Vaasan Sport 2013–2014: Kohti unelmaa!

  • 1 059 431
  • 2 993

Jertsu#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pakko tuon on olla ensikauden paita. Oikeasti miten logolle voi keksiä noin huonon paikan, aivan roskaa. Tuo on jo sama kuin että sen logon olisi tunkenut vaikka ahteriin..
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itselläni on vain luotto Rässyyn tällä hetkellä melko vähäinen. Jos heikkouksia miettii, niin viime kauden heikkoudet jatkuivat harjoituspeleissä, eli hyökkäyksiinlähdöt ovat niin hitaita, että hyökkäykseen ei usein päästä ollenkaan. Kunnollinen nelosketju puuttui viime kaudella, eikä tälläkään kaudella vielä kunnollista nelossentteriä ole ja se on myös tärkeä osa varsinkin keväällä.

Sportin hitaat lähdöt on puuduttavaa katseltavaa. Samaa mieltä siitä. Tykkään katsoa peliä jossa mennään vauhdilla kuten Törmäsen pelitapa oli. Mutta viiri saatiin tuolla Räsäsen tavallakin. Varmasti se on vielä opettelua uudella joukkueella ja siksi en lähtisi vielä arvostelemaan. Viime kausi oli viime kausi ja nyt lähdetään puhtaalta pöydältä.

Eiköhän tuolta nelosketjukin löydetä. Siihen Kiviniemi tietenkin, Seppelin, Elola jne. Kunhan vastuuta antaa niin pitkä runkosarja kyllä karsii junnuvirheet pois ja keväällä homma toimii. Nelossentterin (mahdollisesta) puuttumisesta en nostaisi myrskyä vesilasiin näin syyskuussa vielä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Oikeasti miten logolle voi keksiä noin huonon paikan, aivan roskaa...

Se on kato sitä, kun myydään ensin nimestä Vaasan pois ja sen jälkeen logokin saa vaihtua rahan edessä. Ehkä rumin paita kyllä koskaan, mutta valitettavasti joka pennoselle on tarvetta ja tähän on tultu. Samppa voi lainata multa sen vanhaa paitaa, niin näyttää paremmalta taas. :)
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toivottavasti muuten tämä ei ole ensi kauden pelipaita. Linkki twitteriin.
Jos Eliteprospects.com on sinne päinkään oikeassa, niin tuo paita #67 on Kuuselan pelinumero. Samppa pelaa tuon sivuston mukaan vanhalla numerollaan 28 millä tahkonnut sekä Sportissa aiemmin että Lukossa ja Ilveksessä. Toivon sydämeni pohjasta että tuo paita on vaan joku molken paita, eikä kaikkien päällä. No, tällä viikollahan tuo selviää...
 

Jertsu#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Rumin paita ikinä on kyllä ne vanhat Wasalandia paidat. Mutta ei niistä sen enempää.

Kyllä sitä tässä jo odottaakin pelien alkua. Pelikiellot tähän alkupeleihin sekoittaa puolustuksen pakkaa varmasti mutta toivoitaan nyt että alkaa voittoja heti alusta tulemaan. Kuitenkin taas jossakin vaiheessa tulee taas synkkävaihe marraskuun tienoilla.

Mutta kyllä tässä luottaen lähdetään seuraamaan kautta, ja aivan varmasti Sport menee pitkälle. Kyllä se on niin on että tää on SE kausi, parempaa mahdollisuutta ei kyllä tule.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Taas yksi spekulaationkohde vähemmän, kun VVV pukee päällensä tutun TuTo-nutun odotetusti.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onnea ja menestystä Sportille tänään alkavaan kauteen yhteistyökumppaneineen ja loistavine kannattajineen. Tehdään yhdessä tästä nyt sitten kausi jota on mukava muistella.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Onnea matkaan veljet! Tämä on pitkään aikaan tärkein kausi, koska nousu sikariporrasosastolle on täysin ja aidosti itsestä kiinni. Usko omiin on taas kova.

Pakko sohaista vielä meitin hyökkäystä. Aika näyttää, tarvitaanko lisäyksi syystä tai toisesta, mutta edelleen olen sitä mieltä, että näillä mennään.

Meillä on jo olemassa todella kova ykkönen...
Kivimäki - Kuja - Krstf

Taitava kakkonen...
Hattunen - Kokkala - Laaksonen

Laajutta viimeistelyyn tuova kolmonen...
Halava - N. Aaltonen - Piispanen

ja taisteleva nelonen...
Nyholm - Köykkiz - Jallu Jr.

Eli, kyllä tuolla on kaikki tarvittavat palikat. Jos jokainen vaan hoitaa sen oman ajatellun tontin, ei meillä hyökkäyksen suhteen ole mitään hätää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kuten tuonne otteluketjuunkin kirjoitin, hiukan kyllä alkaa jo nyt huolestuttamaan tuo meidän ykkösmaalivahdin pelaaminen.
Näytti taas koosteen ja koko kakkoserän näkemäni perusteella todella flegulta maalillaan. Tulee mieleen, että onko paikat kunnossa? Näyttää säästelevän itseään, tai sitten ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.

Irtokiekkoja tippuu myös tasaista tahtia edelleen ja kaveri rokottaa tällä tasolla noista kyllä säälittä, varsinkin jo puolustus pelaa vähän sinnepäin.
Eilisistä en syyttäisi Kuuselaa juurikaan, tosin suurin osa oli sellaisia, jotka pitäisi maalivahdille hyvänä päivänä tarttua.

Olihan se kultakimpale Jartsakin flegun oloinen ylirentoudellaan, mutta hänellä oli se ero, että tarttui. Irtokiekot eivät olleet myöskään päivän sana hänen kohdallaan.

No, annetaan Kuuselalle aikaa, mutta toivon, että perjantaina maalilla aloittaisi Saarela.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Suurin ongelma löytyy puollustuksesta ja sen surkeasti hoidetusta maalinedustapelaamisesta. Otetaan myös liikaa jäähyjä. Hyökkäys toimii, alakerta ei.

Harkkapeleissäkin jätettiin liikaa kaverin miehiä vapaaksi maalineteen ja siitähän Tutokin rankasi eilen. Jäähyjä aivan liikaa. Kuusela pelasi vähän alakanttiin, mutta annetaan nyt edes mahdollisuus. Vähän huonommalakin molarilla saadaan ihmeitä aikaa jos puollustus auttaa molaria.

Hyökkäyksessä tuli onnistumisia laajalla rintamalla mikä oli hyvä ettei numero 28 ratkaise aina pelejä. Ylivoima oli hyvää, paljon parempaa mitä aikasempina kausina. Eiköhän se tästä.
 

fire^soul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings
Itse olen kaksi erää nähneenä sitä mieltä että ei mennyt yhtään varsinaisesti Kuuselan piikkiinä, päinvastoin päästiin aika monesti turhan hyvistä sektoreista vetämään jotka kaikki otti hyvin.

Sensijaan puolustus, ja nimenomaan JOUKKUEpuolustus pissi ihan totaalisesti. Varsinkin hyökkäyspäädystä alaspäin valuessa homma meni turhan monesti solmuun. Sitten sielä oli näitä kunnon sankarijäähyjä jotka pistää kyllä vihaksi. Ihan turhia tyhmiä jäähyjä eikä tee edes kipeää vastustajalle. Kivimäen niittikin selästä ja 3s tilanteen jälkeen. Kankaanpään ihan turha huitaisu mailalle joka ei edes ollut lähelläkään vielä kiekkoa ja siitä 8s AV:llä ja maali. Ja päälle vielä el magnifico ylivoimaa joista kaksi AV maalia! Huhhuh.

Joukkue näytti kurittomalta ja pelitavattomalta. Taitoa löytyy vaikka muille jakaa ja kyllä esim Hattunen on ihan huikea pelaaja tähän sarjaan. Kristof liikkuu ja kädet ja äly loistavia. Uitto oli jokapaikassa ja oikeassa paikassa yleensä.

Jos saadaan kasetti kasaan niin voi olla aika kylmää kyytiä Hokilla täällä perjantaina.
 

Klinga

Jäsen
Kyllä se on puollutus, mikä tällä hetkellä vuotaa.
Kun näitä videoita pääsee katselemaan jälkikäteen on tuo tunne vain vahvistunut.
Fyysisyys on aivan kadoksissa omalla alueella, jonka takia jäädään aina jalkoihin. Maalin edessä tulisi vastustajalla olla tukalaa, mutta enemmän se näyttää siltä, että Sportin omilla puolustajilla on paskat housussa. Makuupaikat on pedattu omille, kun vastustajan hyökkääjät tekee mitä lystää. Pientä huitomista ja mailan vispaamista harrastetaan, mutta sitten annetaan olla. Hei haloo...

Tämän takia tulemme häviämään järjestään Jukureille, Kookoolle, Tutolle ja Jokipojille, joiden hyökkäyksessä on vahvemmat vääntäjät.

Toinen, miksi vastustaja pääsee näin hyville paikoille on, että pelaajien sijoittuminen kentällä on todella huonoa. Jokaisella on oma mies, miksi yhtä jääkiekon perus ajatusta ei osata toteuttaa? Sitten joudutaan huitomaan ja koukkimaan, kun ollaan jääty alakynteen ja otetaan jäähyjä.

Sitten pieni curiositeetti, kun Sportin puolustaja menee taklaamaan, niin mikä näistä yleensä tapahtuu:
1) Taklaus viedään loppuu ja vastustajan pelaaja saadaan horjutettua tilanteesta pois.
2) Taklaus viedään loppuu, mutta vastustajan pelaaja pitää kiekon hallussa.
3) Taklaus viedään loppuu, mutta vain Sportin pelaaja kaatuu ja vastusta pääsee vapaasti kiekon kanssa nousemaan.

Laitan kaikki rahat likoon kohdan 3 puolesta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Eilisen pelin jälkeen tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että Jere Laaksonen pelaa tyystin väärässä ketjussa. Hattunen kärsi eilen a) hitaasta Kokkalasta ja b) Laaksosesta, jonka peliälyssä on suuria puutteita. Laaksonen on maksimissaan alempien kenttien energialaituri. Ehkä Halava korvaa Laaksosen kun palaa.

Köykkä-Luopalla oli eilen - odotetusti - suuria ongelmia pelinopeuden kanssa. Nelossentteri olisi tärkeä palanen. Seppelinillä ja Nässlinillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia pelinopeuden kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuohon mendietan havaintoon. Yksi variaatio voisi olla tietysti Halava-Aaltonen-Hattunen. En nyt ole ihan täysin tuosta Aaltosesta kärryille, mutta hän ilmeisesti juuri on suht nopea??
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tuohon mendietan havaintoon. Yksi variaatio voisi olla tietysti Halava-Aaltonen-Hattunen. En nyt ole ihan täysin tuosta Aaltosesta kärryille, mutta hän ilmeisesti juuri on suht nopea??

Aaltonen on aavistuksen mystinen tapaus minullekin toistaiseksi. Liike on hyvää, mutta kiekollinen potentiaali näyttää juuri tällä hetkellä aika pieneltä. Varppina itsestä kiinni jumahtaako kolmosen keskellä hyväksi allround-sentteriksi vai alkaako laittamaan kiekkoa pussiin ja saa enemmän vastuuta esim. ylivoimalla. Eilen teki pari karkeaa virhettä kyllä.

Kokkala on kiekollisena taitava ja näkemyskin on hyvä, hän ei vain oikein kerkea Hattusen kelkkaan. Eilen Hattunen teki hartiavoimin duunia kulmissa, voitti kiekkoja ja haastoi, mutta jäi yksin. Kokkala ei vain ehtinyt mukaan ja Laaksonen ei vain tajunnut, mitä pitäisi tehdä.

Tuo ylläoleva variaatio voisi olla ok, tai sitten Halava-Kokkala-Hattunen, missä Halava ja Hattunen tekisi kahdestaa peliä ja Kokkala ottaisi vastaiskuja vastaan ja pelaisi enemmän maalinedustalla viimeistelijänä. Tai sitten Krstf-Kokkala-Hattunen. Uskoisin, että Krstf ja Hattunen vapauttaisi toisiaan kulmapelien kautta todella kiitettävästi.

Tässä jälkimmäisessä Mirrin ketjuun tulisi kaksi rightin hyökkääjää; Halava ja Kivimäki ja en tiedä kannattaako se.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kivimäelle kaksi peliä pelikieltoa. Ei kovin ruusuisesti lähde nyt käyntiin tämä kausi.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kivimäelle kaksi peliä pelikieltoa. Ei kovin ruusuisesti lähde nyt käyntiin tämä kausi.

Ei todellakaan. Alkaa kyllä näyttää siltä, että kausi lähtee toden teolla liikkeelle vasta ensi viikon perjantaina, kun keskiviikkona kuitenkin Luceniukset antaa meille käkeen. Huomisesta pelistä pisteet olisivat jo todella iso voitto nykyiseen tilanteeseen nähden.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joo, aika vaikeeksi tää nyt tehdään itsellemme. Josko tohon joku loukkaantuminen vielä keksittäisiin, niin saa vetää ranteet auki ennen ku kausi on päässyt edes kunnolla käyntiin. Tietysti vielä joku Heikkinen, Hattunen tai muu vastuunkantaja.

Aikustenoikeasti. Nyt Rässy saatana sitä kuria. Noi nulikathan hyppii seinille ja silmille. Ei tällä tavalla voi aloittaa kautta. Huomenna ei yhtään jäähyä, eikä varsinkaan ajelua, kiitos.
 

Pedrola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaikki eväät on olemassa että kausi lähtee surkeesti käyntiin, no optimistina huomenna kurssi kääntyy!

Edelleenkin ihmettelen Sportin markkinointia, hieno juttu tämä "ringside yritykset" On aika lailla sitä mitä kaipasin pienyrittäjille..

Mutta vissiin on niin että pitää mahdollisten uusien sponsorien ymmärtää itte soittaa toimistolle? Vähän niinkuin tälläkin palstalla on kehuttu että pelaajien pitää itte ymmärtää ilmoittaa halu pelata Sportille :)
Viittaan siis siihen mitä aiemmin olen kertonut että firmani on ollut jo monta vuotta kauskortti rekisterissä mutta vieläkään ei ole kertaakaan edes yritetty mitään lisämyyntiä..

Vaikka nyt toitotetaan että Liiga on auki ja mahdollista nousta myös tämän kauden jälkeen niin uskon että nyt se on tehtävä! Jos ei Sport voita mestistä niin voidaan vaan toivoa että sen voittaa joku joka ei kelpaa Liigaan.

Eli nyt on Rässyn saatava pakka kasaan ja pelaamaan joukkueena ja sitten nämä suuret sponsorit kustantavat keväällä yhden kentällisen huippuja, tätä kauttaa ei vaan saa hävitä! Mestis on niin nähty, ja vielä enemmän jos Kookoo poistuisi ylemmälle tasolle. Ja jos niin onnellisesti kävis että Sport hoitais homman kotiin niin kyllähän sääliksi kävis KK, Jukurit, TUTO, JKP faneja/seuroja. Toiminta edellytykset sen jälkeen mestikses on aika paljon heikommat, jos ei sitten Liigasta lähde joku muukin KHL..
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onhan tämä surullista. Ensin helvetin kova odotus ja hypetys ja ennen kuin ensimmäinen pelikään pääsee vauhtiin niin jo on jätkiä sivussa. Ensimmäisen ottelun jälkeen tappio ja taas lisää jätkiä sivuun. Ei tämä nyt näin voi mennä. Missä on koutsin vastuu? "No nyt on vähän höyryjä päästetty" Huomenna turpaan vajaalla kokoonpanolla ja kahden ensimmäisen kiekan jälkeen kärkeen jo kuusi pojoa. Rakenna siinä nyt uskottavaa The Nousukautta perkele.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sporttikotka, ei näitä sarjoja avauskierroksilla voiteta, vaikka kivahan se olisi tietysti voittaakin ja vaikeaksi tämä alku itsellemme tehdään sen suhteen.

Pedrolan viesti jotenkin avasi ainakin mun silmät. Sitä on tullut alitajunnassa jotenkin valmistauduttua niin kovaa nousuun, että en ole edes ajatellut, että yksi ihan oikeasti poistuu sarjasta tämän kauden päätteeksi, ehkä!
Tuo on uhkakuva, jolle ei haluaisi edes avata silmiään. KooKoo pois sarjasta, ei ketään tilalle ja ensi kaudella pelattaisiin näitä pohjois-koreoita ja jopa mahdollisesti virolaisiakin vastaan. Ei saakeli, kyllä laskee sarjan kiinnostavuus ja tuo näkyisi varmasti jo sponsoroinnissakin. Ainakin yleisömäärissä. Sama tietty Jukureilla ja KooKoolla, jos Sport nousee. Aika isoilla panoksilla siis pelataan. En ollut ihan oikeasti edes ajatellut, että yksi onkin mahdollisesti poissa jo ensi kaudella. Ei voi kuin toivoa, että se on Sport.

Toinen oikea uhka on se, että nyt ollaan lanseerattu the kausi ihan virallisestikin. Jos sitten ei olla edes lähellä nousua keväällä, mitä tämä aiheuttaa sponsoroinnissa? Onko jo liian kauan ja nyt kovilla sanoilla markkinoitu nousua? Riskit ovat aika kovat siten. Ei voida siis vaan sanoa, että jos ei nyt (-kään), niin ehkä sitten ensi kaudella. Tällöin hypätään mahdollisesti täysin tuntemattomaan, koska nyt sumutetaan the kautena. Tätä korttia en haluaisi millään kääntää, tuskin kukaan muukaan.

Toivotaan nyt, että kun saadaan jätkät kakulta ja Halava telakalta, päästäisiin hyvään flow-tilaan ja tuloksellisesti mentäisiin omia teitä. Materiaali on kunnossa, nyt se pitää vaan ulosmitata jätkistä joukkueena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös