URHOtv, siellä se lätkä on...

  • 3 638 639
  • 11 960

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Ensimmäinen Total-kierros katsottu

Nyt katsoin ekan matsin, Ässät-JYP, Totalin kautta eikä lähetyksessä ollut teknisiä ongelmia. Erätauoilla skeittasin Total-kanavia läpi kun pääsi katsomaan muitakin pelejä hetken, tosin päätarkoituksena testata jumiiko jne.

Eilen kun boxi saapui, pistin taustalle pyörimään testiksi ekan ilmaisen vuokraleffan jonka perään potkupalloa. Boxi oli päällä n. 7-8 tuntia eikä ongelmia. Yhteyteni on 10/10-kuitu Jyväskyläläisessä kerrostalossa.

Jotenkin voisin kuvitella että niitä ongelmia alkaa löytymään kun on se "24-meganen" ADSL-yhteys ja asiakkaan oma modeemi siinä välissä. Vai tuleeko ADSL-tilauksille Soneran modeemi mukaan, siis sellanen reitittävä??

Vai kävikö vain hyvä tuuri, kun web-TV:kin kuulemma toimi tänään?
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kalpa- Jokerit peliä mitä vilkuilin toisella korvalla niin "selostajalle" voisi lähettää terveisiä että taustatyöt kannattaa tehdä vaikka edes huonosti kuin ei ollenkaan.

Ilmeisesti selostajalle ei ole raaskittu antaa kuvasignaalia käyttöön, oli välistä semmoista arvontaa.

Itselleni tuli mieleen Lindegren tuosta selostuksesta.

Jossain vaiheessa kuulemma Eaves ja Lahti olivat kulmassa rouhimassa, kun siellä todellisuudessa oli nelosketjun pelaajia. Peli puhallettiin poikki, ja oikeat Eaves ja Lahti kentälle. Selostaja: "Ja nyt Jokerit vaihtaa kentälle Eavesin ja Lahden. Eikun hetkinen, ketäs siellä nyt..." Pitkä hiljaisuus ja sitten alettiin selostamaan pelin kulkua kuin mitään ei olisi tapahtunut. :D

Toki itselleni on aivan sama kuka siellä selostaa kunhan kuva ei pätki.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos selostaja oli sama kuin KalPa-JYP -matsissa, niin täysin samaa mieltä. Taustatyötä ei tehty lainkaan ja muutenkin läpi pelin täysin hukassa. En voi käsittää noin huonoa selostusta lainkaan, tuntuu että kuka tahansa muu onnistuisi tuossa paremmin.
Siellähän on selostajana Mikko Juntunen. Mies, joka ei ole moneen vuoteen kelvannut edes Oikean Aseman radioselostajaksi. Jokin suojatyöpaikka tuolla oli viime vuosina KalPan leivissä, teki lähinnä erätaukohaastatteluja screenille ja aiheutti usein myötähäpeää katsojille. Aika uskomatonta, että Urholle kelpaa lähes kuka tahansa selostajaksi, kuka vain haluaa. Pitäisiköhän laittaa cv:tä menemään.... Tai ilmeisesti vaatimuksena on, että joskus on jotain pitänyt selostaa, sillä ei ole mitään väliä onko nyt pätevä hommaan, tai tässä tapauksessa onko koskaan ollut pätevä.

Tänään olisi ollut ensimmäinen peli mihin ajattelin katselukoodin urhon netistä ostaa. 10min ennen pelin alkua ei osto onnistunut vaan sivut heitti erroria. Onneksi sitten kaveri oli sarjakortin tilattuaan saanut Urholta enemmän koodeja kuin mistä maksoi ja lahjoitti sitten minulle yhden niistä. Tuolla ilmaiseksi saadulla koodilla sitten pelin näin, enkä kyllä ole kovin usein tuonne rahojani laittamassa. Vielä eilen oli ajatuksena ostaa 25 pelin sarjakortti, mutta se jää kyllä ostamatta.

Tänään ei KalPa-Jokerit ottelu katkennut kertaakaan, mutta kuva oli kyllä ihmeen nykivää ja laatu muutenkin huonoa. Lisäksi kuvaus ja ohjaus oli surkeaa ja selostuksesta jo yllä kirjoitinkin. Onneton esitys. Mikäli minulla olisi mahdollisuus saada Soneran KotiTV ja sitä kautta 15e/kk hintaan saada UrhoTotal niin tuo tuote olisi hintansa väärti. Sen sijaan 9e/ottelu hinta on silkka vitsi.

Launtaina Tappara-KalPa oli ns. päälähetys. Sekin oli heikentynyt, mutta kuitenkin erätaukohaastatteluineen, runsaine uusintoineen ja melko pätevine selostajineen kuitenkin ihan hyvä paketti. Päälähetyksen tasoisesta lähetyksestä saatan jatkossa silloin tällöin sen 9e/peli maksaakin.

Ymmärtäähän sen, että kun kaikki ottelut näytetään niin kulut kasvaa ja ne pitää jotenkin kattaa. UrhoTV on kuitenkin nyt tehnyt sen ison virheen, että kerää paljon vittuuntuneita katsojia ympärilleen. Se suoraan sanottuna vittuilee hintojen korotuksilla ja jatkuvasti paskalla nettisivullaan niille ihmiselle, jotka eivät (vielä) voi Soneran kautta hankkia UrhoTotalia. Ilmeisesti on varaa, kun tietävät, että fanaattisena jääkiekkoihmisenä minäkin tilaan UrhoTotalin vuoden päästä kun nykyisestä laajakaistasta loppuu määräaikaisuus. Siihen asti Urho voi kusta naamalleni paskalla laadulla ja korkealla hinnalla, ja silti minä vuoden kuluttua otan hatun kouraan ja tilaan Urhon. Tällainen tapahtumaketju oli ilmeisesti Kilpailuviraston mielestä kuluttujan etu. Tässä naamaa pyyhkiessä sitä on vaikea ymmärtää.
 

MiksuMan

Jäsen
Täällä on jengi samaa mieltä. Aivan kauheaa ja luokatonta on tuo URHO total kanavien selostajien touhu. Varmasti melkein jokainen "joka on edes hieman verbaalisesti lahjakas" osaisi paremmin selostaa pelejä. Kaikenlaisia "ammattilaisia" niitä löytyy. En ymmärrä miten heidät päästetään mikrofonin eteen ja miten he kehtaavat sinne mennä.
 

Nypsi

Jäsen
Nyt toimii Koti-TV, mutta jos olisin meinannut katsella pelejä, olisi minun pitänyt ostaa 9e:llä peli. Näinhän asian ei pitäisi olla, sillä kanavapakettien pitäisi olla ilmaisia vuoden loppuun asti. Mistähän homma kiikastaa? Jos joku osaa neuvoa, olen erittäin kiitollinen
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tami palasi Urholle tänään kaksoisrooliin. Tami oli asiantuntijana studiossa ja selostajan apuna koko pelin ajan. Vähän oli puhti vielä Tamilta pois, mutta näinkin hän on Suomessa omaa luokkaansa kommentaattorina. Turhat virnuilut ja höpinät ovat pois Tamin ollessa asiantuntijana.

TPS-Blues (0-7) pelissä Tamin inhimillisyys tuli esiin. Hän ei sanallakaan moittinut oppipoikaansa Heikki Leimettä vaan satikutia saivat mm. johtavat pelaajat. Tuo inhimillisyys toi esiin valitettavasti myös ison ammatillisen virheen, kun Tami päästi Heikki Leimen vastuusta järkyttävään lopputulokseen. Minkä muun joukkueen valmentaja tahansa olisi saanut ansaitsemansa kovan arvostelun Tamilta.
 

J.Petke

Jäsen
Nyt toimii Koti-TV, mutta jos olisin meinannut katsella pelejä, olisi minun pitänyt ostaa 9e:llä peli. Näinhän asian ei pitäisi olla, sillä kanavapakettien pitäisi olla ilmaisia vuoden loppuun asti. Mistähän homma kiikastaa? Jos joku osaa neuvoa, olen erittäin kiitollinen

Eli siis koitit katsoa televisiosta pelejä mutta ruudulle tuli joku 9€ maksupyyntö?

Sitten vain soittoa Soneralle, että on taitanut unohtua kytkeä tuo paketti päälle.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt toimii Koti-TV, mutta jos olisin meinannut katsella pelejä, olisi minun pitänyt ostaa 9e:llä peli. Näinhän asian ei pitäisi olla, sillä kanavapakettien pitäisi olla ilmaisia vuoden loppuun asti. Mistähän homma kiikastaa? Jos joku osaa neuvoa, olen erittäin kiitollinen
Kuten kuvittelin jotakuta muuta neuvovani tuolla ottelujen aikaisessa seurannassa, niin boksi boottiin ja kanavissa räpellystä eteen ja taaksepäin (niitä urho total kanavia), ja samalla "pakota" se boksi pois siitä pin koodi ikkunasta. Näin poistui minulla tuo valitus ja sen kerran jälkeen on myös pysynyt poissa.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Urhon ongelmat on nyt vihdoin noteerattu mediassakin. Iltasanomat kirjoittaa juurikin näistä ongelmista mitä täällä on mainittu. Myös Jatkoaika mainitaan uutisessa:"Jääkiekon suosittu keskustelupalsta Jatkoaika.com on täynnä jääkiekkofanien vihaisia, ihmetteleviä ja osin epätoivoisiakin purkauksia palvelun toimimattouudesta". IS ei tavoittanut kuitenkaan Urhon kanavanjohtajaa Heidi Heikkistä.
 

Mulzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuon HIFK-SaiPa matsin lähetys pätkii ainakin aivan saatanasti. Tää on taas samaa paskaa kuin viime keväänäkin. Kyllä on hieno palveluntarjoaja tämä URHOtv, ei voi muuta sanoa...

edit. Google Chromella pelittää loistavasti :)

Sain viimeinkin katsottua ensimmäisen nettipelin avauskierroksen hyvityskoodeilla. Selaimesta riippumatta toimi hyvin. Katsoin 46" tv:stä. Kuvanlaatu riitti nipinnapin (aina voi parantaa). Puskurointia (jämähtämisiä) tuli vain kaksi kertaa (5 sek) joka on ihan hyväksyttävää. Kuvaus oli hyvää. Selostaja oli hyvä.

Ainoa asia mikä ei ollut hyvä, oli videon sulavuus. Pakkaukseen tarvitaan lisää frameratea ettei kuva tökkisi ja kiekko kokoajan katoaisi sen myötä.

Pari peliä olisi vielä katsottavana ja sitten pitää päättää ostanko 25 pelin sarjakortin. Pistäkää parastanne siis ;)
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
UrhoTV

Itse katsoin eilen ensimmäisen ottelun tv:stä UrhoTotalin kautta. Itselläni Sonera näyttää sitä meille ilmaiseksi jouluun asti.

Yksi asia mikä tuli huomattua ainakin Kalpa - Jokerit matsissa, että kyseinen selostaja oli aivan kuutamolla koko pelistä ja muutenkin erittäin _Huono_!
Ei ensinnäkään hyvin usein edes tiennyt ketä pelaaja tekee maalin, saati oli jäähyllä jne..

Tuli heti mieleen muutama Ylellä toimiva radioselostaja, jolla ei ole kyllä pohjatiedot,- saati muutkaan tiedot ollenkaan hallussa.

Muuten lähetys toimi hyvin, ei valittamista kuvastakaan näin ensinäkemältä..
Toki se voisi olla parempaakin, mutta kyllä tuolla nytten otteluita katsoo.

Muuten iha systeemi tämä Total, että saa itse valikoida pelinsä. Toimii, ainakin vielä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Miten soittaa Soneralle kun sinne pitää jonottaa yli puoli tuntia ja soittopyyntöihin on kaikki ajat varattu.

Sähköpostin kautta vikailmoitus. Sulla on oikeus yhteen ilmaiseen Helpsonin puheluun ja ainakin mulle sieltä soitettiin seuraavana päivänä. Viikko meni ennen kuin sain Totalin näkymään ja syynä oli olohuoneen toimimaton puhelinpistorasia.

Muuten samaa mieltä Jepen kanssa Totalista eli kuva ok, mutta selostus lähinnä surkuhupaisaa.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Yksi asia mikä tuli huomattua ainakin Kalpa - Jokerit matsissa, että kyseinen selostaja oli aivan kuutamolla koko pelistä ja muutenkin erittäin _Huono_!
Ei ensinnäkään hyvin usein edes tiennyt ketä pelaaja tekee maalin, saati oli jäähyllä jne..

Heh :) Kiitä onneasi, ettei sinua luultavasti kiinnosta KalPan (koti)ottelut sen enempää. Jos Mikko Juntunen "selostaisi" nykyisin vähääkään samaan tyyliin kuin 90-luvulla paikallisradiossa (=hirvittävät värilasihehkutukset ja karmeata huutoa), niin tuosta voisi saada edes jotain hupia. Nyt toiminta herättää lähinnä tunteen jostain väliltä myötähäpeä - pahoinvointi.

Mutta eiköhän lie nämä Urho Totalin kaikki paikallisselostajat rekrytty makkarapalkalla tuonne mongertamaan. Sen verran mitä muita matseja olen KalPan otteluiden ohessa surffaillut, niin eipä ole juuri missään paikkakunnalla kovin vakuuttavalta selostus kuulostanut. JP Jalo vaikuttaa tässä kategoriassa aika kuninkaalta...
 

JmJ

Jäsen
En tiedä oliko muissa ottelulähetyksissä tällaista "ongelmaa" ja jos oli, niin häiritsikö se ketään muuta, mutta Ässät-Jyp ottelussa näytettiin hidastuksia ja esimerkiksi jäähyllä istuvia pelaajia välillä vähän turhankin kauan, sillä peli ehti usein jo käynnistyä ruudun näyttäessä vielä edeltäviä tilanteita.

Sinällään aika pikku juttu, aloin vain miettiä asiaa, kun eilen ensimmäistä kertaa huomioni kiinnittyi tällaiseen seikkaan URHO:n lähetyksissä.

EDIT: Niin ja taisipa yksi mainoskatkokin venyä kohtuuttoman paljon. Itse nettistreami sen sijaan toimi eilen suht moitteetta, edelleen vaan ihmetyttää melko heikko kuvanlaatu. Selostaja oli myös Porin ottelussa täyttä kuraa.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
En tiedä oliko muissa ottelulähetyksissä tällaista "ongelmaa" ja jos oli, niin häiritsikö se ketään muuta, mutta Ässät-Jyp ottelussa näytettiin hidastuksia ja esimerkiksi jäähyllä istuvia pelaajia välillä vähän turhankin kauan, sillä peli ehti usein jo käynnistyä ruudun näyttäessä vielä edeltäviä tilanteita.

Ottelutoteutus oli täyttä roskaa ainakin viime torstain KalPa-JYP -peliin verrattuna. Hidastuksia ei meinattu saada ruudulle tosiaan millään ja sitten kun niitä alettiin ottelun loppua kohti näyttämään, oli peli monesti jo täydessä käynnissä. Lisäksi selostusääni oli aivan liian hiljaisella verrattuna taustaääniin, eikä Turkka Talosen jo muutenkin andymccoymaisesta ähkimisestä meinannut saada selkoa millään. Plussaa Turkalle kuitenkin "putoava lehti" -termin käyttämisestä jääkiekko-ottelussa.

Uskoisin, että Porin toteutusta heikompaa viritelmää tuskin tällä kaudella nähdään, joten onneksi JYPillä on enää yksi peli jäljellä Isomäellä. Ja tuleehan Porissakin varmasti kehitystä kauden aikana, jos palaute vain menee perille myös Urhon väelle. Tällä hetkellä tilanne on siis sanalla sanoen surullisen heikko. Katselin Ässät-pelin jälkeen HIFK-SaiPa -ottelusta lopun ja toteutus oli hidastuksia ja selostusta myöten käytännössä sellaista tasoa, jota voitaisiin esittää vaikkapa tuolla valtakunnallisesti näkyvällä Urhon pääkanavalla. Mielestäni tuo on se taso, johon Urhon tulee pyrkiä jokaisella paikkakunnalla.
 
Kyllä eilistä Ässät-JYP peliä selostanut Turkka Talonen pitäisi saada aika helvetin nopeasti pois tuolta Urhon selostuskopista. Ei noin väsynyt tarinointi sopisi edes 50km kävelyyn. Tunnistaisi edes pelaajat. Itse kun en esimerkiksi jokaisessa taklaustilanteessa näe kuka kävi töötin antamassa, niin olisi mukava kuulla muutakin kuin että "ässäpelaaja taklasi". Ja vittu, eihän kukaan voi lausua Yetmanin nimeä seuraavalla tavalla: "iitman"!

Itse lähetyksen tasokaan ei ollut vajaassa viikossa juuri mitenkään kehittynyt. Mainoksia ja uusintoja pyöritetään kun peli on käynnissä. Äänet oli taas todella vaimeat. Volumet täytyi pitää todella kovalla, ja kun ensimmäinen sm-liiga timeout tuli, meinasi telkkarin kaiuttimien tuuman kokoiset elementit räjähtää mainoksen alkaessa. Kaksi kertaa lähetyksen ääntä nostettiin, mutta jostain syystä vaimennettiin saman tien takaisin. Oli tilanne kuitenkin ottelun loppupuolella vähän parempi kuin alussa. Äänet kaukalosta ja yleisöstä kuuluivat myös todella huonosti. Erätauolla näytettiin parhaita paloja Ässät-TPS pelistä, ja siellä kuitenkin yleisön äänet kuului erittäin hyvin, joten kai tuossakin kuitenkin on mahdollista vielä parantaa nykyisellä kalustolla. Eilisessä pelissä yksi taklaus kotijoukkueen jäähyaition kohdalla jäi kyllä mieleen. Oli ilmeisesti mikrofoni aivan vieressä, kun laidan paukahdus aiheutti melko komean kuuloisen kolahduksen. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa olisi mahdollista sijoittaa mikrofoneja ympäri kaukaloa niin, että vastaavanlaiset äänet saataisiin talteen taklauspaikasta riippumatta. Nostaa kivasti kotistudion tunnelmaa.

Kukahan mahtoi selostaa lauantaina Porin pelin? Toivottavasti selostajia kierrätetään, kun niissä on kuitenkin näemmä kovin suuria eroja. Olihan eilinen ässäpeli kyllä niin puuduttavaa katsoakin, että on ehkä parempi, että Turkka oli selostamassa juuri tuon pelin.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Urhon lähetyksen kuvasuhde Welhon kaapelikanavalla?

Onko kenelläkään muulla enää käytössä vanhaa kuvaputki-tv:tä, josta katsoo Urhon pääkanavan lähetyksiä. Itselläni on ollut tilattuna Urho viime vuoden syksystä asti Welhon kautta, eikä ole ollut mitään ongelmaa aiemmin. Nyt viime elokuussa kuvasuhde lähetyksessä yhtäkkiä muuttui sellaiseksi, että se täyttää kokonaan television kuvaruudun, joka on 4:3. Tämä tarkoittaa sitä että kuva on litistynyt sivuilta päin. Olen kokeillut kolmella eri digiboxilla (Handan ja kaksi Topfield 500) ja millään niistä ei pysty kuvasuhdetta muuttamaan postilaatikoksi, jotta lähetystä voisi katsoa. Urho väittää, että he lähettävät vain signaalin ja operaattori vastaa kuvasuhteesta. Welho väittää, ettei heillä ole muka mitään ongelmaa omissa vanhoissakaan toosissaan ja he pystyvät muuttamaan digiboxillaan niissä kyllä kuvasuhteen, joten Welho ei muka voi asialle mitään.

Onko jollain muulla vastaavaa ongelmaa esiintynyt vanhalla kuvaputki-tv:llä Welhon verkossa?

Mainittakoon, ettei muilla kanavilla ole vastaavaa ongelmaa.
 

Phåål

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Nurmijärven Kurra, HC Boners
Ei valittamista

Laitoin meiliä Urho TV:n asiakaspalveluun eilen, että en pysty lisäämään asiakkuuteeni plus tv:n asiakasnumeroa ja sieltä oli tullut tänään sähköposti takaisin, että valittelevat kovasti ja antoivat vielä kaksi ilmaista aktivointikoodia, tämähän meni paremmin kuin hyvin, nyt voin nauttia to & la narrien pelejä normi urholta ja ensi viikolla vielä kaksi web tv:n kautta.

Mielestäni aivan loistavaa toimintaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko URHOtv:n sivuille ilmestynyt vielä koosteita kauden peleistä? Tuoreita Veikkausliigan ottelukoosteita löysin, mutta SML:n kohdalla viimeisin on kevään poffeista.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Yksi pieni huomio lisää. Olkoonkin, ettei tämä ole asiakaspalauteketju. Ärsyttääkö muilla, mutta minulla ehkä pikkuisen. Reaaliaikainen tulospalvelu siis. Olisi nimittäin minusta parempi, että muiden ottelujen tilanteet näytettäisiin vasta erätauoilla, jotta mahdollisesti ne, joilla on tallentava digiboxi tms. voisivat halutessa katsoa toisen pelin myöhemmin tietämättä tulosta. Tämähän koskee vain Urho Total -asiakkaita.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt viime elokuussa kuvasuhde lähetyksessä yhtäkkiä muuttui sellaiseksi, että se täyttää kokonaan television kuvaruudun, joka on 4:3. Tämä tarkoittaa sitä että kuva on litistynyt sivuilta päin.
Kyllä jossain joku muuttui Welho-verkon URHOtvssä. Itse katson laajakuvatelkkarin kautta, ja siinäkin kuvasuhde vaihtui elokuussa kavennettuun 4:3, eli laajakuvatelkkarissa sivuun jää mustat palkit. Omassa TV:ssä sen saa onneksi levitettyä normaaliksi, kun käy erikseen asetuksista säätämässä. Mutta onhan se nyt kumma kun yhtä ainoaa kanavaa varten täytyy asetuksia erikseen säätää. Urhon säädöillä muut kanavat näkyvät litistettyinä.

Ennen elokuuta kaikki toimi normaalisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös