Vaasan Sport 2008-09

  • 600 517
  • 2 328

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis mitä? Johan on maailmankirjan sekaisin. Onko Martin St. Pierre tulossa Sportiin? Olisi kyllä varmasti kaikkien aikojen kovimmista mestiksessä pelanneista ulkomaalaisvahvistuksista. No nyt en enää ihmettele, miksi Sportin pitää saada kerättyä lisää rahaa 200.000 euroa.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Mukava olisi kuulla lisää Kokkolan seudulta herra Uskin otteista kuluvalla kaudella! Missä roolissa on pelannut ja millaisilla tehoilla? Entäpä miten on kaverin liikkeen kanssa? Pelisilmä varmasti vielä on tallella.

Pahottelut sinne Kokkolan suuntaan vaikka se ei tähän ketjuun kuulu!

Ykkös-sentteri ja edesmenneen joukkueen kapteeni. Potku on hiipunut iän myötä mutta mielestäni yhtä hyvä kuin Mestis-vuosina. Taitaa vielä tehdä hinku jäille kun Sportin kanssa neuvottelee. Tosin perhe, työ ja oma kotitalo on Kokkolassa. Veikkaan että lähinnä neuvotteluissa on kyse paljonko Sport pystyy maksaamaan Uskille jotta lähtisi tekemään työkeikkaa Vaasaan. Muita joukkueitta ei varmaan lähialueelta löydy jotka pystyisivät maksaamaan Uskille pelaamisesta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tuskin jaksan uskoa, että olisi vahvistus Mestikseen. AHL:ssä kolmessa kaudessa 260 pistettä ei oikein vakuuta. Eikö AHL ole kuitenkin vielä huonompi sarja kuin ECHL? Tulkoon nyt try outille jos maksaa itse lennot.

Heh...niinpä.

Toinen vahvistus Suomi-sarjasta ja toinen melkeen NHL:stä. Riittääkö edes 200 kiloeuroa? Ettei vaan olisi joku faneista haistellut nyt torin ihmeliimaa (itse en tunnusta).
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Toinen vahvistus Suomi-sarjasta ja toinen melkeen NHL:stä. Riittääkö edes 200 kiloeuroa?.
Tami kyykyttää! Vai onko meillä sittenkin Pena töissä?

Tosin en kyllä itsekään millään jaksa uskoa St. Pierren tuloon, johan Hjallis olisi hankkinut tuollaisen pelurin aikoja sitten. Eiköhän tämä ulkkari tule muittenkin tapaan ECHL-liigasta.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Heh, eiköhän vahvistus ole lähempänä Mike Quellet tasoa. St.Pierre pelannut Venäjän superliigaa ja nyt siirtyyy Vaasaan...joopa joo.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Uusimmassa Pohjalaisen jutussahan puhuttiin nyt ainoastaan Pohjois-amerikkalaisesta pelaajasta sen kummemmin tarkentamatta. Alla kaksi Providence Bruinsissa try-outilla ollutta pelajaa jotka eivät saaneet sopparia AHL:lään.

Brett Motherwell

Mark Bomersback

Eikös jossain ollut maininta, että kyseessä olisi 25-vuotias pelaaja eli näiden kahden pelaajan kohdalla tuo kriteeri ei täyty.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No eiköhän tuon Bomersbackin kohdalla tuo 26 vuotta ole ihan riittävän lähellä että "kriteeri täyttyy"

No siinä tapauksessa jos kyseessä oli siis noin 25 vuotias pelaaja eli olisiko ikähaarukka nyt sitten 23-27 vuotias? Ihmettelen kyllä miksi ylipäätään puhutaan 25-vuotiaasta pelaajasta, jos kyseinen pelaaja on vaikka 24 tai 26 vuotias. Martin St. Pierre on siis 25 vuotias.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
JOS kyseessä on todellakin St. Pierre, niin paskon timantteja lattialle.

Voi olla että Sportin rahatilanteesta vastaava taho joutuu myös paskomaan timantteja jos tuommoinen hankinta on mahdollinen..
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No siinä tapauksessa jos kyseessä oli siis noin 25 vuotias pelaaja eli olisiko ikähaarukka nyt sitten 23-27 vuotias? Ihmettelen kyllä miksi ylipäätään puhutaan 25-vuotiaasta pelaajasta, jos kyseinen pelaaja on vaikka 24 tai 26 vuotias. Martin St. Pierre on siis 25 vuotias.

Tarkoitin siis vaan, että toimittajat on aika mestareita tuollaisten detaljien väärin kuulemisessa. Ja toisaalta en ihmettelis vaikka Tamminen itsekään ei tietäisi ihan tarkkaan minkä ikäinen tuo tuleva vahvistus. Heittona tai sinnepäin ilmaisuna 25-v on hieman luontevampi kuin esim. 26-v.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Collinssista ja Nikosekolaisesta jääneet fyrkat

Ihan mielenkiinnosta, onko Vaasassapäin valistuneita arvioita paljonko Collinsille maksettiin kompensaatiota tuosta sopimuksenpurusta? Ilmaiseksihan mies ei varmastikaan lähtenyt ja voisi olettaa kädenpuristuksena olleen ainakin kohtuullinen, koska oli varaa jättäytyä "tyhjän päälle" ilman joukkuetta ja purkaa koko kauden soppari. Eli kuinka paljon sitä fyffeä on todella mahtanut jäädä?

Kyllähän taloudesta vastuun kantaa toimitusjohtaja Juha Saari seuran hallituksen kanssa. Päävalmentajalla ei ole eikä voi olla seuran taloudellisesta tilanteesta vastuuta. Tammisen jobi on saada joukkue pelaamaan ittensä näköstä kiekkoa, voittaa Divari ja nostaa Vaasan Sport liigakartalle.

Ihan ilman provoa pitää kyllä todeta, että ainakin ulkopuolisen silmissä Tamminen on hyvin kaukana tästä "valmentaja valmentaa, Tj + hallitus hoitaa talouden"-mantrasta. Hallituksen valintaa koskeneesta kommentistakin voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Tami kirjoitti:
He ovat kysyneet minun mielipidettäni ja olen sen hyvin selkeästi kertonut.

Kuka katsoo enemmän rivien välejä ja kuka vähemmän. Muutoinkin tuntuu, että Vaasan suunnasta on mediassa äänessä lähinnä aina vain yksi ja sama henkilö, oli kyse sitten pelaajahankinnoista, sponsoreista, seuran sisäisistä järjestelyistä tms. Noh, kuten Juhani itsekin viime kerralla totesi:

Jatkoaika 15.9.2004 kirjoitti:
Juhani Tamminen on ensi kaudella Sportin päävalmentaja ja toimitusjohtaja. Miksi tuplarooli?

- Jos lahjakkuuteni oikein käytän, niin se lähtee semmoisesta kombinaatiosta, jossa vähintään toimin päävalmentajana, ja tämä tehtävä täyttää mielestäni kaikki ambitiot, koska tässä on haasteellisuutta ja oikeanhenkiset ihmiset ympärillä.

Jotenkin välillä tuntuu, että kuinka kaukana tämä todellisuus on nykyisinkään Sportissa? Toki, jos homma toimii ja seura itse ja kannattajat ovat tyytyväisiä, niin turha näitä on ulkopuolisena kyseenalaistaa tai vaasalaisten niitä kuunnella, mutta ajoittain vain tuntuu siltä, että onko tämä nykyinenkin kombinaatio jotenkin pois Sportin otteista kentällä, kun valmentajalla on näitä ambitioita hieman kokonaisvaltaisemmin?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
PS: Laittakaa nyt muistiin Tamin lupaus lokakuulta: Kun Kivimäen intti on ohi, pelaa kaveri kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Saas nähä, miten lupaus pitää. Nyt on taas tulossa äijää rekkalastilla ja pelipaikat jaettu, ennen ku intti loppuu. Noh, saihan Kivimäki vissiin kaksi peliä kokeilla kakkosessa. Jippeee!!

Tamilta oikeaa puhetta. Ammattimies näkee lahjakkuudet ja antaa sen mukaan peliajan. Kivimäki oli tänään neljännen perättäisen ottelun kakkosketjun laiturina Mikkelissä Jukureita vastaan ja iski Sportin ainoan maalin toisen nuorukaisen Eetu Heikkisen syötöstä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mielestäsi kuitenkaan muut junnut eivät ansaitse peliaikaa vaan lähetetään mielummin muihin joukkueisiin hakemaan peliaikaa?

Eikö ole kuitenkin oikein, että Sport on ollut aktiivinen hankkiessaan tulevaisuuden lupauksilleen kunnon pelipaikat. Peliaika ratkaisee kehittymisen. Kun sitä on muualla saatavissa, niin silloin kannattaa Sportinkin kannalta lainata omia poikia muualle pelaamaan.
 

Fordél

Jäsen
Eikö ole kuitenkin oikein, että Sport on ollut aktiivinen hankkiessaan tulevaisuuden lupauksilleen kunnon pelipaikat. Peliaika ratkaisee kehittymisen. Kun sitä on muualla saatavissa, niin silloin kannattaa Sportinkin kannalta lainata omia poikia muualle pelaamaan.

Eli et näe tässäkään kritisoitavaa? KooKoota kannattessa oli hieman eri ääni kellossa. Pitkästä aikaa Sportilla on käsissään monta lupaavaa junnua, mutta näitä kortteja ei jakseta katsoa. On surullista, että niinkin kokeneelta valmentajalta kuin Tamilta, ei löydy munaa lähteä viemään näitä nuoria pelaajia eteenpäin. Varmistamalla tarpeeksi laadukas kärkiosaaminen, voidaan siinä sivussa viedä myös omaa juniorityötä eteenpäin, koska menestys ei vaarannu vaikka kokoonpanossa olisi enemmäkin omia nuoria pelaajia. Sportilla olisi tähän nyt hyvät saumat sekä samalla kasvattaa sitä 2010-luvun Sportin runkoa, mutta rohkeus ei näytä riittävän.

Ja älkää vetäkö tähän mukaan KooKoo-korttia, koska nyt puhutaan Sportista.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
On surullista, että niinkin kokeneelta valmentajalta kuin Tamilta, ei löydy munaa lähteä viemään näitä nuoria pelaajia eteenpäin.

Hä?

A-junioreista:
Kivimäki, 18 peliä, 2. ketjussa, pistepörssin 3.
Heikkinen, 17 peliä
Peltonen (MV), 7 peliä (ei jäällä)

Muista nuorista:
Hietaharju, 17 peliä
Talas, 1 peli
Kiviniemi, 6 peliä

Ok, Hietaharju ja Kiviniemi olleet paljon 13. hyökkääjänä, mutta näytönpaikka on annettu.

Vain yhden nuoren sopimus on purettu. Muut antaa näyttöjä joko Sportissa tai muualla.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eli et näe tässäkään kritisoitavaa? KooKoota kannattessa oli hieman eri ääni kellossa.

Niinkuin kirjoitin, on hyvä asia, kun Sport hankkii omille lupauksilleen peliaikaa muualta. Mikäli Tami on ollut aktiivisesti mukana pelipaikan hankkimiseksi omille pojille, niin se on hieno homma.

Sinä vedit KooKoon mukaan. Olisin toivonut aikoinaan, että Kouvolassa olisivat omista pojista Jesse Lustberg, Tuomas Gärdström ja Eemeli Koskelainen saaneet kunnon mahdollisuudet kehittyä KooKoossa. KooKoo ei pyrkinyt silloin SM-liigaan, joten se oli paineettomassa ja rauhallisessa tilanteessa kehittää omia junioreitaan.

Sport on noussut Mestiksessä ainoana joukkueena taistelemaan noususta SM-liigaan. Tilanne omien poikien kehittämiselle on pelaajahankinnoista johtuen se, että vain Kivimäen tasoinen Sportin junioripelaaja saa kehittymisen kannalta riittävästi peliaikaa tällä kaudella Sportin ykkösjoukkueessa.
 

Fordél

Jäsen
Niin tarkennetaan sen verran, että tarkoitin nuorilla pelaajilla Sport-kasvatteja, jolloin Heikkinen putoaa pois listoilta. Lisäksi Heikkinen näytti jo liigassa sellaisia otteita, että häneen luottaminen ei vaadi minkäänlaista munaa. Olisi kelvannut KooKooseen koska vaan.

Ja kuten varmaan A.Garcia luit niin ihmettelin Tamin haluttomuutta ajaa selvästi näitä omia nuoria pelaajia eteenpäin urallaan. Tämä tapahtuu Sportissa eikä missään toisessa joukkueessa. Lisäksi peliajan pitäisi olla lähes jatkuvasti kaksinumeroinen luku, jotta nuori pelaaja pystyy kehittymään. Onko tätä annettu jatkuvasti muille kuin Kivimäelle? Ei sillä, että teillä olisi mitenkään erityisen huonosti asiat ja onhan Kivimäen saama vastuu jo todella iloinen asia. Odotin kuitenkin enemmän kun otteet olivat alkukaudesta lupaavia.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Sport on noussut Mestiksessä ainoana joukkueena taistelemaan noususta SM-liigaan.
Kyllä sä olet sekaisin, ei voi muuta sanoa. Koittakaa nyt ensin pärjätä siellä mestiksessä. Mestiksen voitto olisi seuraava looginen askel tässä Tamin maailman valloitus projektissa. Katsellaan keväällä miten käy ...
 

Fordél

Jäsen
Niinkuin kirjoitin, on hyvä asia, kun Sport hankkii omille lupauksilleen peliaikaa muualta. Mikäli Tami on ollut aktiivisesti mukana pelipaikan hankkimiseksi omille pojille, niin se on hieno homma.

Niin onhan Tami ollut aktiivisesti vaikuttamassa asiaan, mutta niin että ei ole antanut tarpeeksi luottoa, jolloin muutama nuori on lähtenyt hakemaan vastuuta muualta. Tamin ylistämistä ei kannata ihan joka paikkaan tunkea.

Sinä vedit KooKoon mukaan. Olisin toivonut aikoinaan, että Kouvolassa olisivat omista pojista Jesse Lustberg, Tuomas Gärdström ja Eemeli Koskelainen saaneet kunnon mahdollisuudet kehittyä KooKoossa. KooKoo ei pyrkinyt silloin SM-liigaan, joten se oli paineettomassa ja rauhallisessa tilanteessa kehittää omia junioreitaan.

Kaikki kolmesta sai, joten se siitä. Lisäksi jos Sportissa olisi asiat kohdillaan, voitaisiin siellä tässäkin tilanteessa kehittää omia junioreita. Ei menestys ja nuorten pelaajien sisäänajo ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita. Katso vaikka Bluesia tai HPK:ta.

Sport on noussut Mestiksessä ainoana joukkueena taistelemaan noususta SM-liigaan. Tilanne omien poikien kehittämiselle on pelaajahankinnoista johtuen se, että vain Kivimäen tasoinen Sportin junioripelaaja saa kehittymisen kannalta riittävästi peliaikaa tällä kaudella Sportin ykkösjoukkueessa.

Ei, ei ja ei. Edellisessä kohdassa perusteluni. Näköjään siffallakaan ei ole enää sitä munaa, mutta mitä aurinkokuningas edellä, sitä siffa perässä.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisin toivonut aikoinaan, että Kouvolassa olisivat omista pojista Jesse Lustberg, Tuomas Gärdström ja Eemeli Koskelainen saaneet kunnon mahdollisuudet kehittyä KooKoossa.

No eikö Koskelainen ole sitten saanut mahdollisuutta kehittyä KooKoossa? Emppu on vasta 22-vuotias ja kuitenkin pelannut KooKoossa noin parisataa mestisottelua. Jesse Lustberg niinikään 22-vuotias mestisotteluita KooKoossa noin sata kunnes siirtyi opiskelujen takia SaPKoon. Varmasti muutenkin järkevä siirto häneltä, koska saa SaPKossa enemmän peliaikaa ja vastuuta, johtuen siitä, ettei SaPKo taistele tällä kaudella liiganoususta. Tuomas Gärdström sai myös yllin kyllin näyttöpaikkoja ensin KooKoossa ja sitten Titaaneissa, mutta valitettavasti hänen taitonsa osoittautui heppoisiksi mestistasolle.

Sport on noussut Mestiksessä ainoana joukkueena taistelemaan noususta SM-liigaan.

Miten niin ainoana?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyllä sä olet sekaisin, ei voi muuta sanoa. Koittakaa nyt ensin pärjätä siellä mestiksessä. Mestiksen voitto olisi seuraava looginen askel tässä Tamin maailman valloitus projektissa. Katsellaan keväällä miten käy ...

Mikäs muu joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen nousta SM-liigaan ensi keväänä kuin Sport?

Edit: Sama kysymys Wiipurille. Saadaan aivan uusi keskustelu aikaan, mikäli yksikin muu Mestis-joukkue kuin Sport on ilmoittanut tavoitteekseen nousta SM-liigaan ensi keväänä.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikäs muu joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen nousta SM-liigaan ensi keväänä kuin Sport?

Ainakin KooKoon tavoitteena on liigakarsinnat ja KooKoon johtokunta ei ole asettanut esteitä nousulle jos se pelillisesti tapahtuu. Rahoituskin on liigaosakkeen lunastamista varten olemassa, että se siitä. Asiasta lienee kuitenkin turha alkaa jankkaamaan sen enempää. Kouvolassa ainakin edetään askel kerrallaan ja ei aleta höpöttämään mistään liigapaikasta ennenkuin edes on päästy liigakarsintaan. Mestiksessä on monta kovaa joukkuetta, jotka voivat sarjan voittaa. Ei se Sportinkaan liigakarsintapaikka vielä ole kirkossa kuulutettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös