Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)

  • 669 546
  • 1 603

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Meneekös se nyt niin, että kun lasketaan Tepsin suunnalta tulleet kiistämättömät lausunnot haussa olevista pelaajista, niin 1+1+1 tekee yhden keskushyökkääjän ja kaksi pakkia?

Ei sitten Aki voinut yhtään aiemmin käydä jäällä koittamassa. Onko Plihalin kintuista mitään hajua kellään? Onko reeneissä mukana tai edes Suomessa ja luisteleeko ilman rullatuolia?
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Ihmeen myöhään tosiaan Berg tuli siihen tulokseen, että nyt ei enää homma luista. Vähän painetta taas lisää pelaajapuolelle.

Sinäänsä lopettaminen ei tullut minulle minkään asteisena yllätyksenä. Enkä voisi sanoa että menetyksenäkään. Täällä ei vaan enää uskoa riittänyt, siihen että Berg pääsisi " omalle" kuntotasolleen. On noi loukkaantumiset hallinneet sen verran miehen elämää viime vuosien aikana.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ihmeen myöhään tosiaan Berg tuli siihen tulokseen, että nyt ei enää homma luista. Vähän painetta taas lisää pelaajapuolelle.

Polvi ei kuitenkaan kestänyt luistelunomaista liikettä eikä täysipainoista pelaamista SM-liigassa: lainaus tepsin kotisivuilta.

Eli Aki-Pätteri on tammikuussa päättänyt vielä yrittää. Heinäkuun lopulla huomataan ettei polvi kestä luistelunomaista liikettä? Mitä vittua? Vesipyörääkö se on polkenut puoli vuotta?

Mutta mikäs hätä tässä minkään suhteen, kuntotestithän näytti helvetin hyvältä....

Tuleva kausi pelottaa aivan helvetisti mitä lähemmäksi kauden avausta tullaan.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Käsittämättömiä kirjoituksia loukkaantumisen ajankohdasta. Olisihan se kätevää etukäteen ilmoittaa, ettei tietyn päivämäärän jälkeen pysty pelamaan. Eiköhän ammattimiehet yritä loppuun saakka rimpuilla kentsuun. Mikä ihme teitä vaivaa? Kyllähän tämä seura nyt jotain osaa oikeinkin tehdä.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Jotenki vähän huokuu vieläkin tää "Aki Berg ei tee mitään oikein" -mentaliteetti. Kun mies meille tuli, oli kunnossa, mutta silloinkaan ei taso joidenkin mielestä riittänyt. Katsokaas kun NHL sitä ja suuri palkka tätä. Sitten alkoi ikävä loukkaantumiskierre, jossa tuntui, että vastoinkäymiset seurasivat toisiaan. Taso ei siinä kohtaa kieltämättä vastannut palkkaa, mutta kertokaapas yksikin pelaaja, jolla loukkaantuessa se olisi.

Nyt kun Berg lopettaa uransa, niin on se kumma, kun ei ilmoittanut aikaisemmin. Voiskohan olla, että lääkärit olisivat tammikuussa todenneet, että kyllä se siitä paranee, sitten tullut esim. joku muu vamma/paraneminen ei ole sujunut odotetusti. Ja tuloksena ei polvi kestänytkään. Nää on ihmisiä nää hokipelaajatkin.

No kunnioitettava jääkiekkoura tulee nyt päätökseen. Sääli, ettei mies saanut itseään enää kuntoon.

Tuleva kausi pelottaa aivan helvetisti mitä lähemmäksi kauden avausta tullaan.

Ei se voi enää huonommin mennä, mitä viime kauden alku. Eihän?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jäällehän joukkueet saivat mennä vasta tällä viikolla. Pelaaminen (harjoitusmatsit) alkaa elokuun puolella. Nämä ovat pelaajayhdistyksen läpiviemiä sääntöjä. Loput johtolangat Bergin päätöksen suhteen pitäisi taittua Gaussin käyrän vasemman laidan kavereiltakin.
 

henrylip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö olis parasta, että annettaisiin Akille kuuluva kunnia. Pitkä komea ura sekä NHL:ssä, maajoukkueessa että SM-liigassa. En usko, että Tepsin vaikeudet tällä kaudella Akilla ratkeavat suuntaan tai toiseen. Sillä systeemillä kyllä, että rahaa ei mene Akiin vaan vakuutus hoitaa sen puolen. Ja kyllä pelimies varmasti ilmoitti heti, kun huomasi ettei pelaamisesta tule enää mitään, ei nämä käsi ja polvivammat niin yksinkertaisia ole, että vaan suinpäin katkaistaan ura! Toivottavasti Tepsi pitää edelleenkin Akin ympyröissä ja hyödyntää hänen pitkää kokemustaan esim. puolustuspelaamisessa.
 

silakkani

Jäsen
RP ja Alatalo saivat mitä halusivat. Tosin vähän liian myöhään. On se mukavaa, kun omat valmentajatkin halusivat Bergin pois pelistä. Pakko oli kuitenkin peluuttaa, kun muitakaan ei ollut laittaa tilalle.

Harmi, ettei päässyt pelaamaan ehjää kautta vaan ura loppui näin. Hienot saavutukset kuitenkin ja ei muuta kuin tsemppiä tulevaan!

Nyt sitten vain kaikki voimavarat uusien pelaajien hankintaan, niitä voisi alkaa tulla jo pikku hiljaa...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
En minä ota Bergiltä mitään pois, päin vastoin ja uransa muistelut voidaan pitää Bergin omassa ketjussa jo ihan senkin takia ettei ne vajoa väärään hautaan mm. tämän ketjun lukituksen myötä.

Mutta riepoohan se jos yksi profiilipakki (oli siitä mitä mieltä hahansa) tippuu kauden alla taas. Bergin lisäksi on Plihal, josta kukaan ei tunnu tietävän nyt mitään. Turhan monella sormella joutuu laskemaan muitakin vuoden sisään pahasti loukkaantuneita.

Ei kai tässä voi kun odotella harkkapelejä, jolloin ainakin osa iskukyvystä valkenee. Tepsin kanssa on vaan oppinut turhan monesti, että pessimistikin pettyy, joten vedetään nyt varman päälle :)
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tuossa Akin polvessa on saattanut myös olla ihan hyvin tialanne, että sitä ollaan treenattu kuntosalilla ja lenkkipolulla ja ongelmia ei ole oltu. Tämän jälkeen mies on saattanut jopa käydä kesällä hallissa kokeilemassa kestääkö se luistelua ja on tuntunut pienen luistelujakson jälkeen iha ok:lta. Tästä tullut ajatus että se on parempaan päin ja lisäkuntoutuksella kunnossa. Nyt sitten kun laitettu 100% lasiin jäällä ja otettu vähän kontaktia muihinkin pelaajiin on tullut huomatuksi, että ei se kestäkkään ja lyöty hanskan naulaan.

Koko juttu on täysin spekulointia, mutta varsinkin nuo polvi ja olkapäävammat ovat sellaisia, että voivat ihan hyvin parantua alkuun normaalia tahtia, mutta vähän ennen täyttä kuntoa paraneminen lakkaa. Mahdoton noita on ennustaa.
 

hokihoki

Jäsen
Koko juttu on täysin spekulointia, mutta varsinkin nuo polvi ja olkapäävammat ovat sellaisia, että voivat ihan hyvin parantua alkuun normaalia tahtia, mutta vähän ennen täyttä kuntoa paraneminen lakkaa. Mahdoton noita on ennustaa.

Juurikin näin, monen pelaajan ura loppuu noihin monesti uusiutuneisiin polvivammoihin, etenkin lajeissa joissa kuormitus polveen on kova.
Usein salilla, lenkillä ja muuta jumppaa tehdessä polvi ei oireile lainkaan ja saattaa tuntua alkuun jopa lajitreenejä tehtäessä ehjältä. Oireet saattavat palata joskus vasta pidemmän rasituksen jälkeen.

Oli kuka pelaaja vain kysessä on aina ikävää lopettaa ura vamman takia, siinä jää usein paljon asioita hampaan koloon ja jossiteltavaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Perustakaa Bergille oma spekulointiketju, kiitos. Eikös täällä pitäisi keskustella ensi kauden kujeista? Harmittaa tulla lukemaan viimeistä viestiä siinä toivossa, että jotain on meilläkin tapahtunut vaikkapa pelaajahankintojen suhteen ja sitten viestissä väännetäänkin Bergin polvivammoista tms.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Akin nyt laitettua hokkarit narikkaan, niin mun mielestä tuo pakisto huutaa nyt kahta alakerran luutaa. Pitihän nimittäin ennen Böögin loukkaantumistakin meille (ehkä) tulla yksi puolustaja.
Puolustavia puolustajia kyllä riittää, joten ei haittaisi että edes toinen tai edes se yksi hankintalistalla oleva pakki olisi kiekollinen. Markkinat ovat suppeat ja Palloseura ei varmasti lähde mihinkään hintakilpailuun, mutta alakerran yv-moottori tuolta puuttuu edelleen. Hampaaton kanukki, joka osaa laukoa, syöttää sekä sijoittua olisi nyt kova juttu tuonne.
 

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
Hietarinta & Vuori:

Palmroth korvaa Aki-Petteri Bergin. Akin korvaajaa ei tarvita hakea ulkopuolelta.

Mikä on oltava hankinnoilla taso, jotta joukkueeseen on vahvistus-statuksella ansaittu tuleminen:

Pakki

Nordlundin korvaaja ja Raboin 2. yvhen, tämä kaveri viivalle kiekolliseen peliin ykköspakiksemme Hussen viereen:
Logan Pyett
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php?pid=75394
http://www.forecaster.info/hockeynews/hockey/player.cgi?5644
TheAHL.com | The American Hockey League | Home
http://www.youtube.com/watch?v=uTAPxEY_d_Q
ja vieläpä Arsin nenän alla:
Logan Pyett Detroit Red Wings - 2010-2011 Stats - Detroit Red Wings - Team

Detroitin pakistoon Commodoren ja Whiten tullessa ja siellä jo Lidströmin ja Ericssonin ollessa näyttöpaikat kiekolliselle pakille ovat ohuet. Jämäminuuteille ja puolustavaan rooliin joutuisi. Euroopassa kuitenkin tekisi kausi hyvää jo AHLssä Detroitin pelitapaa kun on jo tovin opetellut.

Sentteri
Tämä mies Vahan ja toiv. uudestisyntyneen Birnerin väliin. (Offtopic: Devilsissä on Zajac, Elias, Josefson ja nelosen keskellä tämän kaverin pistetehot menisivät auttamatta hukkaan Boultonin ja Zharkovin välissä. Toki Eliaksen voisi siirtää laitaan , nyt kun Brian Rolston lähti mutta Trent Hunter tuli tilalle. Ja silti, ei tämän kaverin potentiaali kärkiketjuihin silti ihan vielä riittäisi.) Tai jos Cerny yllättäis. Anttilaan ei ole luottoa kuin kiekon ylöstuomisessa alueelle, jos käyttää kokoaan hyödyksi. Kakkosessa pätevämpi. Mutta minun silmissäni meidän uusi ykkössentteri:
Matt Anderson
Matt Anderson hockey statistics & profile at hockeydb.com
http://www.youtube.com/watch?v=KPzkpG_KSUw
Matt Anderson scores game-winner as Wolves beat Heat 3-2 - NHL.com - News
Matt Anderson, Devils - News - NHL.com - Players
(Offtopic: Devils-lasien takaa yhtään katsomatta, toki. Kaverilla vain koko (180cm) taitaa olla sentterin tontille ollut esteenä, (Zajac 191cm, Elias 185cm, Josefson 183cm)jotta pärjäisi NHLssä. Sean Couturierimaista (191cm/87kg) raamia kuitenkin kaivattaisiin. Devilsillä on 2v sopimus: http://www.capgeek.com/players/display.php?id=2076 kaverin kanssa. Joten kenties lainalle voisi irrota eurooppaan pelaamaan vastuullisessa roolissa sopimuksen ensimmäiseksi kaudeksi. AHLssä kausia on jo ihan mukavasti hänelläkin jo takana.)

Potentiaalia näillä kavereilla on kyllä paperilla, muttei kuitenkaan liikaa, jottei olisi mahdollista tämäntasoisia kavereita SM-liigaan ja TPSn nuttuun saada. Lisäksi kummallakin on pistesarakkeet kausi kaudelta parantuneet, joten tasonsa he ovat jo näyttäneet. Ei olisi "toivotaan, toivotaan" - hankintaa Atlantin takaa.
 
Viimeksi muokattu:

snumi

Jäsen
parikin korvaajaa?

Olettaisin, että Aki Berg olisi saanut sen verran isoa liksaa ensi kauden, että palkkabudjetissa on tilaa jopa tilaa parille täsmähankinnalle, ykkössentteri ja kiekollinen pakki. Viime vuonna palkkarahoja ei luultavasti menetetty, vaan vakuutus korvasi, mutta onhan kaverin liksan pitänyt olla budjetoituna ensi kaudeksi ja sillä saa luultavasti jopa kaksi pelimiestä. Oletan, että Bergin palkkapussi oli Tepsin isommasta päästä. Kokenein pelaaja NHL- tai maajoukkuemittarilla, ikää vasta 34v, ei puolustajalle mikään ongelma, jos on kunnossa. Samalla palkalla luulisi löytyvän NHL-leiriltä pudonnut sentteri artistisopimuksella ja kohtuullinen kiekollisen puolustajan.
 
Palmroth korvaa Aki-Petteri Bergin. Akin korvaajaa ei tarvita hakea ulkopuolelta.

Pakki
Logan Pyett

Sentteri
Matt Anderson

Potentiaalia näillä kavereilla on kyllä paperilla, muttei kuitenkaan liikaa, jottei olisi mahdollista tämäntasoisia kavereita SM-liigaan ja TPSn nuttuun saada. Lisäksi kummallakin on pistesarakkeet kausi kaudelta parantuneet, joten tasonsa he ovat jo näyttäneet. Ei olisi "toivotaan, toivotaan" - hankintaa Atlantin takaa.

Ei korvaa millää Palmroth Bergiä. Lisäksi nyt jo tarvitaan määrällisesti pakki, mielummin kaksi. Varsinkin kun tiedetään esim Hussen loukkaantumis historia voidaan mieheltä odottaa paria lepo vuoroa peleistä. Tarvitaan selkeästi kiekollinen Lee Sweatt tyylinen kaveri johtamaan YV peliä. Lisäksi tarvitaan yksi All-Round kaveri joka pärjää Virran pelikirjassa mutta myös pystyy puolustamaan kiekollistenkin edestä ja pelaamaan fyysisesti.

Itse lähtisin koittamaan tämän kaltaisia kaloja:

Johan Fransson
Tomas Mojzis
Brendan Bell
Josh Meyers
Shawn Belle
Brian Fahey

Andre Benoit
Danny Syvret

Kaikki varmasti pysyisivät vauhdissa ja pystyisivät toteuttamaan kiekollista peliä. Osa taitaa myös olla tavoittamattomissa mutta kyllä itse ainakin laittaisin tiedusteluja heistä ja tarjoaisin sopimusta.

Sentterin pitää olla mielestäni se joukkueen tähti nro UNO. Kirkkain ja kovin sekä isoin tilipussi. Voidaan myös tällöin vaatia paljon.
Stephen Dixon
Kyle Wellwood
André Deveaux
Julian Talbot
Marco Rosa
Paul Szczechura
Bill Thomas

Noista mielenkiintoisimpina pitäisin ehdottomasti Kyle Wellwoodia.. Eikö Plihal voisi soittaa ja pyytää kaverinsa tänne ?
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Noista mielenkiintoisimpina pitäisin ehdottomasti Kyle Wellwoodia.. Eikö Plihal voisi soittaa ja pyytää kaverinsa tänne ?

Kuka tahansa noista täyttäisi kirkkaasti ykkössentterin kriteerit. Jos TPS saa haalittua noista listoista pakin ja sentterin niin harkitsen vakavasti kausarin ostoa vaikken yhteenkään peliin pääse...
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turun Sanomissa kerrottiin,että Bergin lisäksi myös Huczkowskin polvessa on samantapaista ongelmaa. Eli edessä leikkaus ja ainakin kuukauden sairasloma. Jotain hyvääkin on kuulema sentään, pelaajien rasvaprosentti on pienempi nyt kuin mitä se oli ennen kesälomia. Näin tapahtui ensimmäistä kertaa Virran valmentajauralla, eli on pojat ainakin harjoitelleet kesän aikana ilmeisesti.


-Haimme alun perin sentteriä, ja ehkä yhtä puolustajaa. Nyt joudumme etsimään sentteriä, ja kahta tai kolmea puolustajaa,Virta sanoo.
-Jos löydämme jostain 25 minuutin miehiä, kaksi pakkia riittää. Jos emme, tarvitsemme kolme uutta puolustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
onko meidän puolustus tällä hetkellä siis:

Vittasmäki - Raboin
Seppänen - Palmroth
Ristolainen - Pelkonen

Toivottavasti siellä on kesän aikana rauhassa katseltu pelaajia, ei oikein kiinnostaisi mikään kuudentoistapelaajanrotaatiosysteemi.

PB viittaatko, jotta Virran mielestä Bergin polvi olisi jääkiekkoiluun sopimaton?
 

Veijari

Jäsen
Noniin, eli Husse voidaan laskea ulos alkukauden peleistä ainakin. Pahimmassa tapauksessa tiedossa pitkäkin huili. Toivottavasti ei sentään päädy samaan tulokseen kuin Berg eli uran loppumiseen.

Nyt on Vuoren ja Hietarinnan aika astua esiin ja palauttaa usko joukkueeseen. Ei kauteen voida millään lähteä tuolla ryhmällä. Nyt on saatava äijää rosteriin välittämättä mistään 6 kk verovapaista artistisopimuksista tms.

Huomion arvoista on että nyt tarvitaan sen sentterin lisäksi jopa kolme pakkia, niin se tarkoittaa että kaksi näistä on oltava EU-pelaajia, eikä se ainakaan helpota hakua. Vai muistanko ulkomaalaiskiintiön väärin? Raboin on tällä hetkellä ainoa joka ei omista EU-passia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
onko meidän puolustus tällä hetkellä siis:

Vittasmäki - Raboin
Seppänen - Palmroth
Ristolainen - Pelkonen

Toivottavasti siellä on kesän aikana rauhassa katseltu pelaajia, ei oikein kiinnostaisi mikään kuudentoistapelaajanrotaatiosysteemi.

McCarthylle vaan jatkopahvia! Mahtavat näytöt viime kaudelta ja porukkaan sopivia vammoja taustalla. Ja otetaan lisää niitä yksijalkaisia vaikka 15 kpl, kaipa niistä muutama kykenee jopa pelaamaan. On tää vaan jotensakin niin hienoa! Paketti on aivan levällään harjoituskauden alkaessa. Jotenkin tulee kesä 2010 mieleen.
 
-Haimme alun perin sentteriä, ja ehkä yhtä puolustajaa. Nyt joudumme etsimään sentteriä, ja kahta tai kolmea puolustajaa,Virta sanoo.
-Jos löydämme jostain 25 minuutin miehiä, kaksi pakkia riittää. Jos emme, tarvitsemme kolme uutta puolustajaa.

Mielenkiintoista nähdä minkälainen muukalaislegioona kauden alussa kentäle viilettää. Hauska tilanne sinänsä että tähänkin oltaisiin varmasti edes jotenkin voitu valmistautua kun tiedettiin molempin, Bergin ja Hussen historia. Nyt ei sitten enää ole pelaajia vapaalla. Ainakin mitä esim. Elite Prospectin sivuilta vapaita pelaajia katsoon kaikista pääsarjoista , on markkinat todella huonot.
 
Viimeksi muokattu:

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista on myös, että Virta kommentoi lehdessä pelaajabudjettia kahden miljoonan suuruiseksi. Eli pientä kohennusta sillä rintamalla.

Yksi kotimainen puolustaja olisi syytä saada rosteriin. Liika on liikaa ulkomaalaisten kohdalla.
Tyyliin Antti Bruun tai Ari Vallin. Varmahkoja korvaajia polvivaivaisille, jos hinta kohdallaan.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mielenkiintoista nähdä minkälainen muukalaislegioona kauden alussa kentäle viilettää. Hauska tilanne sinänsä että tähänkin oltaisiin varmasti edes jotenkin voitu valmistautua kun tiedettiin molempin, Bergin ja Hussen historia. Nyt ei sitten enää ole pelaajia vapaalla. Ainakin mitä esim. Elite Prospectin sivuilta vapaita pelaajia katsoon kaikista pääsarjoista , on markkinat todella huonot.


Kieltämättä pelottava tilanne tällä hetkellä! Akille suuri kiitos vaikkakin ei mua kyllä harmita yhtään että ei ole ensi kaudella enää mukana!
Mutta arvon Lord Nikon, avaisitko vähän miten oltaisiin pers´aukisina voitu valmistautua näihin uutisiin? Mä en keksi miten siihen oltaisiin voitu varautua? Jos euroja on ollut varastossa yhteen sentteriin..
Kieltämättä tää tilanne on mennyt jo sellaiseksi että tähän asti puristettiin munia ja toivottiin parasta mutta kyllä mulla alkaa ainakin jo sattua jos lisään puristukseen voimaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös