Välieräsarja JYP-KalPa kevät 2009

  • 65 314
  • 273

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mielestäni JYP on pelannut todella hyvin jotta on pystynyt saamaan KalPan näin aseettomaksi ja samalla tasolla on pysyttävä jotta tilanne pysyisi tälläisenä. Jos JYP käy pelaamaan takki auki, se tulee huomaamaan että yht'äkkiä KalPa on tullut rinnalle ja mahdollisesti jopa ohi. Uskon ja toivon siihen että JYP ei tule pelaamaan takki auki missään vaiheessa jäljellä olevaa kautta. KalPa on edelleen vaarallinen ryhmä jolle ei saa antaa milliäkään siimaa.

Niin kyllähän JYP on selkeästi kovempi joukkue näistä kahdesta. Itse ajattelin TPS-sarjan ratkettua, että JYP on todella vaikea kaataa koska se selvitti tuon karikon lopulta tyylikkäästi. Se ei välttämättä ollut edes suuri yllätys, että se sarja oli niin hankala, koska JYP tosiaan on ihan uudessa tilanteessa suurena ennakkosuosikkina.

Tämän sarjan avausottelun olen nähnyt ja siinä ottelussa KalPa oli mielestäni se joukkue joka määräsi tahdin, koska se piti kiekkoa edelleen paljon. JYP kävi sitten kliseisesti iskemässä ne maalit joita kaveri ei tehnyt.

KalPan ongelma on sitten sen hyökkäyspäässä, JYPin paketti on tiivis ja lisänä kookkaat puolustajat jotka sulkevat tehokkaasti pääsyn maalintekoalueille. Mielestäni KalPan pelaaminen oli ajoittain jo HPK:ta vastaan, ykköskenttää lukuunottamatta, liiallista näpertelyä.

JYP ei ehkä ole niin seksikäs ja sympaattinen kuin KalPa, mutta se on todella kova joukkue. Varsinkin nyt, ja odotetusti, kun Immoset ovat päässeet tehoille, alkaa JYPin kone todenteolla vasta käynnistyä. Ihan sama ilmiö kuin vaikka Kärppien kohdalla viime vuosina, kun Viuhkolan poppoo alkoi ratkoa pelejä vasta myöhemmässä vaiheessa. Ja niinhän se menestyvissä joukkueissa oikeastaan aina menee, että alkuun ratkaisijat ovat yllättäviä nimiä duunariketjuista ja mitä pidemmälle joukkue etenee, niin sen vahvemmin ne todelliset tähtipelaajat alkavat nousta esiin.

Ehkä se vaatii sen tietyn rentouden löytämistä myös parhailta pelaajilta, duunariosastolla ei tavallaan ole kuin voitettavaa näissä peleissä. Kaikki tyynni, luulen että KalPan etsikkoaika alkaa olla ohi. Kolmas ottelu on aivan ehdottoman pakko voittaa, muuten Kuopiossa ei juhlita yhden yhtä voittoa välierissä.

JYPin testi siis oli jo, ja se selvitti sen, nyt on KalPan testi sitten meneillään. HPK törmäsi siihen, että KalPa pakotti sen pois mukavuusalueilta. JYP puolestaan jopa suosiolla tuntuu antavan kiekon KalPalle, mutta samalla ohjaa sen vaarattomille vesille. Ja erikoistilanteissa VIP plus laadukkaat pakit aiheuttavat paljon ongelmia.

Itse toivoin kovasti että KalPa pääsisi finaaliin, mutta nyt näyttää ettei se sittenkään ole finaalipaikan arvoinen joukkue. Tänään on sen sauma vielä iskeä, mutta olen kyllä melko varma siitä, että JYP ottaa kolmannen voittonsa ja sitä myötä käytännössä naulaa sarjan kiinni.

JYP on päässyt jopa vähän puskista tähän sarjaan, kun kaikki huomio keskittyy KalPaan! Aika erikoinen tilanne kun puhutaan kuitenkin runkosarjan voittajasta.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja tämän kääntöpuolena KalPan hyökkääjien liikkuvuus vs. kankeahkot Jypykkäpakit. Eli vastahyökkäyksissä ja kulmapelissä tulee maille ja vaaroille kiire.

Tämä ei ole vielä näkynyt kovin paljon tässä sarjassa. Pystyn vieläkin pysymään kannassani että suurin eroavaisuus tässä sarjassa on siinä että Jyp pystyy tekemään maalin edestä maaleja ja Kalpalle ei niitä paikkoja oikein siunaannu. Jypin maaleista Virtasen maalille ajo ekassa pelissä ja Pihlmanin sutiminen toisessa pelissä on olleet malliesimerkkejä näistä että ukkoja ei saada siivottua. Kalpan ainokainen menee hieman kyllä tähän samaan sarjaan. Jos ei tiedetä missä kiekko on niin kyllä pakin pitäisi ukko pois siivota. Kapanen tosin pelasi aika nopeasti tämän tilanteen.

KalPa on tosin ollut oletettua heikommin hereillä näissä muissa tilanteissa missä KalPan ja Jypin piti olla tasoissa. Eli mielestäni Kuopiolaiset ei ole ollut vielä millään osa-alueella samoissa. Paljon pitää siis muuttua jos pelinkin Kalpa aiko voittaa. Eli hyvältä näyttää.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
KalPa oli selkä seinää vasten ja onnistui ryöstämään yhden voiton Jyväskylästä. Olihan siinä se tuurimaalikin mukana mitä Virta oli kovasti toivonut, mutta ei JYPillä ollut sitä tarvittavaa tappofiilistä tänään. JYP kaatui tänään siihen että KalPa halusi voittoa enemmän ja pelasi rohkeammin. Noh, sarja jatkuu edelleen JYPin johdossa joten ei mitään päätä pensaaseen. Onnittelut kuitenkin KalPalle voitosta. Toivottavasti se jää tuohon yhteen voittoon.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Keskiviikkona sitten nähdään, mihin suuntaan tämä sarja lähtee menemään. Helvetinmoinen tappeluvoitto silloin, niin uskon meidän vievän tän homman. Mikäli JYP saa väännettyä voiton, niin ollaan kyllä helvetin vaikeessa paikassa.

Pikkasen alkoi usko jo loppumaan kahden ekan pelin jälkeen, Tämänpäiväinen voitto toi lisäuskoa, mutta vielä olen hitusen skeptinen...Silti, on uskomaton tuo meidän joukkue! Jätkät lyö luutakurkkuun päivästä toiseen ja pystyy vääntämään nämä "vedejakaja" matsit voitoiksi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lehden mukaan Kalpa siis vihdoin viimein lopetti poikittaissyöttöjen viljelemisen oman maalin edessä ja alkoi lyömään kiekkoa Jypin päätyyn - hyvä jos pitää paikkaansa. Pekka Virralle tosin pitkä miinus siitä että pelitaktiikkaan tehtiin muutos tehtiin vasta kolmannessa pelissä. Muutos olisi pitänyt tehdä ilman muuta jo toiseen peliin.

Noh, mitään ei ole vielä menetetty kaksi peliä on joka tapauksessa jäljellä ja nyt voidaan edes odottaa voittoja Kalpaltakin.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Lainasin otteluketjusta.

Kaksi välieräottelua katsoneena pakko myöntää, että Jyp pelaa tällä hetkellä erittäin hienoa jääkiekkoa. Homma toimii lähes täydellisesti, vaikka tänään takkiin tulikin. Ei jää silti epäselväksi kumpi tästä sarjasta menee jatkoon, Kalpalle tänään se pakollinen voitto tuli, mutta Jyp tulee viemään loput matsit melko todennäköisesti. Tietysti toivon, että Kalpa tästä selviytyisi jatkoon, mutta pidän sitä erittäin epätodennäköisenä, koska joukkuepelaamisessa on huomattavia eroja näiden kahden välillä.

Voin allekirjoittaa edellämainitun. Peli on näin ulkopuolisen silmin selkeästi JYP:n hallussa. Kalpan onneksi tuuripomppu tuli numerollisesti tiukassa ottelussa. Aikaisemmissa otteluissa tuurimaalikaan ei olisi auttanut.

Jyp puolustaa joukkueena loistavasti ja tulee hyvin iholle, joka on Kalpalle myrkkyä. Yhdellä yhtä vastaan tilanteissa Kalpan miehet ovat täysin aseettomia. Eniten pisti kuitenkin silmään Kalpan luokaton ylivoima. Kapanen ja Sahstedt yrittivät seinäsyöttöä ja paikanvaihtoa pari kertaa, mutta siinä kaikki.

Olen periaattessa Kalpan puolella, mutta joukkue ei kyllä pelaa mielestäni finaalipaikan arvoista peliä.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Muistakaa se, että koko kauden ajan kun on alkanut näyttää siltä, että KalPalla alkaa mennä huonosti ja nyt nousee seinä vastaan, niin KalPa on pystynyt nousemaan sen jälkeen aina uudelle tasolle. Jyp taasen on ollut suht vaisu joulutauolta lähtien. Väitän, että KalPa on henkisesti kovimmalla tasolla liigassa. Materiaali on jäljellä olevista heikoin ja joukkueella ei ole mitään hävittävää. Enää jännitetään viekö KalPa sarjan 2-4 vai 3-4.

Itse ottelusarja on kyllä ohi. Tuosta ei KalPa enää nouse, ei sitten millään.
Oi miten hieno taisteluasenne! Toivottavasti sinun JuhaZ kautesi on kanssa ohi ja älyät pysyä poissa palstalta.
 

juzmo

Jäsen
KalPalta kyllä hienoa vieraspelaamista, mutta kyllä Jallua olisi tarvittu näissä peleissä. Olikos siitä Salosta mitään tietoa kellään?
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin se vaan on että tuuripomput tasoittuvat pitkässä sarjassa. Eilen KalPa pääsi tasoittamaan pelin todellisen onnenkantamoisen kautta (Jani Alkio sanoi että "KalPa tasoittaa ottelusarjan ensimmäistä kertaa" Helpolla tuli.). Ei sillä, etteikö olisi jo ansaittu pomppu Kuopioonkin päin. Mutta mitähän mietti Mäntymaa kun yritti vetää kiekon maalin ja Malmivaaran välistä ulos alueelta? Jos se ränni oli sitten tukossa ettei sitä kautta voinut purkaa? Mäkiaho teki maalin ja huusiko tuulettaessaan sanan "kiitos"? En ollut varma, mutta näin olin lukevinani huulilta. Huikea playoff -tason provo tuohon vielä tuuletusten kera. Pelimies. Osasin odottaan Mäkkärin esiinousua tässä sarjassa. Mutta sovitaan että tämä oli sitten tässä. =)

Sarja tasoittui huomattavasti (alkoi todennäköisesti uudestaan) ja vieläpä omien laskujeni mukaan täysin väärässä paikassa. Mielelläni olisin nähnyt JYPin voittavan eilen ja KalPan kaventavan vasta huomenna. Noh, toivottavasti huomenna sitten JYP kääntää, muuten voi tulla hätä. =)

Hurjasti huutaa JYP näköjään Vänttisen panosta. Eilen ensimmäisen erän jälkeen (Kun Vänä ei ollut enää pelaavassa ryhmässä) JYPin peli oli jopa lamaantunutta. Taklauspelaaminen ja rymistely tuntui loppuvan kokonaan. Tämä jakso kesti kolmannen erän neljännelle minuutille ja heräämiseen tarvittiin vastustajan tekemä maali (upea hyökkäys). Sen jälkeen JYP sai kyllä ilmaiseksi otteen itselleen kun KalPa keskittyi puolustamaan johtoaan ja hoisi sen tyylikkäästi.

Tätä ei pidä nyt sitten tulkita väärin, mutta mielestäni tuomarilinja sotki JYPin (osittain myös KalPan) pelaamisen toisessa erässä. Nelosen asiantuntijat sanoivat että playoff -kiekkoa pelattiin kunnolla kun linja oli tiukka. Minä näin asian kyllä aivan toisin päin. Kumpikaan joukkue ei oikein tiennyt miten pelata, kun välillä tuli jäähyjä ihan mistä sattuu ja välillä ei oikein mistään. Toki tämä on vain minun mielipide. Mutta kyllä parempaa Playoff -kiekkoa pelattiin kahdessa aiemmassa ottelussa. Tämän takia näkisin että koko otteluparin olisi samat tuomarit. He ovat nähneet ottelusarjan kaikki aiemmat pelit, tuntee sieltä pelaajat, heidän pelitavat sekä taisteluparit.

Veikkaan keskiviikoksi kohtuullisen kuumaa vääntöä Niiralaan. Ja KalPan voitto saa olla vaikka tommonen perinteinen APRILLIPILA! ;-)
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Niin se vaan on että tuuripomput tasoittuvat pitkässä sarjassa. Eilen KalPa pääsi tasoittamaan pelin todellisen onnenkantamoisen kautta (Jani Alkio sanoi että "KalPa tasoittaa ottelusarjan ensimmäistä kertaa" Helpolla tuli.). Ei sillä, etteikö olisi jo ansaittu pomppu Kuopioonkin päin. Mutta mitähän mietti Mäntymaa kun yritti vetää kiekon maalin ja Malmivaaran välistä ulos alueelta?

Omien sanojensa mukaan ei nähnyt Malmivaaraa. Tämä jälkeen mietin itse, että miksi Mäntymaalla oli niin kiire tuosa tilanteessa, jos ei edes omia pelaajia kerennyt katselemaan. Tämä lisäksi harmittaa se Immosen paikka lopussa, mutta ei siitä sen enempää.

Kyllä 30 minuutin pakin pitäisi pelata huomattavasti paremmin kuin Mäntymaa. Milloinkohan Risto älyää ottaa miehen yv:stä pois?
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Oi miten hieno taisteluasenne! Toivottavasti sinun JuhaZ kautesi on kanssa ohi ja älyät pysyä poissa palstalta.

Ei se palstalle kirjoittelijoiden asenne vaikuta kenttätapahtumiin pätkääkään. Minun henkilökohtainen kiekkokausi lähestyy loppuhuipennustaan, kun huomenna pääsee katselemaan jälleen suosikkijoukkueeni esitystä välierissä. Lisäksi edessä on vielä MM-kisat ja Stanley Cup taistot, joten palstalta en toiveistasi huolimatta tule poissa pysymään.

Olen sen verran pitkän ajanjakson KalPaa seurannut, että olen niin tyytyväinen tähän kauteen, ettei tulevat tappiot enää jaksa liikauttaa hetkeäkään. Toki KalPalle menestystä edelleen toivoo, mutta realismi tulee usein vastaan, kun ottaa KalPa-lasit pois silmiltä. Minä olen tosin vienyt oman realismini pessimismin puolelle ja toistakymmentä vuotta sitten, mutta se ei vaikuta siihen, että KalPaa seuraillaan ja kannatetaan loppuun saakka. Oli sarjataso tai sarjatilanne sitten mikä hyvänsä.

Enää jännitetään viekö KalPa sarjan 2-4 vai 3-4.

Kuten huomaat, niin meillä on hiukan erilainen lähestyminen tätä sarjaa kohtaan. Itselläni oli jo tunnustamani "pessimisti ei pety"- asenne ja sinulla taas tuollainen yltiöpositiivinen asenne. Totuus piilee ehkä siinä välimaastossa. Sinulle voin ilomielin myöntää olleeni väärässä, mikäli ylläoleva ennustuksesi toteutuu.

Aina hauskaa olla pittää...
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän KalPan voitto oli jossain vaiheessa odotettavissa ja se tuli nyt eilen. Oli vähän varovaista peliä telkkarista nähtynä ja voisi sanoa että se kuuluisa kiima puuttui tästä pelistä. Jospa huomenna kiima palaa kun ei ole tuota "turvallista" 2-0 johtoa sarjassa. Huomenna uusi peli ja sarja 3-1! Näin uskotaan.
 

vsop

Jäsen
Ottelusarja on edennyt melko asiallisestikin, mutta ei myöskään ilman ylilyöntiä.

Lauantain 28.3. ottelussa kolmannen erän alussa muuan katsoja oli kulkemassa omalle paikalleen istumakatsomossa ja vahingossa astui jonkun herra 40veen varpaille. Tämä herra 40vee tönäisi varpaantallojaa alaspäin aiheuttaen pahemman muotoisen vaaratilanteen. Ajatelkaapa sitä jos tilanne olisi tapahtunut ylimmällä penkkirivillä ja kaveri olisi tullut useamman katsojarivin yli taitellen alapuolella olevien katsojien niskoja. Onneksi järjestysmiehet poimivat herra 40veen pois pikaisesti. Varpaantalloja oli JYPin kannattaja ja herra 49vee oli katkeroituneen tuntuinen KalPan kannattaja. Kumpikaan ei näkemykseni mukaan ollut alkoholin liiallisessa vaikutuksessa. Anteeksipyynnöt taisi myös varpaantalloja esittää, joten pitäisi myös osata antaa tilaa eikä olla Euroopan omistaja, kuten herra 40vee.

Kiitos kuopiolaisille järjestymiehille toimenpiteistä.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottelusarja on edennyt melko asiallisestikin, mutta ei myöskään ilman ylilyöntiä.

Lauantain 28.3. ottelussa kolmannen erän alussa muuan katsoja oli kulkemassa omalle paikalleen istumakatsomossa ja vahingossa astui jonkun herra 40veen varpaille. Tämä herra 40vee tönäisi varpaantallojaa alaspäin aiheuttaen pahemman muotoisen vaaratilanteen. Ajatelkaapa sitä jos tilanne olisi tapahtunut ylimmällä penkkirivillä ja kaveri olisi tullut useamman katsojarivin yli taitellen alapuolella olevien katsojien niskoja. Onneksi järjestysmiehet poimivat herra 40veen pois pikaisesti. Varpaantalloja oli JYPin kannattaja ja herra 49vee oli katkeroituneen tuntuinen KalPan kannattaja. Kumpikaan ei näkemykseni mukaan ollut alkoholin liiallisessa vaikutuksessa. Anteeksipyynnöt taisi myös varpaantalloja esittää, joten pitäisi myös osata antaa tilaa eikä olla Euroopan omistaja, kuten herra 40vee.

Ohhoh! Jokerit-HIFK -sarjassa tuosta tapahtuneesta IP-lehtien lööpit kirkuisi ja sakkoja vaadittaisi! On se kiva kun pelataan HMV -kiekkoa maalla niin ei tarvii turhasta jauhaa.. ;-)

Mutta kieltämättä ainekset pahemmalle olivat olemassa.. Onneksi mitään ei sattunut, hyvä niin.
 

Masterpiece

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Blackburn, Real Madrid, Vimpelin Veto
Kyllä tämä sarja on nyt käännetty. Se kääntyi eilen. Mutta ehkä ratkaisivampana tekijänä se, että Jarkko Immonen on lopullisesti osoittanut että hän ei ole kovien pelien mies.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Kyllä tämä sarja on nyt käännetty. Se kääntyi eilen. Mutta ehkä ratkaisivampana tekijänä se, että Jarkko Immonen on lopullisesti osoittanut että hän ei ole kovien pelien mies.

Juuri näin. Viimeistään eilen Jake osoitti pelin viime hetkillä että ei ole kovien pelien mies kun löi tyhjän maalin edessä ohi kiekosta. Täysi amatööri. Toivottavasti lähtee ensi kaudeksi muualle, jos kelpaa. KalPaan ei liene asiaa kun omasta takaa löytyy kovien pelien miehiä kuten T.Hartikainen ja T.Mäkiaho. Sarja on KalPan.

Huomenna KalPa tasoittaa sarjan, jännitettävää on enää kuka kantaa sankarin viittaa. Onkos muuten N.Mikkola ollut jäällä muuten kuin ottamassa jäähyjä? Eikös sii näkin ole kovan kalipeerin PO-pelaaja? Josko olisi Nikon vuoro kyykyttää Immosta ja JYPpiä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tämä sarja on nyt käännetty. Se kääntyi eilen. Mutta ehkä ratkaisivampana tekijänä se, että Jarkko Immonen on lopullisesti osoittanut että hän ei ole kovien pelien mies.

Samaa mieltä siitä että sarja alkaa tästä eteenpäin kääntymään. 2-0 johto on kääntynyt 2-1 ja näin ollen pelaajat heräävät pelaamaan samalla intesiteetillä kuin sarjan alussa. Kolmannessa erässä oli jo hieman sitä taistelua mitä pitääkin olla. Sarja alkaa siis kääntyä Jyväskylän suuntaan.

Immonen voi puolestani edelleen syötellä niitä VOITTOmaaleja kuten tähänkin asti. Tehköön muut ukot niitä maaleja.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juuri näin. Viimeistään eilen Jake osoitti pelin viime hetkillä että ei ole kovien pelien mies kun löi tyhjän maalin edessä ohi kiekosta. Täysi amatööri.
Ihan suotta saivartelet. Tuskin Masterpiece tuossa nyt tarkoitti tuolla kovien pelien miehellä tuota viimeistä tilannetta vain ihan yleensäkin koko ottelua. Missä Immonen oli ensimmäiset 50 minuuttia pelistä? Väitän, että kukaan ei olisi huomannut kentällä, jos ei olisi ollut kultaista kypärää.
Toivottavasti lähtee ensi kaudeksi muualle, jos kelpaa.
Eiköhän tuo Jypissä jatka, kun on optiokin ensi kaudesta vielä. Tuskin muualta saa samanlaista tiliä noilla otteilla. Pienillä seuroilla ei ole varaa ja suuremmilla ei käyttöä runkosarjamenestyjälle.
KalPaan ei liene asiaa kun omasta takaa löytyy kovien pelien miehiä kuten T.Hartikainen ja T.Mäkiaho.
Olet oikeassa. Ei KalPan resursseilla kyllä olisi varaa Immosta palkata ja kuten itsekkin jo olet huomannut ei mitään järkeäkään. Jypiltä totta tosiaan puuttuu tuollainen oma lupaus. Ainiin, onhan siellä Siekkinen.
Sarja on KalPan.
Tästä olen kanssasi samaa mieltä.
Huomenna KalPa tasoittaa sarjan, jännitettävää on enää kuka kantaa sankarin viittaa. Onkos muuten N.Mikkola ollut jäällä muuten kuin ottamassa jäähyjä? Eikös sii näkin ole kovan kalipeerin PO-pelaaja? Josko olisi Nikon vuoro kyykyttää Immosta ja JYPpiä.
Mäkiahohan syttyi vasta HPK-sarjan viimeisen pelin jatkoajalla näihin poffeihin ja on ollut vakuuttava siitä lähtien. Mikkolan ja Killerin esille tuloa odotellaan, mutta eiköhän ne vielä tule kun kevät etenee pidemmälle. Turhaan hätäilet, mutta ei ollenkaan huono haku sinulta. Mikkola tosiaan voi olla seuraavan pelin kyykyttäjä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olet oikeassa. Ei KalPan resursseilla kyllä olisi varaa Immosta palkata ja kuten itsekkin jo olet huomannut ei mitään järkeäkään. Jypiltä totta tosiaan puuttuu tuollainen oma lupaus. Ainiin, onhan siellä Siekkinen.

Aika pitkällehän tässä on tultu jo asiallisen keskustelun hengessä, joten oli odotettavaa, että jotain tällaista sitä jostain puskista vielä tärähtää. Ei tartuta tähän puolin eikä toisin, on suuri ja kaino pyyntöni! Koukku oli tylsä ja matokin oli jo tosi väsynyt, ei rakenneta siis turhanpäiväistä juupaseipästelyä tästä - sitä meillä riitti TPS-sarjassa ja teillä HPK-sarjassa aivan riittämiin.

Jottei tästä narahda penaltya siitä, että yrittää jotenkin heppoisesti pitää hyvähenkistä keskustelua yllä, niin palautellaan keskustelua takaisin asiaan:

1) Jos JYP vie huomisen, on sarja siinä (tai ainakin 70/30 JYPille) ja jopa allekirjoittanut alkaa spkeluloida (vähintään mielessään) finaaleista. Vaikkei mitään lopullista huomenna tietenkään naulatakaan, tiedän.

2) Jos KalPa vie huomisen, on asetelma henkisesti 55/45 Kalpalle, sillä kahden pelin putkeen voittaneella vaan on siitä ehdoton etu.


Jännää siis huomenna. SUURI OTTELU. Ei voi mitään. Tahto ratkaisee nyt ja pelirohkeus.

Syy muuten tuohon ylläolevaan pyyntööni on se etten muista kahden aktiivisen jatkisvuoteni ajalta yhtään näin suuren "viestivolyymin jaksoa", jonka aikana kahden eri joukkueen kannattajat olisivat pystyneet yhtä tasokkaaseen ja vastustajaa arvostavaan keskusteluun. Välillä on jopa katsottava nimimerkkiä, jotta tietää kumman seuran kannattajan teksti on. Itselleni tällainen Jatkoaika = hyvä Jatkoaika; jollekin toiselle se ei toki ole näi ja tämä on tosi HMV ja lässyn lässyn.

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

Handyy

Jäsen
Syy muuten tuohon ylläolevaan pyyntööni on se etten muista kahden aktiivisen jatkisvuoteni ajalta yhtään näin suuren "viestivolyymin jaksoa", jonka aikana kahden eri joukkueen kannattajat olisivat pystyneet yhtä tasokkaaseen ja vastustajaa arvostavaan keskusteluun. Välillä on jopa katsottava nimimerkkiä, jotta tietää kumman seuran kannattajan teksti on. Itselleni tällainen Jatkoaika = hyvä Jatkoaika; jollekin toiselle se ei toki ole näi ja tämä on tosi HMV ja lässyn lässyn.
Olen kyllä täysin samaa mieltä. Olihan se toisaalta odotettavissakin, että jommastakummasta leiristä tuo provoilu aloitetaan mutta meni kyllä pirun hyvin tämä ketju pitkälle ennen sen alkamista! Minulla ei sinänsä ole provoiluja mitään vastaan, mutta kyllä siinäkin joku taso pitäisi olla. Nuo yllämainitut on niin väsyneitä tekstejä, että en ymmärrä miksi joku vaivautuu niihin edes kommentoimaan.

Mutta kuten aiemminkin sanottua, JYPin ja KalPan fanit tulevat kyllä noin yleisesti ottaen helvetin hyvin toimeen täällä ja myös hallilla. Onneksi näin, eikä mitään vihanpitoa! Siinä mielessä pidänkin tästä sarjasta paljon enemmän kuin TPS:n vastaavasta, jossa ainakin näin netin välityksellä homma karkasi jo hyvissä ajoin lapasesta. Pitää tosin tunnustaa, että turkulaiset hallilla olivat mukavata sakkia.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Aivan maaginen torjunta Wallinheimolta lopussa. Se jos mikä oli se kuuluisa "game winning save".

Ja huomasiko kukaan muuten..."runkosarjapeluri" Immonen taisi jälleen napata voittomaaliin syöttöpisteen. Vaimollekin sanoin heti tuon maalin jälkeen, että "se oli sitten siinä, tuo oli voittomaali!"
Vaikka monille ei tunnu riittävän tehot 0+7, niin 6/7 on ollut syöttöjä voittomaaleihin! Sanokaa mitä sanotte, mutta Rantasalmen Sulttaani on kullanarvoinen jätkä!
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pekka Virralla taitaa nyt olla pieni ongelma henkisellä puolella. Toki on ymmärrettävää kiukutella tuomaritoimintaa selvän paitsiomaalin jälkeen, mutta samalla hän siirtää omat ongelmansa muualle. Miksi ei KalPa tehnyt enempää kuin yhden maalin, mitä?

Toinen kumma piirre on tuo omien maalivahtien julkinen haukkuminen. Nyt on molemmat haukuttu pataluhiksi lehdistön edessä. Mahtaa Mika-kaksikolla olla mukavaa. Ei siinä mitään, henkisen kantin pettäminen toki hyödyntää JYPiä.

Sillä tässä kirjoitin, kun RD:ta on arvosteltu aika runsaastikin henkisen kantin pettämisestä..

Mutta perjantaina laulu jatkuu. Hattua nostan, jos Virta tuosta kokoaa vielä itsensä ja joukkonsa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja huomasiko kukaan muuten..."runkosarjapeluri" Immonen taisi jälleen napata voittomaaliin syöttöpisteen. Vaimollekin sanoin heti tuon maalin jälkeen, että "se oli sitten siinä, tuo oli voittomaali!"
Vaikka monille ei tunnu riittävän tehot 0+7, niin 6/7 on ollut syöttöjä voittomaaleihin! Sanokaa mitä sanotte, mutta Rantasalmen Sulttaani on kullanarvoinen jätkä!
Oli upea syöttö kyllä. Immonen osoittaa todellista voittajaluonnetta kun kykenee illasta toiseen tällaisia namupasseja jakelemaan ja siten ratkomaan pelejä.


Parempi voitti, mutta kyllä siellä Jyväskylässä tuntuu olevan paremman joukkueen lisäksi paremmat sienetkin kuin täällä Kuopiossa, ainakin tuollaisen asian hehtuksesta päätellen.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Parempi voitti, mutta kyllä siellä Jyväskylässä tuntuu olevan paremman joukkueen lisäksi paremmat sienetkin kuin täällä Kuopiossa, ainakin tuollaisen asian hehtuksesta päätellen.

Sieniä tuskin on vielä Kuopiossakaan, mutta onhan se erikoista että surkeasti pelaava pelaaja onnistuu syöttämään seitsemän maalia ja kaikki ovat samalla voittomaaleja. Tätähän tässä haetaan takaa. Ei sen syötön tarvitse aina olla maaginen, kunhan on ratkaiseva.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Pekka Virralla taitaa nyt olla pieni ongelma henkisellä puolella. Toki on ymmärrettävää kiukutella tuomaritoimintaa selvän paitsiomaalin jälkeen, mutta samalla hän siirtää omat ongelmansa muualle. Miksi ei KalPa tehnyt enempää kuin yhden maalin, mitä?

Toinen kumma piirre on tuo omien maalivahtien julkinen haukkuminen. Nyt on molemmat haukuttu pataluhiksi lehdistön edessä. Mahtaa Mika-kaksikolla olla mukavaa. Ei siinä mitään, henkisen kantin pettäminen toki hyödyntää JYPiä.

Sillä tässä kirjoitin, kun RD:ta on arvosteltu aika runsaastikin henkisen kantin pettämisestä..

Mutta perjantaina laulu jatkuu. Hattua nostan, jos Virta tuosta kokoaa vielä itsensä ja joukkonsa.

Itsekään en kuulu Peksi faneihin vaikka hyvin on valmentanut, mutta kai mies on jotain oikein tehnyt kun teki sen jatkosopparin jokin aika sitten. Kuopiossa on myös pexi fanaatikkoja joiden mielestä se morjens viime haastatteluissa oli niin hauskaa vaikka lähinnä ainakin itsellä aiheutti myötähäpeää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös