Välieräsarja kevät 2010: KalPa - HPK

  • 69 364
  • 353

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
HPK lähtee siis haastamaan KalPaa taistelussa finaalipaikasta.

KalPa:n kannattajat muistavat viime keväältä varmasti hyvin Kerhofanien hokeman termin "fyysisyys". Tänä keväänä HPK vaikuttaa viime kautta paljon fyysisemmältä joukkueelta. Tarkennettakoon, että itse en tarkoita sanalla "fyysisyys" pelkkiä kovia taklauksia - vaan kovaa fyysistä kuntoa sekä luistelu- ja kaksinkamppailuvoimaa. HIFK väsyi puolivälierän edetessä ja jäi lopulta totaalisesti Kerhon jalkoihin. Kerholla ei luistin painanut ja se antoi voimia myös henkisesti.

Mielestäni tämä fyysisyys on suurin ero viime kauden ja tämän kauden Kerholla. Viime keväänä Kerho ei sitten - toisin kuin me kannattajat toitotimme - ollutkaan fyysinen, vaan väsyi kovalla tempolla pelanneen KalPan kyydissä.

Rautakorpi sanoi puolivälieräsarjan päätyttyä, että "näitä laivoja ei yhdessä kaudessa käännetä". Viime kaudella (Rautakorven ensimmäisellä) Kerho ei ollut vielä valmis paketti. Nyt Rautakorven projetkin päättymisen lähestyessä se on. Riittääkö se vikkelää ja juonikasta KalPaa vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Olihan tämäkin sarja jo avattu keskustelulle.

Bitter X olikin jo avannut keskustelulle areenan, joten kommentteja antamaan sitten vaan kaikki. Onhan se nyt häpeällistä, että Jyp-TPS sarjaa on jo 4. sivu menossa ja Bitteri on pelottanut =) kaikki pois avauksellaan. Tässä tulee!

Lauantaina sitten jatketaan pelejä, ja päästään kuittaamaan viime kauden lapsukset unholaan. Nyt on Jukka &co. aika näyttää, luulisi motivoivan porukan vielä "normaali po-vääntöäkin" enemmän liekkeihin. Se on makeantulisen-suloisen Kraakki-exoduskuitin aika viime kevään jälkeen.

Vierasfanejahan Kuopiossa taas käsitellään varmasti miten sattuu, mutta siitä tarkemmin lisää, jos aihetta riittää tänä keväänäkin. Nyt on virtaa tuoda kaikki julkisesti esille!
Varmistan henkilökohtaisesti, että samanlainen kohtelu odottaa/tulee ns. takaisin Hämeenlinnassa, jos kohtelu on samaa luokkaa kuin viime keväänä! Yölinnun laulua mukaillen: "Sitä saa mitä tilaa!"
Ne vierasfanien paikatkin Rinkelinmäellä voisi määritellä hallikompleksin sisältä Metritiskin puolelta, nyt on vähän liian prameat paikat vierailijoille Patrialla. =)

Ihan tässä jännityksellä odotan näiden kulissiasioiden alkamista, pelihän on kaukalossa ja luotto omiin on järkkymätön. Nyt hiljennyn play-off's odotukseen ja keskityn pitkiin bussimatkoihin kohti keväistä päämäärää. Toivoen samalla, ettei tarvitse alkaa kommentoimaan em. asioita tarkemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Sic

Jäsen
Näkisin tässä vaiheessa kerhon vahvempana suosikkina jatkoon, itteäni painaa edelleen Kiiskisen loukkaantuminen, ja näissä peleissä se näkyy luultavasti viimeistään. Toki kokeneilta jampoilta, kuten Kapaselta tai Strömbergiltä vaaditaan edelleen kovaa tasoa ja esimerkkiä, ja Sahlstedtin Kallekin vois avata vihdoin sen pistetilinsä. Vaikka KalPalle toivon syvästi finaalipaikkaa, niin HPK vaikutti Hifkiä vastaan todella kovalta, henkisesti ja fyysisesti.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Avaas jarppa suurelle yleisölle mikä meni persiilleen viime vuonna niiralassa vierasfanien kohtelussa? Tätäkin palstaa seurailee samoja henkilöitä suurella todennäköisyydellä jotka voivat asioille tehdä jotain.
 

Potvin#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, KalPa, Hurtat
Pienehkö pettymys on tuo HPK välierävastustajaksi. Olisin niin toivonut HIFKiä seuraavaksi vastustajaksi, koska runkosarjapelitkin heitä vastaan oli kohtuullisen lämpöisiä. Viime kauden playoffseista jäi mieleen kerhon Tuukka Mäkelän vahva peli, jos sitä huiskamista ja törmäilyä voi vahvaksi peliksi sanoa. Lassila on myös pelottavan vahva ja ainakin Kuopiossa ollut aina kohtuullisen vaikea ohitettava.

En kuitenkaan näe mitään syytä, etteikö KalPa tästä sarjasta pystyisi etenemään finaaliin. HPK on ehkä tasaisempi joukkue kuin Tappara, tosin Tapparalla oli kaksi kovaa kentää ja kaksi sellaista rikkovaa viisikkoa. Kiiskisen puuttuminen näkyy varmasti, sillä onhan "Kisu" KalPan pelin sydän. Tämä on varmasti iloinen uutinen Mäkelälle, Tuulolalle ja muille. Ei miehiä viedä koko ajan kuin litran mittaa.

KalPan on oikeastaan terävöitettävä ylivoimaansa lisää, Anderssonia on kyettävä käyttämään enemmän hyväksi. Lisäksi oman alueen puolustuspeli on ollut KalPalla sekavaa, miehiä katoilee jatkuvasti. Tämä on varmasti ratkaiseva ongelma KalPan finaalihaaveille. Ehkä Virta vielä pyrkii asialle tekemään jotain. Toivottavasti KalPa kuitenkin jaksaa jauhaa omaa juttuansa ja isommilta loukkaantumisilta vältytään, silloin tulos on varmasti hyvä.

Tuo on todella harmillista jos Kerhofaneja on kohdeltu kaltoin viime kauden playoffseissa Kuopiossa. Toivottavasti tällainen huutava vääryys ei tule toistumaan tänä vuonna ja hämeenlinnalaisille tarjotaan Montussa mykykeitot ihan ilmaiseksi, vähä niinkuin korvaukseksi viime kauden pettymyksistä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Ottelusarjaan lähdetään tasaisista asetelmista. Molemmilla on pelien lukumäärän suhteen tasainen kuormitus eli edelliset sarjat ratkesivat 4-2 tilanteisiin. Runkosarjassakin (ulkomuistista) tahkottiin tasaisesti. Alkukauden koitoksia hallitsi kerho, loppukauden KalPa.

Viime kauden uhoamiset on uhottu ja nyt mennään tätä kautta. En jaksa vielä ainakaan tehdä syvä-anaalysiä voimasuhteista mutta ensituntuman vertailut:

Maalivahdit
KalPalla parempi kaksikko mutta Lassila ehket hivenen edellä Ahosta ykkösten kesken

Puolustus
Nimiä kerholta löytyy enemmän mutta KalPan nimetön puolustus on kahden viime kauden aikana ollut loistava varsinkin omassa päässä. Lisäksi Mr. Anderson ehket sarjan paras pakki?

Hyökkäys
Sanoisin että KalPalla laajempi paperilla mutta yv:n maestro Kiiskinen lienee poissa koko kauden

Valmennus
Onhan sillä Jukalla enemmän näistä kokemusta mutta Virralla taas erikoisin pelikirja. Muutamaan asiaan pitää saada korjausta siinäkin. Yksi on takaa-ajossa lopun paineen muodostaminen. Tuntuu menevän liian paljon omissa pyörimiseksi siinäkin vaiheessa kun pitäisi kylmästi heittää jo kiekkoa päätyyn ja aloituksia hyökkäyspäähän

YV/AV
KalPan YV ei ole toiminut koko kaudella tilanteisiin nähden mitenkään erinomaisesti. Maaleja on toki tullut mutta tilanteisiin nähden pitäisi tulla enemmän. AV on taas toiminut hyvin.

Edelleenkään ei kellekään juuri tässä sarjassa pärjätä jos lähdetään painimis/sikailulinjalle. Vahva liike on meidän juttu ja jos sitä saadaan pidettyä niin kerhollakin on vaikeuksia, ainakin Kuopion isossa kaukalossa, päästä iholle. Silti KalPankin liikkuvaan peliin löytyy taklausvoimaa ainakin kavereilta Hartikainen, Salo, Jalasvaara, Pakarinen, Hyvärinen, Strömberg sekä Kapanen.

Veikkaan erittäin tasaista sarjaa jossa pitkälti mennään kotivoittojen turvin ja ratkaisut nähdään 6:nnessa tai 7:nessä pelissä.

Toivotaan että keskustelukin pysyy asiallisena! Toisessa välieräketjussa keulii taas mielin määrin...Mielenkiintoista että nyt on samat parit vastakkain mitkä viime vuonna edellisessä vaiheessa.
 

Ju$$i

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paha sanoa kumpi tämän sarjan vie, mutta epäilen että seitsemän matsia se tulee vaatimaan. Itse lähden kyllä huomattavasti positiivisemmin miettein välieräsarjaan kuin viime vuonna JyP-matsien alla. Ei tästä helppoa tule, mutta tuskinpa myöskään yhtä mahdoton tehtävä kuin vuosi sitten.

Täytyy käydä henkilökohtaisesti selvittämässä tämä Patria-areenan ylivertainen vieraanvaraisuus pariin otteeseen, asuinpaikasta johtuen kun saattaa vielä välieräsarjassa kotipelit jäädä väliin. Kyllä sitä turpaansa mieluummin katsomossa kuin kaukalossa ottaa.

Sahlstedtilta pikkuhiljaa voisi heräämistä odotella, Kapasen (4+2) ja Härskin (4+1) välissä kiikareille jääminen on aika huikea saavutus. Luulisi että PO:t enemminkin sytyttää kuin sammuttaa noinkin kokeneen pelaajan pelihalut.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Vierasfanejahan Kuopiossa taas käsitellään varmasti miten sattuu, mutta siitä tarkemmin lisää, jos aihetta riittää tänä keväänäkin. Nyt on virtaa tuoda kaikki julkisesti esille!
Varmistan henkilökohtaisesti, että samanlainen kohtelu odottaa/tulee ns. takaisin Hämeenlinnassa, jos kohtelu on samaa luokkaa kuin viime keväänä! Yölinnun laulua mukaillen: "Sitä saa mitä tilaa!"
Ne vierasfanien paikatkin Rinkelinmäellä voisi määritellä hallikompleksin sisältä Metritiskin puolelta, nyt on vähän liian prameat paikat vierailijoille Patrialla. =)

Heti ammutaan kovilla. Eihän siinä jos niin tykkää, mutta koska en jaksa etsiä viimekauden ketjuja esiin niin valaisetko meitä muitakin mitä tämä huono kohtelu oli? Tapparafaneilta ei ainakaan kovin äänekästä valitusta oloista tai kohtelusta tullut. Vierasfanit ovat majoittuneet jo ammoisista ajoista lähtien katsomoon A6 ja niin majoitutte tänäkin vuonna (vuonna miekka&kirves vierasfanit taisivat olla D5:ssa). Ei pitäisi olla paha rasti katsella kaikki 2 ottelua nurkkaan ahdistettuna ;) Patrialla toki varsin hyvät paikat on järjestetty vierasfaneille, mutta ei senkään hallin olosuhteissa liikaa kehumista ole.

Viime vuonna KalPa pääsi yllättämään sen "fyysisen" HPK:n housut kintuissa. Sitä hetkeä ei voi olla unohtamatta kun Kerhon seurajohto ilmoitti suuren tyytyväisyytensä saadessaan KalPan pörrääjäpojat vastaansa puolivälierissä. Tänä vuonna asetelmat ovat muuttuneet, eikä KalPaa kykene enää yhtä härskisti aliarvioimaan kukaan. Jos HPK on muuttunut viimekaudesta entistäkin fyysisemmäksi tai "fyysisemmäksi" niin tiukaksihan ottelusarja silloin menee. Kova meriitti on HIFKin tiputtaminen jatkosta, mutta mielestäni Tappara oli kevään joukkueista yksi kovakuntoisimmista ja vaarallisimmista kokoonpanoista. Mielenkiinnolla seurataan millä aseilla HPK lähtee tappamaan KalPan kiekollista peliä.

Runkosarjakohtaamiset menivät seuraavasti:
HPK - KalPa 1-0 rl
KalPa - HPK 2-3
HPK - KalPa 4-1
KalPa - HPK 2-1
HPK - KalPa 1-5

Tasaista vääntöä siis ollut HPK:n viedessä alkukauden matsit, mutta KalPan kaapatessa voitot loppukaudella. Erityisesti tuo viimeinen 1-5 voitto vieraskaukalosta lämmittää mieltä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä haluaisin HPK-faneilta kysyä, että millä osa-alueilla joukkue on parempi ja millä se on huonompi kuin viime vuonna?

Tilastot kertovat, että joukkue keräsi runkosarjassa 8 pistettä vähemmän kuin edellisenä vuonna ja sijoittui kaksi pykälää alemmaksi. Poissa ovat kotiedun lisäksi runkosarjassa 27 ja 21 maalia tehneet Makkonen ja Kariya, jotka olivat muuten myös pudotuspeleissä ehdottomasti Kerhon parhaat hyökkääjät. Tilalle on tullut 15 maalin Männikkö ja ja ...ja 6 maalin Niko Nieminen. Puolustus on nimilistana lähes identtinen edellisvuoteen (samoin kuin maalivahtiosasto), tosin fanit ovat jo viikkoja muistaneet mainita joka yhteydessä kuinka Kalpaan ensi kaudeksi (Laakkosen kanssa) siirtyvä Syväsalmi on ihan paska. Ja toki Laakkosenkin paskuus on muistettu aika ajoin mainita (nämä ovat tosin sellaisia faktoja, joita eivät muuta jotkut mielipideseikat kuten HIFK:n kaatamisetkaan muuta).

Nuoret pelaajat ovat tietenkin vuoden valmiimpia (kuten kaikilla muillakin joukkueilla) ja joukkue on saanut hioa vuoden pidempään kuvioitaan (kuten kaikki muutkin joukkueet, siis niistä jotka eivät valmentajaa ole vaihtaneet).

Viime vuoden pudotuspelisarjasta muistetaan (tai Kalpa-fanit muistavat) kuinka HPK koitti taklauspelillä ja kovalla karvauksella koittaa horjuttaa Kalpan pakkeja. Se mikä unohtuu on, että siinä vaiheessa kun Rautakorpi huomasi, että tuo ei onnistu, hän käänsi joukkueen taktiikkaa täydet 540 astetta. Loppusarjan HPK pelasi erittäin passiivista ja vastaiskuihin perustuvaa prosenttikiekkoa (tunnetaan myös lempinimellä anti-jääkiekkoa), mutta lopputulos ei muuttunut. Minun kirjoissani se, että valmentaja sai sormen napsautuksella joukkueen kokonaisuutena pelaamaan niin erilaista peliä oli kuitenkin sulka tukka-Jukan hattuun, vaikkei lopputulos halutunlainen ollutkaan. Samalla hetkellä muuten loppui mussutus tuomareille kuin seinään eli kuuluiko sitten sekin vain taktiikkaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minä haluaisin HPK-faneilta kysyä, että millä osa-alueilla joukkue on parempi ja millä se on huonompi kuin viime vuonna?

Tilastot kertovat, että joukkue keräsi runkosarjassa 8 pistettä vähemmän kuin edellisenä vuonna ja sijoittui kaksi pykälää alemmaksi. Poissa ovat kotiedun lisäksi runkosarjassa 27 ja 21 maalia tehneet Makkonen ja Kariya, jotka olivat muuten myös pudotuspeleissä ehdottomasti Kerhon parhaat hyökkääjät.
Tänä vuonna Kerhon peli toimii. Tai ei se koko kautta toiminut, mikä näkyy myös sarjataulukossa. Mutta nyt peli on Rautakorven näköistä (yök). Aikansa siinä meni, mutta nyt nautitaan työn hedelmiä. Joukkue taistelee ja uhrautuu. Joka kentästä löytyy ratkaisuvoimaa ainakin sen verran, että tärkeillä hetkillä limppu osataan laittaa sisään.

Pikku kuriositeettina, Makkonen oli ilmeisesti eilen koirankopissa, Karaija pelasi hajavaihtoja. Ehkä menetys ei ollut ihan niin valtaisa, mitä tekstiteeveen perusteella oletat.

Yleensä minulle tulee aina vahvat ennakkofiilikset näistä sarjoista. Puolivaloerissä ne jopa pitivät lähes täydellisesti paikkansa. Laakkonen ei sentään jäätynyt, mikä myönnettäköön. Mutta aivan sama, tuolla peli-ilmeellä viimevuotinen ei tule toistumaan. Nyt kaadutaan sitten saappaat jalassa, jos kaadutaan.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä haluaisin HPK-faneilta kysyä, että millä osa-alueilla joukkue on parempi ja millä se on huonompi kuin viime vuonna?

Tilastot kertovat, että joukkue keräsi runkosarjassa 8 pistettä vähemmän kuin edellisenä vuonna ja sijoittui kaksi pykälää alemmaksi. Poissa ovat kotiedun lisäksi runkosarjassa 27 ja 21 maalia tehneet Makkonen ja Kariya, jotka olivat muuten myös pudotuspeleissä ehdottomasti Kerhon parhaat hyökkääjät. Tilalle on tullut 15 maalin Männikkö ja ja ...ja 6 maalin Niko Nieminen. Puolustus on nimilistana lähes identtinen edellisvuoteen (samoin kuin maalivahtiosasto), tosin fanit ovat jo viikkoja muistaneet mainita joka yhteydessä kuinka Kalpaan ensi kaudeksi (Laakkosen kanssa) siirtyvä Syväsalmi on ihan paska. Ja toki Laakkosenkin paskuus on muistettu aika ajoin mainita (nämä ovat tosin sellaisia faktoja, joita eivät muuta jotkut mielipideseikat kuten HIFK:n kaatamisetkaan muuta).
Niin, joukkuehan ei voi kehittyä? Valmentaja ei voi keksiä uusia kuvioita, saada joukkueen pelitapaa kehityttyä ja iskostettua pelaajiin sitä paremmin? Pelaajat eivät kehity vuodessa fyysisesti ja taidollisesti?

Miten sattuikaan, Kariyan ja Makkosen tehot ovat viime kauden runkosarjasta, Niemisen ja Männikön tämän kauden tehot. Jos viitsii vähän miettiä, niin katsoo viime ja tämän kauden pleijarit myös. Viitaluoman, Vihko ja Laakkosen tehot ovat nousseet, Hämäläisen ja Louhen tehot ovat kovemmat kuin Makkosen ja Kariyan viimekautiset (nyt Kariyalla huima 1 piste ja Makkonen kiikareilla viltitetty).

Kyllä Laakkonen lopulta pelasi hyvät puolivälierät, oli erittäin tärkeässä roolissa kahdessa viimeisessä pelissä, kuten kaikki vähänkin kevään play-offeja seuranneet ovat huomanneet, jopa HIFK:n ja Jokerien kannattamisen KalPan kannattamiseen vaihtaneet. Syväsalmi kyllä on ollut HPK:n heikoin lenkki, toivottavasti KalPa sarja menee paremmin.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Viime vuonna kolme ensimmäistä peliä voittaja yllätti häviäjän ns. "housut kintuissa". Kolme jälkimmäistä peliä päättyi yhden maalin marginaalilla, joista kaksi vielä jatkoajalla. Periatteessa noissa peleissä olisi voinut käydä kuinka vaan, joten tolppa sinne tai tolppa tänne saattaa ratkaista. Kalpa ei esimerkiksi voittanut varsinaisella peliajalla yhtään matsia kotonaan.

Oppirahat on maksettu ja pienillä marginaaleilla mentäneen tämäkin sarja. HIFK-sarja toi esiin Kerhon henkisen ja kuntopuolen, jotka näyttäisi ainakin tuon sarjan perusteella olevan ihan eri tasolla kuin viime vuonna.

Luottavainen olen ja eiköhän viime vuotinen tappio vaan anna lisäpaukkuja oransseille homman klaaraamiseen. Suosikki oli viime vuonna Kerho, nyt asetelmat on päinvastoin. Se sopinee...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tänä vuonna Kerhon peli toimii. Tai ei se koko kautta toiminut, mikä näkyy myös sarjataulukossa. Mutta nyt peli on Rautakorven näköistä (yök). Aikansa siinä meni, mutta nyt nautitaan työn hedelmiä. Joukkue taistelee ja uhrautuu. Joka kentästä löytyy ratkaisuvoimaa ainakin sen verran, että tärkeillä hetkillä limppu osataan laittaa sisään.
Eli HPK hävisi viime vuonna siihen että se ei taistellut ja uhrautunut? Edelleen runkosarjassa HPK päästi kolme maalia enemmän kuin edellisenä vuonna (ja teki itse 13 vähemmän eli maalisuhde +15 vaihtui -1:een).

Jotenkin olisin vieläkin analyyttisempää vastausta kaivannut. Selvää on että fanien mielestä pudotuspelijoukkueista nyt ainakin HPK, Kalpa, TPS, Lukko, Tappara ja HIFK ovat tai olivat parempia kuin edellisenä vuonna ja JYP:kin on ihan yhtä hyvä. Ja ennen kauden alkua fanit olivat tiesivät vielä että edellistä kautta paremmat joukkueet ovat edelliseksi lisäksi myös Ilveksellä, Saipalla, Jokereilla ja Ässillä.

Ettei se oikea syy miksi HPK:ta hehkutetaan se, että he tiputtivat menneellä viikolla HIFK:n vai meninkö taas viuhkamiinaan?
Pikku kuriositeettina, Makkonen oli ilmeisesti eilen koirankopissa, Karaija pelasi hajavaihtoja. Ehkä menetys ei ollut ihan niin valtaisa, mitä tekstiteeveen perusteella oletat.
Minä puhuin Makkosen ja Kariyan esityksistä viime vuoden sarjasta, en eilisistä. Viime vuonna he olivat HPK:n parhaat, näin sen itse ja sen myönsivät silloin HPK-fanitkin. Toki eilisen pelin näin, samoin kuin viime vuoden peleistä joko kaikki tai ainakin 5/6.
Yleensä minulle tulee aina vahvat ennakkofiilikset näistä sarjoista. Puolivaloerissä ne jopa pitivät lähes täydellisesti paikkansa.
Siis voitto puolivälieristä, tappio välieristä ja voitto pronssipelistä?
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin, joukkuehan ei voi kehittyä? Valmentaja ei voi keksiä uusia kuvioita, saada joukkueen pelitapaa kehityttyä ja iskostettua pelaajiin sitä paremmin? Pelaajat eivät kehity vuodessa fyysisesti ja taidollisesti?
Vähän turhauttavaa vastata tällaisiin heittoihin, vielä uudestaan kun juuri samassa viestissäni sanoin, että:
dana77 kirjoitti:
Nuoret pelaajat ovat tietenkin vuoden valmiimpia (kuten kaikilla muillakin joukkueilla) ja joukkue on saanut hioa vuoden pidempään kuvioitaan (kuten kaikki muutkin joukkueet, siis niistä jotka eivät valmentajaa ole vaihtaneet).
Toki sitten vastaavasti esim Tuulola on vuoden vanhempi ja selvästi heikompi ja Toke Virtakaan ei ole nuorentunut (hänen kohdallaan en osaa tason laskusta sanoa). Jos osaat yhtään avata tuota, että miten HPK on kehittynyt, mitä uusia kuvioita on keksitty ja mitkä pelaajat ovat kehittyneet, niin sitten olet vastannut kysymkseeni.
dana77 kirjoitti:
Miten sattuikaan, Kariyan ja Makkosen tehot ovat viime kauden runkosarjasta, Niemisen ja Männikön tämän kauden tehot. Jos viitsii vähän miettiä, niin katsoo viime ja tämän kauden pleijarit myös. Viitaluoman, Vihko ja Laakkosen tehot ovat nousseet, Hämäläisen ja Louhen tehot ovat kovemmat kuin Makkosen ja Kariyan viimekautiset (nyt Kariyalla huima 1 piste ja Makkonen kiikareilla viltitetty).
Yleensä jos vertaa kahden eri vuoden joukkueita, joutuu katsomaan myös edellisen vuoden tilostoja. Ei tämän näin vaikeaa pitäisi olla. Viime vuoden pleijareissa Makkonen ja Kariya olivat HPK:n parhaat. Siis parempia kuin Vihkot, Viitaluomat, Laakkoset ja Hämäläiset. Minä en keksi että miten se että herrat ovat tänä vuonna flopanneet Jypissä, auttaa tämän vuoden HPK:ta. Enkä sitä että miten tämän vuoden HIFK:ta vastaan pelatut pelejä voisi verrata viime vuoden Kalpaa vastaan pelattuihin peleihin. Eri vastustajat, erilainen pelityyli. Lisäksi se että V&V tehot nousivat runkosarjassa selittyy aika suoraan kasvaneella vastuulla kun paremmat lähtivät pois viemästä ykkös YV-ajan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eli HPK hävisi viime vuonna siihen että se ei taistellut ja uhrautunut?
Siihen, tai sitten siihen, ettei se peli toiminut. Luultavasti molempiin.

Ettei se oikea syy miksi HPK:ta hehkutetaan se, että he tiputtivat menneellä viikolla HIFK:n vai meninkö taas viuhkamiinaan?
Ei, vaan se, että nyt se peli toimii.

Minä puhuin Makkosen ja Kariyan esityksistä viime vuoden sarjasta, en eilisistä. Viime vuonna he olivat HPK:n parhaat, näin sen itse ja sen myönsivät silloin HPK-fanitkin.
Kuvaa hyvin viime kautta. Nyt esiin on astunut iso joukko hyviä pelaajia. Onnistuminen ruokii onnistumisia. Jargonia. Toistoa.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
KalPaa on pakko ihailla koska se on kehittänyt oman pelitavan johon uskoo ja jolla on tehty tulosta. Lisäksi kyseinen pelitapa on huomattavan miellyttävää katseltavaa. Viime kaudella HPK oli sitten lopulta puolivälierissä vastaantulija ja ilmeisen samalla tyylillä KalPa pelaa tätäkin kautta. Jollei vastassa olisi itse kannattamani joukkue niin toivoisin että tuolla tyylillä ja Sami Kapasen sydämellä mentäisiin mestaruuteen asti, etenkin kun joukkue on noussut todella todella syvästä suosta muutamassa vuodessa ja Mäkiaho ei riveissä enää sukeltele.

Mutta koska vastassa on HPK tietenkin toivon että Kerho sarjan vie. Pidän KalPaa kuitenkin sarjaan melko selkeänä ennakkosuosikkina. En millään usko että KalPa simahtaa HPK:n kyydissä samalla tavalla kuin HIFK jonka käsitys leveästä materiaalista johtui Kimmo Kuhdan poskien paksuudesta. Toisaalta koville KalPa Tapparan kanssa joutui, kyllä se jostakin muusta kuin luistinten lennosta kertoo.

Miten HPK sitten eroaa viime vuoden HPK:sta? Hankala maallikon vastata analyyttisesti, mutta suurin ero tuntuu olevan se että peli on saatu loksahtamaan uomiinsa oikeaan aikaan eli nyt keväällä. En ole tilastoja analysoinut mutta perstuntumalla väittäisin että viime kauteen verrattuna huomattavasti suurempi osa runkosarjan pisteistä saatiin kevätpuoliskolla ja touhu on muutenkin ollut nousujohteista. Usko tekemiseen on siis tälla kaudella vahvimmillaan silloin kun sitä eniten tarvitaan.

----
Vittu mitä sisällötöntä tuubaa tuli tuotettua, mutta menkööt.
 

teppana

Jäsen
Hieman menee offtopic, mutta velipojan kanssa riidellään pudotupelien jatkosarjojen lopputuloksista. Eli scenaario on tämä:

Velipojan väite.
JYP - Kärpät sarjan voittaja saa vastaansa TPS sama miten kävi.

Oma väite:
JYP - Kärpät sarjan voittaja saa vastustajansa tällä tavoin. JYP ottelee TPS:ää vastaan. Jos Kärpät olisi voittanut olisi vastustaja ollut HPK - HIFK sarjan voittaja.


Valaiskaapas kahta innokasta mutta tietämätöntä lätkäfania. Kumpi voittaa kossupullon? :)


-Tepi
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siihen, tai sitten siihen, ettei se peli toiminut. Luultavasti molempiin.
Aah, nyt ymmärrän. HPK on siis tänä vuonna
parempi, koska nyt siellä laitetaan jalkoja enemmän liikkelle, heitetään kiekkoa paljon maalille, mennään maskiin ja ammutaan paljon, selvä. Ja maalivahti on tietenkin kuumempi. Ja nuoret pelaajat ovat hyviä. Jutila ja Saukkonen ruutuun!

Tietääkö joku muu?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Valaiskaapas kahta innokasta mutta tietämätöntä lätkäfania. Kumpi voittaa kossupullon? :)
Kossupullon saa se, joka osaa sanoa "parhaiten runkosarjassa sijoittunut etenijä saa välierissä vastaansa huonoiten runkosarjassa sijoittuneen etenijän". Tässä siis etenijällä tarkoitetaan sellaista joukkuetta, joka voittaa oman puolivälieräsarjansa.
 

d2uce

Jäsen
Mielenkiintoinen "yksinpuhelu" menossa.

Rautakorpi on itsekin sanonut, että joukkueen kurssia ei vuodessa muuteta. Menihän KalPan Pekka Virrallakin pari kautta, että sai ne maalin tappiot käännettyä voitoiksi. Toki siinä on materiaali hieman parantunut matkalla, mutta myös pelitapaa on jatkuvasti kehitetty ja ajettu kärsivällisesti sisään.

Runkosarjan tilastojen perusteella tehty pelitapa-analyysi on melko hutera, varsinkin, kun ottaa huomioon, että tällä kaudella HPK:n pelitapa oli todella pahasti hakusessa vielä ennen vuoden vaihdetta. Nyt kevättä kohden peli on saatu loksahtamaan uomiinsa ja joukkue vaikuttaa nyt myös huomattavasti sitoutuneemmalta, kuin viime vuonna.

En tiedä johtuuko se viestin epäselvyydestä, vai onko vika tällä puolella näppäimistöä, mutta hieman sumealta logiikalta tuo Dana77:n syväanalyysi vaikuttaa. Ilmeisesti siinä ei oteta huomioon sitä, että pelaajien taso voi joko a) laskea b) nousta tai c) pysyä samalla tasolla kausien välillä tai jopa niiden aikana.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aah, nyt ymmärrän. HPK on siis tänä vuonna
parempi, koska nyt siellä laitetaan jalkoja enemmän liikkelle, heitetään kiekkoa paljon maalille, mennään maskiin ja ammutaan paljon, selvä. Ja maalivahti on tietenkin kuumempi. Ja nuoret pelaajat ovat hyviä. Jutila ja Saukkonen ruutuun!
Miksi kysyt, jos vastaat mieluummin itse? Miten vaikea sinun on niin ymmärtää, että vähäisellä vaihtuvuudella sama poppoo saa joskus enemmän aikaan jälkimmäisellä yrityksellä, kun ensimmäisellä homma on ollut osalla porukkaa vielä hakusessa? Jos vielä kerran jankkaat tätä samaa, niin minun on pakko tehdä sellainen johtopäätös, että olet vain jankuttaja, jota ei edes kiinnosta koko keskustelu. Kunhan vaan saat hämminkiä aikaan.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Hieman menee offtopic, mutta velipojan kanssa riidellään pudotupelien jatkosarjojen lopputuloksista. Eli scenaario on tämä:

Velipojan väite.
JYP - Kärpät sarjan voittaja saa vastaansa TPS sama miten kävi.

Oma väite:
JYP - Kärpät sarjan voittaja saa vastustajansa tällä tavoin. JYP ottelee TPS:ää vastaan. Jos Kärpät olisi voittanut olisi vastustaja ollut HPK - HIFK sarjan voittaja.


Valaiskaapas kahta innokasta mutta tietämätöntä lätkäfania. Kumpi voittaa kossupullon? :)


-Tepi
Aika hyvin väistetty niin että oikeaa riviä ei tullut tuohon ollenkaan. Jos Kärpät olisi voittanut olisivat parit HPK-TPS ja KalPa-Kärpät. Kaadatte siis Kossun viemäriin ja häpeätte molemmat.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Nyt esiin on astunut iso joukko hyviä pelaajia. Onnistuminen ruokii onnistumisia.
olmeen
Niin. Jos nyt ketään enää viime kausi kiinostaa, niin noihin kahteen lauseeseen kiteytyy aika hyvin viime vuotisen Kerhon ja tämän vuotisen Kerhon ero. Ja lisätään siihen vielä asteen verran enemmän taistelutahtoa, koska viime kaudella Kalpa-sarjassa Kerhon meno oli aika flegua ja ratkaisijoita ei löytynyt. Se että viime keväänä pelit numerollisesti olivat tiukkoja, niin kyllähän Kalpa oikeasti vei sarjaa aika selkeästi.

Hifk-sarja osoitti varsin mainiosti että Kerholla on neljä pirun tasaista kenttää, joista kaikki pystyvät maalintekoon sekä hyvään pelaamiseen puolustussuuntaan. Siitä lähtökohdasta on ihan kiva mennä eteenpäin.

Kalpa-Tappara-sarjaa ei tullut seurattua peliäkään, joten siinä mielessä vihulaisen tämän hetkisestä tasosta on paha sanoa mitään. Mutta jos Kerho säilyttää Hifk-sarjan peli-ilmeensä, niin hankala sarja Kalpalla on edessä. Underdog-asetelma sopii näemmä hyvin Kerholle.

Lauantaina sitten asetelmien hakuun. Kahtotaas kuinka käy.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juu Toke on kiikaroinut aika pahasti tämän loppukauden kerhon paidassa.

Kannattaa tarkistaa että paljonki kerholla oli pisteitä tämän vuoden tammikuun 1. päivä ja vuosi siitä taaksepäin?

Sitten verrata loppukauden pisteisiin niin huomaa että tällä kaudella on aika paljon petrattu juurikin lopussa ja näin saatu tämä kuuluisa kiisseli käyntiin.

Jos joukkuetta pitää johonkin verrata niin Rautakorven tapparaan ja sen kehityksee ns. tyhjästä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös