Välieräsarja kevät 2012: JYP-Jokerit

  • 117 527
  • 445

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokerit oli muuten helv...n kova jengi voittamaan aloituksia ekassa sarjassa! En tiedä Jypin aloittajista mutta ylivoimasta suttaantuu aina tovi jos ekaksi pitää hakea kiekko omasta päästä. Toiseksi, jos olisin Jypin valkku niin antaisin painetta pakeille ja omalla aktiivisella liikkeellä pistäisin vastustajan pakit liikkeelle. Tiedä sitten Jypin kyvystä liikkua mutta arvelen sen olevan 10x kovempaa kuin IFK:lla. Mun mielestä Jokerit eivät ole mikään rakettijoukkue, mutta tekevät todella harkittuja ratkaisuja ja rauhoittavat pelin tarvittaessa. Toisin sanoen, laittavat kärkikarvaajat tekemään hommia ja luistelemaan kiekon perässä. Lopulta oman maalin taakse jemmaan ja sieltä rauhallisesti eteenpäin.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokereilla on varmasti yritystä ja vääntövoimaa. 10-vuoden "pojattomuus" antaa varmasti lisäboostia jengiin. Tältä pohjalta ja muutenkin näen, että Jokerit lähtee sarjaan kuitenkin hienoisena altavastaajana, vaikka median silmissä asia nähdääkin toisin. Tulemme varmasti näkemään raastavia otteluita etenkin sarjan alkuun, jossa molemmat ryhmät painavat tuoreilla jaloilla. Sarjan edetessä peli hieman rauhoittuu ja kärsivällisyys astuu esiin. Molemilla joukkueilla on paljon pelillisiä yhtäläisyyksiä mm. tasainen peluutus ja tiivis viisikkopelaaminen. Edessä on tasaisia yhden maalin pelejä joissa ratkaisuja haetaan myös jatkoeristä.

JYP:n dilemma on: Vatasen jättämä aukko, mikä tulee vääjämättä vaikuttamaan JYP peliin etenkin ykkösylivoiman osalta ja muutenkin mm. jäähyjen hankkimisessa ja etenkin siinä, että selkeä kiekollinen liideri puuttuu.

En veikkaa mitään, mutta usko omiin on vahva ja sarja Jokereille. Kohta mennään.

ps. Vuoden 1992 sarja muistuu mieleen ja sitä on mukava muistella :-), no nyt meillä ei ole teukka salamaa, mutta sen sijaan teukka terävä
 
Se on menoa kohta! Varmasti mukava sarja tulossa, otan mieluusti sen kovan vastuksen nyt, kuin finaaleissa. Ennakkosuosikkia ei ole mielestäni, aika tasavahvat jengit tulee vastakkain levänneinä - tosin - Vatasen poissaolo luo aika jäätävän ison aukon JYPin puolustukseen. Toivotaan rehtiä ja tunnelmapitoista sarjaa!

Ps. Olenko ainoa, joka on pitkään miettinyt, kuinka kova pakkipari Vatanen-Väänänen olisi? Euroopan paras hyökkäävä ja Euroopan paras puolustava puolustaja vierekkäin tekisi varmaan aika hyvää jälkeä ;)
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se on menoa kohta! Varmasti mukava sarja tulossa, otan mieluusti sen kovan vastuksen nyt, kuin finaaleissa. Ennakkosuosikkia ei ole mielestäni, aika tasavahvat jengit tulee vastakkain levänneinä - tosin - Vatasen poissaolo luo aika jäätävän ison aukon JYPin puolustukseen. Toivotaan rehtiä ja tunnelmapitoista sarjaa!

Ps. Olenko ainoa, joka on pitkään miettinyt, kuinka kova pakkipari Vatanen-Väänänen olisi? Euroopan paras hyökkäävä ja Euroopan paras puolustava puolustaja vierekkäin tekisi varmaan aika hyvää jälkeä ;)

Olishan toi aika jäätävä pari - ehkä se olis nähtykin MM-kisoissa. Jos ja jos.

Sellainen vielä kerran muistutuksena, että JYP tosiaan pelasi jo ilman Vatasta keväällä ja napsi todella paljon pisteitä tuolla jaksolla. Se antaa joukkueelle merkittävän edun, kun tiedetään, että ilmankin voidaan pärjätä. Mutta Sami on tietenkin iso lovi, sitä on turha kiistää. Silti mitään Zaborsky-tyyppistä "yhden miehen menetys ratkaisee kaiken" -tilannetta meillä ei kuitenkaan missään tapauksessa ole, koska kiekollisia pakkeja on muitakin. Omat odotukseni tällä rintamalla kohdistuvat erityisesti Näkyvään, miksei Laatikaiseenkin, joka alkukaudesta tuntui todella pehmoiselta, mutta on parantanut sittemmin. Nyt on pakistossa sankarin paikkoja vapaana.

Alkais jo ne pelit ;) Näen 2/3 livenä ja kiitos vielä Jokereille, lopulta juuri tästä pitkästä tauosta johtuen teidät on todella kiva kohdata :)

Jupa
 

Nypsi

Jäsen
JYP:n dilemma on: Vatasen jättämä aukko, mikä tulee vääjämättä vaikuttamaan JYP peliin etenkin ykkösylivoiman osalta ja muutenkin mm. jäähyjen hankkimisessa ja etenkin siinä, että selkeä kiekollinen liideri puuttuu.
Kyllähän tuo Vatasen poissaolo varmasti vaikuttaa, mutta ei välttämättä ylivoimassa niin paljon mitä luulisi. Vatanenhan ei JYP:ssä ykkösylivoimassa edes pelannut ja esim viimeisessä pelissä Ässiä vastaan JYP teki kolme ylivoimamaalia eikä Vatanen tainnut olla edes pelissä mukana enää siinä vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Toiseksi suurin ihme tämän kevään playoffeissa on sitten tässä: allekirjoittaneen vaimo on elämänsä ensimmäistä kertaa jääkiekko-ottelussa torstaina Areenalla. Joten, ystävät, käyttäytykää kauniisti.

Sinnikkäästi olen silloin tällöin tarjonnut mahdollisuutta, mutta aina ne on tullut torjutuksi. Jostain syystä tänään ei näin käynytkään. Veikkaan, että saamme kiittää siitä Yle Puheen maltillisempaa äänimaisemaa aiemmin käyttämääni Radio Jyväskylän nettiradioon verrattuna, sekä asuinkaupunkimme jääkiekkojoukkueen menestyksen nostattamaa kiekkomyönteistä yleistä ilmapiiriä. Futismatseissa olemme käyneet, ja viihtyneetkin.

Saapa nähdä mitä tästäkin tulee...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mielenkiintoinen sarja ja uskon että kunhan sarja saadaan vaan käyntiin tullaan näkemään tunteiden paloa niin kentällä kuin katsomossakin. JYP on omasta mielestäni ollut jo pitkään liigan parhaimpia joukkueita ja vielä runkosarjan perusteella en olisi laskenut Jokereiden epätasaisuuden takia suuria mahdollisuuksia Jokereille paras seitsemästä sarjassa. IFK:n lähes täydellinen kyykyttäminen muutti kuitenkin asetelmia ainakin omissa silmissä niin että näen kaiken olevan mahdollista Jokereiden miehistölle, parhaimmillaanhan se on sitä ollut jo runkosarjassa sitä parhainta vain tuntui olevan lähes mahdoton pitää yllä edes koko peliä - IFK sarjassa ei pelattu oikeastaan kuin yksi heikko erä, muuten kontrollin ja pelinvirtauksen määräsi Jokerit. IFK:ta kovempaa materiaalia ei enää vastaan saada mutta ei näitä pelejä ennenkään ole paperilla ratkaistu.

Ennen huomista on vaikea sanoa tasoeroista suuntaan tai toiseen, huomenna ollaan viisaampia vaikka pelaamattomuus vielä saattaa asetelmiin vaikuttaa (vaikka se on molemmille lähtökohtaisesti sama). Sen uskallan kuitenkin luvata että tämä sarja tuskin katkeaa kumpaankaan suuntaan 4-0 voitoin, eli kumpikin saanee maistaa yksittäisessä ottelussa myös tappion katkeraa kalkkia. Ja eiköhän Jakke ainakin yhdessä pelissä sorru hämmentämään, se kuinka siinä sitten käy jää nähtäväksi (eli kumpi hyötyy). Jospa sitä jo huomenna löytäisi kirjoitteluun sen hämmennys ja sekasorto vaihteen itsellekin...
 
JYP muuten voittaisi pelillisesti melkoisesti jos Virtanen hakisi Ruudun pois ja olisi varmaan henkiselläkin puolella ihan sytyttävä temppu. Jarkko vaan on niin kokenut kettu, että hän ei tähän vipuun mene vaan mieluummin heittää vaikka kilpparit.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
JYP muuten voittaisi pelillisesti melkoisesti jos Virtanen hakisi Ruudun pois ja olisi varmaan henkiselläkin puolella ihan sytyttävä temppu.
Toisaalta voisin kuvitella että Virtanen taklauksillaan on muutamia Jokerit-pelaajia vastaan hyvä täsmäase, jos vaan pysyy vauhdissa mukana ja osuu taklauksillaan. Se on totta että Virtanen ei saa haettua Ruutua millään, mutta Lahdelta se voisi onnistuakin. En usko että JYP sortuu samaan mihin HIFK, keskittymään liikaa Ruutuun ja Jokereihin ylipäänsä. Mikäli ensimmäinen ottelu lähtee menemään täysin JYPin tahtipuikon mukaan, saatetaan Ruudulta jotain nähdäkin. Niin kauan kuin ottelut ja ottelusarja pysyy tasaisena, niin kauan uskon Ruudun pysyvän rauhallisena. Edelleenkin painotan ensimmäisen ottelun tärkeyttä tässä sarjassa. Jokerit kaipaa kipeästi voittoa Jyväskylästä mahdollisimman nopeasti, sillä se vaikeutuu koko ajan mitä pidemmälle sarja etenee.

Tuo Vatasen poissaolo tulee vaikeuttamaan Jokereiden peliä, sillä olen melkein pomminvarma että taktiikka oli laadittu mm. Vatasen nousujen jälkeisiä vastahyökkäyksiä hyväksikäyttämiseksi. Nyt joutuvat miettimään kuviot uusiksi. Toki on samaan syssyyn ehdottomasti todettava, että onhan JYP kuitenkin nettokärsijä tuon poissaolon johdosta, mutta onneksi saivat siitä kokemusta jo runkosarjassa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edelleenkin painotan ensimmäisen ottelun tärkeyttä tässä sarjassa. Jokerit kaipaa kipeästi voittoa Jyväskylästä mahdollisimman nopeasti, sillä se vaikeutuu koko ajan mitä pidemmälle sarja etenee.

Paineet ne on JYPilläkin mitä pidemmälle sarja etenee, uskoisin ainakin näin. Toki huominen voi olla aavistuksen "helpompi" ottaa se voitto Jyväskylästä mikä toki kiistatta tarvitaan jatkoonmenoon, kun ottelu saattaa olla melko tunnustelevaa, mutta en vain jaksa uskoa näihin puheisiin edelleenkään mistään avausottelun tärkeydestä verrattuna muihin mahdollisiin. Se etu on muutenkin mennyttä jos siihen perään mennään kusemaan kotiottelu (tasaista tulee olemaan niissäkin), joten järkyttävän kliseisesti sanottuna kannattaa lähteä vain peli kerrallaan etenemään ja katsomaan tilannetta. Voitolla ei saavuteta finaalipaikkaa, eikä häviöllä sitä menetä.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Toisaalta voisin kuvitella että Virtanen taklauksillaan on muutamia Jokerit-pelaajia vastaan hyvä täsmäase, jos vaan pysyy vauhdissa mukana ja osuu taklauksillaan. Se on totta että Virtanen ei saa haettua Ruutua millään, mutta Lahdelta se voisi onnistuakin. En usko että JYP sortuu samaan mihin HIFK, keskittymään liikaa Ruutuun ja Jokereihin ylipäänsä.

Näistä Virtasen noudoista sun muista on puhuttu aika paljon mutta mieshän on ollut lauhkea kuin lammas, tällä kaudella jäähyjä tuli kokonaiset 2 minuuttia, eli oli JYPin herrasmiespelaaja. Ja tosiaan kuten sanoit, niin ei Virtanen ehdi valitettavasti taklaamaan. Kyseessä on enemmänkin äärimmäisen hyvin kiekkoa suojaava kulmavääntäjä. Lahdella toisaalta on kyllä outo taipumus saada vastustaja kuumenemaan todella, tähän päälle sitten kaatuilut joka toisessa vaihdossa. Hieno pelaaja kyseessä. JYPin pitää kuitenkin keskittyä omaan peliin ja jättää sitten mahdollinen Ruudun huomioiminen ainoastaan Lahdelle jos hänellekään.


Edelleenkin painotan ensimmäisen ottelun tärkeyttä tässä sarjassa. Jokerit kaipaa kipeästi voittoa Jyväskylästä mahdollisimman nopeasti, sillä se vaikeutuu koko ajan mitä pidemmälle sarja etenee.

Itse taas näkisin ettei ensimmäisen ottelun tärkeydellä ole tässä sarjassa niin paljoa merkitystä kuin esim puolivälierissä meillä Ässiä vastaan. Joukkueiden aiemmat ottelut tällä kaudella on olleet niin äärimmäisen tiukkoja (5 ottelua, kolme jatkoaikaa ja kaksi maalin voittoa kotijoukkeille), että sarjassa tullaan taatusti näkemään vierasvoittoja niin Synergialla kuin Areenallakin. Tai ainakin hyvin lähellä sitä ollaan.

Alkaisi jo!
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Kyllä puheet, että tämä olisi joku moraalinen finaali ovat ihan höpönlöpöä. Suikkasen Kaitsu on tämän valtakunnan paras koutsi ja Pelsujen pelaaminen parhaimmillaan on huikeaa + Lahdessa on buumi päällä.

Mielenkiintoiset peräkkäiset ottelupäivät heti alkuun. Sarja on 2-0 tai 0-2 torstaina.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoiset peräkkäiset ottelupäivät heti alkuun. Sarja on 2-0 tai 0-2 torstaina.

Ota vielä 1-1 mukaan ennustukseen, niin olet varmasti oikeassa. Et kai väitä, että se on jotenkin epätodennäköinen? Sanoisin itse, että jopa todennäköisin vaihtoehto, vaikka en valita jos molemmat viedään.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Toivottavasti nähdään hyvää kiekkoa ja vältetään loukkaantumiset. Ei tässä mikään moraalinen finaali ole menossa vain moraalinen välierä. Vatasen menetys on iso, mutta JYP voittaa mestaruuden Vatasen kanssa tai ilman jos on voittaakseen. Aiempina vuosina olen ollut melko varma menestyksestä, mutta on nämä playoffit niin oma maailmansa ettei mikään ole niin varmaa kuin epävarmaa. Itse arvelen ettei tule tasaiset välierät ainaakaan voittojen suhteen. Toinen romahtaa ja toinen marssii 4-1 voitoin finaaliin.
 

CamNeely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Onpas ympäripyöreät tunnelmat ennen sarjaa. Molemmat hoiti ekan kierroksen vakuuttavasti, joskin pidän Jokereiden suoritusta vielä vakuuttavampana. 5vs5 pelissä ilman takaiskuja kertoo kyllä aika paljon. Ylivoimapelin merkitys noussee suureen rooliin ja se on JYPillä ollut astetta parempi. Suurin ongelma Vatasen poissaoloon liittyykin tuohon jäähyjen hankkimiseen, ei niinkään tehokkuuteen ylivoimalla. Vatanen kuitenkin hankki nopeudellaan aika monta ylivoimaa Ässä-sarjassa. Muutoin pelillisesti JYP ei häviä vaikka Vatanen puuttuukin. Kyllä sieltä VIISIKOSTA se tarvittava osaaminen löytyy.

Jokerit on pelottavan vahva etenkin sentteriosastolla ja nuo aloitukset on yksi osa-alue missä JYPin senttereiden täytyy terästäytyä.

Molemmissa leireissä tuntuu olevan kova luotto omiin vaikka tiukka sarja tulossa. Ennustelen samalla tavalla kuin JYP-Ässät sarjaa, että voi katketa nopeastikin mutta jokainen peli on kyllä pirun tiukka. 50-50 asetelmista lähdetään. Alkais jo.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Voi elämä, välierät alkaa ja Jokerit vastassa! Tätä olen odottanut kauan. Tämä olisi ollut se minun "unelma finaali", mutta nyt mennään näin ja nautitaan ja jännitetään. Asetelma on kyllä herkullinen. Nopeasti ajateltuna, pieni ja urhea Valtra maaseudulta ja vastaan asettuu suuren ja mahtavan Helsingin sitäkin suurempi ja mahtavampi Jokerit. Mutta, JYP on ollut kaudesta 2008-2009 aina vähintään välierissä, Jokerit puolestaan viimeksi pelannut mitalista kaudella 2007-2008. Mitä se sitten antaa tähän sarjaan? Tuskin yhtään mitään.
Tiedossa hienoja ja mahtavia hetkiä tämän sarjan myötä. Pelit tulevat olemaan todella tasaisia. Intensiteetti tullee nousemaan sekä kentällä, että katsomossa huippuunsa. Täällä päässä vähän askarruttaa ja pelottaa, että mitä se Westerlund on JYPille keksinyt. Lukemieni raporttien perusteella Jokerit riisui HIFK:n täydellisesti aseista. Jyväskylässä pienen kaukalon vuoksi tuollainen täydellinen kontrolli kiekolla on valtava haaste. Hartwalilla se voi olla helpompaa, kun JYP laskee karvaustaan ja ottaa Jokerit lähinnä keskialueella vastaan. Tai sitten yllättäen kovaa ja korkealta myös Helsingissä. Ja vaikka en Westerlundia pahemmin osaa arvostaa sen jatkuvan ininän myötä, mitä mies suolti runkosarjassa, pakko se on myöntää, että Erkka tietää näistä peleistä ilmeisesti kaiken. Toivotaan, että Aho on hereillä ja tarvittaessa osaa reagoida. Ja kyllä minä Ahoon uskon.
Pelaajiston suhteen ennakkoon ajateltuna tilanne taitaa olla aika 50-50. Helenius-Kilpeläinen kaksikko pystyy parhaina hetkinä kumpikin voittamaan ottelut joukkueelleen, mutta kumpikin omaa potentiaalin "romahtaa". Heleniukseen kannattaa Ilmalassa kiinnittää huomiota. Miehen tekniikka on kuin köyhän miehen epileptikolla mutta siitäkin huolimatta, tai juurikin sen ansiosta mies onnistuu sätkimään jonkun ruuminosan kiekon tielle aika hyvällä prosentilla. Puolustuksen suhteen Sami Vatanen jättää järkyttävän ison aukon. Samin loukkaantuminen harmittaa ja sylettää niin ettei sanoja oikein löydy. Kyllä parhaiden pitäisi saada pelata näitä pelejä! Ja kyllä kun joku Jokerifani kysyi tuosta Väänänen-Vatanen, niin täällä nousee käsi välittömästi, että olisin halunnut nähdä heidät yhdessa! Nyt puolustus on tasainen ja kyllä ne edelleen puolustaa osaa, mutta kuka nousee esille kun pelejä ratkotaan? Itse siirrän nyt roolin ja vastuun Arto Laatikaiselle. Nyt on sellainen kutina ja tunne, että Arto ottaa koko puolustuksen haltuun. Jokereilla on jo mainittu Väänänen, joka on hieno ja mahtava mies. Suosikkini oman JYPin ulkopuolelta. Jos olisin homo, olisin ehkä rakastunut... Sitten on kaksikon Rantanen&Nyholm mainitsema, ehkä Suomen aliarvostetuin loistava kiekollinen puolustaja, Teemu Eronen. Ja kun huomioidaan, että Boumedienne, Dehner ja Nordlund ovat löytäneet uuden vaihteen keväälle niin kyllä on Helsingissä pullat hyvin uunissa. Ainoa kysymysmerkki lienee edellen Lupaschuk, joka on huono ja hidas ja surkea jne. Painetta pojat!
Hyökkäyksessä JYPin osalta nyt, kun Sami on pois niin Perriniltä vaaditaan kyllä valtavaa panosta. Perrin-Tuppurainen on se akseli, johon JYP nojaa. Ikävä kyllä Pesonen on ihan sukka ja lähinnä sotkee poikien peliä. Pesosen on aika suoraviivaistaa tekemistään. Hytöseltä toivon myös tukea hyökkäyspelaamisessa. Jokereiden kärki on terävämpi, ei siitä mihinkään pääse. Eaves, Teräväinen, Filppula, Hardt, joka on melkoinen Playoff-jyrä, Lahti, on laaja ja iskukykyinen. Unohdinko jonkun? Nyt vaaditaan JYPin 3-4-ketjuilta enemmän kuin on saatu. Kun Jokereilla on Hahl, Ruutu ja kumppanit niin JYPin Riskalta, Lahdelta ja Pihlmanilta tarvitaan tukea. Pileen uskon ja luotan kuin vuoreen, tulee olemaan tehokas.
Jokereilla on äärimmäisen laadukas joukkue ja tasaista tulee olemaan. JYP voi nyt näyttää, että se on Joukkue. Jokainen kun nostaa tasoaan edes hiukan, niin hyvältä näyttää. 6 tai 7 ottelua lienee lähellä totuutta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä puheet, että tämä olisi joku moraalinen finaali ovat ihan höpönlöpöä.

Vaikka lainaamani olisikin kenties sarkasmia, niin tästä samaa mieltä. Runkosarjan nelonen vs. kutonen ei ole automaattisesti "moraalinen finaali", kun toisessa parissa kohtaavat runkosarjan kakkonen ja tämän hetken kuumin joukkue, tilastojakin uhmaava Blues. En menisi julistelemaan kumpaakaan näistä pareista moraaliseksi finaaliksi. Musta nämä ovat normaalit välierät. On turhaa dissata Kaaneja ja Blegiä sanomalla tätä paria moraaliseksi finaaliksi ja sama päinvastoin. Neljä tämän hetken kovinta joukkuetta pelaa välierissä, unohdetaan moraalisesta finaalista jauhaminen, kun ei ole aihetta.

Gags: Trust me, ekalla ottelulla ei ole mitään merkitystä näissä(kään) välieräsarjoissa. Ihan kiva olisi voittaa nykäskylässä nyt, mutta eihän siitä voi pää painua, jos ette voita. Mun mielestäni ensimmäisen matsin ideana on testata oma pelisysteemi ja ottaa tuntumaa vastustajaan. Pidän ekaa ottelua vähän samanlaisena kuin formuloiden aika-ajoja. Tilanne olisi tietenkin toinen, jos ottelusarja olisi paras viidestä. Erkkana avaisin trappia kokeeksi hieman, mutta vain hieman. Jyp ei ole HIFK, joka turhautuu itse asiassa 15 minuutissa vastustajan kuin vastustajan kivikovaan trappiin ja oman alueen pelaamiseen. Siksi Saipakin on ollut HIFK:lle vaikea. Jyp on 60 minuuttia lujaa polkeva joukkue, jolla on paljon HIFK:ta enemmän pinnaa ja kurinalaisuutta hakea paikkoja niukkuuden markkinoilla. Ylivoimakin on narreilla oltava parempaa kuin puolivälierässä. 5vs. 5 -pelissä molemmat joukkueet ovat hyviä.
 

king k

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Muutamia arvioita/ennustuksia tulevasta sarjasta.

-jokaisessa ottelussa tulee vähintään yksi ulosajo
-yhdessäkään ottelussa ei tehdä varsinaisella peliajalla yli 5 maalia
-vähintään 3 ottelua menee jatkoeriin
-tuomareita arvostellaan rajusti tämän sarjan tiimoilta lähes joka ottelussa
-sarjassa pelataan vähintään 6 ottelua
-kumpikaan joukkue ei jää yhdessäkään ottelussa nollille


Jokereiden kannalta suurin kysymys varsinkin vierasmatseissa on se, kuinka hyvin JYP pääsee antamaan kolmioprässiä Jokereiden puolustukseen siinä vaiheessa kun hyökkäyksiinlähtöön ei ole keretty vielä organisoitua. Jos Jokerit kerkeää organisoimaan hyökkäyksiinlähdön, niin silloin JYP ei enää prässää puolustajia vaan ohjaa peliä aktiivisella 1-2-2 trapilla, jossa kärkikarvaaja usein ajaa maalin takana olevan puolustajan pois ja 2 seuraavaa ohjaavaa karvaajaa yrittävät ohjata hyökkäyksen laitoihin. Käsittääkseni IFK ei puolivälieräsarjassa anatanut juurikaan painetta Jokereiden puolustajilla vaan antoivat heidän varsin rauhassa tehdä peliä ja pudottivat keskialueelle ohjaustrappiin. Tätä JYP antaa Jokereiden puolustajien tehdä vain jos ei ole pienintäkään paikkaa antaa aktiiviprässiä Jokereiden päässä. Veikkaanpa, että varsinkin nelikko Boumedienne, Lupaschuk, Väänänen ja Nordlund tulee olemaan vaikeuksissa Synergialla tämän aktiiviprässin kanssa.

JYPin kannalta suurin kysymysmerkki on se jos Jokerit ei anna ollenkaan painetta JYPin pelinrakentelulle, vaan pudottaa itsensä 0-5 trappiin keskialueelle. Ässiä vastaan JYP oli vaikeuksissa aina kun se ei päässyt lähtemään nopeasti omasta päästä vaan joutui ns. 'tekemään peliä' omalta alueelta. Silloinhan JYPillä ei ole mitään hätää kun he pääsevät kääntämään pelin nopeasti omasta päästä pois ja vastustaja ei kerkeä organisoitua puolsutukseen keskialueelle. Varsinkin nyt kun Vatanen on pois, niin tuo peli tekeminen omista kertaantuu entisestään.

Taklauspeli ja hermokontrolli tulee oleman todella suuressa osassa ainakin Jyväskylän peleissä. On aivan varmaa, että JYP tulee kotonaan jakelemaan sellaisia taklauksia Jokereiden avainpelaajille, että hermokontrollin on pysyttävä aisoissa. Tietenkin Jokerit tekee saman Hartwallin matseissa ja silloin asetelma kääntyy sitten toiseinpäin. Ylilyöntejä tullaan sarjassa näkemään ja ottelurangaistuksilta tuskin vältytään.

Avainpelaajat JYP:

-Eric Perrin
-Jani Tuppurainen
-JP Hytönen
-Filip Riska
-Miika Lahti

Avainpelaajat Jokerit:

-Ben Eaves
-Nichlas Hardt
-Jarkko Ruutu
-Janne Lahti
-Ossi Väänänen

Maalivahdeista ei sen enempää, en usko että kumpikaan joukkue kaatuu maalivahtipeliin. Valmennuksessa Jokereilla pienoinen etu Erkan playoff-kokemuksen vuoksi.

Arvio:

Seitsemään peliin mennään. Kumpikin voittaa kerran vieraissa ja kaksi kertaa kotonaan ja ratkaisu siirtyy seitsemänteen peliin Synergialle. Kotietu lopulta ratkaisee ja JYP finaaleihin voitoin 4-3.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jaahans. Tänään sitten alkaa.

Ennustukseni: Sarja menee Jokereille 4-1/0.

Perustelut:

- Jokereiden esitys puolivälierissä HifK:ta vastaan. En ole koskaan nähnyt jääkiekossa noin täydellistä vastustajan hyökkäyspelin eliminointia. HifK:in tähtijoukkue sai 13:ssa erässä aikaiseksi täsmälleen nolla maalia tasaviisikoin. Ja tuo fakta kuvaa ottelusarjan tapahtumia täydellisesti.

- Runkosarjan keskinäiset ottelut. Jokereiden enemmän tai vähemmän risa miehistö ja vasta "työn alla" ollut pelitapa riitti runkosarjassa pistejakoon.

- Vatasen poissaolo. Superkuntoinen, luisteluvoimainen ja kiekollisesti taitava puolustaja olisi voinut aiheuttaa henkilökohtaisella panoksella ongelmia Jokereiden trappia vastaan. Nyt ei aiheuta.

Jos ottelusarja päättyy muutoin kuin ennustukseni mukaisesti, voi sanoa että Jypillä on penkin takana todella kova valmentajaprospekti.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaahans. Tänään sitten alkaa.

Ennustukseni: Sarja menee Jokereille 4-1/0.

Perustelut:

- Jokereiden esitys puolivälierissä HifK:ta vastaan. En ole koskaan nähnyt jääkiekossa noin täydellistä vastustajan hyökkäyspelin eliminointia. HifK:in tähtijoukkue sai 13:ssa erässä aikaiseksi täsmälleen nolla maalia tasaviisikoin. Ja tuo fakta kuvaa ottelusarjan tapahtumia täydellisesti.

- Runkosarjan keskinäiset ottelut. Jokereiden enemmän tai vähemmän risa miehistö ja vasta "työn alla" ollut pelitapa riitti runkosarjassa pistejakoon.

- Vatasen poissaolo. Superkuntoinen, luisteluvoimainen ja kiekollisesti taitava puolustaja olisi voinut aiheuttaa henkilökohtaisella panoksella ongelmia Jokereiden trappia vastaan. Nyt ei aiheuta.

Jos ottelusarja päättyy muutoin kuin ennustukseni mukaisesti, voi sanoa että Jypillä on penkin takana todella kova valmentajaprospekti.

Tähän täytyy kyllä sanoa, että viittä vaille Aamen. Tuo vitosen puutos tulee tuosta että Jokerit dominoi Hifk:tä vastaan, sillä ei ole mitään merkitystä koska vastassa on eri joukkue.

Ihan tälläinen ilman värilaseja ja muutenkin realistisesti heitettävä arvio on että Jokereiden tämä kuuluisi hoitaa tässä tilanteessa. Kaikki sitä ovat näin arvioineet puoluettomasti. Millään osa-alueella ei voida sanoa kiistattomasti että JYP olisi niskanpäällä, paitsi kotietu. Mutta onneksi tämä on jääkiekkoa ja kaikki on mahdollista.

Aika monet toitottaa Play-off pelien määrä ja NHL kokemusta yms. Näillä ei ole mitään merkitystä, merkitystä on henkilökohtaisella taitotasolla, joukkueena pelaamisella, sitkeydellä ja sen päivän kohdalle sattuvalla tuurilla (voidaan sanoa myös onnistumiseksi). Neljää peliä ei voiteta tuurilla, mutta yhden voi voittaa. Moni myös puhuu siitä että oli halu voittaa, kaikilla se on. Ihan turhaa lätinää.

Eli arvion sarjaa Jokereille 4-1, toki toivon ja kannustan suosikkiani viimeiseen asti. Ei muuta kuin hyviä matseja kaikille faneille ja muistakaa elää tunteella.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joka vie tämän ensimmäisen ottelun, vie koko sarjan. Perusteluni ovat seuraavat:

1. JYPin ainoa selvä etulyönti on kotietu. Jos se sen menettää, vaikeutuu tilanne huomattavasti.

2. Voittaessaan Jokerit saa entistä kovemman hurmoksen päälle loisteliaan HIFK-sarjan päälle.

3. Vastaavasti voitolla JYP saa uskoa tekemiseensä ilman Vatasta. Tällöin jopa voittaminen Ilmalassa tulee mahdolliseksi.

Materiaaliltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta JYPin joutuessa tulemaan toimeen ilman kahta parasta pakkiaan (Vatanen ja Skrbek), kääntyy asetelma lievästi Jokereille. Kuitenkin vain sen verran, että kovassa paikassa "kiekot pomppivat" juuri sen tarvittavan verran narrilaumalle. Tasakentällisin JYPillä ei ole mitään hätää. Arimpia hetkiä ovat tietenkin alivoimat ja otteluiden loput, jos ollaan tasatilanteessa tai maalin tappiolla. Jos JYP nuo hetket selvittää, vaaka on täsmälleen tasoissa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joka vie tämän ensimmäisen ottelun, vie koko sarjan.

Mä pidän kiinni omasta kannastani ja sanon, että se joka voittaa ensimmäisen ottelun, häviää tämän sarjan. Tämähän on helppo tarkistaa jälkikäteen :D

Ylläolevassa on 80% ironiaa, tarkoitan vaan, että eka matsi ei meinaa mitään. Olin unohtanut TÄYSIN Vatasen poissaolon, joten mun on korjattava aiempaa ennustustani. Se oli 4-3 jommallekummalle ja ennen eka matsia en pysty sanomaan kummalle. Kyllä tämä menee narreille lukemin 4-3/2. Vatanen on huikea ja hänen poissaolonsa tuntuu aidosti.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olin unohtanut TÄYSIN Vatasen poissaolon, joten mun on korjattava aiempaa ennustustani. Se oli 4-3 jommallekummalle ja ennen eka matsia en pysty sanomaan kummalle. Kyllä tämä menee narreille lukemin 4-3/2. Vatanen on huikea ja hänen poissaolonsa tuntuu aidosti.
Minä olen sitä mieltä edelleenkin, että eka matsi antaa suunnan sarjalle. Olen omaa veikkaustani sarjan lopputuloksesta pantannut ihan viimeiseen asti ja ajattelin ensin ennustukseni laittaa vasta ekan matsin jälkeen, mutta koska se olisi akkamaista, niin sanotaan nyt tässä julkisesti että ennustan Jokereiden vievän sarjan 4-2. Samaa ennustin HIFK-sarjasta, mutta nyt itseluottamus on sen verran noussut että uskallan 4-3 sijasta heittää tuon 4-2 veikkauksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös