Urheiluruutu

  • 6 462
  • 45

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Urheiluruutu su 24.8.2003

Viestin lähetti Warre
Siis, eilen urkkaruudun loppukevennyksenä oli tarinaa nuorista 5-ottelijoista(sisaruksia, 17-v tyttö ja 18-v poika). Heidän isänsä oli aikanaan(60/70-luvulla?) ollut hyväkin lajissaan ja nyt paimensi jälkikasvuaan saman lajin saloihin.

Lapset olivat jättäneet koulunkäynnin ilmeisesti peruskoulun jälkeen kokonaan ja painoivat nykyään täyspäiväisesti kohti tavoitteitaan. Näistä tavoitteistaan he kertoivat lasittuinen ilmein ja isän tullessa kertomaan kuinka terveellisiä elämäntapoja(mm. ravinto, ja eräistä vinkeistä päätellen myös henkisiä elementtejä mukana) lapset noudattavat, painoivat lapset päänsä maahan ja olivat alistetun näköisiä. Muutenkin jutun yllä leijui sellainen "ei kiva"-fiilis. Siis minun mielestäni.

Minullekin tuli tuosta jutusta todella huono fiilis. Aivan kuin lapset olisivat joutuneet jonkin kiihkouskonnollisen lahkon kynsiin ja tätä kautta irrotettu hiljalleen muusta maailmasta. Ilmeisesti heidän isänsä uskoo, että piiskaamalla lapsistaan 5-ottelijoita nämä eivät tule tarvitsemaan koulutusta ja ammattia, puhumattakaan normaalista nuoren ihmisen sosiaalisesta elämästä. Pelkään, että jonkun vuoden kuluttua tuo Urheiluruudun juttu kaivetaan materiaaliksi dokumenttiin, joka kertoo tragediasta, esimerkiksi kahden urheilullisesti lahjakkaan lapsen syrjäytymisestä ja romahduksesta isän vaadittua näiltä maaninen kiilto silmissään mielettömiä.

Kaikkein surkeinta tässä on kuitenkin se, että Urheiluruutu teki asiasta ihannoivan jutun. Näin urheilun juniorivalmennusta viedään eteenpäin!
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Samaa mieltä kuin edellä kirjoittaneet. Käsittämätöntä, että Urheiluruutu teki ihailevan jutun tuollaisesta. Koko ilmapiiri vaikutti ihan sairaalta ja lapset alistetuilta.

Tietääkö joku, voiko nykyaikaista 5-ottelua harjoittaa ammatikseen? Ehkä se on iso laji jossain Keski-Euroopassa. Lapset kun olivat jättäneet koulunkäynnin tyystin ja keskittyivät vain harjoitteluun. Olisiko tuossa ollut jo asiaa lastensuojeluviranomaiselle? Tosin toinen lapsistahan oli jo täysikäinen (18-v).

Kaiken kaikkiaan ihmeellinen juttu.
 

Kaivanto

Jäsen
Ehdin nähdä jutusta vain lopusta n. minuutin pätkän jossa kysyttiin, että kannattiko koulu lopettaa tämän takia plus joku loppukaneetti. Jo tästä väläyksestä jäi hämärä fiilis, toiminta vaikutti jotenkin eristäytyneeltä - lahkolaiselta, kuten Maple Leaf sanoi. Edellisten kommenttien perusteella ei välttämättä väärä tulkinta.

On aina huolestuttavaa, kun vanhemmat yrittävät jälkikasvun kautta saattaa loppuun jotain mikä on jäänyt itseltä kesken. Vain yhdelle asialle eläminen ei liene yleensäkään hyvästä, mutta oikein erityisesti ei kehitysvaiheessa olevalle.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Surullista katsottavaa.Sillä isäukolla on mennyt pikkuisen yli tuo urheiluhulluus.Tuo on jo sairasta meininkiä.
Mitenköhän jokin 5-ottelija aikoo elättää itsensä aikuisena?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt oli hieno Urheiluruutu. Selostaja kommentoi TPS - HIFK -matsia, kuvissa näkyi kuitenkin Ruotsi - Norja salibandyottelu... No, HIFK ja Ruotsi on toki ennenkin yhdistetty, kyseessä oli varmaan ns Freudian moka.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Urheiluruudusta tuli eilen puolentoista tunnin 60v-juhlalähetys. Katseltavissa myös Areenan puolella.
Hieman harmittavankin vähän oli mukana vanhaa Urheiluruutua ja tilalla huonoa huumoria/huumorimusiikkia.

 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oli ihan kiva setti, vaikkakin ne tulevaisuuden Urheiluruudut kelailin ihan suosiolla pois. Se Risto mikälie ei ole koskaan osunut mun huumorisuoneeni, joten jo pelkästään se takasi ohituksen. Mutta muuten ihan nostalginen pläjäys, onhan se instituutio, kerrassaan. Ja Kukkonen on varsin skarpissa kunnossa liki ysikymppiseksi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Oli ihan kiva setti, vaikkakin ne tulevaisuuden Urheiluruudut kelailin ihan suosiolla pois. Se Risto mikälie ei ole koskaan osunut mun huumorisuoneeni, joten jo pelkästään se takasi ohituksen. Mutta muuten ihan nostalginen pläjäys, onhan se instituutio, kerrassaan. Ja Kukkonen on varsin skarpissa kunnossa liki ysikymppiseksi.

Ja ehkä Pedro Salmi 95-vuotiaaksi vielä enemmän…

Risto Kaskilahden voisi jollain lainsäädännöllä kyllä kieltää televisiosta. Haastattelut olivat hyviä ja insertit kivoja katsella, mutta se hassuttelu, ei jumalauta. Ja housebändi oli suhteellisen säälittävä esitys.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Miksei Urheiluruutu voisi palauttaa legendaarista "Tuhannen markan seteli"-tunnaria käyttöön vaikka jonain remixinä ihan vakituisesti?

Se fiilis, kun Seteli pamahti soimaan ja sai jännittää, miten Tapparan oli käynyt. Ja mistään et saanut etukäteen tietää, mikä oli lopputulos. Ok, muistaakseni oli ainakin jossain vaiheessa joku puhelintulospalvelu, johon olisi voinut soittaa, mutta meillä ei ollut puhelinta. Eikä sähköäkään sen puoleen.

Nyt joku nokkela kysyy, milläs vitulla te sitä televisiota katselitte? Äiti ja sisko polkivat Uutisten ja Urheiluruudun ajan vuorotellen kuntopyörää, joka oli kytketty aggregaattiin. Minä ja isä juotiin kaljaa.

Ja nyt joku toinen nokkela kysyy, että mahtoi olla tympeää juoda lämmintä kaljaa? Mouhijärvestä nostettiin joka kevät jäätä, joka sahanpurojen avulla säilyi seuraavaan talveen asti.

Teoksessa Aikamme suurimpia virheitä on luku, jossa käsitellään, kuka vittu keksi vaihtaa Urheiluruudun täydellisen tunnarin? Se on vähän sama kuin seurojen maalibiiseissä, niitä ei voi vaihtaa. Suomessa ollaan monessa asiassa niin saatanan hätäisiä muuttaan asioita.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Haastattelut olivat hyviä ja insertit kivoja katsella, mutta se hassuttelu, ei jumalauta. Ja housebändi oli suhteellisen säälittävä esitys.
Tämä. Musiikit ja hupailut olisi voinut jättää kokonaan pois - kuinka moni katsoi ohjelmaa odottaen Syrjän tai housebändin tulkintoja? Studiolta olisi löytynyt nippu mielenkiintoisia haastateltavia ja silti eetteriin työnnetään gaalaformaatin pakottamana (?) tusinamusaa.

Ehkä tulevaisuuden Urheiluruutu-muisteloissa uskalletaan luottaa urheilun ja urheilutarinoiden voimaan. Tiedän, se kuulostaa aivan liian futuristiselta.

Ed: typo pois
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Risto Kaskilahden voisi jollain lainsäädännöllä kyllä kieltää televisiosta.
Eikö ala ole tuon jo tehnyt lainsäätäjän puolesta? Ennen tätä juhlalähetystä en ollut nähnyt Kaskilahtea telkkarissa vuosiin ja Wikipedian mukaan siihen on ollut syynä ihan vain roolien puute. 2000-luvulla Kaskilahti toki oli hyvin aktiivinen ruutukasvo.

Itse lähetyksessä haastattelut olivat kyllä hyviä. Laulut ja tulevaisuuden urheiluruudut ovat ilmeisesti tätä Urheilustudiossa omaksuttua tapaa, jonka mukaan kaikilla tulee olla väkisin hauskaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itse lähetyksessä haastattelut olivat kyllä hyviä. Laulut ja tulevaisuuden urheiluruudut ovat ilmeisesti tätä Urheilustudiossa omaksuttua tapaa, jonka mukaan kaikilla tulee olla väkisin hauskaa.
Nuo tulevaisuusurkit nauratti kuin aikakone-proffa Helsingin MM-avajaisissa. Kaikki viime vuosituhannen aikainen matsku oli hyvää, niillä olis voinu täyttää mieluummin nuo kohdat.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Haastattelut kyllä hyviä ja vielä enemmän vanhoja klippejä olisin halunnut nähdä. Sen historian kautta juuri tämä formaatti on noussut sellaiseksi kuin se on ja sen olisi toivonut näkyvän vielä nähtyä enemmän.

Ymmärrän nuo väkinäiset tulevaisuuden hauskuttelut, mutta tavallaan en, koska nykynuorisolle joku Ylen sporttivartti on tavallaan kuin teksti - tv tietylle ikäluokalle eli pelkästään nostalgian ja perinteiden takia sitä katsotaan tai moni katsoo, mutta nuo niiden toimittamat uutiset löytää tänä päivänä muualta nopeamminkin.

Huumori oli aivan sitä itseään ja YLE:n vahvuus tämä ei koskaan ole ollut varsinkaan urheilulähetyksissä, joten sen kortin olisi voinut jättää kääntämättä ja ottaa sitä ns. pönötystä vaikka tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös