Urut, kissat ja avaruuspoika – TPS:n ottelutapahtuma

  • 1 314 927
  • 6 495

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Luleå
Suurin ongelma on pelien ja etenkin merkityksettömien pelien järkyttävä määrä. Lisäksi pelin taso on kärsinyt helvetinmoisen inflaation. Vauhtia on helvetisti, mutta hienoudet on jääny jonnekin matkan varrelle, kun peli koostuu lähinnä loputtomista rännikiekoista ja nurkissa pyörimisestä.

Vaikka taustalla on paljon jääkiekkoa tärkeämmät ja suuremmat asiat, niin pelin taso on kaiken järjen mukaan vihdoinkin nousemassa mahdollisesti siihen, mitä se oli ennen KHL:ää koko Euroopassa. Mahdollisesti jopa paremmaksi. NHL:ään ei kuitenkaan suurimalla osalla KHL:n ulkomaalaisvahvistuksista ole mitään asiaa, ja vaikka olisikin, niin tahto lähteä sinne ei ole välttämättä suuri kuin aikanaan, kun monet joutuisivat laahaamaan bussiliigaa 60k dollarin palkalla, verrattuna 100-350k euron palkkaan Euroopassa lyhyillä pelimatkoilla ja muutenkin toimivilla järjestelyillä.

Väittäisin, että vaikka taso Euroopassa olisi laskenutkin tietyillä mittareilla (pitää kyllä ainakin Suomessa paikkansa), niin sen maine ja arvostus on ollut jo hyvän aikaa kovassakin nousussa P-amerikkalaisten keskuudessa ja jopa Venäläisten (en laske nyt KHL:ää Eurooppalaiseksi liigaksi). Siellä ovat pelaajat ja agentit ymmärtäneet, että suuremmat tulot ja paremmat olosuhteet on paljon järkevämpi valinta, kuin jäädä AHL:ään tai ECHL:ään useaksi vuodeksi roikkumaan melko olemattomalla palkalla jos sitä vertaa änäriin tai Euroopan huippusarjoihin.

On myös mielestäni huomionarvoista se, kuinka kuinka paljon Eurooppalaisten sarjojen ja junnusarjojen arvostus verrattuna Amerikan junnusarjoihin on noussut viime vuosina. Tämä on näkynyt etenkin Suomessa ja Ruotsissa junnusarjoissa. Pelaajia pusketaan kaikkialta maailmasta pohjoismaisiin junnusarjoihin. Suomi on nostanut tässä profiiliaan erittäin paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Riittää, kun katsoo vaikka TPS:n junnuista oppia hakeneiden tasoa ja määrää. Sveitsissäkin on toki käynyt esimerkiksi muuan Auston Matthews ajamassa itsensä sisään miesten peleihin. Luulisin trendin jatkuvan, jolloin mielestäni tämäkin tulee lisäämään Liigan kiinnostavuutta. Superjunnut tuovat katsojia ja kiinnostavat monia, eikä heidän kohdallaan ole usein edes väliä pelaavatko omassa suosikkijoukkueessa. Silti heitä tullaan mielenkiinnolla katsomaan ihan paikan päälle.

Uskoisin siis suurimman osan KHL:n ulkkareista jäävän Eurooppaan ja saattaa olla, että lisäksi myös Venäläisiä pelaajia nähdään ennätysmäärä esimerkiksi Liigassa. Venäläisten pelaajien tulevaisuus toki riippuu monestakin asiasta.

Yhtäkaikki, laatupelaajien määrä tulee kasvamaan Liigassa ja tämän myötä myös otteluiden laadun luulisi nousevan. Tämä tulee kyllä kreivin aikaan, sillä viimeisten 10-vuoden trendin mukaan tultaisiin parin vuoden sisään siihen tilanteeseen, että Turkuhallissa alkaisi olemaan peruskauraa 1500-2000 katsojaa arkisin ja viikonlopun huippuotteluissa nähtäisiin huimat 4000 silmäparia.

Se jää toki nähtäväksi, että nouseeko taso? Tuleeko mielenkiintoisia huippupelaajia Liigaan? Tietenkin myös se, että vaikka kummatkin noista toteutuisivat, niin kiinnostaako se edelleenkään Turkulaisia yhtään sen enempää?

Pahoittelut, kun taisi mennä vähän OT:ksi. Tai en tiedä menikö.

Osaako joku kertoa tuosta anniskelukatsomon tunnelmasta, sekä ihmisten käyttäytymisestä siellä? Onko siellä paljon heitä, joita peli ei tosiasiassa kiinnosta, niin ryyppäävät sitten itsensä siihen kuntoon, että alkaa kiinnostamaan? Kuinka tuota katsomoa vertaisitte normaaleihin?

Siksi kysyn, että olisi tarkoitus mennä testaamaan sitä ensimmäistä kertaa HIFK-sarjan aikana, kun olen tuomassa peliin ystävän, joka ei ole paikanpäällä jääkiekkoa koskaan nähnyt, vaikka lajia muuten tulee seurattua. Hänellä ei myöskään ole mitään suuria tunteita kumpaakaan joukkuetta kohtaan. Aattelin, että saattaisi paremmin viihtyä jos saisi sitä menovettä juoda peliä seuratessa. Monet varmasti tietävät tunteen, kun on peliä katsomassa henkilön kanssa, jota ei välttämättä niin kauheasti kiinnosta. Itseäni ainakin usein harmittaa tai säälittää toisen puolesta tilanne, mihin on joutunut ja se vie samalla omaa fiilistä alas.

Saako siellä kaljakatsomossa ihan perinteisen jääkiekko-ottelun kokemuksen?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Mielestäni tuo uudehko anniskelukatsomo on yleensä ollut aika tyhjänä. Paikat ovat ainakin loistavat ja siellä todella kokee kiekon nopeuden kun se lävähtelee plekseihin aivan nenän edessä, riippuen tietenkin missä istuu. Itse joskus istuin aivan alhaalla maalin takana ja kyllähän siinä todella huomaa, ettei veskarilla ole pahemmin reagointiaikaa kun pakki tinttaa kauhean lämärin siniviivalta. Tällainenkin voi randomkatsojalle tulla aika yllätyksenä, televisiossa tätä ei niin havaitse.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Katsomokarttaa kun katsoo niin pelottavan paljon siellä on tilaa vielä sunnuntaille. Itse kun en tuolla Turun keskustassa juuri käy niin mites on, näkyykö tämä tuleva poffisarja mitenkään? Onko siellä toimistolla edelleen oikea käsi syvällä taskussa ja käytetään vain vasuria?
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Katsomokarttaa kun katsoo niin pelottavan paljon siellä on tilaa vielä sunnuntaille. Itse kun en tuolla Turun keskustassa juuri käy niin mites on, näkyykö tämä tuleva poffisarja mitenkään? Onko siellä toimistolla edelleen oikea käsi syvällä taskussa ja käytetään vain vasuria?

En vetäisi vielä hirveitä johtopäätöksiä, lippuja tulee varmasti menemään eniten pe/la akselilla. Keskustassa TPS ei näyt mitenkään, tai en ainakaan ole huomannut.

edit: sen verran mitä myös itse lipputilannetta seurannut, on merkittävästi myyty lippuja eiliseen verrattuna. Hyvä tästä tulee!
 
Viimeksi muokattu:

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Vanhaan hyvään aikaan, kun oltiin oletuksena finaaleissa, niin puolivälierät veti heikommin selvästi kuin runkosarja. Nykyään onneksi päästään yleensä yli. Kaipaan silti vanhoja aikoja.
Joo vanhaan hyvään aikaan puolivälierissä ei todellakaan ollut hirveästi väkeä koskaan.
 

Jazzy76

Jäsen
Joo vanhaan hyvään aikaan puolivälierissä ei todellakaan ollut hirveästi väkeä koskaan.

Tämä on totta. Kuitenkin menestys on karttanut Turkua ja luulisi siksi yleisön olevan nälkäistä.

Tampere on huono vertailukohta uuden hallin myötä, mutta maanantaina Ilves odottaa 7-8000 katsojaa ekaan Kärpät-peliin ja Tapparalla myös mukavasti väkeä tulossa.

Myös HIFK:lla näyttäisi halli täyttyvän kohtuullisesti. Siellä ei ole uutta hallia.

Kysymys on ehkä kuitenkin markkinoinnista ja ilmiön rakentamisesta: Tampereella molemmat seurat ja HIFK myös tekevät todella järjestelmällisesti markkinointia. Tampereella jokaisesta, siis jokaisesta pelistä tehdään after movie, jossa yleisö on pääosassa.

Joskus tuntuu, että TPS on sulkeutunut hieman totisen sävyiseen urheilukuplaan, jolla tavoitellaan erittäin pientä osaa peliä seuraavasta kansasta. Markkinoinnissa keskistytään sloganeihin Ole TPS ja Sun seura.

Lisäksi markkinoinnissa kuvitellaan, että markkinoinnin kohde tietää niin paljon, että pelkkä vihjailu riittää:

Esimerkki:
1) Mites sun sunnuntai? Unelmien näytöksen avausosa klo 17.

Liput myynnissä NYT… <— miksi tämä on unelmien näytös?

2)
Jokaisessa kevään Playoffs-kotimatsissa tarjolla enemmän.

Sunnuntaista alkaen

Osta lippu ja tule!


<— mitä on tarjolla enemmän? Valokuvassa on markkinointipäällikkö ja Kallio studiossa. Eli sieltä tehdään jotain TV-ohjelmaa. Missä se näkyy? Kenelle se tehdään? Kannattaisiko sittenkin kotoa käsin katsella tuota studiota?

***

Näissä kahdessa mainoksessa on mukana valokuva, mutta ei olisi iso vaiva avata, mistä on kyse.

TPS:llä on toki paljon onnistumisia markkinoinnissa, mutta eniten ainakin minua häiritsee lievä kikkailun maku ja johdonmukaisuuden puute pitkällä aikavälillä.

Myös vastustajan kunnioittaminen tekisi joskus terää: myös sillä tavalla voi luoda vastakkainasettelua.
 

Liitteet

  • D8B572ED-7E1E-49AB-B4CB-3F667A5099CE.jpeg
    D8B572ED-7E1E-49AB-B4CB-3F667A5099CE.jpeg
    759,4 KB · kertaa luettu: 113
Viimeksi muokattu:

Los Mic Tel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mustavalkoinen
Onko jollain listaa näistä perinteisimmistä biiseistä, mitkä soivat hallilla joukkueen tullessa sisään (nykyään anthem, mutta vanhatkin kelpaa), pelin aikana esim vastustajan saadessa jäähyn yms. Ois kiva nostattaa tunnelmaa luukuttamalla niitä tässä pelipäivän aattona. Itse kuuntelen tosi vähän musiikkia ja kappaleiden nimistä oo juurikaan tietoa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Onko jollain listaa näistä perinteisimmistä biiseistä, mitkä soivat hallilla joukkueen tullessa sisään (nykyään anthem, mutta vanhatkin kelpaa), pelin aikana esim vastustajan saadessa jäähyn yms. Ois kiva nostattaa tunnelmaa luukuttamalla niitä tässä pelipäivän aattona. Itse kuuntelen tosi vähän musiikkia ja kappaleiden nimistä oo juurikaan tietoa.
Ennen varsinaisia kappaleita, alkuun erityismaininta tuosta n. minuutin pätkästä, joka näytetään/näytettiin ennen alkushowta, löytyy nimellä "HC TPS - Me olemme", jotenkin nostaa aina tunteet pintaan ennen peliä! Mutta sitten musiikkia!

"The Ecstasy of Gold, eli "L'estasi dell'Oro" ja "Enter Sandman" vanha yhdistelmä jolla tultiin sisälle ja nykyään näistä jälkimmäinen soi maalibiisissä toisena kappaleena kun Hunajata on kajahtanut ensin. Aikaisemmin 2010 vuoden tienoilla pelaajaesittelyissä taustalla soi "The Contender- Intro"

Ylivoimabiisi on "Hit the Road jack", ja tuosta nimenomaan Buster Poindexer versio. Rankkarikisoissa soi "Darude- Sandstorm"

Välillä soi tilanteen mukaan erilaisia TPS biisejä, jos DJ ne sattuu löytämään, "Tepsi tekee kohta maalin" tai "Voittoon Super-Tps". Huhu kertoo myös, että joskus "Mustaa ja Valkoista" saattaa soida, itse en ihan hetkeen ainakaan ole kuullut.

Voiton kunniaksi toki päräytetään Dirlandaa.

Voin lisäillä myöhemmin lisää vielä biisejä kun tulee mieleen, itsellänikään ei nuo nimet nyt ihan parhaiten muistu aina, mutta fiilistelyissä tulee myös kuunneltua vähän kaikkea!
 
Viimeksi muokattu:

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Tilaa on vielä reippaasti hallissa, alakerran tilanne about arvioinnilla, B- päätyyn menee vielä 100-150, A- puolelle vajaa 200 ja C puolella varmaan 300 tyhjää ainakin vielä. Katsomoravintola 1/4 ehkä paikoista täynnä. E1 vieraskatsomo täynnä ja G puolen ja E puolen yläkatsomoista muuten muutamia satoja paikkoja myyty. Jossei mitään hirveää loppuryntäystä nähdä, niin tuskin tuolla runkosarjan lukuja kauheasti tullaan ylittämään, joskin nyt todenäköisesti lähes jokainen paikka jolle kausari tai lippu on saapuu paikalle, niin mahdollisuus ihan hyvään tunnelmaan toki on, jos alakerta vielä saadaan täyteen asti ja mutkassa paljon porukkaa. Toki pelipäivänä menee vielä lippuja varmaan hyvä läjä niin vaikea sen enempää ennustella, kaikki vaan hallille ketkä pääsee!
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ennen varsinaisia kappaleita, alkuun erityismaininta tuosta noin. Minuutin pätkästä, joka näytetään ennen alkushowta, löytyy nimellä "HC TPS - Me olemme", jotenkin nostaa aina tunteet pintaan ennen peliä! Mutta sitten musiikkia!

"The Ecstasy of Gold, eli "L'estasi dell'Oro" ja "Enter Sandman" vanha yhdistelmä jolla tultiin sisälle ja nykyään näistä jälkimmäinen soi maalibiisissä toisena kappaleena kun Hunajata on kajahtanut ensin. Aikaisemmin 2010 vuoden tienoilla pelaajaesittelyissä taustalla soi "The Contender- Intro"

Ylivoimabiisi on "Hit the Road jack", ja tuosta nimenomaan Buster Poindexer versio. Rankkarikisoissa soi "Darude- Sandstorm"

Välillä soi tilanteen mukaan erilaisia TPS biisejä, jos DJ ne sattuu löytämään, "Tepsi tekee kohta maalin" tai "Voittoon Super-Tps". Huhu kertoo myös, että joskus "Mustaa ja Valkoista" saattaa soida, itse en ihan hetkeen ainakaan ole kuullut.

Voiton kunniaksi toki päräytetään Dirlandaa.

Voin lisäillä myöhemmin lisää vielä biisejä kun tulee mieleen, itsellänikään ei nuo nimet nyt ihan parhaiten muistu aina, mutta fiilistelyissä tulee myös kuunneltua vähän kaikkea!

Tuota "HC TPS - Me olemme" ei oo taidettu tällä kaudella näyttää ennen alkushowta. Mutta aiemmilla kausilla ollut. Ihmetellyt vähän, että miksi poistunut. Tai sitten oon vaan ollu liian myöhään aina tällä kaudella hallilla.

Ja tän "Mustaa ja Valkoista" jossain pelissä tällä kaudella kuulin, mutta ei oo tosiaan ns. jatkuvassa soitossa. Noita TPS:n 'omia' biisejä voisi soittaa useamminkin.

Mutta hyvän listan sait koottua.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Tilaa on vielä reippaasti hallissa, alakerran tilanne about arvioinnilla, B- päätyyn menee vielä 100-150, A- puolelle vajaa 200 ja C puolella varmaan 300 tyhjää ainakin vielä. Katsomoravintola 1/4 ehkä paikoista täynnä. E1 vieraskatsomo täynnä ja G puolen ja E puolen yläkatsomoista muuten muutamia satoja paikkoja myyty. Jossei mitään hirveää loppuryntäystä nähdä, niin tuskin tuolla runkosarjan lukuja kauheasti tullaan ylittämään, joskin nyt todenäköisesti lähes jokainen paikka jolle kausari tai lippu on saapuu paikalle, niin mahdollisuus ihan hyvään tunnelmaan toki on, jos alakerta vielä saadaan täyteen asti ja mutkassa paljon porukkaa. Toki pelipäivänä menee vielä lippuja varmaan hyvä läjä niin vaikea sen enempää ennustella, kaikki vaan hallille ketkä pääsee!

Tuossa katsomokartassa on myös jo päivittynyt ne kausaripaikat, jotka jatkoivat omaansa poffeihin. Eli ns "tyhjiä varattuja paikkoja" tuskin on.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuota "HC TPS - Me olemme" ei oo taidettu tällä kaudella näyttää ennen alkushowta. Mutta aiemmilla kausilla ollut. Ihmetellyt vähän, että miksi poistunut. Tai sitten oon vaan ollu liian myöhään aina tällä kaudella hallilla.

Ja tän "Mustaa ja Valkoista" jossain pelissä tällä kaudella kuulin, mutta ei oo tosiaan ns. jatkuvassa soitossa. Noita TPS:n 'omia' biisejä voisi soittaa useamminkin.

Mutta hyvän listan sait koottua.

Joskus tainnut soida jopa Bogart Co:n C'mon Tepsi, jos DJ on oikein riehakkaalla päällä.



 

Jazzy76

Jäsen
Tuota "HC TPS - Me olemme" ei oo taidettu tällä kaudella näyttää ennen alkushowta. Mutta aiemmilla kausilla ollut. Ihmetellyt vähän, että miksi poistunut.

Joo. Sitä Me olemme -videota oli aikanaan todella kiva tehdä ja saatiin aika kiva tunne siihen. Mikko Kouki on siinä äänessä. Kun siinä lähinnä oli vanhaa kuvaa, ei video varsinaisesti olisi hapantunut.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin siellä Tepsin päässä on haluja uusia alkushow’ta muutoinkin. Onhan se ollut nyt aika sama jo neljä vuotta. Toivottavasti eivät nyt siihen hymniin koske, kun se alkaa vakiintua.
 

Los Mic Tel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mustavalkoinen
Aika surulliselta tosiaan näyttää myytyjen lippujen määrä. Odotin ihan oikeasti, että peliin tulisi ihan minimissään 7000 ihmistä, lähemmäs 8000:tta.

Tällä hetkellä myytyjä lippuja arviolta noin 4000-4500. Tosin pelipäivänä lipunmyynti kuumimmillaan, joten kai tuo (toivottavasti ainakin) johonkin 6000+ kohoaa.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Aika surulliselta tosiaan näyttää myytyjen lippujen määrä. Odotin ihan oikeasti, että peliin tulisi ihan minimissään 7000 ihmistä, lähemmäs 8000:tta.

Tällä hetkellä myytyjä lippuja arviolta noin 4000-4500. Tosin pelipäivänä lipunmyynti kuumimmillaan, joten kai tuo (toivottavasti ainakin) johonkin 6000+ kohoaa.
Onhan tuo myynyt tämän päivän aikana ihan hyvin. Eilen näytti todella surulliselta. Nyt on alakatsomosta jo kaksi isoa lohkoa lähes täynnä, kuten B-pääty myös myynyt hyvin. Yläkerran isoista lohkoista mennään kolmessa n. rivillä 11. Toki sitä olis odottanut että 9000 olis tavoitteena mutta nyt se näyttää vielä mahdottomalta. Toivottavasti huomenna on turkulaisille ostohousut jalassa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Myytyjä seisomapaikkoja ja aitioita ei tietenkään istumakartassa näy. Istumapaikkoja on nykyään 7500, ennen ravintolakatsomoremppaa 8400. Seisomapaikkojahan voidaan myydä yli 2500, lähes 3000, mikä lähentelee jo pientä hallikapasiteettiä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
5000-5500 oli itselleni arvioitu määrä ekaan peliin, se on ihan ok nykytilanteessa. Toki lisääkin mahtuu.

Ensimmäinen puolivälieräottelu, HIFK-vastassa, sunnuntai ja kaikki alle 6000 on pettymys.

Markkinointi on muutenkin ihan juosten kussut tämän kevään. Miten katukuvassa näkyy pleijarit? En edes tietäisi, että Tepsillä olisi playoffit ellen seuraisi heitä instagramissa ja olisi joukkueen fani.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen puolivälieräottelu, HIFK-vastassa, sunnuntai ja kaikki alle 6000 on pettymys.

Markkinointi on muutenkin ihan juosten kussut tämän kevään. Miten katukuvassa näkyy pleijarit? En edes tietäisi, että Tepsillä olisi playoffit ellen seuraisi heitä instagramissa ja olisi joukkueen fani.
Myllyssä sentään eilen oli jo vähän yritystä. Valotaulut mainostivat tämän päivän peliä joka puolella ja itse Jore-karhu oli seisoskelemassa ja heittämässä yläfemmoja Myllyntorin lähettyvillä. Pari kertaa kuulinkin ohikulkijoilta et "Hei huomenna olisi ensimmäinen playoff-matsi Tepsi-Hifki". Eiköhän sieltä muutama katsoja saatu taas.
 

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Itse ostin liput vasta tänään ja toivon, että mahdollisimman moni on tehnyt samoin, jotta saadaan kunnon tunnelma. Ei ollut mitään kiirettä lippujen ostoon, koska tapahtuma ei kuitenkaan ole loppuunmyyty.

Tietääkseni juniorit pääsee ilmaiseksi vielä näihin puolivälieriin, joten sieltä on toivottavasti tulossa paljon väkeä seisomopaikoille, jotka eivät näy katsomokartoissa.

Itselläni on edellisestä käynnistä jo melkoisesti aikaa, joten tunnelma on odottava ja fiilis katossa. Hyvää kiekkoiltaa kaikille ja muistetaan pimentää vastustajan tähdet Calounin ja Hirson tapaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Hallille pääsi ainakin vielä autokyydillä mukavasti, ei mitään suurempaa sähellystä, toki nyt ihan suosiolla en lähtenyt edes koittamaan autoviidakkoon pellolle, vähän näytti jo siltä, että sinne jää. No 6€ ja pelin jälkeen ei kiire ole niin eipä tuo juuri haittaa.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Kyl on porukkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös