Mainos

Vancouver (1.) - San Jose (2.), lännen finaalit

  • 21 043
  • 68

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä voitto - seitsemän tehtyä maalia kotiyleisön edessä on aina hieno suoritus ja erityisesti nyt Läntisen konferenssin finaalissa. Kahden pelin jälkeen Vancouver on ottanut sarjassa 2-0 johdon, mikä on enemmän kuin uskalsin toivoa.

Nyt olisi paljon niitä kuuluisia "breaking pointteja" mistä keskustella, mutta tärkein joukkueiden välillä on tällä hetkellä mielestäni 5-5 -peli. Sharksin sarjan 100%:n ylivoima on pitänyt joukkuetta pinnalla, mutta Canucks on vienyt niin selvästi tuon tasakenttäpelin toistaiseksi, että 60 minuutin sisään joukkueiden erot ovat näkyneet lopulta aika hyvin. Selvin ero on toistaiseksi näkynyt puolustuksissa, jossa Canucksin liikkuvat pakit Bieksa, Ehrhoff, Edler ja Hamhuis ovat voittaneet vertailun San Josen hitaan näköiseen osastoon selvästi.

Vancouverin kannalta on ehkä tärkeintä se, että Sedineille on riittänyt aikaa ja tilaa ja heiltä on saatu nyt tehoja. Daniel johtaa playoffien maalipörssiä ja aikaisemmin veljeään isommissa ongelmissa ollut Henrik johtaa syöttöpörssiä. Hyvin huomaa, miten kovia pakkeja näissä playoffeissa on saatu aikaisemmin heitä vastaan. Keith/Seabrook ja Weber/Suter -kaksikot ovat NHL:n kirkkainta kärkeä ja onnistuivat tehtävässään (Nashvillella lisäksi Rinne pelasi loistavaa sarjaa), mutta San Jose ei ole saanut heitä toistaiseksi kuriin. Murray on ollut silti mielestäni Sharksin paras pelaaja tässä sarjassa toistaiseksi.

Kakkosketjun näkyvin oli tässä pelissä playoffeissa hienosti taistellut Higgins, joka syötti ensin Kevin Bieksan 3-2 maalin älykkään laitapelinsä ansiosta ja teki sitten voittomaaliksi jääneen Vancouverin neljännen osuman kolmannessa erässä. Kakkosketjun sentteri Kesler pelasi hyökkäyspäähän tehottoman pelin, mutta onnistui puolustustehtävässään hienosti - esimerkiksi aloitukset tulivat kotiin noin 70%:sti.

Keslerin peluutus on ollut toistaiseksi aika vaihtelevaa. Hän oli Canucksin tämän vuoden playoffien ensimmäisessä sarjassa Chicagon kapteenin Toewsin päällystakkina ja pimensi viime vuonna hurjat tehot Vancouveria vastaan playoffeissa (tuolloin kuusi peliä, 4+8=12) tehneen hyökkääjän lähes täysin. Seuraavalla kierroksella Nashvillea vastaan Keslerilta vaadittiin puolestaan enemmänkin Nashvillen puolustusmuurin murtamista (kun Sedineistä ei siihen ollut) ja tuloksena saatiin kuuteen peliin 11 pistettä (5+6).

Nyt hän pelaa taas tuota puolustavaa rooliaan ja tällä kerralla Thorntonia vastaan. Ylivoimatehoihin on hankalampi vaikuttaa (vaikka Kesler alivoimaa paljon tappaakin), mutta tasakenttäpelissä hänen vahvuus puolustavana hyökkääjänä on näkynyt hyvin. Thornton tosin sai sen yhden tasakenttämaalin ensimmäisessä pelissä (täysin Luongon piikkiin mennyt osuma), mutta muuten hän ei ole vielä tasakentin tehoja tehnyt.

Vancouverin kolmosketju pelaa sekin erittäin hyvää peliä. Vertailussa tässä sarjassa Canucksin kolmonen vastaan Sharksin kolmonen:

VAN: Hansen - Lapierre - Torres: 2+3=5, +6, 10 laukausta, 18 taklausta.

SJ: Wellwood - Pavelski - Mitchell: 0+1, -4, 7 laukausta, 3 taklausta.


Puolustuksessa Bieksa-Hamhuis -pari jatkaa hyvää peliään. Bieksa on ollut ehkä koko sarjan MVP tähän mennessä - molemmissa peleissä tärkeä maali, hyviä taklauksia (yhteensä kahteen peliin 10 taklausta) ja tässä toisessa pelissä "Gordie Howe hat trick" maalilla, syötöllä ja tappelulla. Hammer pelaa puolestaan hänen vierellään tapansa mukaan näkymätöntä, mutta virheetöntä peliä ja paikkaa paljon pakkiparinsa hyökkäysten tukemisia. Mielestäni Bieksa-Hamhuis -kaksikko oli toisen pelin parasta kaikki pelaajat huomioiden.

Maalilla Luongolla on ollut vähän hankalaa toistaiseksi, mutta kaksi voittoa puhuu hyvää kieltään. Ensimmäisessä pelissä hän syötti sen yhden pahan harhasyötön ja toisessa pelissä Sharksin toinen maali menee ainakin osittain hänen piikkiin. Luongolle sarjasta on tehnyt vähän ongelmaisen se, että Vancouver on voittanut 5-5 -pelin tähän mennessä, joten Luongo ei ole joutunut tasakentin venymään ihan mahdottomiin ja kun Sharks on saanut paikkoja, pahimmat ovat usein tulleet maalin edestä ylivoimalla.

San Josen puolelta voisin sanoa sen, että Ben Eager pilaa joukkueen mahdollisuuksia enemmän kuin joukkue saa häneltä. Tyhmiä jäähyjä toisensa perään ja osa miehen liikkeistä näyttää ihan siltä kuin homma ei olisi päässä kunnossa. Moni voi olla sitä mieltä, että Daniel Sedin saa pisteet kun ei jäänyt jäähän makaamaan "kuolleena" selkään tulleen ajamisen seurauksena, mutta minun mielestä Daniel olisi tehnyt kaikille palveluksen jos olisi näytellyt tilanteessa Eageria vastaan. Niin paljon kuin minä Eagerin tyhmiä jäähyjä haluan nähdä jatkossakin, niin pakko sanoa samalla, että nuo temput eivät kuulu peliin.

Muuten Sharksin kannattaisi ehkä enemmän keskittyä voittamaan nämä pelit pelaamalla fyysisemmin, nopeammin ja paremmalla kiekkokontrollilla kuin valittamalla tuomareista ja keskittymällä vastustajan pelaajien kritisointiin. Aika uskomatonta, että esimerkiksi Clowe sanoo Lapierrea pelkuriksi, kun tämä ei halua tapella 7-2(?) tilanteessa tai että Eager sanoo juuri tämän pelin jälkeen Bieksan valitsevan tappelunsa ajankohdat, kun Marleau pudottaa ensin hanskansa. Jos joukkue haluaa voittaa tai edes haastaa paremmin, niin kannattaisi keskittyä pelkästään oman pelinsä parantamiseen.

Turha tässä on Canucks-faninakaan kuitenkaan henkseleitä alkaa vielä paukutella. Tilanne voi kääntyä nopeasti, kuten Chicago-sarjakin näytti ja nyt kun mennään San Josen kotikaukaloon, niin peli muuttuu. Sharksilla on niin paljon lahjakkuutta riveissään, että jos joukkue alkaa pelaamaan omilla vahvuuksillaan vastustajan tarkkailun sijaan, tästä voi tulla vielä raskas taistelu. Nyt tilanne on kuitenkin se, että Vancouverin pitäisi hävitä neljä viidestä ja tuo vaikuttaa kyllä San Josen kannalta aika kovalta urakalta - etenkin kun on katsonut kahden ensimmäisen pelin tapahtumia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin kolmosketju pelaa sekin erittäin hyvää peliä. Vertailussa tässä sarjassa Canucksin kolmonen vastaan Sharksin kolmonen:

VAN: Hansen - Lapierre - Torres: 2+3=5, +6, 10 laukausta, 18 taklausta.

SJ: Wellwood - Pavelski - Mitchell: 0+1, -4, 7 laukausta, 3 taklausta.

Hyvä kirjoitus taas kokonaisuudessaan nuckilta, mutta tartutaan tähän kolmosketjuja koskevaan juttuun. Raffi Torresista oli puhetta Nashville sarjan lopulla, että hän on malliesimerkki "putki-pelaajasta". Ja hyvin on Torres vahvistanut tuon oletuksen. Ensimmäiset yhdeksän playoff-peliä meni tehoilla 0+0 ja nyt neljään viimeiseen tehot 2+2. Pitää toivoa, että tuo pisteputki (tai melkein pisteputki - yks pisteetön peli välissä) jatkuu myös vähintään yhtä pitkään kuin pisteetönkin putki - mielellään vielä pari peliä pisempään.

Pavelski on itselle ollut pettymys tässä sarjassa, mutta eihän noi ketjukaverit ole ihan parhaasta päästä. Mutta vaikea tuosta on sopivaa muutosta keksiä millä San Josen kolmosen saisi toimivammaksi. Ja ei toki haittaa yhtään mikäli Sharksin kolmosketjun peli ei parane tuosta :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Taisi tehdä Red Wings karhunpalveluksen Canucksille rääkkäämällä haita täydet seitsemän erää. Se sarja olisi pitänyt katkaista siinä viidennessä ottelussa, jossa Sharks oli loistava, mutta ei osannut säilyttää viimeisen erän johtoaan. Sitten Sharks olisi saanut Canucksia pitemmän levon tähän sarjaan ja olisi todella ollut sen levon tarpeessa toisin kuin nyt, eli 13 ottelun ja viiden jatkoajan jälkeen.

Kolmannet erät ovat nyt 2-0 ja 4-1 Canucksille, Särjet jaksaa pysyä mukana vain 40 minuuttia. Tulee ihan viime kevään Red Wings mieleen Särkiä vastaan.

Noh, kotona voi kaikki muuttua, olihan Sharks siellä aivan huippuiskussa Wings-sarjassakin. Mutta nyt niskassa alkaa myös olla pakkovoitot ja fyysiikka piiputtaa. Vaikea paikka.

Antti Niemikään ei ole päässyt muodostumaan minkäänlaiseksi möröksi vastustajalle, kuten vähän edellisessä sarjassa kävi. Niemi saatiin Wingsin toimesta "tuhottua" vasta neljännessä ottelussa Sharksin johtaessa sarjaa 3-0. Nyt Niemi on jo kertaalleen Canucksin toimesta "tuhottu" ja sarja Canucksin hallussa 2-0.

Jos Sharks tästä sillasta nousee, niin kova on porukka.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Taisi tehdä Red Wings karhunpalveluksen Canucksille rääkkäämällä haita täydet seitsemän erää. Se sarja olisi pitänyt katkaista siinä viidennessä ottelussa, jossa Sharks oli loistava, mutta ei osannut säilyttää viimeisen erän johtoaan. Sitten Sharks olisi saanut Canucksia pitemmän levon tähän sarjaan ja olisi todella ollut sen levon tarpeessa toisin kuin nyt, eli 13 ottelun ja viiden jatkoajan jälkeen.
Kyllähän tuo edellinen sarja voi näytellä tässä vaiheessa osaansa, mutta yhtä monta peliähän Vancouverilla ja San Josella on kuitenkin takana tältä keväältä. Sharksilla on tosiaan yksi jatkoaika enemmän kuin Canucksilla, mutta toisaalta Vancouver on joutunut urakoimaan silti enemmän jatkoajoilla. San Josen kannalta vaikuttaa toki tietysti se, että tuo edellinen sarja venyi seitsemään peliin, kun Canucksilla näin kävi jo ensimmäisellä kierroksella. Ei Vancouver'kaan helpolla kuitenkaan selvinnyt fyysisestä vauhtijoukkueesta Nashvillesta, mutta ei tarvinnut sentään 7. peliä vääntää. Jotain hyötyä tuosta edellisestä kierroksesta ja siitä runkosarjan voitostakin on (ja pitääkin olla) näissä karkeloissa.

Vancouverin saldo on muuten tämän vuoden playoffeissa nyt 8-1 peleissä, jotka eivät ole olleet sarjojen katkaisupelejä. Tuo ainoa tappio tuli Nashvillea vastaan jatkoajalla sarjan toisessa pelissä sikäli harmittavasti, että tuolloin Canucks oli enää minuutin päässä tuon pelin voitosta, kunnes Suterin nollakulmakuti yllätti muuten hyvin pelanneen Luongon ja pelissä mentiin jatkoille ja Halischukin voittomaaliin toisella jatkoajalla.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Puolueellisen sharks näkökulman perusteella toisen ottelun lopputuloksen takana on pääasiassa Canucksien paremmat otteet 5 vs 5 pelissä. Jos jotain seikkoja jäi kaivelemaan, niin tuomarointi pitää ottaa esille. Jossittelu on aina jossittelua, mutta kuitenkin tuomareilta jäi Thorntoniin kohdistuneen 2+2 min arvoisen korkena mailan lisäksi Setoguchiin kohdistunut korkea maila viheltämättä. Näiden lisäksi sharkseille vihelletty väärä vaihto tilanteessa, jossa Couture tai Thornton (ei nyt vaan pysty muistaan, että kumpi) oli pääsemässä yksin läpi oli vähintäänkin kyseenalainen vihellys. Sharks ylivoiman ollessa ottelusarjassa 100% tehokkuusasteella viheltämättä jääneet tilanteet kieltämättä kismittävät.

Tähän mennessä Kanukit ovat joutuneet pelaamaan aivan liian vähän alivoimaa sharks näkökulmasta katsoen. Pieni alivoima määrä johtuu kurinalaista pelistä sekä sharkseja paremmasta 5 vs 5 pelistä. Kotiluolassa Sharksien olisi pystyttävä pitämään kiekkoa enemmän ja saatava oma hyökkäyspään pyörityspelinsä käyntiin, jotta tulosta saataisiin aikaan niin maalien, kuin vastustajan jäähyjen suhteen.

Kotiluolaan lähdettäessä toivoisin Demersin tervehtyvän. Demersin ollessa lasarettiosastolla Huskinssin parina pelaava Vlasic joutuu pelaamaan hänelle heikompaa oikeaa puolta ja otteet ovat kaukana vasemman puolen Vlasicista. Huolimatta Huskinssin kohtuullisista otteista harkitsisin jopa oikeaa puolta pelaavan Braunin ottoa kokoonpanoon, mikäli Demers ei pysty pelaamaan.

San Josen puolelta voisin sanoa sen, että Ben Eager pilaa joukkueen mahdollisuuksia enemmän kuin joukkue saa häneltä. Tyhmiä jäähyjä toisensa perään ja osa miehen liikkeistä näyttää ihan siltä kuin homma ei olisi päässä kunnossa. Moni voi olla sitä mieltä, että Daniel Sedin saa pisteet kun ei jäänyt jäähän makaamaan "kuolleena" selkään tulleen ajamisen seurauksena, mutta minun mielestä Daniel olisi tehnyt kaikille palveluksen jos olisi näytellyt tilanteessa Eageria vastaan. Niin paljon kuin minä Eagerin tyhmiä jäähyjä haluan nähdä jatkossakin, niin pakko sanoa samalla, että nuo temput eivät kuulu peliin.
Olen 180 astetta eri mieltä verrattuna näkökantaan, että Eager antaa vähemmän joukkueelle kuin joukkue hyötyy hänestä. Pelissä Eager tuntui pääsevän hyvin canucks selostuksen pään sisälle. Ottelun jälkeisten lausuntojen perusteella tulkitsisin Eagerin päässeen myös kanukki valmennuksen pään sisälle. En myöskään ymmärrä näkökantaa, että D Sedinille pitäisi antaa jotain pisteitä siitä ettei hän jäänyt jäähän makaamaan. Onko hockey vajonnut niin alas, että pelaajalle pitää oikein erityisesti antaa jotain pisteitä, jos ei pelaaja ei jää teeskentelemään loukkaantumista?

Eagerin pelistä voisi helposti poimia esille vain kaksi joukkuetta haitannutta jäähyä, jos tarkoituksena olisi vain poimia sharksien näkökulmasta negatiivisia asioita. Pelillisesti Eager lisääntyneen peliajan myötä pelasi myös kokonaisuudessaan hyvän pelin huolimatta jo edellä mainituista kahdesta jäähystä. Seuraavassa pelissä toivoisin Eagerin jatkavan samalla intensiteetillä ja suurella jäähymäärällä sillä erotuksella, että jäähyjen suhteen alivoimaa aiheuttavat jäähyt karsiutuisivat pois. Erityisesti silloin tällän kaksosia vastaan heitetyt hajavaihdot eivät ainakaan kasvattaisi kaksosten mukavuus sektoria.

Hyvin liikkuvaa ja isokokoista canuck puolustusta vastaan sharksit eivät ole lähes ollenkaan päässeet pyörittämään peliä vastustajan päässä. Oikeastaan kehut kuuluvat koko canucksien puolustuspään pelaamiselle pelkkien pakkien sijaan. Erityisesti aikaisemmin hyvin kunnostautunut Pavelskin ketju kokoaisuudessa Wellwood - Pavelski - Mitchell ei ole onnistunut kovin kaksisesti ja ymmärrettävästi molemmissa tähän astisissa otteluissa ketjun kokoonpano on vaihtuntu vilkkaasti. Ketjun vahvin ase liike ei yksinkertaisesti enää pelkästään riitä. Parhaiten ketju on toiminut Eagerin ollessa vasemmassa laidassa. Eager tuo ketjuun oman fyysisen panoksen lisäksi ihan kohtuulliset kädet.

Kotipeleihin lähdettäessä toivoisin kokoonpanon osalta pientä fiksiä ja Ferrieron vaihtoa McGinniin. Näin alemmat ketjut olisivat jotakuin seuraavassa muodossa, Eager - Pavelski - Mitchell ja McGinn - Nichol - Wellwood. Aikaisemmin McGinn ja Nichol ovat pelanneet hyvin yhteen joten optimistisesti vanha kemia voisi uudelleen syttyä liekkeihin. McGinnin myötä kokoonpanoon tulisi lisää nopeutta ja kovia taklauksia. Negatiivisena seikkana McGinn on tyhmien hyökkäyspään jäähyjen erikoismies.

Muuten Sharksin kannattaisi ehkä enemmän keskittyä voittamaan nämä pelit pelaamalla fyysisemmin, nopeammin ja paremmalla kiekkokontrollilla kuin valittamalla tuomareista ja keskittymällä vastustajan pelaajien kritisointiin. Aika uskomatonta, että esimerkiksi Clowe sanoo Lapierrea pelkuriksi, kun tämä ei halua tapella 7-2(?) tilanteessa.
Oli tilanne mitä tahansa 0-10 tai 10-0 väliltä Lapierrelta oli hänen kaltaiselle pelkurille tyypillinen teko kieltäytyä tappelusta Clowea vastaan, kun oli ensi itse samaisessa tilanteessa koittanut haastaa san josen Couturea tappeluun. Tälläinenhän on Lapierren pelityypi, joten minään yllätyksenä Couturen ja Boylen tappeluun haastot ja kietäytyminen kutsusta halukasta vastustajaa vastaan eivät tulleet.
 
Viimeksi muokattu:
Ensi yönä jatketaan sitten Kaliforniassa. San Jose on oikeastaan pakkovoiton edessä, vaikka tämä kevät on kyllä osoittanut, että 3-0 johto ei tarkoita vielä yhtään mitään. Itselläni on kova luotto siihen, että huomenna tähän aikaan sarja on 3-0 Nucksille. Sharksien pitää parantaa 5 vs 5 peliä huomattavasti, jos haluavat voittaa. Ylivoima on Sharkseilla ollut murhaava, mutta huonolla 5 vs 5 pelillä ei YV mahdollisuuksia paljon tule, vaikka tuomareilta on jäänyt huomaamatta selviä rikkeitä joista Canucks on hyötynyt (ensimmäisenä tulee mieleen H.Sedinin korkea maila edellisessä pelissä). Eageristä on paljon puhuttu ja ehkä syystäkin, mutta tässä on kuitenkin sellainen kaveri joka tietää miten Canucks voitetaan. Kaveri on kaksi kertaa ollut pudottamassa Canucksia playoffseissa Chicagon paidassa. En usko, että viime pelissä nähty turha jäähyily jatkuu. Taisi olla enneminkin psykologista sodankäyntiä seuraava peliä ajatellen.

Canucks on voittanut kolme edellistä vieraspeliä (3-2ja, 4-2 ja 2-1), eli Nashvilleä vastaan ainoat tappiot tuli kotona. En pistäisi pahakseni vaikka putki saisi jatkoa. Loppuun vielä tietoa, jonka bongasin Canucksin sivuilta, joka ei paljoa Sharkseja mairittele..

"8 Straight losses in Conference Final games for the Sharks dating back to 2004 (2-10 all-time in Conference Final games)."
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tässä nyt nähtiin miten paljon se ensimmäisessä erässä vihelletty 2+2 voi muuttaa peliä. Lähes läpi pelin fiksua kiekon sijoittelua Sharksilta, kahta ensimmäistä peliä huomattavasti nopeampaa omalta alueelta poistumista ja Canucks-pakiston rankaisemista taklauksilla.

Ottelun paras pelaaja saattoi olla Joe tai Patrick, mutta näistä sankareista jotka eivät maalitaululla juhli Doug Murray oli loistava. Tai joku adjektiivi joka on vielä parempi. 5-3 alivoimalla Murray taisi blokata kolme viivakutia.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Vastaavasti voi sanoa, että Vancouverin.....

....pääsy viime minuuteilla mukaan peliin johtui Jamie McGinnille laitataklauksesta tuomitusta 5-minuuttisesta, jonka aikana Canuukit tekivät kaksi maalia. Onneksi Hait kestivät, ettei mene lakaisuksi tämäkään sarja.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Oli kyllä mielestäni vähän kyseenalainen tuomio, enemmänkin vihellettiin sen takia kun tuli pipi. McGinn nimenomaisesti haki ja teki kontaktia olkapäähän eikä numeroihin, tämän näkee erinomaisesti mm. tsn:n videoista ja varmasti youtubestakin jostain. Kakkonen, ok. Vitonen... uhh.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ovathan loukkaantumisiin johtavat taklaukset varsin ikäviä, mutta sitä huolimatta aika ylilyönti lähkäistä McGinnille vitonen tuosta tilanteesta. Periaatteessa itselläni ei ole ongelmaa hyväksyä vitosta, mutta tässä tilanteessa näin tärkeässä paikassa vitonen oli ylilyönti huomioon ottaen, että ihan samanlaisista tilanteista selviää viidessä kerrassa kymmenestä ilman rangaistusta ja parissa kolmessa tapauksessa 2 min jäähyllä.

Kanukit kahden miehen ylivoimalle päästänyt tilanne, jossa jäähyltä tulleen Desjardinsin maila kävi lähellä Keslerin jalkoja, näytti aika selvän epäselvästi sukellukselta. Toivottavasti jatkossa tuomarit jatkavat jäähyjen jakoa myös canuckseille. Toisen ottelun kuviot, jossa sharkseille jaettiin jäähyjä kuin jotain karkkia ja canucksien rikkeet jäivät näkemättä ei kertakaikkiaan sovi sharkseille. Monena vuonna sharksien ongelma on ollut pelijareissa erikoistilannepelaaminen vastustajan ollessa yli-ja alivoimapelaamisessa sharkseja edellä. Toivottavasti canuckseilla kestää mahdollisimman pitkään oman alivoimapelaamisen saattamisessa normaaleihin uomiin. Missään tapauksessahan canucksien alivoimapelaamien ei todennäköisesti jatku näin huonona koko loppu sarjaa.

Canuckseille hyvin epätyypillisesti joukkue ei ole kärsinyt totuttuun tapaan loukkaantumisesta yhtään niin paljoa kuin normaalisti playoffeissa. Kolmannen ottelun saldona sharkseista loukkaantui Couture, jolta valitettavasti löytyy jo entuudestaa historiaa aivotärähdysten suhteen. Canucksien puolelta Ehrhoff ja Rome jättivät pelin kesken. Molemmat McGinnin taklausten seurauksena.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kolmannen ottelun saldona sharkseista loukkaantui Couture, jolta valitettavasti löytyy jo entuudestaa historiaa aivotärähdysten suhteen.
Couture toki palasi penkille ja olisi ilmeisesti saanut joukkueen lääkärispuolelta luvan palata, mutta McLellan halusi pelata varman päälle ja passitti miehen takaisin pukukoppiin 4-1 tilanteessa. Toivottavasti näin. Pitäisi palata neljänteen peliin McLellanin mukaan.

Mitä tulee Sharksin ylivoimaan, niin hommahan toimii erityisesti sen takia, kun kenties pudotuspelien tämän hetken pistepörssiykkönen Joe Thornton on liekeissä. Vaikka vain kaksi maalia ylivoimalla tulikin lopulta monesta yrityksestä, yv oli ja on ollut läpi sarjan jatkuvasti vaarallinen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Vaikka vain kaksi maalia ylivoimalla tulikin lopulta monesta yrityksestä, yv oli ja on ollut läpi sarjan jatkuvasti vaarallinen.

Sharks teki kolme maalia yv:llä.

Kolmansien erien saldo on Sharksin kannalta aika jäätävä, tuohon on pakko tulla parannusta jos Hait aikovat sarjan kääntää.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
No niin olikin, kolme... mitenköhän unohdin Boylen osuman kokonaan.

Mielestäni Sharks pelasi hyvin kolmannessa erässä. Canucks toki painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta ensimmäinen maali oli sellainen flipperi, ettei paremmasta väliä ja kaksi seuraavaa maalia syntyivät kyseenalaisen jäähyn seurauksena.

Canucksin toisessa maalissa muuten noin koko ihmiskunnan huomio kiinnittyi varmasti enemmän Doug Murrayn ÄIJÄlettiin, ainakin Versuksen selostajille maali oli toissijainen fakta Murrayn olemuksen täyttäessä ruudun. Hallissa ensimmäisten viiden rivin naiset tulivat raskaaksi pelkästä näystä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
McGinnin taklauksesta oli kurinpitokäsittely, eikä lisärangaistuksia koettu tarpeellisiksi.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
San Jose - Vancouver 2-4

Itselläni on ollut kirjoitusmotivaatio hukassa ja hieman taka-alalle olen jäänyt. Kuitenkin Canucks saattoi ottaa nyt ratkaisevan johdon sarjassa viemällä neljännen pelin ja on 3-1 johtoasemassa. Ei ollut mielestäni Sharksin pelissä juurikaan pahempia puutteita, mutta kun vastuskin on kova niin ei vaan näytä riittävän. Toisessa erässä meni sitten Sharksin selkäranka poikki, että kotisohvalle asti kuului, kun Canucks taisi iskeä kolme maalia 5-3 ylivoimalla. On se vaan Salon lämäri kuumaa rautaa nyt. Ei Niemi mahtanut mitään maalilla, kun maanmies piiskaa kiekkoa häkkiin. Tietysti tilanteet oli rakennettu hyvin. Vieläkin ihmettelen sitä Henkka Sedinin ihmesyöttöä Niemen jalkojen välistä Burrowsille. Noh, katotaan nyt seuraava peli miten menee ja taas kohti uusia pettymyksiä...
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ei ollut mielestäni Sharksin pelissä juurikaan pahempia puutteita, mutta kun vastuskin on kova niin ei vaan näytä riittävän.

Sharksin pelissä yksi puute nousi yli muiden. Se alkusarjan tappava ylivoima kadotettiin täysin ja viime pelissä loistanut Pavs - Vlasic - Murray -kolmikko ei pystynyt kahden miehen alivoimalla pitämään vastustajan tähtisikermää kurissa. Saiko Sharks kertaakaan edes yhtä kunnon paikkaa (eli sellaista, jollaisesta 2/3 päättyy häkkiin) ylivoimalla? En muista. Siitä täytynee antaa Vigneaultille (tai kuka nyt vastaakaan siellä alivoimapelistä) krediittiä. Myös Kesler oli parempi kuin kertaakaan aikaisemmin tässä sarjassa.

Sehän oli täysin aavistettavissa, että Canucksin saadessa ensimmäinen ylivoimansa Sharksin viiden jälkeen ne pirut onnistuvat varmasti. Ei voi Sharksin alivoimaa syyttää maaleista sinänsä, sillä harvemmin viidellä kolmea vastaan tappaminen onnistuu yhtä näyttävästi kuin Game 3:ssa. Ja kun siellä yilvoimaa pyörittää liigan top 5 -hyökkääjiin mahtuvat Sedinit, Conn Smythen mahdollisesti voittava Kesler ja viivassa hirmutykin Salo & Edler, niin olisihan se jo käsittämätön ihme, jos ilman maalia selvittäisiin. Eli sellainen, mikä nähtiin Sharksin kannalta voitokkaassa pelissä.

Tässä pitänee nyt pohtia seuraavaa peliä antaumuksella, sillä se saattaa olla 20-vuotiskauden viimeinen peli. Saatan tulla lätisemään ketjupohdintaa iltasella.. Vitutuksen onnistuin käsittelemään hyvin, koska sen sai rauhassa nukkua pois, toisin kun yleensä jolloin se jää kaivelemaan parin tunnin yöunien jälkeen pitkälle seuraavaan iltaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tärkeän neljännen pelin voiton avaimet löytyivät pitkälle erikoistilanteista, jotka Vancouver onnistui hyödyntämään selvästi paremmin ja pystyi nyt käyttämään hyödykseen nuo kahden miehen ylivoimat. Vancouver kesti ensimmäiset viisi jäähyään (Canucks on opetellut tuota Sharksin aikaisemmin murhaavaa ylivoimaa ja pelaa nuo syöttölinjat paremmin kiinni), eikä San Jose saanut tällä kerralla peliin avausmaalia. Ja kun Sharksille ei kelvannut, niin Canucks ratkaisi pelin toisen erän neljän Sharks-jäähyn aikana tekemällä kolme maalia.

Peli oli kokonaisuutena kovin rikkonainen runsaiden jäähyjen (ja ehkä tuon pelin ajankohdankin?) vuoksi. Canucksin ensimmäinen erä meni pitkälle jäähyjen vuoksi pieleen, toisessa erässä Vancouver ratkaisi pelin käytännössä kolmella nopealla maalilla ja kolmas erä oli Alex Burrowsin maalin jälkeen käytännössä vain tuon johtoaseman turvaamista. Vancouverin kannalta kuitenkin hyvä vieraspeli kaiken kaikkiaan, kun onnistuivat ratkaisemaan pelin erikoistilanteissa ja pitämään ykkössektorinsa melko hyvin kiinni.

Pelin sankareiksi nousivat Vancouverin puolelta kaksi maalia tehnyt (ja yhden syöttänyt) Salo ja neljä syöttöä antanut kapteeni Henrik Sedin. Lisäksi nostaisin pelin tärkeimpinä Vancouverin pelaajina esiin rauhallisuudella vakuuttaneen Luongon, jälleen kovia taklauksia jakaneen Torresin (kohteina toimivat Murray ja Thornton) ja pelin alun Vancouverin alivoimaduunarit (Luongo, Edler, Salo, Kesler, Burrows, Bieksa, Hamhuis, Hansen ja Raymond). Sharksilta parhaat olivat mielestäni Marleau ja Boyle.

Pari viivaa:

- Salo näytti mitä tulee kun saa laukauksensa kohti maalia. Täytti erinomaisesti Ehrhoffin paikan ylivoimassa ja oli omassa päässä erittäin varma. Huippupeli häneltä.

- Chris Tanevin valinta pelaavaan kokoonpanoon (ennen Albertsia) oli ehkä vähän yllättävä, mutta Tanev selvisi elämänsä ensimmäisestä playoff-pelistä vieraissa ilman suurempia virheitä ja pelasi mielestäni ihan kelvollisen pelin, vaikka Sharksin selvänä taktiikkana olikin horjuttaa tuota Vancouverin kolmosparia.

- Keith Ballard pelasi Tanevin parina myöskin hyvän ottelun ja esitti pari hyvää taklausta. Yksi kohteista oli Jamie McGinn, joka oli edellisessä pelissä taklannut Ehrhoffin ja Romen ulos ottelusta. Lisää vaan lonkkataklauksia, niin ne hillitsevät kummasti noiden mcginnien pitkiä vauhteja taklauksiin.

- Henrik Sedin kertoi ennen tätä sarjaa olevansa nyt kunnossa ja se on näkynyt. Neljä syöttöä tähän peliin ja tärkeitä aloitusvoittoja päälle. Ero Nashville-sarjan Hankiin on todella iso joka asiassa. Nyt hän ei enää nouse jäästäkään kuin se vanha mummo, millaiselta hän näytti edellisessä sarjassa (ilmeisesti selkävaivoineen).

- Torres on ollut pelaaja, joka Vancouverilta on puuttunut parina viime vuonna. Tärkeitä isoja taklauksia, jotka ovat selvästi katkoneet viholliselta selkärankaa. Kevään pelaaja, joka on nyt todella noussut pintaan.

- Luongolta nähtiin tuttu peli. Hän on oppinut sijoittumaan Melansonin opeissa selvästi aikaisempaa paremmin, eikä häneltä enää nähdä isoja torjuntoja (ei ole juuri tarvetta, kun on useimmiten oikeassa paikassa), mutta hän peittää hyvin, sijoittuu oikein ja pelaa järkevästi. Tavallaan ikävä puoli tuossa on se, että hän ei enää nouse otsikoihin samalla tavalla kuin ennen tv-torjuntoja tehdessään, mutta lukemat kertovat omaa kieltään hänen pelistään. Nyt Luongo oli tärkeässä roolissa pelin alussa San Josen saatuaan ylivoimia, sillä vaikka hän ei mihinkään koviin paikkoihin joutunut, niin mukaan mahtui pari hyvää "näkymätöntä" torjuntaa.

Nyt finaalipaikka olisi enää yhden voiton päässä, mutta kuten on aikaisemmista sarjoista huomattu, sarjan katkaisupeli on se vaikein ottelu voitettavaksi ja toistaiseksi Vancouver on hävinnyt kahdessa edellisessä sarjassa tuon ensimmäisen katkaisupelin. Hyvää on kuitenkin se, että meillä on kotona mahdollisuus vielä kahteenkin ottelupalloon.

Lisäksi tilastollisesti Vancouverilla on hyvä asema:

Kun joukkueet ovat menneet NHL-historiassa kotiin pelaamaan viidettä peliä 3-1 sarjajohdossa:

- Joukkueet ovat voittaneet kotonaan tuon viidennen pelin 78%:sti (32-9).

- Joukkueiden mahdollisuus tässä tilanteessa sarjavoittoon on tilastoja katsoen peräti 97.6%:n (40-1).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tärkeän neljännen pelin voiton avaimet löytyivät pitkälle erikoistilanteista, jotka Vancouver onnistui hyödyntämään selvästi paremmin ja pystyi nyt käyttämään hyödykseen nuo kahden miehen ylivoimat. Vancouver kesti ensimmäiset viisi jäähyään (Canucks on opetellut tuota Sharksin aikaisemmin murhaavaa ylivoimaa ja pelaa nuo syöttölinjat paremmin kiinni)

Juuri näin. Peli ratkesi erikoistilannepelaamiseen eikä viivelähtöihin. San Joselle tarjottiin ylivoimalla paikkoja ratkaista, mutta Vancouverin aktiivinen av-pelaaminen oli myrkkyä. Noiden syöttölinjojen lisäksi Vancouverin hyökkääjät peittivät ansiokkaasti myös viivamiesten mahdollisuudet laukauksiin.

Kun tuota Vancouverin pelaamista katsoo, niin ei ole vaikea nähdä joukkueessa tämän kevään mestariainesta. Joukkueesta ei juuri heikkoa lenkkiä löydy, fyysisyyttä on riittämiin ja ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla. Näyttäisi vahvasti siltä, että kannu löytää pitkästä aikaa tiensä Kanadaan ja ensimmäistä kertaa Vancouveriin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kun tuota Vancouverin pelaamista katsoo, niin ei ole vaikea nähdä joukkueessa tämän kevään mestariainesta. Joukkueesta ei juuri heikkoa lenkkiä löydy, fyysisyyttä on riittämiin ja ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla. Näyttäisi vahvasti siltä, että kannu löytää pitkästä aikaa tiensä Kanadaan ja ensimmäistä kertaa Vancouveriin.

Ei tähän voi kuin yhtyä. Rutiinitaso on huikea ja kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Sedinit heräsivät, Luongo vetää hyvin, Kesler vaikuttaa välillä yli-ihmiseltä. Rosterista löytyy leveyttä vaikka minkälaisille loukkaantumisille. En usko että kaatajaa enää löytyy.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
- Keith Ballard pelasi Tanevin parina myöskin hyvän ottelun ja esitti pari hyvää taklausta. Yksi kohteista oli Jamie McGinn, joka oli edellisessä pelissä taklannut Ehrhoffin ja Romen ulos ottelusta. Lisää vaan lonkkataklauksia, niin ne hillitsevät kummasti noiden mcginnien pitkiä vauhteja taklauksiin.

En kyllä tykännyt tuosta Ballardin eilisestä. Kohde oli oikea mutta tuo näytti vähän vaaralliselta taklauksen vastaanotolta. Borderline.

Canucks pelaa upeasti ja näyttää vahvasti siltä että steamrollaa Stanley Cupin Kanadaan.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
En kyllä tykännyt tuosta Ballardin eilisestä. Kohde oli oikea mutta tuo näytti vähän vaaralliselta taklauksen vastaanotolta. Borderline.
Ajatteleepahan McGinn seuraavan kerran kun lähtee puolen kentän vauhdilla rullaamaan vastustajaa kohti. En Ballardista lämpene ollenkaan, mutta tuosta taklauksen vastaanotosta teki mieli antaa aplodit. Enkä myös todellakaan tuomitse Ballardin kyykkyä, pahastihan siinä olisi käynyt jollei olisi valmistautunut tuolla tavalla. Mielummin moinen vastaliike, kuin käsien/mailan nostaminen kohti taklaajan kasvoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En kyllä tykännyt tuosta Ballardin eilisestä. Kohde oli oikea mutta tuo näytti vähän vaaralliselta taklauksen vastaanotolta. Borderline.
No siinä oli taas kaverilla niin paljon vauhtia ja kyynerpää edellä tulossa kohti, että tuo oli mielestäni ihan oikea liike tuohon paikkaan. Se noissa Ballardin lonkkataklauksissa onkin ollut hyvä puoli, että nuo ovat hillinneet haluja kovan vauhdin taklauksiin ja kuitenkaan noissa ei ole käynyt vielä kovin pahasti.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
En kyllä tykännyt tuosta Ballardin eilisestä. Kohde oli oikea mutta tuo näytti vähän vaaralliselta taklauksen vastaanotolta. Borderline.

Canucks pelaa upeasti ja näyttää vahvasti siltä että steamrollaa Stanley Cupin Kanadaan.

Itse en voi Sharks-fanina sanoa muutakuin, että rakastan tuota Ballardin lantiota!!! Yksinkertaisesti jälleen kerran koko kauden top-10 kamaa. Vaarallinen? Ehkä. Koko kauden komein? Todennäköisesti. On siinä uskomaton vilttimies. Ballardin lonkkataklauksista saisi varmaan tehtyä kohta koko pitkän elokuvan.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Viides ottelu on peli, jota en voi nähdä Sharksin voittavan edellisen pelin perusteella. Viime pelin ylivoima oli niin käsittämätöntä takkuskeidaa, että ylivoimatehoja tuskin kannattaa odottaa nytkään kovin paljon. Ja miten nucks ottaisi kotonaan yhtä hirveän kasan jäähyjä? Ei tule varmasti ottamaan. Tottakai TMac on jotenkin muokannut ylivoimaa tai edes kehottanut pelaamaan viivaan nopeita laukauspaikkoja, jotta saataisiin edes pieni hässäkkä maalille. Keslerin johdolla nämä viivapommit kyllä peitettiin lähes täydellisesti Game 4:ssa. Uusi peli kuitenkin, ehkä momentum saadaan tärkeässä vaiheessa Särkien puolelle ja onhan playoffeissa kaikki mahdollista, minkä tämäkin kevät on muutamaan otteeseen todistanut.

Thornton pelaa loukkaantuneena, pelikunto oli jopa arvoitus vielä eilen aamulla, eli mistään pienestä puujalasta ei ole kysymys. Ei siinä mitään, moni mies varmasti kärsii vammoista (H. Sedin?) joten minkään taakse ei piilouduta. Olisi kyllä mukava tietää mikä on Nicholin tilanne? Jos kerta ei ole loukkaantunut, miksi ei pelaa? On neloskenttä Nicholin pelatessa toki päästellyt häkkejä omiin ja Nicholin tehotilasto näyttää rumasti -7, mutta nyt ehkä tarvitaan pientä muutosta. Yhtään Desjardinsia kritisoimatta, Nichol saattaisi olla paikallaan takaisin kokoonpanossa. Aloitusvoitot ovat olleet tässä sarjassa Vancouverin puolella ja Nichol voisi 60 % aloitusvoitoillaan tuoda tähän vähän tasoitusta. Ja omasta mielestä taistelija on kuin tehty playoffeihin; sykkii vaihdot energiapelaajan tapaan, taklaa paljon ja puhtaasti sekä ne aloitukset.

Toivottavasti ei nyt tarvi viimeistä kertaa tällä kaudella pukea Marleaun paitaa päälle ja nostaa lätsä päähän. Katkaisupeli on aina se vaikein ja se voisi näkyä tänään Canucksin otteissa, jotta saataisiin vielä yksi mylly Sharks Tankiin.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Yhtään Desjardinsia kritisoimatta, Nichol saattaisi olla paikallaan takaisin kokoonpanossa.

No, tämä Game 5 viimeistään osoittaa, että Desjardins on paikkansa ansainnut. Loistavaa peliä nelosen sentteriltä, koko ketjuhan saa kiekon jopa pyörimään hyökkäyspäässä ja Mayersille siunaantui yksi tuhannen taalan paikka. Vaikka Nichol onkin yksi suosikeistani, kyllä nelosen nykyinen sentteri hoitaa paikkansa kunnialla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös