Valmennus 2023–

  • 6 355
  • 44

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Tehdään oma ketju näille spekulaatioille.

Nimekkäimmät päävalmentaja vaihtoehdot jotka käsittääkseni saatavilla ensi kaudeksi:
Pennanen
Manner
Tapola
Jokinen
Helminen
Salo
Myrrä

Ei ehdottomasti:

-Näistä laittaisin ensimmäisenä Mannerin pois - kyntää pahasti aallonpohjalla jo kolmatta kautta.

-Myrrän yli viiva. Naama kulunut, sulaa tärkeissä peleissä kilpaa napajäätiköiden kanssa.

Mustat hevoset:

-Salo, musta hevonen joka saattaisi olla ideaali sopivalla valmennustiimillä.

-Helmisellä meriittejä voittavaksi päävalmentajaksi kasvamisesta. Silti, jotenkin hirvittää ajatus että mikäli homma ei lähde rullaan Raipea tuskin nähdään enää koskaan Ilveksessä. Edes suojatyöpaikka roolissa, joka seuralegendalle kuuluisi.

-Jokinen myös musta hevonen. Paljonko viime kaudella oli omaa ja paljonko valmennustiimin ansiota? Valmennustiimissä muutoksia täksi kaudeksi ja toistaiseksi kausi alkanut hieman nuhaisemmin.

Menestys "takuu":

-Tapola ei oikein istu Ilveksen imagoon. Saanut kiillotettua julkista käytästöstään salonkikelpoisammaksi. Silti liikaa moukkamaista käytöstä ja huonoa kohtelua pelaajistoa ja kollegoita kohtaan. Kaikesta tästä huolimatta saa taiottua joukkueen pelaamaan keväisin maan parasta jääkiekko. Kuka muu saisi vastaavissa olosuhteissa?

-Pennanen. Taikuri joka käyttäytyy salonkikelpoisesti. Taikoo joukkueen kuin joukkueen ylisuorittamaan "kun aika on". Yleisöystävällistä aktiivista ja hyökkäävää jääkiekkoa kaupan päälle.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki suomalainen jääkiekko
Mustat hevoset:

-Salo, musta hevonen joka saattaisi olla ideaali sopivalla valmennustiimillä.
Salo on minun listallani näistä nimistä kaikkein kovin. Veikkaan, että kaikista nimistä juuri Pennasella ja Salolla eniten kysyntää. Salo on mielestäni taktisesti Liigan yksi parhaimmista valmentajista (jos ei paras) ja tehnyt todella hienoa työtä KooKoon kanssa. Lisäksi Ilves-taustasta tuskin on haittaa rekrytoinnin suhteen. Pelkään vain, että Salolla voi olla jotain hampaankolossa Ilveksen suhteen.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Siinä on kyllä aivan oma psykologiansa, kun muiden päävalmentajaehdokkaiden kohdalla miettii, että jos ei onnistu, niin potkut, mutta Raimo Helmisen kohdalla murehtii, että entä jos Helminen ei onnistukaan. Ja siis ajattelen itsekin näin! Mutta fantasiarosteripohdintana seuraavanlaista:

Rivikannattajana sitä ei toki pääse joukkueen arkeen tai valmennuspalavereihin mukaan, mutta näin maallikkona toivoisin, että seuraavaa päävalmentajaa ei nosteta apuvalmentajista. Ja jos kuitenkin nostetaan, niin Helminen.

Ulkopuolelta Antti Pennanen tuntuu käytännössä mahdottomalta, mutta Olli Salon voisi Ilvekseen jopa kuvitella. Ellei sitten tosiaan ole jotain menneitä ristiriitoja.

Jouko Myrrän suunnitelmista ei niin ikään mitään tietoa, mutta (edelleen fantasiarosteripohjalta) odotan kyllä runkosarjan loppuun ennen kuin olen mitään mieltä.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Oisko niin, että Jokinen Tapparaan ja Pennanen Ilvekseen? Raipe jatkaa valmennusjohdossa mukana.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Salo - Helminen olisi kova

Tapola - "kenet haluaa" toimisi myös. Ehkä Ipa kaipaa pikkuisen henkistä kovuutta organisaation kehittymisen kannalta ja Tapola voisi toimia. Eri asia meinaako ensi kaudella valmentaa vai pitääkö välivuotta. Muistaakseni ekan Tappara mestaruuden jälkeen haöusi pitää taukoa, mutta Kunlun iski sellaiset hillot pöytään että pyörsi päätöksen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täällä pyöritellään pelkästään mielenkiintoisia nimiä. Eteenpäin on menty kaiken maailman teisaräsistä ja tuomastuokkoloista.

Raipe tulee olemaan varmasti mukana Ilveksen ensi kauden valmennuksessa. Pennanen-Helminen olisi unelma, mutta käy Maestro ykkösenäkin.

Olli Saloon on vaikea uskoa. Kai hänet olisi jo kaudelle 2019-20 nimetty päävalmentajaksi, jos Jalo ja Koskela olisivat häneen uskoneet.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ehdottomasti:

-Myrrän yli viiva. Naama kulunut, sulaa tärkeissä peleissä kilpaa napajäätiköiden kanssa.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko naama kulunut vain sinun mielestäsi, vai mistä moinen väite?

Myrrällä on toistaiseksi takana kahdet pleijarit Liiga-Ilveksen kanssa. Ensimmäisellä kerralla tiputtiin ylivoimaiselle tulevalle mestarille ja toisella kerralla hävittiin TPS:lle, mutta hoidettiin ensimmäinen mitali yli 20 vuoteen. Paljon voi sanoa ja ruveta vääntämään sarjasta TPS:aa vastaan, mutta parempi meni jatkoon. KooKoo niputettiin sitten helpohkosti pronssiottelussa, siellä oli varmasti nälkää saada seurahistorian ensimmäinen liigamitali.

Sikäli, jos romahdusta ei tällä kaudella joukkueelle tule olisin valmis jatkamaan Myrrällä ja muutenkin samalla valmennusporukalla. Huhujen mukaan päävalmentaja kuitenkin vaihtuu. Pennanen olisi selvä ykkönen, tosin jos Kari Jalonen olisi vapaana kiilaisi KJ ohi, mutta sen enempää tarkistamatta mutuilen Kari Jalosella olevan vielä ensi kaudesta sopimus Tshekin kanssa.

En usko, että kumpikaan Pennanen tai Jalonen on saatavilla, joten katseet kohdistuu Helmiseen, Saloon ja Mannerin. Tuohon voisi myös sopia hyvin joku ulkomailta tuleva suomalainen päävalmentaja, joita nyt en hirveästi muista, tyyliin Petri Matikainen muttei kuitenkaan Petri Matikainen. Voisiko myös olla, että Marko Ojanen olisi valmis nousemaan ykköseksi?

Oma suosikkini olisi K. Jalonen/Pennanen. Tämän jälkeen jatkot Myrrän kanssa. Seuraavana ihan siinä "kinthaalla" Olli Salo. Jos näistä edellämainituista kukaan ei ole vaihtoehto olisi seuraavana Manner/Helminen listalla. Hienointa ilvesläisenä olisi, jos Raipella olisi joku rooli valmennuksessa. Päävalmentajana Raipe on silti mielestäni hieman riski vielä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Uskon, että Salon optio Kouvolaan ensi kaudeksi käytetään mukisematta.

Kyllä - ilmeisesti seuran optio vieläpä.

Heitän soppaan Maso Lehtosen nimen, ehkä kovin tulevaisuuden nimi joka on kasvamassa. On jo tarjottu pestejä, mutta on sanonut niille ei. Jossain kuitenkin parin kauden sisään tekee sisäänajon liigaan - on tosin avoin apuvalmentajan paikkaan myös.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Kävi miten kävi, niin ensimmäisen kerran vuosikymmeniin on sellainen olo, että seuraavaa päävalmentajaa, oli se kuka hyvänsä, ei oikeastaan tarvitse jännittää. Se ei enää ole viimeinen kaveri pikkutakissa, joka ei ehtinyt poistumaan hallilta ajoissa.

Tämä on aivan valtava muutos Manngardin aikaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Siis ihan vakavissaanko täällä spekuloidaan Jussi Tapolalla? Kas kun ei Rautakorpea ole kukaan vielä nostanut. Molemmille "ei ikinä Ilvekseen".

Pennanen-Helminen olisi varmaan ideaali, mutta epäilen ettei ainakaan molempia saada. Tällä hetkellä valmentajamarkkinat tuntuu hieman kuivilta. Suomalaiset on tiukassa ja ulkomaalaisia ei ole juurikaan Liigassa viime vuosina nähty. Olisihan se mielenkiintoista, jos roudattaisiin joku "johntortorella" penkin taakse, mutta tuskin Ilveksen tarvitsee tällaiseen kuitenkaan lähteä.

Tai sitten jostain Keski-Euroopasta löytyy joku "anttitörmänen", jota kukaan ei nyt muista nostaa esiin.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
On äärimmäisen vaikea uskoa, että Olli Salo haluaisi Ilvekseen näin pian sen jälkeen kun joutui Ilveksestä lähtemään. Näistä nimistä Antti Pennanen on se johon pitäisi laittaa "mottipäinen" summa, mutta tuskin saatavissa siltikään. Uskon että Raipella mennään.
 

Creeper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On äärimmäisen vaikea uskoa, että Olli Salo haluaisi Ilvekseen näin pian sen jälkeen kun joutui Ilveksestä lähtemään. Näistä nimistä Antti Pennanen on se johon pitäisi laittaa "mottipäinen" summa, mutta tuskin saatavissa siltikään. Uskon että Raipella mennään.
Onko se faktaa, että "joutui" lähtemään? Voihan Salo olla ilmoittanut, että on saanut Saksasta hyvän tarjouksen ja lähtee sinne.

Myös HPK on varmasti kiinnostunut Salon palveluksista.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei ole faktaa. En kuitenkaan voi millään uskoa että olisi aivan niin alkusyksystä mennyt kirjoittamaan nimeään "divarisoppariin".
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Oma toive olisi, että valmennuksessa olisi jatkumoa. Yksi syy miksi meille on saatu nuoria huippulupauksia on että Ilveksessä pelityyli tuntuu maistuvan ja meillä pelaajat kehittyy ja pääsee urallaan eteenpäin. Jos tähän nyt lyödään kokonaan uusi valmennusjohto, niin pahimmillaan homma ei jatkukaan yhtä ruusuisesti. Sinällään en ole huolissani etteikö saataisi hyvää valmentajaa, mutta peluuttaako ne meidän näköistä peliä ja tukee nuoria?

Enkä tarkoita että meidän pitäisi mikään kasvattajaseura olla, mutta nyt jo on nähty että ne pelaajat kasvaa huipulle ja saattaa pari kautta jatkaakin läpilyönnin jälkeen.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko naama kulunut vain sinun mielestäsi, vai mistä moinen väite?
Usein puhutaan valmentajan naaman kulumisesta mittaamalla tittelin yhtäjaksoista kestoaikaa samassa seurassa. Ja nyt puhutaan tämän hetkisistä Liigan valmentajista.
-Et itse ole sattunut huomaamaan että Myrrä on ylivoimaisesti Liigan pitkäaikaisin valmentaja samassa seurassa (7 viimeisintä kautta putkeen)? En tiedä olisiko tämä samalla myös Liigan ennätys?
-Et itse ole sattunut huomaamaan että Myrrä on lähes Liigan pitkäaikaisin päävalmentaja samassa seurassa?
Todellisuudessa siis toiseksi pitkäaikaisin päävalmentaja putkeen (häviää nippa nappa Miettiselle)

Nämä ei ole mielipide asioita. Mutta voishan tässä vielä vaikka toiset 7 kautta jatkaa Myrrällä?
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Usein puhutaan valmentajan naaman kulumisesta mittaamalla tittelin yhtäjaksoista kestoaikaa samassa seurassa. Ja nyt puhutaan tämän hetkisistä Liigan valmentajista.
-Et itse ole sattunut huomaamaan että Myrrä on ylivoimaisesti Liigan pitkäaikaisin valmentaja samassa seurassa (7 viimeisintä kautta putkeen)? En tiedä olisiko tämä samalla myös Liigan ennätys?
-Et itse ole sattunut huomaamaan että Myrrä on lähes Liigan pitkäaikaisin päävalmentaja samassa seurassa?
Todellisuudessa siis toiseksi pitkäaikaisin päävalmentaja putkeen (häviää nippa nappa Miettiselle)

Nämä ei ole mielipide asioita. Mutta voishan tässä vielä vaikka toiset 7 kautta jatkaa Myrrällä?

Mites tuolla Tapparassa, pitäiskö ottaa kierrätys käyttöön samaan tapaan? Kiven vuoro taas välillä.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Usein puhutaan valmentajan naaman kulumisesta mittaamalla tittelin yhtäjaksoista kestoaikaa samassa seurassa. Ja nyt puhutaan tämän hetkisistä Liigan valmentajista.
Ketkä näin puhuvat? Ruotsissa on menestyvissä joukkueissa sama päävalmentaja ollut lähes poikkeuksetta viisi vuotta tai kauemmin päävalmentajana, tai apuvalmentajana ja päävalmentajana. Venäjällä sitten nämä neljä ottelua turpaan ja uutta kaveria sisään.

Myös NHL:ssa Jon Cooper on ollut Tampa Bay'n peräsimessä viisi vuotta tai kauemmin. Tuohon ajanjaksoonkin kuuluu kyykkäys Columbus Blue Jacketsille suoraan 4-0 pudotuspelien 1. kierroksella.
Nämä ei ole mielipide asioita. Mutta voishan tässä vielä vaikka toiset 7 kautta jatkaa Myrrällä?
Hyvin otit tuosta pois sen faktan, että pitkään oli apuvalmentajana, mutta mitäpä näistä. Minun puolestani Myrrän kanssa voidaan tehdä tyyliin 1+1 vuotinen jatkosopimus. Jos tänä keväänä päästään finaaleihin, puhumattakaan mestaruudesta, voidaan laittaa optio käyttöön ja laittaa vaikka kolme vuotta lisää. Myrrällä taitaa olla Ilveksen päävalmentajista paras voittoprosentti, pisteet per ottelu ja pisimpään päävalmentajana selvinnyt, kun aletaan katsomaan tilastoja 90-luvulta lähtien. Tämä sillä oletuksella, että otetaan Petteri Hirvonen ja muut parin ottelun väliaikaiset valmentajat pois.

Jos pitkäaikaiset valmennusurat onnistuvat rapakon takana kaikissa ammattilaissarjoissa (NHL, NBA, NFL) ja myös Euroopassa (SHL, Valioliiga, Bundesliiga) mikseivät ne onnistu Suomessa? Sen takia, kun joku valmentaja on joskus sanonut, että naama kuluu kolmessa vuodessa? Kertoo minusta enemmän valmentajan heikkoudesta kuin mistään muusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös