Vaasan Sport 2011–2012: Kohti parempaa – osa 2

  • 583 917
  • 1 738

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Katseet kohti tulevaa. Toivottavasti moni tämän vuoden joukkueesta jatkaisi pelaamista täällä. Potenttiaalia on vaikka mihin kuten olemme nähneet. Nykyisistä pelaajista sopimus ensikaudesta on seuraavilla:

Erno Suomalainen (mv)
Tomi Kankaanpää (p)
Kai Lehtinen (p)
Mika Kujanpää (h)
Erik Riska (h)
Juho Iloviita (h)


Ensimmäinen ja tärkein palanen olisi saada Puurulalle mieluummin 2+1 mallinen sopimus. Todella hyvä maalivahti. Nuorista pakeista nostaisin esille Miika Koiviston, Äkkiä pitkää sopimusta eteen, ettei "karkaa". Pari vuotta Mestistä tekee hänestä kelpo pelaajan(joka hän on jo nyt). Sitten, jos joitain tästä menetetään liigaan ja muualle, Tässä haettu muutamia nimiä liigan puolelta, jos sattuis "tärppäämään":

Robert Nyholm (HIFK) Olisi Pietarsaaresta eli sopisi "koko pohjanmaan Sportiin".
Mikael Salmivirta (HIFK-A)
Mika Erkkilä (HPK-A)
J-M Juutilainen (Jokerit) Nuori nälkäinen sentteri, jolle vuosi vastuullisessa roolissa Mestiksessä kasvaisi "korkoa".
Niko Kallela (KalPa-A)
Harri Pälve (Kärpät-A)
Juuso Antonen (Tappara) Jaksaako vääntää jämä minuuteista liigaa vai tuleeko hakemaan vastuuta ja kokemusta?
Samuli Virkkunen (Ässät) Voi kyllä olla liian iso "vonkale", että Ässät päästäisi pois. Sitten Ässiltä 3 vuoden soppari kouraan ja ensimmäinen vuosi Sportissa kasvamassa korkoa a`la Järvinen.

Kuten huomaamme talous etusijalla jälleen pelaaja hankinnoissa, joka on hyvä asia. Ovat nimet muuttuneen edelliskausiin nähden.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Vaasan Sport 2011 - 2012: Stögön johdolla kohti unelmaa!

No nyt tuli parempi alustus. Kiitoksia!

Viime kaudella (09-10) tähän samaan aikaan pähkäiltiin seuran tulevaisuutta ja missä me ollaan kaudella 2010 - 2011. Tuli Stögö (kiitos minun! *hymiö*) ja pelaajahankinnat olivat luokkaa: "Missä pelaa?" Tämä kevät kaiken todisti. Välierissä kaatui Liiga-KooKoo ja liigavalmentajat. Finaalit on vielä kesken ja jos takkiin tulee, meidän joukkueesta saa olla helvetin tyytyväinen. Miettikää nyt uusiksi: Tamin miljoonajoukkue putosi ekalla kierroksella ja konkurssi oli oven takana. Eräät veljet saivat paikattua niin, ettei laiva uponnutkaan. Vaasaan saapui kokematon valmentaja ja kokemattomat pelaajat. Lopputulos: Stögön junnujoukkueella finaaleihin. Tuohon ei moni pysty. Vaan mitkä ovat meidän tulevan kauden tavoitteet? Mihin päättyy tuleva kausi? Mestaruuteen ja liigakarsintoihin? Sitä miettiessä voidaan pähkäillä tulevan kauden pelaajistoa.

Mistä lähdetään liikkeelle? Tähän mennessä ensi kauden sopimuksia löytyy seuraavilta pelaajilta: Erno Suomalainen (mv), Tomi Kankaanpää (p), Kai Lehtinen (p), Mika Kujanpää (h), Erik Riska (h) ja Juho Iloviita (h). Eli samma på finska: Kaikki ne "kokeneet" pelaajat puuttuvat listalta, toistaiseksi. Minkälainen rosteri meillä voisi olla kasassa tulevaa kautta ajatellen?

Jaatinen - "Ykkössentteri"/Suonpää - Hölli
E. Heikkinen - "Ruma pakki"

"Laituri" - Suonpää/Takala - Nabb
Tuohilampi - Uitto

Halava - Kujanpää - Iloviita/Piispanen
Koivisto/Lehtinen/Kankaanpää - Taimi

"Junnu"/Riska - Riska/Takala - Kiviniemi

MV: Puurula, Peltonen, Suomalainen

- Ykkössentteriksi kaipailisin vähän jotain uutta. Siellä on viime kausina ollut ainoastaan puolustavia senttereitä. Jotain sellaista ylivoimamoottoria tuo huutaa. Iso-Fugin paluuta odotellessa, mutta vetää jälleen kerran hienoa kautta Allsvenskanissa, että hintalappu on tällä hetkellä meille liian korkea. Kenet me sitten napataan? Ehdotuksia?
- Rosteri huutaa myös uutta puolustajaa. Tämä kausi on osoittanut sen, etteivät pojat ole pystyneet suojelemaan maalinedustaa tavalla, kuin olisi pitänyt. Jotain luokkaa "Henrik Forsberg".
- Laiturit onkin sitten kinkkisempi juttu. Toisaalta Jaatinen tuskin saa mitään liigasopparia ja Hölli on siinä ja siinä. Nabbia on huhuiltu Allsvenskaniin. (Vai Elitserieniin? *hymiö*) Joku fyysinen, mutta myös jonkinsortin maalintekijä olisi haussa. Ehdotuksia? Robert Nyholm voisi olla täydellinen pelaaja.

Siinä näin ensi alkuun. Toivottavasti näitä ei tarvitse kauan miettiä, vaan saataisiin nopealla aikataululla tiedotusta uusista soppareista.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joopajoo...luulen että tämän kauden jälkeen monet liiga-A-junnut tulisi mielellään Vaasaan. Hyvä koutsi, hyvä yleisö, hyvä sarja? jne.

Itse toivon ainakin että mun suosikkipakki numero yks jatkaa, eli Tommi Taimi. Huikee nuori soturi. Sanoin jo silloin syksyllä että siinä on kova pelimies...ja kyllä poika on pelannut kovia minuutteja. Taistelee kuin tiikeri vastustajan siniviivalla. Rohkea pelaaja ja joskus tietenkin tulee ns "shit happens", mutta "so what?". Voin sanoa ett Taimi on pysäyttänyt varmasti satoja vaarallisia vastahyökkäysiä tänä vuonna kun hän rohkeasti yrittää pysäyttää vastustaja jo hyökkäyssiniviivalla. Pinnojakin on tullut ihan mukavasti...ja poika on jotain 21 v! Jatkopahvi malli 10+5.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse toivon ainakin että mun suosikkipakki numero yks jatkaa, eli Tommi Taimi. Huikee nuori soturi.

Tähän on helppo yhtyä. Loistava pelaaja jolla loistava tulevaisuus edessä. Hänestä tulee mielestäni muuten päivä päivältä enemmän ja enemmän mieleen Kimmo Timonen.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Älkää nyt hyvät ihmiset unohtako Mäkisen Tonia ensi kauden kuvioista. Todella vahvaa työtä kentällä kaikissa peleissä, joissa on kentällä esiintynyt.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Houkuttelisin entisen pelaajamme, joskus vierekkäisillä paikoilla lentokoneessa kanssani istuneen Forsbergin Jukureista takasin Vaasaan. Kertoi silloin seuran hoitavan helvetin hyvin pelaajien asiat. Toinen jota Jukurteista halajaisin olisi oma poikamme Hietaharju. Kaverihan on kasvanut aivan helvetisti Mikkelissä ollessaan. Jos vielä voisi ryöstää niin olisihan Koivisto paluumuuttajana myös tervetullut.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Hietaharju olisi hyvä, ja miksi ei Hakomäki?
Muuten en tiedä kannattaako hakea staroja? Eli upo-uusia palkkasotureita kanadasta y.m. Se ei sovi kuvioon tämänhetkiseen me-teamiin. Olen enemmän sen puolella että mahdolliset ex sportpelaajat ja jokunen nuori lupaus.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Houkuttelisin entisen pelaajamme, joskus vierekkäisillä paikoilla lentokoneessa kanssani istuneen Forsbergin Jukureista takasin Vaasaan. Kertoi silloin seuran hoitavan helvetin hyvin pelaajien asiat. Toinen jota Jukurteista halajaisin olisi oma poikamme Hietaharju. Kaverihan on kasvanut aivan helvetisti Mikkelissä ollessaan. Jos vielä voisi ryöstää niin olisihan Koivisto paluumuuttajana myös tervetullut.

Jatkoajasta löytyvässä haastiksessa Hönö puhelee, et valmistui ammattikorkeasta joulun tienoilla ja saman tien sai työpaikan Mikkelistä, jossa on muutenkin viihtynyt hyvin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Jatkoajasta löytyvässä haastiksessa Hönö puhelee, et valmistui ammattikorkeasta joulun tienoilla ja saman tien sai työpaikan Mikkelistä, jossa on muutenkin viihtynyt hyvin.

Tokkopa tuo jää työstä kiinni Vaasassakaan. Viihtynyt hyvin... Ootko tosissasi? Eniten huolestuttaa, jos Kikkelistä on löytynyt joku takakireä mielitietty joka ei ymmärrä omaa parastaan muutossa Vaasaan.

Hyvin on Hietaharju pelannut. Ei toki ollut yllätys.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eli upo-uusia palkkasotureita kanadasta y.m. Se ei sovi kuvioon tämänhetkiseen me-teamiin.

Osittain samaa mieltä, sillä maailma on muuttunut sen verran, että oikeasti hyviä kanukkeja ei enää Suomeen niin vaan tahdo saada houkuteltua. Mutta tos taidot ja ennenkaikkea asenne on oikea niin sitten joku vähän kokeneempi kova nikkari voisi olla perusteltua signata ainakin siinä vaiheessa, kun ollaan oikeen valmiita liigakarsintoihin. Tarkoitan sellaisia MacNeilin ja Cabanan tyylisiä kavereita, jotka oikeasti ottavat joukkueen omakseen ja vetävät joukkuetta omalla urheilullisella esimerkillään. Taas vastaavasti Dickenson ja McGregor eivät oleet samalla tavalla joukkuepelaajia - vaikka hyvin pisteitä tekivätkin, niin joukkue ei pärjännyt. Sellaista miinaa pitää tulevaisuudessa karttaa kuin ruttoa.

Kanadalaisten erikoisvahvuus piilee kovuudessa, maalinteossa sekä erikoistilannepelaamisessa, eli kaikki pelin niitä osa-alueita, joita menestyvä joukkue tarvitsee, mutta jotka eivät ole aina suomalaisen pelaajien kirkkaimpia vahvuuksia. Aina kannattaa kartoittaa, mitä nikkarimaasta olisi saatavilla.

Edit: 10.4.2009 Sport-Ässät: 59.13 2-2 Justin Aikins (Josh Prudden, Toni Sihvonen) IM ;)

6. liigakarsintapeli löytyy pelikoosteet vielä kotisivuilta, jos haluaa tärinää kaijuttimiin. Oli se lähellä, huh huh.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä viimeistä finaalia odotellessa ajattelin tehdä oman katsaukseni tämän kauden pelaajista, että keille antaisin jatkosopimuksen ja ketkä ovat jo näyttönsä antaneet. Otin mukaan myös a-nuorten tämän kauden joukkueen ja keitä sieltä voisi nousta ensi kaudella edustukseen.

Tällä hetkellä ensi kaudelle sopimuksen omaavat pelaajat:

Juho Iloviita (F)
Mika Kujanpää (F)
Erik Riska (F)
Erno Suomalainen (G)
Tomi Kankaanpää (D)
Kai Lehtinen (D)

Kaikkien sopimus on kauden 2011-2012 loppuun asti kestävä. Kujanpää ja Iloviita ovat melkoisen varmoja kolmoskenttään ja Riska neloseen. Suomalainen jatkaa luultavasti a:ssa vielä ensi kauden. Kankaanpää ja Lehtinen kuuluvat luultavasti niiden pelaajien joukkoon, joita kierrätetään kolmospakkipari-katsomo välillä.

Sportin tämän kauden sopimuspelaajat, joiden sopimus päättyy tähän kauteen:

Maalivahdit:
Joni Puurula ------------- Jatko
Aaro Peltonen ----------- Pitkä jatko
Mikko Rossi ------------- Ei jatkoa

Puolustajat:
Jouni Aalto ------------- Ei jatkoa
Eetu Heikkinen --------- Pitkä jatko
Tuomas Immonen ------- Ei jatkoa
Toni Mäkinen ----------- Jatko
Tommi Taimi ----------- Pitkä jatko
Kristian Tuohilampi ----- Pitkä jatko
Antti Uitto ------------- Jatko
Markus Talas ---------- Jatko

Hyökkääjät:
Anton Fogström ------- Jatko
Mika Halava ----------- Pitkä jatko
Tomi Heikkilä ---------- Ei jatkoa
Antti Hölli ------------- Pitkä jatko
Antti Jaatinen --------- Pitkä jatko
Jani Kiviniemi ---------- Jatko
Henri Manninen -------- Jatko
Juuso Mörsky ---------- Ei jatkoa
Kim Nabb -------------- Pitkä jatko
Markus Piispanen ------ Pitkä jatko
Pete Suonpää --------- Jatko
Tuomas Takala -------- Jatko
Christian Sundman ---- Ei jatkoa

A-nuorista ensi kaudeksi edustukseen:

Miika Koivisto --------- Pitkä sopimus

Tällä miehistöllä muotoilisin kokoonpanon seuraavasti:

1. Jaatinen - Suonpää - Hölli
----Taimi - Heikkinen

2. Halava - Takala - Nabb
----Tuohilampi - Uitto

3. Piispanen - Kujanpää - Iloviita
--Kankaanpää - Koivisto
--Lehtinen
--Mäkinen

4. Kiviniemi/Fogström - Riska - Manninen

Puurula
Peltonen
Suomalainen

Tästä joukkueesta ainakin Hölliä ja Nabbia ollaan huhuttu lähtevän muualle. Puurulan pitäminen saattaa olla vaikeaa sillä varmasti löytyy kysyntää liigasta. Tällä kaudella opittiin, että maalivahtiin kannattaa sijoittaa, joten Puurulan lähtiessä tilalle pitää hankkia joku hyvä, mutta ei liian kallis.

Joukkueessa olisi tämän suunnitelman toteutuessa 25 sopimuspelaajaa (3 maalivahtia, 9 puolustajaa, 13 hyökkääjää). Omia kasvatteja joukkueessa olisi 8 pelaajaa. Maalivahdit olisivat valmis, kuten myös puolustajat. Hyökkäykseen voisi hankkia joitakin nuoria vahvistuksia, joista voitaisiin saada jopa tulevaisuuden runkopelaajia.

Tässä muutamia, joista osa on tässä ketjussa jo mainittukin:

Joonas Nättinen (Blues)
Robert Nyholm (HIFK)
Aatu Hämäläinen (HPK)
Jan-Mikael Juutilainen (Jokerit)
Olavi Vauhkonen (Jokerit)
Jonne Virtanen (JYP)
Toni Hyvärinen (KalPa)
Nico Aaltonen (Lukko)
Jesse Rohtla (Pelicans)
Juuso Antonen (Tappara)
Nestori Lähde (Tappara)
Robin Bergman (TPS)

Höllin ja Nabbin lähtiessä, tästä listasta saisi miehiä ylempiin kenttiin ja tietysti voi ottaa alempiin kenttiinkin ja saisi jallun ja fugin lähettää vaikka Hermekseen. Senttereistä on eniten pulaa ja Juutilainen tai Rohtla olisivat melko täydellisiä meidän joukkueeseen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Uskoisin, että Ässät tekee kasvatilleen Taimelle ja mahdollisesti myös Halavalle kunnollisen sopimustarjouksen. Ainakin toimisto on hyvin tietoinen Taimen kehityksestä.

No, se nähdään sitten, kun sopimuksia aletaan julkistamaan. Taimen menetys olisi kyllä takaisku Sportille, samoin Halavan. Eiköhän tästä vielä liigaan nousta, niin kyllä ne sitten täällä pysyy. Eikös se ole aivan sama missä liigajoukkueessa pelaa?
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän Taimi pelaa jo niin miehen ottein, että en usko mestiksen olevan hänelle enää hyvä sarja ensi kautta ajatellen. Hänen oman kehityksen vuoksi toivon hänelle liigapaikaa ensi kaudeksi. Toki hän on kova menetys, ja uskon että hänellä on myös haluja pelata Törmäsen joukkueessa.

Joka tapauksessa, tässä on pelaaja josta tullaan vielä kuulemaan ja rahkeita on vaikka minkälaiseksi liideriksi.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eiköhän tämmöiset spekuloinnit kannata laittaa jäihin siihen saakka, kunnes ensi kauden sarjataso on selvillä. Tai sitten edes ottaa huomioon se seikka, että näitä ihankivoja Mestis-nimiä pyörittelemällä liigassa tulee käkeen aika pahasti.

Vai ette kai te oikeasti noin alistuneina lähde edustamaan koko Mestistä? Oikeasti. Ettehän?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Heitetään nopeasti ranskiksin uusia naamoja, joita näkisin mielelläni ensi kaudella meillä.

- M.Norja (KiVa), jos Puuru vaihtaa maisemaa
- J. Immonen (JokiPo) korvaamaan T.(=telakka) Immosen. Toisi fyysisyyttä, jota meiltä nyt puuttuu
- V.Peltosuo (KiVa) Mestiksen suurin puolustaja toisi erikoistilanteisiin hyviä apuja
- L. Arima tulevaisuuden pelaajia, kasvamaan uudeksi Taimeksi
- T.Laine (TuTo) floppijoukkueen ainoita onnistujia. Voi pelata niin keskellä, kuin laidallakin. Liigatasoa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Heitetään nopeasti ranskiksin uusia naamoja, joita näkisin mielelläni ensi kaudella meillä.

- M.Norja (KiVa), jos Puuru vaihtaa maisemaa
- J. Immonen (JokiPo) korvaamaan T.(=telakka) Immosen. Toisi fyysisyyttä, jota meiltä nyt puuttuu
- V.Peltosuo (KiVa) Mestiksen suurin puolustaja toisi erikoistilanteisiin hyviä apuja

Kolme ensiksi mainittua sytyttivät lampun myös minun päässäni. Ihan kelpo hakuja kaikki. Itse olen tässä pari päivää ollut Kärppien haaskalla, ja 25-vuotias keskushyökkääjä Veikko Karppinen voisi olla myös hyvä haku Mestikseen. Siellä ei ole Kärppien jarrukentissä oikein lahjat päässeet esille, ja jos oletetaan että Kujanpää nousee kakkossentteriksi niin Karppinen voisi olla uusi kolmossentteri ja Kujanpään kirittäjä. The Kautta silmällä pitäen, onko sitten tuleva kausi vai mikä, mutta voisi vaikka parivuotisellakin ottaa perusvarman Ilkka Mikkolan tuomaan rauhaa meidän nuorekkaaseen alakertaan, mikäli vaan konkarilla nälkää riittää. Se on selvä, että muutama perusvarma liigapeluri tarvitaan nuoren "koohottajajengin" tueksi, mikäli meinataan nousta. Aina parempi mikäli vielä pohjanmaan pojat Luomala ja Kuusela tulevat tekemään ne ratkaisevat maalit ;)
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt ei saa päästää mopoa keulimaan edes nettipalstalla. Jos kokemusta joukkueeseen halutaan, niin jatko Suonpäälle, Takalalle, Puurulalle ja Uitolle ratkaisee sen.

Ensin tietysti kiinnostaa se, että ketkä saadaan jatkamaan tästä joukkueesta. Sanoisin että 1/3 joukkueesta saisi vaihtua joko siksi, että taso ei riitä tai siksi, että turha alkaa kilpailemaan isompien seurojen kanssa heistä.

Mistä Törmänen löytää lisää tommitaimia ja kristiantuohilampia? Aivan helkkarin hyviä hankintoja olivat suoraan A:n liigasta. Toki sitten mukana oli hutejakin mutta halpoja huteja.

Kujanpään ketju olisi mukava saada pidettyä kokonaisuudessaan.

Ensi kaudella mielestäni tärkeintä Sportille on:

- saada muutama junnu ajettua sisään Mestikseen (Iloviita, Koivisto, Suoranta?)
- saada kotietu playoffseihin.
- pitää A-junnut liigassa.
- tehdä voittoa
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Nyt ei saa päästää mopoa keulimaan edes nettipalstalla. Jos kokemusta joukkueeseen halutaan, niin jatko Suonpäälle, Takalalle, Puurulalle ja Uitolle ratkaisee sen.

Maalinsuulle ei tosiaan voi olla mitään muuta ykkösvaihtoehtoa kuin Puurula, se on totta. Toisaalta myös Peltonen tarvitsee peliaikaa ja on liian iso kultakimpale päästettäväksi muualle. Ehkä runkosarja tasaisemmalla peluutuksella ja sitten Puuru ottaa enemmän vastuuta kevättä kohden, kuten tänäkin vuonna.

Suonpää on näin kunnossa ollessaan pätevä ykkössentteri, mutta Takalan jatkosta en menisi takuuseen. Voisiko jopa olla niin, ettei oikein ole Stögön luottomiehiä? Ainakin "Takku" saa parantaa aikalailla tulevaisuutta ajatellen.

Pahin tosiaan mitä nyt voi sattua on, että Sport yritetään kupata tyhjäksi, joten toivotaan että runko todella saadaan pidettyä, ja Stögö onneksi näköjään tietää, mitä tulevaisuuden nimiä tänne kannattaa ottaa lähtevien tilalle. Mutta liigakarsintoja silmällä pitäen myös muutama viileä mutta innokas liigamies tarvitaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Niin, nythän on oletettavasti haasteena myös se, että nykyisen joukkueen "junnujen" hintalappu saattaa olla monen kohdalla kohoamaan päin, runsaastikkin. Ja on myös todellinen haaste löytää tälläisiä Stögön hakuja A:sta kuten Taimi & Tuomilampi.. Ei ole todellakaan ilmiselvää, että nämä A:ssa hyvin pelanneet jantterit tekisivät joka vuosi tälläisiä läpimurtoja, mitä esimerkiksi edellä mainitut kaverit.

Kokenutta osastoa olisi tosiaan onneksi hiukan omastakin takaa ja vähän jokaiselle pelipaikalle. Jatkot siis ehdottomasti: Puurula, Uitto, Suonpää ja vieläkö se Takalan luistin jaksaisi painaa. Toivottavasti Suonpäälläkin riittää vielä motivaatiota reenata kesää myöden, että putki kulkisi vähintään tämän kauden malliin.

- Puollustuksessa tulisi ehdottomasti saada pidettyä Heikkinen & Taimi kaksikko
- Hyökkäyksesä Kujanpään trio kokonaisuudessaan (Halava-Kuja-Piispanen)
- Toivottavasti Hölli haluaisi jatkaa kehittymistään täälä. Eikä taida olla kyllä esim. fysiikaltaan vielä liigan ratkaisuroolin pelaajia, joten miksipä haluaisi täältä yhden hyvän kauden jälkeen pois. Jaatinen jatkoa myös, ensi kausi sitten ilman loukkaantumisia, niin hyvä tulee.
- Bergman, jos hinta kohdillaan, kelpaa. Kaverin taso kuitenkin tiedetään ja ihan taitava ja nopea pelaaja Mestikseen.
- Jos Nabb ei vain lähde muualle, niin on pleijareissa esittänyt sen verran hyviä otteita ja luistelua, tehden samalla muutamia tärkeitä maaleja, että jatkoa jatkoa, omakin vielä.

Tuossa nyt muutamia nimiä. Vaikka sen verran on kiitollisuuden velassa joukkueelle, että tuohon pitäisi melkein luetella koko jengin nimet. Mutta tuossa nyt runkoa alkuun. Ja tuolla oltaisiin taas todella pitkällä!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Väsyttää, niin en jaksa lainata, mutta tuohon diablon viritelmään: Onhan se niinkin, että joukkueen onnistunut kasaaminen vaatii tiedon ja taidon lisäksi myös tuuria, eikä ole sanottua, että sitä riittää jatkossa yhtä paljon noissa junnuhauissa. Toki siirtyminen A-junnujen liigasta Mestikseen on aika ideaali jääkiekkoilijan kehityksen kannalta. Tietysti meillä on omissa A-junnuissa mm. Iloviitaa ja Suorantaa ym. joille ensisijassa toivoisi löytyvän käyttöä Sportin kokoonpanoista. Mutta vaikeaa on myöskään kieltäytyä muiden liigaseurojen vastaavista, kenties vielä lupaavemmista pelureista, joille taas liigapelit edustustasolla ovat utopiaa. Pori-Helsinki -linjaa lähinnä kyttäisin.

5-6 ketjullista ukkoja tarvitaan ainakin jos suht rauhallisin mielin aiotaan jatkossa päätyyn saakka mennä. Miljoonaa ei tarvitse likoon laittaa, mutta laaja rosteri pitää olla, että on terve kilpailu pelipaikoista sekä riittävän laadukkaita korvaajia aina mahdollisille ja ikäville loukkaantumisille. Käytännössä voidaan toki laskea homma niin, että viitos- ja kuutoskenttä on meidän A:n kaksi syömähammasketjua. Mutta kuten aiemmin peräänkuulutin, niin sitä rutinoitunutta liigatason 'papparaisosastoakin' saisi olla ottamassa johtoa ja rauhoittamassa peliä silloin kun jatkossa näitä kauden tärkeimpiä pelejä pelataan.

Mestaruus kyllä lisää riskiä sille, että näitä meidän poikia yritetään heti viedä täysammattilaisiksi silläkin uhalla, ettei peliaikaa kirkkaiden lamppujen alla sitten lopulta tulekaan. Pelaajat tietysti tekevät omat ratkaisunsa, mutta toivottavasti toimistolla ymmärretään kuitenkin se, ettei homma voi toimia niin, että meillä käy täällä kavereita kehittymässä vuoden verran nostaakseen henkilökohtaisia liigaosakkeitaan. Sellaiselta pohjalta Sportin liiganousu on tuhoon tuomittu. Avainpelaajat pitäisi pystyä sitouttamaan 2-3 vuodeksi kerrallaan. Siinä on kyllä tekemistä. Onneksi meillä on nyt sentään pelaajapiirien arvostama valmentaja, ja se kait on myyntivalteista se tärkein..

Taimi on esimerkiksi varmasti niitä kavereita, joiden jatko on vaakalaudalla mahdollisen liigakontrahdin vuoksi. Samoin Heikkisen Eetu on epäilemättä tällä kaudella nostanut osakkeitaan scouttien papereissa. Tuohilammen uskon olevan melko varmasti maisemissa vielä ensi kaudellakin. Hyökkäyksessä Halava ja Piispanen samoin. Molemmissa on potentiaalia kehittyä varsinaisiksi maaliruiskuiksi. Halava-Kuja-Piispanen saattaa nousta ensi kauden 'tuomiopäivän ketjuksi', mikäs olisi sen hienompaa! Bergman varmasti katselee mahdollisuudet tarkkaan. Jaatinen ja Hölli lienevät kaikesta huolimatta mahdollisuuksien rajoissa myös jatkajia. Nabb lienee fifty-sixty. Suomessa seura on epäilemättä jatkossa vain ja ainoastaan Sport.

Ps. Oliskohan Pernaan Jussi valmis tekemään puurulat?
 
Viimeksi muokattu:

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jatkossa saattaa muuten olla vaikea lähteä kasaamaan joukkuetta tavoitteella, "kotietu pleijareissa". Tämän kauden jälkeen vaasalaiselle yleisölle ei taida muut tavoitteet kelvata kuin mestaruus ja liigakarsinnat. Tosin kuten ollaan nähty, sen voi tehdä hyvin monella tavalla ja toivotaan että mopossa pysyy etupyörä maassa ja kädet sarvissa jatkossakin.

Ehdottomasti samaa mieltä, että runkopelaajat (nuoret ja kokeneet) pitää saada sitoutettua 2-3 vuodeksi. Paikkoja ja muita vahvistuksia voidaan sitten ottaa lyhyemmäksikin aikaa. Tällä en tarkoita mitään farmilainarallia vaan loppukauden sopimuksia/lainoja. Vahvistuksillahan ei sinänsä "tee mitään" syksyllä vaan vasta kevään ratkaisupeleissä.

Lisäksi olis varmaan viisasta jo alun alkaen säästää riittävästi budjettia keväälle ja hakea hieman tämän kauden tyyliin riittävä määrä todellisia vahvistuksia siirtorajan kynnyksellä. Ideaalitilanne varmaan olisi, jos tämän joukkueen runko sitoutuisi muutaman vuoden projektiin ja ensi vuonna vielä tavoiteltaisiin kokemusta liigakarsinnoista ja kaudella 2012-2013 sitten selkeästi jo paikkaa liigasta. Kuitenkin samalla mentaliteetilla kuin tänäkin vuonna, että kaikki otetaan vastaan mitä saavutetaan.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jatkossa saattaa muuten olla vaikea lähteä kasaamaan joukkuetta tavoitteella, "kotietu pleijareissa". Tämän kauden jälkeen vaasalaiselle yleisölle ei taida muut tavoitteet kelvata kuin mestaruus ja liigakarsinnat.

Vuosi sitten kirjoiteltiin, ettei vaasalaisyleisölle kelpaa muu kuin mestaruuden tavoittelu koska sitä oli haettu edellisilläkin kausilla. Hyvin näytti kelpaavan muutkin tavoitteet.

Gloryhuntereita ja haihattelijoita ei saa ikinä enää kuunnella toimistolla. Samat henkilöt jotka vannoivat vuosi sitten etteivät käy katsomassa mitään junnujoukkuetta jonottavat nyt ihan hiessä matsilippuja kioskeilla nähdäkseen sen "junnujoukkueen" pelejä.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vuosi sitten kirjoiteltiin, ettei vaasalaisyleisölle kelpaa muu kuin mestaruuden tavoittelu koska sitä oli haettu edellisilläkin kausilla. Hyvin näytti kelpaavan muutkin tavoitteet.

Gloryhuntereita ja haihattelijoita ei saa ikinä enää kuunnella toimistolla. Samat henkilöt jotka vannoivat vuosi sitten etteivät käy katsomassa mitään junnujoukkuetta jonottavat nyt ihan hiessä matsilippuja kioskeilla nähdäkseen sen "junnujoukkueen" pelejä.

Runkosarjassa jäätiin katsojatavoitteista kuitenkin, että ei se ihan satasella uponnut yleisöön kuitenkaan. Totta kai nyt on jengi jonottamassa lippuja, kun menestystä tulee, ja helvetin hyvä niin. Kuten sanoin, pitää keulan pysyä tukevasti maassa, eikä lähteä joukkuetta rakentamaan tamimaisella yltiöpäisyydellä. Mutta vaasalaiset ovat nyt nähneet, että menestyä voi toisenlaisistakin lähtökohdista, niin enää ei selitykseksi käy mitkään välivuodet. Siis tavoitteenasetannassa. Ei tämä tarkoita silti sitä, että joukkuetta pitäisi/saisi rakentaa sen tulevaisuutta uhaten.

Jääkiekkoyleisö (eikä vähiten vaasalainen) elää menestyksestä, mestiksessä se tarkoittaa käytännössä liiganousua. Toisaalta hienoa, että myös mestaruudelle on alettu antaa jonkin verran arvoa, ettei ainut mahdollisuus menestyä ole nousta liigaan.

Olen nimenomaan samaa mieltä sun kanssa, eli hommaa ei saa rakentaa talous ja tulevaisuus uhattuna, mutta toisaalta on tärkeää saada myös suuri yleisö kiinnostumaan jo alusta saakka. Kuten sanottua, nyt on nähty että keinot on monet ja tälle nykyiselle tiellekin löytynee jo ens syksynä paljon enemmän kannattajia. Pikkuhiljaa nousujohteisesti kohti oikeaa menestystä.

Mutta hei, tämäkin kausi on vielä pahasti kesken !!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös