Uudet logot TPS:lle?

  • 117 721
  • 407

A.P.Weinrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, respect HIFK.
Eikös Ässät ole käyttäneet kolmea versiota logostaan? Patalogo, Ässät-logo (patalogo alhaalla ja päällä isolla punaisella ÄSSÄT) ja sitten vielä Patalogo, jonka sisällä lukee valkoisella Ässät. Tietoa ei ole onko niitä kaikkia käytetty pelipaidan päälogona.

Aiheesta vielä sen verran, että olivat kyllä mainostoimiston tekeleet aivan järkyttäviä ja tuli laitettua palautetta.

Ässät ei ole käyttänyt pelipaidoissaan muuta logoa kuin pelkkää patalogoa reilun neljänkymmenen vuoden aikana. Tuo patalogo jossa on teksti sisällä on kehitetty joskus 70-80 -luvulla sen aikaisia fanituotteita varten (pipot ja fanitakit sekä myöhemmin liput), punaisella tekstillä höystetty Ässät-logo on taasen niin ysäriä, että. Sitä on käytetty esim. t- ja collegefanipaidoissa.

Kaiken pohjana on kuitenkin ollut aina alkuperäinen logo, joka on - Luojan kiitos - pysynyt muuttumattomana kaikkien näiden vuosien ajan.
 

Iwao

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä korostuu seurajohdon haluama kiekko mielikuva ja 90 vuotias tepsi, siitä vaa logoa paitaa ja jäälle.
 

Liitteet

  • TPSlogo.jpg
    TPSlogo.jpg
    33,4 KB · kertaa luettu: 3 171

fakiiri

Jäsen
Tuon 1990-luvun puolivälin logovaihtobuumin jäljet johtavat Ruotsiin, tarkemmin Göteborgiin. Vuonna 1995 Västra Frölunda muutti nimensä Frölunda Indiansiksi ja muutti samalla logonsa. Göteborgissa logon vaihto johti fanituotekaupan räjähdysmäiseen kasvuun. Eikä kulunut kuin vuoksi, kun esim. perinneseurat Färjestad ja Brynäs loivat perinteisten logojen rinnalle fanituotteisiin eläinlogoja. FBK lanseerasi susiteeman ja Brynäs tiikeriteeman. Nämä eläimet olivat mukana fanituotteissa, mutta pelipaidoissa logot ovat koko ajan pysyneet ennallaan.

Nopeasti Frölundaa lukuunottamatta seurat luopuivat eläinvirityksistä. Jostain syystä perinnetietoisessa Ruotsissa Frölundan uusi logo ja ilme löivät läpi. Seuran nykyinen nimikin on Frölunda Indians HC.

Ruotsin esimerkkiä matkittiin Suomessa. Lukko loi ensimmäisen, karmean, kettunsa, KalPa suden ja IFK puuman. IFK haki mallia Ruotsista, toisaalta organisaatiouudistus loi tarpeen seuratoimijoiden mukaan, uudelle logolle. Ja perseellehän nuo logokikkailut menivät. Lukko vaihtoi ketun toiseksi ja KalPa luopui sudesta.

Itse en pitänyt IFK:n puumalogoa aitona IFK:n logona. En omista yhtään petologo-tuotetta, enkä sellaista halua. IFK:n vaakunalogon puolesta puhuttiin seurassa pitkään ja onneksi se vihdoin ja viimein palautui. Esimerkiksi SM-liigan 30-vuotisjuhlakirjassa Hexi Riihiranta pitää IFK:n suurimpana mokana koko logonvaihtoa. Olen samaa mieltä.

Tosin asiassa on toinenkin puoli: petologo-tuotteet myyvät kuulemma paremmin kuin kilpilogo-tuotteet. Näin KSB-Sport tiedotti tänä vuonna IFK:n lehdessä.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On ymmärrettävää, että muutos herättää aina vastarintaa, mutta ei vanhasta logosta suinkaan olla luopumassa, se näkyy seuran toiminnassa tulevallakin kaudella. Ei tässä siis ole aikomusta hylätä vanhoja perinteitä vaan päinvastoin kehittää niiden rinnalle uusia, seuran 90-vuotista historiaa kunnioittaen ja jääkiekkopuolen omaa identiteettiä vahvistaen. Joukkue päättää miltä joukkue näyttää -nettiäänestys on herättänyt suurta kiinnostusta ja ääniä on tähän mennessä annettu jo runsaat X tuhatta kappaletta.

Kunhan vain kirjoitin valmiiksi Hietarinnan puheenvuoron huomiseen tiedotustilaisuuteen. Puppulausegeneraattoreista ja vastaavista löytynee lisää fraaseja, joilla voi yrittää peitellä housuihin turahtanutta lastia kauniiseen käärepaperiin.

Koska seurajohto haluaa taatusti kuitata nyt käynnistyneen keskustelun muutosvastarintakorttia heilauttamalla, sanottakoon, että muutokset eivät ole Turun Palloseuran jääkiekkopuolen toiminnassa lähtökohtaisesti huono asia. Viimeisen vuosikymmenen aikana TPS:n suunta on ollut selvästi alaspäin ja viimeisen viiden vuoden aikana voidaan puhua jo syöksykierteestä, jonka yksi poikkeusyksilö eli Suikkanen sai hetkeksi oikaistua. Selvää siis on, että viime vuosien seurakulttuuriin vaaditaan perinpohjaisia muutoksia.

Mainitulla itsestäänselvyydellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä nyt ehdotettavan uuden logon kanssa. TPS:n historia, pitkät perinteet ja niitä symboloiva alkuperäinen logo ovat niitä harvoja asioita, jotka nykyisessä Turun Palloseurassa ovat aidosti hienoja ja seurarajat ylittävää kunnioitusta nauttivia. Se on se perusta, joka on pitänyt TPS:n ja sen kannatuskulttuurin hengissä niinäkin vuosina kun edustusjoukkueen urheilullinen suoritustaso on ollut yleinen naurunaihe. Se, että nykyinen seurajohto haluaa kohdistaa tähän pohjaan muutoksia ja kaivaa samalla maata TPS:n perustusten alta, kertoo omaa karua kieltään siitä, että herrat eivät ole ymmärtäneet edes alkeellisella tasolla, minkälaisen jääkiekkoinstituution palveluksessa ovat.

Kovasti haluaisin uskoa, että logouudistuksen täällä ja muilla foorumeilla saama murskaava palaute saisi seurajohdon perumaan aikeensa. Olen kuitenkin melko pessimistinen. Se, että tällainen ajatus on ylipäänsä päässyt mainostoimiston kanssa pidettyä palaveria pidemmälle (varsinkin nyt esitetyillä vaihtoehdoilla) kertoo jo siitä, että seurajohdon arvostelukyvyn puutteen täytyy olla totaalista. Ylimielisellä suhtautumisella kannattajiin ja muuhun ympäröivään maailmaan on muutenkin TPS:n johdossa valitettavan pitkät perinteet. Yleisömäärät kyllä kasvavat kun veneilykausi päättyy, terveisiä Raunolta.

Sen voin kuitenkin sanoa, että jos Turun Palloseuran pelipaitaa koristaa ensi kaudella jokin nyt esillä ollut, mainostoimistossa väsätty ja muiden seurojen kannattajien äänillä valittu töherrys, se tarkoittaa samalla sitä, että Hietarinta ja muu seurajohto on menettänyt minun silmissäni kaiken legitimiteettinsä. Joukkueen urheilullista suoritusta tulen tukemaan siinä missä ennenkin, mutta mihinkään seurajohdon asemaa vähimmässäkään määrin pönkittävään toimintaan en tule osallistumaan. Jos koen tarvetta ostaa fanituotteita, käännyn FC TPS:n puoleen. Tulen myös pitämään mielessäni fiaskon taustalla olleen mainostoimiston, jonka nimeä en tässä viitsi lausua.

Tekisi mieli vuodattaa enemmänkin, mutta todettakoon sen sijaan, että TPS-kannattajien tähän ketjuun aiemmin linkitetty kannanotto on erinomainen tiivistys asiasta ja voin allekirjoittaa sen sanasta sanaan.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisin jopa ostaa T-paidan, jonka rinnuksissa komeilisivat nuo kaikki kolme logoa ja niiden päällä punainen rasti. Sama kuva siis, joka osalla TPS-kannattajista on Facebook-profiilikuvanaan. Hallin pihalle vaan pystyyn vaihtoehtomyymälä syksyllä.
 

scholl

Jäsen
Nopeasti Frölundaa lukuunottamatta seurat luopuivat eläinvirityksistä.

Ei Malmö luopunut kuten aiemmin tänään tässä ketjussa kirjoitin.

Tosin asiassa on toinenkin puoli: petologo-tuotteet myyvät kuulemma paremmin kuin kilpilogo-tuotteet. Näin KSB-Sport tiedotti tänä vuonna IFK:n lehdessä.

Se ei ole pelkästään tuotteiden vika, vaan esillepanon. Katsopa esim. lippiksiä, yhtään kilpilogolippistä ei tule nettisivuilta kohdasta lippikset, vaan pitää erikseen löytää joku kohta kilpilogotuotteet. Punainen petolippis on kyllä ihan ok-näköinen, joten ei ihme, jos se myy hyvin. Monet ovat kuitenkin tottuneet jo molempiin logoihin, joten voi olla päällä sekä kilpi- että petotuotteita. Seuran kannaltahan on loistava juttu, että molempia on myynnissä. Silloin kaikille on jotain.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuon 1990-luvun puolivälin logovaihtobuumin jäljet johtavat Ruotsiin, tarkemmin Göteborgiin. Vuonna 1995 Västra Frölunda muutti nimensä Frölunda Indiansiksi ja muutti samalla logonsa. Göteborgissa logon vaihto johti fanituotekaupan räjähdysmäiseen kasvuun.


Tosin asiassa on toinenkin puoli: petologo-tuotteet myyvät kuulemma paremmin kuin kilpilogo-tuotteet. Näin KSB-Sport tiedotti tänä vuonna IFK:n lehdessä.

Sehän tässä Tepsin logosekoilussa on huvittavinta, että mikään noista logoista ei varmasti saa fanituotekauppaa räjähdysmäiseen kasvuun. Varmasti monet fanit ostavat uudet paidat uudella logolla, mutta muuten nuo logot ovat niin tyylittömiä ettei noilla fanituotekauppaa pidemmällä aikavälillä kasvateta. Jos ja kun TPS palaa tulevaisuudessa takaisin tähän nykyiseen logoon, kuten HIFK teki, ei mikään noista kolmesta logosta voi jäädä elämään fanituotteissa samalla tavalla kuin esimerkiksi HIFK:n peto.

Edelleen jaksan hämmästellä noiden logovaihtoehtojen huonoutta. Nuo kaksi kirjoitettua TPS-logoa on varmaan mahdollista löytää Power Pointin erilaisista graafisista otsikoista! Periaatteessa voisin hyväksyä jonkinlaisen logopäivityksen, jos se oikeasti koetaan välttämättömäksi, mutta noita kolmea en halua ikinä nähdä TPS:n paidassa. Ottaisivat mieluummin käyttöön kolmospaidat, joissa olisi vaikka Rangers-tyyliin kirjoitettuna seuran nimi paitaan. Kai tuollakin jotain fanimyyntiä saisi aikaiseksi.

Lisätään vielä sen verran, että minustakin on nimenomaan hienoa, että on mahdollista kannattaa TPS-nimistä seuraa useassa eri urheilulajissa. Jääkiekko on aina ollut minulle se ykköslaji, mutta kynnys lähteä kannustamaan FC TPS:ää on huomattavasti pienempi, kun joukkueella on käytössä sama logo kuin jääkiekkojoukkueella ja seura tuntuu samalta. En oikein ymmärrä, mitä tällä eristäytymisellä saavutetaan, kun minusta yhteistyötä lajien välille pitäisi juuri lisätä.
 
Viimeksi muokattu:

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos kannattajat saavat päättää miltä joukkue näyttää, niin miksi yhtenä vaihtoehtona ei ole "ei mikään näistä saatanan rumista hirvityksistä"?

Täytyy kyllä sanoa vieraasta pöydästäkin, että TPS:n uudet logoehdotukset ovat surkeita. Voisi melkein sanoa, että viimekevään mestaruuden jälkeen siellä Turussa on onnistuttu tekemään tyylipuhdas sarja aivan saakelin tyhmiä peliliikkeitä, joka ei näköjään ota loppuakseen.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomessa on satoja mainostoimistoja. Olisi kiva tietää millä perusteella TPS päätyi käyttämään juuri Revolveria tähän logouudistukseen.

Kun nettiä selailee, ei Revolverista juuri muuta tietoa löydä, kuin että joskus ovat tehneet palkitun lehtimainoksen TPS:lle. Kun tällaista merkittävää brändin uudistamista aletaan tekemään, pitäisi ainakin muutama mainostoimisto kilpailuttaa. Alalla on Suomessa kovia tekijöitä jotka ovat erikoistuneet juuri brändin uudistamiseen, jota tällainen logon uusiminenkin on. Nyt on TPS antanut tämän casen selvästi jollekin puuhastelijalle jolla ei ole tällaisesta asiasta juurikaan kokemusta. Varmastikin TPS muutaman tonnin säästi, kun käytti Revolverin palveluita. Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään lehtimainoksesta, vaan uudistuksesta jolla on kauaskantoiset vaikutukset.

"Joukkue olemme Me, mutta huoltajan poika teki logon koulussa."

Mesikämmenen blogi

En yhtään ihmettele, vaikka huoltajan poika olisi tehnytkin noi viritykset. Kertoo kyllä Tepsin ammattimaisuuden tasosta kaiken. Jos näin suurta muutosta kerran ajetaan Tepsissä, niin se pitää tehdä kunnolla. Olisi pitänyt kilpailuttaa kaikki mahdolliset graafiset suunnittelutoimistot, ja sen jälkeen tulla julkisuuteen vähän mielekkäämpien logojen kera. Tämä puuhastelu sopisi ennemminkin jollekin alasarjan futisjoukkueelle. Nyt puhutaan sentään SM-liigan yhdestä legendaarisimmista seuroista.

Miksi ihmeessä TPS edes haluaa irtaantua omaksi yksiköksi jollain uudella logolla? Jääkiekko on Tepsin lippulaiva, eikä sitä tarvitse todistella millään uusilla logoilla. Enkä halua ottaa mitään pois TPS -futikselta, jossa on sentään osaavammat ihmiset remmissä.
 
Viimeksi muokattu:

fakiiri

Jäsen
Ollaanko Turussa täysin varmoja siitä, ettei Pentti Matikainen vaikuta mitenkään Tepsissä? Tämä logon vaihtaminen uuteen ja ennen kaikkea tarjolla olevat vaihtoehdot viittaavat siihen, että on käytetty The Föönin konsulttipalveluita. Kolme vaihtoehtoa on kyhätty äkkiä sangriakannun luona Marbellassa kahden golfkierroksen välissä. Logovaihtoehdot piirrettiin äkkiä servietin reunaan, tosin mihin ne tavuviivat unohtuivat?
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Ollaanko Turussa täysin varmoja siitä, ettei Pentti Matikainen vaikuta mitenkään Tepsissä? Tämä logon vaihtaminen uuteen ja ennen kaikkea tarjolla olevat vaihtoehdot viittaavat siihen, että on käytetty The Föönin konsulttipalveluita. Kolme vaihtoehtoa on kyhätty äkkiä sangriakannun luona Marbellassa kahden golfkierroksen välissä. Logovaihtoehdot piirrettiin äkkiä servietin reunaan, tosin mihin ne tavuviivat unohtuivat?

The sir Pentin läsnäoloa vastaan puhuu ainakin se tosiseikka, että näihin arpajaisiin ei voi osallistua faksilla. Voi silti olla, että alkuperäiset logoehdotukset on penailuhengessä faksailtu Aurajoen toiselta puolelta toiselle, mustavalkoisina tottakai. Ja sitten on jatkettu tinaamista.
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Hyi helvetti. Ei mulla muuta.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Alla hieman otantoja kyselyistä koskien TPS:n uutta logoa:

Millä logolla HC TPS:n pitäisi jatkaa? (@ Jatkoaika.com - Keskustelupalsta)

Alkuperäinen ja mustavalkoinen pallologo - 132 Ääntä (82,50 %)
Vaihtoehto 1. ("kilpi") - 11 Ääntä (6,88 %)
Vaihtoehto 2. ("Fazer") - 10 Ääntä (6,25 %)
Vaihtoehto 3. ("Kokoomus") - 7 Ääntä (4,38 %)


Millä logolla mennään? (@ TPS-kannattajat.net - Keskustelupalsta)

Perinteinen - 45 Ääntä (98 %)
"Pirunsarvet" - 1 Ääni (2 %)
"Pin Up" - 0 Ääntä (0 %)
"Kilpi" - 0 Ääntä (0 %)


Ota kantaa! Onko joku uusista vaihtoehdoista parempi kuin vanha logo? (@ Iltalehti - Kysely)

Kyllä - 15 %
Ei - 85 %

Ääniä annettu: 19 110


Jyrkkä EI Turun Palloseuran logonvaihdokselle! (@ Adressit.com - Nettiadressi)

2 520 allekirjoittanutta

* * * * *​

Ihan oikeastikko siellä toimistolla vieläkin suunnitellaan logon vaihtamista? Nämäkin olivat vain äkkinäisesti äkättyjä poimintoja ja näitä saisi varmasti kaivettua netistä vielä lisää. Kuitenkin tässä nyt pari hyvää esimerkkiä siitä kuinka äänet jakaantuvat asian suhteen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos menee sinne Revolverin nettisivuille niin ainoa sieltä löytyvä yhteystieto on nimi Jaakko Saivosalmi ja tämän nimen googlettamalla törmää herran fb-profiiliin, josta heti selviää hänen kannattavan kokoomuksen Saara-Sofia Sutelaa eduskuntavaaleissa ja käsittääkseni tämä Saara-Sofia on TPS:n ex-tj:n Seppo Sutelan tytär. Vai olenko väärässä? Tästä voisi jotain kytkösiä viritellä.

Turussa pieni piiri pyörii -kerhoilu on omaa luokkaansa, erityisesti Kokoomuksen, Tepsin johtoportaan ja paikallisten bisnesmies-möhömahojen sun muiden silmäätekevien välillä. Termi "sisäsiittoinen sukurutsa" sopii lähes kaikkeen muuhunkin päätöksentekoon, miksipä ei tähänkin. TPS-johtohan hakee niin valmentajansa kuin muutkin toimijansa "omista pojista" tai muista vanhoista golfkavereista, joten eipä yllättäisi, jos tämä Revolver-firmakin olisi valittu samantapaisella periaatteella. Tai tosiaan jonkun Sutelan tyttären kaltaisen Kokoomus-perijättären kaverisuhteen perusteella. Ei Revolveria ainakaan graafisten suunnittelutaitojen perusteella ole valittu.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Äsken TPS:n Facebook -sivulla ilmoitettu:
TPS@Facebook kirjoitti:
Hyvät TPS:n kannattajat. Me Facebook-sivujen ylläpitäjät saimme Tepsin toimistolta viestin: TPS kiittää kannattajiaan palautteesta ja palaute tutkitaan.

Hyvä homma, että vastaavat huutoon ainakin jotenkin, ilmeisesti palautetta on tullut aika paljon. :) Onko kukaan muuten saanut vastausta?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tämä on kyllä totaalinen farssi. Ja ei voi kannattajana muuta kuin istua ja katsoa vieressä kun turkulaisen kiekon perinteet vedetään kerralla pytystä alas.

Ei tuossa tosiaankaan tarvitse vain istua ja katsoa vieressä. Teillä on mahdollisuudet vaikuttaa tähän monellakin tavaa:
* Nettiaddressit, eri äänestykset ja muut vastaavat näyttävät olevan hoidossa.
* Jos logo tulee käyttöön, järjestäkää boikotointia. Jättäkää tavarat kokonaan ostamatta tai jos haluatte tukea rahallisesti, ostakaa kaikki ja tuhotkaa ne julkisesti. Pitäkää huolta siitä, että katsomossa näkyy wanha ja perinteikäs logo, ei mikään yläasteen kuvistunnilla tehty sutaisu.
* Hommatkaa mediahuomiota mahdollisimman paljon. Heittäkää uutisvinkkiä sosiaalisen median kampanjoista, vinkatkaa mitä aiotte tehdä fanitavaran kanssa ja suorittakaa vaikka ulosmarsseja jatkuvasti.
* Pommittakaa toimistoa sähköpostilla, palautteella, puheluilla ja vastaavilla. Perustelkaa argumenttinne kunnolla ja pyrkikää osoittamaan kuinka seurarajojen yli ollaan käytännössä yksimielisiä siitä, että nuo uudet vaihtoehdot ovat järkyttäviä.

Pahin tilanne on vain olla ja voivotella itsekseen. Sillä linjalla uusi logo tulee pysyäkseen ja paluu vanhaan tulee olemaan vaikeaa.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä TPS-kannattajien toinen kannanotto tähän sekoilun. Tekijänä Tumpero. http://www.youtube.com/watch?v=wY8NoyoG2qE

Tämä oli hieno!

En edelleen käsitä, miksi ihmeessä tätä logoa yritetään väkisin tuoda "meidän joukkueeseen". Missä on se neljäs vaihtoehto? Missä on kohde jossa sanotaan, että näpit irti meidän omasta, pyhästä, hienosta, upeasta ja perinteikkäästä logosta? Eikö se yksi naurettava kaukalologokokeilu riittänyt??

Ihan oikeasti.. tätä rakasta seuraa ei saa alkaa näin tuhoamaan!!
Ja kaikki jotka tässä suunnattomassa aivopierussa ovat olleet jotenkin osallisena saavat marssia jonossa pois sieltä prkleen toimistolta! &%%&¤ tässä alkaa vanhempi jo hermostumaan stana!!
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Jos menee sinne Revolverin nettisivuille niin ainoa sieltä löytyvä yhteystieto on nimi Jaakko Saivosalmi ja tämän nimen googlettamalla törmää herran fb-profiiliin, josta heti selviää hänen kannattavan kokoomuksen Saara-Sofia Sutelaa eduskuntavaaleissa ja käsittääkseni tämä Saara-Sofia on TPS:n ex-tj:n Seppo Sutelan tytär. Vai olenko väärässä? Tästä voisi jotain kytkösiä viritellä.
Kävinpä ihan vitsiksi katsomassa tuon Saara-Sofian vaalisivuja. Kuinka ollakaan, heti etusivulla käytetään "Tasa-arvo"-sanassa tuota tarkalleen samaa fonttia, mikä on tuossa "Fazer"-mallisessa logoehdotuksessa, eli tuota kiemuraista T-kirjainta jne. Ilmeisesti tuo mainostoimisto on käyttänyt ilmiselvän pikaisesti kyhäämissä ehdotelmissaan jotain stock-fontteja ja ajatellut nauraa matkalla pankkiin.

Ja kyllä, pikku googlailun jälkeen selvisi myös, että Saara-Sofian isä on juurikin tuo mainittu Seppo. Hyvä meininki!
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)

Etäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Cheerleaderit, Vaihtuvat valmentajat
Huh huh! Onneksi olin aamukahvit jo ehtinyt juoda, kun uutisen näin sattumalta. Olisi saattanut mennä pitkin pöytiä.. siitä huolimatta piti tarkistaa, ettei vaan ole mikään pilailupäivä, aprilli tai vappu. Tätä ihmetellessä voi vaan pähkäillä, pitääkö kaikki perinteet hävittää uudistumisen nimissä ja mennä nykymaailmassa vallitsevaan kerska- ja kertakäyttökulttuuriin ?

Jos uudistuksilla haetaan nuorekkuutta, eikö vanhat fanit olekaan niin tärkeitä kuin uudet, mitä koetetaan houkutella shoppailemaan puotiin ja kenties saada katsomoonkin ? En jaksa oikein uskoa, että sen enempää hupuloivat eurojansa kaupassa kuin ennenkään. Uudet fanit ehkä, kun heillä fanikrääsää vielä ole, mutta useampia kausia nähneet, tuskinpa.

Ja nyt jos logo muutetaan tuollaiseksi muovisenoloiseksi, vaihdetaanko se taas parin vuoden päästä ? Siloin kenties pakko saada se joku eläin siihen ? Kas kun ei väritkin ole vaihtuneet, niin muutaman vaihdoksen jälkeen olisi katsomossa riemunkirjavaa porukkaa ja kukaan ei ole selvillä, mitkä ovat viralliset värit.

Ja sitten ne kommentit: 1. näyttää jotenkin amerikkalaiselta. 2. Vähän kuin kutsukortin ensimmäisiä tyyliteltyjä kirjaimia olisi laitettu peräkkäin. 3. Vie ihan sanattomaksi. Onko TPS:llä jotain yhteyksiä viikinkeihin ? Jukureillahan on jo sarvipäälogo.

Lisäksi, miksi kaikissa on vain tekstiä ? Täällä jo mainitut MS Word ja PowerPoint varmaan tarjoavat aika lähelle tuollaisia. Ei hjuva. Jos nyt ihan pakko logoa on rustata johonkin suuntaan, niin miksei vanhaa jotenkin hillitysti, niin kuin aiemmin on tehty kultalehvien kanssa ?

Muuten olen vanhan logon kannalla ja tämänkin uudistushalun voisi kohdentaa jotenkin muuten mikäli muutoksensormet edelleen syyhyävät, vaikka rakentamalla hyvää joukkuetta valmentajia myöten, Kissoille uudet vaatteet (hyvällä maulla ja yhteistyössä heidän kanssa, niin kuin ovat tähänkin asti turkkiaan vaihtaneet). Entä joukkueen taukobiisikokoelma, missä olisi maali- jäähy- tauko- sun muut kappaleet, uusia ja vanhoja- perinteitä unohtamatta. Onhan näitä ehdotuksia ja kohteita.

Kummelin viestiin viitaten..
Hyvä jos kuitenkin vielä kerran miettivät mitä ovat tekemässä ja lukevat saamansa palautetta ja käväisevät vaikka tälläkin palstalla.
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
Ainoa hyvä puoli mitä tästä tragediasta löytyy on se tunne fanin sydämmessä, kun seuran oikea tunnus joskus palaa paitoihin. Ihan näin HIFK:n kannattajana voin sen sanoa. Oli aivan helvetin hienoa nähdä oma joukkue kilpipaidoissa pitkän korpivaelluksen jälkeen. Harmi ettei siitä järvenpään antera-kopiosta päästy kokonaan eroon. Kilpi ja tähdet ovat ainoat oikeat tunnukset HIFK:n paidassa. Samoin kuin Pallologo TPS:n. Vielä kun Lukon ja JYP:n johtokin löytäisivät valon... Pelicansista en sano mitään. Sanat ei riitä.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
JYPillekö meinaat JyP HT:n logoa.. :D

Huutonaurua lähinnä aiheuttaa se viritelmä, en nyt tiedä onko tämä uusikaan mikään erityisen loistava, mutta nokittaa jokaisella osa-alueella vanhan... JyP HT:n värit voitaisiin kyllä palauttaa ainakin kolmospaidan muodossa...

Tämä offarista, jatkakaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös