Uudistukset ja sääntömuutokset

  • 22 651
  • 75

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Eihän tuo lohkojako ole mikään uusi juttu. Esim divarissa kausilla 98-00 pelattiin 48 ottelua, ja Sportin lohkossa oli silloin Kärpät ja Hermes. Paikallismatseja oli paljon ja oli mahtavaa. Diggaan!!!11!yks

04-05 taisi olla myös välisarjat. Vitun hieno homma, vielä kun Hermes olisi samassa sarjassa.
 

Ansma

Jäsen
Välisarjat ovat mielestäni hyvä asia, koska ne lisäävät "paikallisotteluita" ja katsojien on myös helpompi päästä useampaan vierasotteluun paikan päälle. Taustalla saattaa olla myös esim. joukkueiden matkustamiseen liittyvät taloudelliset ja otteluohjelman kannalta ajankäytölliset asiat.

2+2 karsintasarjan huonoin puoli on siinä, että ajoissa Mestis-paikkansa varmistanut seura surffailee viimeisen tai viimeiset ottelunsa, jolloin näistä otteluista SS:n joukkue saattaa saada tarvittavat pisteet pudottaakseen toisen karsintasarjassa olevan Mestisjengin - tai toisinpäin. Tämä ei palvele mielestäni urheilullisuutta. Urheilullisuutta ei myöskään palvele suoraputoaminen, koska joukkueella pitäisi olla mahdollisuus puolustaa sarjapaikkaansa.

Vaihtoehtoina voisikin olla tällainen uusi 1+3 järjestelmä tai sitten ratkaisu, jossa Mestiksen 12. pelaa SS:n 1. vastaan, vaikka paras viidestä sarjan, ja Mestiksen 11. SS:n 2. vastaan ja näiden sarjojen voittajat jatkaisivat/nousisivat Mestikseen.
 

Rocco

Jäsen
Itse en noista välisarjoista innostu yhtään. Se laittaa joukkueita eriarvoiseen asemaan saman sarjan sisälle, ja minä sanon näin vaikka Sportilla on ns. helppo sarjanousija samassa lohkossa.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Välisarjat näin LeKi-fanina positiivinen juttu. Ensi kaudella käynnistyvä Kisa-Osaston Mestis-kiertue helpottuu huomattavasti, sillä Vantaa/Turku ovat kuitenkin lähellä. Muutenkin TuTo ja K-Vantaa ovat perinteisiä, menestyviä ja kiinnostavia joukkueita, joita mielellään katsoo Lempäälässä ja kiinnostus on taattu. Ei siis huono juttu ollenkaan. Ottelumäärän kasvu on varmasti myös hyvä asia fanin kannalta, mutta määrä ei kuitenkaan korvaa laatua?
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Välimatkojen puolesta tietysti tämmöinenkin jako olisi ollut mahdollinen:

Laser-Sport-Leki
Hokki-Jokipojat-Sapko
Jukurit-KooKoo-Heki
TuTo-D Team-Vantaa

Olisi tullut kaksi "paikallispeliä" lisää: Hokki-Joensuu ja KooKoo-Jukurit.

Tämä olisi ollut paljon mielenkiintoisempi jako, kuin tämä KooKoo vs. farmit -lohko. HeKin peleissä ei taida olla ensi kaudella yleisöä kuin Kouvolasta, toivottavasti olen väärässä.. Olisi tosiaan mukava tietää perustelut näille uudistuksille. Meidän kannattajien vastuulla on sitten antaa palautetta niistä liitolle!
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Idioottimainen välisarja piti tuoda Mestikseenkin. Joku on vakuuttunut, että nämä ylimääräiset pelit tuo muutaman ylimääräisen killingin seurojen kirstuun. Tuskimpa tuo? Ehkä Vantaalla olisi voinut tuodakin, jos se pelaisi Kookoota ja Jukureita vastaan.
 

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
Hmmm... Vai että sarjan kaksi viimeistä pelaavat toisiaan vastaan runkosarjan päätyttyä paras viidestä -systeemillä, josta hävinnyt pelaisi Suomi-Sarjan kahta parasta joukkuetta vastaan. Elikkä karsintasarjassa olisi kolme joukkuetta, josta voittaja ottaa Mestis -paikan. Toivottavasti systeemi toimii ja palvelee Suomi-Sarjan seuroja.
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Vuosi sitten tehtiin myös pieni mutta hyvä sääntömuutos, joka tulee voimaan tälle kaudelle. Siirretyn rangaistuksen aikana tehty yv-maali lopettaa jo voimassa olevan rangaistuksen, ja ennen maalia tuomittu rangaistus pannaan täysimittaisena täytäntöön. Ennenhän yv sr on vain ollut päästämättä jo jäähyllä olleen kaverin kaukaloon. Joskus kelloon on jäänyt pari sekuntia jäljelle, joten ennen 2min rangaistus onkin muuttunut vain muutaman sekunnin mittaiseksi. Nyt siis jäähyllä oleva kaveri tulee takaisin peliin ja ennen maalia sr:n ottanut pelaaja lähtee istumaan kakkosta.

No tätä mie oon kanssa ihmetelly jo pitemmän aikaan, että ei tää nyt ihan maalais- tai millään järjellä oo menny. Muistanko ihan väärin, että joskus tämä asia ois ollu näin oikein päin miten se on tulossa nyt olemaan?
 

Rocco

Jäsen
No tätä mie oon kanssa ihmetelly jo pitemmän aikaan, että ei tää nyt ihan maalais- tai millään järjellä oo menny. Muistanko ihan väärin, että joskus tämä asia ois ollu näin oikein päin miten se on tulossa nyt olemaan?
Pakko sanoa etten muista onko tämä joskus ollut näin, mutta pääasia että se tulee jatkossa olemaan niinkuin maalaisjärki sen sanoisi.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
No tätä mie oon kanssa ihmetelly jo pitemmän aikaan, että ei tää nyt ihan maalais- tai millään järjellä oo menny. Muistanko ihan väärin, että joskus tämä asia ois ollu näin oikein päin miten se on tulossa nyt olemaan?

Muistat oikein. Aikoinaan se oli juuri noin mihin nyt ensi kaudella taas palataan. En muista milloin muutos nykyiseen tuli, luultavimmin 8 tai 12 vuotta sitten. Saattoi olla aiemminkin.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Näillä näkymin ensi kaudelle keksitään taas pari "kivaa" juttua. Mitkä ne jutut on?

Mestiksen säälipleijarit. Mitään ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta sanonpahan vaan, että mitä vittua nyt taas...
 

Sinkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Näillä näkymin ensi kaudelle keksitään taas pari "kivaa" juttua. Mitkä ne jutut on?

Mestiksen säälipleijarit. Mitään ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta sanonpahan vaan, että mitä vittua nyt taas...

Siis mitä helv****ä!?!? Todella toivon, että tämä ei tule tapahtumaan! Tää taitaa olla "taas" jotain gaalaristeilyn älynväläyksiä?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Siis mitä helv****ä!?!? Todella toivon, että tämä ei tule tapahtumaan!
Paljon todennäköisempi vaihtoehto on se, että säälipleijarit tulevat Mestikseen. Oikeasti.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos säälipleijarit tulee niin perussarjan pitää sitten loppua aiemmin kuin tällä kaudella. Tällä kaudella viimeinen kierros pelattiin 16.2. joten ensi kauden osalta perussarja varmaan sitten loppuu joskus 10.2. Vielä kun muutettaisiin pudotuspelit paras seitsemästä -muotoon, niin voidaankin lopettaa perussarja jo tammikuun puolella, jotta saadaan kaikki pleijaripelit pelattua ennen SM-liigakarsintoja.

Eikös ensi kaudella jää noi nuorten maajoukkuepelit pois?
 

minarc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Boston Bruins
SaPKon tiedotustilaisuudessa oli tietoa ensi kauden sarjasta.

- U20 pelit jää pois. 48 peliä runkosarjassa.
- 6 ensimmäistä suoraan playoffiin, 7-10 sääliplayoffiin.
- Välisarjat säilyy, pientä uusjakoa joukkueihin. (SaPKo-Jukurit-D Team) Muista ei ollut puhetta.
- Revanssiviikonloppu säilyy, uusjakoa joukkueihin. (SaPKo-Jokipojat), muista ei ollut puhetta.
- Konstilta loppuu puumailat jo marraskuussa. Valmistajalta loppui materiaali 32. mailan kohdalla ja uutta ei tule. Marketeista etsittävä loput.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Noniin, kommentoidaanpas vähän sääntömuutoksia.

Eli MJ-pelien loppuminen ihan hyvä juttu, ei sytytä kyllä sitten yhtään.
Säälipleijareista vähän kaksijakoiset fiilikset, toisaalta kenenkään kausi ei ainakaan pääty runkosarjaan!
Sääli, ettei SaPKo ole enää Hokin pari revansseissa ensi kaudella, mielestäni Talvisalo oli hieno paikka ja savonlinnalaiset mukavaa väkeä. Noh, ehkä se on sitten Oulu seuraava vierasmatkakohde.
Välisarjat ihan jees, kuten päättyneellä kaudella.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Säälipleijarit ovat naurettavia ja turhia. Nyt ei jatkossa ole runkosarjalla senkään vertaa merkitystä, jos ei kahden viimeisen joukossa satu olemaan. "Kaikki pelaa"-meininki vähentää viimeisten kierrosten panoksia ja otteluiden intensiteettiä, jos tilanne on se, että säälipleijarit kutsuvat joka tapauksessa.

Miksi kauden pitäisi ylipäätään kaikilla joukkueilla jatkua runkosarjan jälkeen? Jonain lohdutuspalkintona vai? Runkosarjan pitäisi olla se mittari, jossa joukkueen taso määritellään. Jos taso on riittävä, on tie auki jatkoon. Jos ei, niin sitten vain kesälomille.

Vaikka SM-liigassa nyt ensimmäistä kertaa historiassa säälipleijarijoukkue eteni finaaleihin, niin Mestiksessä tilanne ei ole niin tasainen. Olisiko ollut mahdollista, että viime kaudella esim. HeKi olisi raivannut tiensä finaaleihin? Ja jos olisi, niin epäoikeudenmukaista sekin olisi ollut. Kaikki kunnia esim. Bluesin hyvälle pleijarikeväälle, mutta runkosarja kokee täyden inflaation, jos runkosarjan voi perseillä täysin ja sitten saada keväällä muutaman ottelun hyvän putken, jonka ansiosta on sijoituksissa parempi kuin ne joukkueet, jotka ovat kuukausitolkulla pelanneet parempaa jääkiekkoa.

Myös runkosarjan välisarjat pitäisi poistaa, ne ovat epäoikeudenmukaisia ja vääristävät pistetilannetta kun kaikkia joukkueita ei kohdata tasamäärää. Tasamäärä kierroksia (44), säälipleijarit pois ja otteluohjelmaan tervettä järkeä siten, että ylisuuren ottelumäärän takia ei tarvitse järjestää mitään 15 ottelua kuussa -ryppäitä, joissa pelaajien loukkaantumisalttius kasvaa rajusti.

Playouteistakin voisi luopua ja pistää suoraan Mestiksen kaksi huonointa pelaamaan karsintasarjaa Suomi-sarjan kahden parhaan kanssa. Vaikka playoutit TuTon pelastivatkin päättyneellä kaudella, niin ei se vääryys olisi ollut, jos sekä TuTo että Hokki olisivat karsinnoissa esiintyneet kummatkin.

Revanssiviikonlopun ongelmat saisi korjata tänä vuonna. Suurin ongelmahan on se, että milläs sitä kilpailee jossain fanimatkoissa, jos toinen joukkue joutuu tekemään reissun perjantaina (työpäivänä, ainakin suurimmalle osalle ihmisistä), ja toiset saavat reissata lauantaina? Tai ylipäätään lähtee fanireissulle? On jokseenkin eri asia mennä viikonloppuna reissulle kuin ruveta anomaan jotain lomapäiviä perjantaiksi. Viikonlopun saisi ajoittaa aikavälille la-su, tai sitten pitää revanssireissut peräkkäisinä lauantaipäivinä, yksi revanssi per viikonloppu.

Ehkä kuulostan jo liian kriittiseltä Mestiksen uudistuksien ja ensi kauden linjauksien suhteen, mutta välillä tuntuu, ettei sarjan kehittämisen eteen toimita kuin pintapuolisesti reagoimalla ja SM-liigan huonoimpia aivoituksia aivottomasti kopioimalla. Keskittyisivät nyt ensimmäiseksi vaikkapa sarjan näkyvyyden kohentamiseen solmimalla esim. YLEn kanssa televisiointisopimuksen, joka takaisi Mestis-pelit yleisille kanaville kuin nysväisivät jonkun säälipleijarien kanssa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Miksi kauden pitäisi ylipäätään kaikilla joukkueilla jatkua runkosarjan jälkeen? Jonain lohdutuspalkintona vai? Runkosarjan pitäisi olla se mittari, jossa joukkueen taso määritellään. Jos taso on riittävä, on tie auki jatkoon. Jos ei, niin sitten vain kesälomille.

...

Playouteistakin voisi luopua ja pistää suoraan Mestiksen kaksi huonointa pelaamaan karsintasarjaa Suomi-sarjan kahden parhaan kanssa. Vaikka playoutit TuTon pelastivatkin päättyneellä kaudella, niin ei se vääryys olisi ollut, jos sekä TuTo että Hokki olisivat karsinnoissa esiintyneet kummatkin.

Tässä viestissä tuli kaikki oleellinen, enkä viitsi kaikkea lainata, mutta olen täysin samoilla linjoilla. Musta Nuoli on juuri asian ytimessä. Näissä liiton muutoksissa ei ole päätä eikä häntää ja mikä karmeinta niin ne ei edes käsittele suurinta ongelmaa tällä hetkellä. Eli kuten Musta Nuoli mainitsee, niin kauden jatkuminen kaikkien osalta ei olisi missään tapauksessa tarvinnut näiden helvetin urheilun irvikuvien eli "säälipleijareiden" tuomista Mestikseen, EI missään tapauksessa.

Tuntuu jotenkin ihmeelliseltä, että tästä jaksaa itsekään enää edes jauhaa. Välillä ihmetyttää miten totaalisen välinpitämätöntä porukkaa siellä liitossa näistä asioista oikeesti päättää. Taas tehtiin muutoksia muutosten takia ilman, että edes hetkeksi mietittiin tai kysyttiin siltä tuotetta kuluttavalta väestöltä, mitä kannattaisi muuttaa. Mistä jääkiekkoliitto rekrytoi porukkaa vai tehdäänkö sitä ollenkaan, koska tämä on suoraan sanottuna niin hirveetä kuraa, ettei sitä kauaa viitsi seurata edes taustalta. Menkää nyt perkele takaisin sinne työhuoneisiin(jos niitö edes on) ja miettikää tämä sekä moni muu asia uudestaan. Jos ideoita ei löydy niin konsultoikaa vaikka tällä palstalla ja saatte paremmat muutosehdotukset tulevaisuuden suhteen ja vieläpä ihan ilmaiseksi.

Hävetkää perkele!
 

opa27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Ässät, Detroit Red Wings, Newcastle United
Niinpä juuri. Eihän tuossa säälipleijarisysteemissä järkeä ole. Periaatteessa riittää että surffailee runkosarjan ja sitten aloittaa pelit. Ei oikein yleisöä ajattellen. Miksi pitää keinotekoisesti jatkaa kautta? Nelinkertainen sarja, kohdataan kaikki kotona ja vieraissa kahdesti, niin on taatusti oikeudenmukainen pisteidenkin kannalta!

Välisarjassa taas joku napsii pisteitä jos heittopussi osuu samaan lohkoon ja saa näin kohtuutonta etua. Ei mielestäni Suomeen kuulu nämä tämmöiset. Ja olen itkenyt aiemminkin tästä, mutta jos uudistuksia halutaan, olisi hyvä sellainen malli Ruotsissa ollut jo pitkään. Eli liigan kaksi huonointa Mestiksen neljän parhaan kanssa karsintasarjaan, josta kaksi parasta jatkaa liigassa. Ja sitä ennen liigan joukkuemäärä 12:een. Nyt tuntuu että herrat on suunnitelmallisesti ajaneet liigan tähän tilanteeseen että Mestiksen joukkueilta nousu on tehty taloudellisesti vaikeaksi, lähes mahdottomaksi. Ja nyt voi Kummolat ym. herrat sitten ylimielisesti todeta että on siinä työsarkaa näillä seuroilla. Ja jos nyt sattuu että joku nousee niin nehän on tiedossa ketä sinne halutaan. Onko tämä oikeaa ja tervettä kilpailua?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko jossain jo Revanssiviikonlopun otteluparit näkyvillä? Itä-Savon kiekkosaitilla oli yksi pari, SaPKo-Jokipojat, joten muutoksia ainakin tulee.

EDIT. Liittoon laitoin kyselyä ja vastaus tuli melkein heti, että minkäänlaisia päätöksiä ei ole tehty eli tuo K-I-S:n "tieto" on ihan sitä itteään.
 
Viimeksi muokattu:

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Onko jossain jo Revanssiviikonlopun otteluparit näkyvillä? Itä-Savon kiekkosaitilla oli yksi pari, SaPKo-Jokipojat, joten muutoksia ainakin tulee.

EDIT. Liittoon laitoin kyselyä ja vastaus tuli melkein heti, että minkäänlaisia päätöksiä ei ole tehty eli tuo K-I-S:n "tieto" on ihan sitä itteään.
Hyvin tuntui K-I-S olevan asioista perillä. Kommenttisi perusteella ainakin paremmin siis kuin liiton "asiantuntijat"
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Kisan kolme ensimmäistä ottelua hallitsevaa mestaria vastaan ja kaksi otteluista vieraissa. Ei kyllä mitään järkeä! Sportin löytyminen samasta välisarjasta, revanssivastuksen vaihtuminen TuToksi ja pelipäivät herättävät pientä peukunnostoa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kisan kolme ensimmäistä ottelua hallitsevaa mestaria vastaan ja kaksi otteluista vieraissa. Ei kyllä mitään järkeä! Sportin löytyminen samasta välisarjasta, revanssivastuksen vaihtuminen TuToksi ja pelipäivät herättävät pientä peukunnostoa.

Minä puolestani työntäisin (jonkun Mestis-päättäjän vapaana olevan) peukun päättäjien perseeseen siitä hyvästä, että tunkivat typerät säälipleijarinsa Mestikseen ja jatkavat tämän välisarjafiaskonsa kanssa. Ongelma on välisarjojen osalta siinä, että ne tekevät runkosarjasta epätasaisen ja epäoikeudenmukaisen, kun samoja joukkueita vastaan ei pelata samaa määrää. Kuluneella kaudellakin Mestiksen peliohjelma oli järjettömän tukkoinen ja tiivis varsinkin kevätpuolella, joten pelejä voisi aivan hyvin vähentää 44 otteluun, niin saisi vähän väljyyttä otteluihin.

Ottelupäivät eli ke, pe ja la ovat ihan hyvät päivät, niistä ei valittamista.

Mitä revanssiviikonloppuun tulee, niin eipä sekään intohimoja herätä keinotekoisuutensa takia. Mestiksessä on muutama luontainen "rakas vihollinen"-pari, joiden kohtaamiset ovat muita matseja kuumempia, mutta tämmöiset arpomalla vedetyt parit ovat melko muovisia.

Toki sikäli parannusta, että TuTon vastukseksi oli tosiaan LeKi vaihdettu. Ei siksi, että tuntisin suurta "revanssihalua" lempääläisiä vastaan vaan siksi, että vierasreissulle lähteminen on oikeudenmukaisempaa sille faniporukalle, joka joutuu lähtemään jo perjantaina vieraspeliin eikä lauantaina. Kenties työssäkäyvätkin pääsevät nyt lähtemään, kun reissuun ei tarvitse lähteä niin aikaisin. Täytyypä katsoa, jos pääsisi itsekin Lempäälään kerrankin paikalle, jos TuTolla on siellä vieraspeli pe 4.11. Vai kuinka päin tuo nyt tänä vuonna mahtaa mennä?

Missä se sarjaohjelma muuten on? Linkkiä? Mestis.fi -sivuilta yritin etsiä asiaa käsittelevästä uutisesta, mutta ei siinä ollut, ja "sarjaohjelman" takaa löytyi vain kauden 2010-2011 ohjelma.

Toivoisin kyllä, että Mestiksen päättäjät keskittyisivät ennemmin sarjan olosuhteiden parantamiseen, televisioinnin saamiseen kuntoon (julkisille kanaville, vaikka YLElle joka muusta jääkiekosta luopuu) ja Mestiksen aseman parantamiseen konkreettisemmin keinoin kuin SM-liigan typerimpiä uudistuksia (säälipleijarit) matkimalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös