Uusi jäähalli!

  • 673 463
  • 3 944

Astalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seattle Kraken, AEV, Ketterä
Olisi kyllä aivan loistava ratkaisu laittaa halli kauppatorille. Kyseinen paikka edustaa nykyisellään harvinaisen epätehokasta tilan käyttöä sijaintiinsa nähden. Suurin osa pinta-alasta on kuitenkin käytännössä asfalttikenttää, jossa ei juurikaan tapahdu muuta kuin parkkeerausta. Kyseessä ei myöskään ole missään nimessä kaupungin ainoa tori, joten uskoisin sen käyttäjille löytyvän tilaa esimerkiksi yllä esitetyistä vaihtoehdoista eli vaikka kansalais- tai satamatorilta.

Oikeastaan jossain määrin jopa hämmästyttää, että noin hyvää sijaintia kaupungin ytimessä on varaa pitää nykyisenkaltaisella käytöllä.

Ja kyllä, miustakin kauppahalli ja torikahvilat ovat positiivisia asioita Lappeenrannassa. Uskon kuitenkin myös niiden tilanteen olevan ratkaistavissa mikäli jäähallikerrostalo-whatnot-kompleksi kauppatorille kohoaisi.
 

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Kyllä tällaiselle 50luvulla syntyneelle Tupaukolle kauppatorin monitoimihalli olisi parasta mitä Lappeenrannnalle voisi toivoa.
Alkuperäinen torin paikka on ollut satama ja se kyllä nykyisille muutamalle pottukauppiaalle hyvin riittää...
Samoin tässä kaupungissa on ollut "Matsonnin talon" kaltaisia rötisköitä iät ajat, et hyvin joutaa moni nykyinenkin hökkeli purkaa ja rakentaa tilalle uutta...
Ps. Olisihan tori/vety kauppiaille myös tilaa cityllä...
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ps. Olisihan tori/vety kauppiaille myös tilaa cityllä...
Versio jonka itse olen kuullut on, että nimenomaan cityä pyrittäisiin elävöittämään.

Kuten tuossa joku ylempänä kirjoitti, Lappeenrannassa on liikaa erilaisia julkisia tiloja, jotka ovat vajaakäytöllä. On tori, kansalaistori, satamatori, Marian aukio.

Koko ideaa pitäisi lähestyä tällä kulmalla: tiivistetään kaupunkia, jotta torimyyjille yms. löytyy paremmin asiakkaita ja asukkaat viihtyvät yhdessä.

Mutta Sirkka Peitsoma lienee saanut konsultointia veljenpojaltaan Aki Pyysingiltä siitä miten kannattaa julkisuudessa viestiä: kärjistämällä ja hyökkäämällä. (Terveiset Akille, hyvä tyyppi.) Tämän jälkeen suuri osa puhunee vain grynderien voitoista ja torin tuhoamisesta.

Entisenä lappeenrantalaisena ja nykyisenä kesälappeenrantalaisena sanon, että tori on parhaimmillaan oikein kiva, mutta aika vähissä ovat ne tunnit vuodessa kun siellä viihtyy. Se on liian iso kävijämäärään nähden. Marian aukio on potentiaalisesti paljon viihtyisämpi paikka.

Lappeenranta kaipaa elävöittämistä ja tämä on siihen hieno mahdollisuus!
 

Kämmenrumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston
Olet kyllä harvinaisen väsynyt trolli tällä palstalla. Kaikki tietävät vihasi keskusta-areenaa kohtaan. Koet yksityisautoilun olevan ainoa tapa liikkua ja logiikallasi matka keskustasta Kisapuistoon on lyhyempi kuin matka Kisapuistosta keskustaan.

En ymmärrä tämän kaupungin asukkaiden vastustusta kaikkea uutta kohtaan. Nyt kun (toivottavasti) venäläisten kanssa ei tulevina vuosina tehdä minkäänlaista yhteistyötä, täytyy kaupunkimme keksiä omia, innovatiivisia ratkaisuja. Mielestäni kaupunkikuvan yleinen kehittäminen tulevaisuuden asukkaiden näkökulmasta on tärkeämpää kuin yksittäisen Kauppatorin suojeleminen. Kuten täälläkin on todettu, toritoimintaa voi harjoittaa vaikkapa Satamassa. Linnoituksen, Rakuunamäen ja Sankarihautausmaan suojelemisen ymmärrän. Mitään muuta väkisinsuojeltavaa kaupungissamme ei ole.

..vai väsynyt trolli.. Onhan se helppo ja varmasti kiva mennä henkilökohtaisuuksiin.. Mutta jokainen tavallaan.

Eli eri mieltä ei saa olla näistä veronmaksajaa koskevista asioista olla, kun kyseessä on Liiga-SaiPa Oy.. Eihän siinä.

Ihan oikein toriyrittäjä kirjoitti parkkipaikkojen puutteen aiheuttamista vaikutuksista, ennen niin vilkkaissa kohteissa keskustassa.. Sama tulisi torille käymään ja Liiga-SaiPa Oy:n ottelutapahtumille.

Nythän peleissä on välillä käynyt jopa yli 2000henkeä.

Epäilen että tämän kohdalla vastustus tulee olemaan kansijäähallia kovempi, toki jos yksityistä rahaa selkeästi enemmän tulee niin varmasti sillä jotain vaikutusta on.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
..vai väsynyt trolli.. Onhan se helppo ja varmasti kiva mennä henkilökohtaisuuksiin.. Mutta jokainen tavallaan.

Eli eri mieltä ei saa olla näistä veronmaksajaa koskevista asioista olla, kun kyseessä on Liiga-SaiPa Oy.. Eihän siinä.
Eri mieltä saa olla, mutta kyyninen vinoilu vaan on niin väsynyttä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kaksi asiaa mitä Lappeenrannan keskustassa on mielestäni varsin paljon moniin muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna: 1) Parkkipaikat (etenkin vapaat) 2) Tyhjät torit. Muistan tasan yhden kerran kun keskustassa en ole löytänyt vapaata parkkiruutua ensimmäisestä parkkitalosta/isommalta parkkipaikalta johon olen yrittänyt parkkeerata. Sekin oli vanhan Iso-Kristiinan aikaan Anttilan alla olleessa parkkihallissa. Eiköhän noille vetykioskeille muutenkin kannattavampi paikka löytyisi siitä kaupungintalon kulmilta.
 

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Lappeenrannan yksi haaste on kaupungin hajanaisuus ja ydinkeskustan hiljeneminen. Kaupallisen keskustan painopiste on siirtynyt vahvasti Iso-Kristiinan suuntaan. Siellä on suuret parkkihallit, asiakasvirrat ja kaupalliset palvelut. Tätä silmällä pitäen nykyisen kauppatorin alueen kehittäminen on hankalaa ja sen sijainti on jo hieman syrjässä. Nykyinen tori vaatisi kauppahallin laajennuksen, uusia p-alueita ja vetykioskien ja myyntitilojen uudistamisen. Sellaisenaan se on kaupungille aika iso investointi ilman että varmaan kovin paljon vuokratuotot siitä nousee.
Sen sijaan jos löytyy rakennuttaja joka on valmis investoimaan nykyisen kauppatorin alueeseen ja rahoittaa keskusta-areenaa ja muuta infraa olisi se ratkaisu tähän ongelmaan. Kauppatorille löytyisi parempi sijainti Iso-Kristiinan ja kaupungintalon edustatorilta eli kansalaistorilta, joka saisi uuden elämän. Kauppahalli sinne pitäisi jotenkin sijoittaa ja ehkä siihen yhteyteen ne vety/kahvilat uusissa toimivissa tiloissa - Wau - eli kyllä elinvoimainen kauppatori ja vedyt kuuluu ehdottomasti tähän kaupungiin. Vetykioskien pitäjille tuossa paikassa voisi se liiketoiminta jopa kasvaa ja kehittyä sillä maksavia asiakkaita on enempi lähellä ja on P-alueet kunnossa. En näe kovin kestävänä ratkaisuna nykyistä tilannetta jossa meillä on kauppatori, satamatori ja kansalaistori ja Jäähalli kisapuistossa. Ne kaikki voidaan sijoittaa hyvin keskustan alueelle hyvällä suunnittelulla jos sopiva kehittäjä ja rakennuttaja/rahoittaja löytyy. Tämä olisi ehkä jopa sellainen noin 150-200m investointi joka kehittäisi kaupunkia ja sen keskustaa ja palveluja erittäin merkittävästi.
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Voi vitun kahvikioski Sirkka Peitsoma. Nyt piti olla hiljaa, jotta saadaan sitä kalaa.
Hauskintahan tässä on se, että mikäli puoletkaan päivityksessä olevista tiedoista pitävät paikkansa, niin milloin tuon kokoista investointia olisi viimemmäksi tehty Lappeenrantaan?

Mutta ei, eihän se kiinnosta, mitä hyvää tuollainen voisi tuoda alueelle. Pääasia, ettei joku muu saa tuosta vahingossakaan hyötyä. Toinen relevantti kysymys on se, että kuinka kysyttyjä alueita torit ovat esimerkiksi muutaman kymmenen vuoden päästä? Tai kuinka monta uutta työpaikkaa tuollainen synnyttäisi Lappeenrantaan?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tässä kun on kerennyt hiukan pohtimaan asiaa itsekseen, niin ehkä pahin Klauspelkosnismi on hiukan hälventynyt omasta Kilta-mentaliteetistani myöskin asian suhteen.

Vaikea sanoa, olisiko tori parasta siirtää ns sellaisenaan esim kansalaistorin aukiolle. Hiukan ristiriitaista tosin elävöittää kesällä pääasiassa toimivaa paikkaa sijoittamalla siihen kesän suht hiljaiseloa viettävä kompleksi ja siirtää tori muualle, jossa on jo elämää toria varten. Tämä toki on tämän kylän ongelmia, jossa keskustan painopiste kun siirtyy 300m sivuun, niin entinen paikka on syrjäseutua kaupungin laitamilla.

Ehkä tälle pitää lopulta antaa mahdollisuus. Nautin siihen asti Vetyni pääasiassa ainoastaan Kauppatorilla. Samalla Mytyltä voi hakea vielä niitä lihoja (jota kannattaa muuten muidenkin hakea) kauppahallista.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Ymmärrän näkemyksesi, etkä varmasti ole ainut, mutta ei se Lappeenrannan kauppatori mikään Kuopion tori kuitenkaan ole. Olen itsekin paljasjalkainen lappeenrantalainen, enkä ole ko. toria ikinä ajatellut merkittävänä "suojeltavana" alueena Lappeenrannassa. Mielestäni kyseinen läntti on melko epäviihtyisä niin kesät kuin talvet. Toki aikoinaan Palmasista/Gigglinistä/Ilonasta poistuttaessa vetykioskit ovat ilahduttaneet öistä kulkijaa.
Itseä se tori jotenkin säälittää, niin onneton se on. Satamatori menee omalla mittapuulla edelle nykyään. Vetykioskit on itselle se tori Lappeenrannassa ja todellakin se pienempi pläntti riittää. Ei ollut torilla 90-luvullakaan kun joku raamatun tekstiä huutava mies siellä lavalla, ei tule ikävä. Siihen vaan halli paraatipaikalle!
 

Barney

Jäsen
Hauskintahan tässä on se, että mikäli puoletkaan päivityksessä olevista tiedoista pitävät paikkansa, niin milloin tuon kokoista investointia olisi viimemmäksi tehty Lappeenrantaan?
Kyllä tuota on alkukesästä asti kulisseissa puuhattu. Eri asia on se, että meneekö tuo koskaan läpi. Vastustus tulee ainakin olemaan kovaa, se on varma.
 

d00b

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehdottomasti halli tuonne. Jos tuo kokonaisurakka on 160 miljoonan luokkaa kerrostaloineen niin päässä saa kaupungin isillä viirata pahasti, jos sanovat ei. Siinä ei pahemmin kahvikopit paina.

Jos tuollaista olisi tarjolla ja sanotaan ei niin annetaan keskustan näivettyä lopullisesti...
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Yksi mikä tässä hankkeessa mietityttää on tuo bisneetin osuus, jolla tämä lysti maksetaan. Siinä saa nimittäin myydä aika monta neliötä kämppiä tämän kylän hinnoilla, jotta katetaan kuluja. Halli ehkä on oma osuutensa, mutta oletettavasti asuntojen tuotolla on tarkoitus rahoittaa myös hallia. Jos puhutaan jostain sadan tai jopa satojen miljoonien hommasta, niin siinä on tehtävä aivan hemmetisti sitä myytävää ja jonkun on vielä ostettava se määrä. Kaupallista tilaa tänne ei tuollaiseen kompleksiin prosentuaalisesti varmaan kauheasti kannata tehdä ja hotellioperaattorikaan ei välttämättä puolia maksa.

Jännä kuulla idea, jos tämä joskus julkistetaan.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Nyt on siis siirretty hallia noin 100 metriä viime ehdotuksesta ja tosissaan kuvitellaan että menisi läpi? Noh, onhan tämäkin tietysti tapa käydä väsytystaistelua.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehdottomasti The Halli kauppatorin kohdalle. Sirkka Peitsomat, Pyysingit ynnä muut höpöhöpöt voi myydä niitä vetyjään vaikka cityllä. Ainoa milloin tulee tuolla muinaisjäänteellä oltua on taksijono.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Nyt on siis siirretty hallia noin 100 metriä viime ehdotuksesta ja tosissaan kuvitellaan että menisi läpi? Noh, onhan tämäkin tietysti tapa käydä väsytystaistelua.
Mihin suuntaan seuraavat 100 metriä? Ja kukahan siellä vastustaa? Sunin kiinteistöjä kohti vaan.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Ei missään nimessä hallia the torille. Haluan jatkossakin poistua Monreposin parketin pyörityksestä isolle tyhjälle aukiolle. Lisäksi on nämä historialliset lähehtymiset. Iskä on ostanut miulle ensimmäiset stereot Mustastapörssistä siitä torin laidalta ja Kareliasta upeat lenkkarit. Olen myös käynyt torin vieressä kerran vuodessa hammaslääkärissä, mitenkäs kävisi parkkipaikoikkojen??? Ja onnistuisi niiden Jugend-tyylisten kojujen siirto toiselle aukiolla, ja löytyisikö Leprassa edes muuta paikka, epäillä sopii.
Jos the toria halutaan kehittää niin pari patsasta sinne sopisi. Liitteen nimilistasta vaikka 38 kappaletta muutaman sentin kokoista löysää kullin muotoista syylää voisi sinne valaa muistuttamaan kaupungin hengestä
 

Liitteet

  • halliäänestys.png
    halliäänestys.png
    307,9 KB · kertaa luettu: 171

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kauppatori on ehkä 100x70 metriä joka on aika lailla sama kuin Hartwall areenan koko. Ei tuohon kerrostaloja mahdu vaan ne rakennettava torin ulkopuolelle. Ja parkkipaikkaa autoille ei liene suunnitelmissa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kauppatori on ehkä 100x70 metriä joka on aika lailla sama kuin Hartwall areenan koko. Ei tuohon kerrostaloja mahdu vaan ne rakennettava torin ulkopuolelle. Ja parkkipaikkaa autoille ei liene suunnitelmissa.
Sanoisin että sikäli kun tämä kuva on yhtään mittakaavassa ex-Hartwallin koko ulkoseinästä ulkoseinään ilman tuota toimistorakennusta on n. 150x100m. Perustuu ihan siihen että hallin leveys on yli kolme kertaa kaukalon leveys (30m) ja pituus on noin 2,5 kertaa kaukalon pituus (60m). 100x70m jättäisi kaukalon ympärille vain noin 15-20m tilaa. Siihen pitäisi saada mahtumaan katsomot ja käytävät sekä oheismyynnin tilat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös