Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Mestiksen sarjajärjestelmä kaudella 2020-21:
  • Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja (26 ottelua).
  • Lisäksi pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja.
  • Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.
Välisarjalohkot:
A: Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS, TUTO Hockey
B: Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo, KeuPa HT
C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi

Välisarjalohkoja pelataan yli joulukuun puolivälin, joten syksylle lienee syytä avata tällainen ketju. Tässä ketjussa käsitellään siis välisarjalohko B:n joukkueiden välisiä voimasuhteita.

@ The Nikkari - käytin törkeästi hyödyksi hienoa avaustasi A-lohkon suhteen.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Tässä lohkossa taitaa olla 2 ylitse muiden.. Ketterä ja Kiekko-Pojat. Kovaan lohkoon ollaan jouduttu kyllä. Ollaan altavastaajana melkein kaikissa otteluissa. Eipä siin pelit näyttää.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Ennen toveri Evertonin syvempää analyysiä, viskaan ilmoille oman "light"version mututuntumalta.
Lohkon B kovimmat ovat ennakolta JoKP & Ketterä.
Molemmissa on valmennus hyvällä tasolla, hyökkäyksistä löytyy ruutia ja puolustuspelaaminenkin on sarjatasolle vähintäänkin kiitettävää.
MV-pelaaminen on omissa papereissa molemmilla se suurin kysymysmerkki. Voi olla rautaistakin, mutta yhtälailla saatamme nähdä ohipelejä turhan usein.

Hiukan yllättäen nostan seuraavaan koriin Peliitat ja KeuPa HT:n. Lähinnä yllätys on Peliitat, joka kesän spekuloinneissa tuli työnnettyä pisteautomaatiksi - mutta on kyllä harjoituspeleissä näyttänyt olevansa valmis iskemään kun tilanne sallii.
Peliitat on varsinkin Ketterälle ollut varsin inhottava vastus jo pidemmän aikaa ja luulen että saman saa huomata lohkon muutkin joukkueet säännöllisen epäsäännöllisesti.

Tämän lohkon mustahevonen on eittämättä SaPKo Savonlinnasta. En vain usko millään, etteikö pässipaidat kuitenkin Pasin metodeilla kamppailisi lopunviimein tasapäisesti näiden kahden kärkiporukaksi kaavaillun kanssa lohko B:n herruudesta.

Veikkaus - lohkon B lopullinen järjestys:
1.JoKP
2.Ketterä
3.SaPKo
4.Peliitat
5.KeuPa HT

Ristiinpelaamisia tapahtuu paljon ja piste-erot jäävät marginaalisiksi.
Tämän välisarjan ykkönen löytyy joulutauolla kokonaistaulukossa sijalta 3.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Veikkaus - lohkon B lopullinen järjestys:
1.JoKP
2.Ketterä
3.SaPKo
4.Peliitat
5.KeuPa HT

Ristiinpelaamisia tapahtuu paljon ja piste-erot jäävät marginaalisiksi.
Tämän välisarjan ykkönen löytyy joulutauolla kokonaistaulukossa sijalta 3.
Tämä luultavasti tarkoittaisi sitä, että saati JoKP tai Ketterä eivät lähde pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Tai todennäköisyys ainakin on paljon pienempi, jos ponnistaa tasaisesta lohkosta.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekko-Pojat

Uusi nimi taas vaihteeksi, mutta muuten paljon tuttua. Maalivahdeista Attila Adorjan on kai se vahvin ehdokas ykköseksi. Liekö koko sarjan historian ensimmäinen romanialaispelaaja muuten? Pelannut jo viitisen kautta varmaankin aika pitkälti Mestiksen tasoa olevissa sarjoissa, mutta toki kuitenkin aika lailla kuitenkin arpa.

Leevi Nikkisen lisäksi Kasper Lehikoisenkin voisi vielä heittää maalille ilman suurta huolta, eli ei Joensuussa kaikki yhden villin kortin varassa ole. Kärkiseuran ykkösvahdiksi kummastakaan nuorukaisesta ei kuitenkaan taida olla.

Maalivahtien hommia auttaa kuitenkin huomattavasti, jos edessä pelaa kunnollinen puolustus. Tämä osa-alue Jokipojilla onkin ihan saletisti kunnossa. Esa Lehikoinen alkaa ehkä jo lähestyä parasta ennen -päiväystään, mutta eiköhän hän vielä tällä kaudella kuulu sarjan kärkipakkeihin. Sellainen snadi kutina minulla kuitenkin on, että Santeri Koponen saattaa hyvinkin nousta Kiekko-Poikien ykköspakiksi.

Niki Blomberg on tasainen ja hyvä peruspakki. Wiljami Kupiainen ja Ville Räsänen täyttivät viime kaudella hyvin paikkansa pelaavassa miehistössä. Nico Joella on potentiaalia, jos vaan kerrankin pysyisi kasassa. Tässä siis varsin kelvollinen kuusikko, paikkaajat on sitten ainakin toistaiseksi junnuja. En yllättyisi, jos mukaan tulisi vielä yksi laina-apu.

Hyökkäys Joensuussa on mielenkiintoinen ja myöskin potentiaalinen, mutta samanlaisia saletteja kärkihyökkääjiä joukkueessa ei ole kuin monella muulla kilpailijalla. Paluumuuttaja Oula Uski on pelannut urallaan vain yhden tehokkaan kauden Mestiksessä, eikä viime kausi Puolassa ollut mikään kaksinen. Samuel Salonen on mahdollinen läpimurtopelaaja, mutta nuorena miehenä väkisinkin vielä pieni arvoitus.

Saku Kivinen ja Matias Mustonen sekä Imatralta tullut Valtteri Lipiäinen saattavat hyvinkin olla tämän kauden jälkeen ykköskorin miehiä, mutta onnistuuko jokainen heistä yhtä hyvin kuin viime kaudella? Lisäksi löytyy luottomies Mika Koivisto sekä muita pienemmän roolin Mestis-hyökkääjiä.

Joukkueessa on viime kauden tapaan paljon myös paljon tulokkaita. Mielenkiintoisímpia heistä ovat Suomi-sarjasta tulleet lupaava Rudi Maarni ja Leevi Kannisto sekä Olli Korhonen KooKoosta. Korhonen on ainakin harkkapeleissä saanut pelata kärkiketjuissa.

Joni Petrell jatkaa tuplaroolissaan joukkueen valmentajana ja kasaajana. Viime kausi ei ollut ongelmaton, mutta palautti kuitenkin seuran takaisin kärkikahinoihin.

Kiekko-Pojissa on paljon mahdollisuuksia. Adorjan saattaa olla vaikka koko sarjan paras vahti, mutta saattaapi olla olemattakin. Hyökkäyksessä voi olla, että kasassa on kaksi Mestiksen kovinta ketjua ja lisäksi vielä pari tulikuumaa tulokasta, mutta voi myös olla, että suurin osa osoittautuukin enempi tai vähempi pettymyksiksi. Itse veikkaisin joukkuetta koko sarjan tasolla ylempään keskikastiin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ketterä

Ketterällä on ollut tapana peluuttaa runkosarjassa maalivahteja aika 50/50 ja valita sitten sen jälkeen parempi pelaamaan pudotuspelit. Santeri Lipiäisellä ei taida olla vielä yhtään playoff-matsia tilillään? No, ehkä viime keväänä niitä olisi tullutkin. Mutta ainakin minulle on vielä epäselvää, että onko Lipiäisestä kärkiseuran ykkösvahdiksi, vai onko vaan keskivertoa parempi kakkosvahti Mestikseen?

Arvoitus on myös toisen polven maalivahtilupaus Juho Markkanen. Minkä verran ja missä roolissa SaiPasta lainalla olevan vahdin on tarkoitus pelata? Viime kaudella kävi vetämässä suorastaan näytösluontoisesti pari matsia Ketterä-paidassa, mutta onhan nuorukaisen todellinen tasokin täysi arvoitus. Kokemusta ei ole juurikaan edes a-junnuista.

Toisaalta: kenttäpelaajien osalta Ketterässä ei pahemmin kysymysmerkkejä olekaan, joten onhan se ihan reiluakin jättää edes jotain spekuloitavaa... Marlo Koponen jatkaa puolustuksen liiderinä, mutta nuori Roope Reini saattaa nousta kiekollisen pelin kärkipakiksi.

Viime kauden vakiokokoonpanon miehistä Saku Forsblom, Henry Maarnela ja Samuli Tanhua jatkavat, kuten luultavasti myös kokenut Jarno Lippojokikin. Tästä saa ihan kelvollisen pelaavan kuusikon aikaiseksi, mutta aika tasapaksu tämä osasto nyt kuitenkin on Koposen ja Reinin jälkeen. Tulokaspakit Jami Hänninen (Jokerit-A) ja Einari Luhanka (HIFK-A) olivat omissa seuroissaan kapteenistossa ja tuovat varmasti ihan hyviä vaihtoehtoja pakkipareihin. Hänninen on joukkueen ainoa rightin pakki, joten saattanee päästä ylivoimaviisikoihinkin?

Hyökkäyksessä oli kovia lähtijöitä, mutta myös kovia tulijoita ja kovia jatkajia. Matias Varttinen oli kova kaappaus Joensuusta ja Niko Ahoniemi voi olla pistepörssin kärkisijoilla, jos pelaa täyden kauden. Tähän lisäksi Jere-Matias Alanen, Henry Karjalainen, Roope Mäkitalo, Arttu Rämö, Sebastian Sjöholm ja Miika Tiihonen, eli kyllä tästä keitoksesta kolme kovaa ketjua saa kasaan.

Lisäksi jää vielä jäljelle mm. Mikko Haaparanta ja kannattajien suursuosikki Ville Paalanen. Imatralla on myös perinteisesti osattu hankkia pelaajia, joiden ura on noususuunnassa. Tämän kauden tällainen yllättäjä voisi olla Jesse Liuksiala, joka voi saada näyttöpaikan kärkiketjuistakin.

Maso Lehtisen valmentajankyvyistä en osaa sanoa mitään muuta kuin sen, että eipä oikein voi keksiä mitä olisi voinut aiemmilla kausilla paremminkaan tehdä. Nyt jo neljäs kausi Ketterässä, eli ei mitään syytä epäillä, etteikö homma toimisi jälleen.

Ketterän hyökkäys taitaa olla jopa kovempi kuin koskaan aiemmin ja muillakin osa-alueilla on hyvä perustilanne. Riittääkö peräpää kuitenkaan ykkössijalle asti? Diesel saattaa myös hurista vähän hitaamman puoleisesti, mutta veikkaan silti Ketterää lohkon niukaksi ykköseksi.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Peliitat

Pidimpiä tässä pienen tuumailutauon, jotta keksisin jotain positiivista sanottavaa Peliitoista. Ei auttanut. Kaikki viime kaudella onnistuneet pelaajat karkasivat muualle ja Pelicansinkin tilanne on sellainen, että avut jäänevät aiempaa vähäisemmiksi.

Omia sopimusmaalivahteja on vain yksi: Mikael Petro pelasi viime kaudella A-junnujen liigassa kelvollisesti, mutta ei kyllä varmastikaan ole sellainen sankari, joka ratkoisi omalla panoksellaan pelejä altavastaajan hyväksi. Koska siitä asemastahan Peliitat taitaa lähteä syksyllä ihan jokaiseen matsiinsa.

Toinen molari tulee sitten lainalle Lahdesta. Jos Pelicans pääsee eroon Atte Tolvasesta, niin Jasper Patrikainen pysyy liigan puolella. Harkkapeleissä kävi mukana vissiin kaikki mahdolliset junnut Lahdesta. Oskari Parviainen olisi varmaan näistä se paras vaihtoehto, mutta ei mikään varsinainen Mestis-tason ykkösvahti hänkään.

Alakerta meni totaalisen uusiksi myös puolustuksen osalta. Bernard Isiguzo oli viime kaudella SaPKon ykköspakki ja on pelannut myös liigassa. Sopimus Peliittoihin onkin ehkä tehty sillä taka-ajatuksella, että kauden aikana saattaa tulla näyttömahdollisuuksia myös Pelicansista? Try-outilla olevalla Toivo Pennasella, Unkarissa pelanneella Nico Vuorijärvellä sekä Joni Kuoppalalla on jonkin verran Mestis-kokemusta, mutta kaikki heistä ovat olleet aiemmin rivipelaajia Mestiksen häntäpään jengeissä.

Muitten pakkien suoriutuminen Mestis-tasolla on täysi arvoitus. Potentiaalisin tulokkaista lienee iso, mutta kuitenkin hyvät tehotkin JYPin A-junnuissa vetänyt Jere Vertanen. Vertanen oli harkkapeleissä joukkueen parhaimmistoa ja isot pojat ovat vinkanneet, että saattaapi olla myös lähitulevaisuuden liigapelaajia. Kunnollista Mestis-tason kuusikkoa tästä porukasta ei kuitenkaan saa aikaiseksi ilman 1-2 hyvän tason laina-apua.

Hyökkääjät Peliittoihin on värvätty lähinnä A-nuorten liigasta, eikä sieltäkään ole tarttunut täkyyn niitä kaikkein potentiaalisimpia nuoria. Joona Lankisella on nimissään nykyhyökkääjien piste-ennätys Mestiksestä: 14 pinnaa viime kaudella. Tällä saldolla ei mahduttaisi suurimmassa osassa muita Mestis-joukkueita kuin korkeintaan nelosketjuun.

Tehojen lisäksi hyökkääjillä ei ole juuri kokemustakaan Mestiksestä. Vain Petteri Haveri (145 peliä) ja Erno Ripatti (152) ovat pelanneet sarjassa useamman kauden ajan, mutta kumpaakaan heistäkään ei voi pitää minään varsinaisena profiilipelaajana... Pelicansista lainalla olevien Juuso Jämsenin ja Joel Kerkkäsen harteille jää siis valtava tulosvastuu.

Toisen täyden kautensa Peliittojen luotsina aloittavaa Vesa Petäjää on kehuttu siitä, että hän tuntee läpikotaisin nuoret lahtelaispelaajat. Mutta eipä se taida paljon tässä tilanteessa lämmittää. Pimeän syksyn aikana Petäjältä kaivataan hyviä psykologisia taitoja, jotta saa pelihuumorin pidettyä yllä nuoressa joukkueessa.

Peliitat on todennäköisesti urheilullinen ja yritteliäs porukka. Kokemattomuus tulee kuitenkin näkymään, kuten myös kärkiyksilöiden puute. Tasaisetkin pelit taitavat kääntyä vastustajien hyväksi. Veikkaan siis Peliitoille ennätysmäärää niukkaakin niukempi tappioita ja tukevaa jumbosijaa tässä lohkossa.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko-Pojat

Uusi nimi taas vaihteeksi, mutta muuten paljon tuttua. Maalivahdeista Attila Adorjan on kai se vahvin ehdokas ykköseksi. Liekö koko sarjan historian ensimmäinen romanialaispelaaja muuten? Pelannut jo viitisen kautta varmaankin aika pitkälti Mestiksen tasoa olevissa sarjoissa, mutta toki kuitenkin aika lailla kuitenkin arpa.

Leevi Nikkisen lisäksi Kasper Lehikoisenkin voisi vielä heittää maalille ilman suurta huolta, eli ei Joensuussa kaikki yhden villin kortin varassa ole. Kärkiseuran ykkösvahdiksi kummastakaan nuorukaisesta ei kuitenkaan taida olla.

Maalivahtien hommia auttaa kuitenkin huomattavasti, jos edessä pelaa kunnollinen puolustus. Tämä osa-alue Jokipojilla onkin ihan saletisti kunnossa. Esa Lehikoinen alkaa ehkä jo lähestyä parasta ennen -päiväystään, mutta eiköhän hän vielä tällä kaudella kuulu sarjan kärkipakkeihin. Sellainen snadi kutina minulla kuitenkin on, että Santeri Koponen saattaa hyvinkin nousta Kiekko-Poikien ykköspakiksi.

Niki Blomberg on tasainen ja hyvä peruspakki. Wiljami Kupiainen ja Ville Räsänen täyttivät viime kaudella hyvin paikkansa pelaavassa miehistössä. Nico Joella on potentiaalia, jos vaan kerrankin pysyisi kasassa. Tässä siis varsin kelvollinen kuusikko, paikkaajat on sitten ainakin toistaiseksi junnuja. En yllättyisi, jos mukaan tulisi vielä yksi laina-apu.

Hyökkäys Joensuussa on mielenkiintoinen ja myöskin potentiaalinen, mutta samanlaisia saletteja kärkihyökkääjiä joukkueessa ei ole kuin monella muulla kilpailijalla. Paluumuuttaja Oula Uski on pelannut urallaan vain yhden tehokkaan kauden Mestiksessä, eikä viime kausi Puolassa ollut mikään kaksinen. Samuel Salonen on mahdollinen läpimurtopelaaja, mutta nuorena miehenä väkisinkin vielä pieni arvoitus.

Saku Kivinen ja Matias Mustonen sekä Imatralta tullut Valtteri Lipiäinen saattavat hyvinkin olla tämän kauden jälkeen ykköskorin miehiä, mutta onnistuuko jokainen heistä yhtä hyvin kuin viime kaudella? Lisäksi löytyy luottomies Mika Koivisto sekä muita pienemmän roolin Mestis-hyökkääjiä.

Joukkueessa on viime kauden tapaan paljon myös paljon tulokkaita. Mielenkiintoisímpia heistä ovat Suomi-sarjasta tulleet lupaava Rudi Maarni ja Leevi Kannisto sekä Olli Korhonen KooKoosta. Korhonen on ainakin harkkapeleissä saanut pelata kärkiketjuissa.

Joni Petrell jatkaa tuplaroolissaan joukkueen valmentajana ja kasaajana. Viime kausi ei ollut ongelmaton, mutta palautti kuitenkin seuran takaisin kärkikahinoihin.

Kiekko-Pojissa on paljon mahdollisuuksia. Adorjan saattaa olla vaikka koko sarjan paras vahti, mutta saattaapi olla olemattakin. Hyökkäyksessä voi olla, että kasassa on kaksi Mestiksen kovinta ketjua ja lisäksi vielä pari tulikuumaa tulokasta, mutta voi myös olla, että suurin osa osoittautuukin enempi tai vähempi pettymyksiksi. Itse veikkaisin joukkuetta koko sarjan tasolla ylempään keskikastiin.
Erittäin hyvä ja asiantunteva analyysi.. mutta 3 hyökkääjää aliarvioit ja 1 unohdit mainita tai pikemminkin jätit mainitsematta. Mielestäni Salonen on ennakkotietojen valossa mestiksen paras hyökkääjä..(vaikka "paras" on hyvin tulkinnanvarainen ilmaisu, enkä pidä siitä) Lisäksi Korhosta ja Maarnia mielestäni aliarvioit ja jätit mainitsematta Tammelan, jonka uskon tekevän läpimurron nimenomaan maalintekijänä..Maarni taas saattaa tehdä mitä tahansa taitojensa puolesta..En sitten tiedä, onko mielialapelaaja allekirjoittaneen tapaan..Mutta korostan vielä, että analyysisi oli hyvä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SaPKo

Mistään en tiedä mitään, mutta jotenkin on sellainen tuntuma, että SaPKo lähtisi tähän kauteen vähän niin kuin säästölinjalla.

Ykkösmaalivahtina piti olla Patrik Koivisto. Ollut jo pari kautta Suomi-sarjan eliittiä, mutta se nyt on nähty aiemminkin, että suomisarjalaisen taso ei vaan välttämättä Mestikseen riitä. Ja kakkosvahti Juho Ahopelto sitten A-junnujen Mestiksestä.

Voi toki olla, että oli jo alun perinkin suunnitteilla, että se oikea ykkösvahti naarataan verkkoihin sitten vasta syksymmällä. Ja niinhän siinä ehkä sitten kävikin. Kohtuullisesti KeuPassa pelannut Niko Parkkinen on nyt ainakin jokusen kuukauden SaPKon mukana. Itse veikkaan, että voi olla koko kaudenkin, sillä eipä liigaseuralla pitäisi olla Parkkiselle mitään käyttöä. Mestiksen ykkkösvahdin roolikin vähän siinä ja tässä.

Puolustuksessa on aiempaa enemmän kiekollista osaamista. Niko Mikkola teki läpimurtonsa viime kaudella RoKissa ja William Mäkinen on ollut kelpo puolustaja Mestiksessä jo useammalla kaudella. Odotan myös Tuomo Viitasalon nousevan sarjan eliittiin.

Pelaavaan kuusikkoon menevät myös viime kaudella liigaakin pelannut Aleksi Ek sekä pari mielenkiintoista tulokasta. Kapea tämä osasto on joka tapauksessa.

Jos olisi pakko veikata vain yhtä nimeä Mestiksen pistepörssin voittajaksi, niin laittaisin ruksin Matias Lainion kohdalle. Siitäkin huolimatta, että ketjukavereikseen ei löydy ihan sarjan terävimmän pään pelaajia. Kokenut Juuso Forsström on monipuolisena pelaajana tärkeä jatkaja ja sarjan eliittisenttereitä. Hänkään ei kuitenkaan ole mikään luontainen pistekunkku,

Kasper Piitulainen, Joonas Savolainen, Tino Siren, Janne Hämäläinen ja Matias Rauvola saisivatkin siis jokainen ottaa stepin ylöspäin, jotta SaPKo saisi jalkeille kaksi tehokasta ketjua. Alempiin ketjuihin miehiä kyllä joka tapauksessa riittää. Tulokkaista potentiaalisin yllättäjä voisi olla Tampereelta tullut Santeri Aalto.

Pasi Räsänen on Mestiksen ylivoimaisesti kokenein valmentaja. Mutta tuskin hänellä enää mitään kovin suurta intohimoa on? Ammattimies tekee leipätyönsä niin kuin työ kuuluu tehdä ja nukkuu sitten yöunensa levollisin mielin. Räsäseen ei SaPKon menestys kaadu missään nimessä, mutta tuskin hän myöskään alkaa mitään kaneja vetämään hatusta.

Peruspaketti on SaPKollakin hyvä, mutta kärki kovin kapea. Yksittäisissä otteluissa voi kaatua niin Keterä kuin Kiekko-Pojatkin, mutta pitkässä sarjassa se joutuu antamaan materiaalitasoitusta niin paljon, että ainakaan lohkon ykkössijaan en usko.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KeuPa

KeuPan kanssa on tupannut käymään aina niin, että pelaavat justiinsa ihan päinvastaisen kauden kuin mitä on ennakoitu. Eli luultavasti kaikki nämäkin lätinät ovat ihan turhanpäiväisiä. Mutta pitäähän se jotain keuruulaisistakin kirjoitella.

Maalille on heittää yksi sarjan tasaväkisimmistä kaksikoista. Samuli Tervo torjui KeuPan toissakaudella hopealle. Veikkaan, että hän on ykkösvahti, vaikka viime kausi Ketterässä ei mennytkään putkeen. Sami Suni on puolestaan seisonut kiekkosateessa Peliittojen maalilla jo kolmella viime kaudella ja kelpaa ainakin kakkoseksi.

Puolustuksen ykkösnimenä jatkaa Sakari Turtiainen, joka on ykköskorin pakkeja. Hyvän tason Mestis-pelaaja on myös Olli Aitola. Harkkapeleissä mukana ollut Joona Erving sen sijaan palaa harmi kyllä takaisin Slovakiaan.

Mikko Lahtinen ja Jani Kluuskeri ovat kelpo peruspakkeja. JYPistä lainalla oleva Tomi Niku saattaa puolestaan nakutella kovatkin tehot, jos pikkukaveria ei heitellä miesten sarjoissa kovin pahasti laidoille... Pakistossa on kuitenkin jo ihan lukumääräisestikin vajausta, mutta varmaan mukaan saadaan vielä liigalaina tai mielellään pari?

Viime kauden tehohyökkääjistä Keuruulla jatkaa vain Janne Kumpulainen. Joensuusta tullut Joonas Larinmaa on kuitenkin kova lisäys tulosyksikköön. Joni Piipposessakin olisi potentiaalia pisterohmuksi, jos vaan pysyisi ehjänä koko kauden.

jos Justus Mikkonen ja Jani Siekkinen petraavat vielä pikkaisen aiemmasta, niin heistä saa kasaan hyvän kakkosketjun rungon. Kasaan saadaan vielä kelpo kolmosketjukin, mutta venyjiä kaivataan. Potentiaalisia yllättäjiä voisivat olla JYPistä lainalla oleva Joni Airo tai JYPin junnuissa piste/peli-tahdilla pelannut Tommi Niskanen.

Tomas Westerlund on ollut mukana KeuPan valmennustiimissä jo useamman kauden ajan, mutta nyt hän toimii ensimmäistä kertaa urallaan ikinä päävalmentajana. Puheita siitä, että on ratsastanut isä-Erkan siivellä, on varmaan kuulunut selän takana. Nyt olisi hyvä sauma lopettaa nuo puheet tyystin. Tietoa pelistä kuulemma on paljon, mutta itse olen vähän skeptinen sen suhteen, että kuinka joukkueen johtaminen mahtaa sujua.

Valmennusta pitäisin suurimpana kysymysmerkkinä tämän kauden KeuPassa. Kokoonpano on jokseenkin kapea, mutta siihen tullee vielä apuja. Turtiaisen, Kumpulaisen ja Larinmaan harteilla on kuitenkin tällä haavaa vähän liiankin paljon. Tuskin pystyvät kolmestaan vetämään koko joukkuetta pulkassaan koko kauden ajan. KeuPan osalta ei pitäisi veikkailla mitään, mutta lähtökohtaisesti sen pitäisi kamppailla lohkon kolmossijasta SaPKon kanssa, eikä kakkossijakaan mikään täysi mahdottumuus olisi.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Arviot (0-10)

Maalivahdit:
KeuPa 7
Kiekko-Pojat 5½
Ketterä 5½
SaPKo 5½
Peliitat 2½

Puolustukset:
Kiekko-Pojat 6½
Ketterä 6½
SaPKo 5-
KeuPa 4½
Peliitat 4-

Hyökkääjät:
Ketterä 8½
Kiekko-Pojat 8
SaPKo 5
KeuPa 5-
Peliitat 4+

Valmennus:
Ketterä 9-
SaPKo 8+
Kiekko-Pojat 6
Peliitat 5½
KeuPa 2½

Keskiarvo:
Ketterä 7,3
Kiekko-Pojat 6,5
SaPKo 5,8
KeuPa 4,7
Peliitat 4,0
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
(1)
  • Tykkää
Reactions: J_L_

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielestäni Salonen on ennakkotietojen valossa mestiksen paras hyökkääjä..(vaikka "paras" on hyvin tulkinnanvarainen ilmaisu, enkä pidä siitä) Lisäksi Korhosta ja Maarnia mielestäni aliarvioit ja jätit mainitsematta Tammelan, jonka uskon tekevän läpimurron nimenomaan maalintekijänä..Maarni taas saattaa tehdä mitä tahansa taitojensa puolesta..En sitten tiedä, onko mielialapelaaja allekirjoittaneen tapaan..
Mehän ollaan itse asiassa aika lailla samaa mieltä. Itsekin veikkan Salosen vetävän noin 40 pinnaa ja olevan joukkueen TOP-3 pistemiehiä. Mutta en kyllä pistäisi mummoani panokseksi tästä veikkauksesta. Otanta viime kauden Peliitoista on hyvin pieni ja Pelicansissa pelasi niin pienessä roolissa, että siitä ei voi sanoa mitään. Ei myöskään saanut liigasopimusta tai päässyt U20-kisoihin, eli jotain ehkä vielä puuttuu. Saas nähdä.

Korhosen pelejä olen nähnyt tarpeeksi. Ollilla ei ole mitään sellaisia erikoisavuja, että uskoisin hänestä tulevan liigapelaajaa. Sen sijaan ei ole kyllä mitään varsinaisia puutteitakaan. Monipuolisena tulee olemaan hyvä pelaaja Kiekko-Pojille. Voi pelata alemmissa kentissä ja tehdä maalin aina silloin tällöin, mutta jos pääsee kärkikenttiin kahden huipun vierelle, niin pysyy kyllä mukana ja tekee siinä sivussa ~35 pinnaa.

Rudi Maarnista en tiedä muuta kuin tilastot ja sen, että espoolaisia harmitti, kun poika ei pysynyt seurassa. Mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa.

Jussi Tammelan odotin breikkaavan jo viime kaudella. No nyt on sentään ekaa kertaa pitkään aikaan toista kautta putkeen samassa seurassa. Potentiaaliahan hänelläkin on vähintään Mestiksen huippupelaajaksi, mutta on ehkä tyyppinä justiinsa sellainen, jolta se potentiaali saattaa myös jäädä ikuisesti ulosmittaamatta.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Arviot (0-10)

Maalivahdit:
KeuPa 7
Kiekko-Pojat 5½
Ketterä 5½
SaPKo 5½
Peliitat 2½

Puolustukset:
Kiekko-Pojat 6½
Ketterä 6½
SaPKo 5-
KeuPa 4½
Peliitat 4-

Hyökkääjät:
Ketterä 8½
Kiekko-Pojat 8
SaPKo 5
KeuPa 5-
Peliitat 4+

Valmennus:
Ketterä 9-
SaPKo 8+
Kiekko-Pojat 6
Peliitat 5½
KeuPa 2½

Keskiarvo:
Ketterä 7,3
Kiekko-Pojat 6,5
SaPKo 5,8
KeuPa 4,7
Peliitat 4,0
On erikoinen näkemys, jos pitää Räsästä Petrelliä parempana valmentajana.. Ymmärrän kuitenkin sen, että Räsästä yliarvioidaan räikeästi..
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Arviot (0-10)

Maalivahdit:
KeuPa 7
Kiekko-Pojat 5½
Ketterä 5½
SaPKo 5½
Peliitat 2½

Puolustukset:
Kiekko-Pojat 6½
Ketterä 6½
SaPKo 5-
KeuPa 4½
Peliitat 4-

Hyökkääjät:
Ketterä 8½
Kiekko-Pojat 8
SaPKo 5
KeuPa 5-
Peliitat 4+

Valmennus:
Ketterä 9-
SaPKo 8+
Kiekko-Pojat 6
Peliitat 5½
KeuPa 2½

Keskiarvo:
Ketterä 7,3
Kiekko-Pojat 6,5
SaPKo 5,8
KeuPa 4,7
Peliitat 4,0
Mutta kuten sanottu, oot fiksu kaveri ja ymmärrän, miksi arvostat Räsästä Petrelliä enemmän. Itse pidän itsestään selvänä, että Petrell on Räsästä parempi valmentaja ja että Räsänen on mainettaan huonompi valmentaja..(mielipide, ei fakta)
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mehän ollaan itse asiassa aika lailla samaa mieltä. Itsekin veikkan Salosen vetävän noin 40 pinnaa ja olevan joukkueen TOP-3 pistemiehiä. Mutta en kyllä pistäisi mummoani panokseksi tästä veikkauksesta. Otanta viime kauden Peliitoista on hyvin pieni ja Pelicansissa pelasi niin pienessä roolissa, että siitä ei voi sanoa mitään. Ei myöskään saanut liigasopimusta tai päässyt U20-kisoihin, eli jotain ehkä vielä puuttuu. Saas nähdä.

Korhosen pelejä olen nähnyt tarpeeksi. Ollilla ei ole mitään sellaisia erikoisavuja, että uskoisin hänestä tulevan liigapelaajaa. Sen sijaan ei ole kyllä mitään varsinaisia puutteitakaan. Monipuolisena tulee olemaan hyvä pelaaja Kiekko-Pojille. Voi pelata alemmissa kentissä ja tehdä maalin aina silloin tällöin, mutta jos pääsee kärkikenttiin kahden huipun vierelle, niin pysyy kyllä mukana ja tekee siinä sivussa ~35 pinnaa.

Rudi Maarnista en tiedä muuta kuin tilastot ja sen, että espoolaisia harmitti, kun poika ei pysynyt seurassa. Mielenkiintoinen pelaaja joka tapauksessa.

Jussi Tammelan odotin breikkaavan jo viime kaudella. No nyt on sentään ekaa kertaa pitkään aikaan toista kautta putkeen samassa seurassa. Potentiaaliahan hänelläkin on vähintään Mestiksen huippupelaajaksi, mutta on ehkä tyyppinä justiinsa sellainen, jolta se potentiaali saattaa myös jäädä ikuisesti ulosmittaamatta.
Fiksusti vastattu. Kaiken lisäksi taidat tietää faktoja minua enemmän ainakin Korhosesta..Tammelaa näin viime kaudella ennen loukkaantumista ja nään mielestäni sen, kenellä on kiima tehdä maaleja ja kuka taas sohaisee sinne päin, kun paikka tulee..ja Tammela on mielestäni tällainen kiimainen..Salosen taas muistan siitä, että pisti silmään aikanaan Joensuussa niin selkeästi vastustajien riveissä..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässähän voi jokainen halukas tehdä omat listansa, ei nämä minun arvioini mitään korkeimpia totuuksia ole. Kunhan vaan nyt jonkinlaisen puolueettoman näkemyksen olen halunnut näpytellä.

Valmentajien arviointi on aika mahdotonta, jos ei sitten ole niin sisällä systeemissä, että pääsisi kuulemaan pelaajilta kuinka homma toimii kopissa ja lisäksi osaisi vielä analysoida valmennuksen toiminnan pelin sisällä. Mulla ei ole moiseen kompetenssia, joten jodun luottamaan historiaan:

Kokemus:
Räsänen, valmentanut vuodesta 1996, 8. kausi Mestiksessä + apu- ja päävalmentajana liigassa
Petrell, valmentanut vuodesta 2009, 2. kausi Mestiksessä + kokemusta Suomi-sarjasta

Menestys:
Räsänen, Mestiksen mestaruus Sportin ja SaPKon peräsimessä
Petrell, Suomi-sarjan mestaruus, valinta vuoden Mestis-valmentajaksi

...mutta nämä nyt tietty on menneitä juttuja ja jossain vaiheessa vanhat joutuvat väkisinkin väistymään nuorempien tilalta. Räsäsen suhteen ei kuitenkaan ole mielestäni juuri mitään epävarmuustekijöitä.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Hiukan olen huvittuneena seurannut kun keskustellaan maalivahdeista erinäisissä ketjuissa. Kennelläkään ei tunnu olevan luottoa Ketterän maalivahti kaksikkoon, pidetään keskiverto torjujina. Viimekaudellahan Lipiäinen voitti MV pörssin, ja päästettyjen maalien ka:lla 2,03 torjunta prosentin ollessa 91,88. No joo tuohon voi sanoa et kun se puolustus oli niin hyvä siinä edessä. Nyt vaan näyttää et tuo puolustus on tänävuonna parempi kuin viimevuonna joten helppo on Lipiäisen torjua. Tosin Markkanen tulee lyömään haastetta oikein tosissaan, on kyllä niisä harvoissa peleissä näyttänyt et taso on Mestiksen kärkipäätä.
Hilpeyttä etenkin herättää et niin moni pitää Tervoa parempana maalivahtina kuin Lipiäinen. Viime kaudella Lipi jätti Tervon aivan statistiksi kamppailussa ykkös torjujan paikasta, ei jäänyt Tervolle minkäänlaista palaa tuolle paikalle. Ja sen tiedän et Lipiäisellä on yläpää kunnossa sieltä turha etsiä heikkoutta.
Joten Ketterä voi lähteä kauteen täysin levollisena maalivahtien osalta.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Mietitäämpäs jos Herra @Everton ei näitä juttuja tekisi jatkoajan Mestis osioon, kyllä ois köyhää ja ankeeta. Kyllähän jatkis vois nimetä Herran viralliseksi Mestis analyytikoksi ja ruveta vaikka vähän maksamaankin.
Sillä ei nuo mitään #heittoja ole, aikaa vievää hommaahan tuo on.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Välisarjamallia jäin vielä miettimään ja sen vaikutuksia koko sarjaan. Merkitys on luonnollisesti iso kaikille, mutta ehkä kaikkein pahin paikka tämä voi olla Peliitoille. Sen asema on ainakin ennalta ajatellen kaikkein hankalin. Jos kausi lähtee käyntiin tappiolla, niin kurssia voi olla todella haastava homma kääntää. Sieltä tulee koko ajan vastaan niitä jengejä, joilta on otettu jo aiemmin nekkuun, eikä helpottavaa voittoa päästä välillä hakemaan FPS:ia, KOOVEEta tai jotain muuta ns. saman tasoista jengiä vastaan.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Täytyy sanoa, että on erittäin hienoa lukea tekemiäsi analyyttisia pohdintoja @Everton ! Itse arvostan myös paljon tuota tilastojen tekoa, jossa luonnollisesti olen itse aloittelija ja sellaisena pysyn lopun ikäni. Kiitosta vaan.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Nykyään yritän välttää kommentoimasta mitään, joka on jo moneen kertaan sanottu (kun on tuo huikea peukalokin käytössä). Mutta kun käyttäjä Evertonille ei ole kai ylistysketjua täällä, niin haluan ilmoittaa tässä ja nyt suuret kiitokset näistä joukkueanalyyseistä hänelle.

Kun aikanaan tuli tilattua kiekkolehtiä ja luettua Veikkaajaa, niin nämä joukkuearviot olivat mieluisimpia luettavia. Nyt riittää Everton. Näillä pääsee aloittelija selville missä mennään ja mitä odotetaan. Hyvä pohja mille rakentaa innostusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy