Uusi Suomi -verkkolehti

  • 3 800
  • 16

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Uusi Suomi nettilehdeksi

Äsken kerrottiin YLE:n talousuutisissa, että Niklas Herlin on ostanut Alma Medialta Uuden Suomen julkaisuoikeudet. Uusi Suomi palaa suomalaiseen lehtikenttään todella virkistävänä paluumuuttajana yli 15 vuoden tauon jälkeen nettilehtenä syksyllä 2007. Ainakin helsinkiläisille lehtien lukijoille Uusi Suomi tuo virkistävän suomenkielisen vaihtoehdon Sanoma-konsernin lehdille. Täällähän itsekin useana päivänä huomaa lukeneensa päivän aikana ainoastaan Sanoman julkaisuja, joista mainittakoon HS, Metro-lehti, Uutislehti 100, IS ja IS-Veikkaaja

Toivon menestystä Uuden Suomen uudelle tulemiselle ja miksi ei vähitellen myös painetussa muodossa, vaikka on nettilehtikin jo hyvä alku sille, että suomenkielinen tiedonvälitys ei liikaa pysyvästi keskity pääkaupunkiseudulla yksiin käsiin.
 
Viimeksi muokattu:

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Vitsikkäämpi jätkä ois ensin ajatellut tuosta otsikosta, että onhan se palanut melko monessa saunauunissa viime vuosina.

No, saa nähdä mitähän tuostakin tulee. Kyllähän tuota nettimediaa on jo tämä rakas tietoverkkomme jo pullollaan, mutta eihän se kait toki sitä tarkoita, etteikö sekaan mahtuisi. Mielenkiinnolla kyllä odottelen, että millainen kokonaisuus tuosta syntyy, vaikken mikään journalisti todellakaan ole.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Äsken kerrottiin YLE:n talousuutisissa, että Niklas Herlin on ostanut Alma Medialta Uuden Suomen julkaisuoikeudet. Uusi Suomi palaa suomalaiseen lehtikenttään todella virkistävänä paluumuuttajana yli 15 vuoden tauon jälkeen nettilehtenä syksyllä 2007.

Itsestäni nyt en tiedä, mutta ainakin scholl tulee paskomaan hunajaa. Kiintoisaa nähdä, kuinka räikeään/laimeaan oikeistolaisen suuntaan lehti tekee linjanvedon. Toivottavasti lehti kykenee synnyttämään keskustelua pahasti laimenneeseen oikeisto-vasemmisto -"vastakkainasetteluun", jota ei oikeastaan edes tällä hetkellä ole.
 

scholl

Jäsen
Itsestäni nyt en tiedä, mutta ainakin scholl tulee paskomaan hunajaa.

Niin ainoa valtakunnallinen porvarillinen päivälehti olisi tekemässä paluuta. Aika traagista oli silloin kyllä lehden lopettaminen. Saa nähdä millaista sitä on sitten lukea netin kautta. Aika näyttää. Niklas Herlin tekee kyllä miehen työn. Spordea ei ehkä kannata palkata.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Toivottavasti lehti kykenee synnyttämään keskustelua pahasti laimenneeseen oikeisto-vasemmisto -"vastakkainasetteluun", jota ei oikeastaan edes tällä hetkellä ole.

Olosuhteet ovat hyvät oikeistolaiselliekin lehdelle Kokoomuksen ja kansantalouden puksuttaessa tasaisessa kasvussa.

Odotan mielenkiinnolla...
 

Voittaja

Jäsen
Muuten kyllä ihan hyvä uutinen, mutta tuo Niklas Herlinin nimi ei täällä herätä juurikaan hurraa huutoja. Muuten kyllä olen tyytyväinen Uuden Suomen uudesta tulosta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Niin ainoa valtakunnallinen porvarillinen päivälehti olisi tekemässä paluuta. Aika traagista oli silloin kyllä lehden lopettaminen. Saa nähdä millaista sitä on sitten lukea netin kautta. Aika näyttää.
Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon vanhalla ja uudella Uudella Suomella tulee olemaan yhteistä sisältönsä puolesta. Niklaksen rahoilla voisi jossain vaiheessa käynnistellä myös paperiversiotakin. Mikäs sen hienompaa olisi kuin saada Puna-HS:lle varteenotettava ei-vasemmistolainen kilpailija paikallisesti/valtakunnallisesti. Kaikki aikanaan. Toiveita on hyvä elätellä.

HS:sta puheen ollen, niiden verkkoversion keskustelupalsta on pahoin komukkien ja vaihtoehtohörhöjen saastuttama. Asiallista keskustelua löytyy perin niukasti. US:n panos tällä saralla jää nähtäväksi.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muuten en Uutta Suomea koskaan lukenut, mutta armeija-aikana sotkussa notkuessa tuli lehden urheilusivut selattua huolella läpi, ja se on sanottava että NHL-kauden 1987-88 tapahtumat Uusi Suomi kyllä selvitti paremmin kuin yksikään muu sen ajan lehti Suomessa, Kiekkolehti mukaan lukien.

Jotta jo noidenkin muistojen puolesta toivotan Uusi Suomi-lehden tervetulleeksi takaisin.
 

scholl

Jäsen
Hyvin saivat julkisuutta ensimmäisenä päivänä. Herää kysymys, että ehkä tuo Tervon juttu oli hyvin pitkälti detaljeineen päivineen tilaustyö. Lehdelle julkisuutta ja tönitään samalla demareita, Heinäluomaa ja SAK:ta. Loistavaa.
 

Harri2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eli tänään Uusi Suomi -verkkolehti aloitti kunnolla toimintansa osoitteessa www.uusisuomi.fi. Mitä mieltä olette kyseisestä sivustosta/lehdestä/...?

Näin yhden päivän kokemuksella tuo sivusto ei tule minulle tarjoamaan kuin muutaman kiinnostavan blogin. Tuskin uutistarjonta mitenkään poikkeaa muista lehdistä. Toki voin uutuuden viehätyksessä seurata sivuston kehittymistä sekä uutiskeskustelija viikon tai pari, ellen jää koukkuun.
 

scholl

Jäsen
Näin yhden päivän kokemuksella tuo sivusto ei tule minulle tarjoamaan kuin muutaman kiinnostavan blogin. Tuskin uutistarjonta mitenkään poikkeaa muista lehdistä.

Kyllähän sen nimenomaan pitäisi erota, koska se on aidosti porvarillinen lehti kun taas Hesari esim. on enemmän demareihin päin rähmällään. Olihan se viimeksikin ihan erilainen lehti kuin muut. Näkökulmien tai ideologian lisäksi voidaan myös uutisoida eri asioita. Niinhän Höblikin tekee. Ei niillä sama sisältö ole kuin muilla.
 

juudas

Jäsen
Aika pettymys. Kepeää taustatonta lässytystä.

Hesaria voi haukkua, mutta silti se on ainoa päivittäin ilmestyvä sisällöltään monipuolinen laatulehti maassa. Esim. ulkomaan uutiset on usein todella laadukkaasti taustoitettu. Hesarin lukeminen on paras tapa pitää yleissivistyksen tasoa yllä.

Oikeistolaiset haukkuvat Hesarin vasemmistolaiseksi ja vasemmistolaiset oikeistolaiseksi. Osa löytää lehdestä julmetusti vihreitä. Itse puolueetonta uutisointiaa kaipaavana ja poliittisesti valveutuneena toimittajien kannoille herkkänenäisenä sitoutumattomana katson, että HS:ssa työskentelee sitoutumattomien lisäksi sillisalaatti eri katsantojen edustajia. Hyvä kokonaisuus.

Täytyy olla aika irrallaan todellisuudesta, jos mieltää lehden demarimieliseksi luettuaan lehteä viime aikoina. SDP on saanut aika huolella ruoskaa. Enkä ensimmäisenä liittäisi vasemmistolaisuuteen lehden pääkirjoitussivulla ottamaa Nato-myönteistä linjaa. Lehdestä tosin kertoo hyvää se, että eri toimittajilta on tullut esim. juuri Natosta hyvin erilaisia juttuja.

Njaa, näyttää aika HS-myönteiseltä kirjoitukselta. Ei lehti nyt niin hyvä ole. Se vain on paras Suomessa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Njaa, näyttää aika HS-myönteiseltä kirjoitukselta. Ei lehti nyt niin hyvä ole. Se vain on paras Suomessa.

No, ei ole sitäkään. Ehkä hesalaisen mielestä voi ollakin, koska hesarin näkökulma on niin pääkaupunkikeskeinen kaikessa käsittelyssään että sen maailmankaikkeuden kuvaaminen tuntuu täyttävän tajunnan rajat. Muualle Suomeen hesari näyttäytyy vain ylimieliseltä, pöyhkeältä lehdeltä, joka saamaltaan jalustalta tuomitsee oikealta ja vasemmalta ja pistäytyy Kehä-III:n ulkopuolella hakemassa vain kuvitusta juttuunsa ankea-Suomesta ja silloin tällöin aiheita kevennyksiinsä. Ylimielisyyden kivettymä on hesarin kulttuuriosasto, joka mieltää itsensä ylijumalan asemaan.

Keskustelunaloittajana, uusien ideoiden hämmentäjänä ja silti laadukkaan uutisoijana Aamulehti on Apusen pienen kaljavatsan verran edellä. Sarjakuvat on AL:ssä paljon paremmat. Hesarin jääkiekkosivuja ei voi edes lukea.
 

juudas

Jäsen
Keskustelunaloittajana, uusien ideoiden hämmentäjänä ja silti laadukkaan uutisoijana Aamulehti on Apusen pienen kaljavatsan verran edellä. Sarjakuvat on AL:ssä paljon paremmat. Hesarin jääkiekkosivuja ei voi edes lukea.

Aamulehdessä on sellainen piskuinen ongelma, että se ei ole lähimainkaan sitoutumaton, vaikka nimellisesti sellaiseksi onkin julistautunut. Yleisesti kanta kuitenkin on tiedossa. Enkä sano, että kannassa mitään vikaa on. En vain oikein jaksa väritettyjä uutisia.

Yläpesälle kuitenkin pisteet siitä, että esitit vaihtoehdon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös