Valmennus

  • 293 972
  • 1 235
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ite peluuttaisin miestä vielä enemmän, jotta saisi onnistumisia ja sitä kautta itseluottamuksen kuntoon.

Juuri näinhän miestä on peluutettu, vaikja peliesitykset ei sitä edellyttäisi. Jos on löysä omiin, on maaliverkon heiluttava kompensaationa. Nyt niin ei tapahdu, vaikka peluutettu on.

Viimekaudella esim Lepaus sai ottaa vauhtia katsomosta, kun omiin pelaaminen ei napannut... että niin sai oma kasvatti höntyilynsä anteeks.

Toki Heytonille ja Arizonalle on varmaan luvattu sentteripeliaikaa ja vielä Maccelin vierellä, eikä siinä mitään, ainoastaan tollasilla diileillä ton tasondn kaveri voidaan saada. Mutta potuttaahan se, että vastaavilka esityksillä se omakasvatti ois jo katsomossa motivaatiota hakemassa.

Toisaalta valmennusketjussa kun ollaan, niin valmennus on mitä ilmeisimmin epäonnistunut selittämään eurooppalaisen kiekon sentteripeliä miehelle. NHLssä kun siihen ei sisälly vastaavaa puolustusvelvotetta. Ikäänkuin Heyton pelaisi NHL sentteripeliä kapeessa kaujalossa ilman ymmärrystä että rooli on vähän eri.

No, nyt tuli parista pelistä senverran videokoutsausmateriaalia, että eiköhän se rautalanka kovapäisemällekkin väänny.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilannehan on erinomainen jos laajuutta löytyy näin paljon. Mutta siinä kohtaa kun Maccellin kaltaisen pelaajan johtama kentällinen, alkaa ottamaan enemmän maaleja omiin kuin vastustajan päähän pitää alkaa reagoimaan. Ongelma ei ole esim Maccelli - Hayton - Järventie kolmikon yksilötasossa, vaan siinä että ketju ei ole tasapainoinen.
Siitä kaikki ovat varmasti samaa mieltä, että Haytonin ketjun viime viikonlopun touhuun pitää reagoida jollain tavalla. Itse en kuitenkaan näe, että pelkkä ketjukokoonpanojen vaihtaminen pureutuu siihen perusongelmaan eli että Haytonia ja Maccellia näytti viime viikonloppuna kiinnostavan omat tehopisteet ja näyttävä kikkailu enemmän kuin joukkueen menestys. Kyllä he samalla tavalla jatkaen saavat vahinkoa aikaiseksi myös toisissa ketjukokoonpanoissa. Pitäisi pureutua siihen perusongelmaan eli käydä jääkiekon perusasioita kavereiden kanssa läpi. Eli että joukkue ja joukkueen eteen tehtävät perusvelvoitteet ovat aina se asia numero yksi. Kikkailua ja näyttävyyttä sitten harkiten siihen päälle sopivissa kohdissa, ei jatkuvasti vaihdosta toiseen.

Pelaajiahan tässä Ilves on ymmärtääkseni kehittämässä. Ratkaisu ei voi olla vain se, että jos joku ketju sooloilee itsekkäästi omiaan niin vaihdetaan yksi tunnollisempi kaveri ketjuun ja annetaan näiden sooloilijoiden jatkaa sooloiluaan. Itse ainakin ymmärrän (en toki hyväksy) tietyllä tavalla Haytonin touhun. Nuori, hyökkäysorientoitunut kaveri ja sitä avausmaalia ei millään vaan ole syntynyt. Tutut ja kaverit kotopuolesta varmaan kyselee (vaikka sitten pilke silmäkulmassa) että mikä on kun ei häkki heilu. Tiedossa on ettei koko kautta tule tässä joukkueessa viettämään niin vaikea siinä on motivoitua pelkästä nöyrästä puolustuspelistä kun ei mitään taustaa tai tunnesidettäkään Ilvekseen ole. Helpostihan siinä nuori jannu lähtee pakottamaan peliä ja pelaamaan puhtaasti hyökkäyksen kautta sitä puuttuvaa maalia hakien vaikka väkisin. Hayton on saanut omalla touhullaan Maccellinkin hiljalleen luisutettua "pahoille teille". Karmean määrän Maccelli esim. jakoi Mikkelissä ihmeellisiä sokkosyöttöjä suoraan vastustajalle.

Itse pitäisin Myrränä tässä tilanteessa nuorille kavereille henk.koht. briiffauksen jääkiekon lainalaisuuksista. Asialliseen tyyliin vaan faktat tiskiin, että viime viikonloppuna ketjun peli ei ihan tuubiin mennyt ja että Pohjois-Amerikassakaan ei tulla hyväksymään vastaavaa touhua. Rehellistä puhetta siitä, että valmentajana hänen velvollisuutensa on ajatella joukkueen parasta. Yksittäisiä virheitä sallitaan, mutta jatkuvaa vaihdosta toiseen nähtävää sooloilua ja oman pään velvoitteista laistamista sen sijaan ei. Huippupelaajaksi kehittyminen vaatii välillä pientä uhraamista niistä kivoimmista asioista ja nöyrän joukkuepelaamisen harjoittelua sen tilalla. Tulevan viikonlopun peleihin pitäisin saman ketjun kasassa ja antaisin Maccelli-Hayton-Järventie -kolmikolle tehtäväksi keskittyä erityisesti siihen, että oma pää pysyisi puhtaana ketjun ollessa jäällä. Uskon että kun kavereiden pääkoppa vaan saadaan palautettua oikeaan asentoon niin tuolla samalla koostumuksellakin homma voi toimia. Eihän noissa Haytonin ensimmäisissä matseissa ketjulla isoja ongelmia ollut omiin päin. Kyllä fiksut kaverit varmasti ymmärtävät tilanteen, kun se heille asialliseen mutta tiukan suoraan tyyliin selitetään.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hayton on saanut omalla touhullaan Maccellinkin hiljalleen luisutettua "pahoille teille".
Puolustuspelin osalta ehkä noin. Ihan itse Maccelli on kuitenkin syystä tai toisesta päättänyt, että hänen tulee pyrkiä aina ensisijaisesti syöttämään Haytonille, eikä kellekään muulle. Miksi näin, onkin vaikeampi kysymys. Tuskin heistä nyt mitään ylimpiä ystäviä on tässä ajassa tullut. Olisiko vähän sitä, että näyttää hyvälle Kojoottien silmissä, jos Haytonin maalissa syöttäjänä on Maccelli.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja Maccellin omia ratkaisuja ei ole nähty enää ollenkaan. Siinä missä aiemmin haki laukauksia etukulmaan, nyt hakee vain syöttöä Haytonille. Ihan sama millainen muuri pelaajia on välissä.
 

Kyle

Jäsen
Tuli tuosta Jatkoajan naisten jääkiekko artikkelista, jossa kirjotetaan mm. Linda Leppäsen (os. Välimäki) valmennus-uran alkutaipaileesta... Jollain kierolla tavalla kiinnoataisi ajatus että Linda joskus valmentaisi Ilveksen miehiä Liigassa. Nyt on alkanut naisia ilmestymään NHL-seurojen scouting-osastolle ja vasta viime viikolla puhuttiin kun NBA:han pääsi ensimmäinen naisvalmentaja.
Toki pelkästään sillä että on nainen ei saa jakaa paikkoja valmennustiimissä, mutta Ilveksen half of fameen valitulla Lindalla on kaikki ainekset kehittyä hyväksi valmentajaksi.
Varmasti se että Liigaan saataisiin nainen penkin taakse herättäisi uusissa tahoissa(sponsprot, media, katsojat) pelkästään positiivisiä asioita. Tämä toimikoon keskustelun herättäjänä, kiinnostoisiko tälläinen projekti ylipäätänsä Ilves väkeä ja kuinka realistista se olisi. Ehkä vähintään viisi vuotta on minimi mitä se vaatisi, jos Ilveskin olisi vahvasti mukana urakehityksessä. Esim 2-3 vuotta naistenliigaa, 2-3 vuotta miesten A:n mukana ja siitä Liigaan?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kun nyt ensin joku näyttäisi onnistuvansa Mestiksessäkin ensin. Itselleni ei valmentajan sukupuolella ole väliä, mutta näytöt pitää antaa miesten peleissä.
 

Kyle

Jäsen
Kun nyt ensin joku näyttäisi onnistuvansa Mestiksessäkin ensin. Itselleni ei valmentajan sukupuolella ole väliä, mutta näytöt pitää antaa miesten peleissä.

Faktahan on vain se että valmentajaksi ei tulla, jos ei saa aitoa mahdollisuutta. Varsinkaan ammattilaiseksi. Lisäksi monesti houkuttelevimmat juniori-valmentajapestit toisin sanoen aloittelevan valmentajan paikat on "korvamerkitty" seuran kanssa pitkään töitä tehdyille pelaajille. Kilpailu on niin kova, että naisen on likimahdotonta saada reilua mahdollisuutta, jos siihen ei aidosti anneta mahdollisuutta.
Olli Salo on hyvä esimerkki. Pelaaja-uralla Suomi-Sarjassa, siitä valmentamaan HPK A-junioreita, josta HPK:n liigarinkiin. Sieltä Ilvekseen, josta maailmalle päävalmentajaksi. Olli Salo on nyt 37 vuotias, Linda Leppänen 30. Ei Olli Salon tarvinnut näyttää kykyjään Mestiksessä päävalmentajana. Tuskin olisi edes heti herkästi irronnut näytönpaikkaa sieltä, miksi esim vaadit sitä Lindalta?

Enkä minä nyt tarkoita että Linda Leppäsestä pitäisi tehdä valmentaja Ilvekseen. Halusin vain tuoda esille idean, jos seura systemaattisesti haluaa tukea häntä organisaation sisällä, niin siinä voisi olla hyvä ja ainutlaatuinen päämäärä. Samalla kun olisi tehdä ainutlaatuista historiaa, se saattaisi avata myös isoja mahdollisuuksia juuri mm sponsoreiden suhteen.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei mulla ainakaan mitään sitä vastaan ole, että Ilvestä valmentaisi nainen, tai että valmennus tiimissä olisi nainen. Mutta tosiaan sen pitäisi tulla näyttöjen ja ansioiden perusteella. Ei niinkuin jollekin Saija Tarkille kiintiöpaikka asiantuntija tiimistä, vaikka mitään meriittejä hommaan ei ollut.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen half of fameen valitulla Lindalla on kaikki ainekset kehittyä hyväksi valmentajaksi.

Itse valitsisin uuteen halliin valmentajaa lähempää sitä spektrin ”full of fame” -päätyä. Ihan jokainen valmentaja ei voi olla Jouko Myrrä.

Tai no valmennustiimiinhän voi ottaa vaikka Tuomo Ruudun ja silti saavuttaa pronssia, mutta päävalmentaja saisi olla hieman marinoituneempi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Toki pelkästään sillä että on nainen ei saa jakaa paikkoja valmennustiimissä, mutta Ilveksen half of fameen valitulla Lindalla on kaikki ainekset kehittyä hyväksi valmentajaksi.
Varmasti se että Liigaan saataisiin nainen penkin taakse herättäisi uusissa tahoissa(sponsprot, media, katsojat) pelkästään positiivisiä asioita. Tämä toimikoon keskustelun herättäjänä, kiinnostoisiko tälläinen projekti ylipäätänsä Ilves väkeä ja kuinka realistista se olisi.
Ajatus on mielenkiintoinen, mutta tosiaan ei ainakaan vielä ihan lähitulevaisuudessa ajankohtainen, jos valmentaja valitaan puhtaasti osaamisen, kokemuksen ja näyttöjen perusteella. Varsinkaan tällä hetkellä Ilveksen miesten joukkueella ei ole tarvetta millekään ulkourheilullisin perustein suoritetuille huomiohakuisille sirkustempuille.

Lindan kohdalla on ymmärtääkseni menossa yhteensä kolmas kausi valmennustehtävissä. Ensimmäiset kaksi menivät tyttöjunioreita valmentaessa ja ihan ensimmäinen vielä maajoukkuepelaajauraan aikaa jakaen. Sinänsä se työ on kyllä jo lyhyessäkin ajassa kantanut hedelmää, kun pelaavien tyttöjen määrä on kasvanut hurjasti.

Kuluva kausi on Lindan ensimmäinen valmentajana Naisten Liigassa. Aiemmin hänellä ei ole ollut edes apuvalmentajakokemusta pääsarjatasolta. Tämä kausi on alkanut kyllä hienosti ja voi sanoa, että Ilvekset naiset ovat pelanneet ennakoitua paremmin, mikä on tietysti meriitti valmentajallekin. Vielä on kuitenkin kovin varhaista sanoa edes Naisten Liigan tasolla Lindan osaamisesta valmentajana. Joka tapauksessa intohimoa hommaan näyttäisi olevan ja sehän on tietysti ihan avaintekijöitä oppimiseenkin.

Yleisesti Naisten Liigassa on viime vuosina nähty ilahduttavasti aiempaa enemmän naisvalmentajia, jotka ovat lähes poikkeuksetta myös entisiä maajoukkuepelaajia. Esimerkiksi Mira Kuisma ja Saara Niemi ovat valmentajapolulla useamman askeleen Lindaa edellä, koska ovat ehtineet valmentaa jo useamman vuoden. Sekin päivä lähenee koko ajan, kun Naisleijonien valmentaja on nainen. Se vaatii kuitenkin, että naisvalmentajia on aiempaa enemmän niin tyttöjen ja naisten kuin poikien ja miestenkin sarjoissa. Joku siitä massasta väistämättä sitten kehittyy huipulle ja pääsee ansaitusti nousemaan esille.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tässä on nyt syytä asennoitua jatkoon siten, että edessä paluu parin vuoden takaiseen "Helenius-Lehtonen / Tandemin" tasoon.

Vähän nyt väärässä ketjussa tämä mutta nyt siis Mäkieniemen tärkeimmät numerot 12 ottelun jälkeen ovat seuraavat:
89,94% ja 2,93 pm.k.a

Kaudella 18-19:
Helenius 32 ott. 88,46% ja 2,69
Lehtonen 21 ott. 88,30% ja 2,86


Aika lailla samoihin haminoihin taitaa runkosarjan lopussa mennä. 9:llä alkavaan numeroon pitäis melkein väkisin Mäkiniemen prossa saada.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Vähän nyt väärässä ketjussa tämä mutta nyt siis Mäkieniemen tärkeimmät numerot 12 ottelun jälkeen ovat seuraavat:
89,94% ja 2,93 pm.k.a

Kaudella 18-19:
Helenius 32 ott. 88,46% ja 2,69
Lehtonen 21 ott. 88,30% ja 2,86


Aika lailla samoihin haminoihin taitaa runkosarjan lopussa mennä. 9:llä alkavaan numeroon pitäis melkein väkisin Mäkiniemen prossa saada.

Pitäisi pitäisi. Mutta voisi nuo muutkin kenttäpelaajat välillä vähän avittaa tuossa.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Pitäisi pitäisi. Mutta voisi nuo muutkin kenttäpelaajat välillä vähän avittaa tuossa.

Juu sehän on itsestäänselvyys. Jos kenttäpelaajat olisivat avittaneet Heleniusta/Lehtosta enemmän, niin heilläkin olis paremmat tilastot. Sama homma Dostalilla. Pitkässä juoksussa (jota ei vielä Mäkiniemen kohdalla ole) molarien saldot toisiinsa verrattuna ovat oikedenmukaiset ja kertovat yksilön tason.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ilves on ottanut alemmat viivelähdöt käyttöön, mutta totutus ei ole kummoinen ja ennen kaikkea näissä joudutaan pelaan perinteisesti laita- ja kulmapelien kautta, johon meidän laiturit eivät ole omiaan.

Eilenkin ne tasaviisikoin tehdyt maalit tulivat nimenomaan Ilveksen peruspelitavallisina hyökkäyksinä, eli kiekonriisto, nopea kääntö ja yv tilanne vastustajan maalilla (kas heti kun 3 syöttöä napsahti lapaan perätysten). Näitä vaan ei tule riittävästi. Johtuen että syöttöjä ei saada omille. Joko ollaan liian hitaita kiekon kanssa ja vastustaja on iholla, tai syötöt menee minne sattuu.. tai ei edes yritetä syöttää, vaan roiskastaan kiekko vain pois kenekään ulottuvilta.

Hitaat ei toimi sen paremmin, koska vaikka sentteri tarjoisikin itseään keskellä, avaus tälle tai tästä jatkosyöttöovat luokattoman huonoja. hitaissa myöskin laiturit ovat ihan missä satuu, huomaa ettei tämä ole pelitapaan kuulunut kun vasta viimeaikoina

Paniikki avaussyöttöjen kanssa johtuu myös siitä, että meitä karvataan aggressiivisesti, koska nyt selvästikään kiekon syöttönopeus ei ole alkukauden tasolla ja vastustajat tietää tämän.

Mutta!

Mikä itseäni on pistänyt nyt silmään tällä viikolla, oli keskiviikon ja nyt eilisen pelin liikkeen heikkous.. ei ikäänkuin jakseta. Jaksamisesta kielivät myös huonot syötöt, ajatuksen ”katkeaminen” omassa päästä lähdettäessä.. monesti ennen omiman siniviivan ylitystä kiekon tuoja kaartelee tai ihmettelee, että mitäs ny pitikään ja kas, tilanne ohi, tai pahimmassa tapauksessa, kiekko vastustajalle.

Joka saa siis ihmettelemään, että ei kai se valmennus nyt enää reenauta näitä jätkiä kovatemposilla reeneillä? eikö viimekaudella ollut kovat maanantai reenit peliruuhkista riippumatta? Tämä nimittäin selittäisi sen, että tiistaina viä jaksettiin, ja sitten ke ja pe ei enää jaksettu ja peli meni ihan puskemiseksi. Jos näin on, on tää kyllä valmennukselle iso miinus. Harjoittelun olisi åitänyt siirtyä jo viimeviikosta pelkkään palauttelua tällä pelitahdilla. Nyt pelataan pleijaritahtiin, ei nyt enää reenata kieli vyön alla. Pitää olla tuoreilla jaloilla ja vireällä mielellä jos aiotaan Ilveksen pelitavalla tällä rosterilla menestyä.


..ja kyllä, henkisesti rakastasta on, kun Mäkkäri on niitä helppoja vähän liikaa päästellyt. ..eilenkin
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Jo Helmisen aikaan porukka oli sitä mieltä, ettei joukkue jaksa. Se oli silloin ja se on nyt ihan puppua. Kyllä pelaajat jaksaa. Ongelma on pelitavallinen. Rytmitys ja ajoitukset on pielessä. Valmennus on ihan pihalla, kun viime kaudella pelitavasta vastannut Salo on poissa.

Alkukausi pärjättiin ylivertaisten yksilöiden avulla. Nyt syytellään ensin maalivahtia ja sitten kuntopohjaa. Vika ei ole kummassakaan vaan pelitapa on liian suoraviivainen materiaaliin nähden.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllä pelaajat jaksaa. Ongelma on pelitavallinen.

Pelitapaongelmat eivät selitä yksittäisten pelaajien huonoja syöttöjä tai heikkoa luistelua. Varsinkin tilanteessa, jossa esim Lukkoa vastaan nämä olivat kunnossa, ja pelitapaa pystytiin noudattamaan, mutta sitten TPS ja Kärppiä vastaan ei.
TPS jälkimmäinen ja Kärpät pelissä ei syötöt napsu, eikä ennen kaikkea lähde ajoissa lavasta. Se kielii henkisen vireystilan puutteesta, ja se taas juontaa aika yleisesti fyysisen rasituksen liian korkeasta tasosta.



Eli puppua on se, että pelaajien jaksaminen ei näkyisi suoritustasossa juurikin sellaisina ongelmina kuin nyt nähdään. Se, että Ilveksen pelitavassa vielä korostuu nopea syöttöpeli, niin kiekon lähtemisessä lavasta, että suunnanmuutokseen nopeudessa, on toki myös pelitavallinen ongelma jos vireystila ei ole riittävä ja/tai taidot ei riitä.

Pelitavan takia pitää olla skappina, ja nyt loppuviikkoa kohden alkoi jälleen hyytymään... miksi? ”ei jaksa” ei tosiaan pidä paikkaansa, koska reanattu on, mutta onko nyt peliruuhkan aikasen reenauksen ja levon suhde oikea?


Pelitavallisena ongelman voi halutessaan pitää tietty pelitavan valinnan, mutta kuten aikaisemminkin totesin, ei stiä enää tässä vaiheessa muuteta, kun pelkkien alaviivelähtöjen mukaanotto on sekottanu pelaamista selvästi ja hyöty on ollu lähellä nollaa.
Sekoittanut, koska viivelähtöä otettaessa ei oikein aina tiedä, mihin ryhmitykseen ollaan menossa. Jos se on selvä pakin jääminen maalin taakse, niin sentterit osaa tarjota iteensä keskellä, mutta laiturit tupaa silti puskemaan. Jso sentteri ei huomaa viiveeseen siirtymistä, on kaikki hyökkääjät aivan väärässä paikassa kaukana avaajasta ja peli sekoaa.



JOS haluttas useampia rytmejä, on vähän myöhästä alkaa niitä nyt saveltaan.



fyysinen rasitus alas, ja henkiseen vireystilaan panostane nopean käännön pelaamista, ja voidaan viä top6 paikasta pelta
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Hyvää tekstiä, mutta olen kyllä täysin eri mieltä. Jääkiekko on reagointipeliä ja kyse on kysynnästä ja tarjonnasta. Ilveksen peli on puskemista ja siitä puuttuu luovuus. Kun koko ajan on pirunmoinen kiire, se alkaa näkyå tekemisen laadussa. Syötöt karkaa jne.

Ollaan lähes samassa tilanteessa kuin Helmisen kaudella. Syytellään ihan samoja asioita ja ihmetellään myös. Tuolloin Tuokkola sai todella nopeasti Ilveksen kurssin muutettua täysin erilaisella pelifilosofialla. Jos jaksaisin niin kaivaisin tuon aikaiset jutut esiin.

Ei Ilveksen tarvi Myrrälle monoa antaa, kunhan mies ymmärtäisi korjata asioita. Joku maalivahtihankinta ei nyt auta yhtään mitään, jos ei Dostal sitten tuu seisoon päällään tonne maalille.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Juuri minkään joukkueen henkinen kantti ei kestä sitä, jos maalivahti pelaa jatkuvasti päin persettä. Jos tätä kautta halutaan vielä yrittää pelastaa, niin maalivahtiostoksilla on pakko käydä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ollaan lähes samassa tilanteessa kuin Helmisen kaudella. Syytellään ihan samoja asioita ja ihmetellään myös. Tuolloin Tuokkola sai todella nopeasti Ilveksen kurssin muutettua täysin erilaisella pelifilosofialla.

Tuokkola toi meidän pelin päämääräämättömän säntäilyn tilalle. Pelitapa sopi erinomasesti tuonajan materiaalille, jossa laidoilla pelas työtelijätä ja "aikuisia" laitureita ja sentterit oli aika raskasjalkasia. Kaikkineen rosteri, joka pystyi hyötymään meidänpelin lainalaisuuksista, varsinkin kun kiekollinen taito oli vähän vajaata. Päästiin lyhyisiin syöttöihin, joita puukäsipakkikin kykeni antaan, ja pitkillä laitapaineilla saatiin kiekkoa sektoriin.

Nyt tilanne on eri. Pystysuunnan kiekko ei ole järjestäytymätöntä säntäilyä Raipenajan tapaan, vaan tiettyjä rakenteita sisältävä reagointipeliä. Meidän peliin sopivia laitureita meillä on nyt... Väyrynen, jota sitäkin on peluutettu enemmän keskellä. Senttreistä Myde hyötyisi meidänpelistä, mutta Saarela tai Ikonen olisivat ihan liian köykäsiä kotiinpäin painittaessa... Mieho nyt ei edes ole sentteri, laiturina voisi olla otollinen hyökätäessä järjestäytynyttä puolustusta vastaan. Muut laiturit on liian kevyitä tai erilaisella peliasenteella varustettuja (pl. Suomi) , jotta heistä olisi iloa meidänpelin perinteisessä konseptissa. Toki joku J.Jalonen voisi saada hienon hybridin toimimaan jossa pelaajat lukee tilanteet oikein, mutta siihen ei keskenkauden päästä.

Jos Ilves meinaa tälläkaudella menestyä, sen on pelattava nopeaa kääntöpeliään, jossa meidän laiturit, periaatteessa, ovat omimmillaan. Nopeita kiekonsiirtäjiä, tarkkoja syöttäjiä ja liukkaita luistimilla.

Ja kyllä, Mäkkäri ei riitä, mutta vaikka maalivahti saataskin, niin meidänpeliin siirtymällä pelitapaetua ei olisi, ja puolivälietistä ei olisi asiaa jatkoon. Nopealla pystysuunnan kiekolla voidaan päästä pitemmälle jos se vireystila saadaan tasolle, jossa syötöt alkaa taas napsuun lapaan. Ainan kuten ne napsu alkukaudesta sellasilla pelaajilla kuten Saarela, Päkkilä, Järventie, Antonen jne.


Voidaan pelata seiffisti kiekottelun kautta ilman mahkua menestyä, tai vetää All In nykytavalla, jolloin tulos ei välttömättä ole sen parempi, mutta mahdollisuus sinne välieriin olisi... toki nykymaalivahtipelillä tää ei tapahdu. Yks helppo/matsi on vaan liikaa. Tohom mulla ei ole keinoja, Mäkkäri lienee nuorena kaverina puhki, eikä Koposta vaan taida enää olla.

Mutta siis... kautta ei pysty pelastaan pekitapaa muuttamalla. Vain tän nykysen saattamista toimiin. Ja se vaatii korvienväliä kuntoon, ja se tarkottaa fyysisen rasituksen laskemista.
 
Viimeksi muokattu:

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eniten on omaan silmään ottanut avauspeli ja sen variaatioiden puute. Paineen alla avaus laiturille joka on laidassa kiinni seisovilla jaloilla. Pelirohkeat joukkueet, esim. Kärpät, antaa paineen välittömästi. Pakki uskaltaa pintsata laituriin kiinni. Tämän jälkeen vaihtoehdot ovat olleet nosto pleksin kautta pois omista tai paini laidassa. Ei päästä hyökkäämään laadukkaasti tarpeeksi.

Maalit viime peleissä ovat tulleet monesti keskialueen riistoista joista ylivoimahyökkäyksen turvin verkko on soinut. Näistä ei kuitenkaan voi laskea kun sen 1-2 maalia per peli. Omalla kiekottelulla on päästävä useammin hyvillä vauhdeilla keskialueen yli.

Itse asiassa Lukko sopii hyvin meidän vastustajaksi. Ei pelaa tiukkaa träppiä. Heidän pelinsä ei riisu Ilveksen vahvuuksia pois. Ei oltu paljon perässä heitä, pl. ylivoimat. Mielenkiintoinen nyanssi kevääseen.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Eniten on omaan silmään ottanut avauspeli ja sen variaatioiden puute. Paineen alla avaus laiturille joka on laidassa kiinni seisovilla jaloilla. Pelirohkeat joukkueet, esim. Kärpät, antaa paineen välittömästi. Pakki uskaltaa pintsata laituriin kiinni. Tämän jälkeen vaihtoehdot ovat olleet nosto pleksin kautta pois omista tai paini laidassa. Ei päästä hyökkäämään laadukkaasti tarpeeksi.

Maalit viime peleissä ovat tulleet monesti keskialueen riistoista joista ylivoimahyökkäyksen turvin verkko on soinut. Näistä ei kuitenkaan voi laskea kun sen 1-2 maalia per peli. Omalla kiekottelulla on päästävä useammin hyvillä vauhdeilla keskialueen yli.
Joo olen ihmetellyt myös miksei keskustaa käytetä juuri ollenkaan hyökkäyksien rakentelussa. Osaselitys tietenkin on, että kärkiketjujen senttereinä on viimepeleissä viilettänyt Mieho ja Väyrynen, mutta ei sekään kaikkea selitä. Kyllä variaatioita täytyy olla mitä pitemmälle kausi etenee.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pään valmentaja ei saa näistä päistä irti kertakaikkiaan mitään. Vastus pleijarisarjassa on ylivoimainen, mutta yritys on säälittävää, harmi ettei Jaloilla ole ku tuulenhuuhtoma perse, mitään muutosta tähän synkkyyteen ei ole tulossa. Kaksi kautta paskaa tarjolla, ostaisitko kausikortit? En minäkään.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Kyllä Myrrän eväät syötiin siinä kohtaa, kun Salo lähti tiimistä pois. Joken kanssa areenaan kuulostaa nyt aika kauhealta ajatukselta.

Suostuisikohan Jokke jäämään Raipen valmennustiimiin?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tämä hankala paikka. Jokelle mentiin tekemään peräti kahden vuoden jatkosopimus syksyllä. Tulee kalliiksi pistää taas kerran yksi koutsi liuskaan, mutta eihän meillä voi olla noin köyhää ryhmää. Joka tapauksessa jotain muutoksia tuo valmennus kaipaa, nämä totiset torvensoittajat ei näytä saavan tuosta jengistä mitään irti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös