Uusi kausi uudet kujeet (TPS 2011-2012)

  • 670 669
  • 1 603

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juu ei kiitos kyllä molemmalle. Lampman toki soveltuisi hienoksi jatkumoksi kroonisesti vemppaavien Husen ja Akin jatkoksi. Rakennetaan vaan pakiston runko lasinilkkojen varaan joo. Voidaan sitten täydennellä kesken kauden, hienostihan se tällä kaudellakin toimi...
 

MikeTPS

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers, Vaasan Sport
Sitten on aika vetää kaikkien fantasiat yhteen nippuun. Ja jo olemassa olevat sopimukset. Tuohon perään kirjaan mahd. kentällisen.

Tommi Virtanen G 2 - ???
Joni Ortio G 2 - Calgary Flames
Atte Engren G 1 - Nashville Predators
Fredrik Norrena G 1 - Linköping
Petri Koivisto G 1 - ???
Marek Schwarz G 1 - ???
Tuomas Tarkki G 1 - KHL?
Riku Helenius G 2 - ???
David Leggio G 1 - Buffalo Sabres?
Alexander Salak G 1 - Florida Panthers? Färjestad?

Pakko on tähän väliin mainita, että Urpo Ylönen on viimeisen kolmen vuoden aikana tuottanut neljä maalivahti NHL:ään. (Salak, Leggio, Engren, Ortio)

Sami Salo D 1-2 - NHL?
Markus Seikola D 1-2 - KHL? Ruotsi/Suomi?
Miika Huczkowski D 1-2 - TPS
Patrik Hersley D 1-2 - ???
Janne Jalasvaara D 1-2 - KHL?
Arto Laatikainen D 1-2 - ???
Garret Raboin D 1-2 - TPS
Veli-Matti Vittasmäki D 2-3 - TPS
Aki-Petteri Berg D 2-3 - TPS
Antti Uitto D 2-3 - Sport?
Mikko Kalteva D 2-3 - ???
Timo Seppänen D 2-3 - ???
Bryce Lampman D 2-3 - ???
Lukas Kilström D 2-3 - Södertälje?
Mikael Aaltonen D 3-4 - ???
Markus Palmroth D 3-4 - ???
Rasmus Ristolainen D 3-4 - TPS

Tomas Plihal C 1-2 - ???
Kamil Kreps C 1-2 - ???
Ivan Huml C 1-2 - Tshekki?
Esa Pirnes C 1-2 - ???
Mario Valery-Trabucco C 1-2 - ???
Mika Viinanen C 1-2 - ???
Tapio Laakso C 2-3 - TPS?
Jussi Makkonen C 2-3 - ???
Jerry Ahtola C 2-3 - ???
Janne Hauhtonen C 3-4 - TPS
Marko Virtala C 3-4 - TPS
Toni Kluuskeri C 3-4 - TPS
Santtu Huhtala C 3-4 - TPS

Ville Vahalahti LW 1-2 - TPS
Michal Birner LW 1-2 - TPS
Peter Schaefer LW 1-2 - Lopettaa?
Kimmo Rintanen LW 1-2 - Lugano
Antti Erkinjuntti LW 1-2 - Kärpät?
Miikka Tuomainen LW 2-3 - HIFK?
Tommi Huhtala LW 2-3 - Blues?
Marco Tuokko LW 3-4 - ???
Timo Salo LW 3-4 - TPS?
Jarkko Hattunen LW 3-4 - TPS
Topi Taavitsainen LW 3-4 - ???

Tomi Kallio RW 1-2 - Suomi/Ruotsi/KHL/Sveitsi?
Tuomas Suominen RW 1-2 - TPS
Sami Venäläinen RW 2-3 - Tappara?
Marko Anttila RW 2-3 - ???
Jussi Pesonen RW 2-3 - ???
Mikko Laine RW 3-4 - ???
Jussi Tapio RW 3-4 - ???
 
Pakko on tähän väliin mainita, että Urpo Ylönen on viimeisen kolmen vuoden aikana tuottanut neljä maalivahti NHL:ään. (Salak, Leggio, Engren, Ortio)

Itseasiassa se nähdään vasta joidenkin vuosien päästä, että montako noista nousee NHL-maalivahdeiksi. Totta on kuitenkin se, että noilla mainitsemillasi maalivahdeilla on NHL-pelejä takanaan yhteensä 3 ja puoli erää.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Osallistunpa fantasiaketjuun:

Bryce Lampman on tänään vapautettu ERC Ingolstadtin toimesta. Seura oli tarjonnut Lampmanille sopparia, mutta Lampman haluaa itselleen uuden joukkueen. Samassa jengissä pelannut, aiemmin tällä kaudella uransa lopettanut, Peter Schaefer tekee päätöksen tulevaisuudestaan huhtikuun loppuun mennessä.

Lampman tällä kaudella DEL:ssa 24 peliä 2+5=7, pleijareissa 4 peliä 0+1=1. Schaefer DEL:ssa 15 peliä 4+11=15. Siitä siis kaksi vanhaa tuttua takaisin, pakistoon ja laituriksi.

Lampmanin ura on ollut laskusuunnassa sen jälkeen kun päätti olla tulematta Tepsiin, joten en hirveästi lämpeä ajatukselle. Peter Schaeferista jäi sen sijaan niin hyvät muistot viime kerralta, että kunnossa ollessaan mahtuisi Tepsiin heittämällä.

Eiköhän yksi ulkkaripaikka säästetä tulevaa maalivahtihankintaa varten. Euroopasta voi olla vaikeaa löytää maalivahtia, ellei sitten huhuissa pyörinyt tsekki Marek Schwartz ole Tepsin maalivahtihankinta. Noi statsit eivät oikein lupaa hyvää, vaikka BK Mlada Boleslav olikin Tsekin Extraliigan huonoin joukkue. Schwartz on kahtena viime kautena mahtunut Tsekin EHT-joukkueisiin, joten asioita on tehty myös oikein. Jos kiekot tarttuvat kuin Salakilla, niin tervetuloa. Mutta jos ollaan lähempänä Duban tasoa, niin ei kiitos. Paljon kuitenkin riippuu siitä jatkaako Upi. Jos Upi ei jatka, niin TPS tarvitsee valmiin maalivahdin eikä mitään projektia.
 

Typhooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Paljon kuitenkin riippuu siitä jatkaako Upi. Jos Upi ei jatka, niin TPS tarvitsee valmiin maalivahdin eikä mitään projektia.

Sanoisin, että TPS tarvitsee joka tapauksessa yhden valmiin maalivahdin. Ei Upikaan parissa kuukaudessa ihmeitä tee. Liigan alkaessa meillä täytyy olla luotettava ykkösvahti, muuten annetaan liikaa pisteitä muille heti kärkeen.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Sitten on aika vetää kaikkien fantasiat yhteen nippuun. Ja jo olemassa olevat sopimukset. Tuohon perään kirjaan mahd. kentällisen.

Joo, aika hyvin on näköjään porukkaa keskustelussa pyörinyt..

Tuo rahamäärä pistää jännäämään. Tepsillä on nyt rahaa kuin roskaa käyttää hankintoihin. Siis paljon paremmin kuin moneen vuoteen. Tietenkin, jatkopahveihin upposi summa X euroa. Pitää muistaa että realismilla me taistellaan sijoista 7-10 ja se on ihan hyvä niin. Velkaakin taitaa seuralla vielä olla paljon ?

Tepsin kannattaa nyt todella lanseerata iso tiedotustilaisuus, kaikessa rauhassa. Kuten täälläkin on ajateltu. Saman tien koko roska julkaistais, pari kärkihankintaa, jos tosiaan on, valmentajat jne. Näin hyvää saumaa aloittaa pohjilta uudestaa, ei ole ollut tällä vuosituhannella. Tätä ei saa lähteä ryssimään.

Uskon että Tepsiin löytää tiensä 2-3 tsekkiä ja se 2 miestä amerikasta. Nimiä on pyörinyt esillä muitakin kuin Schwartz ja Kreps. Musta suunta on hyvä, tulijoiden on oltava kertakaikkiaan kovia nimiä tuonne 1.kenttään.
Lisäksi on pientä tuntumaa, että Tampereelta tulee joku..
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
TPS:n kiikarissa megaluokan hyyskaksikko - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - Uutiset

MTV3 ilmeisesti käyttää Jatkoaikaa lähteenään. Sanotaan nyt että kuulin eräältä syväkurkulta että Arse on jo tehnyt sopimuksen Paul Kariyan kanssa, katsotaan kuinka nopeasti tämä singahtaa MTV3:n sivuille. :D

Tomi Kallion sureminen rakkaan Frölundan perään kielii kyllä siitä ettei kaveria kannatakaan mihin hintaan tahansa signata. Varmasti motivaatio myöhemmin nousee taas mutta jotenkin noin vaikea ero vaikuttaa seuraaviin esityksiin kuten parisuhteessa...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Saas nähdä löytävätkö TPS ja Tomi Kallio yhteistä linjaa palkanmaksussa, eiköhän Turusta käsin ole Tomppaan oltu yhteydessä. Hyviä huomiota aiemmin, mikä on motivaatio pelata Turussa ja taistella TPS-logon eteen? Joko Kallio näyttää esimerkkiä kentällä raastaen ja taistellen vaihdosta toiseen tai sitten hakee persaukisen seuran vähät rahat itselleen ja lähtee taas muualle.

Mielummin ottaisin Krepsin, kallis toki hänkin. Schaeferissa näkisin kuitenkin edelleen potentiaalia, jos vaan ura jatkuu ja palkkapyyntö pysyy hyvän maun rajoissa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Vettä kiukahal

Ymmärtääkseni Tompan asioidenhoitaja on sattumalta parhaillaan Suomessa, joten ei siirto kotioloihin mitenkään mahdoton asia ole. Liksataso Frölundassa oli kova mutta siitä olisi tingitty sielläkin kaiketi jo. Eli Suomi on tässä uravaiheessa ihan realistinen kohde.

Mutta. Tähän kohtaan se perinteinen mutta. Tämän tason fisun perässä ovat muutkin seurat Suomessa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Venäjällä. Eli nähtäväksi jää paljonko kotiseutuhenki painaa asiassa. Uraa on 5-6 kautta jäljellä ja suurimman tarjouksen esittäynyt taho kuunnellaan varmasti vaikka olisi Vladivostokista. TPS tuskin pärjää tässä kategoriassa, muut edut painavat vaakakupissa jos painavat (perhe, jälkikasvu jne.).

Hienoahan Kallio olisi Lerssiareenalla taas nähdä. Edellinen peli TPS:n paidassa Jokereita vastaan kahden maalin kera SM-finaaleissa ei vieläkään ole unohtunut.
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Palloseuran mahdollisuudet Kallion kiinnittämiseen lienevät pitkässä sopimuksessa. Sillä paluumuuttajalle voitaisiin taata kunnon tulot esimerkiksi 4-5 vuodeksi. Tämähän on riski, kuten Bergin kohdalla on nähty, mutta yhden vuoden sopimuskilpailussa ei voida pärjätä.

Lähtökohtaisesti olisi parempi kiinnittää mies neljäksi vuodeksi kovahkolla hinnalla, koska hyviä vuosia vielä on jäljellä, kuin palkata sitten muutaman vuoden kuluttua huono kuntoinen jäähdyttelijä. Kallion tapauksessa pitkä sopimus olisi oikea tapa toivottaa pelaaja tervetulleeksi kotiseudulleen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Joo, 34-vuotias Tomi Kallio viiden vuoden sopimuksella ykkösketjuun surffailemaan. Vaikka Tomppa "Kallion Tomppa" Kallio onkin hieno pelaaja turkulais- ja tepsiläistaustainen pelaaja, niin ei, ei missään nimessä. Vuoden, korkeintaan kahden, sopimus. Jos ei kelpaa, niin sitten Kallion Tomppa pelaa jossain muualla kuin Tepsissä. Riskit pitkään sopimukseen tuon ikäiselle ovat liian kovat. Jokainen TPS:aa seurannut muistaa kuinka siinä käy.

Nuorille ja parhaassa peli-iässä oleville voi tarjota pitkiä pahveja, mutta ei 34-vuotiaalle Tomppa "Kallion Tomppa" Kalliolle.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Graingerin kanssa samoilla linjoilla. Kultainen kädenpuristus pelaajalle joka on valtaosan urastaan pelannut muualla kuin Turussa? Ja vieläpä tämän hetken kunto täysi arvoitus. 12 tehtyä maalia männäkaudella ja -17. Se ei ainakaan allekirjoittaneen silmissä ole sitä mitä ykköskorin laiturin cv:ssä pitäisi olla.

Nimi maksanee miestä itseään enemmän tässätapauksessa, vaikkakin uskon että Tompalla muutama hyvä kausi onkin vielä jäljellä. Jos 1-2 vuoden pahvi kelpaa Tompalle, olisi se Tepsin kannalta ainoa oikea vaihtoehto.

Ja kaikenmaailman Lampmanit ja Schaferit ja McDonellit mitä täällä on huudeltu. Eikö mitään ole jäänyt laihoista vuosista muistiin? Kaikilla neljällä yllämainitulla on ura pahassa laskusuunnassa ja osa jo kertaalleen lopettanut pelaamisen!

Raikasta uutta ilmettä ja nuorekas urheilullinen joukkue kiitos. Meillä on jo Janne Hauhtonen ja Aki Berg, jotka edustavat samaa luokkaa kuin yllämainitut. Niin otteillaan kaukalossa kuin valitettavasti myös palkkakuittien osalta.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En ymmärrä, miksi näin? Ja ennenkaikkea miksi se olisi "ihan hyvä niin" !?

Ajattele nyt hyvä ihminen realistisesti. Joukkue uusiutuu todella suuresti, uusi valmennus, seuralla vitusti velkaa vieläkin, budjetti ei nouse. Nyt sijoitus oli 13. On nyt aika kovaa optimismia lähteä toivomaan suurempia sijoituksia. Varsinkaan nyt kun ei ole enää edes maalivahtejakaan..
 
Ajattele nyt hyvä ihminen realistisesti. Joukkue uusiutuu todella suuresti, uusi valmennus

Näistä ei yksikään ole mielestäni negatiivinen asia. TPS kaipaa uusiutumista tämän kauden jälkeen on hyvä saada uutta verta sisään. Sama pätee erityisesti uuteen valmennukseen, varsinkin kun Virta on kokenut valmentaja ja saa kerätä kokonaan oman tiiminsä.

, seuralla vitusti velkaa vieläkin, budjetti ei nouse. Nyt sijoitus oli 13.

Seuran velka ei vaikuta pelillisiin asioihin, sillä pelaajabudjetti nousee, ja se vaikuttaa positiivisesti.

Yksi suuri kysymys on, että miten Virta saa pelityylinsä toimimaan. KalPassa sen kehittäminen ja iskostaminen vei aikaa, mutta toivottavasti Virta saa oman mielipiteensä vahvasti esiin joukkueen kokoamisessa, jotta ainakin pelaajat sopivat kuvioon.

Siitä olen samaa mieltä, että joukkueelle realistinen tavoite on sijojen 6-10 välissä. Niin kuin tällä ja viime kaudellakin.
 

Thriller

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
seuralla vitusti velkaa vieläkin, budjetti ei nouse.

Kolme pointtia:
- On vinoutunutta puhua pelkistä veloista kun toisessa taskussa on rahaa kaksi kertaa enemmän (tp 2010: n. 3M rahat ja lyhyet saamiset / n. 1,5M lyhyet ja pitkät velat),
- on todettu monta kertaa mediassa että pelaajabudjettia tullaan nostamaan (ja kaupalliset sopimukset on saatettu vihdoin nollatasolle),
- Kreps kuulemma jo palkattu.

Viimeinen noista saattaa mennä metsään, mutta todennäköisesti sekin pitää paikkansa. Hyvä tavoite olisi 6. sija runkkarissa.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Kuulin sen suuntaista juttua kaverin kautta, että Berg ja TPS olisivat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa (tai Berg siirtynyt eläkkeelle tms.). Eli sieltä vapautuisi ainakin jonkinlainen palkkarasite. Onko kellään muulla tällaista kantautunut korviin?

Täällä ei ainakaan ole tainnut tällaisesta mitään juttua olla..
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kuulin sen suuntaista juttua kaverin kautta, että Berg ja TPS olisivat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa (tai Berg siirtynyt eläkkeelle tms.). Eli sieltä vapautuisi ainakin jonkinlainen palkkarasite. Onko kellään muulla tällaista kantautunut korviin?

Täällä ei ainakaan ole tainnut tällaisesta mitään juttua olla..

On ollut, muistaakseni eilen. Hyvä juttu jos Berg ymmärtää ettei voi enää pelata ehjää kautta eikä auttaa joukkuetta liksaan nähden tarpeeksi hyvin. Sinänsä harmi jos joutuu noin nuorena lopettamaan uransa loukkaantumisen takia.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Bergin suunnalta taasen olen kuullut huhua että treenaisi nyt kovempaa kuin kertaakaan änäristä paluun jälkeen. Ilmeisesti halu näyttää vielä on kova.

Onko sitten kroppa antanut periksi ja Aki todennut että luistimet on parempi laittaa naulaan?

Toivoisin vielä näkeväni terveen Bergin kentällä. Vaikka onkin ylipalkattu, loukkaantumisherkkä yms pitää muistaa että Aki teki sen mitä kaikilta TPS-kasvateilta odotetaan: paluuta kotiin vielä pelien merkeissä. Se että Akille maksettiin se Penatyylinen mottipäinen summa, ei ole Akin vika. Eikä se että loukkaantumiset seurasivat toisiaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tässä ketjussa kun kerran huhujakin käsitellään niin kuulin, että Hurme olisi kiinnostunut tulemaan Tepsiin. Asialla lienee jonkinlainen totuuspohja mutta toinen juttu onkin sitten se, että kannattaako tuollainen äijä palkata, joka ei treenaa ja on ns rupukunnossa. Hurmaan motivaatiot ovat kuulemma melko nollassa harjoittelun suhteen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei kannata. Hurmeen aika meni jo, lisäksi mies jätti aika paskamaisen kuvan viime visiitillään. Silloin oli hyvin nihkeää pelata Tepsin paidassa, nyt kun ei muualle kelpaa, niin Tepsi olisikin hyvä paikka päättää ura. Lisäksi viime vuosien näytöillä ei ole TPS:n tarvitsema maalivahti.

Jampan kannattaisi miettiä jotain muuta, vaikka Ylösen paikalle valmentamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös