On toki selvää, että Light-limppareissa on pyritty korvikeaineilla laskemaan kalorimäärää, joka aiemmin on muodostunut sokerista.
Mitä tulee esim. aspartaamin hammasystävällisyyteen, niin siitä ollaan lääketieteessä/hammaslääketieteessä montaa eri mieltä.
Kaikkien limppareiden ongelmanahan on happamuus, joka on ennenkaikkea pahaksi hampaan kiilteelle, tästä ongelmasta tuskin vieläkään on poispäästy (sama ongelma on mm. tuoremehuissa).
Sokerittomuus on hyvä asia ja pudottaa kalorit automaattisesti alemmas, mutta itse odottelen pitkän tähtäimen vaikutuksia näistä eri keinotekoisista makeutus- ja säilöntäaineista.
Monilla synteettisillä/semisynteettisillä aineila kun on tapana varastoitua kehoon tai muuten muokata metaboliaansa. Asioita, jotka usein tulevat esille vasta vuosien tai kymmenien vuosien seuranta-aikana.
Kiva maalailla piruja seinille....
Ja aiheesta: ZOOM juo vain ja ainoastaan laittilimppareita.
ps. mielenkiintoinen ilmiö on myös Amerikassa kehitetty rasvankorvike, jota on menestyksellä käytetty mm. Pringles-sipseissä.
Ideahan perustui yksinkertaisuudessaan siihen, että muovataan poikkeava rasvahappoketju, jota ihmisen ruuansulatusentsyymit, pääasiassa lipaasi, ei tunnista.
(Rasvahappoketjuun oli liitetty sokerityhmä).
Tällöin ravinnossa oleva rasva mennä lorpsahtaa läpi elimistön juuri lainkaan imeytymättä... tuloksena rasvaulosteet ja "laihtuminen".
Muistaakseni ei ainakaan vielä ole saanut myyntilupaa EU:ssa.
Tuli maistettua näitä muutama vuosi sitten, eikä maussa juurikaan ollut mielestäni eroa normaaliin.
edit. samaa asiaa kuin edellisessä