Urut, kissat ja avaruuspoika – TPS:n ottelutapahtuma

  • 1 318 527
  • 6 498

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Onhan kiroilu jääkiekkokatsomossa taitolaji eli sen voi tehdä joko tyylikkäästi tai vähemmän tyylikkäästi. Suhtaudun tuohon vähän samalla tavalla kuin keskustelupalstoille kirjoittamiseen: Pelkkiä kirosanoja on turha huutaa, asiaakin pitää mahtua joukkoon.

Tottakai itse kukin sadattelee välillä kovaankin ääneen ja jopa ihan hyvä niin, mutta kentälle asti huudellessa olen aina pitänyt itse viestiä tärkeimpänä ja pelkkien kirosanojen huutamista lähinnä epäonnistuneena vaikuttamisen yrityksenä.

Täytyy myöntää, että muutamassa matsissa olen itsekin ollut suorastaan törkeä ja kyllähän noista pari tapausta vieläkin vähän hävettää, vaikka tuskin niitä moni muistaa. Alkoholihan kun ei ole lieventävä asianhaara.

Parhaita huutojahan ovat hauskat, osuvat, napakat sekä äänekkäät letkautukset oikeaan paikkaan, mutta aina ei voi onnistua. Harvaltahan tuollaisia helmiä voi odottaa yleensäkään. Itse en kuulu valittujen sanaseppojen joukkoon, mutta se ei estä asiallista yleislinjaa äänekkäimmissä mölinöissä.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisivat päivittää tuossa pelaajaesittelyssä esiteltävät pelaajat ajantasalle, siellä on Venäläistä, Kolua ja Lainetta vaikkeivat edes ole pelaamassa. Muuten homma toimii kyllä hyvin, vaikka tänään biisi nostatusvideon aikana katkesikin.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Yhdestä asiasta pitää antaa iso käsi myös johdolle, yläkerran vessoihin vissiin kaikkiin ollaan saatu paperia mihin kuivata kädet, tätä en muista tapahtuneen sitten moniin vuosiin!

-Stouni-
 

Jazzy76

Jäsen
Voisivat päivittää tuossa pelaajaesittelyssä esiteltävät pelaajat ajantasalle

Siinä on varmaan aikamoinen leikkaaminen, että se olisi ajantasainen joka ottelussa. Viime kaudellahan oli powerpointteja.

Eikös siinä kuuluteta, että TPS tällä kaudella.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siinä on varmaan aikamoinen leikkaaminen, että se olisi ajantasainen joka ottelussa. Viime kaudellahan oli powerpointteja.

Eikös siinä kuuluteta, että TPS tällä kaudella.

Nojaa, emmä niin tarkkaa kuunnellut että mitä kuulutettiin. Mutta sen takia tätä ihmettelin kun muistaakseni viime kotipelissä oli eri video eli videota oli kuitenkin leikelty?
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Nojaa, emmä niin tarkkaa kuunnellut että mitä kuulutettiin. Mutta sen takia tätä ihmettelin kun muistaakseni viime kotipelissä oli eri video eli videota oli kuitenkin leikelty?

Sen verran sitä oli ainakin muutettu, että Plihal esiintyi itse siinä videossa eikä vain kuva ja Ylönen oli ilmestynyt huoltajien kanssa siihen myös. Nämä muutokset olivat jo Blues pelissä ja en ainakaan itse huomannut Saipapelissä sen muuttuneen.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yhdestä asiasta pitää antaa iso käsi myös johdolle, yläkerran vessoihin vissiin kaikkiin ollaan saatu paperia mihin kuivata kädet, tätä en muista tapahtuneen sitten moniin vuosiin!

-Stouni-

Ovat ilmeisesti vieneet ne alakerran vessoista!


Ja sitten tuohon kiroilu asiaan..

Minulla on lapsi. Minä en kannata kiroilua. Muutakuin protesti tai hyvä/huono vitsi mielessä. Oletan, että kielto on tapahtunut vielä jossain B2/F2 lähistöllä...

Mutta kyllä sitä aika monta kirosanaa voi lentää, kun esimerkiksi homma menee tiukaksi ja tuomarit "nuijiksi". Yritän kyllä tutkailla ympäristöä ja välttää kiroamista jos lapsia läsnä. Mutta ei tämä auta, jos tiukka paikka tulee. Jääkiekko ottelu on minulle elämys, jossa saa käydä tunneskaalan läpi. Jos en tätä voi tehdä, niin tuskin pian edes kävisin peleissä. Tämä on kai yleisestikin ottaen urheilu tapahtuman viehätys?

En ole kännissä, enkä örvellä ja tietääkseni en ole ääliökään. Kaikki oikeasti kännissä olevat saa puolestani poistaa hallilta samantien. Siis esimerkiksi sellaiset, jotka käytävillä törmäilevät muihin ihmisiin, joko vahingossa tai tahallaan. Toki myös ns. jatkuva huutelu "Laaksonen sä oot homo" on melko typerää.

Ja sitten niistä lapsista. Äidin ja isin pikku kullannupuista. Kyllä siinä meinaa leuka tippua kun koko ottelun olet yrittänyt pitää suun supussa ja Halonen yltyy pieneen nokkapokkaan kentällä, niin alkaa kuulua: "Tapa se saatana. Revi pää irti". Että silleen. Tai kun ne potkii paskaisilla kengillä selkään. Tai kun isi pitää pikku prinsessaansa olkapäillään, että takana istuvat eivät enää näe kunnolla kentälle. Kaksi viimeistä pilaa koko ottelufiiliksen. Eikä ole lapsen, vaan sen vanhemman vika pääosin.

Oma "lapsiystävällinen" katsomo voi olla ihan hyväkin juttu. Minulla on ainakin mukavampi olla, jos vieressä ei ole naperoita. Voi eläytyä paremmin. Sama varmaan naperoilla. Eli kaikilla kivempaa.

Loppukaneettina voi kai sanoa, että käyn lapseni kanssa otteluissa. Mutta en aina, kuten vaikka lauantaina. Ja hei, eikö yleisön kielenkäyttö saa olla samaa kuin esiintyjenkin? Jääkiekko ottelussa esiintyjät huutavat jatkuvalla syötöllä hävyttömyyksiä toisilleen. Lisäksi lentää veri, tippuu hampaita ja ihmiset hakkaavat toisiaan. Jos siinä joku spontaanisti jonkun kirosanan katsojanakin heittää, niin voi, voi. Ei hävetä, ei sitten yhtään. Onko jääkiekko ottelu yleensäkään sopiva tilaisuus alle 10 vuotiaalle? Varsinkaan, jos on Ässät, Jokerit tai HIFK vieraana lauantaina ja parisataa vieraskannattajaa matkassa! Kannattaa siis vanhempana miettiä milloin ja mihin menee, sekä varautua, että sitä kiroilua nyt vaan voi kuulla.

Toivotaan kaikille mukavaa ottelutapahtumaan ja muistetaan ottaa huomioon myös muut.
 

snumi

Jäsen
vanhemman vastuu

Ihan samaa mieltä RomuLumi, jääkiekkopeli on tapahtuma, jossa tunteet voi nousta pintaan.

Itsellä on 2 pentua. Minusta vanhemman rooliin kuuluu selittää että maailmassa on kaikenlaista, jos esim näkee televisiosta liian jännää, niin se on vain tarinaa.

Maailmassa on myös pahaa. Jos jääkiekossa on tunteet pinnassa, niin lopussa kätellään. Ei se niin vaikeaa ole. Omat pennut ainakin ymmärtää.

Luultavasti ala-asteikäinen lapsi kuulee kiroilua arkenakin, vaikka mamma yrittää suojella.

Jos sen selittää lapselle, että joku voi katsomossa hieman innostua ja lyödä yli, ne ymmärtää sen, ja laittavat jopa kädet korviin jos meteli on liian kovaa.

Turkuhallissa on harvoin meteliä, mutta menepä esim täyteen Bundesliga-katsomoon, kun kotijoukkue tekee maalin, lapsi suojaa automaattisesti käsillä korviaan.

Turussa futiksen paikallismatsissa kolmasluokkalaisen lapsen korvaan tarttui fanikatsomon huuto "musta raivo hullu Inter Turku", piti sitä hassuna ja ymmärsi hyvin yhteyden tapahtuman henkeen. Kyllä lapsikin hahmottaa tapahtuman ja arjen eron.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Niin. Täältäkin kompataan RomuLumea. Itselläni ei tähän ikään mennessä vielä pentuja ole siunaantunut, mutta (huomattavasti) nuoremman veljen kanssa kyllä tulee käytyä otteluissa. Ikää tällä oli ensimmäisissä otteluissa abouttiarallaa seitsemisen vuotta.

Ikinä tuo ei ole ketään tai kenenkään huutelua säikähtänyt siinä määrin, että korvansa pitäisi peittää. Tämä voinee tosin johtua siitä, että hänen kanssaan tulee aina varattua liput C3 / E3 katsomoon jossa todella harvoin kukaan on humalassa tai muuten vaan daiju. Siellä saa rauhassa istua ja siellä(kin) kannustetaan, joten mikäs sen mukavampaa. Sielläkin on tunteella eläjiä kuten esimerkiksi minä, mutta eipä tuo ole hätkähtänyt jos suustani on jokunen kirosana lentänyt sillä hän tietää TPS-sydämeni ja sitä olen hänelle myös jankuttanut, että matsissa eletään mukana tai matsiin ei mennä.

Kumpaakaan alapäätykatsomoon en kuitenkaan häntä veisi. Siellä kun istuvat yleisesti he jotka tulevat erätauoilta pubeista istumasta ja ovat myös siinä kunnossa. Eihän se minua haittaa vaikka se 54 vuotias, elämäänsä kyllästynyt partaturpa siinä minun takanani huutaisi vastustajalla olevan pillu housuissansa, mutta joku raja sentään pienemmän kanssa. Kaikki katsomonosat eivät toki näitä ole, mutta eräissä tämä ongelma on olemassa.

Lapsiperheet tuo rahaa seuralle ja seura hyötyy. Tässä voisi kuitenkin nyt TPS:n puoleta käyttää järkeä ja suositella näille lapsiperheille juurikin E3 tai vastaavaa katsomoa jossa tiettävästi on rauhallisempaa ja ne pillut eivät lennä joka lähdössä. Toki tässäkin tulee esille se, että E-katsomot ovat halvempia kuin muut (yleisesti) ja tämähän ei taas seuraa miellytä. Vaan jos se miellyttää niitä katsojia niin he varmasti palaavat hallille uudestaankin.

Tunteella eläjät => Sisään

Känniset paskat jotka eivät osaa sanoa muuta kuin pillu => Ulos
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Tunteella eläjät => Sisään

Känniset paskat jotka eivät osaa sanoa muuta kuin pillu => Ulos

Hyvää settiä sinultakin.

Tunteella elän itsekkin hallissa, ja en tiedä olisinko edes paikalla jos en eläisi (tarkoittaa lähinnä ettei kiinnosta mokoma tapahtuma) ja niinhän peleissä täytyy tehdäkkin!

Mutta niinkuin kirjoitit tuossa että perheet jotka ostavat E3-katsomosta liput eivät seuraa miellytä mikä pitänee paikkansa, ainahan rahaa haluaa enemmän, mutta myös nämä ketkä sitä öljyä erätauoilla käy imemässä tuovat rahaa joukkueelle, tämäkin on vähän kaksi jakoinen asia, tietysti hyvä asia on ettei pienet (4-8 vuotiaat) joudu kuuntelemaan örvellystä ja kiroilua tuon alkoholin takia, mutta seurakin menettää rahaa mikäli nämä alkoholia nauttivat eivät saa sitä tehdä, itsekkin ostan per peli sen pari rauhoittavaa annosta hallilta! Toki jos olisi ylhäältä molemmat päädyt avoinna niin jostain katsomosta voisi tehdä pelkästään tiettyihin otteluihin lapsi-perhe katsomon, silloin näitä örveltäjiä ei samassa katsomossa olisi, toki viereisistä katsomoista huutoa saattaa kuulua, mutta ei aivan vierestä kuitenkaan.

-Stouni-
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1000 ilmaislippua ja 5229 katsojaa? Miten tämä on mahdollista, vaikka joukkue kiitää kärkisijoilla ja pelaa viihdyttävää kiekkoa? Ja en pitäisi Kerhoa mitenkään vähän kiinnostavana. Millainen on ottelutapahtuman markkinointi keskustassa?

P.s. Hyvähän se on minulla täältä poronhoitoalueelta huudella...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilmaisliput jaettiin lauantain IFK-otteluun, missä todennäköisesti aika mukavasti sakkia näillä esityksillä. Me ollaan sarjakakkosia, herran jestas.
 

Nauha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HIFK-pelissä on melko varmasti menoa ja meininkiä. HIFK-fanit miehittävät käsittääkseni ainakin H-katsomot. 18.30 alkava peli tuo hallille varmaan muitakin viikonlopun viettäjiä. Ei oikeastaan parempaa voisi olla kuin myöhäispeli lauantai-iltana HIFK:ta vastaan. Itselläni on ainakin kohtuullisen suuret odotukset tunnelman ja väkimäärän suhteen.

Ja siitä, miten ottelutapahtuma näkyy keskustassa - se ei näy. Kauppatorin ympäristön ainoa TPS-logo taitaa roikkua Amarillon seinässä. Siinä viirissä mainostetaan jälkipelejä. TPS:n ainoat markkinointikanavat taitavat tällä hetkellä olla TV (aina välillä pyörii mainoksia) ja sanomalehdet. Keskustaan voi olla aika vaikeaa saada aikaan suhteellisen edullista ja hyvää mainosta ottelutapahtumasta. Ainahan Wiklundin seinälle saa ison lakanan, jolla on myös hintaa. No, kekseliäisyydestä ja luovuudestahan se on kiinni.

Ilmaista ja todella hyvää mainosta olisi, jos ihmiset innostuisivat pitämään vaikka niitä mustavalkoisia kaulahuiveja. Se yhdistäisi taas kaupunkilaisia. Lämmittäisi mieltä.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
HIFK-pelissä on melko varmasti menoa ja meininkiä. HIFK-fanit miehittävät käsittääkseni ainakin H-katsomot.

Onko HIFK-faneilta tulossa isoa reissua tuonne? (en oo juurikaan ottanut selvää asiasta)

Varmaan aika moni heistäkin(innokkaimmat) suuntaa samaan aikaan Olympiastadionilla pelattavaan Suomi - Wales futiksen karsintaotteluun. Harmi sinänsä että ovat yhtäaikaa.

edit: joo on näemmä.
 
Viimeksi muokattu:

Nauha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko HIFK-faneilta tulossa isoa reissua tuonne? (en oo juurikaan ottanut selvää asiasta)

Tämän linkin perusteella kyllä. Tosin iso reissu on vähän suhteellinen käsite. H-katsomot eivät nyt niitä isoimpia ole, joten jos pidetään niitä kaikkien G-katsomoiden valtaamisia ISOINA reissuina, tämä on pikkureissu. Varmasti muitakin tuon matkan ulkopuolisia faneja on tulossa, joten kyllä sitä meteliä niiltä saadaan aikaiseksi. Toivottavasti Tepsi pistää kentällä tiukille stadilaiset ja saa turkulaisyleisön mukaan. Siitä ei lauantai-ilta enää paranisi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittavasti tuo lauantain ottelu on Urhon TV-ottelu, mikä saattaa vaikuttaa yleisömäärään. Silti 7000 pitäisi mielestäni saada rikki. HIFK-faneja tuskin tulee montaa sataa, megamatkat ovat varmaan sitten keväällä. Tänään 5200 oli mielestäni hieman alakanttiin, itse toivoin ja odotin jotain 5500-6000 välillä.

Toivottavasti saataisiin taas vähän eloa sinne katsomoon. Tänään oli pelin tasonkin vuoksi vähän vaisu meininki ennen ylivoimasumaa. Itsellä ainakin on ollut 10.10. merkattuna kalenteriin jo otteluohjelman julkaisun jälkeen.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Harmittavasti tuo lauantain ottelu on Urhon TV-ottelu, mikä saattaa vaikuttaa yleisömäärään.

Tuskin hirveästi, ei Urholla taida olla valtakunnallisestikaan niin paljon tilaajia että se vaikuttaisi merkittävästi. Toki jonkin verran.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Ei ne TV-pelit viime keväänäkään huumaan vaikuttaneet. Yleisö tuli hallille kun seura osasi jotenkin edes mainostaa peliä.

HIFK on vastustajana jo mielenkiintoisimpia seuroja SM-Liigasta ja vetää varmasti extraa hallille. Tähän kun otetaan lauantailisät mukaan niin kyllähän sen yleisömäärän soisi kipuavan tuonne 7 000-7 500 paremmalle puolelle.

Vaan vieläkin voisi mäkättää seuran tiedotuksista otteluista. Ei ne tavalliset maanantai-Markot katsele muuta kuin satunnaisesti teksti-tv'tä ja tällöin varmasti missaavat ottelun. Turun keskustassa on ne normaalit plakaatit tilaisuudesta, mutta eipä sen kummoisempaa. Missä ovat bannerit bussien kyljestä? Missä ovat mainokset lähistöllä sijaitsevien paikkakuntien (Kaarina, Paimio, Parainen, Raisio, Naantali jne.) maisemista? Ne loistavat poissaolollaan nimittäin. Tuskin seura ainakaan minkäänlaisia tappioita kokisi jos se tekisi bändityylisiä julisteita joita sitten leviteltäisiin ympäri paikkakuntia. Tämä toisi varmasti lisäkatsojia hallille. Varsinkin kun siinä osattaisiin mainita TPS:n loistava kaudenaloitus ja muuta mukavaa.

Vaan kun ei kelpaa niin ei kelpaa.
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Missä ovat bannerit bussien kyljestä? Missä ovat mainokset lähistöllä sijaitsevien paikkakuntien (Kaarina, Paimio, Parainen, Raisio, Naantali jne.) maisemista? Ne loistavat poissaolollaan nimittäin.

Käsittääkseni tielaitos on kieltänyt nuo tienvarsimainokset.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Käsittääkseni tielaitos on kieltänyt nuo tienvarsimainokset.
No tämä onkin sitten paskempi juttu. Tässä olisi ollut yksi vahva mainostamistapa, mutta eipä siitä sitten mitään.

Entäs minkälaiset yhteydet Tepsillä on ilmaislehtiin kuten Aamuset ja Turkulainen? Jokaiselle lähipaikkakunnallekkin näitä tulee ja jos kyse on yhteistyökumppaneista niin eikös sinne suuntaan voisi sopia, että niiden sisäsivuilla olevien mainosten lisäksi kanteen saataisiin joku pieni maininta tulevan viikon otteluista tai muuta vastaavaa?
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän nuo viime kevään yleisömäärät kuitenkin pääasiassa olleet sen ansiota mitä kentällä tapahtui. Mitenkään aliarvoimatta mainostuksen kannattavuutta sinällään.
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän nuo viime kevään yleisömäärät kuitenkin pääasiassa olleet sen ansiota mitä kentällä tapahtui. Mitenkään aliarvoimatta mainostuksen kannattavuutta sinällään.

Niin, jotenkin vain pitäisi nuo keväiset yleisömäärät saada myös näihin syksyn peleihin. Ei näytä pelkästään otteet kentällä riittävän tähän.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Niin, jotenkin vain pitäisi nuo keväiset yleisömäärät saada myös näihin syksyn peleihin. Ei näytä pelkästään otteet kentällä riittävän tähän.

Ei ole todellakaan realismia, että näihin syksyn runkosarjapeleihin saataisiin 10 000 katsojan yleisömääriä. Ei muillakaan liigapaikkakunnilla vedetä kovia katsojamääriä. Kyllä täällä voidaan olla tyytyväisiä 5 - 6000 katsojan keskiarvoon, kun verrataan esimerkiksi viimekauden syksyyn, jolloin esimerkiksi tiistain matsipäivät vetivät yleisöä ~ 3 500 - 5 000. Tottakai olisi hienoa, että jokaisessa matsissa olisi halli täynnä ja meininki katossa, mutta se on toiveajattelua.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Hyvin on mennyt

Kyllä tilanne on vähintäänkin hyvä, kun tiistaiseen otteluun saadaan paikalle yli 5000 katsojaa. Tiistait muutenkin ovat heikkoja pelipäiviä yleisön saamiseksi.
Ainahan tietysti enemmän saisi olla, mutta tämänhetkiseen taloustilanteeseen suhteutettuna ihan kelpo suoritus.

Ja edelleen on kehuttava hallin toiminnan& palveluiden paranemista aiemmista kausista. Sen verran reilusti on tullut haukuttua vuosien mittaan, aiheesta kylläkin. Tai no, järjestyksenvalvojien toiminta omia kannattajia kohtaan hiukan ihmetyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös