Välierä Suomi - Venäjä pe 24.2.2006

  • 75 967
  • 443
Tila
Viestiketju on suljettu.

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
On se perkule kumma, ettei ryssä ole kahdesta sodasta uskonut, vieläkin kaivaa verta nenästään. Ainoa ero, ett nyt molemmilla on sama määrä miehiä kentällä. Jos tässä tilanteessa olisi oltu silloin ennen, niin nythän Venäjä-nimistä valtiota ei olisi olemassakaan.

Niittymäki, Niittymäki ja Niittymäki. Siinä avain, jonka mukana Suomi voittaa tai kaatuu. Niittymäki on voittava maalivahti, mutta eilen tuli osoitus, että Nidekin on vain ihminen. Alkusarjan perusteella olisi voinut uskoa muuta.

Jos Salo ei pelaa, niin peli on menetetty. Ehdottomasti Suomen paras pakki ikipappa Nummisen kanssa. Se eilinen lämäri oli kisojen kruunu. Ja vielä Lasse Kukkonen. Ei... Ei...

Suomen hyökkäys on nyt sananmukaisesti hampaaton ainakin Teukan ja Peltosen osalta. Toivon mukaan varakunkku Jokinen ja kuningas Koivu pelaavat loistavan ottelun, niin eiköhän puna-armeija pysäytetä jälleen. Tosin, nyt ollaan muualla kuin Tali-Ihantalan kentällä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
eagle kirjoitti:
En tiedä onko Mertsi hyvä manipuloija vai mikä, mutta kyllä Nummelin on ollut näissä kisoissa kovia maita vastaan ongelmissa omassa päässä. Tästä nyt parhaana esimerkkinä viime ottelu jossa Suomi oli yv'llä ja jenkit pyöritti peliä Suomen päässä. Nummelin vain seisoi ja katseli. Toki paremmin kaveri on onnistunut kun odotin, mutta ei tuo kovin hääviä silti ole ollut omassa päässä. Sääli sinänsä että Mertsi jaksaa hehkuttaa Nummelinia kokoajan ja kaikesta.

Anna periksi jo, mäkin annoin. Nummelin on pelannut hyvin tähän saakka. Mertaranta saa hakea sitä kuuluisaa kuuluisaansa koko ajan, mutta kyllä omilla silmilläkin näkee että nyt on kaukalossa ihan eri Numppa kuin jossain EHT-neppisskaboissa. Sitten jos Suomi häviää ja joku kolmikosta Nummelin-Berg-Peltonen on silloin kentällä, saamme lukea viestitolkulla kuinka nämä herrat taas aiheuttivat tappion Suomelle. Ennen sitä aiheutettuaan 6-7 voittoa.

Pelaaja jolla on eniten tasannoston tarvetta on ravintoloitsija ja viiniexpertti Saku Koivu. Taisi olla Pinot Noirissa korkin makua kun piti riehua kolme ihan älytöntä jäähyä USA-pelissa.
 

Cesc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Venäjä lähtee otteluun suosikkina, mutta yksittäisessä ottelussa Suomella on tottakai mahdollisuus voittaa. Paras yhdestä turnaussysteemillä mestaruuden voi oikeastaan voittaa mikä tahansa maa, jossa kiekkoa tosissaan pelataan. Näistä sitten vedetään pitkälle meneviä johtopäätöksiä maiden tasosta.

Yritän kirjoitella tähän Venäjän näkökulmasta, koska sitä ei ole aiemmin ketjussa paljon esiin tuotu. Paremmin asioista perillä olevat korjailkoot virheitä. USA peliä en ole nähnyt, joten kommentit perustuvat muihin otteluihin.

Molempien joukkueiden maalivahdit ovat tähän asti ylisuorittaneet. Maalivahdit ovat tietenkin tärkeässä roolissa, ja jos jommalle kummalle sattuu normaali tai heikko päivä, muiden pelaajien on vaikea paikata maalivahtien vaikutusta lopputulokseen. Tällä kaudella Niittymäki ja Nabokov ovat olleet NHL:ssä suurin piirtein yhtä hyviä. Aiemmilta kausilta Nabokovilla on paremmat meriitit ja hän on päästänyt tässä turnauksessa vähemmän maaleja. Nabokovilla on kokemusta suurista otteluista Stanley Cup finaaleista. Hän on ollut tähän asti turnauksen paras venäläinen ja on tärkein pelaaja myös jatko-otteluissa.

Venäjän puolustus on suhteellisen tasapainoinen. Kiekollisesta pelistä päävastuun kantavat A.Markov, Gonchar ja Tjutin. Markovista odotettiin puolustuksen johtajaa turnaukseen, mutta hän on tehnyt useampia virheitä alkusarjan peleissä. Puolivälierässä hän oli parempi ja ottelun lopullisesti ratkaissut syöttö lähti Markovin lavasta. Taklauksia voi odottaa etenkin Vishnevskiltä ja Kasparaitikselta. Vishnevski näytti Gaborikin rinnalla todella hitaalta ja hänen pakkiparinsa Zhukov joutui roikkumaan pahasti Kanada pelissä. Puolustavia yleispelaajia ovat mainittu Zhukov, D.Markov ja Volchenkov. Jotkut Rangers fanit odottavat Kasparaitikselta jotain kostotoimenpiteitä Ruutun taklauksen johdosta, mutta uskon, että Kasparaitis ymmärtää, että maajoukkue ja seurajoukkueasiat tulee pitää erillään ja välttää tyhmyyksiä. Jäähyihin ei puolustajilla ole varaa, koska Suomen ylivoimapeli on ollut erittäin tehokasta.

Venäjän hyökkäys lähtee välieräpeliin pahasti varamiehisenä. Aiemmin loukkaantuneen Frolovin lisäksi sivussa ovat tästä ottelusta Kanada pelissä loukkaantunut Korolyuk ja pelikiellossa oleva Malkin. Frolovin on korvannut Taratukhin ja Korolyukin tilalle tulee Neprijajev. Pelikiellossa olevan pelaajan tilalle ei ilmeisesti saa nimetä uutta pelaajaa, joten Venäjä joutuu otteluun yhdellätoista hyökkääjällä. Laajan materiaalin ansiosta korvaajat ovat hyviä jääkiekkoilijoita, mutta eivät kuitenkaan loukkaantuneiden tasolla.

Venäjällä on paperilla turnauksen taitavin ykköskenttä Kovalchuk- Datsjuk- Kovalev. En ollut ennen turnausta enkä alkusarjan alussa innostunut siitä, että Kovalchuk on tässä kentässä. Latvia pelissä hän kuitenkin onnistui hyvin ja onhan hänellä paljon potentiaalia. Hänen onnistumisensa voisi olla Suomelle tuhoisaa. Ykköskenttä on tehnyt paljon maaleja, mutta varsinkin ylivoimapeliä on varaa parantaa. Datsjuk pelaa loukkaantuneena.

Kakkoskenttä on Frolovin loukkaantumisen jälkeen ollut muodossa Ovechkin- Jashin- Kozlov. Ovechkin on ollut turnauksen ajan hyvä ja Kozlov pelasi erittäin hyvän puolivälierän. Veikkaan tämän kentän saavan toiseksi eniten ylivoima aikaa johtuen Malkinin poissaolosta.

Kolmoskenttä on ollut superliigasta koottu Sushinski- Malkin - Kharitonov. Ketjun onnistuminen on yllättänyt jotkut, koska ei NHL pelaajat eivät mitenkään erotu NHL-pelaajista. Vähimmällä ketjujen rukkauksella pääsee, jos Malkinin korvaa tässä ketjussa Neprijajev, joka on pelannut EHT:ssä muiden kanssa. Ketjun suurimman hyökkäyspotentiaalin omaava Sushinski on tähän mennessä tainnut tehdä maaleja vain tyhjiin.

Neljänteen kentälliseen jäävät Taratukhin ja Afinogenov. Loukkaantumisten sattuessa Ovechkin on siirtynyt pelaamaan kahdessa kentässä, joten oletan, että hän saa tässäkin pelissä eniten peliaikaa ylimääräisenä hyökkääkänä. Alivoimapelien aikana hän voi yrittää levätä, sillä niissä häntä ei ole peluutettu. Afinogenov on ollut äärimmäisen vaarallisen oloinen nopeana ja taitavana, mutta tehoton, kuten aina.

Molempien joukkueiden vahvuuksiin kuuluu liike, enkä usko että siinä tulee suuria eroja eikä myöskään fyysisessä pelissä, jossa molemmat selviytyvät osoituksena voitot Pohjois-Amerikkalaisista joukkueista. Venäjän suosikkiasema perustuu siihen, että pelaajat ovat taitavampia kuin Suomen pelaajat.
 

Lucky

Jäsen
Taito-Ojanen kirjoitti:
Tästä tulee Suomelle joka tapauksessa näiden kisojen kovin matsi

Tietenkin se on kovin matsi, koska panos on kova. Parempi se on niinpäin että joukkue tietää, että vastustaja on kova eikä voittoa tule helpolla mutta se on täysin mahdollinen omalla parhaalla pelillä. Silloin lataus on sopiva.

Hyviä merkkejä on Nuuttymäen lisäksi, että Leijonat on päässyt joka ottelussa maalisektoriin tekemään maalit ja kesti paineen alla USA-pelissä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse pidän Venäjää vielä jopa Kanadaakin pahempana välierävastustajana. Syynä siihen numeroa 8 kantava venäläispeluri. Jos Salo jää pois toivon todellakin, että kentällä ei missään vaiheessa nähdä pakkiparia Nummelin-Niemi. Numppa on toki pelannut hyvin, mutta kyllä tästä pakkiparista jäi jo Eurohockey-peleistä kuva todella epävarmana pakkiparina. Berg-Nummelin, Lydman-Niemi, näin sen rakentaisin.

Yhdessä vaiheessa mietin, että kuormitettiinko ykkösketjua liikaa alkusarjan peleissä. Toivotaan, että eilinen ei ollut osoitus siitä vaan miehet painavat kentällä tuttuun tyylinsä huomenna. Kakkosketju sai eilen pään oikein kunnolla auki, samaa lisää.

Usa pelin lopun täydellistä hallinnan luovuttamista vastustajalle en myöskään toivo, silloin ollaan kusessa taitavien venäläisyksilöiden kanssa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nummelin on todellakin yllättänyt positiivisesti ja ajanut aivan mainiosti paikkansa leijonien alakerrassa. Sen sijaan alakerran heikompana lenkkinä on häärinyt omituisten kiekonmenetysten erikoismies Toni Lydman. Jokaisissa kisoissa on näemmä yhden otettava joukkueen "artoruotasen" rooli. Tänä vuonna valinta menee selkeällä erolla Lydmanille.

Salon poisjäänti olisi todella paha takaisku.
 

IFK_Helsinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, SaPKo ja Raine Hartus
Suomella mielestäni erittäin hyvät tsäänsit finaaliin.

Eväät Finaaliin: Asia numero yksi on ilman muuta Niittymäen täydellinen onnistuminen, eli käytännössä pelaa samalla tasolla kuin tähänkin asti.

Lisäksi Suomen paketin on kestettävä täydet 60min, USA-matsin lopun sekoiluja ei saa enää tulla! (tosin väsymys taisi olla pääsyynä)

Naganossa 98 Venäjä ratkaisi juuri yksilötaidolla, tuolloin Russian Rocket Pavel Bure tuli ja tekaisi viisi häkkiä. Suomen mahdollisuuksien kannalta onkin tärkeää, että venäjän taitavat yksilöt (Ovechkin, Malkin..) saadaan pidettyä yössä.

Jos Suomi tästä selviää, niin täällä ainakii ruvetaan jo juhlajuomia varailemaan ;)
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Malkin sai pelikiellon Direktoraatin kokouksessa eikä pelaa huomenna. Salaliitto jyrää.
Koroljuk: loukkaantunut ja tilalle tulee somebody

Salo ei pelaa. Kukkonen on juuri laskeutunut Milanoon ja pelaa hänen paikallaan.

Lähde Ari Mennander ja Radio-Suomi
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, Malkin oli yrittänyt potkaista Lecavalieriä. Nyt kaikki Jarkko Ruudun tuomitsijat herätkää. Jarkko ei saanut pelikieltoa ja nyt tällainen oikeusmurha, kun Malkin sai 1 ottelun pelikiellon, vaikka ei edes ilmeisesti osunut Lecavalieriin.

Tämä on selvä salaliitto.
 

kovalev

Jäsen
Sekä Ruutu, että Malkin selvisivät liian vähällä. Se, että edes ajattelee toisen vahingoittamista tahallaan on idioottimaista. Tämänhän pitäisi olla urheilua eikä vapaapainia. Siinä mielessä Malkinin arvostus laski minullakin. Ruutuhan on ollut aina aivan täysi apina.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Mitä säännöt muuten sanovat, jos huomenna Kukkonen pukee ja Salo ei pelaa, mutta toipuu loppu-/pronssiotteluun, saako hän pelata?


Ranger
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Largostos kirjoitti:
Petterin pitkiä avauksista seuratessa voi sanoa, että ne ovat huippuluokkaa. Monia on nähty, mutta viimekertainen nähtiin eilen. Pitkä avaus J.Jokiselle läpiajoon. Ei ole liioittelua sanoa, että Nummelin on yksi euroopan parhaita kiekollisia pakkeja.

Niin tämä kuvio nähtiin jo Kärpissä ja pelaaminen ei ole mitenkään 100% Nummelinin ansiosta, vaan JJ tekee tuon syöttämisen helpoksi. Toki se vielä käsiä vaatii.
 

MasaK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paska Kaupunni
eagle kirjoitti:
Niin tämä kuvio nähtiin jo Kärpissä ja pelaaminen ei ole mitenkään 100% Nummelinin ansiosta, vaan JJ tekee tuon syöttämisen helpoksi. Toki se vielä käsiä vaatii.

Niin, ja tämän syötön Kärpissä antoi Kimmo Lotvonen, eli ei se edes niitä käsiä vaadi. Vaatii vain pelaajan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Major Julli kirjoitti:
Anna periksi jo, mäkin annoin. Nummelin on pelannut hyvin tähän saakka. Mertaranta saa hakea sitä kuuluisaa kuuluisaansa koko ajan, mutta kyllä omilla silmilläkin näkee että nyt on kaukalossa ihan eri Numppa kuin jossain EHT-neppisskaboissa.

Eli siis Nummelin on sinusta ollut omassa päässä loistavassa vedossa ja ei ole ollut ongelmissa? Tästähän minä vain ja ainoastaan puhuin. Samoin Mertsi hehkuttaa Peltosta joka kerta, vaikka Ville on vasta pelannut yhden hyvän ottelun, onneksi se sattui tärkeimpään otteluun tähän mennessä. Samoin muuten JJ nosti paljon profiiliaan tähän samaiseen USA-otteluun.

Kertauksena en mitenkään Nummelinia ole maalaamassa Suomen heikoimmaksi pakiksi, koska kaveri on kuitenkin hyvin tuonut kiekkoa ylös ja antanut hyviä avauksia ja ei ole tehnyt erityisiä virheitä. Ainoastaan kritisoin sitä että kaveri joka omassa päässä ei uskalla/ota edes kontaktia tuskin on allstars kamaa mitä luulsi monien teksteistä(puhumattakaan Mertsin hehkutuksesta) päätellen olevan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No eipä tuo Malkinin pelikielto oikeastaan paljoa haittaa. Pääseehän hän kehiin jo sitten pronssi-ottelussa.
 

Adoley

Jäsen
Suosikkijoukkue
ei ole
Ketjukokoonpanoista. Mistä löytäisi ns viralliset ketjukokoonpanot eri peleistä, menneistä & tulevista?? Ts mistä mertaranta yms selostajat saavat tiedot käsiinsä?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
kovalev kirjoitti:
Sekä Ruutu, että Malkin selvisivät liian vähällä. Se, että edes ajattelee toisen vahingoittamista tahallaan on idioottimaista. Tämänhän pitäisi olla urheilua eikä vapaapainia. Siinä mielessä Malkinin arvostus laski minullakin. Ruutuhan on ollut aina aivan täysi apina.

Onko Malkinkin nyt täysi apina vai vasta 50%:n apina. Luistimella potkaiseminen ei todellakaan kuulu lätkään, taklaaminen kuuluu.
 

bunghole

Jäsen
MasaK kirjoitti:
Niin, ja tämän syötön Kärpissä antoi Kimmo Lotvonen, eli ei se edes niitä käsiä vaadi. Vaatii vain pelaajan.

Tärkeintähän tuossa tilanteessa on Jokisen reitti ja ajoitus. Tuon oppivat kaikki liigaseurat tuntemaan viimeistään viime kaudella mutta silti se toimi moneen kertaan. En nyt tarkkoja tilastoja asioista saa käsiini eikä sellaisia varmasti olekaan mutta väitän että Jokinen teki ainakin kymmenkunta maalia noin ja yleensä juuri Lotvosen syötöstä. Ja jos olette Torinon pelejä seuranneet niin lähes jokainen noista tilanteista on Nummelin pelannut juurikin Jokiselle. Pelejä seuratessa on hauska katsoa, kun on tuon tilanteen viimekausien aikana niin moneen kertaan nähnyt, kuinka tuon Jokisen reitin näkee jo ennakkoon. Näissä kisoissa se on toiminut jo useammankin kerran mutta tulosta siitä ei ole tullut. Toivottavasti vielä näissä jäljellä olevissa peleissä toimii.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
eagle kirjoitti:
Kertauksena en mitenkään Nummelinia ole maalaamassa Suomen heikoimmaksi pakiksi, koska kaveri on kuitenkin hyvin tuonut kiekkoa ylös ja antanut hyviä avauksia ja ei ole tehnyt erityisiä virheitä. Ainoastaan kritisoin sitä että kaveri joka omassa päässä ei uskalla/ota edes kontaktia tuskin on allstars kamaa mitä luulsi monien teksteistä(puhumattakaan Mertsin hehkutuksesta) päätellen olevan.

Mertsi on se kuuluisa Mertsi. Nummelin on pelannut ok, all-starssiin on vielä pitkä matka. Mutta ei Nummelin ole ollut se liukuva fiasko joksi monet minä mukaanlukien hänet leimasi ennen kisoja.
 

kovalev

Jäsen
Malkin on loistava jääkiekkoilija, joka teki hyvin apinamaisen tempun jota minä en ainakaan lähde puolustelemaan nuoruudella, tunnekuohulla, tai millään muullakaan. Hän on kuitenkin saavuttanut myös pelillisesti jotain ja tulee saavuttamaan myös jatkossa. Häpeä silti hänen tekonsa. Jarkko Ruutu sen sijaan on oikea jääkiekkoilijan irvikuva. Joo, tekee varmaan paljon sitä arvokasta likaista työtä, mutta tekee kyllä sitten paljon muutakin vielä likaisempaa. Uran suurin henkilökohtainen urotyö - Sm-liigan jäähykuninkuus. Vaikea uskoa, että niin loistava urheilija, kuin Tuomo Ruutu on tämän pellen veli.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoon A-juniorit, Mathias Klockars (MMA)
kovalev kirjoitti:
Malkin on loistava jääkiekkoilija, joka teki hyvin apinamaisen tempun jota minä en ainakaan lähde puolustelemaan nuoruudella, tunnekuohulla, tai millään muullakaan. Hän on kuitenkin saavuttanut myös pelillisesti jotain ja tulee saavuttamaan myös jatkossa. Häpeä silti hänen tekonsa. Jarkko Ruutu sen sijaan on oikea jääkiekkoilijan irvikuva. Joo, tekee varmaan paljon sitä arvokasta likaista työtä, mutta tekee kyllä sitten paljon muutakin vielä likaisempaa. Uran suurin henkilökohtainen urotyö - Sm-liigan jäähykuninkuus. Vaikea uskoa, että niin loistava urheilija, kuin Tuomo Ruutu on tämän pellen veli.
Eiköhän se urotyö ole NHL:ssä ykköskenttään pääseminen ja WC:stä mitali?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
kovalev kirjoitti:
Jarkko Ruutu sen sijaan on oikea jääkiekkoilijan irvikuva. Joo, tekee varmaan paljon sitä arvokasta likaista työtä, mutta tekee kyllä sitten paljon muutakin vielä likaisempaa. Uran suurin henkilökohtainen urotyö - Sm-liigan jäähykuninkuus. Vaikea uskoa, että niin loistava urheilija, kuin Tuomo Ruutu on tämän pellen veli.

Jarkko on voittanut sm-liigan playoffien maalikuninkuuden kaudella 97-98 ja sm-kultaa samalla kaudella, samoin mm-hopeaa keväällä 1998. Hän oli myös ainakin syksyllä 2004 WC-finaalissa. Jarkko on myös aina ollut Aravirran, Summasen ja Westerlundin maajoukkueissa, kun on ollut mahdollista.

Mitäs se Malkin on voittanut tähän mennessä miesten sarjoissa. Uran huippu taisi tulla eilen miesten peleissä.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
jja kirjoitti:
Miksi Suomi voi voittaa:
- Suomi tekee alivoimamaalin. Venäjän ylivoima haavoittuvainen, varsinkin kun hyökkääjä on viivassa.

Ei kannata uskoa kaikke mitä Mertsi sanoo. Nämä hyökkääjät jotka Venäjällä pelaavat viivassa ovat tehneet sitä samaa NHL:ssä jo vuosia. Kovalev, Kovaltchuk ja Ovechkin eivät juuri viivamiehinä hermoile.
 

kovalev

Jäsen
kauppatieteilijä kirjoitti:
Eiköhän se urotyö ole NHL:ssä ykköskenttään pääseminen ja WC:stä mitali?
No henkilökohtaisella panoksellaan hän ei suomelle tuota kakkossijaa hankkinut. Suomi saavuttaa menestyksensä aina nimenomaan joukkueena, mikä on tietysti vain hyvä asia. Ykkösketjussa pelaaminen on tottakai loistava saavutus, vaikka se itsessään ei kai ole mikään palkinto.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
kovalev kirjoitti:
No henkilökohtaisella panoksellaan hän ei suomelle tuota kakkossijaa hankkinut. Suomi saavuttaa menestyksensä aina nimenomaan joukkueena, mikä on tietysti vain hyvä asia. Ykkösketjussa pelaaminen on tottakai loistava saavutus, vaikka se itsessään ei kai ole mikään palkinto.

Ei Malkinkaan yksin Venäjälle mitään ole voittanut ja saa nähdä millaiseksi tuollaisen luistimella potkijan ura NHL:ssä muodostuu. Voisi tehdä jatkosopimuksen Magnitogorskiin vuoteen 2015 saakka.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös