Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Unitedin tulevaisuuden näkymät

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Lystikäs, 01.04.2017 klo 16.42.

 1. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Pitänee avata uusi tulevaisuusketju, sillä ilmeisesti tuo jo olemassa oleva ketju on pyhitetty negatiivisille huomioille.

  Eilisestä tappiopelistä jäi kyllä luottavainen fiilis sen suhteen, ettei espoolainen faniaines kuollut Bluesin mukana. Erittäin hyvää tunnelmanluontia nuorilta faneilta. Tuli mieleen oma nuoruus ja into, kun oltiin kannustamassa Kiekko-Espoota sen alkutaipaleilla. Ja oikeastaan on tosi mukava, että nykynuoret pääsevät kokemaan saman alkuhurmoksen luoman tunnelman, kuin mitä itse aikoinaan pääsi. Kiekko-Espoo / Bluesin tarina tuskaili läpi historiansa katsojalukujen kanssa. Toivottavasti nykyiselle joukkueelle kasvaa isompi katsojakunta. Mutta tulevaisuutta voi vaan spekuloida. Tässä olkoon ketju siihen.
   
 2. Elmeri Hautamäki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo ja Blegi
  Hyvä ketju. Joukkue on mennyt jättimäisen harppauksen eteenpäin kentällä sekä toimistossa. Katsomossa loikka on ollut myös todella suuri, jos vertaa syyskuuhun ja on ollut hieno huomata miten Espoo United on alkanut kiinnostamaan myös niitä, joille Blues ei merkinnyt niin paljon.
  Hyvä tästä tulee, kun rauhassa rakennetaan.
   
 3. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Ensi kauden sopimuksista ei ole ilmeisesti kuulunut mitään huhun puolikkaitakaan? Aika paljon espoolaisia pelaa joko Mestistä tai pientä roolia liigassa, ammennettavaa on. Ja tietysti 52 olisi aika kotiuttaa.
   
 4. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Jotain soppareita on muistaakseni julkistettu.
  Tirronen, Kimi, Hopponen, Ylönen.
  Rami (?)

  Kunhan tuo pelitapa tulisi enemmän kiekolliseks niin kehittäis näitä nuoria enemmän.
  Sapko hyvänän esimerkkinä pyrkii pelaamaan kiekolla.
   
 5. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Pakon edessä tuohon nykypelitapaan on menty, jotta karsintasarja vältettäisiin. Puolustus oli helpoin saada kuntoon, mutta hyökkäykseen ei sitten jäänyt paljon vaihtoehtoja. Jos nyt ensi kaudeksi saadaan hyökkäystä rakennettua kunnollisen sentterinelikon ympärille, niin ollaan pitkällä.
  Hirvosen ajatuksissa oli varmaankin tuo kiekollisempi pelaaminen, mutta se ei vaan tuolla hyökkäyskalustolla onnistunut, kuin satunnaisesti.
   
 6. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Monilajiseura Espoo Unitedin miesten koripallojoukkue nousi siis hienosti korisliigaan ensi kaudeksi voittamalla Lahti Basketin divisioonan finaaleissa. Tämä on luonnollisesti positiivinen asia seuran kannalta. Se mahdollistaa mm. paremmat neuvotteluasemat yhteistyökumppaneiden suuntaan jatkossa, joka luonnollisesti hyödyttää myös jääkiekkopuolta.
   
 7. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Plus Isiguzo samaan aikaan Ylösen kanssa. linkki: Espoo United
   
 8. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Nonni. Pronssi tuli. Voitto viimeisestä pelistä on ollut harvinaista herkkua. Tästä on hyvä ponnistaa kohti tulevaa. Hyvä jätkät!
   
 9. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, Regal FC Barcelona, FC Barcelona
  Lainaus:
  Aika paljon oli tänään Kupittaalla Espoo Unitedin kannattajia, jotka pitivät hyvin ääntä. Hyvä seuran tulevaisuuden kannalta, että myös faneja löytyy.
   
 10. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Oikein hieno avauskausihan tästä lopulta tuli. Hieno homma!
   
 11. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Todella hyvin bussillinen Espoo faneja piti meteliä pelissä. Lopussa "kiitos espoo" -huudot kruunasi homman.
  Hattua päästä ja kumarrus täältä.
   
 12. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Monilajiseura Unitedilla meni ensimmäinen kausi hyvin. Niin sijoitusten puolesta, kuin julkisuuden. Pari negatiivista juttua hoidettiin hyvin ja Salonojakin malttoi antaa seurajohdolle toimintarauhan.
  Toivottavasti ei nyt kuitenkaan tule mukaan uusia lajeja kovin pian. Pari kautta vielä voisi katsoa näillä kahdella lajilla ja sitten harkita salibandyn mukaanottamista.
  Ensimmäinen kausihan keskittyi edustusjoukkueisiin. Toisella kaudella ainakin jääkiekossa (miten lienee koripallon laita) A-, B- ja C-juniorit siirtyvät samaan organisaatioon. Samaan aikaan pitäisi edustusjoukkueessa ottaa askel eteenpäin tuosta pikaisesti kootusta viime kauden joukkueesta. Koripallopuolella nousu ylimpään sarjaan vaatii myös lisäpanostusta.
  Toinen kausi on varmasti ensimmäistä vielä haastavampi, kun pitäisi pikkuhiljaa saada yleisökin innostumaan paremmin.
   
 13. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Kiekko-Espoollahan kesti perustamisestaan 8 vuotta liigaan nousussa. Jos tuon puolittaisi niin siinä olisi ihan hyvä ikkuna Unitedin liigataipaleen alulle. Ensi kaudella tosiaan junnut ruotuun ja kuosiin, sitten pari kautta panostamista yleisön kosiskeluun ja fanipohjan kasvattamiseen ja siitä etiäpäin. Ehkä ton neljän vuoden jälkeen Länsimetrokin kulkee, jolloin matseissa käyminen tuntuu monista helpommalta.
   
 14. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Jokereiden KHL-sopimus antoi pituudellaan teille työrauhaa. Kaksikin lisäkautta Mestistä voisi tehdä pelkkää hyvää. Ihmisten mielipaha Bluesiin liittyen ehtii vähän hälventyä ja edustusjoukkueen vyölle tarvitaan voittoja, voittoja ja voittoja.

  Yksi sellainen Mestiskausi, jonka Sapko juuri veti, niin punainen matto on henkisesti auki ja liigajunan kyytiin on helpompi hypätä skeptisemmänkin espoolaisen.

  Tämä monilajisuus juttu voi myös olla kova sana pitkässä juoksussa. 2020-luvun Espoo poikkeaa toimintaympäristöltään aika paljon 1970-luvun Tampereesta tai 1980-luvun Jyväskylästä. Mukaan venettä soutelemaan olisi mahdollista haalia yhdyskunnan monikulttuurisempaakin jengiä. Kun vanhasta on jäljellä vain rippeet, sanotaan sitä vaikka "kovaksi ytimeksi", niin se uusi voi olla jotain sellaistakin mihin ei suomalaisessa lätkäkuplassa ole totuttu.

  Hyvää kesää! Lisääntykää ja vahvistukaa!
   
 15. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  K-Espoon 8v vertaus oli hyvä mutta tilanne on nyt eri resurssien suhteen. Muutamasta lehti-jutusta lukenut että 2-v Mestistä on tavoite eli vuoden päästä olisi jo nousu. Tässä esim jutusta.
  Toisekseen, ei nämä meidän top-juniorit tule montaa vuotta Mestistä pelaamaan, siis mikäli kehittyvät odotetunlaisesti. Kunhan nyt saataisiin edes pidettyä ne vielä täällä.
   
 16. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Naiset tuo parhaillaan positiivista nimeä seuralle koripallon saralla. Monilajiseuralla on tosiaan eväitä rakentaa brändiä tavanomaista useammalla rintamalla.
   
 17. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Samalla myös kustannuksia.

  Iso jääkiekko tai iso jalkapallo voisi olla bisnestä, jos ympärille rakennetaan toimiva kokonaisuus (tyyliin HJK). Mikään muu ei (ainakaan Espoossa) riitä kattamaan toiminnan kustannuksia. Ei edes miesten koripallo, koska ei ole kaupungin ykköslaji. Unitedin brändin rakentaminen maksaa enemmän kuin tulee koskaan tuottamaan, ihan inhorealistista, jos asiaa miettii.

  Älkääkä nyt kiitos tarttuko siihen, että olen joku anti-United-paskakasa itse. Vaan miettikää oikeasti itse. Kävisittekö itse katsomassa naisten koripalloa tai jotain "futsalia" niin, että nuo muiden lajien joukkueet pystyisi kustannuksensa kantamaan? Kaikki muut kuin miesten edustusjääkiekko toiminnassa mukana... ne vaan on pois siitä miesten kiekon edustuksen resursseista.

  Ja oikeasti vetoan nyt kaikkiin minua inhoaviin, että miettikää edes hetki ennen kuin tyrmäätte.
   
 18. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Ja jos meinataan kehittää seurasta jotain suurta niin tuo urheilupuiston ympäristö on kehitettävä "mielenkiintoiseksi" nopeasti, jotta siellä viihtyisi monena päivänä viikossa eri lajien mukana.
   
 19. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Hyvinhän tuo onnistuu. Ilves pelaa futsalia, salibandyä, jääkiekkoa ja jalkapalloa. Hyvin ne eri lajit omat kustannuksensa kantavat (no jääkiekosta voi keskustella, mutta Bluesin kohtalo väistettiin viimehetkelä).

  Futsal pelaa kärkikahinoissa vuodesta toiseen. Jalkapallo on sinne nousemassa, kiakkokin ehkä nyt uusin vetäjin voi tulevaisuudessa pelata muutakin kuin sääläreitä. Salibandyllä on tavoite liiganoususta muutaman vuoden sisään.

  Eli negailet ihan turhaa. Monilajisuudesta on vain synergiaetuja.
   
 20. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Hassu ajatus että kävisi katsomassa jotain sellaista mistä ei nauti jotta muut lajit saisi rahaa...
  Olen käynyt katsomassa Espoon miesten korista ja tykännyt kovasti. Varsinkin viimeinen peli Lahtea vastaan oli yksi kauden hienoimmista sportti-tapahtumista.
  Aikomus on ostaa kausari-combo jolla pääsee sekä lätkä että korismatseihin.

  Voisi kuvitella että sponsori ja hallinto sektorilla on helppo saada synergiaa ja säästöjä tässä monilaji konseptissa.
   
 21. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Olen kyllä E:n kanssa jokseenkin samaa mieltä. Kommenttini alla on tälläistä insinöörin pohdintaa monilajiseuran mahdollisista vahvuuksista ja heikkouksista.

  Näen, että monilajiseuralla on näitä "Synergia" etuja, mutta ne edut eivät ole täysin ilmaisia vaan kyse on varojen siirrosta (ellei jokainen osa-alue tuota voittoa), kuten talousliitoissa kuten Euroopan Unionissa. Ideana aikaisemmassa vertauksessani ja vaarana on siis se, että eniten menestyvä osa jääkiekko luultavasti joutuu kannattelemaan muita pienempiä lajeja, ellei erilajien taloushallintoa eroteta toisistaan täysin ja tyydytä vain yhteiseen nimeen ja yhteiseen markkinointiin. Ongelmana tässä on se, että urheilu harvoin tuottaa voittoa ja periaatteessa nämä eri urheilulajeissa toimivat seurat ovat taloudellisessa kilpailutilanteessa keskenään kilpaillessaan maksavista katsojista (eli ovat substituttituotteita keskenään).

  Edit: Lisään vielä, että koska kaikki seurat kilpailevat samalla talousalueella samoista katsojista/asiakkaista katsojatuloille on siis tietynlainen maksimi ja EU on tavallaan luonnollinen monopoli. Täten jos odotettu tulo on rajallinen, niin myöskin menot tulisi suhteuttaa siihen. Joten teoriassa jotta tulot/menot saadaan balanssiin niin välttämättä EU:lle ei ole välttämättä eduksi pelata montaa lajia ainakaan pääsarja tasolla. Monopoleilla on myös taipumusta olla tehottomia, tässä tilanteessa kuitenkin voisin kuvitella tehottomuuden hyvin pitkällä ja heikolla aasin-sillalla tarkoittamaan esimerkiksi sitä, että jääkiekkojoukkueen budjetti ja menestys voi olla riippuvainen EU:n muun toiminnan budjettirasitteista. Toisinsanoen voi olla, että EU on monessa lajissa mukana, mutta kaikissa vain keskinkertainen tai huono.

  Tämän takia yhdistelmäkausikortit ovat varmasti myös keksitty ja ovat sinäänsä hyväkin juttu. Saadaan enemmän tuloja ja vältetään substituuttituote ongelma, jos asiakkaita vain kiinnostaa yhdistelmätuotteet. Tästä huolimatta ymmärtääkseni EU:n joukkueilla on sarjatasoihinsa nähden kovat pelaajabudjetit ja vaikka synergistiset edut (esim. yhteiset terveys ja kuntoilutilat löytyvät) laskevat kokonaiskustannuksia näiltä osin kun verrattaisiin usean eri seuran yhteenlaskettuihin kuluihin, niin on vaikea uskoa, että EU:n kokonaistulos tältä kaudelta on lähelläkään positiivista, edes yhdeltäkään osa-alueeltaan. (Toisaalta, tarvitseeko urheiluseuran tehdä ylisuuriavoittoja? Mielestäni ei, kunhan talous on vakaalla pohjalla)

  Lisäksi ihan puhtaasti laskennallisesti ajatellen: vaikka synergiaeduiksi voidaan varmaankin mainita seuran yhteiset terveys, hieronta ja kuntosalipalvelut, jotka ovat esimerkiksi nyt myös divari korisjengin käytettävissä, ovat periaatteessa miesten divaritason joukkueelle vaan lisäkuluja kun verrataan muiden samantasoisten joukkueiden palveluihin. Eli vaikka palvelu on tällä tavalla halvempi kokonaisuudessaan, joillekin toiminnan osille se voi olla suhteellisen kallis tai "ylimitoitettu".

  Toki tästä päästäänkin lempiaiheeseen eli urheilullisuuteen. Kaikki mitä EU tekee tällä hetkellä tähtää Espoon urheilun ammattilaistamiseen ja kovalla tahdilla. Tavoite on kova, mutta tuloksiakin näkyy. Hiena nähdä, että halutaan pitää huolta useista lajeista ja tarjota ammattitason fasiliteetteja myös ns. "divarijengeille". Tämä on mielestäni todella hienoa! Se, että onko se kestävää niin vaatii varmasti lisää tulolähteitä tai avokätisiä lahjoittajia. Mielestäni EU voi toimia, mutta sen rakenne esittää omat haasteensa. Kaikki haasteet on mahdollista kuitenkin selättää hyvällä työllä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017 klo 10.46
 22. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Kyllähän tosiaan tästä on puhuttu useammassakin yhteydessä, että tavoitteena olisi Unitedin nopea sarjanousu. On varmaan jopa jonkinlaisia "paineita" myös liigan puolelta saada pk-seudulle taas toinenkin joukkue Suomen ylivoimaisesti suosituimman lajin pääsarjaan. Eikös myös HIFK ole liigan suuntaan asiasta mutissut nyt kun jäivät yksin. Toivottavasti silti mitkään ulkoiset tekijät eivät luo tilannetta, jossa tehdään ihan puhdas kabinettipäätös asiasta, vaan että United kykenisi osoittamaan myös urheilullisesti paikkansa ylhäällä..

  Täytyy kuitenkin muistaa, että kyllä Suomen mittapuulla 16 joukkueen pääsarja on jo ihan totaalinen kipuraja, monien tahojen mielestähän jo nyt liigassa on liikaa joukkueita. Eli vielä siellä Unitedin mentävä rako on, mutta ei paljon muuta..

  Lainaus:
  Käsi kädessähän nämä hommat menevät. Metro kulkee toivottavasti elokuusta eteenpäin, ja uusi valtuusto ottanee hommakseen jatkaa urheilupuiston kehittämistä tavalla, jossa puhutaan kansainvälisen tason kokonaisuudesta
   
 23. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Toi urheilupuiston jatkokehitys JOS metro joskus kulkee on ihan ensisijaisen tärkeää tosiaan. Alueen pitää olla sellainen, että jos jonain random-sunnuntaina tai arki-iltana miettii että "mitäs sitä tekisi, ai niin tuolla menee tutun seuran korispuolen peli, voisihan sen käydä katsomassa jos sen jälkeen voi käydä vaikka syömässä jossain ok raflassa tai vaihtaa siitä vaikkapa kivaan kahvilaan hetkeksi istumaan, tai drinkkibaariin kokeilemaan uutta cocktailia", voisi vain etsiytyä paikalle ja viihtyä. Kaivattaisiin siis kaupunkimaisuutta. Niin kauan kuin tuo alue edustaa Espoota, siis peltoa jonka keskellä on siellä täällä talo tai kaksi, ei sinne tule extempore lähdettyä.
   
 24. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Olen tavallaan samaa mieltä, urheilupuiston alueelle sopisi muutama kivijalkakuppila myös areenan palveluiden lisäksi. Toisaalta taas kun miettii, niin Tapiola ja sen ravintolapalvelut on parin minuutin kävelymatkan ja tulevaisuudessa yhden pysäkin metromatkan päässä. Ainakin itse on tullut monesti käveltyä Tapiolasta hallille.

  Vastaavasti ehkä Tapiolassa ja varsinkin Metrossa pitäisi olla tulevaisuudessa konsentroitua ja ajantasaista mainontaa esimerkiksi päivän peleistä urheilupuistossa ja tuoda esille urheilupuiston läheisyys niin saisi ehkä muutamia eksymään myös pellolle.
   
 25. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Ihan ansiokasta pohdintaa. Urheilu ei ole Espoossa, eikä taida hirveästi muullakaan Suomessa olla kovin hyvä bisnes. Sillä voi toki tienata, mutta riskiensä takia sitä on hankala kutsua hyväksi bisnekseksi. Rahaa kannattaa tehdä muualla. Siksi nostan hattua kaikille, jotka ovat mukana toiminnassa, koska pohjimmaisena motiivina tuskin on raha. Brändi rakentuu kuitenkin tehokkaammin (ja varmasti edullisemmin) synergian kanssa monilajiseurana, kuin yksittäisinä seuroina. Se, että Unitedin koripallonaiset pelaavat parhaillaan finaalissa, hyödyttää jokaista joukkuetta, jolla on sama logo rinnassa.

  Tiedän, että joillekin United edustaa mörköä, joka tanssii Bluesin haudalla. Itselleni se on brändäytynyt aika kivasti monilajiperheeksi, joka yrittää yhdessä kääntää konkurssien täyteistä espoolaista urheiluhistoriaa kannattavampaan suuntaan. Parhaillaan korisnaiset taistelevat yhteisen logon puolesta. Vaikken sitä paikan päälle mene seuraamaan, niin se kiinnostaa silti enemmän kuin naiskoris kertaakaan aiemmin.