Vaasan Sport 07-08

  • 288 505
  • 915

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Taitaa Sport ottaa ainakin ensi vuonna välivuoden haaveiile nousta Liigaan. Tuskin satsaavat läheskään tän kauden verran.
Haaveet kaatuu!
 

Rocco

Jäsen
Voin suoraan itse sanoa että liiganousu ei kiinnosta jos jatkossakin nousu on vastaavanlaista kabinettifarssia. Sitten kun on selkeät sävelet, että liiga on auki pelillisillä ansioilla ja aidot karsinnat on joka vuosi, sitten ehkä alkaa oikesti taas kiinnostaa. Koko suljettu sarja on vienyt ainakin meikäläiseltä mielenkiinnon liigaa kohtaan aivan kokonaan. Ei kiinnosta seurata pelejä, ei kiinnosta seurata edes tuloksia...
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hartiapankki kirjoitti:
Kuinka moni vanhasta rungosta lopettaa? Kolmos-ja nelosketjut saadaan helposti kootuksi omista nuorista ja halvoista vierastyöläisistä, mutta nämä konkarit jättää kyllä pohdittavaa jos laittavat hanskat naulaan.

Niin, siinä on sitten haastetta. Toisaalta kyllä tänne pelaajia aina on saatu joilta on voinut odottaa kovia tehoja. Aina niitä tehoja ei olla saatu, mutta sitten on ollut teemukuusistojakin. Se onkin sitten valmennuksen asia saada miehistä kaikki irti. Esim. Koistisen lasken onnistujiin vaikka ei pudotuspeleissä onnistunutkaan. Teki ennätyspisteensä runkosarjassa. Muutenkin Manner on tehnyt paljon hyviä pelaajahankintoja.

Homma kuitenkin on niin että meidän avainpelaajat on yli kolmekymppisiä tai ainakin siinä nurkilla. Uusi runko ajetaan sisään joko nyt tai myöhemmin. Minä ehdotan että nyt.

Nykytyylillä ja pelaajilla on menty vuosia ja viirejä on nolla. Viimeiseen neljään kauteen mahtuu kaksi yllätystappiota jo playoffsien alkukierroksilla kun ollaan operoitu sarjan suurimmalla budjetilla. Se on aika kova epäonnistumisprosentti.
 

Hodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Rocco kirjoitti.
Voin suoraan itse sanoa että liiganousu ei kiinnosta jos jatkossakin nousu on vastaavanlaista kabinettifarssia. Sitten kun on selkeät sävelet, että liiga on auki pelillisillä ansioilla ja aidot karsinnat on joka vuosi, sitten ehkä alkaa oikesti taas kiinnostaa. Koko suljettu sarja on vienyt ainakin meikäläiseltä mielenkiinnon liigaa kohtaan aivan kokonaan. Ei kiinnosta seurata pelejä, ei kiinnosta seurata edes tuloksia...
_____________________________________

Suljettu sarjako se sportin tänäkin vuonna pudotti? ILKEÄ TUO SULJETTU SARJA sporttia kohtaan, meni taas estämään liigaan nousun.
Kyllä on tämä suljettu sarja paska järjestelmä kun mestiksen 3/4 sijalla ei pääse liigaan.Ja olihan sport kerran toinenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hodson kirjoitti:
Rocco kirjoitti.
_____________________________________

Suljettu sarjako se sportin tänäkin vuonna pudotti? ILKEÄ TUO SULJETTU SARJA sporttia kohtaan, meni taas estämään liigaan nousun.
Kyllä on tämä suljettu sarja paska järjestelmä kun mestiksen 3/4 sijalla ei pääse liigaan.Ja olihan sport kerran toinenkin.
Turha tulla näsäviisastelemaan ja provoilemaan sarjajärjestelmästä, kun tiedät itsekin kuinka paska se on. Ei ole Sportin vika, että jokavuotista mahdollisuutta nousuun ei ole tarjottu vaan kabinettipelleilyt ovat vieneet mahdollisuuden pois.
 

667677

Jäsen
Onneksi olkoon Jukureille paikka liigakarsinnassa

Liiga on päättänyt että Jukurit karsii liigapaikasta vaikka ensimmäistä finaalipeliä ei vielä ole edes pelattu. Sport ei tälläkään kerralla onnistunut pelaamaan parhaalla tasollaan. Syitä pitäisi hakea ja selvittää juurta jaksain. Sport otti ainakin aivan liika jäähyjä, ja moni oli aivan älyttömiä turhia jäähyjä 30m omasta maalista. Ens vuoden rosteriin nuoria pelaajia, vanhat saavat astua sivuun. Koko ykköskenttä joutaa eläkkeelle. Toivottavasti talous ei ole yhtä huonossa jamassa mitä huhuissa kuulunut (maksamattomia hallivuokria jne..)
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
667677 kirjoitti:
Toivottavasti talous ei ole yhtä huonossa jamassa mitä huhuissa kuulunut (maksamattomia hallivuokria jne..)

Sori yhden rivin reply, mutta typerää puhua paskaa "huhuina".
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Hartiapankilta ja Shearerilta hyvää pohdintaa. Itsekin näen uuden rungon sisäänajon ainoaksi todelliseksi ongelmaksi sen, että miten yhteistyökumppanit ja sidosryhmät saadaan pidettyä tyytyväisinä, vaikka pari kautta ollaankin ulkona aivan terävimmästä kärjestä. Voisiko sellainen myydä, että ilmoitettaisiin selkeästi tällaisesta projektista ja myytäisiin pidempiaikaista kumppanuutta. Ikään kuin luvattaisiin, että projektin lopussa sitten kerätään hedelmää, jos ei menestyksen muodossa niin ainakin niin, että se jengi on sitten kova ja ollaan esillä niin paljon kuin Mestis-jengi voi.

Vaikka Sportin pelaajabudjetti on ollut Mestiksen selkeästi suurin viime vuosina (poislukien KalPa pari kautta sitten), ei se ole tarkoittanut välttämättä, että Sportin rosteri olisi ollut erityisen laadukas/laadukkain. Siellä on maksettu monelle aivan liian suurta liksaa vrt. pelaajan taso ja esitykset. Tämä on tottakai ollut Sportin oma moka. Mutta en jaksa tästäkään Sportia kovaan ääneen kritisoida. Joukkueessa on ollut pelaajia, joita fanit ovat halunneet nähdä ja heille on sitten maksettu heidän pitämisekseen täällä. Itse olin viime kesänä repimässä persettäni, kun esim. Suonpään lähtö näytti varmalta. Kuka haluaisi nähdä viimeisiä pelejä vääntäneen Sport-ikoni Westerbackin jossain muualla? Nyt tuo vääristymä on mahdollista korjata, kun nämä kokeneet ja samalla kalliit pelaajat poistuu rosterista. Väitän, että Sportin on mahdollista koota tuleville kausille liki yhtä hyvä jengi kuin tälle kaudella huomattavasti pienemmällä summalla rahaa.

Aloittaisin uuden rungon rakentamisen valmentajasta. Jos joukkueeseen tulee paljon nuoria ja kehityskelpoisia kavereita, valmentajan tulisi olla ensisijaisesti hyvä näiden kehittämisessä. Tämä koutsi voisi olla vastuussa vaikka kaksi ekaa kautta ja sitten siirtyä syrjään. Kuka se olisi? Ei tässä vaiheessa mitään tietoa. Jos pelaajabudjettia saadaan pienemmäksi tuntuvasti, jäisi koutsiinkin enemmän pelimerkkejä.

Manneria vastaan minulla ei ole mitään. Veikkaan, että hänen jatkamisensa, epäonnistumisesta huolimatta, on todennäköisempää kuin uuden koutsin tulo. Manner on vaasalainen ja nuori, hän saa paljon sen vuoksi anteeksi. En tiedä Mannerin kyvystä kehittää nuoria pelaajia, jos se on hanskassa niin jatkakoon. Suurimmat puutteet näen Mannerilla pelinjohtamisessa ja henkisessä valmentamisessa.

Jos Westerback, Myllyaho ja Hallbäck lopettaa. Suonpää, Pernaa, Höylä, Salmivirta, Riska, MacNeil, Halme, Dhadphale ja Hildén siirtyvät muihin kaukaloihin niin tekisin kylmästi seuraavaa: Nostaisin pelaajien vastuita pykälän ylöspäin. Eli Kiku kakkoseen, Pahkala kolmoseen jne. Hommaisin ykkösketjuun Jämsän Eren (jos Ere on siis jäämässä. En näe häntä missään muualla tällä hetkellä) rinnalle 3-4 kovaa pelimiestä ja neloseen nostaisin omia junnuja, näitä joista tässä on ollut puhe. Kyllä tuolla nipulla pitää taistella kotiedusta ja samalla välieräpaikasta. Vuoden päästä tuo nippu on taas kovempi, kun kehitystä nuorilla on tapahtunut. Ne jotka ei kehity niin kuin odotetaan, tippuu kyydistä ja uusia otetaan tilalle. Sportin junnuissa on nyt hyvää se, että tuotannossa ei ole edessä aukkoja, päinvastoin - homma kehittyy koko ajan. Yksi ongelma, joka jo nostettiin esille, on että jos joku junnuista kehittyykin tosi hyväksi niin se viedään heti liigaan. Tämä on totta, mutta tuleeko hävikki olemaan niin isoa, että se nousee todelliseksi ongelmaksi? Epäilen.

Isoon rooliin nousevat nämä kovat pelimiehet. He tulevat kantamaan isoa vastuuta ja ovat samalla esimerkkinä näille nuorille. Ian MacNeil olisi loistava tällainen pelaaja. Jussi Heikkinen nousee nopeasti minulle mieleen. Olisi aika kypsä Niklas Fogströmin paluulle? Nyt hän saisi oikeasti sen ison roolin, jota ei aiemmin ole tippunut. Mielenkiintoisia nimiä on myös nämä tällä kaudella onnistuneet pelaajat, joilla ei välttämättä ole syytä lähteä. Siis Erholtz, Koistinen, Varakas jne. Kyllä näistä pitäisi pitää kiinni.

Tulipa aika sekava kokonaisuus, toivottavasti ymmärrätte mitä ajan takaa.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
mendieta kirjoitti:
Voisiko sellainen myydä, että ilmoitettaisiin selkeästi tällaisesta projektista ja myytäisiin pidempiaikaista kumppanuutta. Ikään kuin luvattaisiin, että projektin lopussa sitten kerätään hedelmää, jos ei menestyksen muodossa niin ainakin niin, että se jengi on sitten kova ja ollaan esillä niin paljon kuin Mestis-jengi voi.
Mestiksessä ei ole varmaan ikinä oikein markkinoitukaan tällaisia projekteja joiden tavoite on muutaman vuoden päässä. Liigassahan on näitä omat pojat-projekteja ja missioita kokeiltu enemmänkin, tähän asti ei kovin hyvin tuloksin.
Jotenkin tuo nuorennusleikkaus pitäisi kuitenkin saada sujumaan markkinoinnin kanssa käsikädessä siten, että ainakin illuusio mestaruudesta/noususta olisi jokavuotinen. Tämähän onnistuu sillä, jos esim. MacNeil (tai vastaava yhtä kiinnostava nimi) saadaan joukkueeseen, parin-kolmen hyvän vahvistuksen ohella. Eli joukkueen kärki olisi edelleen terävä, mutta hieman kapeampi kuin ennen.

Manneria vastaan minulla ei ole mitään. Veikkaan, että hänen jatkamisensa, epäonnistumisesta huolimatta, on todennäköisempää kuin uuden koutsin tulo.
Ennen play-offeja oli Pohjalaisessa juttua että jatkosta tiedotetaan mahdollisesti jo pudotuspelien aikana. Saa nähdä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
mendieta kirjoitti:
Isoon rooliin nousevat nämä kovat pelimiehet. He tulevat kantamaan isoa vastuuta ja ovat samalla esimerkkinä näille nuorille.

Juuri niin, kun esim. ensi kaudella olisi kaksi kentällistä kovia kavereita valokeilassa niin nuoret miehet saisivat kolmos-nelosketjuissa pelata vailla suurempia paineita. Noissa hankinnoissa vaan pitää onnistua, että saadaan ne pelaajat jotka ratkovat pelejä. Luulisi pelaajiakin olevan helpompi saada kun voi luvata noin suuren roolin.

Tässä mietin, että jos Pahkala, Kiviniemi ja kumppanit vetävät tuolla asenteella ja tyylillä koko kauden läpi, jossa taistellaan joka sentistä ja ajetaan kaikkea mikä liikkuu niin on nyt kumma juttu jos ei yleisö tykkää. Keskelle vaan joku hyvin puolustava sentteri, jollaisen esim. Toni Mäkisestä voisi saada, tai Joki-Erkkilälle jatkosoppari.

Nyt tosiaan näkisin mieluusti niitä kahden-kolmen vuoden sopimuksia näille nuorille. Jos kärkimiehiksi saadaan tarpeeksi hyvät pelaajat ja taustalle omat pojat, niin en millään usko että katsomot tyhjentyisivät.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Rocco kirjoitti:
Voin suoraan itse sanoa että liiganousu ei kiinnosta jos jatkossakin nousu on vastaavanlaista kabinettifarssia. Sitten kun on selkeät sävelet, että liiga on auki pelillisillä ansioilla ja aidot karsinnat on joka vuosi, sitten ehkä alkaa oikesti taas kiinnostaa. Koko suljettu sarja on vienyt ainakin meikäläiseltä mielenkiinnon liigaa kohtaan aivan kokonaan. Ei kiinnosta seurata pelejä, ei kiinnosta seurata edes tuloksia...

Harmi Sportin puolesta että menivät töpeksimään Hokkia vastaan. Sivusta seuranneena on vaikuttanut että Sprottia sieltä liigaan oltiin nostamassa jos jotakin. Mutta kyllähän lähtökohta on että Mestis olisi pitänyt voittaa. Nyt on turha enää itkeä kun paskat on jo housussa. Olisin itse toivottanut lämpimästi tervetulleeksi uuden pikkuseuran sinne JYPin, SaiPan, Ässien, Pelsujen ja KalPan joukkoon. Karsinnat vaan takasin. Tuskinpa sieltä joka vuosi joukkueet vaihtuisi.
 

Ihmemies

Jäsen
Juhani Tamminen pamautti tänään puolelta päivin matkalaukun kanssa lentokoneella Helsingistä Vaasaan. Toivottavasti asiointi täälä ei mitenkään liitty Sporttiin.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olen pitkään ihmetellyt ettei omia junnuja voida kasvattaa peluuttamalla edustuksen käyttöön. Vuosikausiin näitä ei ole tehty. Viime keväänä jouduttiin loukkantumisten vuoksi peluuttamaan Pahkalaa, Leppiniemeä ja Kiviniemeä lisäksi oli muitakin. Niinhän siinä kävi, että Pahkala ja Leppiniemi päätyivät tämän kauden vakio kokoonpanoon. Itse olisin halunnut että Kivinimiemelle myös olisi annettu enemmän peli aikaa. Siis onko tämä touhu Vaasassa niin näköalatonta, ettei voida suunnitelmallisesti testata omia junnuja peleissä joissa se on voittamisen vaarantumatta mahdollista. Itse nostin tuon viimekeväisen peluuttamisen pakon vuoksi, myös osaltaan Mannerin meriitiksi. Aikaisempina kausina ei olla uskallettu peluuttaa muita kuin "kovan hintalapun" omaavia pelaajia ns varmoja pelaajia. Tuohon pitäisi saada muutos. Nyt se lienee mahdollistakin paremmin kun uusia kykyjä on nousemassa. Liiga- nousuun ei kannattaisi nyt suinpäin sännätä hinnalla millä hyvänsä. Pari seuraavaa kautta pitäisi kasvattaa junnuista pelimiehiä, testaamalla rohkeasti edustuksessa. Viime kaudella nämä kaverit hoitivat hommansa tosi mallikkasti. Ne toivat kilpailua, joka näytti skarppaavan huomattavasti myös vanhempaa pelaaja kaartia. Kiviniemen koko joukkuetta sytyttäneen pelityylin käyttämättä jättämisen lasken viheeksi. Liiga pitää olla auki tähtäin sinne pitää olla selvä. Liigan avoinna oleminen ei ole tarpeen vain Sportille vaan koko kiekkoilulle.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Ihmemies kirjoitti:
Juhani Tamminen pamautti tänään puolelta päivin matkalaukun kanssa lentokoneella Helsingistä Vaasaan. Toivottavasti asiointi täälä ei mitenkään liitty Sporttiin.
Ilmeisesti tulossa A-junnujen menttaaliseksi valmentajasi playoffeihin? :P
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ihmemies kirjoitti:
Juhani Tamminen pamautti tänään puolelta päivin matkalaukun kanssa lentokoneella Helsingistä Vaasaan. Toivottavasti asiointi täälä ei mitenkään liitty Sporttiin.

Hyvä ystäväni Juhani, tervetuloa takaisin.
Sinua on jo odotettukin.
 

ventos

Jäsen
Ihmemies kirjoitti:
Juhani Tamminen pamautti tänään puolelta päivin matkalaukun kanssa lentokoneella Helsingistä Vaasaan. Toivottavasti asiointi täälä ei mitenkään liitty Sporttiin.
Huomasitko oliko Tamilla matkatavaroiden joukossa ämpäri jossa oli kotkan kuva?
 

Yaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, TPS
Kirjaa markkinoimassa. Ollut Vaasassa jo kolmeen otteeseen markkinoimassa kirjaansa eräässä marketissa.

Ei muuta kuin puoli kuuta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vasabladetissa Välimäki toivoo, että Manner jatkaa.
Tämä tarkoittaa myös sitä, että edelleen pitää maksaa pelaajille paljon, että siirtyisivät Vaasaan ja että yksikään lupaava junnu ei tule meille muualta. Ei kukaan ole niin tyhmä, että kehitysvaiheessa valitsee valmentajakseen sellaisen kaverin, joka ei ole osoittanut mitään. Mielummin mennään sinne, jossa on valmentaja, jonka saavutukset tunnetaan ja tiedetään, että heillä on jotain annettavaa kehitysuralle.
Sport on siis Mestisjengi ja tulee sitä näköjään olemaankin.

Ihan vaan sitten valmiiksi niille, joiden mielestä Manner ei ole vastuussa tästä paskasta tuloksesta ja joiden mielestä tätä herraa ei saa syyttää.
Mitä Manner sitten on näyttänyt? Viime kaudella Velli pelasti kaverin nahan, ettei tiputtu heti ekalla kierroksella. Tällä kaudella jätkä puhuu pehmosia, eikä saa yhtään mitään aikaseksi, kun pelajilla jäätyy lanttu ja kädet. Kokenut ja tunnettu valmentaja, joka tiedetään hyväksi kehittäjäksi kehiin ja voidaan tehdä huipputulosta urheilullisestikkin.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Julle51 kirjoitti:
Vasabladetissa Välimäki toivoo, että Manner jatkaa.
Tämä tarkoittaa myös sitä, että edelleen pitää maksaa pelaajille paljon, että siirtyisivät Vaasaan ja että yksikään lupaava junnu ei tule meille muualta.
Manner on fiksun ja asiallisen miehen maineessa. Valmentajana hän on raakile, vasta opettelemassa monia sellaisia asioita ja jippoja jotka vanhat ketut jo osaavat. En usko että Mannerin valmennuspestin aikana kenenkään siirto Sportiin estyy pelkästään Mikon takia, ei kokeneemman pelaajan eikä varsinkaan junnun (yksi Mannerin onnistuneita vetoja on nimenomaan ollut peluuttaa ennakkoluulottomasti junnuja).
Toinen tilanne sen sijaan olisi, jos esim. suosikkivalmentajasi Tamminen tulisi Vaasaan takaisin. Moni pelaaja katsoisi saman tien että eiköhän ole aika siirtyä pelihommista eläkkeelle. Ja luulen, että monelle potentiaaliselle kokeneemmalle pelaajavahvistukselle Tamin valmentama Sport ei olisi vaihtoehto.

No, turhaan meni Tamista jauhamiseksi. Joka tapauksessa oma mielipiteeni ensi kauden valmentaja-asiassa on se, että ellei joku kokenut ja menestynyt valmentaja tarjoa itseään puoli-ilmaiseksi Sportille, antaa Mannerin jatkaa. Hän on kuitenkin valmentanut päävastuussa vasta yhden (1) kokonaisen kauden, jolta jäi käteen runkosarjavoitto sekä lopullinen kolmas/neljäs sija. Ei huonosti, ja ensi kaudella hän on taas vähän kokeneempi. Sitäpaitsi, olisi mielenkiintoista seurata miten hän onnistuu luomaan 'uutta Sportia', jos huhut pitävät paikkansa ja moni joukkueen nestori lopettaa tähän kauteen.



Mitä Manner sitten on näyttänyt? Viime kaudella Velli pelasti kaverin nahan, ettei tiputtu heti ekalla kierroksella. Tällä kaudella jätkä puhuu pehmosia, eikä saa yhtään mitään aikaseksi, kun pelajilla jäätyy lanttu ja kädet.
Aika arveluttavaa laittaa yhden (toki loistavan) pelaajan ansioksi koko kauden pelastaminen. Kyllä siinä on osansa ollut peluutuksellakin, jotka osaavat laittaa oikeat miehet kentälle oikeaan aikaan.
Ei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Paitsi urheilijat/valmentajat suuren yleisön silmissä; jos voitat, juhlimme kanssasi. Jos häviät, 'olet paska jätkä enkä halua nähdä sinua enää ikinä' (suora lainaus erään nimimerkin mielipiteestä Mannerista Sportin forumilla).
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Siitä lähdetään, että " Ensi vuonna vielä yritetään!"

Minun mielestäni ei vielä saa lopettaa, kun ensi vuosi on aikaa. Monella tuntuu olevan jo "kirves" kaivossa. Ensi vuosi on ratkaiseva, jos ei silloinkaan natsaa, niin silloin olen valmis täällä esitettyihin "nuorennus"leikkauksiin. Siihen asti totean vain sen, mikä oli pari vuotta sitten Sportin kotisivuilla: " Meillä on unelma", ja minä aion pitää siitä kiinni! Jos ei ensi vuonna, niin joskus!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kesken näiden pettymysten Sport voisi nyt lähipäivinä julkistaa jonkun pätevän valmentajaketun sopumuksen. Manner voisi jälleen siirtyä kakkoseksi samalla, kun alkaa suorittaa valmentajan opintojaan.

..ja MacNeilille soppari ja sitten kokoamaan sellaista tehonyrkkiä, joka ei pysähdy ennenkuin ensi kevään finaalit on voitettu.

EDIT: Madsen kans!
 
Viimeksi muokattu:

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Sportin ensi kauden joukkueeseen tullaan nostamaan luultavasti monta A-junioria. Mikäs siinä nostellessa kun juuri tämä junnujoukkue on paras vuosikymmeniin ja parhaillaan tappelee paikasta SM-sarjassa.

Jos tässä vaiheessa alettaisiin kokoonpanoja väsäämään, niin meno näyttäisi tältä:

Maalivahdit:
Mikko Rossi
Niklas Wevar
(Tähän tulee ykkösmaalivahti)

Puolustajat:
Markku Erholtz
Markus Talas
Toni Mäkinen
Juho Autio
Teemu Kolehmainen
Risto Leppiniemi
(Kova pakki)
(Kova pakki)
(Kova pakki)

Hyökkääjät:
Jani Kiviniemi
Timo Pahkala
Kim Nabb
Samuli Kivimäki
Lliam Webster
Antti Tuores
Oskari Hakomäki
Ian MacNeil
Marcus Niemi
+ 5 kovaa hyökkääjää

Ketjukoostumukset kasattaisiin näin:

1.Ketju
Ianin hyvä NHL:ää pelannu Wingeri - Mäkkäri ite - Kenet tää kaksikko rinnalleen haluaa

2.Ketju
Kootaan miten kootaan, mutta kovia kavereita kuitenkin

3.Ketju
Nabb - Hakomäki - Niemi

4.Ketju "Murskaajaketju"
Kiviniemi - Pahkala - Martin

Tuores ylimääräisenä sentterinä ja Kivimäki-Webster tuomassa väriä. Ja sitten pari muuta kaveria vielä mukaan. Itse pitäisin tämän kauden joukkueesta mahdollisuuksien ja realiteettien mukaan seuraavat pelaajat:

Madsen
Rossi
Hallbäck
Erholtz
Varakas
Leppiniemi
Jämsä
Pahkala
Laitinen
Oksa
Riska
Kiku
Myllyaho

Nykyisestä joukkueesta luulisi lähdössä olevan seuraavat pelaajat:

Höylä - Liigaan
Madsen - Liigaan/ulkomaille
Kuusisto - Lopettaa/muualle
Pernaa - Liigaan
Varakas - Liigaan
Hallbäck - Lopettaa?
Laine - Ulkomaille?
Halme - Ulkomaille/liigaan?
Suonpää - Norjaan?
Jämsä - Norja/Ruotsi/Sport
Mattila - Lopettaa
Koistinen - Ulkomaille/Mestikseen
Dhadphale - Ulkomaille
Myllyaho - Lopettaa? Ei.
Salmivirta - Mestikseen/ulkomaille
Joki-Erkkilä - Hermes?
Hilden - Ruotsiin
Westerback - Lopettaa

Pitkä lista. Pelaajabudjetti pienenee varmasti, sillä jonkinlainen taloudellinen merkitys oli siirtoajan lopun pelaajahuutokaupoilla kun tänne sokeuksissa raahattiin kaikenlaista pelaajaa. Näistä kaikki epäonnistuivat pahasti Madsenia lukuunottamatta. Pelaajabudjetti ylittyi kuitenkin luultavasti aika pahasti.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Castillo kirjoitti:
Sportin ensi kauden joukkueeseen tullaan nostamaan luultavasti monta A-junioria. Mikäs siinä nostellessa kun juuri tämä junnujoukkue on paras vuosikymmeniin ja parhaillaan tappelee paikasta SM-sarjassa.

Jos tässä vaiheessa alettaisiin kokoonpanoja väsäämään, niin meno näyttäisi tältä:

Maalivahdit:
Mikko Rossi
Niklas Wevar
(Tähän tulee ykkösmaalivahti)

Täysin samaa mieltä. Rossi osoitti olevansa ok kakkoskassari ja varmasti kehittyi kauden aikana huimasti. Paikkojen pitäisi vaan kestää niin samalla hän saisi enemmän minuutteja. Wevar on samanlaisessa tilanteessa, mutta pari vuotta perässä niin kuin ikäkin. Wevar on noussut A:n selkeäksi ykkösveskariksi ja on sitä myös ensi kaudella, jos jää Vaasaan.

Ykkökassarin tulisi olla ykköskassari. Tämä on ehkä Sportin suurin haaste pelaajapuolelle ensi kaudella. Höylä päässee liigaan ja Madsen osoittautuu liian kalliiksi. Näin veikkaisin.

Castillo kirjoitti:
Puolustajat:
Markku Erholtz
Markus Talas
Toni Mäkinen
Juho Autio
Teemu Kolehmainen
Risto Leppiniemi
(Kova pakki)
(Kova pakki)
(Kova pakki)

Neljä tulokaspakkia on ehkä liikaa, vaikka kaikki sinänsä ovat Mestis-tason pakkeja. Perkele kun noilla olisi iässä vähän porrastusta. No Talas menee vielä A:ssakin, mutta ehkä lahjakkaimpana noista junnuista ansaitsisi peliaikaa myös "ylhäällä". Ehkä jättäisin Kolehmaisen pois, vuosi jossain muualla Mestistä tai Suomisarjan ykkösjengeistä tekisi hyvää.

Autio ja Mäkinen ansaitsisivat ihan selkeät vakiminuutit.

Laine ja Varakas kuuluu mulla siihen ryhmään, jolle kaavailisin jatkoa. Mötö on parhaimmillaan loistava ja Varakas oli loppupeleissä meidän parhaita pakkeja, toivottavasti sitä ei liigassa huomattu.

Castillo kirjoitti:
Hyökkääjät:
Jani Kiviniemi
Timo Pahkala
Kim Nabb
Samuli Kivimäki
Lliam Webster
Antti Tuores
Oskari Hakomäki
Ian MacNeil
Marcus Niemi
+ 5 kovaa hyökkääjää

Webster ei ole tarpeeksi hyvä, en tarjoaisi sopimusta. Hakomäki? Jaa-a. Hän on niitä harvoja A-junnuja, jotka kiekon menetettyään nostavat selän suoraksi. Taitoa on ja liike hyvää. Tottakai asenne voisi olla edustuksessä paljon parempi. Tuores ja Fogströmkin on rajakysymyksiä. Tuoreksen fysiikka tosin paljon kovempi, vaikka onkin lyhyt. Kivimäki A:ssa ensi kaudella ihan päällikkö, jos kehitys jatkuu.

Kiviniemi ansaitsisi vakiminuutit ensi kaudella Mestiksessä. Martinin ura on polkenut pari kautta paikallaan, antaisin treenipeleissä näyttöpaikan. Pitäisi onnistua hyvin, että saisi paperin.

Castillo kirjoitti:
Ketjukoostumukset kasattaisiin näin:

1.Ketju
Ianin hyvä NHL:ää pelannu Wingeri - Mäkkäri ite - Kenet tää kaksikko rinnalleen haluaa.

Tämän pitäisi olla selkeä ykkösnyrkki ja vastuunkantaja posse. Näin junnut saisi rauhassa kehittyä pienemmissä rooleissa ilman kovia paineita. Kyllä minä Ereä ehdottaisin tuohon toiselle laidalle. Erholtz-Varakas olisi ihan ok pakkipari. Mielellään sellaisen kovan ammattilaisenkin näkisi viivamiehenä. Semmoinen kunnon siniviivapommittaja tämän kauden jengistä puuttui.

Castillo kirjoitti:
2.Ketju
Kootaan miten kootaan, mutta kovia kavereita kuitenkin.

Kyllä minä näkisin niin mielelläni kakkossentterinä Niklas Fogströmin. Hänellä on nyt Ruotsista kaksi hyvää kautta alla. Oma kasvatti ja klassinen pelin rakenteja-tyyppi. Rinnalle Myllyahoa (jos jatkaa) ja Kikua. Mahtava ketju! Lainetta ja jotain muuta pakkia sitten alle, Mikki?

Castillo kirjoitti:
3.Ketju
Nabb - Hakomäki - Niemi

Kyllä tuossa sentterin paikalla pitäisi olla kovempi kaveri. Onkohan Miron suunnitelmat minkälaiset? Antaisin diilin, vaikka playoffit menikin täysin penkin alle.

Alle sellaista Leppiniemeä ja jotain alle.

Castillo kirjoitti:
4.Ketju "Murskaajaketju"
Kiviniemi - Pahkala - Martin

Juuri näin. Ei toki haittaisi, vaikka Riska johtaisi edelleen nelosta, mutta enpä usko. Kunnon semmoinen "haista paska"-kolmikko. Kaiken yli, oli vastassa sitten minkäkokoisia jätkiä. Energia ketju. Alle Autiota ja Mäkistä.

Castillo kirjoitti:
Itse pitäisin tämän kauden joukkueesta mahdollisuuksien ja realiteettien mukaan seuraavat pelaajat:

Madsen
Rossi
Hallbäck
Erholtz
Varakas
Leppiniemi
Jämsä
Pahkala
Laitinen
Oksa
Riska
Kiku
Myllyaho

Yhdyn täysin paitsi Oksan kohdalla. Oli mielestäni joukkueen huonoin pelaaja tällä kaudella. Kaikesta tsempistä ja energiasta huolimatta. Kiitos ja pois, ei Sport-tasoa.

Castillo kirjoitti:
Nykyisestä joukkueesta luulisi lähdössä olevan seuraavat pelaajat:

Höylä - Liigaan
Madsen - Liigaan/ulkomaille
Kuusisto - Lopettaa/muualle
Pernaa - Liigaan
Varakas - Liigaan
Hallbäck - Lopettaa?
Laine - Ulkomaille?
Halme - Ulkomaille/liigaan?
Suonpää - Norjaan?
Jämsä - Norja/Ruotsi/Sport
Mattila - Lopettaa
Koistinen - Ulkomaille/Mestikseen
Dhadphale - Ulkomaille
Myllyaho - Lopettaa? Ei.
Salmivirta - Mestikseen/ulkomaille
Joki-Erkkilä - Hermes?
Hilden - Ruotsiin
Westerback - Lopettaa

Laineella koulu vielä kesken, käsitykseni mukaan. Toivottavasti jäisi. Joutuu tosin tinkimään liksasta aika paljon. Ainakin Tamin aikana sai isoa tiliä.

Ereä on jotenkin vaikea nähdä muualla. Liigaan ei varmaan ole asiaa ja kun on vaasalainen ja perhe on täysin vaasalainen niin lähtisikö ulkomaille? Toivottavasti ei.

Petekin tullut justiin isäksi ja vaimo on vaasalainen. Mutta se loukkaantumisherkkyys on jotain niin suurta, että jos edullisesti saa niin ehkä sitten jatkoa. Karua sanoa näin, kun kyseessä on omia suosikkeja. Mutta kyllä se on nyt jo nähty, että Peten varaan ei vain voi laskea.

Koistinen puhkesi kukkaan runkosarjassa. Ehkä voisi vielä kerran harjoitella sitä playoff-virettä Sportissa.? Itse tarjoaisin jatkoa.

Joki-Erkkilä on niin samaa tasoa omien nuorten kanssa, että ehkä parempi jatkaa jossain muualla. Vaikka tästäkään kaverista ei ole mitään pahaa sanottavaa, päinvastoin.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Vastailen tarkemmin näihin illalla, mutta Hakomäestä olen sinänsä samaa mieltä. Toisella puolella kolikosta kuitenkin se, että armeijasta huolimatta mies on Sportin A-junioreiden paras pistemies ja tekee monesti ottelun tärkeillä hetkillä pisteensä. Jotenkin voisi ajatella, että tuollainen pelaaja on voittajatyyppi ja suurimmat särmät hiomalla kaverilla olisi potentiaalia ihan mihin asti tahansa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Castillo kirjoitti:
Vastailen tarkemmin näihin illalla, mutta Hakomäestä olen sinänsä samaa mieltä. Toisella puolella kolikosta kuitenkin se, että armeijasta huolimatta mies on Sportin A-junioreiden paras pistemies ja tekee monesti ottelun tärkeillä hetkillä pisteensä. Jotenkin voisi ajatella, että tuollainen pelaaja on voittajatyyppi ja suurimmat särmät hiomalla kaverilla olisi potentiaalia ihan mihin asti tahansa.

Juu en tyrmää tätä missään nimessä. Moni pelaaja kokee melkoisen ahaa-elämyksen asennepuolella, kun pääsee pelaamaan kunnon matseja. Hyvänä esimerkkinä toimikoon Kiviniemen Jallu, joka on A:ssa ajoittain kuriton ja sitten edustuksessa siitä ei ole tietoakaan.

Mielellään luen Castillo ideoitasi, sinullakun on selkeästi faktaa viestien tukena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös