Uuden valmentajan scouttaus

  • 231 726
  • 725
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi nimi, näiden edellä mainittujen Kivien ja Jalosten lisäksi nousee itselläni melko korkealle toivelistalla. Osoite on sama mistä Marjamäkikin kairattiin.

Jyrki Aho. Nappasi Jypissä kultaa heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan ja sen jälkeen on tehnyt erinomaista työtä Bluesissa. En nyt salettiin muista hänen sopimustilannettaan mutta muistikuva on että loppuu tämän kauden jälkeen. Erittäin sitoutunut ja voitontahtoinen valmentaja, eikä ole vielä mikään ikäloppukaan.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Veikkaan tässä vaikka tämä ei veikkausketju olekaan, että Kivi tulee Marjamäen työn jatkajaksi Kärppiin ja menee samalla myös Laten tiimiin maajoukkueeseen. Latella kokemusta maajoukkueen kakkosvalkun tehtävistä, niin osaa joustaa sen asian kanssa sitten.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En tiedä, kuinka paljon Mamban auktoriteetti on pelaajien silmissä noussut Kärppävuosien aikana sillä, mutta meillä kaveripiirissä se on enemmänkin alentunut. :D

No joo! En jaksa oikeasti uskoa, että Mambasta olisi oikeasti ihan näin ison jutun vetäjäksi vielä. En tiedä, olisiko jatkossa kuitenkin.

Petaan tällä tiestysti myös omaa petiäni, eli kotiinpaluuta, mutta silti ihan aikusten oikeasti. Not yet my friends, not yet!
 
Kivi on varmasti listalla, tosin jokin siinä valinnassa hiukan epäilyttää.

Minua epäilyttää se, että niin loistava valmentaja kuin Kivi onkin, onko hän liian kiltti valmentaja Kärppiin? En ole tietenkään pelannut kenenkään Liiga-valmentajan alaisuudessa, mutta sen perusteella, mitä voi aistia valmentajista ulospäin, väittäisin, että Kärpissä kiltit valmentajat (Alatalo, Haapakoski, Aravirta) ovat järjestäen epäonnistuneet, kun taas tiukemmat valmentajat Heikkilä, Jalonen ja Marjamäki ovat tuoneet mestaruuksia. Tiedostan, että eri vuosien joukkueet eivät ole veljeksiä keskenään ja Kivi tullessaan voisi hyvinkin onnistua, mutta lähtökohtaisesti kalvaa tästä syystä pieni epäilys.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Vanhaa koulukuntaa on nähty, jos Marjamäen ikäluokkaa niin hyvä on. Jos pitäisi veikata niin Aho tai "musta hevonen". Ulkomaalainen, mutta tuskin?
 
Tirkkonen taitaa olla tulossa. Jos Kivi ei saatavissa niin hyvä vaihtoehto hän on. Pelitapa muuttuisi ainakin hyökkäävämpään suuntaan. Riskihän se on, joskin viihdyttävä riski. Toki voittava jääkiekko maistuu aina, oli tyyli mikä tahansa.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Kyllä itse mielellään näkisin mitä J.Jalonen saisi aikaan kärpissä. Maikkarin TOP-10 valmentajat listauksessa vaan mainitaan näin:

"- Maailmanmestari vuodelta 2011, se on kova meriitti. Valmentanut myös Euroopan halutuimmalla vaihtopenkillä Pietarin SKA:ssa. Nyt johdattaa U20-maajoukkueen kotikisoihin ja lähtee sen jälkeen rahakkaaseen duuniin KHL:ään. Kokenut."

Onko minulta mennyt jotain ohi, vai miten tuo pitäisi tulkita. Onko jo diili takataskussa johonkin KHL-seuraan?Vai onko vain tyypillistä skeidaa. Todennäköistähän se kyllä on että KHL vie miehen.

Kivi ja Tirkkonen, käy kyllä. Jotenkin K.Jalonen ei ajatuksen tasolla innostuta yhtään.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jukka Jalonen ja Jyrki Aho olisivat minun mieleeni hyviä vaihtoehtoja. Mikko Mannerta en pidä niin toivottomana vaihtoehtona, kuin moni täällä pitää. (Haapakoskea ja Alataloa pidin täysin toivottomina tapauksina alusta saakka).
 

Masse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Porin Ässät
Kivi on omalla toivelistalla selkeänä ykkösenä Marjamäen manttelinperijäksi. Ei tuo Ahokaan huono vaihtoehto ole jos Karria ei saada hankittua. Yllätysvetona Ville Nieminen mukaan toivelistalle =)
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jyrki Aho. Nappasi Jypissä kultaa heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan ja sen jälkeen on tehnyt erinomaista työtä Bluesissa. En nyt salettiin muista hänen sopimustilannettaan mutta muistikuva on että loppuu tämän kauden jälkeen. Erittäin sitoutunut ja voitontahtoinen valmentaja, eikä ole vielä mikään ikäloppukaan.

Loppuu tähän kauteen ja uskoisin Bluesin kuvion olevan se, että Lehterä ajetaan tällä kaudella apukoutsina sisään ja ensi kaudelle päävalmentajaksi. Eli Aho ei jatka Bluesissa. Sikäli Aho olisi ilman muuta kärppäkannattajien kannalta turvallinen valinta, että seurassa ei pääsisi tapahtumaan samaa mukavoitumista mikä ilmeisesti tapahtui kun edellinen mestarivalmentaja lähti sieltä pois.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tirkkosesta kuului minunkin korviini huhuilua Kärppien tulevaksi valmentajaksi. Mielenkiintoinen valinta olisi Tirkkonen, muttei missään nimessä minun suosikkini. Tirkkonen on valmentanut vain pienissä seuroissa, ei ole menestynyt, eikä kantanut myöskään mestaruuspaineita. Kärpissä hän joutuisi aivan uuteen prässiin. Minä lämpenen enemmän Karri Kivelle, Jukka Jaloselle tai Kari Jaloselle. En tosin tiedä, onko kukaan näistä ison statuksen miehistä oikeasti saatavissa Kärppiin. Jos vähän pienemmän statuksen mieheen pitäisi tyytyä, mielenkiintoinen valinta olisi Tuomas Tuokkola. Hänellä olisi osin samat haasteet kuin Tirkkosella. Tosin Tuokkolalta löytyy meriittilistalta runkosarjan voitto, joten hivenen menestystä on mies päässyt nauttimaan. Pelitavoista en hirveästi ymmärrä, mutta kaipa Tuokkolan valinta toisi pelitavallista jatkumoa Marjamäen aikaan. Jyrki Aho puolestaan on menestynyt valmentaja, mutta olisiko pelitavallinen hyppäys Marjamäestä Ahoon liian suuri? Ahoon suhtaudun tässä vaiheessa epäillen.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jukka Jalonen on minusta menneen talven lumia.. 5 vuotta sitten varmaan paras, mutta jotenkin on sellainen tunne ettei Jukkaa nyt Ouluun kaivata.

Tirkkonen ei sovellu Kärppämäiseen ympäristöön eikä Aholla tai Tuokkolalla ole mitään asiaa Ouluun ainakaan nyt.

Kivi on ainoa oikea valinta ja uskon Juha Junnon tietävän sen. Parhaalla ja laadukkaimmalla seuralla on oltava paras mahdollinen valmentaja joka kestää paineet.
Karrin Kärppätausta on iso plussa.. On hän ennenkin valmentanut joukkueen mestaruuteen missä on pelannut!
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tirkkoselle "ei" minunkin osaltani. Kärpät on liigan suurin seura, ja vaatii valmentajaltaan kyvyn ottaa tietynlaista linjausta läpi koko keltamustan organisaation. Tirkkonen on valmentanut tähän asti altavastaajia ja pikkuseuroja, joilla kärjistettynä on ollut ainoastaan voitettavaa.

Tirkkonen ei myöskään vaikuta valmentajalta, joka kestää Kärppien valmentajaan kohdistuvat paineet. Joten ei vielä Ouluun ainakaan, kiitos.

Jyrki Aho taas on huomattavasti miellyttävämpi vaihoehto. Nuorehko mutta jo kokenut, eteenpäin menevä ja omaa jonkinlaisen kunnianhimon auran.

Yleinen kysymys - Onko Karri Kiven ja Jyrki Ahon CV:t lopulta niin erilaisia? Karrilla toki iso meriitti maailmanmestaruudesta, mutta muutoin molemmilla SM-kultaa päävalmentajana, Aholla myös apuvalmentajana.

Kiven Kärppätaustasta toki plussa.
 

Fordél

Jäsen
Sikäli Aho olisi ilman muuta kärppäkannattajien kannalta turvallinen valinta, että seurassa ei pääsisi tapahtumaan samaa mukavoitumista mikä ilmeisesti tapahtui kun edellinen mestarivalmentaja lähti sieltä pois.

Siihen ne Ahon hyvät puolet Kärppien kannalta sitten loppuisikin. MIelestäni Ahon ei pitäisi olla mikään vaihtoehto Kärpille. Pelitavallisesti heitettäisiin lähes koko 2010-luvun kehitystyö romukoppaan ja tehtäisiin u-käännös. Seuraavaa menestyskautta saataisiin odottaa jonkin aikaa. Paljon järkevämpää on jatkaa rakennustyötä nykyisen toimivan konseptin varaan. Eli ehdottomasti paukut siihen, että Marjamäen korvaaja on joko 1. Jukka Jalonen tai 2. Karri Kivi. Ensiksi mainittu voi olla liian kova pala Kärpille, mutta jos jossain suomalaisessa seurassa Jalonen voisi valmentaa nyt lähivuosina, Kärpät on taatusti yksi harvoista vaihtoehdoista. Toisaalta Jalosta voi olla vaikea saada kiinnitettyä kovin pitkään projektiin eli kaiken kaikkiaan Kivi on varmasti paljon realistisempi vaihtoehto. Ihmettelen kuitenkin jos Kärppien valmentaja ei ole kumpikaan edellä mainituista.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kivi ja J. Jalonen ovat minunkin suosikkejani seuraavaksi päävalmentajaksi ja tuossa järjestyksessä. Jukka Jalonen asettuisi hyvin pelitavalliselle jatkumolle, mutta on varmasti erittäin kallis. Lisäksi arveluttaa onko jo liiankin monissa liemissä keitetty innostumaan ihan aidosti Kärppä-pestistä? Karri Kivi vaikuttaa positiiviselta ja intohimoiselta lätkäjätkältä, jolla on laajalti pelaajien arvostus ja myös taktiset asiat hallussa. Hän ei vielä varsinaisesti suurseuroja ole valmentanut, mutta voittamisnäyttöjä löytyy kivasti. Sopisi pelitavan puolesta hyvin Kärppiin. Ja Kärppä-tausta toki plussana.

Tirkkosesta en innostuisi ihmeemmin, jotenkin sellainen altavastaajajoukkueiden valmentaja, joka saa kyllä paljon irti "ei hävittävää"-tilanteessa. Erinomaista työtä tehnyt SaiPassa, mutta pelitapa ei ihan minusta osu Kärppien jatkumolle. Toisaalta jos Kivi ja J. Jalonen menevät sivu suun, niin kieltämättä Tirkkonen alkaa olemaan ehdokaslistallani seuraavana, ennen Ahoa tai jopa Kari Jalosta. KJ on tainnut saavuttaa Kärpissä jo niin paljon, että liekö intohimoa enää vanhaan malliin löytyisi?
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Vähän tulee vieraisiin pöytiin huutelua, mutta aikamoisen gurun asemaan Kivi on noussut nopeasti. Valmennusura huipputasolla päävalmentajana on kuitenkin vielä lyhyt. Ensimmäinen kausi Ässissä taisi päättyä suoraan 4-0 pudotuspelitippumiseen, ja seuraavankin kauden potkujen välttämisestä -> nousu mestaruuteen kuuluu iso kunnia joukkueelle. Traktorista monoa varsin nopeasti. Nuorten Leijonien projekti on taas varsin erilainen seurajoukkuevalmennukseen verrattuna.

Kuulostipa tämä nyt Kiven aliarvioimiselta, mutta pointtina se että vähän yli kahden kauden päävalmentajakokemuksella huippuliigoista en näe Kiveä välttämättä minään "varmana nimenä". Toisaalta eipä tuolla Marjamäelläkään kokemusta tuon enempää ollut. Ja jos Kärpät meinaa jatkossakin ajaa nuoria pelaajia ahkerasti sisään, niin siinä mielessä Kivi voisi olla erinomainen vaihtoehto.

Pelitavallisen jatkumon puolesta Kiven tai J. Jalosen värvääminen kuulostaisi järkevältä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän tulee vieraisiin pöytiin huutelua, mutta aikamoisen gurun asemaan Kivi on noussut nopeasti. Valmennusura huipputasolla päävalmentajana on kuitenkin vielä lyhyt. Ensimmäinen kausi Ässissä taisi päättyä suoraan 4-0 pudotuspelitippumiseen, ja seuraavankin kauden potkujen välttämisestä -> nousu mestaruuteen kuuluu iso kunnia joukkueelle. Traktorista monoa varsin nopeasti. Nuorten Leijonien projekti on taas varsin erilainen seurajoukkuevalmennukseen verrattuna.

Kuulostipa tämä nyt Kiven aliarvioimiselta, mutta pointtina se että vähän yli kahden kauden päävalmentajakokemuksella huippuliigoista en näe Kiveä välttämättä minään "varmana nimenä". Toisaalta eipä tuolla Marjamäelläkään kokemusta tuon enempää ollut. Ja jos Kärpät meinaa jatkossakin ajaa nuoria pelaajia ahkerasti sisään, niin siinä mielessä Kivi voisi olla erinomainen vaihtoehto.

Pelitavallisen jatkumon puolesta Kiven tai J. Jalosen värvääminen kuulostaisi järkevältä.
Ei ole kyse siitä että Kivi olisi ylennetty joksikin guruksi. Hän vain sattuu olemaan saatavilla olevista vaihtoehdoista parhaiten Kärppiin sopiva valmentaja. Ja hänessä on potentiaalia nousta sinne gurun tasolle. Ei Marjamäenkään näytöt Kärppiin tullessaan vielä kummoisia olleet, mutta silti hän oli ehkä vielä halutumpi kaveri silloin kuin Kivi nyt.
 

Zinetula

Jäsen
Joo, ei tässä mitään gurua ole tehty eikä sellaista halutakaan. Kivi vaan nyt olisi tällä hetkellä sopivin valinta ja uskon, että häneen päädytään ellei Jokerit vie miestä välistä. Kivellä on vahvat (tunne)siteet Kärppiin ja häntä pidetään vaativana valmentajana ja itse näen hänet kaikista motivoituneimpana Kärppäruoriin pienen valmennustauon jälkeen. Ihan kirjoittamatonta korttia ja pientä seuraa valmentanutta vaihtoehtoa en halua, mistä muutkin ovat maininneet. Kivi on sen sijaan nähnyt jo maailmaakin, valmentanut paineissa ja saanut mestaruuksia. Moni muu vaihtoehto mm. Jalosten takana kaipaa lisää kokemusta isommista seuroista, nuorten maajoukkueesta tai KHL:stä yms., että kelpaisi Kiven tasolle. Suuri plussa Karrilla myös kärppätausta ja tuntee hyvin joukkueenjohdon kuten Ahon ja Junnon.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Mitenkähän sellainen yllätysnimi kuin Hannu Virta Jokereiden kakkonen? Vähän sen suuntaista huhua kuulin jonka oletin koskevan Hanttaa. Positiivistä olisi kokemusta paineiden siedosta ja suuresta organisaatiosta.

Mene ja tiedä...Itse liputan Kivi/Mamba akselista mutta jos Kartsaa ei saada niin Mamban olisin valmis nostamaan heti kakkosvaihtoehdoksi. Uskoisin että marjamäki on kouluttanut Mambaa näinä vuosina.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitenkähän sellainen yllätysnimi kuin Hannu Virta Jokereiden kakkonen? Vähän sen suuntaista huhua kuulin jonka oletin koskevan Hanttaa. Positiivistä olisi kokemusta paineiden siedosta ja suuresta organisaatiosta.
Älä nyt saatana heitä edes läppänä mitään vitun Hannu Virtaa tällaiseen keskusteluun. Äijähän koutsasi aikanaan Tepsiä ja sai sieltä kenkää kesken kaiken, koska oli ihan sysipaska valmentaja. Aikalailla malliesimerkki siitä että hyvä kakkosvalmentaja ei tarkoita sitä että on hyvä päävalmentaja.

Hyi saatana, alkoi puistattamaan koko ajatus.

EDIT:

Niin onhan sillä ansiolistalla fudut myös Bluesista. Toki niin oli Marjamäelläkin. Noh, siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin.
 

Fordél

Jäsen
Nyt voidaan sitten poistaa Jalonen näistä spekulaatioista, kun ura jatkuu Jokereissa nuorten maajoukkue -pestin jälkeen. Eli Karri Kivi nousee mun mielestä nyt ykkösvaihtoehdoksi. Sitten tulee Tirkkosta ja K.Jalosta, mutta eiköhän jälkimmäinen jatka ulkomailla. Tirkkosestakin on kutina, että voisi olla HIFK:n seuraava valmentaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös