Kyle

Jäsen
Ei tule tapahtumaan. Are pelaa viimeiset pelinsä tutussa ketjussa. Jokke ei toimivaa ketjua hajota, ei kuulu tapoihin.
En minäkään usko että tulee tapahtumaan. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö voisi olla myös perusteltua muokata ketjuja tai etteikö siitä voisi spekuloida. Se että Ruotsalainen on poikkeuksellisen tehokas erikoistilanteissa, ei ole näkynyt 5 vs 5 pelissä. Alla 5 vs 5 tilastoja josta näkee ettei siellä kukaan ole ollut poikkeuksellisen tehokas ja kun suhteutetaan peliaikaan, niin tilanne kääntyy vielä hieman päälaelleen.

Tilannehan on erinomainen jos laajuutta löytyy näin paljon. Mutta siinä kohtaa kun Maccellin kaltaisen pelaajan johtama kentällinen, alkaa ottamaan enemmän maaleja omiin kuin vastustajan päähän pitää alkaa reagoimaan. Ongelma ei ole esim Maccelli - Hayton - Järventie kolmikon yksilötasossa, vaan siinä että ketju ei ole tasapainoinen.

5 vs 5:

Ruotsalainen 4+4
Suomi 3+6
Meskanen 3+2

Antonen 6+5
Mieho 3+2

Maccelli 4+3
Järventie 5+5

Saarela 4+6
Päkkilä 2+6
Nalli 2+4
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllä sekä JYP pelissä, että varsinkin eilen saa valmennus ottaa piikkinsä paljon. Hayton kuuluisi noilla otteilla katsomoon, mutta ilmeisesti miehelle koitetaan vaikka väkisin saada maalia, jotta itseluottamus löytyisi (YV:llä pelattiin paikkaa vain Haytonille, tolpat ja pleksit kilisee.. samalle paikalle tulee tasaviisikoin Suomi ja verkko heilahtaa.. laita lapsi asialle, ja…)

Muutenkin… kyllä aika tehokas kaveri saa olla, että voisi hyväksyä tuon omaan päähän pelaamisen laiskuuden. Jukureiden kaksi maalintekijää oli suoraan Haytonin keskialueella hukkaama mies, siinä sitä yritti parin metrin takamatkalta mailalla kurotella. Tuota ei katsottas yhdeltäkään ns normipelaajalta. -> katsomoon, Lepausta tilalle.Sekä JYP että Jukuritpelin yleisilme puolustussuuntaan oli heikko. Jos ei perjantain jälkeen valmennus saanut miehiä ruotuun, niin se on todellakin valmennuksen moka. ekanerän 0-2 pisti kaverit taas leijuun ja tekeen töitä vähän sinne päin. Ilveksen pelitavassa on aivan hemmetin tärkeää luistella myös sinne alaspäin, koska alakerran kiekonmenetykset johtaa vastustajan yv hyökkäyksiin. Takakarva on oltava iholla niiku heti, eikä kuten Heytonilla, mies kiinni sitten kun maali on jo syntynyt.Mutta asennepuolen jutut kuuluu Myrrälle. Jos pelaajat olivat keskenään jutelleet JYP pelin jälkeen, ja olleet pettyneitä, on valmennus lukenut henkisen tilan väärin, kun esitys oli lauantaina mitä oli.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tää on jo perinne, että ipakasvatit saa huidella miten sattuu, mutta ulkoa tulleiden kohdalla ollaan kriittisiä. Hayton puristaa mailaa ja yrittää kovasti saada onnistumisia hyökkäyspäässä. Myönnän, että alaspäin on ollut turhan laiskaa. Mutta ihan vilttiin asti? Ei kai sentään.

Ite peluuttaisin miestä vielä enemmän, jotta saisi onnistumisia ja sitä kautta itseluottamuksen kuntoon. Hayton on ehkä hieman turhan hyökkäävä sentteri, joten laidallakin voisi kokeilla?

No. Kohtahan sälli lähtenee rapakon taakse. Sitten saadaan taas nauttia töppösistä ja möttösistä, joiden taidot on rajalliset, mutta keskialueen trap on veressä. Se on hienoa se.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Olipas jännä lehdistö Jukurit pelin jälkeen. Myrrä vaikutti miltei tyytyväiseltä että Jukurit voitti. Ehkä liigan uskottavuus oli kyseessä.
 
KooKoota ei jätetä! -Tuntematon sotilas
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ite peluuttaisin miestä vielä enemmän, jotta saisi onnistumisia ja sitä kautta itseluottamuksen kuntoon.
Juuri näinhän miestä on peluutettu, vaikja peliesitykset ei sitä edellyttäisi. Jos on löysä omiin, on maaliverkon heiluttava kompensaationa. Nyt niin ei tapahdu, vaikka peluutettu on.

Viimekaudella esim Lepaus sai ottaa vauhtia katsomosta, kun omiin pelaaminen ei napannut... että niin sai oma kasvatti höntyilynsä anteeks.

Toki Heytonille ja Arizonalle on varmaan luvattu sentteripeliaikaa ja vielä Maccelin vierellä, eikä siinä mitään, ainoastaan tollasilla diileillä ton tasondn kaveri voidaan saada. Mutta potuttaahan se, että vastaavilka esityksillä se omakasvatti ois jo katsomossa motivaatiota hakemassa.

Toisaalta valmennusketjussa kun ollaan, niin valmennus on mitä ilmeisimmin epäonnistunut selittämään eurooppalaisen kiekon sentteripeliä miehelle. NHLssä kun siihen ei sisälly vastaavaa puolustusvelvotetta. Ikäänkuin Heyton pelaisi NHL sentteripeliä kapeessa kaujalossa ilman ymmärrystä että rooli on vähän eri.

No, nyt tuli parista pelistä senverran videokoutsausmateriaalia, että eiköhän se rautalanka kovapäisemällekkin väänny.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilannehan on erinomainen jos laajuutta löytyy näin paljon. Mutta siinä kohtaa kun Maccellin kaltaisen pelaajan johtama kentällinen, alkaa ottamaan enemmän maaleja omiin kuin vastustajan päähän pitää alkaa reagoimaan. Ongelma ei ole esim Maccelli - Hayton - Järventie kolmikon yksilötasossa, vaan siinä että ketju ei ole tasapainoinen.
Siitä kaikki ovat varmasti samaa mieltä, että Haytonin ketjun viime viikonlopun touhuun pitää reagoida jollain tavalla. Itse en kuitenkaan näe, että pelkkä ketjukokoonpanojen vaihtaminen pureutuu siihen perusongelmaan eli että Haytonia ja Maccellia näytti viime viikonloppuna kiinnostavan omat tehopisteet ja näyttävä kikkailu enemmän kuin joukkueen menestys. Kyllä he samalla tavalla jatkaen saavat vahinkoa aikaiseksi myös toisissa ketjukokoonpanoissa. Pitäisi pureutua siihen perusongelmaan eli käydä jääkiekon perusasioita kavereiden kanssa läpi. Eli että joukkue ja joukkueen eteen tehtävät perusvelvoitteet ovat aina se asia numero yksi. Kikkailua ja näyttävyyttä sitten harkiten siihen päälle sopivissa kohdissa, ei jatkuvasti vaihdosta toiseen.

Pelaajiahan tässä Ilves on ymmärtääkseni kehittämässä. Ratkaisu ei voi olla vain se, että jos joku ketju sooloilee itsekkäästi omiaan niin vaihdetaan yksi tunnollisempi kaveri ketjuun ja annetaan näiden sooloilijoiden jatkaa sooloiluaan. Itse ainakin ymmärrän (en toki hyväksy) tietyllä tavalla Haytonin touhun. Nuori, hyökkäysorientoitunut kaveri ja sitä avausmaalia ei millään vaan ole syntynyt. Tutut ja kaverit kotopuolesta varmaan kyselee (vaikka sitten pilke silmäkulmassa) että mikä on kun ei häkki heilu. Tiedossa on ettei koko kautta tule tässä joukkueessa viettämään niin vaikea siinä on motivoitua pelkästä nöyrästä puolustuspelistä kun ei mitään taustaa tai tunnesidettäkään Ilvekseen ole. Helpostihan siinä nuori jannu lähtee pakottamaan peliä ja pelaamaan puhtaasti hyökkäyksen kautta sitä puuttuvaa maalia hakien vaikka väkisin. Hayton on saanut omalla touhullaan Maccellinkin hiljalleen luisutettua "pahoille teille". Karmean määrän Maccelli esim. jakoi Mikkelissä ihmeellisiä sokkosyöttöjä suoraan vastustajalle.

Itse pitäisin Myrränä tässä tilanteessa nuorille kavereille henk.koht. briiffauksen jääkiekon lainalaisuuksista. Asialliseen tyyliin vaan faktat tiskiin, että viime viikonloppuna ketjun peli ei ihan tuubiin mennyt ja että Pohjois-Amerikassakaan ei tulla hyväksymään vastaavaa touhua. Rehellistä puhetta siitä, että valmentajana hänen velvollisuutensa on ajatella joukkueen parasta. Yksittäisiä virheitä sallitaan, mutta jatkuvaa vaihdosta toiseen nähtävää sooloilua ja oman pään velvoitteista laistamista sen sijaan ei. Huippupelaajaksi kehittyminen vaatii välillä pientä uhraamista niistä kivoimmista asioista ja nöyrän joukkuepelaamisen harjoittelua sen tilalla. Tulevan viikonlopun peleihin pitäisin saman ketjun kasassa ja antaisin Maccelli-Hayton-Järventie -kolmikolle tehtäväksi keskittyä erityisesti siihen, että oma pää pysyisi puhtaana ketjun ollessa jäällä. Uskon että kun kavereiden pääkoppa vaan saadaan palautettua oikeaan asentoon niin tuolla samalla koostumuksellakin homma voi toimia. Eihän noissa Haytonin ensimmäisissä matseissa ketjulla isoja ongelmia ollut omiin päin. Kyllä fiksut kaverit varmasti ymmärtävät tilanteen, kun se heille asialliseen mutta tiukan suoraan tyyliin selitetään.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hayton on saanut omalla touhullaan Maccellinkin hiljalleen luisutettua "pahoille teille".
Puolustuspelin osalta ehkä noin. Ihan itse Maccelli on kuitenkin syystä tai toisesta päättänyt, että hänen tulee pyrkiä aina ensisijaisesti syöttämään Haytonille, eikä kellekään muulle. Miksi näin, onkin vaikeampi kysymys. Tuskin heistä nyt mitään ylimpiä ystäviä on tässä ajassa tullut. Olisiko vähän sitä, että näyttää hyvälle Kojoottien silmissä, jos Haytonin maalissa syöttäjänä on Maccelli.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja Maccellin omia ratkaisuja ei ole nähty enää ollenkaan. Siinä missä aiemmin haki laukauksia etukulmaan, nyt hakee vain syöttöä Haytonille. Ihan sama millainen muuri pelaajia on välissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy