieläkin että Jeff Carter tulee olemaan se palanen tätä palapeliä, joka onnistuessaan tulee ratkomaan sarjan Kingsin eduski. Viimme pelissä hän pääsi muutaman kerran laukomaan hyvästä paikasta, veto lähtee nopeasti ja terävästi, kerran osui tolppaankin. Mutta hän tarvitsee vierelleen pelaajan joka järjestää niitä paikkoja ja tällähetkellä mielestäni Mike Richards ei ole siihen paras pelaaja.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Homma jatkuu taas sunnuntai-maanantai yönä ja olenkin ihmetellyt, että aika pitkiä taukoja otteluiden välissä. Mikä lie syynä, eikö normaali käytäntö ole että joka toisena yönä?
Rogersissa on joku Coldplay-merkkinen villasukkaindiebändi esiintymässä pe ja la, joten lätkä saa väistyä. Ilmeisesti myös Staples Center on myös aika tiukkaan buukattu, joten pelipäiviä pitää etsiä kissojen ja koirien kanssa. Harmittaahan tällainen aikataulu, kun vielä jonkun näköistä momentumin puolikasta olisi Nucksille tarjolla.

Itse pelistä jäi eniten mieleen Dannyn paluun henkisesti piristävä vaikutus, pakkipari Ballard-Tanev ja tietty tuo kolmas punapää Cory Schneider. Tuntuu että maalivahtipolitiikan suhteen Vancouverissa eletään mielenkiintoisia aikoja, vaikka kausi jäisikin ekalle kiepille.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Aika hämmentävä tuo Danielin paluu. Olihan pelaaminen treenien jälkeen jo melkoisen selvää, sillä pidin outona, että Canucks treenaisi noilla ketjuilla ja pelaisi sitten jollain toisilla. Eli peliin lähdettiin koostumuksilla: Sedinit & Booth / Raymond – Kesler – Burrows / Higgins – Påhlsson – Hansen / Malhotra – Lapierre – Kassian. Vaikea uskoa Danielin ihmeparantumiseen, joten tuntuu, että kovalla riskillä mennään nyt ja kaikki keinot on käytössä, melko hullua sinänsä, kun sarja kuitenkin oli 0-3 tilanteessa, mutta eiköhän näillä kavereilla ole vakuutukset kunnossa ja muutama millikin sivussa pahan päivän varalle.

Ensimmäinen erä ei lupaillut kovin hyvää. Kings loi enemmän paikkoja ja sai avausmaalin Raymondin ylipelaamisen avustamana. Avauserä oli hyvin varovaista pelaamista, Canucks ei selvästikään halunnut hävitä kauttaan heti pelin alkuun, eikä Kingsilläkään ollut haluja lähteä riskillä pistämään sarjaa poikki. Varovainen pelityyli ja Schneiderin hienot otteet pitivät Canucksin pelissä mukana, vaikka tauolle lähdettiinkin maalin takaa-ajoasemasta.

Toisen erän neljännellä minuutilla Colin Fraser otti turhan jäähyn ja Canucks pääsi ylivoimalla tasoihin. Kesler riisti kiekon kulmassa, toimitti sen viivaan ja meni itse maskiin, jonka takaa Quick ei ehtinyt Edlerin nopea ranneheittoa huomata. Nelisen minuuttia tästä, Bieksa sutaisee samasta paikasta pomppukiekon ohi Quickin ja Canucks ottaa pitkästä aikaa sarjan peleissä johtoaseman. Erän loppuvaiheet menivät Kingsin hallinnassa, Canucksin jouduttua pariin otteeseen jäähyntappohommiin.

Kolmas erä oli mielestäni selkeimmin Canucksin hallintaa. Canucksin kärkipelaajien itseluottamus alkoi löytyä ja oikeastaan ensimmäistä kertaa sarjassa alkoi paikoin näyttää siltä, ettei Kings löydä lääkkeitä heidän pysäyttämiseksi. Toki Kingsillä oli erässä paikkansa ja se olisi voinut ottelun kääntääkin. Kulminaatiopiste oli tuo Kylen mainitsema Canucks ylivoima, jonka aikana Kingsiä vietiin pahemman kerran. Canucks ehti pyörittää kiekon vedettäväksi seitsemän kertaa, ennen kuin Brown sai riistettyä itselleen läpiajon ja hankittua rankkarin. Tuohon painostuksen keskelle Kings tasoitus alivoimalla olisi varmasti ollut paha pala, mutta Schneider torjui, Sedinien YV-mylläkkä jatkui ja päättyi 3-1 maaliin Canucksille.

Muita hajanaisia huomioita:

* Canucks on pelannut pitkälti kolmella ketjulla nämä LA:n pelit. Kassian oli minimaalisella peliajallaan taas heikko ja istui kolmannen erän kokonaan penkillä. Mason Raymond penkitettiin myös kolmannessa erässä. Hän pelasi maaliin johtaneen virheensä lisäksi muutenkin huonosti. Lapierre nostettiin hänen tilalleen kakkosketjuun. Miltei jatkaisin tällä muutoksella, Lapierre – Burrows oli loppukaudesta varsin toimiva kaksikko Henrikin kanssa ja nyt Kesler tuossa välissä varmasti vielä lisää ketjun hyvämaineista ja fair-play-henkistä yleisilmettä.

* Påhlsson vs. Kopitar peluutukseen oli palattu tässä pelissä, eikä se nytkään parhaalla mahdollisella tavalla toiminut. Kolmonen minimoi kuitenkin vahingot, ehkä tavallaan hyväksyttiin, ettei Kopitareja saada täysin kuriin ja keskityttiin vain pitämään kiekko poissa vaarallisimmilta alueilta.

* Brad Richardson oli varsinainen peikko Canucksin bottom 6:lle. Jos Kingsillä olisi ollut maalintekosyvyyttäkin tuonne neloseen asti laittaa, niin pulassa oltaisiin oltu. Tämän nojalla en yllättyisi, jos Canucks tekisi neloseensa voitosta huolimatta muutoksia. Kenties Bitz palaa kehiin.

* Haukutut pakit tekivät maalit ja kokonaisuus näytti jo paremmalta, vaikka mielestäni Edler oli edelleen turhan kaukana parhaastaan. Onneksi kolmosparista löytyi ylisuorittaja, Keith Ballard, joka pelasi Canuckseista eniten alivoimaa ja tuki pakkipariaan Tanevia hienosti. Useimmiten osat menevät tässä parissa toisin päin, Tanev tukee Ballardin jättämiä aukkoja, mutta nyt Tanev jäi fysiikan puutteensa takia useimmiten kaksinkamppailuissa alakynteen, Ballard kuitenkin luki tilanteet ja paikkasi. Ballard pelasi hyvällä itseluottamuksella, ohjasi alakertaa isännän ottein ja Tanev sai vaihteeksi ottaa vieressä oppia.

* Maalivahtivalinnasta on tehty jo hyvin kauaskantoisia johtopäätöksiä. Ei niitä ehkä tässä kannata sen pidemmin analysoida, mutta sanotaan, että luulen Canucksin katsovan tarjouksia molemmista, puhuvan ehkä Luongon kanssa NTC:stään ja tekevän sitten hieman tarjoustenkin perusteella valintansa. Vigneaultia en usko maalivahtien kauppa-arvon kiinnostavan pätkän vertaa, hän peluuttaa ilman taka-ajatuksia yksinkertaisesti sitä, jonka uskoo voittavan seuraavan pelin. V:llä alkaa kuitenkin tässä oma jakkarakin heilua.

* Momentumit sikseen, luulen tauon palvelevan Canuckseja. Daniel voi rauhassa suihkutella sitä instant spray for concussions lumesuihketta ohimoihinsa tai mitä lie hoidoksi keksineet. Tuon kotipelin suhteen on itsellä jopa luottavaiset fiilikset, mutta mahdollinen game 6 on kyllä sitten se missä Kings laittaa kaikki likoon ja kausi saattaa päättyä.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
1/16, toivottavasti tähän saadaan jatkoa. Oliko Canucks hävinnyt viimeksi kolme peliä putkeen viime keväänä Chicago sarjassa? Nyt katkaistii viiden ottelun play off tappioputki, joka raastoi ainakin minun mieltä rankalla kädellä. Peli kulki pääosin mallikkaasti ja laukauksia saatiin maalille, jossa myös oli ukkoja tällä kertaa molarin näkökenttää häiritsemässä. Tästä on hyvä jatkaa. Tai siis epätoivoistahan tämä on kun historiaa katsoo... Moustachelta hyviä pointteja pelistä, lisäänpä minäkin pari huomiota.

- Daniel is Back! Toivottavasti hyvä vire ei käänny pelin jälkeen huonoksi oloksi ja päänsäryksi. Veljekset pelasivat hienon pelin kaiken kaikkiaan lähtökohdat huomioon ottaen. Danielin tulo takaisin mahdollisti myös Burrowsin ja Keslerin yhdistämisen kakkoskenttään. Tätä käytettiin myös viime keväänä ja se toimi silloinkin, ainakin hetkellisesti...

- Captain Hank. Maali ylivoimalla, koska viimeksi tehnyt? En jaksa kahlata tilastoja, mutta siitä on jo tovi aikaa. Ja ne tuuletukset. En ole koskaan nähnyt Henrikin tuulettavan maalia tuolla tavalla, seuraako tästä nyt täydellinen sarjan haltuunotto kun oli noin vapautuneen näköistä menoa maalin jälkeen. Brownin kolhaisu oli turha, en pitänyt siitä, taisi olla vahinko...

- Canucksin pelitapa. Nyt vaikutti vahvasti siltä, että vaikka oltiin johdossa niin silti vedettiin jonkunasteista hurlumheitä hyökkäysalueella. Kings taas on koko ajan kolmen miehen voimalla kiekon alla. Välillä kun päästään kolmella miehellä hyvin hyökkäykseen ja syke nousee, ni sitten siellä on kolme ukkoa omalla sinisellä vastassa. Toki tuo minun mieleen liian puolustusorientoitunut pelitapa on tuottanut tässä tarjassa jo kolme voittoa, joten sitä on turhaa mustamaalata.

- Shneidsin parhaan kaverit. Kaksi tolppaa, nyt ne kääntyivät onneksi oikeaan suuntaan osuman jälkeen. Sikäli on pienestä sarjat kiinni, että jos Hansenin vedot olisi mennyt sisään edellisissä ni sarja ois ehkä tasan ja jos nää ois menny sisään ni olis Sedinit Golfaamassa. Pienent on marginaalit.

Cory Schneiderin peli on helpon näköistä. Varmaa liikkumista ja helvetin hyvää sijoittumista. Näyttää sille, että mies ei joudu paljoa torjumaan, mutta tuohon helppoden näkymiseen on syy loistavassa pelinluvussa ja sijoittumisessa. Ja se mailapeli. On kyllä vaarallisen näköistä, kerrän oli jo vakavampaa sohlausta ja pari kertaa jätti pakille kiekon maalintakana laitaan kiinni. Pieniä juttuja, mutta joskun niidenkin takia voi kolahtaa, ja näissä peleissä maali ei ole pieni asia...

- Bieksa ja Hammer. Huippuhyviä blokkeja, riistoja, jäähyntappoja ja kaiken lisäksi Bieksalle voittomaali. Vetohan ois menny ohi, mutta kuka siitä välittää.

- Vitun Coldplay. Sen lisäks, että ne tekee helvetin huonoa musiikkia ni niiden pitää vielä viedä hyvät pelipäivät meiltä!
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
En nähnyt peliä joten en kommentoi siitä muuta kuin sen, että hyvä kun voittivat ja kausi jatkuu vielä ainakin hetken. Tulin vain toteamaan miten historia jäi Canucksilta tekemättä, eli tälläkin kaudella runkosarjan paras joukkue voitti ainakin yhden pudotuspelin.

Tuohon Canucksin maalivahtikuvioon liittyen olen kuullut sellaisen huhun, jotta Luongo lähtisi mega-sopimuksineen Tampa Bayn suuntaan ja Schneider jatkaisi ykkösvahtina tulevina kausina. Korrrostan, että tämä on täysin huhupohjalla, eikä millään tavoin varma tai edes hatara tieto.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuohon Canucksin maalivahtikuvioon liittyen olen kuullut sellaisen huhun, jotta Luongo lähtisi mega-sopimuksineen Tampa Bayn suuntaan ja Schneider jatkaisi ykkösvahtina tulevina kausina. Korrrostan, että tämä on täysin huhupohjalla, eikä millään tavoin varma tai edes hatara tieto.

Itse taas päissäni ajattelin, että Florida voisi olla kiinnostunut Luongosta. Tallon on tehnyt rohkeita liikkeitä ja tuskin pelkäisi mitään suurtakaan kauppaa. Lisäksi siellä Theodorella on vain vuosi sopparia jäljellä ja Clemmensenistä tulee UFA. Ja sitten organisaatiossa on Markström. Ensin Luongo - Theodore ja vuoden päästä Luongo - Markström, helppoa. Ja hyviä lupauksia Floridalla olisi muutamia, joten yksi sellainen ja vaikkapa pick tai pari mukaan niin kauppa ois valmis. No joo, ehkäpä noita voi spekuloida enemmän kauden jälkeen.

Pelistä tulikin jo vähän kirjoitettua, mutta se hävisi johonkin bittiavaruuteen. Lähinnä siinä tuli kerrottua samoja asioita mitä täälläkin on jo kirjoitettu eli Danielin hyvää paluuta ja Ballard-Tanev parin hyvää peliä. Bieksasta hieman toista mieltä ja itseä ainakin meinasi jännittää Bieksan ratkaisut (rankkari, jäähy, syötöt). Edler ja Bieksa eivät todellakaan ole parhaimmassa iskussaan tällä hetkellä, vaikka tärkeät maalit toki tekivätkin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kingsin ykkösylivoima Carter-Richards-Kopitar ei toimi, eivät saaneet jälleen kuin kerran hetkellisesti jonkinlaisen pyörityksen aikaiseksi. Sen sijaan Williams - Stoll-Brown ketju sai jatkuvasti pakkopelin pyörimään.

-Drew Doughtylla ollut vaikeuksia nyt ja edellisenä yönä. Liike ja kiekonhallinta näyttää vähän aralta, onkohan mies täysin terve? Peliaikaa kyllä tulee se 27 minuuttia, joten ehkä siinä syy...

Jännä nähdä tekeekö Sutter mitään muutoksia kokoonpanoon. Itse haluaisin saada Carterin joko Kopitarin rinnalle tai sitten vastaavasti Williamsin Carter-Richardsin ketjuun. Itsellä oli usko ennen sarjan alkua ja on vieläkin että Jeff Carter tulee olemaan se palanen tätä palapeliä, joka onnistuessaan tulee ratkomaan sarjan Kingsin eduski. Viimme pelissä hän pääsi muutaman kerran laukomaan hyvästä paikasta, veto lähtee nopeasti ja terävästi, kerran osui tolppaankin. Mutta hän tarvitsee vierelleen pelaajan joka järjestää niitä paikkoja ja tällähetkellä mielestäni Mike Richards ei ole siihen paras pelaaja.

Martinez oli vaihdettu Voinovin paikalle yv:n viivamieheksi ja peliä pyöritettiin enemmän nyt viivan (Martinezin) kautta. Richards oli siirretty maskiin Carterin kanssa. Paremmin tämä versio toimi kuin aikaisempi ykkösyv.

Doughty ja Richards pelasivat kaksi ensimmäistä erää huonosti ja Justin Willams jatkoi korkeintaan keskinkertaisia esityksiään, vaikka osuikin kertaalleen tolppaan. Richardsin velttoilut sabotoivat Kingin ja sarjan parhaan ottelunsa pelanneen Carterin yritykset laittaa sarja poikki jo tässä ottelussa. Raivokkaan yrityksensä ansioista Losin paras ketju oli nelonen, johon playoffsien ensimmäisen ottelunsa pelannut Brad Richardsson toi huimasti lisää virtaa.

Toivottavasti seuraavassa ottelussa kaikilla ykkösketjun pelaajilla on hyvä päivä, sillä nyt oli Dustin Brownilla melkoinen off-päivä. Mutta ei sitä joka peliä tarvitsekkaan ratkaista, riittää kun ratkaisee joka toisen.

Losin tasaisin pakkipari on ollut Greene-Martinez - ei paras, vaan tasaisin. Doughty ja Voinov näyttävät molemmat väsyneiltä ja tällä hetkellä Mitchell joutuu kantamaan liian suuren vastuun puolustuksessa. Vaikka olen ollut Scuderin vankkumaton kannattaja, niin ehkä ensi kesänä hänen tilalleen voisi yrittää hankkia isomman ja ilkeämmän puolustajan. Mikä on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno juttu, että Canucks pystyi ainakin yhden pelin viemään. Joukkuetasolla ei parasta mahdollista esitystä ja puolustuspäässä sai sulkea silmiä aika ajoin, mutta Schneider pelasi jälleen hienon pelin, ykkösketju oli herännyt Daniel Sedinin paluun toimesta, pomput menivät tällä kertaa oikein päin ja tietyt pakit eivät tehneet neljännessä pelissä niin isoja virheitä kuin aikaisemmissa peleissä. Edelleen tässä on pienet mahdollisuudet olemassa, mutta onneksi niitä on kuitenkin vielä.

Daniel Sedinin paluu teki ihmeitä ykkösketjulle ja "kuljetysyhtiö Sedin" pelasi paljon paremman pelin mitä edes uskalsin toivoa. Henrikin kunniaksi on sanottava, että hän pelasi yksinkin hyvää ja yritteliästä peliä, mutta olihan hänen selvästi helpompi pelata Danielin kanssa kuin ilman. Kaksosten syöttötyöskentely on lähellä taidetta parhaimmillaan ja ylivoima saatiin eri tasolle. Quickin ja Kingsin tiiviin alakerran ansiosta Kaksosilla ei tule olemaan kuitenkaan lähellekään niin helppoa missään vaiheessa, kuin joissakin toisissa pudotuspelisarjoissa.

Maalivahdeista pitää sanoa sen verran, että Vancouverilla on ollut koko kauden kaksi ykkösvahtia ja niin on tälläkin hetkellä. Positiivinen ongelma, kun käsissä on organisaation kaikkien aikojen paras maalivahti ja organisaation kaikkien aikojen lupaavin tulevaisuuden maalivahti. Luongo pelasi hyvin sarjan kaksi ensimmäistä peliä, mutta nyt hän on menettänyt asemansa näissä pudotuspeleissä Schneiderille. Vigneault näyttää vaan luottavan Schneideriin tällä hetkellä ihan vähän enemmän kuin Luongoon.

Luongon puolesta tuntuu vähän pahalta ettei hän ole saanut pelata ja yrittää saada joukkuettaan kiinni voittoihin ensimmäisten pelien hyvien otteiden jälkeen, mutta Corya on hankala syrjäyttää jos hän päästää suurten paineiden keskellä (kauden ollessa veitsenterällä) yhden maalin per peli, ottaa pelien tärkeät avaintorjunnat (kuten Brownin rankkarin) ja pelaa 97%:n lukemilla.

Kysymykseen "onko tuolla tämän hetkisellä tilanteella vaikutusta jatkoon", on tietenkin mahdoton sanoa mitään varmaa, mutta tilanne on ainakin mutkistunut näissä playoffeissa. Gillis kuuntelee pelaajasiirroissa valmennusta ja jos joukkue luottaa enemmän Schneideriin, niin ehkä tässä pitää vielä istua kunnolla alas miettimään jatkoa. Hankala paikka joukkueelle, mutta onneksi kyseessä on positiivinen ongelma.

Pari viivaa:

- Ballard - Tanev -parin peli oli hyvää. Tanev pelaa järkevää peliä ja Ballard tukee pakkipariaan fyysisessä pelissä. Tanevista on kehittymässä Salon kaltainen alakertaa rauhoittava puolustaja (ei Salon laukausta), kun voimaa tulee lisää, ja se olisi paljon se. Canucks-puolustuksen parhaat pakit olivat Ballard ja jälleen kerran Hamhuis. Edlerilta positiivinen peli, kun miehellä ei ole ilmeisesti sittenkään vetolappua sarjasta.

- Higginsilla on menossa jostain syystä vaikea jakso. Higgins pelasi todella hyvää peliä koko runkosarjan ja on ollut nyt siihen nähden todella vaisu.

- Pählsson pelasi vahvan pelin ja teki kovasti töitä. Malhotra onnistui jälleen kerran hienosti aloituksissa. Kingsin bottom-6 osastolta erottui selkeästi Richardsson.

- Boothilta hyvä peli Kaksosten kanssa. Booth menee hyvin maalille ja tuo nopeutta ketjuun. Olisikohan tuossa koostumuksessa jatkomahdollisuuksia pitkällekin tulevaisuuteen. Kesler ja Booth eivät saaneet keskenään kunnolla tuloksia ja Burrows voisi ehkä ottaa Boothin paikan pysyvämminkin.

- Kassian pelaa huonolla itseluottamuksella ja pienellä jääajalla tällä hetkellä - pitkän linjan projekti. Raymond puolestaan voisi huilata seuraavan pelin - hän saa ottaa yksin piikkiin Kopitarin maalin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onnittelut altavastaajana sarjaan lähteneelle Kings-laumalle. Joukkue onnistui siinä, missä viime kevään kasi eli Chicago pääsi vain seitsemännen pelin jatkoajalle: runkosarjan voittaja lähti kesälomalle ensimmäisellä kierroksella. Vasta kymmenes kerta nykyisen pudotuspelisysteemin aikana, kun konferenssin 8. tiputtaa 1. sijan vastustajan pudotuspelien avauskierroksella. Kuudes kerta, kun runkosarjan voittajan kevät päättyy voittamatta sarjaakaan.

Hyvää kesälomaa sinne Kanadan länsirannikollekin. Toivottavasti pettyneet fanit eivät tuhoa kaupunkia tänä vuonna.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Onnittelut altavastaajana sarjaan lähteneelle Kings-laumalle. Joukkue onnistui siinä, missä viime kevään kasi eli Chicago pääsi vain seitsemännen pelin jatkoajalle: runkosarjan voittaja lähti kesälomalle ensimmäisellä kierroksella. Vasta kymmenes kerta nykyisen pudotuspelisysteemin aikana, kun konferenssin 8. tiputtaa 1. sijan vastustajan pudotuspelien avauskierroksella. Kuudes kerta, kun runkosarjan voittajan kevät päättyy voittamatta sarjaakaan.

Hyvää kesälomaa sinne Kanadan länsirannikollekin. Toivottavasti pettyneet fanit eivät tuhoa kaupunkia tänä vuonna.

Kings teki Canucksin aika aseettomaksi. Vancouver ei oikein missään vaiheessa saanut peliään käyntiin ja Los Angelesilla oli kaksi hyvin toimivaa hyökkäysketjua. Eteenkin Keslerin peli oli kyllä aika mitään sanomatonta. D. Sedinin palattua Vancouver sai ykköskentän toimimaan jotenkin, mutta ei pleijareissa yhdellä kentällä menesty :(. Nyt olisi kyllä mielestäni Vancouverilla miettimisen paikka, miten saataisiin Luongo siirrettyä muualle ja Schneiderille tehtyä jatkosopimus. Luongossa muuten ei ole mitään vikaa, mutta Schneider on vain tasaisempi ja varmempi. Sen lisäksi Luongolla on iso sopimus mistä vapautuisi lisää tilaa palkkakattoon, mutta se voi myös hankaloittaa Luongon treidaamista muualle.

Joka tapauksessa jo ekasta pelistä lähtien näki kumpi oli parempi joukkue joka osa-alueella ja Kings ansaitsi mennä jatkoon. Nyt kun vielä Coyotes tiputtaisi Blackhawksin niin olisi aika mielenkiintoinen porukka neljännesvälierissä lännen puolella :)
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kiitos ja anteeksi ketjuun osallistuneille. Kings ansaitusti jatkoon, onnittelut tästä etapista ja menestystä jatkoon. St. Louisissa vastassa toinen huipulle jonkin aikaa tuloillaan ollut joukkue, joka nyt pääsi pitkästä aikaa toiselle kierrokselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös