Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Unitedin historia, nykyisyys ja tulevaisuus kriittisin silmin

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana E, 30.12.2016 klo 21.56.

 1. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllä tiedän hyvin, että yksipuolisia asiat eivät ole olleet. Ja tiedän kyllä harjoitushallin projektin taustoista... en lähellekään kaikkea, mutta jotain. Bluesin pelien aikainen parkkiongelma näkyi McD:n ja Lidlin parkkipaikalle asti aikanaan. Orion tarjosi parkkialueensa jossain vaiheessa, mutta ilmeisesti Ratiopharmin kanssa tehty yhteistyö sen katkaisi. Kun jonnekin kumartaa, näyttää persettä toiselle.

  Tuossa Urheilupuiston keskittymässä olisi oikeasti potentiaalia, jos se tehtäisi yhteisin intressein. Mutta Espoo United Urheilupuiston yksinvaltiaana vaan ei ole se tie, joka ajaa kaikkien yhteistä etua. Jos Esport ja Jussi saisi yhdessä muun yhteisön kanssa asiat sovittua, meillä olisi todella hieno pohja luoda espoolaista ylpeää urheilukulttuuria.

  Oikeasti eniten toivoisin rauhaa eri toimijoiden välille - ja yhteistä ylpeyttä entisestä työstä ja historiasta yli lajirajojen. Vastustan kuitenkin aina päätäntävallan keskittymistä rahan voimalla. Espoolle ja espoolaisuudelle on liian tyypillistä kumartaminen rahan suuntaan ja töiden delegoiminen joillekin muille. Talkoohenki pitäisi herättää uudelleen.
   
 2. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Esport ja Jussi voisi tosiaan olla kova kaksikko Espoolaisen huippu-urheilun kannalta. Salonoja ei ehkä ole se kaikkein helpoin kumppani, mutta kyllähän riidassa aina kaksi osapuolta (esim tuo harjoitushallin valitusrumba), joten pelkästään Salonojan syyttäminen on kapeakatseisuutta.
  Lainaus:
  Talkoohengelle iso peukku täältäkin. Rauhan päälle toivon yhteistyötä. Tämän lisäksi väitteesi, ettei United kiinnostu sinua millään tavalla on kyllä vähän erikoinen. Olet täällä kuitenkin jatkuvasti kertomassa mielipiteitäsi milloin mistäkin asiasta. Face it, espoolainen kiekko ja United kiinnostaa sinua, vaikka et haluaisikaan. Tätä varten kutsunkin sinut katsomaan valitsemaasi Espoo Unitedin ottelua ottelua kanssani. Jotta periaatepäätöstä olisi hieman helpompi kiertää, lupaan maksaa sinun lippusi. Ei sitten tarvitse kiroilla sitä, että menit rahoittamaan Salonojan saatanallista projektia.

  P.S. Tarjoan tuopin, jos kehut hallin valoja.
   
 3. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Heh,

  Kyllähän riitelyyn aina tarvitaan useampi kuin yksi osapuoli. Jotkut yksilöt vaan riitelee enemmän ja useampaan suuntaan kuin toiset. Esportin ja Hongan kannattajien välinen vuoropuhelu esimerkiksi kuitenkin toimii hyvin ja on erittäin aktiivista, mikä auttaa paljonkin vaikeiden asioiden käsittelyä. Ei esimerkiksi ihan kaikki nielleet pureksimatta Esportin nimen liittämistä Honkaan, mutta asiat käytiin asiallisesti läpi. Ja aika pitkälti siellä Hongan kannattajajoukossa on samoja naamoja kuin Blueskannattajissa.

  Ja totta kai espoolainen jääkiekko ja sitä kautta välttämättömästi myös United kiinnostaa sen verran, että täällä jaksaa edelleen käydä välillä lukemassa ketjuja. Todennäköisesti muutaman vuoden päästä kiinnostaa entistä enemmän, kun oma poika alkaa olla kiekkokouluiässä. Aika paljon kuitenkin saa vettä Gräsassa virrata, että aloittaisi jossain muualla kuin Granissa. Kiinnostus Unitedia kohtaan kuitenkin liittyy enemmän muihin kuin pelillisiin asioihin. Oli tuossa kuitenkin lähes kuukauden breikki tässä osiossa käymisestä, vaikka vapaata keskustelua seurasinkin. Tekisi hieman ilkeästi mieli sanoa, että eipä siinä ajassa tänne tainnut tulla kuin neljä uutta viestiä, että kauaa ei mennyt vanhojen viestien lukemiseen.

  Unitedin pelejä en ole kuitenkaan katsonut alkukauden parin Fanseatin kautta osittain katsotun pelin lisäksi kuin muutamaan JA:n uutiseen likitettyjen lyhyiden klippien verran (esimerkiksi tuo veskarien tappelu ja tuo Summas-casen "hylätty" maali). Tekstiteeveestä (johon oikeasti puhelimessa hyviä ja nopeita appeja, voin suositella) olen tulokset katsonut, jos olen sattunut huomaamaan Mestiksessä pelatun, mutta siinä se. Kiitos kutsusta, mutta joudun valitettavasti kieltäytymään. Unitedin pelaaminen ei kiinnosta niin paljon, että jaksaisin areenalle lähteä repimään haavoja uudelleen auki. Unitedin peli, sen menestys tai oikeasti mikä tahansa Unitediin pelillisesti liittyvä on kuitenkin niin yhdentekevää - se ei vaan kiinnosta niin paljon, että jaksaisin pelejä katsoa edes vähän alusta. Kuitenkin sinne Liigaan menee siinä vaiheessa, kun muut kokevat seuran olevan valmis, ei noilla pelien tuloksillakaan ole mitään väliä (paitsi jos oikeasti olisi riskinä ollut putoaminen Suomi-sarjaan, sitten olisi ollut aika jännä tilanne kokonaisuuden kannalta). Vielä nyt tällä hetkellä vapaa-aika on niin kortilla, että mieluummin lähden rannalle ongelle tai vaikka tytärten kanssa pelaamaan Pokemon Go:a, jos mahdollisuus on.

  P.S. En pysty kehumaan hallin valoja, koska en ole niitä itse päässyt näkemään. Ei minulla ole mitään kompetenssia sanoa niistä mitään. Liian kirkkaat ja kylmän sävyiset ne varmaan kuitenkin on ;)
   
 4. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Ehkäpä tämä taistelu tuulimyllyjä vastaan ei sitten ole saanut kovin suurta suosiota...
   
 5. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Kylläpä ilahduttaa se into, jolla tuo n. kymmenvuotiaiden poikien porukka kannustaa EU:ta. Mahtavaa!

  Näyttäisi lupaavasti, että katsomotoiminnan katoaminen tässä Blues - EU -muutoksessa jää paljon lyhytaikaisemmaksi ilmiöksi kuin Kiekko-Espoo - Blues -vaihdoksessa aikanaan.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Taitaa tappio ottaa aika koville, kun pitää lähteä provoamaan niitä, jotka eivät tähän uppoavaan laivaan lähtösatamassa astuneet.

  Eteenpäin, sanoi Mannerheim.
   
 7. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Ihan kyllä vilpittömän iloisena - jopa liikuttuneena - kirjoitin. Hetken mietin, mikä olisi sopiva ketju ja arvelin tämän olevan lähimpänä. En tiennyt, että tämä on yhden nimimerkin oma henkilökohtainen ketju, jossa positiivisten EU:hin liittyvien asioiden mainitseminen tulkitaan ao nimimerkin provoamiseksi.

  Jotta en toistaisi virhettä, kysyisin varmuuden vuoksi, onko muitakin fyysisiä tai virtuaalisia paikkoja, joissa tulkitset positiivisten EU:hun liittyvien seikkojen esilletuomisen olevan itseesi kohdistuva provo?
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  No jos tämä ketju on jo otsikoitu kriittiseksi, tuo viesti oli lähinnä täysin väärässä ketjussa. Eikä tämä ole minun ketjuni kuitenkaan, kyllä tänne kaikki saa kirjoittaa. Ja minua saa haastaa, tosin asialla haastamiset lienee aika vähissä. Enkä ole ihan yksin tällä agendalla, tosin olen varmaan ainoa, joka enää jaksaa olla susihukkana lammaslauman kimpussa.

  Ja edelleen - jos väität viestisi olleen jotain muuta kuin täydellisen pelillisen persraiskauksen aiheuttama pahan olon purkautuminen, olen suuresti yllättynyt. Sen verran vahvasti koko Blueskannattajien yhteisön rinnastit muutamaan alakoululaiseen, että uskottavuus tuossa on ihan nolla näin rationaalisesti.
   
 9. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @Physical Edge Ne kundit kannustamassa (ja muutama tyttökin) ovat suurelta osin EPS:n junnuja. Pitkään olenkin ihmetellyt valtaisan junnuporukan vähäistä näkyvyyttä hallilla. Tuosta voi vielä kasvaa iso, positiivinen juttu.
   
 10. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Kriittinen ei muuten tarkoita samaa kuin kielteinen, mikä E:lle tiedoksi. Mutta voithan aina perustaa "Kielteinen EU-ketju" -tarinasopen. Itsellekin ensimmäisen erän järkytyksen jälkeen suurta iloa tuotti fanipäädyn karnevaalimeininki toisesta erästä alkaen ja toki reilusti piristynyt peli. Tänään tuo porukka on junnuja, parin vuoden päästä raavaita miehiä ja naisia. Tätä on hieno seurata.
   
 11. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Ahaa, eli ketjuun saa kirjoittaa vain negatiivisia asioita. Hieno homma, voit vapaasti jatkaa mielenpahoittamistasi. Pidä hauskaa.

  Lainaus:
  Voi kuule, vielä/enää ei sininen joukkue aiheuta noin suuria tunne-elämyksiä edesottamuksillaan kaukalossa, suuntaan tahi toiseen.
   
 12. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Jep, pieniä merkkejä vielä, mutta tästä se lähtee.
   
 13. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllähän nyt itsekin näit tuon viestin ja sen sävyn. Siinä käytännössä todettiin ihan päin helvettiä menneen pelin jälkeen, että Blueskannattajien yhteisön tulee korvaamaan jokunen alakouluikäinen muutamassa vuodessa. Ihan rehellisesti - ottaisitko itse tuon jonain muuna kuin provona?

  Ja kyllä te kaikki United-henkisetkin kaipaatte meitä ihan siinä samassa, missä me kaipaamme teitä. Meillä oli hieno yhteisö. Ei meistä kumpikaan olisi halunnut sitä repiä kahtia.
   
 14. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Hei E, menisitkö sinne Bluesin hautausmaalle ja pysyisit siellä. Ei kukaan ole kiinnostunut sun melipiteistä.
   
 15. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Nyt E kyllä pahoitat mielesi aivan turhasta. Physical Edge kirjoitti edellisestä nimenvaihdoksesta, eli ajasta 90-luvun lopulla, ei missään nimessä että meno olisi nyt parempaa kuin viimeisten parin kauden aikana. Kyllähän oikeasti tuo katsomotoiminnan todella hyvä aika Espoossa oli ihan niiden viimeisten 2-3 vuoden mittaista. Tuo aika juuri tuolloin Blues -nimisen seuran alkuvuosina oli sitä että päädyssä istui yksi hattupää rummuttamassa ja vieressä oli muutama taputtaja.

  Sinänsä pieni asiavirhe puhua nimenvaihdoksista monikossa, Kiekko-Espoo -nimi vaihdettiin Bluesiksi. Blues lakkasi olemasta, se ei vaihtanut nimeä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 00.15
 16. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Aivan totta, stand corrected!
   
 17. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Hei - pidän sinua erittäin asiakirjoittajana (toisin kuin jotain muita), mutta ihan oikeasti. Koetko itse, että tuo reagoimani viesti olisi ollut jotain muuta kuin provoa Blueskannattajien suuntaan? Ihan oikeasti? Nuo tuollaiset viestit vaan väheksyy nimen omaan sitä työtä, mitä täysin vapaaehtoisesti koko Blueskannattajien porukka teki viimeisten vuosien aikana - ja itse en edes ollut mitenkään aktiivina siinä mukana. Kunhan vaan edelleen jaksan arvostaa sitä. Olen itsekin käynyt aiemmat kasvukivut ja ollut mukana nostamassa sitä apatiaa ylöspäin silloin aikanaan.

  Ja @oka , mulle on sun mielipiteet ihan vitun sama. Sä olet näyttänyt jo aiemmin, että perseesi on huorattu, että ei ole ehkä sulle oikea ketju. Ole vaan ylpeä hienosta vuosia jatkuneesta Unitedin junioritoiminnasta.
   
 18. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Josko vaikka hengittäisit välissä, ja katsoisit, mistä tämän vaahtoamisesi oikein aloitit.

  Itseäni siteeraten: "Näyttäisi lupaavasti, että katsomotoiminnan katoaminen tässä Blues - EU -muutoksessa jää paljon lyhytaikaisemmaksi ilmiöksi kuin Kiekko-Espoo - Blues -vaihdoksessa aikanaan."

  En ota mitään kantaa tässä tai muuallakaan Blueskannattajien viime vuosien toimintaan. Iloitsen siitä, että EU-katsomossa joku porukka harjoittaa aktiivista kannustamista. Kun alkukausi oli arvattavasti niin kovin kovin hiljaista.

  Jos otat siitä itsellesi pahan mielen, niin peiliin katsominen voisi olla kova idea.
   
 19. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  @E Rauhotu nyt. Ja lue se viesti uudestaan josta hermostuit. Olen kirjoituksistasi päätellyt että olet ollut aika kauan katsomossa. Itse olen ollut jostakin vuodesta -94. Ihan oikeasti se aika kun seura oli vaihtanut nimensä K-Espoosta Bluesiksi oli katsomotoiminnassa sellaista aikaa että yhden käden sormillakin laskettava vieraskannattajagruppo saattoi usein ottaa helposti "hallin haltuun". Ei mielestäni ollut siinä mielessä kovin kohtuuton vertaus.
   
 20. katekismus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, NYR
  Ihan vaan heijastellen omia fiiliksiä: Katsomossa on tosiaan ollut paikoitellen pirteämpi fiilis, kuin mitä joskus vuosituhannen alussa oli Bluesin vielä hakiessa tarinaansa. Ei mitään pois sen ajan meiningistä, hienoa, että jotkut jaksoivat luoda ääntä hiljaiseen areenaan. Samat sanat kuuluvat vaan myös nykyiselle porukalle. Propsit nuorille jäbille!
   
 21. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Erikoinen mielikuva, joskaan en epäile sen olevan juuri se mitä postiluukkupapaattipoikien päässä pyörii. Jos haluaa noita harhoja ruokkia niin ei siinä mitään, totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää ja se on se, että EU:n katsomotoiminta ei kalpene minkään Mestis-jengin rinnalla. Harmi tietysti, että viime vuosien kulmapöhinä katosi, mutta jos eivät halua mukaan tulla niin sitä päätöstä kunnioitettakoon. Sitten rakennetaan jotain uutta eikä jäädä itkemään menneiden perään.

  Kuten sanoit, eteenpäin.
   
 22. Vae Victis Jäsen

  Lainaus:
  Koko pelin ajan äänekästä menoa ja pomppimista. Jopa 0-5 tilanteessa. Aivan loistavaa!
   
 23. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  No heh, joillekin riittää apukoulun priimuksena oleminen. Ihan varmasti aivan totta, mutta vertailutaso nyt ei ole mitenkään ylivoimainen.

  Lainaus:
  No kyllähän minullekin on älähdetty täällä monesti, jos jonkun mielestä on väärässä ketjussa. Pistäkää oma positiivisten asioiden kultapossuketju vaan pystyyn.

  Ja olet ihan oikeassa siinä, että espoolainen kannattajatoiminta oli aikamoisessa apatiassa Bluesin alkuaikoina, kun moni ei syttynyt enää joukkueelle kuten ennen. Myös kannattajatoiminnan muoto oli lähinnä se yksi julmetun iso rumpu ja kohtuu monotoninen "es-poo-bluus"-huuto. Pitää kuitenkin sanoa, että vaikka Matinkylässä kannatus oli kovaa, siellä jo pieni porukka näkyi ihan eri tavalla. Ei noita Blueskannattajien tapaisia kannattajia ollut määrällisesti lähellekään sitä, mitä nyt oli - tai edes tällaista kannattajakulttuuria, jolla näkäjään nyt on varaa pyyhkiä persettä. Joten kyllä se tiputus kannattajatoiminnassa on aivan järjettömän paljon suurempi ollut nyt - ja sen rakentaminen uudestaan on niin pitkä projekti, että todennäköisesti United ehtii kuolla pois ennen kuin ollaan entisellä tasolla.

  Lapset (alle 15-vuotiaat) eivät muuten ole edes rikosoikeudellisesti vastuussa tekemisistään, joten jo lainkin silmissä eivät ole kykeneviä olemaan vastuussa tekemisistään. Kai sen häpeän tuntevat sitten, kun heille oikeasti nauretaan. Selkäänsä sietäisivät saada.
   
 24. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Iso peukku noille junnuille ja muillekin hyvästä kannustuksesta. Toivottavasti kukaan "aikuinen mies" ei suutu, kun kirjoitin noin tähän ketjuun. Espoolaisen edustuskiekkoilun pohjakosketus on takana ja hommat kehittyy positiiviseen suuntaan. Tämä on selkeästi aistittavissa hallilla. Myös monia tuttuja kasvoja on alkanut palaamaan katsomoon varsinkin näihin pudotuspeleihin.
   
 25. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Bluesille ja sen kannattajille naurettiin reilusti yli 10 vuotta. Vielä ensimmäisten chanttivuosien aikaan porukka herätti lähinnä hilpeyttä, etenkin vierasfaneissa. Ei siis mitään uutta siinä, että besserwisserit ja mielensäpahoittajat harmistuvat siitä kun jotkut yrittävät. Sama on eittämättä edessä EU:n tulevalla, vasta muodostumassa olevalla faniporukalla. Itse nostan hattua niille, jotka uutta toimintaa ovat käynnistämässä, puskista huutelijoita kyllä riittää kuten nyt nähdään.

  Apukoulun priimuksista en tiedä, mutta Espoo on tällä hetkellä Mestis-seura. On siis luonnollista verrata toimintaa muihin Mestis-seuroihin.