Välisarjalohkon A voimasuhteet kaudella 2020–2021

 • 16 049
 • 69

Mestiksen välisarjalohkon A päättyessä sarjataulukossa korkeimmalla oleva joukkue 2020-2021

 • FPS

  Ääniä: 3 7,0%
 • Kiekko-Espoo

  Ääniä: 25 58,1%
 • Kiekko-Vantaa

  Ääniä: 2 4,7%
 • Koovee

  Ääniä: 5 11,6%
 • TUTO Hockey

  Ääniä: 8 18,6%

 • Äänestäjiä
  43
 • Poll closed .

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mestiksen sarjajärjestelmä kaudella 2020-21:
 • Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja (26 ottelua).
 • Lisäksi pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja.
 • Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.
Välisarjalohkot:
A: Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS, TUTO Hockey
B: Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo, KeuPa HT
C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi

Välisarjalohkoja pelataan yli joulukuun puolivälin, joten syksylle lienee syytä avata tällainen ketju. Tässä ketjussa käsitellään siis välisarjalohko A:n joukkueiden välisiä voimasuhteita.

Henkilökohtaisesti olen aika vähän seuraillut Mestistä EU:n ensimmäisen kauden jälkeen. Näin ollen en ole paras henkilöarvioimaan voimasuhteita kovin tarkasti. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että A-lohkossa FPS ja Koovee ovat heikompia kuin Espoo, Turku tai Vantaa. Kiekko-Espoolla on mielestäni hyvä hyökkauskalusto. Pakistokaan ei ole huono, mutta kapea se on. Tuto on yksi Mestiksen suurista, joten tuskinpa sielläkään jäädään jalkoihin. Kiekko-Vantaa voi olla todella kova nippu, jos Jokereista putoilee lainoja.

Muistathan myös äänestää.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Kyllähän totuus on kun kokoonpanoja katsoo, ettei Kooveella ja FPS:lla ole mitään jakoa kolmikkoa vastaan. Kooveessa taitaa olla tasan yksi pelaaja eli Huhdanpää, joka mahtuisi tähän kolmikkoon pelaamaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kyllähän totuus on kun kokoonpanoja katsoo, ettei Kooveella ja FPS:lla ole mitään jakoa kolmikkoa vastaan. Kooveessa taitaa olla tasan yksi pelaaja eli Huhdanpää, joka mahtuisi tähän kolmikkoon pelaamaan.

Aika radikaalia oman seuran iskukyvyn aliarviointia. Ainakin Niko Lahtinen, Finlay ja Wehmas menisi heittämällä TuToon. Voi olla hyvin mahdollisesti muitakin, joita en nyt ulkomuistista muista myös.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Saapa nähdä vahvistaako KMK Espoon maalivahtiosastoa kauden aikana. Kova lisä mille tahansa joukkueelle. Kyllä kelpaisi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Saapa nähdä vahvistaako KMK Espoon maalivahtiosastoa kauden aikana. Kova lisä mille tahansa joukkueelle. Kyllä kelpaisi.
Kyllä siinä olisi varmaan sellaine maalivaahti, että K-Espoo olisi melko vahva suosikki A-lohkon voittajaksi. Ei helpodti löydy sellaista haastajaa, joka pystyisi hänet ohittamaan useamman kerran pelissä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
K-Espoo

Alakerta on varmaankin juuri se Kiekko-Espoon kysymysmerkki. Taponen ei ollut viime kaudella Jokipojissa mitenkään erityisen hyvä ja on kaiken lisäksi lainavahti: jos HIFK:ltä loukkaantuu (kakkos)vahti pidemmäksi aikaa, niin saattavat kutsua Roopen takaisin. Riku Lindroos puolestaan täysin noviisi tälle sarjatasolle.

Puolustus espoolaisilla on ok. Erik Autio ja Arto Laatikainen ovat ykköskorin miehiä Mestikseen. Heidän jälkeensä tulee isompi droppi, mutta Aku Alho, Erno Hopponen ja Niko Seppälä ovat kuitenkin ihan päteviä pelaavaan kuusikkoon. Anton Kokkonen ja Juhani Merikanto kelvollisia paikkaajia. Ehkä tänne kuitenkin vielä yhä uutta (lainaa?) odotellaan.

Sen sijaan hyökkäys on se, minkä takia Kiekko-Espoosta puhutaan jopa yhtenä sarjan suosikeista. Joonas Niemelä, Anton Ollikainen ja Julius Rantaeskola ovat kaikki potentiaalisia pistepörssin voittajaehdokkaita. Petteri Villanen teki hänkin hyvät tehot viime kaudella Kiekko-Vantaassa.

Lisäksi Timi Lahtinen on jonkinlainen arpa. Onnistuessaan voi olla tosi tehokas hänkin. Kurtis McLean ei ehkä enää kanna päävastuuta pisteiden teosta, mutta tuo vähintään kokemusta jengiin. Joonas Kalliolakaan ei välttämättä mätkä maaleja hurjalla tahdilla, mutta on hyvä yleispelaaja Mestikseen. Näistä pelaajista saa jo rungon kolmeen laadukkaaseen ketjuun.

Suomi-sarjajoukkueesta mukana olevat Niki Kaila, Konsta Kosunen, Oscar Leppänen ja Tommi Takaveräjä sekä Leevi Lemberg junnuista ovat minulle vieraita. Mutta jos veikata pitää, niin joku pääsee kärkikenttiin ja vetää vahvan kauden, pari pelaajaa vetää kelvollisesti pienemmässä roolissa ja joku jää puremaan tuppea. Joka tapauksessa: K-Espoon hyökkäyksessä on paitsi terävä kärki, mutta myös laajuutta.

Valmennuksessa Janne Tuunanen tuntee sarjan ja joitain avainpelaajistakin. Kokkolassa miehen lähtöä ei kuitenkaan jääty surkuttelemaan. Hoitanee homman silloin kun kaikki sujuu kivasti, mutta onko jo keksinyt jotain lääkkeitä siihen, miten saadaan homma takaisin raiteilleen jos onkin vähän vaikeampaa?

Etenkin hyökkäyksen osalta K-Espoo on jopa jonkinlainen "dream team", johon on haalittu hyviä, mutta hieman ongelmallisiakin pelaajia. Tällä tyylillä on välillä onnistuttu, välillä taas ei.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
K-Vantaa

Samuel Jukuri
on mielestäni sarjan paras maalivahti. Pelannee tosin vain puolet peleistä, jos ja kun tarkoitus on kiertää Jokereiden vieraskiertueilla kolmosvahtina. Mutta eipä sillä ihan kamalasti väliä ainakaan runkosarjan osalta ole, sillä Waltteri Ignatjew on hänkin ihan hyvä ykkösvahti Mestikseen.

Puolustuksessa Christian Silfver on sarjan ehdotonta eliittiä. Myös Nico Nurmikanta voisi olla Mestiksen All Stars -puolustaja, jos vaan joskus pysyisi ehjänä. Jokerilainoista odotan myös Nuutti Viitasalon nousevan mahdollisesti sarjan profiilipelaajaksi, oli ainakin ajoittain TuTossa varsin hyvä. Myös toinen nuori lainapakki Mico Luoto on vähintään hyvää keskitasoa Mestikseen.

Jarkko Pynnönen on stay-at-home -pakkina hyvä pari jollekin kiekollisista pakeista. Nikke Kettukangas ja Ville Rautiala menevät varmaan pienemmässä roolissa ihan jees, mutta veikkaan että Miika Heiskarista tai Eetu Peltolasta saattaa löytyä jopa yllättäjä. Jos siis lainat on mukana ja kaikki terveinä, niin pelaavaan kuusikkoon riittää aika paljonkin kilpailua.

Hyökkääjistä Juuso Perttilä, Erkka Seppälä, Julius Valtonen ja Jokereiden Eetu Mäki ovat kaikki potentiaalisia 40-50 pinnan pelaajia. Sitten on Juho Jokiharju, Konsta Hirvonen ja muutama muukin kaveri, jotka pystyvät tekemään säännöllisesti pisteitä - myös tästä porukasta löytynee yli 30 pinnan tekijöitä.

Tossa on jo kolme takuuvarmasti kovaa ketjua kasassa. Lisäksi on sitten vielä kovat tehot A-junnuissa iskeneet Aku Kinnari ja Jolle Nikander, joilta voi odottaa ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Neloseen riittää vielä kilpailua ja reserviä.

Maalivahtien ja puolustuksen osalta K-Vantaa on paperilla kovempi kuin K-Espoo, eikä jää mielestäni hyökkäyksessäkään jälkeen. A-lohkon kovin kokoonpano on siis tässä, lisäksi yhteistyö Jokereiden kanssakin tuntuu olevan ihan hedelmällistä.

Mutta en kyllä ikunas ja koskaan suostuisi siitä huolimatta nimeämään Kiekko-Vantaata sarjan ennakkosuosikkien joukkoon. Joku siellä on mättänyt melkein aina. Ainakin valmentaja Mika Niskaselle hyppäys b-pojista aikuisten koppiin on melkoinen. Viime kaudellakin Vantaan kopissa taidettiin nakertaa valmentajan auktoriteettia, joten saapas nähdä, kuin käy nyt.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
TUTO

TuTolla on taas kasassa "ihan hyvä" peruspaketti. Kärkiyksilöt tosin puuttuvat, mutta johan sieltä Matias Lehtonen putkahti lainalle.

Veskareista Kari Piiroinen on kieltämättä lupaava, mutta samalla myös arvoitus. Ei ole pelannut Suomessa B-junnujen jälkeen, eli ainakin totuteltavaa varmaankin on. Waltteri Urpolahden luokittelisin perinteiseen töttenström-rooliin, eli luukunavajaaksi. Melkein olen kuitenkin varma, että kauden aikana TuTon maalilla nähdään lainalla myös joku TPS-vahdeista.

Puolustuksessa Valtteri Ilomäki, Jere Karlsson ja Mikke Levo ovat sellaisia pelaajia, jotka menisivät minkä tahansa Mestis-jengin pelaavaan miehistöön. Mutta menisikö heistä kukaan juuri missään ihan kärkipakiksi kuitenkaan? Vähän epäilen.

Kaikki loput neljä puolustajaa ovat puolestaan siinä rajalla, että millaisessa roolissa pystyvät Mestiksessä pelaamaan. Joku voi yllättää, mutta jos tuosta pitää löytää varmoja 15-20 minuutin miehiä, niin aika nihkeää saattaapi olla. Mutta ehkäpä Tappara/TPS-rintamalta tulee tähänkin vielä apuja? Yksikin kova pakki auttaisi jo paljon.

Ainakin toistaiseksi mukana oleva Lehtonen on sarjan kärkihyökkääjiä. Juho Mäkelä ja Juho Virtanen ovat hyviä luotettavia pelaajia, mutta kumpikaan ei kuitenkaan mitään ihan ykköskorin miehiä. Jesper Larinmaa ja Olli Valtola ovat erittäin potentiaalisia, mutta tulokkaiden niskaan en ainakaan minä uskalla laittaa kaikkea tulosvastuuta.

Jonne Jantunen, Waltteri Hopponen, Valtteri Niemi ja Aleksi Poikola ovat hyviä "kolmosketjutason" pelaajia Mestikseen ja ainakin Jantusella ja Niemellä on potentiaalia myös nousta tulosyksikköönkin. Lisäksi on sitten vielä pari syvyyspelaajaa ja pari omaa junnua, mutta vähän tämä nyt on niin kuin selvää ykkösketjua vailla tämäkin osasto.

Valmennuksessa Antti Virtasella on nyt jo yhden kauden mittainen kokemus, mikä on about 1000% enemmän kuin vuosi sitten. Eikä se viime kausikaan nyt ihan penkin alle mennyt. Jokunen oikeasti hyvä lainapelaaja ja nuorten onnistumisia, niin TuTo voi nousta jopa kärkikastiin. Omilla pelatessaan maksimissaan keskikastia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
FPS

Sarjanousija lähtee aika jalat maassa ja varovaisesti kauteen. Molemmat molarit on Suomi-sarjasta. Petrus Lintunen on melko kokenut ja kuulunut vuodesta toiseen Suomi-sarjan parhaimmistoon. Toisaalta pistää sitten miettimään, että miksi ei siitä huolimatta ole saanut edes näyttöpaikkaa Mestiksestä? Topi Salokannas taisi puolestaan riittää sarjaporrasta alempanakin vain nipin napin kakkoseksi... Tuomas Aalto HPK:sta pelannee ainakin jonkin verran vihreässä paidassa.

Pakistossa Anssi Rantasen paluu on kova juttu. Kokenut pelimies on varmastikin joukkueen henkisiä johtajia, mutta pelillisesti voi olla jo ongelmia. Rantanen ei ole koskaan ollut mikään kovin sulava liikkuja, tuskin on sitä nyt 38-vuotiaanakaan. Toinen profiilinimi on Paavo Tyni, jolle lienee luvassa iso kiekollinen rooli.

Joona Tala voi puolestaan olla yllättäjä ja myös Joonas Uimonen on jo pelannut Mestistä. Loput varmaan sitten siinä ja tässä, että riittääkö eväät Mestikseen vai ei. Laina tai pari liigasta ei olisi pahitteeksi ollenkaan.

Hyökkääjistä ei löydy yhden yhtäkään varmaa kärkikenttien pelaajaa. Itse veikkaan Karri Forsblomin vetävän vahvan kauden ykkössentterinä, mutta ihan yhtä hyvin saattaa flopata ja orastava ura tyssää sitten siihen.

Ykköshyökkääjänä on siis sellainen pelaaja, joka ei saanut todellista vastuuta edes kasvattiseurassaan. Mutta kukaan muu FPS:n hyökkääjistä ei ole päässyt Mestiksessä edes tuolle tasolle. En edes viitsi luotella ketään muita hyökkääjiä, kun tarina on kaikilla aika lailla sama. On ehkä oltu tehokkaita Suomi-sarjassa tai A-junnuissa, osa jopa U20-maajoukkueryhmässäkin, mutta mitään kokemusta Mestiksestä ei kellään ole. Eikä myöskään takeita onnistumisista.

Ihan saletisti tästä nipusta löytyy hyviä pelaajia, mutta löytyy myös niitä, jotka tippuvat vauhdista pois jo kauden aikana. Lähtökohtaisesti muissa Mestis-joukkueissa nämä hyökkääjät kisaisivat korkeintaan kolmos-nelosketjun pelipaikoista jokainen.

Parasta ja suurin vahvuus FPS:ssa lienee jatkuvuus, niin valmentaja Asko Rantasen kuin pelaajarungonkin osalta. Paperilla ei vaikuta hyvältä, enkä povaa joukkueelle kovin suurta määrää voittoja, mutta en myöskään usko mihinkään rökäletappioihinkaan. Yhtenäinen ja urheilullinen joukkue voi siis pärjätä missä tahansa yksittäisessä ottelussa ihan hyvin, mutta pitkässä sarjassa? Don't think so.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KOOVEE

KooVeen joukkuetta on aika turha arvioida, kun ei sellaista oikeastaan ole vielä kasassakaan. Tulee siis riippumaan ihan siitä, minkälaisia apuja Ilveksestä (ja/tai muualta) on milloinkin luvassa. Varmaankin koko ajan ryhmässä pyörii se 1+ kentällinen lainamiehiä, mutta heidän laatunsa ratkaisee sitten paljon.

Maalivahti Kimmo Rautiainen on vähintään Mestiksen keskitasoa, eli tälle osastolle tarvitaan ainoastaan tuuraaja. Niitä riittänee jos ei muualta niin A-junnujen SM-liigasta.

Pakeista Jesper-Juhani Ilvessuo, Jeremi Wehmas ja Olli-Petteri Viinikainen ovat Mestis-tasoa. Muista pakeista ei sitten vielä olekaan mitään tietoa. Ilveksestä tulee ehkä Karri Aho ja Santeri Hatakka? Pojat pääsevät ainakin pelaamaan isoja minuutteja.

Hyökkäyksessä Niko Lahtinen on saattanut jo ehtiä miettimään, että mihin sitä tulikaan lähdettyä... Toisaalta Lauri Huhdanpää saattaa hyvänä päivänään olla kanssa ihan ykkösjätkiä. Rasmus Rasinaho ja lainapelaajat sitten potentiaalisia kärkikenttien pelaajia.

Elias Elomaa ja Santeri Sillanpää menevät ihan hyvin Mestiksessä. NCAA-kanukit puolestaan täysiä arvoituksia, liekö edes tulleet Suomeen?

Juuso Hahlia ei käy kateeksi. Ekaa kertaa elämässään aikuisten jengin päävalmentajana ja eväät täysin levällään ympäri Tampereen eri toreja ja rootvalleja. Voi hyvinkin olla, että välillä kasassa on hyvinkin kilpailukykyinen porukka, jolla otetaan pinnat keltä tahansa. Mutta todennäköistä on myös se, että joihinkin peleihin lähdetään vajaalla ja väsyneellä porukalla, ja pataan tulee ja pahasti.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
EDIT: minäpäs vähän muokkasin tätä yhteenvetoa. Vaikka lohkoissa pelataankin, niin saisi nämä kai kuitenkin olla edes jollain laila vertailukelpoisia keskenään. Eli alla uusittu ja yhdenmukaistettu painos johon lisätty myös keskiarvo:

Arvioita 0-10

Maalivahdit:
K-Vantaa 9½
K-Espoo 4
KOOVEE 4
TUTO 3½
FPS 3

Puolustus:
K-Vantaa 9-
K-Espoo 6½
TUTO 6 (Tuohilampi huomioitu)
FPS 4-
KOOVEE 3,5 (nykyisten lainojen kanssa)

Hyökkäys:
K-Espoo 9
K-Vantaa 9
TUTO 5½
KOOVEE 5 (nykyisten lainojen kanssa)
FPS 4-

Valmennus:
K-Espoo 6
TUTO 5½
FPS 5
KOOVEE 4-
K-Vantaa 3

Keskiarvo:
K-Vantaa 7,6
K-Espoo 6,4
TUTO 5,1
KOOVEE 4,1
FPS 3,9


Maalivahdit:
K-Vantaa (9½)
K-Espoo, TuTo, KooVee (5)
FPS (2½)

Puolustukset:
K-Vantaa (9-)
K-Espoo (7½)
TuTo (5-)
FPS (4,5)
KooVee parin lainan kanssa (4)

Hyökkäykset:
K-Vantaa, K-Espoo (9)
TuTo (7½)
KooVee kohtuullisen lainaketjun kanssa (5½)
FPS (4-)

Valmennukset:
K-Espoo (6)
TuTo, FPS (5)
K-Vantaa (?)
KooVee (?)
 
Viimeksi muokattu:

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Hyvä analyysi Evertonilta Kooveen suhteen. Sarja alkaa ensi viikolla ja vain 2 kentällistä pelaajia kasassa. Yhtään lainaa ilveksen tai Tapparan liigaporukasta ei ole peleissä näkynyt? Karri Ahon lasken U20 pelaajaksi, Näin korona aikana ongelma on myös se, että lyhytlainoja ei ole liigajoukkueiden järkeä edes antaa, riski sairastumiseen on liian suuri. Mistä kooveelle sitten pelaajat? Eikö olisi kannattanut ottaa try outille edes pelaajia, kun harkkapelejä on pelattu jo elokuun alkupuolelta lähtien. Tän päivän pelissä on täytemiehinä 4 ilveksen U20 pelaajaa. Hyvin on pelanneet, mutta mitä järkeä heitä on peluuttaa kooveen näkökulmasta, kun he kauden pelaa ilveksen A;ssa joka tapauksessa, en tajua.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Haaveissa tietysti vastaava syväluotaus muistakin lohkoista. *wink wink*

Paas availlen ketju vaikkapa tälle Itä-Suomen lohkolle, niin sehän voi olla, että innostun kirjailemaan jotain sinnekin...
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kattava analyysi.
Suomi-sarjajoukkueesta mukana olevat Niki Kaila, Konsta Kosunen, Oscar Leppänen ja Tommi Takaveräjä sekä Leevi Lemberg junnuista ovat minulle vieraita. Mutta jos veikata pitää, niin joku pääsee kärkikenttiin ja vetää vahvan kauden, pari pelaajaa vetää kelvollisesti pienemmässä roolissa ja joku jää puremaan tuppea. Joka tapauksessa: K-Espoon hyökkäyksessä on paitsi terävä kärki, mutta myös laajuutta.
Etenkin Leppänen ja Kosunen näyttivät pyörittelevän ketteröitä aika iloisesti harjoitusottelussa. Järvisellä on 200 mestisottelua pelattuna 0,56 ppg. Ainakin hyökkäyssuuntaan jokainen näistä on Mestiksessä hyvä kolmosketjun ukkeli.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Erittäin kiinnostavat analyysit Evertonilta, kiitos!

Sen sijaan hyökkäys on se, minkä takia Kiekko-Espoosta puhutaan jopa yhtenä sarjan suosikeista.

Uskoisin, että kannattaa kiinnittää huomiota myös Emil Oksaseen.

Myös kiinnostava nähdä, onko kokenut Aleksi Järvinen mukana joukkueessa. Ketterää vastaan näytti yllättävä tehokkuus vähän huvittavan miestä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Uskoisin, että kannattaa kiinnittää huomiota myös Emil Oksaseen.

Oksanen jäi vahingossa mainitsematta. SaiPa-taival jäi hyvinkin epäonniseksi, mutta ikää vasta 21. Nuori mies voi yltää urallaan vielä ihan mihin vaan. Nyt ehjä kausi alle ja nousu takaisin liigaan. Parhaimmillaan voi olla ihan ykköskorin hyökkääjä, mutta worst case scenariossakin erinomainen pelaaja kolmoskenttään.

Jos ja kun Aleksi Järvinen jää pelaamaan Espooseen, niin hyökkäystä voi pitää tälle sarjatasolle jo käytännössä täydellisenä. Järvinen on luotettava ns. kakkoskategorian hyökkääjä, lisäksi jo Suomi-sarjajoukkueessa mukana olleena kokeneempana Mestis-pelaajana myös tärkeä linkki uusien ja vanhojen pelaajien välille.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Erittäin kiinnostavat analyysit Evertonilta, kiitos!



Uskoisin, että kannattaa kiinnittää huomiota myös Emil Oksaseen.

Myös kiinnostava nähdä, onko kokenut Aleksi Järvinen mukana joukkueessa. Ketterää vastaan näytti yllättävä tehokkuus vähän huvittavan miestä.
toivotaan, että järvinen pelaa, kun varasin hänet omaan joukkueeseen draftissa :D
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Kooveeseen ilveksen A:sta Eppu Varjamo, Karri Aho, Eemeli Mäki ja Joona Korhonen pitempänä lainana koronan takia. Varjamo ja Aho pystyvät ainakin mestis tasolla pelaamaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuToon palaa viimeiset kolme kautta liigassa pelannut Kristian Tuohilampi, joka pelaamisen ohessa on suorittanut kauppatieteen kandin tutkinnon. Matias Lehtonen ja Tuohilampi ovat odottamattoman hyvät vahvistukset TuTolle kauden alla. Lehtonen tuo tehoja aneemisesti harjoituspeleissä pelanneeseen TuTon ykkösketjuun ja Tuohilampi taitoa puolustukseen.
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Kiitoksia Everton taas kovasta työstä!! Lisäisin tuohon K-Vantaan lupauksiin Oliver Kiljusen ja Samu Poutasen. Varsinkin Kiljunen tulee olemaan yllättäjä tähän kauteen. Molemmat näyttivät harjoituspeleissä kovaa tasoa. Eetu Peltolalta odotan myös paljon, mutta pitää muistaa hänen pelanneen kuitenkin vain 6.peliä edustuksessa viime kaudella ja loput Muikuissa.
 

Zigismund

Jäsen
Evertonin arvio FPS:stä pystyy kyllä allekirjoittamaan täysin. Kolme harjoitusottelua tuli nähtyä ja ei se hyvältä näytä. Kiekko-Vantaata ja TUTOa vastaan oltiin täysin vastaantulijana 60min.

Puolustuksessa Rantanen on ottanut ykköspakin roolin. 38-vuotiaana edelleen rautaa. Tyni myös hyvä pakki Mestikseen. Näiden kahden herran jälkeen tulee mielestäni selvä pudotus. Uimosen nyt vielä voi laskea varmaksi top-6 puolustajaksi, mutta sen jälkeen onkin hankalaa. Talan laittaisin vielä pelaavaan kuusikkoon. Lopuista paikoista taistelee Pylvänäinen-Sillanpää-Vainio-Virtanen-akseli. Harjoituspeleissä nostaisin ensimmäisenä Pylvänäisen, jonka jälkeen Vainion. Tälle kaudelle joukkueeseen liittynyt Sillanpää on harjoitusotteluissakin pelannut pääasiassa 7.pakkina, joka ei tietenkään hyvää lupaile. TUTOa vastaan antoi muutaman hyvän taklauksen ja hanskatkin on jo tippuneet.

Jos puolustuksessa on vain pari täysin varmaa korttia Mestikseen, niin hyökkäyksessä niitä ei ole yhtäkään. Ykkössentterin viittaa on asetettu Forsblomille. Ykkössentterinä kaveri, joka ei viime kaudella liiemmin mahtunut TUTOssa pelaamaan. Tehot on hieman jääneet harjoituspeleissä piippuun, mutta näen Forsblomissa sen potentiaalin, mitä TUTO-leirissäkin nähtiin. Forsblomin lisäksi hyökkääjistä näkisin mahdollisen läpimurron Miska Ronkaiselle, erittäin fiksu pelaaja. Muista uusista Hägg on jäänyt positiivisella tavalla mieleen alakenttien työmyyränä. Maansaari valitettavasti loukkaantui jo ensimmäisen kotiottelun ensimmäisessä erässä, joten Maansaaren kyvyistä ei allekirjoittaneella ole lainkaan käsitystä.

HPK-avut auttaisivat kummasti, mutta koronatilanteen vuoksi voi olla, että heitä ei hirveästi Forssaan eksy.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Täytyy sanoa, että hienoa analyysiä ja propsit viitseliäisyydestä. Alla oleva kuitenkin vetistää silmiä.
Puolustus espoolaisilla on ok. Erik Autio ja Arto Laatikainen ovat ykköskorin miehiä Mestikseen.
Puolustuksessa Christian Silfver on sarjan ehdotonta eliittiä. Myös Nico Nurmikanta voisi olla Mestiksen All Stars -puolustaja, ...
Anteeksi nyt, että tartun detaljeihin, mutta eikös lähtökohtaisesti Lada ja Autio ole niitä all star -pakkeja? Nurmikanta ja Silfver sitten sitä hyvää ykköskorin tasoa?

Lada ei toki ole enää mikään nuori varsa, mutta pelasi kuitenkin viime kaudella liigassa 50 ottelua 0,25 pistekeskiarvolla ja joukkueensa parhaalla +/- lukemalla. Nurmikanta samassa joukkueessa 21 ottelua tehoin 0+2 ja pienellä peliajalla.

Autiollakin 40 liigaa yli 18 minuutin peliaikakeskiarvolla. Silfver Tanskan pääsarjaan vähän vähemmän, joskin paremmilla pisteillä.

Voi hyvinkin olla, että Vantaan kaksikko osoittautuu Espoon kaksikkoa paremmaksi. Paperilla tilanteen kuitenkin pitäisi olla päinvastainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös