Vancouver Canucks (1.) – Edmonton Oilers (2.), Pacific 2.kierros

  • 26 814
  • 121

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pakko kyllä kehaista tätä keskustelua puolin ja toisin vs ulkomaalaiset sivustot ym, oikein asiallista asioiden läpikäyntiä ja rakentavaa keskustelua paitaan katsomatta. Hienoa huomata että jääkiekosta pystytään puhumaan näinkin hyvällä tasolla haastavassa tilanteessa molemmin puolin, kun tunteet voisivat ottaa vallan. Hienoa kiekkoa ovat molemmat seurat tuoneet meille pelin faneille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Boeser ei ole seiskapelissä mukana veritulpan takia. Jos jotain positiivista, kyseessä ei ole henkeä uhkaava vaiva.

Iso menetys menettää seiskapeliin joukkueen playoffien paras maalintekijä ja pistekärki (Millerin kanssa). Sain itse veritulpan jalkaan viime kesänä ja jos siitä mitään suuntaviivoja pitäisi vedellä Boeserin suuntaan, niin hetkeen ei ole pelaamassa. Mutta varmasti niissäkin on yksilöllisiä eroja. Ei voi kuin toivoa loistavasti kauden pelanneelle Boeserille jaksamista ja pikaista paranemista.






 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
On kyllä tympeä juttu tuo veritulppa. Vielä kun Boeserilla on sopimus katkolla ja veritulpasta kun ei koskaan tiedä että miten siitä palautuu ja millainen riski uusiutumiselle on, voi olla että pahimmassa skenaariossa Boeserin huippu urheilu-ura on taputeltu.

Itse sarjaan tämä on ensimmäinen viestini koska olen todennut että näihin kattaviin raportteihin ei ole lisättävää ollut. Huomisessa pelissä suurimmassa roolissa on omasta mielestäni Skinner. Jos vetää samalla tasolla kuin kolme ensimmäistä peliä, menee Canucks varmuudella jatkoon, mutta jos onnistuu ottamaan edes muutaman game saverin, on Oilers vahvoilla, koska käytännössä joka peliin lähdetään sillä oletuksella, että Oilers tekee 3+ maalia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On kyllä tympeä juttu tuo veritulppa. Vielä kun Boeserilla on sopimus katkolla ja veritulpasta kun ei koskaan tiedä että miten siitä palautuu ja millainen riski uusiutumiselle on, voi olla että pahimmassa skenaariossa Boeserin huippu urheilu-ura on taputeltu.
Ei nyt sinällään liity tähän sarjaan, mutta Boeserillä ei ole sopimus katkolla vaan vielä kausi 24-25 sopimusta jäljellä. Siitä nyt ei sitten tiedä miten nopeasti toipuminen tapahtuu, että pystyykö kaudella pelaamaan.

Vancouverin hyökkäys on nyt kyllä ohuen ohut. Lindholm 5, Joshua 4 ja Miller 3, lopuilla sitten 0-2 maalia. Maalintekokisaa Canucks ei voita, joten pitäisi pystyä pelaamaan nyt fiksusti, tarkasti joukkueena puolustaen ja jäähyjä välttäen. Ylivoima on ollut taas heikompaa eikä Boeserin tippuminen sitäkään paranna.

Mikheyev / Lafferty noussee kokoonpanoon, joten toivoisi nopeilta laitureilta tehokkaita vastaiskuja. Toki kummallakin 10 pelin jälkeen saldo 0+0, joten ei tuo liikaa odotuksia herätä. Tuosta kaksikosta tulikin mieleen tämä nosto:





Jos nyt yhden pelaajan nostaisi hyökkäyksestä esille niin Miller. Siinä on kaveri mistä paistaa voittamisen tahto ja pystyy omalla tekemisellään ottamaan joukkueen reppuselkään. Melkeinpä kasaisin kaksi hyvää kiekollista ketjua ja kaksi ketjua joiden pitää pystyä pitämään vastustaja nollilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllähän tuo veritulppa pisti mielen vakavaksi, mutta noistakin saatetaan selvitä säikähdyksellä. Kimmo Timosella oli esimerkiksi kaksi veritulppaa uralla, joista toinen meni keuhkoihin ja piti Timosen pitkään sivussa ja toinen tuli playoffeissa 2008 Pittsburghia vastaan lämäristä ja piti hänet sivussa vain noin viikon verran. Tuolloin hän olisi ollut varmasti ilman playoffeja muuten pidempäänkin sivussa verenohennuslääkkeillä.

Aina noihin on kuitenkin suhtauduttava suurella varovaisuudella, että ei mene keuhkoihin. Kyllä minä näin lukuja vailla olevana lääkärinä veikkaisin, että Boeserin pelit tältä kaudelta on pelattu. Tai voidaan hänet varmaan saada takaisin hyvällä tuurilla, mutta ei täydessä kunnossa. Joku lähde oli sanonut Vancouver Provincelle, että "Boeser tulee olemaan ok".

Boeserilla on ollut kyllä vieläkin nuoreksi urheilijaksi liikaakin kaikenlaista vastoinkäymistä elämässä. Voisi sitä kuvitella jo, että alkaisi riittää. Kokosin viime kauden alussa lyhyen kattauksen Brockin uran tapahtumista viime kauden Canucksin kausiketjuun:

 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei nyt sinällään liity tähän sarjaan, mutta Boeserillä ei ole sopimus katkolla vaan vielä kausi 24-25 sopimusta jäljellä. Siitä nyt ei sitten tiedä miten nopeasti toipuminen tapahtuu, että pystyykö kaudella pelaamaan.
Katsoin vain nopeasti Capfirendlystä että olisi sopimuskausi ollut, mutta sielläpä oltiinkin siirrytty jos ensi kauden puolelle noissa sopimuksissa. Sittenhän tilanne tuo Boeserille turvaa kun voi rauhassa kuntouttaa ja palkka juoksee. Tuon @nuck in viestin jälkeen arvostus herraa kohtaan nousi entisestään ja todella toivon että mies toipuu täyteen pelikuntoon tuosta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Omasta mielestä Vancoverin Garland ollut hyvä sarjassa ja kovasti haastaa kiekollisena puolustusta pienestä koosta huolimatta. Jännä nähdä miten ketjut fiksataan yön otteluun.

Garland ollut tosiaan hyvä ja suorittanut jokaisessa ottelussa tasaisesti. Tuo on ollut jokseenkin poikkeuksellisen vähäistä tämän vuoden playoffeissa Canucksien osalta.





Poissa olisi siis Podkolzin ja Karlsson, joten Mikheyev, Lafferty ja Åman lienevät pelissä? Kyseisellä kolmikolla nyt yhteensä 24 ottelua ja tehot 0+0. Ei haittaisi vaikka räjäyttäisivät pistetilinsä auki, mutta vähintään pitää pystyä pelaamaan nolla nollaa.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Toinen tuli otteluun toinen ei. Puolitoista erää Canucks ei päässyt telineistä mihinkään ja Oilers teki käytännössä mitä halusi (paitsi maaleja). Silovs piti pelissä minkä pystyi. 0-2 tilanteessa nähtiin hieman elonmerkkejä, mutta Laffertyn turha jäähy ja ylivoimalla Oilers teli kolmannen. Tämän jälkeen peli kyllä käytännössä ohi. Todella kliinistä ja tarkkaa pelaamista oilerssilta.

Kolmannessa kavennus tuli sitten liian myöhään. Paikkoja oli, mutta viimeistely sakkasi. Kärkiäijät olivat näkymättömissä. Saatiin loppukiru, mutta sekin sitten tukehtui.

Canucks näytti todella huonolta ja saamattomalta, joka enemmän Oilers hyvyyttä
Tuo jengi saattaa olla vielä pitkällä. Onnea Edm faneille. Itse lähden kaatamaan auton pihassa (toivottavasti ei mellakoida oikeasti).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei voi mitään, parempi joukkue voitti ja onnea Oilersin faneille!

Vancouver ei loppua lukuun ottamatta saanut oikein mitään aikaan Edmontonin hyvän pelaamisen alla.
Enemmän omia ajatuksia sarjasta ja seiskapelistä vielä myöhemmin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllähän Canucks jäi tosiaan tässä pelissä telineisiin ja hienot puheet eivät kantaneet kentälle asti. Oilers oli selvästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa vaikka lopulta 10 minuutin pelaamisella lopusta saatiinkin tiukka.

Itselle suuri mysteeri pelissä oli alkupelin arkuus. Kiekko ennemmin menetettiin kuin että uskallettiin sillä jotain tehdä. Hyvistä vetopaikoista tai haastopaikoista syötettiin vielä huonompaan paikkaan. Pettersson oli yksi tämmöinen pelaaja. Taklasi kyllä, syötteli, mutta uskallus puuttui täysin.

Ensimmäisen erän 4 minuutin ylivoima oli aivan kammottavaa katseltavaa. Näytti perustuvan ylivoima enemmän tuuriin kuin taitoon ja tuloksena 0 laukausta ja vastustajalle läpiajo.

Silovs on pelistä pakko mainita. Piti pitkään meitä edes mukana ja otti uskomattomia koppeja. Ei muuta kuin kakkosvahdin lappua kouraan.

No kausi oli joka tapauksessa parempi kuin odotettiin ja pudotuspeleissäkin saatiin kokemusta 13 pelin edestä. Jatkosopimuksista jo aiemmin kirjoitinkin, mutta kyllähän pudotuspeleissä heikot lenkit sieltä erottuivat. Pelkästään runkosarjan meriiteillä ei pidä lähteä maksamaan miljoonia.

Oilersin faneille onnittelut ja menestystä jatkoon!
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
”Oilers teki samalla NHL-historiaa, kun puolustaja Evan Bouchard rikkoi kahdella tehopisteellään 20 pisteen rajapyykin. Oilersilla on ensimmäisenä joukkueena ikinä kahden kierroksen jälkeen kolme vähintään 20 pisteen pelaajaa.”

Kai tästä jaetaan joku pokaali?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Pakko kyllä ihmetellä, kuinka vähän Vancouver on läpi playoff-kevään saanut peleissä laukauksia olematta kuitenkaan täysin pinteessä ja saaden kuitenkin aina jonkin verran (joskus jopa enemmän) todellisia maalipaikkoja. Melkein irvokasta katsoa, kun 2-0 maalin kohdalla laukaukset taisivat olla 25-4 Edmontonille. Sen jälkeen toki pitkälti hyytyi Edmontoninkin laukausmäärät ja peli oli varsinkin 3-0 maalin jälkeen aika tarkkaa jyyräystä (jonka aikana Vancouver pari maalia sai tehtyä).

Laukausmäärien erot syntyivät paljolti ylivoimalla, kun Vancouver sai omalla neljän minuutin ylivoimallaan 0 laukausta ja Edmonton kahden minuutin ylivoimallaan 7. Hienosti sahattiin kyseisen ylivoiman lopussa Vancouverin neliö, mutta Silovsille loistava torjunta.

Pidin erityisesti Edmontonin loppupelistä Vancouverin kahden kavennusmaalin jälkeen. Aina hienoa nähdä, kun joku kolmosketjun pelaaja - tällä kertaa Foegele - päättää että nyt sitä kiekkoa pidetään vaikka väkisin vastustajan kenttäpäädyssä. Samoin McDavid ja Draisaitl keskittyivät puolustamiseen. Tämä oli mielestäni sitä voittavaa peliä, jota Edmontonilta ei usein ole nähty. Dallasia vastaan pitää nähdä useamminkin.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Eipä tässä seliteltävää jäänyt. Edmontonilla löytyi kuin löytyikin kärjen takaa ratkaiseva määrä energiaa sarjan jatkuessa. Onnittelut voittajalle.

Edit: Lisätään tähän myös se, että tällaista asiallista ja antoisaa keskustelua on ollut ilo lukea koko sarjan ajan. Ei ole ollut paljoa lisättävää ansiokkaisiin viesteihin, mutta luettua on tullut.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän Silovs oli Vancouverin paras pelaaja ja ilman häntä olisi ollut kahden erän jälkeen aika rumat lukemat taululla. Oilersin puolustuspeli oli myös silkkaa rautaa, siellä joka jätkä söi kiekkoja. Kolmannessa erässä keskittyminen vähän herpaantui ja Canucks tuli välittömästi maalin päähän. Knoblauchilta hyvä veto ottaa aikalisä 3-2-maalin jälkeen ja rauhoitella joukkue. Sen jälkeen pelattiin vaan kellosta minuutit pois.

Kiitos Canucks-faneille hienosta sarjasta.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Deserve to win mittari näyttää 41-59 prosentteja Vancouverille. Katsoimme varmaan eri matsia. Mikheyev oli nostettu ykköseen ja saikin heti alussa loistavan paikan. 12-2 taisi olla vedot ekassa erässä, vaikka loppuun Vancouverille 4m ylivoimaa korkeasta mailasta. Uskomattoman paska ylivoima ja 2 erää Vancouverilta samanlaista kiekkoa johonkin läiskien rakenneltujen hyökkäysten sijasta. Kolmas erä taisi olla Vancouverin dominointia ja Edmontonilla ennen loppua 2 kutia. Ihan hyvin nousivat kuolleista ja oli jopa pari paikkaa viimeistellä ryöstön yritystä. Kyllä se vaan parempi jatkoi nyt tästä sarjasta. Vetojen määrään nähden Vancouver teki kyllä hyvin maaleja, mutta jäikö alle 20 kudin kaikissa paitsi 4 pelissä tai jotain vastaavaa statistiikkaa oli poffeista. No hyvä sarja ja kivaa katseltavaa jälkilähetysten muodossa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Game 7 oli kyllä malliesimerkki momentumin merkityksestä näissä peleissä. Canucks oli pääosan pelistä kuin käytetty likarätti, mutta yksi pieni McLeodin virhe ja sen hyvä hyödyntäminen Garlandin toimesta käänsi pelin virtaukset 180 astetta ympäri. Joukkueeseen ja halliin puhallettiin liekki ja viimeisen viiden minuutin aikana taisi moni edmonttonilainen kalsari muuttua valkoisesta ruskeaksi. Ei ihan riittänyt ja olisihan se ollut karua, että McLeodin pieni virhe olisi aiheuttanut häviämiseen johtavan tapahtumien vyöryn.

Usein täytyy hävitä, jotta oppii voittamaan. Seuraavassa game sevenissä tuolla rungolla 'nucks tulee olemaan varmasti kovempi. Pettersson oli tuon likarätteyden huipentuma ja saanemme pian kuulla jostain leikkausta vaativasta vaivasta. Tietty myös joukkueen ykkösvahdin ja -maalintekijän puute toimivat ihan kohtuullisina tekosyinä häviölle. Hienosti kuitenkin McDavid saatiin pidettyä nollilla useammassa pelissä. Selvää taitaa olla, että mitään isompia muutoksia joukkueen ei tarvi tehdä, kun ikkuna on vasta aukeamassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No niin, jos laittaisi vielä tämän sarjan viimeisestä pelistä ja sarjasta muutenkin jotain yhteen vähän kattavammin.

Rick Tocchet;

They put respect back in this city and this jersey and the fans have something to be proud about. It's all because of the players.

Olin vitospelin jälkeen liian toiveikas sarjan lopputuloksen kanssa, sillä niin siinä vaan kävi, että Edmonton otti voitot kahdesta viimeisestä pelistä ja teki tuon kyllä ansaitusti. Vancouverilla oli kahdessa sarjan viimeisessä isoja ongelmia saada laukauksia maalille saakka. Sinällään joukkue ei ollut kovasti jäljessä varsinaisten vaarallisten maalipaikkojen suhteessa (esimerkiksi slot shoteissa), mutta Edmonton pelasi sarjan lopun tiiviimmin, pystyi luomaan Silovsin eteen hyvin maskia ja pelasi lisäksi erinomaista alivoimaa.

Canucksin ylivoima petti koko playoffien ajan ja vastaavasti Edmontonin alivoima oli erinomaista etenkin kahdessa viimeisessä pelissä. Vancouver pääsi noissa peleissä pelaamaan ylivoimaa reilut 13 minuuttia ja sai aikaan vain neljä laukausta. Seiskapelissä ensimmäisen erän lopun neljän minuutin ylivoimalla Vancouver ei saanut aikaan yhtään vetoa. Edmonton kuittasi tuon alivoiman jälkeen lisäksi pelin avausmaalin toisen erän alkuun.

Edmonton on vaarallinen joukkue iskemään hyökkäysuhkaa maalin läheltä, mutta Silovs pystyi nuo ottamaan hyvin kiinni. Silovsilla oli sen sijaan vähän ongelmia (monien nuorten maalivahtien kanssa) NHL-tason maskipelin suhteen ja Edmonton toimitti kiekkoa maalille hyvin nyt viivalta, jossa oli toimiva maski. Ensimmäiseen Oilersin maaliin maskia teki tosin Vancouverin Åman, mutta toisessa Hyman ohjasi kiekon Silovsin edestä ja kolmaskin lähti viivalta kun Bouchardin ohi mennyt kuti tuli Nugent Hopkinsille toiselle puolelle maalia.

Edmontonin puolustuspelistä kertoi jotain se, että Vancouver hävisi laukaukset 29-17 ja missasi 20 kutia. Tämän kauden Vancouver on ollut kuitenkin sitkeä joukkue ja sen Canucks näytti tässä viimeisessäkin pelissä. Garland pääsi kaventamaan McLeodin kiekonmenetyksen jälkeen ja Hronek toi Vancouverin maalin päähän. Canucks otti maalivahdin pois, koitti tasoitusta kuudella ja Millerille avautuikin paikka tasoitukseen, mutta kuti osui maalin edessä olleeseen Zadoroviin.

Miller;

It was in the middle of the net for sure. They (Oilers) came out hungry, but we started to take control and we just couldn’t get that extra bounce. I just love the team. We don’t give up ever, it’s a good sign.

Hard-fought game. Hard-fought series. We were a bounce away. Right now, it sucks to be that close. We had four minutes to tie it up and we have balls here. The way the game ended is a good representation of the culture we’re trying to build here.

Eihän tätä tappiota helppo ole käsitellä, vaikka Edmonton ansaitusti tästä lopulta jatkoon menikin ja Vancouverin tämän kauden mestaruutena pidin jo tämän ketjun avausviestissä ensimmäisen kierroksen voittoa. Seiskapeliin mennyt sarja kuitenkin. Aika paljon sarjassa ehti tapahtua erilaista ja voimasuhteet vähän vaihtelivat sarjan aikana. Lopulta Edmontonin kärki oli tässä sarjassa parempi ja joukkue kokonaisuutena kokeneempi näistä peleistä.

Vancouverin avainpelaaja sarjassa oli mielestäni McDavidia vastaan paljon pelannut Miller, joka pelasi kokonaisuutena loistavan sarjan kahteen suuntaan. Tässä viimeisessä pelissä McDavid jäi pisteittä ja ilman Milleria McDavidin maaliolettama oli 81% luokkaa, kun Milleria vastaan pelatessa tuo jäi 48%:iin. Kutospeli oli sarjan seitsemästä pelistä ainoa, missä Miller hävisi pelinsä. Ennen sitä hän oli pelannut McDavidia vastaan 49 minuuttia 5v5 peliä ja Canucks voittanut pelinsä noiden aikana 2-0 lukemilla.

Edmontonilta nostaisin parhaaksi sarjassa Bouchardin. En itse vaihtaisi Bouchardia Hughesiin, mutta tässä sarjassa Bouchard oli kyllä parempi noiden hyökkäystehojen suhteen. Viime kaudella Bouchard oli playoffeissa selkeä pakkien pistekärki toisen kierroksen jälkeen (17 pistettä 12 pelistä, kun kakkosena olleella Riellylla oli 12 pistettä) ja jälleen Bouchard on pakkien pörssikärki 20 pisteellä 12 pelistä. Tuntuu nousevan esiin tärkeillä hetkillä.

Bouchard oli sarjassa hyökkäyspäähän loistava neljällä maalilla, joista kaksi oli pelin voittomaaleja. Viimeisessä seiskapelissä hän antoi kaksi syöttöä. Sarjassa Bouchard teki yhteensä 11 pistettä, mikä pakille on kyllä hurja lukema seitsemästä pelistä playoffien toisella kierroksella. Edmontonin pistekärki tässä sarjassa oli Draisaitl 14 pisteellä, mutta noin tehokasta ja pariin peliin voittomaalit tehnyttä pakkia ei voi sivuuttaa.

Vancouverin kausi oli loistava ja etenkin monien odotukset ylittävä. Joukkue voitti Pacificin divarin keräten 109 pistettä. Playoffeissakin tuli sarjavoitto Nashvillesta raastavan sarjan jälkeen. Joukkueella on nyt Norris Trophyn mahdollisesti voittava Hughes, Vezina-kisassa mukana oleva Demko (ja hänellä nuori haastaja) sekä Jack Adamsista NHL:n parhaana valmentajana kisaava Tocchet. Haastava kesä kyllä edessä sopimusten kanssa ja osasta joukkue joutuu luopumaan väkisin, mutta usko joukkueeseen ja tekemiseen on palannut.

Tocchet;

There’s no quit in this team. I’m really proud of the guys. Unreal. That (Miller) shot gets through and it’s in the net. We had a lot of missed shots and had shots blocked, but the guys played really hard at the end. They played their asses off.

Ei mikään ihme tämän kauden jälkeen, että päällimmäisenä tunteena on tappiosta huolimatta tämä:





Ja tämä:





Loppuun vielä kerran onnittelut Oilersin faneille ja kiitos asiallisesta ja hyvästä keskustelusta sekä menestystä jatkoon Dallasia vastaan!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös