Mainos

Utah HC 2024–2025

  • 26 232
  • 93

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Viime kaudella tammikuun 22. päivä Coyotes oli kaksi pistettä viimeisestä playoff paikasta jäljessä, ennen rumaa tappioputkeaan. Josko ensi kaudella taisteltaisiin playoff paikasta pidemmälle kuin kauden keskiväliin saakka?
Voi se vieläkin olla liikaa pyydetty. Kahteen ensimmäiseen kenttään ei vain ole tarpeeksi laatua. Ainakin minun isoin toiveeni on, ja mielestäni myös elintärkeää HC:n ensimmäisen kauden menestykselle, että Cooley ja Maccelli jatkavat kehittymistään ja ottavat ykkösketjun omakseen. JOS nämä kaksi herraa ottavat tuon kehitysloikan, hyökkäys olisi jotakin tämänkaltaista:

Maccelli - Cooley - Keller
Crouse - McBain - Schmaltz
Hayton - Stenlund - Carcone
Kerfoot - Bjustad - O'Brien

Sentteriosasto on itse asiassa oikein ok tolalla, jos/kun Cooley jatkaa kehittymistään. Vielä kun ottaa huomioon, että puolet laitureistakin on merkitty rosteriin senttereiksi, keskeltä ei heti lopu syvyyskään. Kakkosketju ei vaan riitä, ja mielelläni näkisin treidin vahvistamaan kumpaa tahansa kakkosen laitaa. Stenlund oli oikein ok lisä alakenttiin, mutta kaipaisin sinne nykyistä enemmän santapaperia. Tämä on hiukan ympäriinsä heiteltävä joukkue.

Ingram - Vejmelka maalilla on ihan mukiinmenevä kaksikko tähän tilanteeseen, joskaan ei kummallakaan kuuhun mennä. Saa nähdä, mikä vaikutus puolustuskaluston parantumisella on heihin.

Yhteenvetona kaipaisin siis vielä kakkosketjuun laituria ja santapaperia alakenttiin. Jos nuo tulevat sisään, playoffsit ja ykköskierroksella ulos on mahdollisuuksien rajoissa.

EDIT: HC:llä olisi minusta hyvinkin ideaa Laine-kortin katsomiseen. Katsotaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eiköhän Hayton ole selkeästi sentteri tuolla rosterissa ja vielä kahdessa ensimmäisessä kentällisessä. Tässä esimerkiksi viikon takainen kommentti Armstrongilta Haytonista:

“We have big plans for Hayts,” Armstrong said. “I think he’s gonna give us a chance to anchor one of the top lines, which he’s done in the past. Obviously, he got injured last year and it was a setback for him, but he can come in now and he’s a year older, smarter, wiser and ready to attack. He always worked well with Clayton Keller and Nick Schmaltz so we’ll see where that ends up.”

 

O3L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Maccelli - Cooley - Keller
Crouse - McBain - Schmaltz
Hayton - Stenlund - Carcone
Kerfoot - Bjustad - O'Brien


Itse laittasin ketjut vähän eri tavalla ja laittamastasi rosterista puuttuu Doan, joka varmasti tulee aloittamaan kautensa ylhäältä ja jatkaa siellä koko kauden jos meno on samaa luokkaa kuin viime stintillä kauden lopussa.

Keller - Hayton - Schmaltz
Doan - Cooley - Guenther
Maccelli - Bjugstad - Crouse
Kerfoot - Stenlund - McBain
O'Brien, Carcone

Sergachev - Marino
Cole - Durzi
Välimäki - Kesselring
Kolyachonok/Söderström

Ingram
Vejmelka

Ykkösketju on yhdessä pelatessaan ollut välillä yksi änärin parhaimmista ketjuista ja on mielestäni erityisen tärkeää, ettei Schmaltzia ja Kelleriä eroteta. Mielestäni ehkä jopa liigan aliarvostetuin kaksikko. Hayton on näyttänyt, että pystyy toimimaan tuon kaksikon keskellä sellaisena "likaisen työn" sentterinä, jota tuo kaksikko erityisesti vaatii. Toki Haytonin viime kausi oli heikko ja loukkaantumisten pilaama, joten taso pitäisi saada sinne toissa kauden viimeisen puoliskon tasolle. Myöskään enään ei ole varaa odottaa 30 peliä, että miehen koneet syttyy ja saadaan oikea pelituntuma päälle. Toki ketju kaipaisi sitä todellista ykkössentteriä, mutta ne eivät nyt vaan satu kasvamaan puussa.

Kakkos- ja kolmosketjut pitäisin vain nimellisinä, siten että niistä molemmat saavat noin saman verran peliaikaa.

Kakkosessa pitäisin etenkin Cooleyn ja Guentherin yhdessä, he tulevat kuitenkin olemaan se tähtikaksikko tämän joukkueen hyökkäyksessä ja he osoittivat myös hyvää yhteistä kemiaa viime kaudella. Uskon, että molemmat ottavat kehitysharppauksia ja tekevät noin 60 pistettä (Guenther oli tässä tahdissa jo viime kaudella). Doan tuo ketjuun myös sopivan määrän taitoa, joka ottaa myös ketjun työmyyrän haalareita päälle. Näkisin myös, että tämä samainen ketju voi helposti olla Utahin ykkösketju muutaman kauden päästä.

Kolmosketjun ukot pelasivat pitkään yhdessä viime ja toissa kaudella, molemmilla tulos oli ihan hyvää. Toki ketju on ehkä vähän liikaa Maccellin varassa, mutta mies on sen verran taitava kiekon kanssa, että on osoittanut aikaisemminkin pystyvänsä ketjun kiekolliseen kantamiseen. Bjugstad ja Crouse ovat molemmat ihan hyviä maalintekijöitä, joka varmasti Maccellille kelpaa. Ovat myös kohtuullisen hyviä pelaajia puolustussuuntaan.

Nelosketjua pidän itseasiassa todella hyvänä shutdown ketjuna. Kerfoot oli viime kaudella yksi lemppareista, ukkoa voi peluuttaa missä tahansa ykkösketjusta nelosketjuun, lisäksi on hyvä omaan päähän ja kohtuullinen määrä tehojakin tulee. Stenlund ja McBain tuovat sitä tärkeää kovuutta tähän joukkueeseen. Tykkäsin siitä, miltä Stenlund näytti pleijareissa, toki se jää vielä nähtäväksi miten istuu tämän joukkueen muottiin. Oma fiilis kuitenkin se, että aika ihanteellinen nelossentteri. Aloittamaankin ihan hyvä, jota tämä joukkue aika kipeästi kaipaili.

Pakistosta Sergachevin ja Marinon pitää nousta takaisin toissa vuoden tasolle tai tämä joukkue tulee jäämään alle 90 pisteeseen. Molemmat ovat kuitenkin nuoria kavereita, joten uskon että hyviä kausia on vielä paljon edessä. Cole - Durzi kaksikko on myös vähän kysymysmerkki? Miten Colen jalka tulee vielä riittämään? Jos jatkaa viime kauden tasolla, tässä ketjussa molempien vahvuudet korvaavat toisen heikkouksia. Durzi oli viime kaudella jo hyvä. Välimäki - Kesselring voi olla myös erinomainen kolmospakkipari. Viime kausi meni kummallakin vähän liian suuressa roolissa, joka kuitenkin meni ihan kohtalaisesti. Tällä kaudella tarjolla olisi kuitenkin rajoitetumpia ja helpotetumpia minuutteja. Pakiston isoin plussa on se, että enää siellä ei ole Josh Brownin ja Matt Dumban kaltaisia tikittäviä aikapommeja ottamassa isoja minuutteja. Viime kaudella pakisto oli bottom-3 pakisto, nyt uskon että päästään top-20 ja kaiken onnistuessa se voi olla jopa top 10-15 pakisto.

Maalivahdit ovat molemmat parhaimmillaan erinomaisia, mutta silti ei erityisen suurta luottoa löydy etenkään Vejmelkan kohdalla. Haluaisin, että joukkueen kakkosmaalivahdiksi hommattaisiin joku tasaisempi, joka ei välttämättä parhaimmillaan ole se "tähtipelaaja", joka Vejmelka on aina välillä ollut. Ongelmaksi muodostuu se, että Vejmelka pelaa oikeasti hyvän pelin ehkä 2/5 peleistään. Ingramin myös täytyy todistaa, että viime kauden taso pysyy. Jos siinä onnistuu, niin on täysin pätevä ykkösmaalivahti.

Optimistinen arvio on, että Utahin NHL-hurmoksen saattelemana mennään pleijareihin lännen tokalta Wild Cardilta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On se jumalauta, jos ei Toronto Raptorsin vuoksi saada ensimmäistä dinosaurus-joukkuetta sarjaan! Ainut oikea nimi olisi ehdottomasti Utah Raptors! Tuosta saisi todella hienon logon ja brändin tehtyä.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin sellainen mutu, että ainoastaan Crousen kanssa on Maccelilla löytynyt kunnon kemia näiden parin kauden aikana. Crouse osaa hakeutua aika kivasti noiden Maccellin onetimer-lättyjen kohteeksi. Siksi uskoisin, että nuo kaksi aloittavat samassa ketjussa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Itse laittasin ketjut vähän eri tavalla ja laittamastasi rosterista puuttuu Doan, joka varmasti tulee aloittamaan kautensa ylhäältä ja jatkaa siellä koko kauden jos meno on samaa luokkaa kuin viime stintillä kauden lopussa.

Keller - Hayton - Schmaltz
Doan - Cooley - Guenther
Maccelli - Bjugstad - Crouse
Kerfoot - Stenlund - McBain
O'Brien, Carcone

Jotenkin sellainen mutu, että ainoastaan Crousen kanssa on Maccelilla löytynyt kunnon kemia näiden parin kauden aikana. Crouse osaa hakeutua aika kivasti noiden Maccellin onetimer-lättyjen kohteeksi. Siksi uskoisin, että

Ellei campilla tapahdu ihmeitä, niin eiköhän kauteen lähdetä pitämällä tutkaparit Keller-Schmaltz, Maccelli-Crouse ja Cooley-Guenther yhdessä. Kaksikkoja täydennetään Hayton/Bjugstad/Kerfoot/McBain/Stenlund akselilla. En tiedä riittääkö Doanilla vielä kantamaan työmyyrän rooli Cooleyn ja Guentherin kanssa. Hayton on aiemmin pelannut hyvin Keller-Schmaltz keskellä, mutta voisi olla hyvä haku myös Cooley-Guenther rinnalle, jos Cooleylla ei riitä vielä sentteripeliin. Bjugstad pelannut eniten Maccelli-Crouse kanssa, joka oli viime kaudella pysyvin koostumus koko jengistä.

Ylivoimakoostumuksista tulee mielenkiintoiset, leftin kätisyyksiä on enemmän ja pelaajat jotka elävät kiekosta (Keller, Cooley, Maccelli) ovat kaikki leftejä. Eiköhän ylivoimallakin pidetä Keller-Schmaltz kaksikko kasassa. Vasemmalle laidalle istuisi Maccelli, mutta keskellä pitäisi olla leftin kaveri jota ruokkia. Cooley ei oikein tuossa Keller-Schmaltz kanssa toiminut. Rightin Guenther istuisi vetäjän tontille. Miten rakentaisitte yv viisikot?

Hayton
Guenther - Schmaltz - Keller
Sergachev

Bjugstad
Maccelli - Crouse - Cooley
Durzi

Right: Guenther, Schmaltz, Bjugstad, Durzi (D), Marino (D), Kesselring (D)
Left: Keller, Maccelli, Cooley, Crouse, Hayton, Kerfoot, Sergachev (D), Välimäki (D)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: O3L

O3L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Hayton
Guenther - Schmaltz - Keller
Sergachev

Bjugstad
Maccelli - Crouse - Cooley
Durzi

Aikalailla samankaltaisilla viritelmillä itse lähtisin kokeilemaan. Mielestäni olisi kuitenkin tärkeää löytää Maccellille paikka ykkösylivoimalta ja siirtää Kellerin rooli melko puhtaaksi laukojaksi. Olen aika varma, että jos Maccellille annetaan oikea mahdollisuus ykkösylivoimalla, ei montaa samanlaista poikkikentän syöttäjää löytyisi koko liigan mittakaavalta. Samalla ehkä Kellerin turha ajoittainen nysvääminen loppuisi ja pakottaisi käyttämään sitä loistavaa laukausta enemmän (vaikka mies onkin ollut sellainen 35 maalin ukkeli, liian usein hakee sitä pikkunättiä syöttöä hyvästä laukaisupaikasta. Toki välillä laukoo ahkerasti ja silloin niitä maalejakin tulee). Guenther ja Keller kaksikko laidoilla tarjoaa erinomaisen laukaisu-uhkan ylivoiman molemmilta puolilta. Schmaltzin voisi sitten tiputtaa 2. ylivoimalle.

Ongelmaksi tässä muodostuu juurikin kätisyydet, joka korjaantuisi aika helposti siten, että Durzi ja Sergachev vaihtaisivat paikkoja. Tosin eiköhän Sergachevin paikka ykkösessä oli sementoitu ainakin alkukaudesta, ei 8.5 millin pakkia hommata pyörittämään kakkosylivoimaa.

Tässä joukkueessa löytyy kuitenkin enemmän kiekollista taitoa kun Arizonan joukkueista (varmaankaan, aloitin seuraamisen noin 2010) ikinä ja ylivoima oli jo viime kaudella ajoittain erinomaista, joten se on viimeinen osa-alue josta olen huolissani. Mielestäni prioriteettilistan kärjessä on alivoiman ja suorittamisen tasaisuuden parantaminen. Jos näissä onnistutaan, mielestäni playoffit eivät ole pelkkä utopistinen ajatus. Varsinkin jos junnut jatkaa progressiota (etenkin Cooley, Guenther ja Doan) ja saadaan Hayton takaisin 22-23 vuoden pelikuntoon.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Bill Armstrong
Kiva nähdä kun näille omille varauksille alettu nyt tekemään sopimuksia. Nyt sopimukseen Artem Duda. Duda on jotenkin mystinen prospekti kun kahdella viime kaudella pelimäärät jääneet vähäiseksi, joten ei hirveästi käsitystä millainen pelaaja kyseessä. Viime kauden sopimussekoilujen takia ei saanutkaan pelata NCAA:ssa ja pääsi vasta loppukaudella pelaamaan tuolla jossain kanadalaisessa yliopistossa. Mikäli raportit loistavasta luistelukyvystä ja hyvästä offensiivisuudesta pitävät paikkansa voi Duda yllättää aika monet positiivisesti jos vähän niin kuin "puskista" lyö AHL:ssä kovat näytöt pöytään.



 
Nyt kun organisaatio myytiin ja vanhat Coyotes-aikaiset perinteet voitiin heittää roskiin, niin legendaarisia pelinumeroja vapautui käyttöön.

Coyotes oli poistanut käytöstä Keith Tkachukin #7 ja Teppo Nummisen #27. Niitä ei ollut kai virallisesti jäädytetty vaan honored, mutta pois käytöstä kuitenkin. Nyt sitten Utahissa nuo otetaan käyttöön. Michael Kesselringille numero 7 (aiemmin 5) ja Barrett Haytonille numero 27 (aiemmin 29).

Uusien hankintojen numeroista kerrottiin, että Sergachev ottaa hänelle tutun numeron 98, Marino oma numero 6, Ian Cole samoin oma numero 28 ja Kevin Stenlund oma 82.
 

ipaz

Jäsen
Nyt kun organisaatio myytiin ja vanhat Coyotes-aikaiset perinteet voitiin heittää roskiin, niin legendaarisia pelinumeroja vapautui käyttöön.

Coyotes oli poistanut käytöstä Keith Tkachukin #7 ja Teppo Nummisen #27. Niitä ei ollut kai virallisesti jäädytetty vaan honored, mutta pois käytöstä kuitenkin. Nyt sitten Utahissa nuo otetaan käyttöön. Michael Kesselringille numero 7 (aiemmin 5) ja Barrett Haytonille numero 27 (aiemmin 29).

Uusien hankintojen numeroista kerrottiin, että Sergachev ottaa hänelle tutun numeron 98, Marino oma numero 6, Ian Cole samoin oma numero 28 ja Kevin Stenlund oma 82.
Josh Doan ei kuitenkaan vaihda takaisin junnuaikojen ja isänsä numeroon 19, vaan jatkaa jo yliopistossa käyttämällään 91.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Nyt kun organisaatio myytiin ja vanhat Coyotes-aikaiset perinteet voitiin heittää roskiin, niin legendaarisia pelinumeroja vapautui käyttöön.

Vaikka Utahin kohdalla puhutaankin eri franchisesta, niin muuttojen myötä paitojen jäädytys original Jets/Coyotes/Utah on ollut aika sekavaa.

Bobby Hullin #9 oli Winnipegissä jäädytetty. Se sulatettiin poika Brett'n lyhyelle visiitille Coyotesissa 2005 syksyllä. Ysi laitettiin takaisin jäihin, mutta 2015 se palasi käyttöön Sam Gagnerille. Sitä käytti myös Tikhonov ennen Kelleriä. Thomas Steenin #25 oli Winnipegissä jäädytetty. Se palasi käyttöön Coyotesissa kaudella 2015-2016 (ensin Philip Samuelsson ja sittemmin 5 muuta).

Nummisen #27 ei ole käytetty ennen kuin nyt. Tkacukin #7 käytettiin ennen jäädytystä kolmen pelaajan toimesta (Quint, Novoseltsev, Leclerc). Hawerchukin #10 oli käytössä viidellä pelaajalla ennen jäädytystä. Jäädytys tehtiin vasta kun joukkue oli siirtynyt Arizonaan. Se palasi myös käyttöön 2014, jonka jälkeen kympillä vetivät Erat, Duclair, Weal ja viimeisimpänä Dzingel.
 

ipaz

Jäsen
#10 kohdalla on vielä sellainenkin kiemura, että se on poistettu käytöstä nykyisessa uudessa Jetsissä kunnianosoituksena Dale Hawerchukille. Myös Evander Kane pyysi 2011 Bobby Hullilta lupaa saada käyttää numeroa 9 kun seura muutti Atlantasta Winnipegiin. Numero 9 on ollut sen jälkeen vapaata riistaa Jetsissä. Vanhassa Jetsissä jäädytetty Thomas Steenin 25 on myös ollut vapaasti valittavissa.

Atlanta Thrashers ehti jäädyttää auto-onnettomuudessa kuolleen Dan Snyderin numeron 37, mutta Jetsissä sen otti käyttöön Hellebuyck. Tosin vasta kuusi vuotta muuton jälkeen.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
35 vuotias rightin pakki Robert Bortuzzo sainattu yhden vuoden 775.000 € sopimukseen. Asiasta twiittasi ex-Kojootti ja Bortuzzon Blues aikainen joukkuekaveri Scottie Upshall. Bortuzzo on GM Armstrongille tuttu mies Blues ajoilta. Bortuzzo on toisen Stanley Cup voittajan Ian Colen kanssa joukkueen ikänestoreita tuomassa kokemusta takalinjoille. Viime kaudella Bluesissa ja Islandersissa 27 ottelua tehoin 0+0 ja +/- 0, 27 PIM. Seiskapakin rooliin mentoroimaan nuorisoa ja tuomaan kovuutta oman maalin eteen.



 

ipaz

Jäsen
Eihän tuo Utahin halli nyt ihan priimalta vaikuta jääkiekon seuraamiseen.





Voi voi. Paljonkohan moisista näköesteisistä paikoista saa hyvitystä hinnassa.

Nuo Delta Centerin päätykatsomot tullaan remppaamaan kokonaan uusiksi. Ensin toinen pääty kesällä 2025 ja sitten toinen 2026. Sieltä puretaan rakenteet pois ja tilalle tehdään uudet, jolloin tuo näköeste poistuu.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Utah aloittanut kauden ihan väkevästi parilla voitolla. Ison sopparin saanut Guentherkin tehnyt neljä häkkiä tähän mennessä.
Utahista tuli samalla 60-luvun lopulta lähtien vasta historian neljäs uusi franchise, joka on aloittanut NHL-taipaleensa kahdella voitolla. Aiemmin tässä olivat onnistuneet vain Seals, Kings ja Golden Knights.
 
Utahista tuli samalla 60-luvun lopulta lähtien vasta historian neljäs uusi franchise, joka on aloittanut NHL-taipaleensa kahdella voitolla. Aiemmin tässä olivat onnistuneet vain Seals, Kings ja Golden Knights.
Voittiko niistä mikään kolmea? Utahille nyt siis kolmas voitto.

Kannattaa muuten katsoa se viime yön kakkoserä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Voittiko niistä mikään kolmea? Utahille nyt siis kolmas voitto.

Kannattaa muuten katsoa se viime yön kakkoserä.
Vegas voitti kolme. Neljäs taitaisi tehdä jo uniikkia historiaa.

Taitaa olla Utahissa aika kova lätkähype tällä hetkellä. Joukkue ennen kaikkea hyökkää todella raikkaasti.
 
Vegas voitti kolme. Neljäs taitaisi tehdä jo uniikkia historiaa.

Taitaa olla Utahissa aika kova lätkähype tällä hetkellä. Joukkue ennen kaikkea hyökkää todella raikkaasti.
Vähän ikävän pitkä väli tässä 1. ja 2. kotipelin välissä. Toivottavasti tulee pari voittoa lisää, niin se hype luultavasti vain nousee tuosta.

Ollut hienoa katsoa näitä Utahin pelejä, pelaajillakin selvästi peli-ilo löytynyt :)

Tässä on hyvät mahdollisuudet yltää vastaavantyyppiseen yllätykseen kuin Seattle ja Vegas ensimmäisillä kausillaan. En minä mitään finaalipaikkaa ala rummuttamaan, mutta playoffeihin pääseminen kuulostaa minusta ihan realistiselta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tässä on hyvät mahdollisuudet yltää vastaavantyyppiseen yllätykseen kuin Seattle ja Vegas ensimmäisillä kausillaan.
Seattle ylsi playoffeihin vasta toisella kaudellaan.
 

Renato Tosio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Utah
Ihan railakasta kiekkoa on tosiaan Utah pelannut. Tulee kyllä paljon vaarallisia tilanteita omaankin päähän, mutta jos tuota saa vielä tilkittyä niin hyvältä näyttää. Muuten pitää olla aika kovaa maalintekovoimaa, jota toki tähän asti on löytynytikin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös