Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minulle taas suurin yllätys on, että koko sarjan voittajasuosikki Ketterä on hävinnyt kahdeksasta ensimmäisestä pelistään kolme.
Ei se nyt ihan kamalasti eroa viime kaudesta. Nyt Ketterä on saanut 8 ekasta pelistä 17 pinnaa. Viime kaudella se sai 8 ekasta pelistään 18 pinnaa (ja hävisi yhdeksännen pelinsä suoraan varsinaisella peliajalla).

Yli 2 pisteen ottelukohtainen pistekeskiarvo on sitä paitsi sellainen, millä olisi vissiinkin aina voitettu runkosarja.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tehdäänpäs välikatsaus myös tähän lohkoon.

Ketterä oli lohkon ennakkosuosikki, on parhaillaan lohkon kärjessä ja on myös edelleenkin suosikki. Jotain ohipelejä on kieltämättä tullut, eikä pelaaminen varmastikaan ole vielä lähellekään parasta mahdollista, mutta imatralaiskannattajat tuntuvat olevan vähän turhankin kriittisiä. Nykytahdilla kisataan kuitenkin runkosarjan kärkisijasta, mitä ehkä hankaloittaa se, että tämä lohko nyt taitaa olla se tasaisin. Ketterä on jo nyt tehnyt eniten maaleja koko sarjassa, joten sinänsä Jan Jenikille nyt ei välttämättä olisi ollut käyttöä, vaikka erittäin mielenkiintoinen hankinta onkin. Hyökkäyksessä on myös paljon enemmän leveyttä kuin kellään muulla, siellä on neloskenttää myöten löytynyt ratkaisijoita. Viisikkopelaaminen ja puolustaminen ehkä ollut sitten vähän heikompaa, mutta nehän kyllä ajastaan menevät eteenpäin. Lipiäinen on ollut maalilla ok, joten ehkä tällä kaudella ei tarttisi välttämättä ja väkisin peluuttaa maalivahteja puoliksi? Ketterä vie tämän lohkon ja lähtee kevääseen ihan hyvistä asetelmista.

JoKP on vahvistunut kauden alun jälkeen Lauri Heinolla ja Markus Kankaanperällä. Molemmat ihan hyviä lisiä kokoonpanoon, mutta ei varsinaisia ykköskorin pelaajia. Hyökkääjien osalta pidin pienenä kysymysmerkkinä sitä, että kuinka moni heistä on oikeasti näitä tehopelaajia? On niitä nyt jonkun verran, @Peluuri oli ihan oikeassa Jussi Tammelasta ja Olli Korhonen on toinen mukava yllättäjä. Sen sijaan esim. Samuel Saloselta ja Matias Mustoselta olisi varmaan odotettu tähän mennessä enempääkin kuin yhtä maalia mieheen. Jokipoikien peleistä on pistänyt silmiin se, että aika moni on ratkennut suuntaan tai toiseen melko selvällä erolla ja loppuun asti tiukkoja pelejä on ollut aika vähän. Olisiko tämä siis vähän fiilisjoukkue? Silloin kun lähtee kulkemaan, niin poljetaan sitten loppuun asti komeasti, mutta jos ketjut irtoavat rattailta heti alussa, niin kukaan ei viitsi liata käsiään rasvassa? Erikoista kyllä sikäli, että joukkueen pakiston pitäisi olla hyvä peruskivi. Maalivahdit olivat arvoitus ja ovat sitä jossain määrin edelleenkin. Vaikea kyllä arvata, että mikä on joukkueen suunta, mutta suoritusvarmuus on sen verran heikompaa, että ei taida kolmossijaa ylemmäksi tässä lohkossa päästä.

Ketterän kovin haastaja on ainakin tällä haavaa SaPKo. Vähän sellaisella tasapaksulla ja keskinkertaisella joukkueellahan se lähti kauteen, eikä ole oikeastaan vahvistunutkaan kuin Saku Vesterisellä. Taannoista kolmen matsin tappioputkea lukuun ottamatta se on kuitenkin kamppaillut pisteistä kaikissa peleissään ja kääntänytkin suurimman osan näistä tiukoista matseista itselleen. Ehkä tässä näkyy sitten se tasainen miehistö sekä hyvä valmennus? SaPKo on ihan Ketterän kannassa kiinni tällä hetkellä, mutta en ihan jaksa uskoa, että olisi tämän lohkon viisikosta paras. Ratkaisut on kuitenkin olleet aika vahvasti muutaman miehen varassa. Jos sieltä Matias Lainio tai Juuso Forström putoaa pois, niin muille jää aika paljon petrattavaa. Janne Hämäläinen ja Tino Siren ovat hyökkääjistä toistaiseksi ainoat, jotka ovat olleet aiempaa parempia. Monen muunkin pitäisi ottaa vastuuta harteilleen.

KeuPa aloitti heikosti, mutta on pikkuhiljaa päässyt paremmin juoneen käsiksi: etenkin hyökkäyksen suhteen. Viimeiseen viiteen peliin se on tehnyt 25 maalia, kun kauden ekoissa 7 pelissä verkot heiluivat vain 15 kertaa. Omiinkin on kyllä mennyt aika paljon maaleja, puolustus on edelleen varsin kapea eikä maalivahditkaan ole olleet ihan sitä tasoa, mitä uskalsi odottaa. Vahvistuksia ei ole oikeastaan tullut ja voi olla että JYP:in vaikeudet heijastuvat vielä Keuruullekin. Vieraissa on ollut varsin vaikeaa, sillä matkapeleistä pinnoja on tullut tähän mennessä vain Heinolasta. Tällä hetkellä siis vahvasti keskikastin joukkue sekä lohkossa että koko sarjassakin, ja jos ne asetelmat pysyvät, niin siihen suoritukseen saadaan ehkä olla jopa tyytyväisiä. Laukaustasapainolukema on karu: -138 eli vastustaja on laukonut keskimäärin 10 kutia enemmän jokaisessa matsissa.

Peliitat on lohkon hännillä, mikä on odotettuakin, mutta ei ole kuitenkaan ollut mikään heittopussi, kuten saattoi pelätä. Jokunen tärkeä Mestis-tason mieskin joukkueeseen saatiin vielä täydennykseksi. Pisteitä on otettu jo kaikilta vastustajilta, vaikkakin aika harvakseltaan. Odotin että Peliitat olisi useimmissa peleissä tiukemmin mukana, mutta aika moni matsi on päättynyt selviin tappionumeroihin. Nuori joukkue kasvaa varmasti kauden aikana, mutta se ei vaan kovin korkealle taida riittää sekään. Mutta sitä pitää vielä ihmetellä, että joko Lahdessa junnutyö on oikeasti niin hyvää, että helmiä riittää aina vaan Mestikseen asti - tai sitten Mestiksen nykytaso on tosiaankin sellainen, että a-junnujen liigasta tulevat nevöhööd-pelaajat mätkivät kiekkoa reppuun kunhan vaan saavat peliaikaa... No joo, kyllähän ainakin Juuso Jämsen on ihan oikeastikin kova lupaus, mutta moni muu tuolla nyt tekee nimeään tunnetuksi.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ei pidä unohtaman, että Sapkolla on sarjan kirkkaasti paras valmentaja joka hioo joka vuosi paskasta timanttia. Mitähän Pasi saisikaan aikaan jos olisi resurssit huippuluokkaa?
Totta. Kyllä tuo ukko vääntää vaikka löysävatsaisen villakoiran ulosteesta syötäväksi kelpaavan lörtsyn. Kova ja kokenut ukko tähän sarjaan. Malttaako eläkkeelläkään jättää valmennusvirkaansa Savonlinnassa.
 
Kussa on mun hopotiti?

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Sama ukko ottaa 5-2-johtotilanteessa aikalisän 3 sekuntia ennen loppusummeria. Petrell kävi siitä aika kuumana, piti sitä vastustajan halventamisena.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Räsänenhän muuten justiinsa jossain haastattelussa sanoi, että haluaisi vielä takaisin liigaan. Jos oikein ymmärsin, niin kakkosvalmentajan pestikin kiinnostaisi. Mutta harmitteli siinä sitten, että melkein kaikki paikat menevät nykyään nuorille tulevaisuuden valmentajille.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Räpsän pitäisi mennä Jukureihin. Kumma, ettei Jukurit palkkaa Räpsää.
Jotenkin on sellainen tunne, että valmentaako Räsänen enää Liigan puolella, jos ei sitten juuri jonkin "pikkuseuran" apukoutsina? Usein kuulee kiekkoväen keskuudessa puhuttavan, että 3-5 vuotta saman joukkueen peräsimessä olisi valmentajan ja joukkueen kannalta ihanteellinen rupeama tuloksen kannalta. Saadaan vietyä joku tietty yhteinen tavoite ja projekti loppuun. Räsäsellä taitaa olla nyt jo kuudes kausi Savonlinnassa, mutta eihän se toki sitä tarkoita, etteikö voisi menestyä. Joka tapauksessa se on pitkä aika samoin metodein, eikä Räsäsen imuvoima Savonlinnaan pelaajien keskuudessa kuulemma ole enää sellainen, mitä joskus oli. Mitä Räsänen on jossain haastattelussa harmitellut, että melkein kaikki paikat menevät nuorille tulevaisuuden valmentajille, niin sama hommahan se on alalla kuin alalla, nuoret ja osaavat ihmiset vievät paikat.
 

X-Stiff

Jäsen
Lappeenrannassa voisi olla myös käyttöä Räpsän osaamiselle.
Itse näkisin, että ehdottomasti vielä olisi Liigaan annettavaa juurikin näille pienemmille seuroille eritoten.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Lappeenrannassa voisi olla myös käyttöä Räpsän osaamiselle.
Itse näkisin, että ehdottomasti vielä olisi Liigaan annettavaa juurikin näille pienemmille seuroille eritoten.
Samaa meinasin sanoa, en ainakaan hetkeäkään epäile etteikö pystyisi tuota nykyistä SaiPan joukkuetta paremmin valmentamaan kuin Tertsi. Tai vähintään samaan, siihen olisikin suht helppo päästä.

No mutta, tuo päätelmä lohkon voimasuhteista on helppo jakaa. Jossain vaiheessa tosin näytti että KeuPa on heikoin koko lohkossa mutta siitä se sitten ainakin jokseenkin lähti ruullaamaan ja aika tasapaksua tuossa Ketterän takana on. Vaikka Ketterä on hävinnytkin pelejä enkä ole kaikkia nähnyt tietenkään, mutta onko se missään pelissä ollut ihan hukassa, niinkuin kaikki muut lohkon joukkueet ovat yksittäisissä peleissä näyttäneet olevan.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Vaikka Ketterä on hävinnytkin pelejä enkä ole kaikkia nähnyt tietenkään, mutta onko se missään pelissä ollut ihan hukassa, niinkuin kaikki muut lohkon joukkueet ovat yksittäisissä peleissä näyttäneet olevan.
Ei ole ollut ihan hukassa missään kohtaa.
*ylivoima on sakannut viimeisissä matseissa kohtalaisen rankasti
*puolustuspelaaminen on ollut tietyissä painetilanteissa aika rajusti kuutamolla, niin viisikon osalta kuin ihan puolustajienkin
*MV-pelaaminen on yksittäisissä matseissa ollut todella heikkoa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy