Mainos

Vancouver (1.) - San Jose (2.), lännen finaalit

  • 21 043
  • 68

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näin mennään, ajat Suomen aikaa:

Vancouver - San Jose ma 3:00
Vancouver - San Jose to 4:00
San Jose - Vancouver la 4:00
San Jose - Vancouver su 22:00
(Vancouver - San Jose) ke 4:00
(San Jose - Vancouver) pe 4:00
(Vancouver - San Jose) su 3:00


Kaksi aikaisempien keväiden playoff-"floppia" vastakkain, kumpikin jahtaa vielä ensimäistä Cupiaan. Luongo saa revanssin mahdollisuuden Niemestä. Aika mahdoton veikattava tämä sarja, mutta se joukkue jonka ykköstykit pystyvät parantamaan tehojaan on vahvoilla.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kiitos ketjun avauksesta ja voisin hieman naputella jonkinlaista ennakkoa. Kuten jo on tullut todettua niin kumpikin joukkue metsästävät ensimmäistä Stanley Cupiaan. Vielä taitaa olla kummallakin juhlavuosi (Canucks 40v. (?) ja Sharks 20 v.) niin olisihan se makeaa voittaa tähän saumaan. Canucks selvitti alussa vaivoin pahan peikkonsa Blackhawksin ja toisella kierroksella kaatui tiukan taiston jälkeen Predators. Sharks taas voitti paikalliskamppailun Kingsiä vastaan jossa herkuteltiin kunnolla maaleilla. Toisella kierroksella kaatui sitten arkkivihollinen Red Wings huikean sarjan jälkeen. Laitetaas taas alkupalaksi pelaajatilastoja. Canucks top-5:

1. Ryan Kesler, 5+10=15, +6
2. Daniel Sedin, 6+4= 10, -8
3. Henrik Sedin, 1+8=9, -8
4. Christian Ehrhoff, 2+7=9, -7
5. Alexandre Burrows, 4+4=8. -1

Canucksilla on puolustuksen ja hyökkäyksen osalta leveä materiaali. Hyökkäyksessä on yksi tämän kevään Conn Smythe-ehdokas Ryan Kesler joka voi olla Nucksien paras pelaaja. Maalintekoon kykeneviä pelaajia riittää ainakin kolmeen ketjuun. Top-6 pakit ovat sitten laatukamaa joista kukaan ei petä vaikkei häikäisisikään. Canucks pelaajista ihmetyttää avainmiesten miinuksen (Sedins -8, Ehrhoff -7). Kertooko se jotain tasakentällisotteista? Noh, käyköön Canucks-asiantuntijat joukkueensa tarkemmin läpi, joten Sharksin top-5:

1. Ryane Clowe, 5+7=13, +6
2. Logan Couture, 6+6=12, +3
3. Joe Thornton, 2+9=11, -2
4. Dan Boyle, 2+9=11, -2
5. Devin Setoguchi, 6+2=8, -3

Sharks on hyvin rakennettu moderni jääkiekkojoukkue jossa on hyvä sekoitus kiekollista taitoa kuin myös fyysisyyttä. Sentterikolmikko Thornton - Couture - Pavelski kuulu kenties koko liigan parhaimpiin. Vielä on mahdollista myös peluutta Marleauta sentterinä jos on tarvetta. Hyökkäyksessä on kaksi maalinteko-ketjua, Pavelskin johtama enrginen luistelu-ketju ja nelonen on klassinen telaketju taklaajineen. Pakisto tientenkin on vieläkin heikko kohta, mutta pahoja hasardeja ei olla enää niin paljoa nähty mitä pahimmillaan alkukaudesta. Maalivahdeista Niemi on pelannut hyvin. Vielä voisin tehdä joukkuevertailun:

Hyökkäys: Hyökkäyksessä on paljon kovia tekijöitä kummaltakin osapuolelta, mutta Canucksilla ei taida olla sitä kunnollista telaketjua joka pystyisi fyysisyydellään kääntämään ottelun painopisteen itselleen. Uskon Sharksin hyökkäyksen olevan hieman parempi vaikka toivoisin vielä Patrick Marleaulta ja Dany Heatleyltä isompaa panosta.

Puolustus: Kuten jo on tullut todettua, että Canucksin puolustus on leveä ja ottaa voiton Sharksien vastaavaan. Canucksilla on tasaisesti hyökkäys- ja puolustuspelin osaajia pakistossa. Sharksin hyökkäyspeli viivalta toimii pitkälti Dan Boylen vastuulla, mutta loppukauden hankinta Ian White on antanut hyvää tukea. Materiaali on parempi Canucksilla, mutta pelissä tuskin erot ovat kovin isoja.

Maalivahdit: Canucksilla on käytössään yksi maailman parhaista maalivahdeista nimeltä Roberto Luongo. Sharksin Antti Niemi ei ole vieläkään lyhyellä NHL-urallaan hävinnyt yhtään playoff-sarjaa, kun taas Luongo on "vasta" nyt pystynyt johdattamaan joukkueensa pitkälle. Maalivahdeissa puntit ovat tasan.

Elikkäs tervetuloa vaan Canucks-faneillekin ja toivotaan asiallista keskustelua ja kovaa playoff-sarjaa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tällaista kyselisin, että mikä on Clowen kunto? Kuudennen pelin mies skippasi ylävartalovamman(?) takia, mutta seitsemännessä pelissä oli takaisin kehissä. Oliko otteet seitsemännessä pelissä kovinkin erilaiset mitä sarjan viidessä ensimmäisessä ottelussa eli näkyikö viitteitä loukkaantumisesta?
 

Ralph

Jäsen
Itse en sano muuta kuin että hyvään aikaa alkaa neljäs peli sekä veikkaan ja toivon että Vancouver vie, 4-2.

Pitääkööhän Ryan Kesler tasonsa? Jos sen tekee niin tulee todella hikisiä iltoja Antti Niemellä. Mielestäni Vancouver on joka osa-alueella edellä.

Nyt odoittelemaan Vancouver-fanien analyysejä. Ne ovatkin todella laadukkaita, hyvä.
 
Lännen finaaleissa pelaa siis joukkueet, jotka ovat viime kaudet lähinnä ansinnainnet mainetta huonoina playoff joukkueina. Hienoa että toinen näistä tulee pelaamaan tällä kaudella finaaleissa ja saa samalla puhdistettua mainettaan. Sharkseista en ala sen enempää jaarittelemaan, kun en niiden otteita ole juurikaan kauden aikana seurannut. Canucksista voisin muutaman asian heittää ilmoille.

Canucksilta puuttuu kokoonpanosta loppukauden sivussa oleva Malholtra (silmävamma) ja Nashville sarjassa kokoonpanosta putosi Samuelson. Samuelsonin vamman vakavuudesta ei sen parempaa tietoa ole. Näistä suurin menetys on ehdottomasti Malhotra, joka on Sharksin miehillekkin tuttu pelaaja. Samuelson ei ihmeitä esittänyt aikaisemmissa sarjoissa, mutta toisi kyllä lisää ratkaisuvoimaa hyökkäykseen. Sivussa on myös Ballard, jolla todennäköisesti on jotain pientä vammaa, tai niin ainakin luulen, koska en muuten ymmärrä miksi mies ei päässyt Nashvilleä vastaan viimeisissä peleissä pelaamaan.

Hyökkäyspäässä tasonnostoa odotan erityisesti Sedinin veljeksiltä. Nyt vastassa ei ole enää Keith-Seabrook tai Weber-Suter. Molemmat aikaisemmat vastustajat saivat pidettyä kaksoset pimennossa, mutta jotenkin uskon että Sharkseja vastaan homma alkaa taas toimimaan. Ehdottomasti Canucksin paras hyökkääjä näissä playoffseissa on ollut Kesler. Kesler ottaa erittäin hyvin aloituksia, ratkaisee otteluita lähes yksin, pelaa alivoimaa ja on tärkeä palanen joukkueen ykkös ylivoimassa Sedinien kanssa. Sellaista tilanetta ei oikeastaan olekkaan mihin Kesler ei sovi. Huikea pelaaja, joka tuntuu vaan nostavan tasoaan mitä pitemmälle kevät etenee. Canucksin hyökkäysketjut viimeisessä pelissä Nashvilleä vastaan oli:

Sedin- Sedin - Burrows
Higgins - Kesler - Raymond
Torres - Lapierre - Hansen
Glass - Hodgson - Tambellini

Puolustus Canucksilla on tasaisen kova. Omasta mielestäni parahaiten puolustajista hyvässä mielessä on erottunut Hamhuis. Hän tekee jatkuvasti hyviä ratkaisuja molemmissä päissä kenttää ja varsinkin omassa päässä ollut hyvä. Samalla tuntuu, että Hamhuisin kanssa pelaava Bieksa on nostanut tasoaan huomattavasti, kun on saanut vierelleen rauhallisen ja hyvin erityisesti puolustuspäässä pelaavan Hamhuisin. Paras pistemies pakistossa on Ehrhoff, joka pelaa ylivoimaa Sedinien ja Keslerin kanssa. Ehrhoff on tehnyt tähän mennessä hyvin pisteitä, mutta omassa päässä on ollut hieman vaikeampaa. Tämän näkee myös miehen plusmiinus tilastosta (-7). Tasonnosta odotan Edleriltä. Ei Edler huono ole tähän mennessä ollut, mutta tiedän että hän pystyy parempaakin. Edlerhän oli monta kuukautta sivussa runkosarjassa ja tuli aivan loppupuolella takaisin kokoonpanoon. Sen jälkeen Edler ei ole ollut ihan samalla tasolla kuin alkukaudesta. Jos Samuelson on pois, niin Edler tulle todennäköisesti ottamaan hänen paikan ykkösylivoiman viivalta. Puolustajaparit viimeissä pelissä Nashvilleä vastaan oli:

Hamhuis - Bieksa
Rome - Ehrhoff
Edler - Salo

Maalilla Canucksilla pelaa todennäköisesti kaikki pelit Luongo. Luongo on ollut pääsääntöisesti hyvä, lukuunottamatta muutamaa heikompaa peliä (lähinnä Chicago sarjassa). Vaikka Luongoa on arvosteltu aikaisempien playoff näyttöjen perusteella, niin en todellakaan usko että tämä sarja tulee häneen kaatumaan. Toisena maalivahtina on yhden pelin pelannut Schneider, joka ei luultavasti pelaamaan pääse, ellei Luongo tee kunnon mahalaskua tai loukkaannu.

Siinä vähän mietteitä Canucksin joukkueesta. Kuten Iggy12, niin täälläkin toivotaan asiallista keskustelua ja kovaa playoff-sarjaa.
 
Molemmista joukkueista löytyy taitoa ja kovuutta laajalla rintamalla. Maalivahdit ovat myös aika tasaiset vaikka molemmilla on taipumusta ailahtelevuuteen. Vancouverin pelissä kiinnostavia ovat seuraavat seikat: Pystyykö Kesler jatkamaan huikealla tasolla? Sellainen kutina on että pystyy. Saa myös nähdä jos Sedinin veljeksit OIKEASTI heräävät tämän sarjan aikana..

San Jose näyttää tänä vuonna valmiimmalta paketilta juuri pudotuspeleihin: Big Joe ja Marleau ovat molemmat iskussa ja myös nuori tähti Couture on pelannut yli odotusten.

Hieman Erikoistilanne-statistiikkaa:

YV% Runkosarjassa:
VAN : 24.3% - Paras ylivoima liigassa.
SJS: 23.5% - Toiseksi paras ylivoima liigassa.

AV% Runkosarjassa:
VAN: 86.1% - Liigan kolmanneksi paras alivoima runkosarjan aikana.
SJS : 79.6% - Heikkoa alivoimapeliä runkosarjan aikana.

AV% Playoffs:
VAN : 86.0% - Hyvää alivoimapeliä tähän asti.
SJS : 82.7% - Hyvää alivoimapeliä tähän asti.

YV% Playoffs:
VAN : 22.2 % - Jos Sedinit heräävät tämä prosentti tulee vielä nousemaan.
SJS : 13.7% - Vieläkin on parantamisen varaa vaikka surkeasta 8.7 % parannettiin viime sarjan aikana.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Kyllähän itse olen seurannut San Jose Sharksia, mutta tosin sen takia, että siellä pelaa Antti Niemi. Suomi on kuitenkin ollut monesti tunnettu huippumaalivahdeista, mutta Antti Niemi taitaa olla ainoa suomalaisvahti(?), joka on pystynyt Stanley Cupin voittamaan.

Niin paljon on Niemeäkin epäilty, että on pakko nostaa hattua Niemen playoffs-tilastoista! 6 sarjaa ja 6 voittoa. Predators, Canucks, Niemen nykyinen seura Sharks, Flyers, Kings ja viimeisimpänä Red Wings. Nyt on Canucksin toinen mahdollisuus katkaista Antti Niemen putki.

2010 Chicago Blackhawks
vs. Predators 4-2 (konferenssin puolivälierät)
vs. Canucks 4-2 (konferenssin välierät)
vs. Sharks 4-0 (konferenssin finaalit)
vs. Flyers 4-2 (Stanley Cup finaalit)

2011 San Jose Sharks
vs. Kings 4-2 (konferenssin puolivälierät)
vs. Red Wings 4-3 (konferenssin välierät)

Se on vaan ollut hienoa huomata, että vaikka epäiltiin Blackhawksin heikoksi kohdaksi maalivahtipeliä eli Niemeä, niin silti mestaruus tulokkaana oli huikea saavutus. Sen jälkeen kaikki epäili Niemen tehneen virheen, kun ei Blackhawksiin jäänyt, mutta nyt matka on jo jatkunut konferenssin finaaleihin. Seuraavaa askelta odoteltaessa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kaikki kunnia Nashvillelle, mutta odotan, että tämä sarja nousee pelillisesti ihan eri tasolle, kuin mitä Canucks-faneille kakkoskierroksella tarjottiin. Molemmista joukkueista löytyy syvyyttä, vauhtia, taklausvoimaa ja taitoa sekä hyökätä että puolustaa.

Omissa aivoituksissani hyökkäyksen osalta etu menee Sharkseille, puolustuksen ja maalivahtipelin osalta Canuckseille. Sharksin kolme vahvaa ketjua saavat vastaansa Canucksin kolme kovaa pakkiparia. Canucks hyökkäyksen kärki on kapeampi, mutta kuten nimim. Jäkälä mainitsi, Sharksilla ei ole heittää Keith-Seabrook tai Weber-Suter tyyppistä paria sitä kaitsemaan.

Mielenkiintoisia seurattavia:
- Kesler vs. Clowe, odotan että pyritään peluuttamaan vastakkain, yksi sarjan avaintaistelupareista.
- Heatley & Marleau vs. Sedinit, painellaanko vielä torkkunappia vai herättäisiinkö lopulta.
- Maasta ja mantereelta karkotettu Kyle Wellwood palaa kotiin.
- Dan Boyle, jotenkin luulen että hän on isossa roolissa suuntaan tai toiseen.
- Tänä keväänä oppimani uusi sana: ”embellishment”. Myydäänkö siellä jäähyjä, provosoidaanko, kummalla menee hermot, palveleeko tarkanmarkan Nashville-sarja Canucksia tässä suhteessa.
- Ja tietty, Luongo vs. Niemi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvää keskustelua ollut täällä heti kun sarjan joukkueet ratkesivat. Muutama kohta tuolta on noussut joissa oma näkemys on ehkä hivenen erilainen.

Hyökkäys: Hyökkäyksessä on paljon kovia tekijöitä kummaltakin osapuolelta, mutta Canucksilla ei taida olla sitä kunnollista telaketjua joka pystyisi fyysisyydellään kääntämään ottelun painopisteen itselleen.

Itse en usko, että Vancouver häviäisi tuolla telaketjuosastolla oikeastaan yhtään. Siinä kun Sharks tarjoaa neloseen Eager/McGinn - Nichol - Mayers kolmikkoa niin Vancouverilla Glass - Lapierre/Hodgson - Torres vastaa aika passelisti huutoon. Toki Malhotran poissaolo näkyy kolmosketjussa, mutta on tuolta katsomosta otettavissa vielä Oreskovich peliin mikäli fyysisyydestä on puutetta. Mutta Nashvilleä vastaan puute oli lähinnä maalintekijöistä - ei niinkään telaketjuosastolta.

Hyökkäyspäässä tasonnostoa odotan erityisesti Sedinin veljeksiltä. Nyt vastassa ei ole enää Keith-Seabrook tai Weber-Suter. Molemmat aikaisemmat vastustajat saivat pidettyä kaksoset pimennossa, mutta jotenkin uskon että Sharkseja vastaan homma alkaa taas toimimaan.

Kyllähän Chicago piti kaksoset kohtuullisesti kiinni, mutta silti Daniel Sedin teki tehot 5+2, joten mikäli pysyy samalla tavalla pimennossa niin itse olen tyytyväinen. Toki jos pääsevät edes vähän parempaan iskuun ja parantavat tuosta piste per peli tahdista niin ei haittaa ollenkaan.

Puolustus Canucksilla on tasaisen kova.

Puolustus Canucksilla pitäisi olla tasaisen kova. Vancouver pakit ovat pitäneet liikaa vapaapäiviä pelipäivinä ja tuo pakisto ei ole ollut niin kova kuin nimilista antaisi olettaa. Mutta laajuutta pakistossa riittää, kun nyt on 8 pakkia käynyt kentällä ja oikeastaan aina taistellaan paikasta peliin. Ja nyt kun Manitoban kausi on päättynyt niin sieltä löytyisi esimerkiksi Chris Tanev, joka pelasi loistavasti runkosarjassa. Pakkeihin Vancouverin ei pitäisi kaatua, mutta puolustajien pitää myös pelata taitojensa mukaisesti eikä olettaa mitään.

Useampi lepopäivä on varmasti auttanut Vancouveria palautumaan Nashville-sarjasta ja noista pienistä vammoista mitä varmasti tässä on tullut. Samuelssonin paluu on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta hän tuo rutkasti kokemusta ja ratkaisuvoimaa, mutta toisaalta hän ei ole tänä keväänä juuri mitään esittänyt vaan päinvastoin sotkenut peliä.
 
Kyllähän Chicago piti kaksoset kohtuullisesti kiinni, mutta silti Daniel Sedin teki tehot 5+2, joten mikäli pysyy samalla tavalla pimennossa niin itse olen tyytyväinen. Toki jos pääsevät edes vähän parempaan iskuun ja parantavat tuosta piste per peli tahdista niin ei haittaa ollenkaan.

Tuo on kyllä ihan totta. Kyllähän Sedinit pisteitä on ihan mukavasti tehnyt, mutta ei heidän esityksiin ihan tyytyväinenkään pysty olemaan. Molemmat löytyy plusmiinus tilaston piikkipaikalta Matt Carlen kanssa, harmi vaan että väärästä päästä (-8). Ei he ole parasta vielä esittäneet, muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Harmittavan useasti 5vs5 pelissä on pyöritys omassa päässä. Eli ei he huonoja ole ollut, mutta ainakin minä odotan heiltä parempaa kokonaisvaltaista pelaamista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver tuli kahdesti tasoihin ja lopulta iski voittomaalin kolmannessa erässä. Peli näytti ihan hyvältä ja luotto Vancouveriin säilyi vaikka tappiolla oltiinkin pitkään eikä ottelua johdettu kuin vasta kolmannen erän puolesta välistä alkaen. Taisi San Josella painaa jaloissa vielä edellinen sarja, sen verran selvästi Vancouverin luistelu oli parempaa.

Vancouverin pakeista Edler ja Bieksa antoivat painavia taklauksia läpi pelin ja hyökkääjistä Kesler, Higgins ja Torres säestivät varsin hyvin. Vancouverin nelonen ei juuri vastuuta saanut, mutta toivottavasti sekin vielä peliaikaa saa, jottei kärkiketjut väsy kevään aikana.

Henkka Sedin pelasi yhden kevään parhaista peleistään alustaen voittomaalin lisäksi tasoitusmaalin. Voittomaalissa Heatleyllä oli suuri rooli, kun hän otti turhan jäähyn joka kostautui. Peli ei muutenkaan ollut Danylta paras mahdollinen. Vancouverin kolmonen oli hyvässä iskussa nousten tässä pelissä ehkäpä parhaaksi ketjuksi.

Ensimmäinen maali meni Luongon piikkiin, mutta toiselle hän ei mahtanut mitään. Muuten Luongo oli hyvässä iskussa, kuten myös Niemi joka pitikin joukkuettaan pystyssä tuonne ratkaisuhetkille asti. Ilman Niemen torjuntoja Vancouver olisi ratkaissut pelin jo aiemmin.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin, joka onkin vasta keskiviikkona. Siihen peliin pitäisi San Josenkin jo saada luistin liikkumaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
The Hockey News pitää Vancouverin suurimpana ongelmana Luongon tasoa. Kyllä Nemo antaa joukkueelleen mahdollisuuden hoitaa tämä sarja pois.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
The Hockey News pitää Vancouverin suurimpana ongelmana Luongon tasoa. Kyllä Nemo antaa joukkueelleen mahdollisuuden hoitaa tämä sarja pois.
Niin, tai ainakin Hockey Newsin Ryan Kennedy pitää... Aika erikoinen ja jännä näkemys sinänsä. En minä ainakaan tuota toista Sharksin maalia saa millään "disaster-luokkaan", kuten Kennedy saa. Näkiköhän mr. Kennedy edes sitä, että Marleau ohjasi sen tuosta maalin edestä sisään? Ensimmäisessä Luongo syötti kyllä pahan virhesyötön, mutta tuo taisi olla tämän kevään ensimmäinen tuon suuruusluokan virhe.

Luongo on pelannut tänä keväänä toistaiseksi 12 hyvää playoff-peliä ja kaksi huonoa (Chicago-sarjan 2-7 ja 0-5 romahdukset, joissa kukaan Vancouverista ei pelannut hyvin). Noissa 12 pelissä Luongon torjuntaprosentti on 93.5%, mikä kelpaa ainakin minulle hyvin. Ongelmia on ollut toistaiseksi noissa sarjojen katkaisupeleissä, mutta ainakin toistaiseksi Luongo on ollut hyvä noissa ihan lopullisesti sarjojen ratkaisevissa peleissä - Chicago-sarjan 7. pelin lukema oli 96.9% ja Nashvilleakin vastaan kuudennen pelin lukema 95.8%.

Muutenhan tuo peli oli aika lailla sitä, mitä pystyi näiltä joukkueilta odottamaan, eli fyysistä ja nopeaa peliä. Pelissä nähtiin yhteensä 64 taklausta (Vancouver 38, SJ 26). Sarjasta onkin tulossa sotaa, kun kaksi isoa, taklaushaluista ja nopeaa joukkuetta kohtaavat. Moni puhuu "Big Bad Bruinsista", mutta Vancouver johtaa playoffien taklaustilastoa 474 taklauksella, San Jose on kakkosena 389 niitillä ja Bostonilla on 308 taklausta. Vancouverilta Bieksa, Edler, Higgins, Lapierre, Hansen, Ehrhoff, Kesler ja Torres iskivät kolme niittiä tai yli. Sharksin ahkerimmat taklaajat olivat samaan kategoriaan päässeistä Murray, Mayers, Nichol ja Vlasic.

Henrik Sedinin onnistuminen oli hieno nähdä ja muutenkin hän vaikutti pirteämmältä kuin Nashvillea vastaan. Ehkä yksi syy tuohon oli se, että Sharks tykkää käyttää pakkejaan liikkuvimpina enemmän kuin Nashville (Weberia ja Suteria lukuun ottamatta) ja kentälle tulee mahdollisuus suurempaan tilaan myös pakkien taakse. Toisaalta (kaikki kunnia esimerkiksi Boylelle ja Murraylle...) San Josella ei ole myöskään tuollaista NHL:n ykkösparia paimentamaan Kaksosia.

Sharksin ykkönen vaikuttaa kyllä pahalta ja luulisin, että ketju tulee kääntämään tässä sarjassa pelin tai mahdollisesti enemmänkin. Marleau oli esimerkiksi pelaaja, joka ei juurikaan muuten loistanut, mutta oli paikalla kun piti ja teki tuon 1-2 maalin. Ykkösketjun lisäksi Niemi pelasi hyvän pelin ja piti Sharksia johtoasemassa kaksi erää. Vancouver tuli kolmannessa erässä mielestäni ansaitusti takaa ohi ja sarjan avausvoittoon.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
The Hockey News pitää Vancouverin suurimpana ongelmana Luongon tasoa. Kyllä Nemo antaa joukkueelleen mahdollisuuden hoitaa tämä sarja pois.

Tuon mukaan molemmat Sharksin maalit menevät Luongon piikkiin. En katsonut ottelua, mutta koosteen perusteella se toinen on Marleaun ohjaus suhteellisen läheltä - miten sellaisen kiekon muka torjuu, jos ei satu osumaan? Toki Luongo olisi voinut olla enemmän vastassa, mutta kiekko meni sen verran kulmaan, ettei olisi auttanut.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Luongo on nyt vain jo kauan sitten saanut otsaansa tuon "heikko playoffeissa" -leiman ja nyt hän kärsii siitä tällä tavalla. Jokainen päästetty maali rinnastetaan jotenkin tähän ajattelumalliin ja siitä sitten pyritään saamaan juttuja liikkeelle.

Ensimmäinen maali nyt oli mitä oli, mutta toista maalia ei kyllä hänen nimiinsä voi mitenkään laittaa.

Kyllä nuo nuckin esille nostamat tilastot puhuvat puolestaan ja voin vain sanoa, että en laittaisi hanttiin, jos Millerillä olisi ollut vastaavat lukemat taulussa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Hyvä peli tuo eka, ei ihan Detroit-sarjan parhaiden tasoa, mutta ero aiemmin nähtyyn MM-finaaliin on huikea. Vauhtia ja fyysisyyttä kolmannessa potenssissa. Canucks jatkaa filmaamistaan ja Sharks alkoi tekemään vääriä asioita kolmannessa erässä mikä johti nopeasti jalkojen hyytymiseen. Pari huonoa purkua Wallinilta ja joukkue piiputtaa.

Toivottavasti Demers palaa ruotuun toisessa ottelussa, vaikkei Huskins nyt aivan surkea ollutkaan.. Näkyi kuitenkin tuo kuukausien pelaamattomuus, ja Demers puolestaan on joka alueella paitsi taklausten vastaanottamisessa Huskinsia parempi.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ensi yönä isketään jälleen yhteen Vancouverissa. Sharksin kone hyytyi pahasti loppua kohden viime kerralla ja trendinä näyttää nyt olevan, että Sharks iskee pari kolme maalia pelin alkupuolella vain päästääkseen vastustajan ohi lopussa. Mikäli energiaa ei pystytä tarpeeksi säästämään viimeiseen erään, ei hyvältä näytä, varsinkin jos Sedinit nyt saavat tatsin takaisin.

NHL:n verkkosivuilla on listattuna muutama viiva siitä, miten joukkueiden (tai siis Sharksin, lähinnä) pitäisi parantaa peliään. Itse luotan Niemeen, tuuriin ja siihen, että joskus Seto vaan tulee puskista ja tekee pari tärkeää maalia. Ja tosiaan, vältetään niitä jäähyjä vaikka se voikin olla vaikeaa, mikäli nucks pelaa sillä samalla intensiteetillä mitä nähtiin viimeisessä erässä viime pelissä.

Sharksin puolelta kokoonpano lienee sama. Demers sanoi aikaisemmin viikolla että on toiveikas tämän pelin suhteen, mutta ei luistellut kuitenkaan tänään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
TSN huhuilee, että Mikael Samuelssonin kausi olisi paketissa ja leikkaus odottaisi. Tämän hetken vireessä Samuelsson ei kovinkaan suuri menetys ole, mutta viime kauden playoffien (12 ottelua 8+7) Samuelsson olisi ollut melkoinen menetys. Nyt on sitten muiden nostettava (ja pidettävä) tasoaan ja katseet kohdistuvat varsinkin kolmosketjuun, joka onkin ollut hyvä viime peleissä. Myös Hodgsonille voisi antaa enemmän peliaikaa, samalla sieltä voisi tehojakin ehkä tulla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
TSN huhuilee, että Mikael Samuelssonin kausi olisi paketissa ja leikkaus odottaisi. Tämän hetken vireessä Samuelsson ei kovinkaan suuri menetys ole, mutta viime kauden playoffien (12 ottelua 8+7) Samuelsson olisi ollut melkoinen menetys. Nyt on sitten muiden nostettava (ja pidettävä) tasoaan ja katseet kohdistuvat varsinkin kolmosketjuun, joka onkin ollut hyvä viime peleissä.
Nyt pitää sanoa, että onneksi Canucks hankki Chris Higginsin siirtotakarajalla. Kun ykkönen (Sedinit ja Burrows) on koossa, niin terveenä ollessaan Samuelsson haastaisi kakkosketjun laiturin paikkaa - näen kolmoseen Torresin ja Hansenin parempina vaihtoehtoina kuin Samuelssonin. Kakkosketjussa paljon luisteleva Raymond sopii Keslerin laidalle toisena vauhtia pitävänä hyökkääjänä ja Higgins on ollut toistaiseksi positiivinen yllättäjä playoffeissa (taistelee minun epävirallisesta "Canucks unsung hero -pystistä" playoffeissa näillä otteilla).

Kolmen ensimmäisen ketjun ollessa kasassa, Samuelssonin rooliksi olisi tullut mielestäni näillä otteilla nelosketjun laiturin paikka. Siellä taas Oreskovich, Glass ja Tambellinikin hoitavat sen homman, mitä nelosketjun laitureilta odottaa. Silmävälistä olisi tullut terveenä ollessaan siksi vähän tarpeeton pelaaja. Toki mies olisi voinut nelosessa ne pienet minuutit ottaa esimerkiksi Glassin paikalla, mutta mitään välttämätöntä tarvetta hänelle ei nyt ollut.

Yhdessä vaiheessa kautta Malhotra ja Samuelsson muodostivat Torresin kanssa erinomaisesti pelanneen kolmosketjun ja nyt noista kolmesta on kaksi sivussa. Mitään paniikkia ei silti ole tullut, kun Lapierre on hoitanut hommansa tuon ketjun keskellä hyvin ja Hansen on mielestäni Samuelssonia parempi kolmosen pelaaja. Ihannetilannehan se tietysti olisi, jos Malhotra tuossa keskellä nähtäisiin ja Lappy pelaisi nelosessa, mutta ihan hyvin nuo kaksi alinta ketjua ovat näinkin pelanneet.

Mr.Smith kirjoitti:
Myös Hodgsonille voisi antaa enemmän peliaikaa, samalla sieltä voisi tehojakin ehkä tulla.
Hodgson on pelannut tosiaan ihan hyvin silloin kun on kentällä ollut, mutta tuo keskusta on toiminut pääosin niin hyvin Keslerilla, Henrik Sedinilla ja Lapierrella, että CoHon minuutit ovat jääneet vähiin. Ehkä Hodgsonille olisi voinut kuitenkin antaa enemmän vastuuta Nashvillea vastaan, kun Henrik Sedinilla ei kulkenut parhaalla tavalla. Nyt tuo voi olla kuitenkin jo vähän myöhäistä, jos Henrik tuon tasonsa pystyy pitämään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja Vancouver rynni lopulta selvään 7-3 voittoon. Peli säilyi tasaisena aina Marleaun tekemään joukkueen herättelyyn (Bieksa - Marleau tappelu) asti, jonka Eager taisi ymmärtää vähän väärin. Siitä lähtien Eager oli yksi parhaista Canuckseista koko pelissä. Eagerin ansioksi voi laskea sekä Vancouverin voittomaalin että Sedinien vireeseen saamisen.

Muuten peli oli hyvä Vancouverilta ja varsinkin toisessa erässä vain odotettiin sitä Vancouverin johtomaalia. Sharks taisi laukoa toisen erän ensimmäisellä kympillä kerran. Vancouver missasi loistavia maalipaikkoja (Edler, Ehrhoff), laukoi tolppia, mutta silti maaliinkin löysi riittävän monta kiekkoa.

Thornton otti taas akkamaisen vaihteensa päälle ja huitoi Kesleriä käsille tilanteen ulkopuolella. No, ei näytä pää kestävän jälleen kerran yhtä playoff-tappiota. Bieksa sitten heitti Gordie Howet playoffeihin! Marleausta selvä pistevoitto, tärkeä maali toisessa erässä ja sitten vielä syöttö viimeisessä. Ei hassumpi peli taas Bieksalta.
 

Persona grata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Täytyy arvostaa Bieksan ja Higginsin syttymistä pleijareihin. Vancouverin tie finaaleihin alkaa vaikuttaa varmalta, jos tuo kaksikko ja Sedinit onnistuvat pitämään tasonsa yllä. Kesleriä tuskin tarvitsee epäillä. Minkähänlaista peli olisi, jos Malhotra olisi vielä kokoonpanossa...?

Harmi, että San Josen ote alkaa lipsua. Kyseiseltä joukkueelta on kuitenkin odotettu paljon useana kautena. Ensi kaudeksi vahvistuksia puolustukseen ja koossa on todella kova nippu.

Sympatiani koko roskassa ovat Tampan puolella, joten täytyy toivoa, että se selviää finaaleihin saakka. Toki olisi hienoa, jos Thornton tai Sedinit kykenisivät näyttämään olevansa voittavia pelaajia myös runkosarjan ulkopuolella, joten oikeastaan aivan sama kuka kannun kiikuttaa kotiinsa. Bruinsin voittokaan ei olisi katastrofi - ainakaan, jos Seguin ja Bergeron loistaisivat finaalisarjassa.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Tuo on kyllä ihan totta. Kyllähän Sedinit pisteitä on ihan mukavasti tehnyt, mutta ei heidän esityksiin ihan tyytyväinenkään pysty olemaan. Molemmat löytyy plusmiinus tilaston piikkipaikalta Matt Carlen kanssa, harmi vaan että väärästä päästä (-8). Ei he ole parasta vielä esittäneet, muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Harmittavan useasti 5vs5 pelissä on pyöritys omassa päässä. Eli ei he huonoja ole ollut, mutta ainakin minä odotan heiltä parempaa kokonaisvaltaista pelaamista.

Parannusta nähtiin viime yönä.

Täytyy muistaa ettei runkosarjassa kovinkaan usein pelaajille laiteta päällystakkia. Nyt Sedineillä on jatkuvasti joku kutittamassa kainaloa... Itse Oilers-miehenä toivon kannua Kanadaan, joten Bandwagoniin hyppään nyt!
 
Parannusta nähtiin viime yönä.

Täytyy muistaa ettei runkosarjassa kovinkaan usein pelaajille laiteta päällystakkia. Nyt Sedineillä on jatkuvasti joku kutittamassa kainaloa... Itse Oilers-miehenä toivon kannua Kanadaan, joten Bandwagoniin hyppään nyt!

Todellakin nähtiin. Parannusta oli kyllä jo ensimmäisessä pelissä. Sharksilla ei ole laittaa samantasoista päällystakkia, mitä Chicago ja Nashville käytti. Eikä heillä varmaan ole tarkoituskaan, vaan keskittyvät ennemin omaan peliin. Viime pelissä varsinkin Romen maalissa Sedinien kenttä piti Sharkseja aivan pilkkanaan, kun pyörittivät hyökkäyspäässä pitkän aikaa.

Vaikka peli oli hyvää, niin löytyy siitä huonoakin. Alivoima ei ole toiminut ollenkaan tässä sarjassa. Tulee mieleen ihan viimekauden Kings sarja näistä AV lukemistä (tähän mennessä 0%). Kaikki kunnia Sharksin ylivoimalle, varsinkin Boyle on kyllä loistava viivapelaaja. Lähes poikkeuksetta hän saa vedon viivasta monen miehen ohi ja vielä maalia päin. Vaikka sarja onkin 2-0 Canucksille, niin alivoimapeliin olisi jotain parannusta keksittävä, tai tulee vielä vaikeita iltoja.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Todellakin nähtiin. Parannusta oli kyllä jo ensimmäisessä pelissä. Sharksilla ei ole laittaa samantasoista päällystakkia, mitä Chicago ja Nashville käytti. Eikä heillä varmaan ole tarkoituskaan, vaan keskittyvät ennemin omaan peliin. Viime pelissä varsinkin Romen maalissa Sedinien kenttä piti Sharkseja aivan pilkkanaan, kun pyörittivät hyökkäyspäässä pitkän aikaa.

Näin se näyttäisi todella menevän. Hawksilla oli jopa heittää ajokoirat Sedineille ja Keslerille molemmille. Predators sai pimennettyä vain Sedinit, joten Kesler pääsi tekemään tuhojaan. Nyt näyttää siltä, ettei Sharksit saa Sedineitä enää vahdittua. Olisiko siellä ketään, kuka sopisi edes koko rooliin?

Keslerin rooli taitaa tässä sarjassa olla Thorntonin pimentäjänä, joten samaa Preds-sarjan lentoa ei ole nyt nähty. Hyvin ovat kuitenkin Sedinit nousseet kuolleista ja ottaneet johtavien hyökkääjien asemansa takaisin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mitä Sharksien penkillä ajateltiin kun Ben Eagerille annettiin noin paljon aikaa törmäillä? Kysyttiinkö valmentajalta tästä lehdistötilaisuudessa? Tuomaristo ei myöskään ollut tilanteen tasalla, epäurheilijamaisuudesta tullut kakkonen olisi ehdottomasti pitänyt olla kymppi.

Eager on ollut yksi suurimmista inhokeistani alusta lähtien ja tämä ottelu palautti mieleeni taas että miksi. Onneksi on ollut lännessä Atlantan vierailua lukuunottamatta jo jonkin aikaa. Ei varmaankaan pue seuraavaan peliin, Sharkseilla on varmasti reservissä pelaajia joista ei ole haittaa omalle joukkueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös