Uusittu sarjajärjestelmä jääkiekkoon

  • 58 175
  • 344

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
En tiedä Porvoon hallista, mutta jos olisin päättämässä Huntersin Mestis-paikasta niin ihan ensimmäisenä saisivat päivittää tuon kauniin logonsa uuteen uskoon.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Pyryn parhaat pelaajat ovat tällä hetkellä entisiä KOOVEEn pelaajia ja junnuja. Oma junnutuotanto ei ole lähelläkään mestistasoa, joten ainakaan omasta junnuputkesta Pyryllä ei pelaajia ole.

En osaa sanoa nokialaisten resursseista muuten, mutta enpä usko että Pyryllä KOOVEEta paremmat edellytykset Mestiksessä olisi pelata.

Se hyvä puoli tässä sarjassa on Liigaan verrattuna, että tähän on mahdollista nousta pudottamalla ihan pelaamalla joku Mestiksestä pois. Ja niin sen urheilussa pitää ollakin.
 
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Mites toi nyt on noiden karsintapelien kanssa? Viimeksi luin tammikuussa uutisen, että Mestiksestä ei kukaan putoa kauden päätteeksi, mutta sitten sarjan nettisivulla silmiini osui karsintapelien ottelupäivät. Eli pelataanko ja jos ja kun pelataan, niin mikäs tässä olikaan idea?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mites toi nyt on noiden karsintapelien kanssa? Viimeksi luin tammikuussa uutisen, että Mestiksestä ei kukaan putoa kauden päätteeksi, mutta sitten sarjan nettisivulla silmiini osui karsintapelien ottelupäivät. Eli pelataanko ja jos ja kun pelataan, niin mikäs tässä olikaan idea?

Suomisarjalaisella on mahdollisuus pudottaa Mestis seura. Sarjaa ei supisteta kahdella, niinkuin oli aluksi tarkoitus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Laha

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Yleisöä Nokialla varmasti kävisi enemmän kuin KOOVEE:llä. Ja Ilveksellä / Tapparalla tuskin on väliä missä seurassa ylimääräiset pelaajat kävisivät aika ajoin pelaamassa.
Porvoon halli ei oikeastaan ole huono. Katsomo on vaan hirvittävän "aakee laakee" ehkä kuppi-istuimet parantaisivat istumismukavuutta. Tulostaulun päädyssä on tilaa johon sopii hyvin seisomakatsomokin tarvittaessa.
Toinen juttu sitten on mikä on seurojen tahtotaso nousuun. Pari vuotta sitten kun K-Espoo ja FPS nostettiin Mestikseen Huntersilla olisi ollut mahdollisuus anoa paikkaa, mutta eivät tehneet sitä. JHT puolestaan olisi päässyt Mestikseen jos olisi halunnut KOOVEE:n tilalla, mutta ei halunnut. Voi olla että nyt on asiat paremmin? Pyry varmaan olisi halukas Mestikseen, se ei ole kertaakaan ollut tilanteessa jossa olisi voinut nousta..no oli kerran muistaakseni karsintasarjassa mutta ei pärjännyt. D-Kiekko puolestaan teki saman päätöksen kuin Hunters pari vuotta sitten. Raahe-Kiekolla on riittävä halli ja yleisökin voisi innostua Mestiksestä..
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Suomisarjalaisella on mahdollisuus pudottaa Mestis seura. Sarjaa ei supisteta kahdella, niinkuin oli aluksi tarkoitus.

@tennaritliikkuu

Karsintasarja käydään normaalisti Mestiksen neljän huonoimman ja Suomi Sarjan kahden parhaan välillä. Aiemmin kerrottiin, että vain kahdelle on paikka ylhäällä, mutta kesken kauden päätettiin, että neljälle on paikka ylhäällä. Eli sarjan supistaminen kahteentoista joukkueeseen jätettiin tulevaisuuteen jostain kumman syystä.

Tosin taidettiin samalla myös uutisoida, että karsinnat pyritään pelaamaan, jos erinäisten syiden takia se on mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Suomalaisella miesten jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksellä on kiinnostusta laajentua ulkomaille. Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro kertoo, että aktiivisimpia keskusteluja on käyty Baltian suuntaan.
Mestis koostuu tällä haavaa neljästätoista suomalaisesta joukkueesta. Sarja haluaa kasvattaa merkitystään kiekkokentässä.
– Mestis haluaa olla viiden vuoden päästä erittäin merkittävä kasvualusta nuorille pelaajille. Sitten jos ajattelemme sitä, että miten kasvatamme merkitystä ja saamme kuluttajia lisää, niin olemme tässä nyt käyneet neljän vuoden aikana hyvin aktiivisia keskusteluja siitä, mitä mahdollisuuksia meillä olisi laajentaa sarjaa Suomen rajojen ulkopuolelle, Olli Aro sanoo.
– Tämä vallitseva koronapandemiatilanne on laittanut niihin harjoituksiin jäitä, mutta jos katsomme sitä, mitä viimeisten viikkojen aikana on tapahtunut, niin uskon henkilökohtaisesti, että myös tämä KHL:n tilanne aiheuttaa eurooppalaisessa jääkiekossa jonkinlaista uusjakoa. Varmasti kaikki ovet ovat auki. Tällaista olemme suunnitelleet, ja katsotaan ottavatko ne tuulta alleen.

Aktiivisimmat keskustelut ovat olleet Baltian suuntaan.
Baltian maita ovat Viro, Latvia ja Liettua. Mestis on aiemmin tällä vuosituhannella pohtinut jo laajenemista sitä kautta, että Viron Tallinnasta tulisi joukkue mukaan.

"Hyvälaatuista pelaajamassaa yli äyräiden"​

Mestiksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo, että laajenemismahdollisuutta on tutkittu ja asiasta on käyty keskusteluja, jotka on käynnistetty Mestiksen puolelta. Baltiasta asiaan on hänen mukaansa suhtauduttu myönteisesti, ja kuvio olisi Haanpään mielestä maantieteellisestikin toimiva, mutta pitkällä keskusteluissa ei hänen mukaansa olla.
– Useampi vuosi on pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja ja näkymiä, mutta korona tuli sotkemaan hommaa. Kun maailmankirjat menivät sen verran sekaisin, se vaikuttaa myös tähän asiaan. Baltian jääkiekko on nyt vähän kodittomassa tilassa, Haanpää perkaa.
Haanpää viittaa Venäjän Ukrainaa vastaan käymään hyökkäyssotaan ja sen aiheuttamaan myllerrykseen KHL:ssä. Hän pohtii, että Latviassa "pelimerkit ovat varmaan aika sekaisin" ja ilmassa on samaa epätietoisuutta kuin Helsingin Jokereillakin.
– Käsittääkseni ja uskoisin niin, KHL tulee ainakin jollain tasolla poistumaan sarjana. Se tarkoittaa, että ulkomaalaiset pelaajat, joita siellä on ollut, tarvitsevat pelipaikan Euroopasta. Ja heitä on paljon.
– Yhtäkkiä on sellainen tilanne, että meillä on erittäin hyvälaatuista pelaajamassaa tarjolla yli äyräiden ensi kautta ajatellen. Sen puolesta vastaus myös tähän ongelmaan saattaisi olla se, että pystyttäisiin luomaan laadukas liiga Baltian maiden kanssa yhdessä.
Haanpää kuitenkin sanoo, että kyse on toistaiseksi visioista ja spekulaatioista. Ensi kausi hänen mukaansa "ihan syliin", eikä laajenemista tulla näkemään nopealla aikataululla "missään nimessä".

"Baltia alueena istuisi hyvin"​

Haanpää korostaa, että Mestis, joka on Suomen Jääkiekkoliiton sarja, voi sarjana käydä laajenemisesta tiettyjä keskusteluja, mutta Suomen Jääkiekkoliiton ja Baltian maiden jääkiekkoliittojen täytyy ottaa viime kädessä asiaan kantaa.
– On toki pidetty liitto tietoisena keskusteluistamme, ja tämä on mielenkiintoinen visio. On hyvä saada keskustelua käyntiin, mitä tällainen voisi olla.
– Kun katsotaan Keski-Eurooppaa, ylikansalliset liigat ovat suhteellisen yleisiäkin. Malleja löytyy. Kysymys on välimatkoista. Meillä pelaa tällä hetkellä sarjassa TUTO (Turusta) ja RoKi (Rovaniemeltä) – kyllä siinäkin välimatkaa on. Baltia alueena istuisi kuitenkin ihan hyvin tähän meidän portfolioomme, Haanpää summaa.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nykyinen Mestis on kuolemaan tuomittu, joten kaikki ideat mielenkiinnon ja sarjan kehittämiseksi on tervetullutta. Tuo Baltian kuvio on ihan mielenkiintoinen. Toki sota sotkee nyt, mutta elämää pitää jatkaa. Toinen mikä on, niin vuosien suunnitteluihin turha jäädä kellumaan vaan asioita rohkeasti viemään käytäntöön.

Nyt alkuun vaikka Dinamo Riika ja Jokerit Mestikseen, sekä kavennetaan nykyistä joukkuemäärää sarjasta.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Nykyinen Mestis on kuolemaan tuomittu, joten kaikki ideat mielenkiinnon ja sarjan kehittämiseksi on tervetullutta. Tuo Baltian kuvio on ihan mielenkiintoinen.
Mestistä ja ylipäätään Suomi-kiekkoa pitää (pitäisi) kehittää jatkuvalla syötöllä, mutta kyllähän aikuisten oikeasti tämä viritys laajentaa Mestistä ulkomaille on vähintäänkin arveluttava ja osin jopa huvittavaa, että tämmöisiä yleensäkin mietitään. Kuulostaa Mestiksen herrojen saunaillan jälkeiseltä varsinaiselta "kuningasidealta"! :)

Kyllä tässä kohtaa pitää toivoa täällä Joensuussa ainakin, että jos (kun) JoKP pelaa jonain päivänä Liigassa, niin se tapahtuisi mahdollisimman pian. Mestis on uppoava sarja, vajoama on jo nyt paha. Ainut korjausliike tähän paikkaan on kotimaisten sarjojen Liigan ja Mestiksen pelaamistapojen muuttaminen ilman mitään Mestikseen liittyviä ulkomaille laajenemisia.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jopas on mielenkiintoista settiä jossa on jalat tukevasti ilmassa. Onkohan toi Baltiaan laajentuminen sama kuin pelkkään Latviaan laajentuminen ja yhtä kuin Dinamo Riga? Vai tulisko Latviasta muitakin joukkueita? Vai perustettaisiinkohan tyhjästä jokin joukkue Tallinnaan? Liettuassa laji ei varmaankaan ole kovin suosittu?

Dinamo Riika ja Jokerit kyllä lisäis sarjan kiinnostusta huomattavasti ja varmasti sponssituloja, mutta onko tuollaisen puoliammatilaisten sarjan joukkueilla varaa matkustella ulkomaille monta kertaa vuodessa?
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Mie ihmettelin, että eihän nyt oo aprilliapäivä vielä. No hyvä, että puuhastellaan...
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tuohon se tietysti uutta väriä sarjaan. Lisäksi esimerkiksi Tallinna on melko suuri talousalue. Potentiaalinen Viron joukkue saa vielä melkoisen veroedun parhaiden pelaajien kohdalla, joten kilpailukykykin olisi varmasti vähintään kohtalainen. Olisi hienoa, jos Tallinan joukkue olis pitkälti Viron maajoukkue muutamilla vahvistuksilla.

Minun puolestani ulkomaiset joukkueet ovat hyvin tervetulleita Mestikseen.
 

Glove

Jäsen
Eipä ole mitään näin hullua tullut vielä vastaan. Pitää kyllä sulatella hetki, jos se ei sitten tuntuisi yhtä hullulta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Minun puolestani ulkomaiset joukkueet ovat hyvin tervetulleita Mestikseen.
Niin minunkin puolestani. Esimerkiksi Tallinnan ja Riigan joukkueet voivat olla paljon mielenkiintoisempia kuin toiset nykyiset Mestis-joukkueet ja maantieteellisesti kaupungit ovat meitä paljon lähempänä kuin monet Mestis-paikkakunnat. Hyvä kun jotain edes yritetään suunnitella kuihtuvan Mestiksen elvyttämiseksi.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kyllähän tuo iha mielenkiintone keissi olisi, mutta talousasiat tässä mietityttää, että miten saadaan hommasta taloudellista, kun pelimatkat pitenee, laivalla lahen yli ja sitten viel bussimatkat päälle. Todennäköisesti se varmaan toteutettaisiin niin, että samalla reissulla olisi sitten usseempi peli tyylii 3 peliä 4 päivän sisällä.


Kait tähän vois liittyy sitten joku iso sponsori, tai melkwenpä pakko liittyä..joku tv-soppari lähtökohta baltiassa+suomi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuo iha mielenkiintone keissi olisi, mutta talousasiat tässä mietityttää, että miten saadaan hommasta taloudellista, kun pelimatkat pitenee, laivalla lahen yli ja sitten viel bussimatkat päälle. Todennäköisesti se varmaan toteutettaisiin niin, että samalla reissulla olisi sitten usseempi peli tyylii 3 peliä 4 päivän sisällä.


Kait tähän vois liittyy sitten joku iso sponsori, tai melkwenpä pakko liittyä..joku tv-soppari lähtökohta baltiassa+suomi.

Kyllähän tuossa pitäisi lähteä siitä että kulut saadaan katettua jos muita joukkueita otetaan mukaan Suomen ulkopuolelta.

Tosin vähän epäilyttää että onko Latviassa ja Tallinnassa sitten suosio jääkiekolla niin kova että esim. joku iso tv-sopimus tai muu diili saisi tehtyä jolla tulot seuroilla kasvaisi selkeästi?
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kyllähän tuossa pitäisi lähteä siitä että kulut saadaan katettua jos muita joukkueita otetaan mukaan Suomen ulkopuolelta.

Tosin vähän epäilyttää että onko Latviassa ja Tallinnassa sitten suosio jääkiekolla niin kova että esim. joku iso tv-sopimus tai muu diili saisi tehtyä jolla tulot seuroilla kasvaisi selkeästi?
Joo ehkä nyt itsestään selvyyksiä latelin tossa, mutta lähtökohtaisesti olisi mielenkiintoista tietää, millä Mestis johto on miettinyt, että seurat kattaa todennäköisesti lisääntyvät kustannukset.. Todennäköisesti ovat sen tietty miettineet ja luoneet useamman eri skenaarion asialle.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Joo ehkä nyt itsestään selvyyksiä latelin tossa, mutta lähtökohtaisesti olisi mielenkiintoista tietää, millä Mestis johto on miettinyt, että seurat kattaa todennäköisesti lisääntyvät kustannukset.. Todennäköisesti ovat sen tietty miettineet ja luoneet useamman eri skenaarion asialle.
Etelä-Suomesta on halvempi matkustaa Baltiaan kuin monelle nykyiselle Mestis-paikkakunnalle. Toki korvesta on Baltiaan pitkä matka.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Etelä-Suomesta on halvempi matkustaa Baltiaan kuin monelle nykyiselle Mestis-paikkakunnalle. Toki sieltä korvesta on Baltiaan pitkä matka.
se on kyll totta, että etelästä on halvempaa. Kyllä sinne Latviaan tai jopa liettuaan kertyy iha kiva matka Turuust kans.
 

Glove

Jäsen
Rokilla olisi Liettuaan n. 1500 km. Keskiviikko aamuna lähtö, peli Liettuassa torstaina, Latviassa perjantaina ja Virossa lauantaina. Olisko joskus maanantaita aamuna takas kotona. Ongelma tulee jo siitäkin, että ainakin osa pelaajusta käy töissä ja pitäisi olla kolme tai neljä päivää pois. Onko Mestiksen pelaajapalkkiot niin isoja, että ne korvaa ansionmenetyksen?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Voihan tuon jakaa ns. konferenssi tyyliin, eteläinen, keskinen ja pohjoinen. Äkkiajattelemalla mitäs järkee tässä, mutta kohelon kuoppauksen jälkeen hommassa on itua, sekä suomikiekolle, että balttien jengeille. Siellä kun ei riitä varmaan raha pystyttää riittävän kovaa sarjaa Euroopan tasolle, niin tämä mestisliiga voisi heille olla häränsilmä.

Missään nimessä ei tuota kannata kuopata humputteluna, vaan ideana, jolla on etenemismahdollisuuksia olla win win kaikille osapuolille. Tuo nostaisi mestiksen habitusta aimo loikan vakavasti otettavaksi sarjaksi ja kun pelaajaa riittää sattuneesta syystä, niin tasokin nousee. Tuo minusta lähemmäksi portaan nousta liigaan niille joukkueille, joilla sinne tahto ja päämäärä on ja toisaalta nostaa mestiksen kokonaistasoa, joka taas oikein toteutettuna tuo katsojia sarjaan ja balttien ansiosta paremmat tv- ja suoratoisto sopparit parantamaan taloutta luonnollista tietä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onko Mestiksen pelaajapalkkiot niin isoja, että ne korvaa ansionmenetyksen?
Ei. Silti siellä vaan pelataan vuodesta toiseen. Hassu juttu.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Hmm voiskohan olla paremmin niin, että mestis ja Baltia olisi periaatteessa omat liigansa, mutta olisi joitain pelejä ristikkäin ja ne laskettaisiin omissa liigoissa mukaan..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös