Vaasan Sport Liigaan kaudelle 2014–2015

  • 266 977
  • 859

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pystyykö Mestiksen voittaja hakemaan liigapaikkaa jo ensi kaudelle, jos se on jokin muu kuin Sport? Tuo meni ohi korvien. Meinaan, jos vaikka TUTO voittaa Mestiksen ja hakee liigapaikkaa, mutta sille ei sitä myönnetä, niin vahvasti menee...
-

Ei pysty hakemaan. Aina on 1½v viive.
 

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyväksyn tämän säätämisen ainoastaan jos sopimuksessa lukee että Tami valmentaa Sporttia ensi vuonna ja Raato on Tamin oikea käsi. Ja vasen jalka.

Muuten tämä on tylyä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jos mestiksen mestari pääsisi suoraan, voisi peli mennä aika likaiseksi. Kun yksi peli on jo ratkennut, uhrataan neloskentän miehet (eli ajavat vastustajan maalivahdin päälle, vetävät viikatteella vastustajan tähtisentteriä jne) ja katsotaan seuraavassa pelissä uudestaan voimasuhteet.

Oletko ihan tosissasi? Tällä perusteellahan muuten kannattaisi poffitkin lopettaa. Harvalla jengillä on enää 3-0 tilanteessa mitään menetettävää. Varsinkaan jos ei ole kyse urheilullisista asioista kuten Mestiksessä nykyään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jokohan Vaasassa on torijuhla pystyssä tämän suuren urheilullisen saavutuksen johdosta? Heikki Hiltuselle väännettäneen patsas ilmiömäisten vihtomis- ja selänpesutaitojen ansiosta.

SM-Liigan kiinnostavuus on omissa silmissäni koko ajan laskemaan päin. Pienin syy tähän ei ole epäurheilullinen ja epäeurooppalainen karsintajärjestelmä.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pystyykö Mestiksen voittaja hakemaan liigapaikkaa jo ensi kaudelle, jos se on jokin muu kuin Sport? Tuo meni ohi korvien. Meinaan, jos vaikka TUTO voittaa Mestiksen ja hakee liigapaikkaa, mutta sille ei sitä myönnetä, niin vahvasti menee...

Ei sillä, Sport on puolestani tervetullut Liigaan eikä sen kannattajilla ole mitään syytä hävetä tapaa, jolla nousu tapahtuu.

Tämän vuoden Mestiksen voittaja mikäli on joku muu kuin Sport on oikeus hakea paikkaa Liigasta kaudelle 2015-2016. Eli tässä tulee olemaan jatkossa aina tuo vuoden viive Liigaan nousemiseksi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aivan ensimmäiseksi haluan onnitella ja toivottaa Vaasan Sportin tervetulleeksi kotoiseen pääsarjaamme.

Tuota tiedoitustilaisuutta katsellessa tuli oikein hyvä mieli tästä suunnasta johon Suomalaista kiekkoilua lähdetään kehittämään. Samanlaisella kaavalla aikalailla itsekkin olisin lähtenyt muuttamaan niin Liigaa kuin ylipäänsä Suomalaista jääkiekkoa ja olen hyvin tyytyväinen tähän uuteen päätökseen ja suuntaan, joka on takuu varmasti ainoa ja oikea vaihtoehto. Tällaista päätöstä itse olen toivonut ja nyt se on tosiasia! Nyt noiden täytyy vaan ruveta miettimään tosissaan sitä asiaa millä nämä tyhjennysmyynnit saataisiin kuriin. Alustavastihan nuo olivat joitakin ajatuksia jo pyöritelleet, mutta asia on hyvin tärkeä ja toivoisin siihen löytyvän mahdollisimman nopeasti mahdollisimman toimiva systeemi.
 
Viimeksi muokattu:

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Minulla ei ole mitään joukkuetta vastaa, päinvastoin.

Hiljaiseksi vetää tämä tapa nousta ja sarjan sulkeminen. Lisä-ällötystä aiheutti nämä erään herran lausunnot siitä miten kilpailullisuus säilyy ennallaan Mestiksessä ym. Voittaja voi edelleen hakea lisenssiä jne. Huh-huh, jossakin muualla saatetaan nähdä punaista...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan vittuillessaan Sport voisi nyt pistää jokaisen ukon lihoiksi ja heittää lekkeriksi touhu. Miksi ihmeessä kannattaa enää tähän kauteen panostaa, kun 80% joukkueesta pitää laittaa joka tapauksessa ensi kaudeksi uusiksi?
Tätä mahdollisuutta vähentää aika radikaalisti se että viimeisetkin siirtorajat taitaa tänään mennä Euroopassa umpeen joten pelaajien lihoiksi laittaminen voi olla aika haasteellista. Varsinkin kun nuo Mestisäijät ei taida ylipäätäänkään olla niitä ihan kaikkien kysytyimpiä noin niin kuin Euroopan mittakaavassa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Nyt Liigalla on sama uskottavuusongelma kuin NHL:llä ja KHL:llä eli ihan huonossa seurassa ei olla.

Vakavissaan puhuen on hyvä, että viimeinkin otettiin käyttöön järjestelmä, jolla Liigaan voi oikeasti nousta. Karsintojen kautta kukaan ei olisi noussut ikinä ja suoran nousun/putoamisen kautta tarjolla olisi ollut vain hissijoukkueen rooli. En olisi yhtään pahoillani, vaikka Liiga jatkossa laajenisi useammallakin joukkueella.
 

Erik Loka

Jäsen
Tuota tiedoitustilaisuutta katsellessa tuli oikein hyvä mieli tästä suunnasta johon Suomalaista kiekkoilua lähdetään kehittämään. Samanlaisella kaavalla aikalailla itsekkin olisin lähtenyt muuttamaan niin Liigaa kuin ylippänsä Suomalaista jääkiekkoa ja olen hyvin tyytyväinen tähän uuteen päätökseen ja suuntaan, joka on takuu varmasti ainoa ja oikea vaihtoehto. Tällaista päätöstä itse olen toivonut ja nyt se on tosiasia! Nyt noiden täytyy vaan ruveta miettimään tosissaan sitä asiaa millä nämä tyhjennysmyynnit saataisiin kuriin. Alustavastihan nuo olivat joitakin ajatuksia jo pyöritelleet, mutta asia on hyvin tärkeä ja toivoisin siihen löytyvän mahdollisimman nopeasti mahdollisimman toimiva systeemi.

"Tämä on upea päätös ja täytyykin enää selvittää miten nyt tehdyt vahingot saadaan paikattua"
 

Veri

Jäsen
Oksettaa. Tää päätös tappaa suomalaisen kiekon.
En ole ymmärtänyt miten tämä muka tappaa suomalaisen jääkiekon, voisiko joku kertoa millainen on se tie kiekon kuolemaan?

Urheilullisuuden puuttuminen on tietenkin ikävää, mutta ei tällä isoa merkitystä suomalaiseen jääkiekoon lopulta ole.
 

jude70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnea Vaasa ja Sport...ainoa oikea valinta liigaan.Periaatteessa KooKookin olisi voinut olla vaihtoehto.Muille ehdokkaille ei kiitos.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnea vaan Sportille noususta munkin puolesta! Valintamenettely ei ole Sportin vika ja turha tässä on millään muotoa likasankoa sinnepäin kaataa tai vähätellä nousujoukkuetta. Jos ja kun Liigaan piti nostaa kabinettipäätöksellä joku Mestiksen seura, niin kyllähän Sport on siihen ehdoton ykkönen. Hyvä faniryhmä ja kotiyleisö, talous kunnossa, kilpailullisuus Mestiksen tasolla hyvällä mallilla ja kuitenkin sopivasti eri talousaluetta muiden länsirannikon jengien kanssa. En vain itse usko Mikkelistä tai Kouvolan alueelta löytyvän samanlaisia taloudellisia ja urheilullisia mahdollisuuksia, kuin Vaasasta. Tämän toki tulevaisuus näyttää. Muutenkaan puhe Mestiksen pakkovoitosta tämän kauden osalta on jokseenkin turhaa. Tämän kauden Sport pelaa Mestisbudjetilla Mestiksen jengejä vastaan ja ensi kaudella isommalla budjetilla Liigaseuroja vastaan ja joukkue varmasti muuttumaan paljonkin nykyisestä. Tilannetta voisi jollakin tasolla verrata myös Jokereitten KHL-siirtoon ja Liigan "pakkovoittamiseen". Tämä kausi Liigabudjetilla ja ensi kausi eri joukkueella ja eri budjetilla toisessa sarjassa.

Mikään ei kuitenkaan poista sitä, että Liigan hallitus on toimillaan tehnyt Liigasta naurunalaista. Poistomyynnit peränpitäjillä eivät varmasti toimi minään kovin positiivisina markkinointikikkoina, kun yleisöä halutaan katsomoon. "Tervetuloa katsomaan KalPaa! Kultakypärää kantaa tänään noin 50 pelin jälkeen pisterohmu Sami Kapanen 13 pisteellään!!!" Vittu mitä pelleilyä. Oma ehdotus on seuraava:
Liiga auki, runkosarjan 2 tai 3 viimeistä pelaa kaksinkertaisen sarjan Mestiksen 3 parhaan joukkueen kanssa ja sen sarjan 2 tai 3 parasta pelaa seuraavalla kaudella Liigassa. Siinä olis sitä kilpailua, eikä välttämättä tyhjennysmyynnit ja hanskojen tiskiinheittämiset niin kiinnostakaan tammikuun puolestavälistä eteenpäin.

Pahin skenaario onkin se, että Liiga pidetään suljettuna, Sport ei pärjää taloudellisella ja urheilullisella puolella ja kyntää kymmeniä pisteitä perässä viimeisestä säälipaikasta KalPan, TPS:n ja HPK:n kanssa. Siinä sit kärkiseurat vaan odottelee tammikuuta, kunnes täydentää rivinsä 4 viimeisen joukkueen ykkösketjujen pelaajilla.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
En ole ymmärtänyt miten tämä muka tappaa suomalaisen jääkiekon, voisiko joku kertoa millainen on se tie kiekon kuolemaan?

Kiitos tästä ja ethän pahastu? Aika näyttää, mutta pidän todennäköisenä, että Mestiksen taso laskee kiinnostuksen laskun myötä. Silloin ei löydetä enää omille farmi ja rotaatiopelaajille kilpailukykyistä sparraus paikkaa ja se tulee vaikuttamaan myös Liigaan. Liigan tason laskun myötä laskee tulot ja sitä myöten pelaajien karkaaminen muihin sarjoihin kiihtyy.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Aivan pakko osaltani todeta, että tässä nousussa on kaksi asiaa, joita olen odottanut, kuin kuuta nousevaa. SARJAPELEJÄ Kärppiä ja Ässiä vastaan. Ai hitto, että on ihanaa!
 

Simppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
En tiiä, oonko sitten houraavan ukon iässä, kun en ymmärrä tätä nykyajan meininkiä Ainakin kun lukee noita keskustelupalstoja asian tiimoilta niin tuntuu että miten voin edes ajatella että urheilullisuus merkkais jotain. Noh, eihän se kyllä merkaa, joten olen jo houraava ukko sitten kait. Että eiku nuorisolle opettamaan että millään muulla ei ole väli kuin rahalla.
 
Ihan vittuillessaan Sport voisi nyt pistää jokaisen ukon lihoiksi ja heittää lekkeriksi touhu. Miksi ihmeessä kannattaa enää tähän kauteen panostaa, kun 80% joukkueesta pitää laittaa joka tapauksessa ensi kaudeksi uusiksi?

Missähän kohtaa tämä päätös todellisuudessa tuli, aikoja sitten joka tapauksessa. Koska jos se mahdollisuus olisi ollut niin Sportinhan olisi kannattanut vetää tämä kausi vaikka a-junnuilla ja säästellä paukkuja liigaan.

Eikö tilanne muuten jatkossa ole tämän kaltainen jos nousun jälkeen lyödään välikausi vielä Mestiksessä? Mitä järkeä panostaa kun nousu on takataskussa.

Onnittelut toki Vaasaan, syyttömiähän siellä ollaan tähän farssiin ja rienaukseen. Puolivälierissä lauluun ja shampanjapullot auki jäällä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Aivan pakko osaltani todeta, että tässä nousussa on kaksi asiaa, joita olen odottanut, kuin kuuta nousevaa. SARJAPELEJÄ Kärppiä ja Ässiä vastaan. Ai hitto, että on ihanaa!

Tähän vahva sama. Erityisesti Kärppiä on ollut kovasti ikävä saada Vaasaan pelaamaan sarjapisteistä. Kovin lähellä kansainvälisiä areenoita tosin Kärpät jo tänä päivänä on, että siinä mielessä toiminnallinen välimatka on kasvanut Vaasan ja Oulun välillä, mutta naatitaan tulevista kohtaamisista.

Syyskuu 1999 Vaasa: Sport - Kärpät 2-2, nevöfoget.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan pakko osaltani todeta, että tässä nousussa on kaksi asiaa, joita olen odottanut, kuin kuuta nousevaa. SARJAPELEJÄ Kärppiä ja Ässiä vastaan. Ai hitto, että on ihanaa!

Nousu vai nosto ? ;-) Sport ei noussut vaan sport nostettiin isojen poikien mukaan. Vähän kuin itse aikanaan pääsi pallopeleissä vääntämään vanhempien poikien kanssa kun oli parempi kuin muut omassa ikäluokassa.

Ässät-Sport väännöt tuovat lisäväriä liigaan, kabinettisport tulee huomaamaan mitä liigapelit ovat.


En syytä sportia tai muita joukkueita jotka hakivat paikkaa. Syytän liigaa tästä helvetin pelleilystä. Jos Ässät ei olisi näin lähellä sydäntä äänestäisin jaloillani ja lopettaisin liigan seuraamisen vähitellen.
Bisnestä tää on enää, urheilu on sivuseikka.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Tää päätös oli yks farssi ja tuon Ranniston voisi heivata samantien. Varmasti hienoa seurata Mestiksen poffeja, kun voittaja voi mahdollisesti nousta vuoden päästä Liigaan, jos on riittävästi pesty Liigapäättäjien selkää

Niin ja onnea Sportille Liigapaikasta, vaikka jengi ei herätä täällä suunnalla mitään fiiliksiä suuntaan tai toiseen.
 

Bacon

Jäsen
En ole ymmärtänyt miten tämä muka tappaa suomalaisen jääkiekon, voisiko joku kertoa millainen on se tie kiekon kuolemaan?

Urheilullisuuden puuttuminen on tietenkin ikävää, mutta ei tällä isoa merkitystä suomalaiseen jääkiekoon lopulta ole.

Ensinnäkin Mestis tulee kärsimään tästä pahasti. Siellä on joukkueita, jotka tämän päätöksen seurauksena tulee menettämään katsojia isolla kädellä. Ei niitä kiinnosta katsoa merkityksettömiä pelejä. Ja miten Mestiksen kuolema vaikuttaa mihinkään? Noh siellä monet juniorit saavat mahdollisuuden pelata isossa roolissa suht hyvätasoisessa sarjassa. Nyt sen sarjan taso tulee vääjäämättä laskemaan, kun joukkueiden budjetit putoavat. Sieltä on sen jälkeen hirvittävän vaikeaa nousta Liigaan pelaavaan kokoonpanoon. Kyllä sieltä vielä varmasti pelaajia nousee, mutta nouseeko niin paljon?

Toinen on Mestispaikkakuntien mielenkiinto jääkiekkoa kohtaan. Nyt kun se on tapettu niin siellä aletaan tosissaan miettiä jotain muuta paikallista lajia. Ja kun ihmiset siirtyvät seuraamaan muita lajeja, alkaa myös niiden paikkakuntien juniorit harrastamaan jääkiekon sijasta jotain muuta. Ei tätä touhua pidetä pystyssä pelkästää Liigan avulla. Siellä on alempana oltava sarjoja, joista pystyy nousemaan ylöspäin, että olisi jotain mielenkiintoa peleissä. Nyt se kaikki mielenkiinto on viety pois.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
En ole ymmärtänyt miten tämä muka tappaa suomalaisen jääkiekon, voisiko joku kertoa millainen on se tie kiekon kuolemaan?

Urheilullisuuden puuttuminen on tietenkin ikävää, mutta ei tällä isoa merkitystä suomalaiseen jääkiekoon lopulta ole.

Jääkiekkoon kokonaisuutena ei, mutta Liigaan kylläkin ja sitä kautta hiljalleen kotimaiseen lätkään yleensä. Suljetun liigan hyvänä ja huonona puolena Sport voi kikkailla ensimmäisen kauden aivan rauhassa "taloutta kohentaen" millä tahansa joukkueella - ensimmäinen vaasalainen lätkäkausi miesmuistiin on tosiasia ja se takaa täydet katsomot ensimmäiseksi kaudeksi, vaikka joukkue ottaisi Liigajengeiltä turpiin sata nolla. Tosin olen myös varma, että Sport panostaa ensi kauteen paljon ja jalkeille yritetään saada niin kilpailukykyinen poppoo kuin resurssit vain antavat myöten.

Edelleen, toivotan Sportin erittäin tervetulleeksi sisään ja käyn varmasti katsomassa, kun Jyväskylään saapuvat. Fakta on kuitenkin se, että yksi Liigan parhaiten brändätyistä joukkueista lähtee veks, eikä Sportin media- tai urheilullinen panos ole ainakaan ensimmäiseen vuoteen kahteen samaa luokkaa. Jää nähtäväksi, miten homma lähtee kulkemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös