Valko-Venäjän tilanteen vaikutus Jokereihin

  • 196 982
  • 1 474

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se kun vaan ei tule tapahtumaan tämän keskustelupalstan päätöksellä. Eikä edes vauhdita sitä.

Ei kai siitä ollut kyse? Tiedän ihmisiä, jotka olivat yhteydessä Jokerien yhteistyökumppaneihin kertoen Valko-Venäjän ihmisoikeuksista. Tiedän ihmisiä, jotka ovat luopuneet paitsi kausikortistaan, myös pyrkivät siirtämään työnantajansa ostamat liput jatkossa vaikka balettiin tai HIFK:n peleihin jne, jos lippuja jatkossa myydään.

Näillä on jo hieman vaikutusta.

KHL poistuu Suomesta vasta kun haitat (raha) jää selvästi alle hyötyjen. Tehdään työtä sen eteen, että päivä tulee mahdollisimman pian. Tänään joukkue & fanit voitti yhden ison asian, mutta seuraava on jo ovella.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tämä nykyinen keskustelu tässä ketjussa on loistava esimerkki siitä, kun mikään ei riitä. Aluksi kritisoidaan Jokerien pelaamista Valko-Venäjällä kovaan ääneen. Sitten kun sitä ei tapahdukkaan, etsitään kritisoitavaa sen ympäriltä
1. Emme me vielä tiedä onko tässä Valko-Venäjä-keississä kritisoitavaa jäljellä vai ei. Odotetaan se KHL:n tiedote ym. tiedot ja katsotaan sitten kuinka paljon, mistä ja ketä pitää kiittää, jos pitää. Sinänsä on ehdottoman hyvä, että peliä ei ainakaan tänään pelattu.
2. KHL on se pahan alku ja juuri. Tämä pelireissun saama kritiikki oli vain iso ja paksu sivujuonne. Kun Jokerit jättää KHL:n tai koko KHL kaatuu, se riittää.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkoajan toimituksen kannattaisi nyt tuntea vastuunsa ja olla huhuilematta asioita, eiköhän tämä keskustelupalsta riitä huhuiluun. Tämä nyt lähinnä siksi että antaa vieraan maan ylhäältä ohjatuille medioille mahdollisuuden tarttua noihin ja käyttää niitä keppihevosena omiin tarkoitusperiinsä. Ja riippumattomatkin mediat helposti alkavat sitten näitä huhuiluja kaiuttamaan. Parempi olisi antaa osallisille nyt mahdollisuus tehdä ne omat ulostulonsa ja katsoa rauhassa.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Hienoa että ottelua ei pelata! Ainoa oikea päätös. Nyt vain mielenkiinnolla odotan minkälainen tarina tämän peruuntumisen ylle kehitetään. Se että Jokerien nettisivuillla ei vielä mainintaa pelin peruuntumisesta ole on todella surkeaa toimintaa. Muutekin Jokerien tiedottaminen on ollut todella heikkoa. Toivotaan että tämä avaisi nyt portteja Jokerien paluulle Suomen kaukaloihin suomalaisia jengejä vastaan pelaamaan. Vaikka sitten Suomi-sarjaan. Kävisin peleissä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kai siitä ollut kyse? Tiedän ihmisiä, jotka olivat yhteydessä Jokerien yhteistyökumppaneihin kertoen Valko-Venäjän ihmisoikeuksista. Tiedän ihmisiä, jotka ovat luopuneet paitsi kausikortistaan, myös pyrkivät siirtämään työnantajansa ostamat liput jatkossa vaikka balettiin tai HFK:n peleihin jne, jos lippuja jatkossa myydään.

Näillä on jo hieman vaikutusta.
Tiedän itsekkin. Nyt tosin Valko-Venäjän reissu jäi pelaamatta.

Joni Hautojärvi totesi samassa ennen reissun peruuntumisilmoitusta, että Jokerien tulojen laskuun "pitää valmistautua".

Jos kannattajat ja media haluavat vauhdittaa KHL:stä eroa, tulisi nykyinen Valko-Venäjän soppa tehdä myös Venäjää vastaan. Yhdellä Minskin retkellä sitä ei tehdä, mutta kun Jokerit pelaa Venäjällä 40% ajasta, niin sillä alkaisi olemaan jo vaikutusta, jos Venäjä "muuttuisi"Valko-Venäjäksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertoo kaiken oleellisen argumenttien loppumisesta, kun pitää jonkun sekopää ex-neuvostovalmentajan juttuja noteerata. Nauratti yhtä paljon kun Krikunovin kommentit ja miten ne noteerattiin täällä.

Kai sitä vois kaivaa Rautakorven talon polttojututkin nauhalta. Tai kysyttäis Tammiselta mielipidettä tuomareista karsintasarjan jälkeen.

Älä viitsi olla lapsellinen. Sunkin rotsisi on kääntynyt niin monta kertaa, että tiedätkö enää itsekään, mitä mieltä lopulta koko tästä saagasta olet? Eikä siinä mitään, on ihan tervettäkin muuttaa omaa mielipidettään, kun tietoisuus asioista lisääntyy. Mutta se, että mielipide vaihtuu kuin hyväuskoisella lapsella jouluaattona, ei ehkä ole paras lähtökohta tulla vinoilemaan muille argumenttien loppumisesta.

Mun argumenttini ovat pysyneet samoina Jokereiden KHL-ilmoituksesta lähtien, enkä ole niitä muuttamassa. En ole, enkä ole koskaan ollutkaan, kateellinen Jokereille mistään. En edes 90-luvulla, kun HIFK kynti syvällä ja Narri nauroi. Totuus oli, ja on edelleenkin se, että HIFK oli tuolloin monta vuotta vuotta ihan paska ja Jokerit parempi. Ihan samalla tavalla totuus on nyt se, että Jokerit on Venäjän poliittisen vallankäytön väline. Se ei ole muuttunut miksikään, eikä muutu. Venäläisillä on ollut aina omat sääntönsä ja ne säännöt muuttuvat aina, kun tarve vaatii. Aika usein on ollut tarvetta, ikävä kyllä. Siihen suomalaisten harjoittamaan epäluuloon Venäjää kohtaan ja venäläisten kanssa asiointiin on ihan oikeat syyt, eikä ne ikävä kyllä ole poistuneet. Jos kuvittelet, että kaikki on nyt kunnossa ja jatkossa jääkiekko on vain jääkiekkoa, tulet pettymään.

Voit mun puolesta kaivaa Rautakorven talon polttojutun esiin ja kuunnella sitä vaikka maailman tappiin asti, sillä se on varsin viihdyttävä pätkä, vaikka sinänsä ihan perseestä onkin. Tammiselta saat varmasti vastauksen mihin tahansa kysymykseen ja veli-Lukasenka on varmasti mitä esimerkillisin isäntä. Soittoa vaan Kuusamakujalle, sieltä tulee totuus.

Ymmärrän, että koko tilanne ottaa koville ja siitä sympatiani. Tilanne on täysin absurdi ja väärin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älä viitsi olla lapsellinen. Sunkin rotsisi on kääntynyt niin monta kertaa, että tiedätkö enää itsekään, mitä mieltä lopulta koko tästä saagasta olet? Eikä siinä mitään, on ihan tervettäkin muuttaa omaa mielipidettään, kun tietoisuus asioista lisääntyy. Mutta se, että mielipide vaihtuu kuin hyväuskoisella lapsella jouluaattona, ei ehkä ole paras lähtökohta tulla vinoilemaan muille argumenttien loppumisesta
Miten usein mun rotsi on kääntynyt ja milloin? Haluaisin itsekkin tietää, kun kirjoituksestasi saa osviittaa, että vaihdan mielipidettäni usein.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Vaikka Jokerit olisi tehnyt päätöksen viikkoja sitten omaehtoisesti, ei Huttuselta tulisi yhtään mitään positiivista kolumnia. Nää on asioita mitkä ei koskaan muutu.

Eikö Sashalla ole vielä käynnissä joku oikeusjuttu jonkun Jokerifanin kanssa.. Siihen nähden ihmettelen miksi mies saa meuhkata tuohon malliin. Luulisi sieltä löytyvän joku muu tilalle.

Loistavaa oli herätä uutiseen ettei tänään pelata.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun argumenttini ovat pysyneet samoina Jokereiden KHL-ilmoituksesta lähtien, enkä ole niitä muuttamassa. En ole, enkä ole koskaan ollutkaan, kateellinen Jokereille mistään. En edes 90-luvulla, kun HIFK kynti syvällä ja Narri nauroi. Totuus oli, ja on edelleenkin se, että HIFK oli tuolloin monta vuotta vuotta ihan paska ja Jokerit parempi. Ihan samalla tavalla totuus on nyt se, että Jokerit on Venäjän poliittisen vallankäytön väline. Se ei ole muuttunut miksikään, eikä muutu.

Hienoa lukea ja oikeassa olet. Tällä puolella yritämme päästä tilanteesta ulos. Miten se onnistuu ja milloin, se nähdään.
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa, että ottelu peruuntui, tai siis siirtyi, kuten KHL asiaa kommentoi. Oma veikkaukseni on, että tämä tapahtui täysin Jokerien toimenpiteiden seurauksena ja joku tekosyy, kuten tappouhkaukset, asialle tietysti piti keksiä, että KHL säilyttää kasvonsa, eikä näyttäydy Helsinkiläisen joukkueen hyppyytettävänä nahjuksena. KHLn tuleva virallinen tiedote asiasta lienee ympäripyöreä liirumlaarum, jossa ei valaista asian taustoja mitenkään. KHL ja Jokerit puolestaan lienevät sopineet, että ehtona ottelun siirrolle on, ettei Jokerit ota asiaan sen enempää kantaa julkisuudessa.

Kurri on ollut asiassa puun ja kuoren välissä yrittäessään tasapainoilla fanien, median, pelaajien, kumppaneiden ja KHLn painostuksen alla. Toivon, että myöhemmin paljastuu Kurrin tehneen osansa ottelun perumiseksi. Julkisesti hän ei sitä ainakaan vielä voi tuoda esiin, koska seuraamukset hänelle ja joukkueelle olisivat varmastikin suuremmat, kuin neutraalisti ilmoitettu ottelun siirtyminen. Pirun kanssa kun alkaa peliin, käy aina huonosti.

Kabineteissa sen sijaan kommentoidaan varmasti aika kovasanaisesti, etenkin Venäjällä ja Minskissä. Lukashenko lienee soitellut Putinille jo useampaan kertaan :D

Jonkun mielestä varmasti väärin voitettu, mutta tavoite kuitenkin täyttyi. Valko-Venäjän diktaattori ei saanut Jokereista PR-apua tällä kertaa.
 
Eikö ihmisoikeuksista siis tarvitse välittää, jos kyseistä osavaltion tai hallinnon pyörittämää joukkuetta ei ole?

Itsenäiset, taloudellisesti riippumattomat toimijat, kuten NHL-joukkueet, toki tekevät omat päätökset oman kantansa ja etunsa mukaan. Ja eikös siellä reagoitu joukkueiden toimesta heidän mielestään sopivalla tavalla?

Jokerit ei ole itsenäinen, taloudellisesti riippumaton, eikä sillä ole omaa kantaa eikä omia etuja, joiden mukaan arvioida, mikä olisi oikea tai sopiva tapa toimia.

Ylipäänsä on ihan väärää keskustella Jokereista urheiluseurana, koska se olisi kääntäen sama kuin puhuisi HIFKistä KOFFin mainoskasvoina, jotka siinä sivussa pelaavat välillä jääkiekkoakin.

Jokerit on ensisijaisesti Vladimir Putinin poliittisen agendan toteuttaja, jotka myös pelaavat siinä sivussa jääkiekkoakin. Mutta Jokereiden pääasiallinen tulonlähde ei riipu siitä, kuinka peli kulkee, tai siitä paljonko yleisöä peleissä käy. Ei, Jokerit kiertää ex-Neuvostoliittoa osoittamassa, kuinka "minä, me, suomalaiset" , olemme niin kiinteä osa Venäjän geopoliittista etupiiriä.

Jokerit todellakin antavat Suomelle narrin kasvot Imatrasta itään. Kaikilla suomalaisilla on oikeus olla moisesta tuohtuneita!
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Oikea päätös Jokereilta lopulta. Toivottavasti tämä laittaa käyntiin jonkunlaisen ketjureaktion, jonka lopuksi joskus, Jokerit palaisi Liigaan. En tiedä siitä, että onko se realistinen toive mitään, koska en ole Jokereita KHL-taipaleella kauheasti seurannut.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos KHL liigana taipui perumaan/siirtämään ottelun Kurrin taivuttelun vuoksi, niin miksi sitten matsista kirjataan Jokereille tappio?
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
KHL on tuominnut Jokereille tappion Minskistä, koska joukkue ei saapunut paikalle. Lähteenä Jokereiden Twitter-tili.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Pelaajille kiitosta ja seuralle huutista - ei ilmeisesti peruuntunut oikeista syistä vaan pelaajien aiheuttamasta pakosta.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt Putin hikoilee Kremlissä: "Saatana, jos meillä tulee vastaavaa protestia ja ne tukahdutetaan Lukashenkon menetelmillä, niin noi narrithan jättää tulematta Venäjänkin vierasmatseihin."
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten usein mun rotsi on kääntynyt ja milloin? Haluaisin itsekkin tietää, kun kirjoituksestasi saa osviittaa, että vaihdan mielipidettäni usein.

En ole laskenut, mutta etkös sinä ole välillä ollut sitä mieltä, että ”tää oli tässä”, välillä odottanut, ”että tilanne muuttuu paremmaksi ja kohta pelataan”, välillä ollut sitä mieltä, että Kurri on ”hönö bulvaani”, välillä naureskellut niille, joiden mielestä ”Kurri on vain bulvaani”, jne.?

Jos et ole ollut ym. mieltä ja olet johdonmukaisesti pysynyt kannassasi, haluan esittää sinulle mitä nöyrimmän anteeksipyyntöni.
 

Pena99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mua nyt vähän askarruttaa tämä homma siltä osin, notta jos liiga oli peruutuksen takana, miten he voi rankaista vain toista osapuolta pelin pelaamattomuudesta? Jos nyt oikein ymmärsin kaikki nämä uutisissa olevat päivitykset, niin Jokerit ei missään vaiheessa perunut mitään, vaan liiga itse. Jokerit oli jo lentokentällä menossa koneeseen, eikös niin?

Korjatkaa jos olen väärässä.

Näinhän sen luulisi menevän. Kyllä tämä nyt vaikuttaa että päätös pelaamatta jättämisestä tuli nimenomaan Jokereiden puolelta, ehkä korkeintaan "hiljainen hyväksyntä" KHL:ltä, mutta ulospäin pitää viestiä että tätä ei liiga salli?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
"KHL rankaisi Jokereita 0–5-tappiolla, mikä tuli seuralle yllätyksenä. Kurri kertoi Yle Urheilulle, ettei seura joudu maksamaan sakkoja eikä sitä uhkaa sarjasta sulkeminen."

Harmi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
”Kurri painotti Yle Urheilun haastattelussa, että päätös Jokereiden ja Dinamo Minskin ottelun perumisesta tuli KHL:ltä.

– Olemme keskustelleet asiasta pitkään ja olemme olleet yhteyksissä Minskin ja KHL:n kanssa. Olemme pyytäneet siirtoa ja nyt KHL:ltä tuli päätös, että ottelu on peruttu, Kurri kertoi Yle Urheilulle.

Jokereiden joukkue oli vielä torstaiaamuna Helsingissä aamuharjoituksissa ja valmistautui normaalisti otteluun. KHL hyväksyi seurajohdon toiveet ottelun siirtämisestä hetkeä myöhemmin, ja joukkueen tilauslento Minskiin peruttiin.”
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös