Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Unitedin historia, nykyisyys ja tulevaisuus kriittisin silmin

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana E, 30.12.2016 klo 21.56.

 1. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tämä ja @thnninen puhuvat täysin asiaa. Tuo on oikeasti todella hyvä näkökulma. Bluesilla toiminta on ollut todella pitkään ylhäältä johdettua, kun "oikeissa seuroissa" (jos tätä termiä käytetään), toiminta on ollut enemmän alhaalta ohjattua. Juniorit ja se valtava muu joukko siellä mukana kokee "omistavansa seuran ja sen identiteetin" esimerkiksi Ilveksessä. Yksi oy siinä päällä ei ole yhtä kuin seura ja yhteisö. Espoossa ei ole ollut näin sitten Matinkylän aikojen, mikä on valitettavaa, mutta kieltämättä aivan totta.

  Jääkiekko ei kuitenkaan Espoossa olisi kuollut mihinkään, vaikka Jussi ei olisi tätä United-unelmaansa toteuttanut. Se, millainen espoolainen jääkiekko olisi siinä tilanteessa, sitä voi vain arvailla.
   
 2. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Nyt on sen verran hyvää keskustelua, että päätin hypätä mukaan. Tässä on ihan hyvää asiaa, mutta lisäisin vielä sen, että Ilves on ollut Ilves vuodesta 1931 lähtien. Noista vuosista lähtien on ehtinyt syntyä jo monen monta sukupolvea uusia ilvesläisiä, jotka ovat tulleet toimintaan mukaan. Kiekko-Espoo perustettiin vasta 1984, joten Ilvekseen verrattuna seura oli hyvin nuori. Kun tuokin lyhyt taival oli täynnä muutoksia, ei toimintaan päässyt kunnolla kasvamaan sisään, ellei ollut hyvin lähellä seuraa. Siinä olet aivan oikeassa, että jos Kiekko-Espoo ei olisi koskaan vaihtanut nimeään Bluesiksi ja logokin olisi pysynyt vuoteen 2016 asti samana, aivan taatusti mukana olisi ihan eri määrä ihmisiä, jotka olisivat voineet lähteä nostamaan seuraa uudestaan suosta.
   
 3. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Piti sitten tulla taas tänne oksentamaan... eikös teillä ole se "Espoon Bluesin kannattajien..." ketju jossa piti jauhaa loputtomiin näisttä asioista,
  Ilmeisesti siellä ei tapahtunut mitään kun tulitte tekemään tämän "Unitedin historia jne" ketju jotta saadaan huomiota ja päästään sotkemaan asioita. Jiisus sentään.
  Jos-jos-jos
   
 4. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Aihe on arka puoleen ja toiseen, mutta ei nyt tyrmätä suorilta. Nyt näyttäisi sille, että tästä asiasta kyetään keskustelemaan asiallisesti. Tyrmätään sitten, kun menee jankkaamiseksi. Pidetään mielessä, että kaikille on tärkeää, että Espoossa olisi vahva jääkiekon harrastamisen, pelaamisen ja kannattamisen mahdollisuus. Tiet tähän tavoitteeseen eroavat.
   
 5. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Eikö nyt näihin em asioihin pysty Espoossa ?
  Tiedät itsekkin että pystyy mutta kun on väärin perustettu ja väärä logo ja väärät ihmiset jne jotka ovat tärkeitä hard-core faneille mutta ei lajin harrastajille ja varsinkaan top-talenteille.
   
 6. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Lainaus:
  Ketju perustettu joulukuussa ja nyt kun täällä on esitetty hyviä pointteja puolin ja toisin, niin tulet myrkyttämään ilmapiiriä. Kuten otsikosta on nähtävissä, niin tässä ketjussa on tarkoitus käsitellä Espoo Unitedin asioita, eikä Bluesin. Vieläpä nimenomaan kriittisessä mielessä, kuten siinä otsikossa on mainittu. Ei näitä ole pakko kenenkään lukea ja tulla pilaamaan keskustelua. En aio aiheesta enempää jatkaa, mutta sen verta kummastutti tuo toiminta, että oli pakko mainita siitä.

  Aiheesta ei ole mitään hyödyllistä sanottavaa tähän aikaan yöstä. Monta hyvää pointtia ensimmäisen sivun lopussa.
   
 7. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Tämä on tosiaan ollut yllättävän rakentava ketju. Otsikossa oleva "kriittisin silmin" on ehkä vähän turha, koska se viittaa sisällön painottuvan siihen vihaaja-osastoon, mutta tähän mennessä ollut hyvä meininki. Nimimerkki Juhaht esimerkiksi toi paljon hyviä pointteja, jota on päästy mutustelemaan hyvässä hengessä.
   
 8. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Älä viitisi. Sivun 1 lähes kokonaan JE Oy:n talousasioita ja Bluesin toiminta olisi pitänyt olla sitä ja tätä ja jos nimi olisi pysynyt mutta kenties logo olisi vaihtunut jnejne,
  Samaa jauhamista ja sitten mehustellaan "nyt on hyvää keskustelua".
  Deja vu.
   
 9. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Lainaus:
  Tämä unohdettiin usein niin omien kuin muiden joukoissa. Espoolainen kiekko haki/hakee vasta sitä omaa tilaa, mutta sitä käsiteltiin/käsitellään samoin kuin näitä historiallisia seuroja. Blues alkoi saamaan vasta toista sukupolvea mukaan ympärilleen ennen sen kuoppaamista ja nyt United joutuu aloittamaan kaiken lähes nollasta. Ei fanittamaansa seuraa voi valita, siihen on kasvettava ja tämän vuoksi olisin toivonut että edustuskiekko olisi jatkanut kaikesta huolimatta Bluesina.
   
 10. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämä ei välttämättä olisi ollenkaan huono asia. Vahva ns. farmi, jolla olisi oma fanipohja tekisi varmasti hyvää espoolaiselle jääkiekolle.
  Lainaus:
  Tuo halliasia harmittaa itseäinikin. Tämä todellisen kilpailun puute johtaa siihen, että Salonoja on tällä hetkellä ainoa, joka voi edustuskiekkoa Espoossa pyörittää. Siinäkin mielessä tuo yllä mainitsemasi EKS & EPS yhteistyö toisi kaivattua sparria EU:lle, mutta lyhyellä tähtäimellä kyseessä olisi miesten tasolla ja vanhimmissa junnuissa ns. farmi. Kilpailu ei kuitenkaan saisi mennä rumaksi. Tällöin Jokerit tai HIFK saattaisivat olla haaskalla. EKS:n alue on ainakin omassa ikäluokassani aika vahvasti HIFK:n kannattajakuntaa. Salonojan pitäisi siis oppia kuuntelemaan ja tekemään yhteistyötä.
   
 11. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ns. farmiseurana Unitedille toimiminen miellettäisiin kyllä tässä kriittisessä kannattajamassassa täysin järjettömäksi huoraamiseksi, minkä vuoksi farmistatuksella joukkueen pystyttäminen ei kantaisi edes vähää alkua ja jäisi täysin ilman tukea nimestä riippumatta. Toista vahvaa vaihtoehtoa tulevaisuuteen ja "sodanjulistusta Jussia vastaan" (jos näin kärkevää termiä on sopiva käyttää) haettaessa ruohonjuuritasolla kyllä useat ihmiset aktivoituisivat. Pesäero vaan pitäisi tehdä ihan selkeäksi niin, että yhteistyö Unitedin kanssa katkaistaisiin kokonaan. Siitä en tiedä, onko EPS tai EKS innokas tekemään omaa juttuaan - nykyäänhän kyseiset ry:t on ihan pikkujunnuja lukuun ottamatta hyväksynyt asemansa "BJR:n farmina" ja kilpailullisen tavoitteellisuuden sijaan enemmän sosiaalisten syiden ja harrastamisen mahdollistavina toimijoina.

  Kilpailun siis pitäisi nimen omaan olla "rumaa" (huono sana tuo ruma, mutta kuitenkin selkeästi vaihtoehtoja antavaa), jotta homma saisi riittävästi tunnetta, intohimoa ja sitoutumista taakseen ja tulevaisuudessa kansalliselle huipputasolle nouseminen olisi mahdollista.
   
 12. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämä on varmaan ihan totta, jos toiminta lähtee siitä, että sillä vastustetaan Jussia. Kuinka pitkällä noilla motiiveilla sitten päästään. Päätökset tehdään helposti sen mukaan, mikä vaikeuttaisi Jussin elämää mahdollisimman paljon sen sijaan, että organisaation etu olisi etualalla.
  Lainaus:
  Tämä malli olisi kyllä se kaikkein huonoin. Sen sijaan, että se yhdistäisi, jakaisi sen espoolaisen kiekon vielä pahemmin kahtia. Tästä hyötyisivät ainoastaan HIFK, Jokerit ja osin myös GrIFK. Häviäjä olisi espoolainen jääkiekko.

  Mikäli siis Jussin kampittaminen on se innostuksen lähde, on homma kuollut jo syntyessään. Tällöin on syytä etsiä muita kiinnostuksen kohteita tai mahdollisesti vaihtaa lääkitystä.
   
 13. Erling Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Blues, Arsenal, Honka
  Lainaus:
  En olisi mitenkään varma, että kilpailu olisi huono asia. Espoon väestöpohjan ja harrastajamäärien pitäisi kyllä olla ihan tarpeeksi isoja kannattamaan kahta erillistä toimijaa. Ei ehkä kahta liiga- tai ammattilaisseuraa mutta ainakin EPS voisi irrottautua vähän erilliseksi sellaiseksi Karhu-Kissat-tyyppiseksi seuraksi. Haastaisi parhaimmillaan "isoja", tekee hyvää junnutyötä ja on selkeä vaihtoehto. Sitten vielä elinvoimainen edutus esimerkiksi Suomi-Sarjaan. Samalla voisivat talkoohenkiset ja muut enemmän paikallista toimintaa haluavat hakeutua sinne ja jättää hidasta/myrkyttämästä ammattimaista toimintaa.

  Mielestäni espoolaisen kiekon isoimmat ongelmat ovat tulleet siitä kun keskenään erimielisiä ja kinasteleviakin ryhmiä on pakotettu toimimaan saman katon alla. Espoolaisia kiekkotoimijoita ei saa toimimaan "yhteisen hyvän eteen" vaikka kuinka yrittäisi.

  Isoin ongelma kaiken taustalla on EKT ry eli Espoon Kiekkoilun Tuki, joka omistaa lähes kaikki jäähallit Espoossa. EKT:lla on liikaa valtaa ja siellä sorrutaan liian usein Matinkylän, Laaksolahden ja Espoonlahden keskinäiseen munanmittailuun ja valtapeliin. Usein junioreiden ja kokonaisuuden kustannuksella.
   
 14. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Kilpailu on aina hyvästä. Tuo E:n hakema "ruma" kilpailu sen sijaan ei auta ketään. Karhu-Kissat tekee omaa juttuaan, mutta keskityy siihen eikä kahden suuremman kampittamiseen. Sitä tuossa hain.

  Käytännössähän tuota kilpailu pitäisikin tässä skenaariossa olla. Pelkkä kuvien kumartelu olisi heikko pohja mille tahansa organisaatiolle. Eri asia on miten kilpaillaan. Jossain vaiheessa EKSEPS tulisi kasvu-uransa päähän. Tällöin yhteistyön tiivistäminen edistäisi molempia. Jos tähän mennessä sillat on poltettu, postilaatikot räjäytetty ja some täynnä herjauksia, ei yhteistyö luultavasti onnistu.
   
 15. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kuten kirjoitin, "ruma" on huono sana kuvaamaan sitä, mitä hain takaa. Rumaa sanan suorassa merkityksessä en siis hakenut. Vaihtoehto on parempi termi. Joku sellainen vaihtoehto, joka lähtee yhteisöstä ja yhteisöllistämisestä norsunluutornista johdetun sanelupolitiikan sijaan.

  Tarkoitus ei olisi missään nimessä vain haitata tai kampittaa Jussia, mutta Espoon nykytilanteessa se vaan väistämättä tulisi olemaan sitä, jos tavoitteellisen edustusjoukkueen pistäisi pystyyn. Tällä hetkellä kun ei ole muuta. Toiminnan peruskivi ei kuitenkaan saisi missään nimessä olla toisen kiusaaminen vaan nimen omaan oman jutun rakentaminen - rauhassa ja "oikein" kestävälle pohjalle, josta voi tulevaisuudessa ammentaa sitä ylpeyttä ja voimaa. Itse olen kasvanut 8 vuotta alasarjoissa pelaavan Kiekko-Espoon kanssa, eikä 8 vuotta olisi itselleni liian pitkä aika rakentaa pohjaa kuntoon. Sitä en osaa sanoa, kuinka monelle se olisi kuitenkin liikaa.

  Karhu-Kissat olisi muuten erinomainen verrokki, mutta edustuksellinen tavoitteellisuus ja aito palo huipulle seurasta kuitenkin puuttuu, mikä on heijastunut yhteistyönä tai "farmisopimuksina" aikanaan Helsingin isojen kanssa. Jos sen oman tavoitteellisuuden lisäisi Kissoihin, se voisi olla aika lähelle sitä ideaalitilannetta.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kilpailu olisi vain ja ainoastaa hyvä asia koko espoolaiselle kiekkokulttuurille. Nykyisessä rahan monopolissa edustusjoukkueen ei tarvitse ottaa huomioon ketään tai mitään muuta, koska vaihtoehtoa ei ole. Jos Unitedille olisi selkeästi vaihtoehto olemassa, myös United joutuisi oikeasti miettimään, millä tavalla yksittäisen espoolaisen saisi kiinnostumaan nimen omaan Espoo Unitedista Bluesin/Kiekko-Espoon/minkä tahansa muun sijaan. Silloin oikeasti ajatusten lähtökohdan olisi pakko kääntyä siihen, mitä ihmiset haluavat sen sijaan, mitä itse halutaan.

  Oikeastaan Espoon paikallisottelut olisi ajatuksena aika kiihottava...
   
 17. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Samaa mieltä, kyllä Espooseen mahtuu kaksi toimijaa, jos toisen edustusjoukkue on Liigassa/Mestiksessä ja toisen alempana. Espoosta kyllä löytyy tarpeeksi jääkiekkoharrastajia molempien toimijoiden eri asteisille junioriseuroille Tämä olisi henkilökohtaisesti aika täydellinen tilanne tällä hetkellä, jos vaan olisi mahdollista toteuttaa. Kuten alla toteat, jäähallitilanne on vaan se suurin kompastuskivi, minkä takia EPS tai mikään muukaan seura tuskin tulee irtautumaan mistään lähivuosina. Jos tilanne olisi kuitenkin ratkottavissa, tässä ei olisi kuin voittajia. Espoo Unitedin syntyyn ja tekoihin pettyneet voisivat kerätä rivinsä ja murjottamisen sijaan keskittyä taas kannustamiseen sekä toiminnan kehittämiseen. Samalla EU saisi omaa toimintaansa paremmin kasaan, kun taustalla ei olisi heidän toimintaa hankaloittavia tekijöitä. Ehkä tällä tavoin okakin saisi sielulleen rauhan.
   
 18. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Siis tämä teidän spekulointi netissä on hankaloittava tekijä ? joo :--)
  Lainaus:
  Vai uskot sinä sieluihin... noh, sopii hyvin kuvaan.

  Kannustan ja rohkaisen teitä tekemään jotain mistä haaveilette. Näillä netti-höpinöillä ei valitettavasti ole mitään merkitystä, vaikka saahan sitä uskoa että niillä olisi.
   
 19. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Olet kyllä oikeassa, että näillä puheilla ei merkitystä elleivät ne siirry teoiksi. Itse en ole tarpeeksi tyytymätön nykytilaan, että lähtisin jotain oganisoimaan. Lisäksi annan EU:lle mielelläni aikaa rakentaa omaa hommaansa. Lähinnä toivoisin, että EU:sta pahastuneet käyttäisivät aikansa paremmin: laittaisivat hihat heilumaan nykyistne kampitteluyritysten sijaan. EU:n monopoliasemasta en kuitenkaan puhuisi, koska läheltä löytyy erinomaisia kilpailijoita. Toivoisin kuitenkin, että Espoossa olisi vaihtoehto niille espoolaisille, jotka eivät EU:ta sulata.
   
 20. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Siirsin vastauksen Summas-ketjusta tähän ketjuun, kun ei Summaseen liity mitenkään.

  Lainaus:
  Bluesinpuolesta-kampanjalla oli tuhansia allekirjoittaneita. Minua oikeasti hävettää se, että sieltä ei löytynyt tarpeeksi massaa, jota oikeasti olisi kiinnostanut espoolainen jääkiekko niin paljon, että jotain konkreettista olisi saatu yhdessä aikaan. Annettiin vaan Jussin pyyhkiä kaikki historia ja ylpeys espoolaisen jääkiekon historiasta ja juurista pois utopian edestä. United hävettää siksi, että se tulee kestämään tasan niin kauan kuin Jussi jaksaa sitä rahoittaa. Ja kun Jussin hermo pettää, paketti on todennäköisesti niin sekaisin, että sitä rekeä ei kukaan halua ottaa vetääkseen. Ja se tulee olemaan kova isku koko kaupungin kiekkokulttuurille.

  United myy verkkokaupassaan yrityksille yhteistyösopimuksia (oikeasti), joilla kaikilla luvataan esimerkiksi kotisivunäkyvyyttä. Yritysmyynti siis ihan oikeasti olettaa, että joku haluaa itse Unitedin tukijaksi niin paljon, että ostaa verkkokaupasta yhteistyösopimuksen ilman mitään henkilökohtaista kontaktia seuran edustajaan. Kotisivuilla on kuuden yhteistyökumppanin logot alapalkissa, nekin pääyhteistyökumppaneita ja niistä Jaguar ja SCC käytännössä yksi ja sama. Ei taida olla kovinkaan iso myyntihitti tuo tukipaketti. Jokaisella Suomi-sarjassakin pelaavalla joukkueella on moninkertainen määrä tukijoita. Aikaa on ollut nyt jo käytännössä lähes vuosi hakea kumppaneita, enää ei voi mennä sen taakse. Oikeasti tuokin hävettää. Tunnen paljon espoolaisia yrittäjiä pk-sektorilta, eikä kukaan ole saanut minkäänlaista yhteydenottoa Unitedilta. Mitä siellä myynnissä oikein tehdään?

  Kevään tullessa puolituttuja, entisiä työkavereita ja vastaavia herää jääkiekkoon. Yleensä siellä "kannatetaan" IFK:a tai Kärppiä näin kevään tullen, vaikka kiekko ei muuten juurikaan kiinnosta. Ja lätkäjätkänä minua pitävinä kyselevät paljon Unitedista hyvinkin ivalliseen tai leikkimielisesti vittuilevaan sävyyn, ja yrittävät provosoida. Ja oikeasti yllättyvät siitä, ettei United kiinnosta. Useampi esimerkiksi Ilveksen kannattaja taas ymmärtää hyvin välinpitämättömyyden. Heiltä esimerkiksi lähti aikanaan futisjoukkue Tampere Unitedin mukana. Eikä sekään kestänyt, nyt heillä on taas futiksessakin Ilves. Ulospäin Tampere United tuntui hyvältä, mutta ei se kriittisimmälle sidosryhmälle silloinkaan kelvannut. Ihan kuten Espoossa. Itseäni hävettää ja vituttaa se, että itselleni erittäin rakkaassa kotikaupungissa ei ole tällä hetkellä jääkiekkoseuraa, jota voisi kannattaa ja josta voisi olla edes hieman ylpeä.

  Lainaus:
  Espoolainen jääkiekko on jotain muuta kuin pelkästään Blues tai United. Espoolaisen jääkiekon nousu lähti 80-luvulla Matinkylästä Kiekko-Espoon muodossa. Kiekko-Espoo vaihtoi nimensä Bluesiksi, mistä en silloin aikanaan pitänyt, mutta hyväksyin asian, koska Blues oli sama organisaatio kuin Kiekko-Espoo. Konkursseja tuskin kukaan olisi kaivannut, (paitsi tuon aiemmin siteeraamani Urheilusanomien jutun vihjaamasti mahdollisesti Jussi, koska se avasi Jussille ovet haudata entinen historia ja tappaa kaikki se, mitä tänne oli osittain myös muiden toimesta yli 30 vuodessa rakennettu). United on itsekin painottanut, että on vuonna 2016 perustettu monilajiseura, ei Bluesista nimen Unitediksi vaihtanut jääkiekkoseura.

  Kasvoin kiekkoespoolaiseksi ja sitä kautta blueslaiseksi - en mitenkään pysty ymmärtämään, miten yhden ilman omia ansioitaan rikastuneen ihmisen viritys, joka katkaisee itsekin kaiken siteen historiaan, pitäisi pystyä tulemaan sydämeen sen entisen rakkauden ja ylpeyden tilalle. En myöskään näe nykymuotoista Unitedia espoolaisen jääkiekon etuna, vaan välivaiheena, joka aikana asiat todennäköisesti menevät entistä enemmän vituilleen. Ideaalitilanne vuosi sitten olisi todennäköisesti ollut se, että BJR olisi perustanut oman edustusorganisaation yhdessä Jussin kanssa, ja kaikki monilajihöpinät olisi unohdettu. Yksi monilajiseura ei tule onnistumaan, koska ei sitä muut lajit halua. Koripallo ja jääkiekko oli ainoat, joiden sielut Jussi sai rahalla ostettua. Jussi kuitenkin halusi tehdä itse, yksin oman päänsä mukaan, koska halusi oman Unitedinsa, jonka mesenaattina ja espoolaisen urheilun hyväätekevänä kummisetänä saa otsikoissa paistatella. Ja se maksaa miljoonia seuraavien vuosien aikana. Ja kaatuu, kun Jussi hyväksyy sen, että tästä ei ole kuin rahanmenoa.

  Lainaus:
  Pelaajat pelaavat ammatikseen. He menevät sinne, missä maksetaan parhaiten (tai joissain tapauksissa riittävästi muihin verrattuna). Ei ykkös- tai edes kakkoskorin jätkät tänne tule Unitedin takia, vaan sen takia, mitä Jussi on valmis heille maksamaan. Kyllä sä itsekin sen tiedät. Olisi lähinnä tyhmää aktiivipelaajat polttaa sillat potentiaaliseen tulevaisuuden työnantajaan, joten en ihmettele yhtään, että pelaajat suhtautuvat positiivisesti Unitediin.
   
 21. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Ok, eli tuosta kaikesta ja aiemmista kirjoituksistasi päätellen espoolainen kiekkoilu joka kiinnostaa, on kaikki muu kuin Jussin pyörittämä. Nämä pelaajat joista puhuin, ovat kavereita. Ei niiden kanssa tarvi puhua mitään liirumlaarumia, vaan ovat oikeasti kiinnostuneita palaamaan ja pelaamaan EUssa. Syitä on monia, mutta voit kysellä tuntemiltasi pelaajilta, minkälaista on pelaajan kannalta olla espoolaisen joukkueen pelaaja. Onko heidän suuntaan hommat hoidettu kuinka hyvin ja ammattimaisesti ja millainen on ollut henki. Tuohon tuli viime vuonna helvetin syvä särö, mutta silti moni näistä jotka menettivät eläkerahojaan on valmis tulemaan takaisin, kun homma on saatu kasaan. Ei palkan eikä pelkän sijainnin takia. He luottavat homman palaavan sille tasolle, missä mentiin JEn alkuaikana ja ENNEN sitä.

  Toit taas tekstissäsi esille tuon ilman omia ansioitaan rikastuneen, mikä näkyy olevan EUn vastustajilla erittäin yleinen kommentti. Mulle henkilökohtaisesti on ihan sama, vaikka tuo omaisuus on peritty. Siitä saadusta perinnöstä on nauttinut aika hemmetin moni espoolainen jääkiekon kuluttaja ja juniori. Osa ihmisistä on tuosta kiitollisia, vaikka ei kaikista Jussin päätöksistä pidä.
  Koska selkeästi tunnet espoolaista jääkiekkokenttää, tiedät itsekin kuinka monia kuppikuntia täältä löytyy. Seurat on "tapelleet" jo paljon ennen kuin Jussi tuli kuvioihin mukaan. Ja se kilpailu mitä seuroilla on ollut, ei todellakaan ole ollut mitään tervettä. Tuossa on ollut positiivista muutosta havaittavissa, nyt vaan pitäisi saada kaikki ne 70-90 luvuilla vaikuttaneet seurapäättäjät ulos kaikesta toiminnasta ja antaa nuoremmille hommaksi yhdistää tuo kenttä.
   
 22. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  En oikein pysty ymmärtämään mitä erikoista siinä on, jos viime vuonna perustetun seuran toimitusjohtaja iloitsee siitä, että Espoo United saavutti seurahistoriansa ensimmäisen mitalin. Ei kait jääkiekkoliittokaan laske Bluesin mitaleja mukaan EU:n mitalisaldoon?

  Uusi seura, se on päivanselvä asia. Olisi ollut uusi seura myös silloin jos se olisi ostanut Bluesin nimen. Jos minä perustan yrityksen ja ostan jonkun muinoin konkurssiin menneen yrityksen omistaman tuotemerkin sen nimeksi, ei se kuopattu yritys jatka sillä elämäänsä.

  Sikäli EU on kuitenkin osa espoolaisen kiekkoilun jatkumoa että pelaajat ja seuran toimihenkilöt ovat pitkälti espoolaisen kiekkokoulun kasvatteja, seura pelaa Espoossa ja ovatpa peleissä käyvätkin pitkälti samoja tyyppejä, joita olen nähnyt Kiekko-Espoon peleissä Matinkylän ajoista 90-luvulta lähtien.

  Jokaisen pitäisi saada kannattaa tai vaikka vihata mitä seuraa haluaa, mutta ketään ei saa dissata sen takia että käyttää kallisarvoista vapaa-aikaansa vapaaehtoistoimintaan, ei varsinkaan jos on tehnyt sitä kauemmin kuin monet tännekin palstalle kirjoittavat ovat olleet edes olemassa. Lukekaa ihmiset tämän julkaisun kirjoitus sivulta 4: https://www.bluesfanclub.net/FanNews/2017_1.pdf

  Miksi sitten Bluesinpuolesta epäonnistui kuten E tuossa yllä kirjoittaa? Kai konkreettisin asia mitä yritettiin oli se viime keväinen joukkorahoitusanti. Minä näkisin, että se epäonnistui koska suurella yleisöllä ei ollut luottamusta Jääkiekko Espoo Oy:ta kohtaan. Se oli lyhyen olemassaolonsa aikana ehtinyt perseillä niin pahasti että sille ei haluttu sijoittaa rahaa. Olisi pitänyt löytyä joku uskottava taho, joka olisi ottanut koko paskan ja voinut hommaa jatkaa. Minä en pidä niinkään ihmeellisenä sitä, ettei sitä massaa löytynyt joka olisi saanut jotakin konkreettista aikaan. Se kun on aika hiton paljon eri asia laittaa nimi johonkin listaan netissä kuin laittaa iso summa omaa rahaa helvetin epävarmaan kohteeseen, minkå lisäksi vielä ottaa vastattavakseen valtava kasa velkaa ja erilaisia velvoitteita.
   
 23. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Hyvä julkaisu kokonaisuudessaankin. Itse olin teini-iässä, kun espoolainen kiekko alkoi kolkutella liigan ovia. Sitä ennen yritin turhaan kannattaa Tapparaa ja Hifkiä, mutta kumpikaan ei tuntunut omalta. Kiekko-Espoo täytti ison tyhjiön nuorukaisen sydämessä, ja entistä rakkaampaa siitä teki sen, että sai olla mukana kannattamassa sitä lähes alkuvaiheista lähtien. Kasvaa aikuiseksi sen mukana. Siksi ymmärrän hyvin, miksi joillekin tuon seuran kuoleminen on niin iso juttu (liian iso juttu), ja miksi on tarve vihata sitä mikä tuli tilalle. YMMÄRRÄN. Mutta täytyy kuitenkin muistaa, että United tarjoaa nykyisille nuorukaisille mahdollisuuden kokea sen mitä minä - ja muut kiekko-espoo-fanit saimme aikoinaan kokea. Olla kannattamassa uutta seuraa kohti kirjoittamatonta tulevaisuutta - mikä se sitten lieneekään. On itsekästä yrittää evätä tämän päivän nuorukaisilta samaa hienoa mahdollisuutta vain siksi, ettei se osu omaan ideologiaan.

  Ja itse en oikeastaan koe, että se mitä aloin 90-luvun vaihteessa kannattamaan, olisi kuollut. Kannatin espoolaista kiekkokulttuuria ja se elää edelleen. En ole enää nuori, joten en todennäköisesti kykene löytämään enää samanlaista paloa, mutta tarina jatkuu - vaikkakin eri kirjassa. Kiitos siitä Unitedille, Jussille, Ollille, Kimille, BFC:lle ja kaikille muille henkilöille, jotka haluavat edelleen tarjota espoolaisille joukkueen, jonka voivat tuntea omakseen.
   
 24. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Nyt mennään tosi mielenkiintoisessa rajapinnassa.

  Olen aina ollut ylpeä siitä, miten Espoossa pelaajia on kohdeltu. "Jussin aikakauden" alussa pelaajia kohdeltiin ehkä liiankin hyvin, kun joukkue oli virkamiesmäinen muukalaislegioona. Heikkilän aloittama ja Matikaisen jatkama aikakausi toi erittäin suuren tulosvastuun myös pelaajille. Ja olen oikeasti erittäin harmistunut siitä, miten JE:n aikana pelaajia kohdeltiin. Yksi harvoista JE:n aikakauden voittajista pelaajana on Suomela, joka sai näytön paikan ja käytti sen hyväkseen - vaikka tuskin hänelläkään kaikkia velvoitteita hoidettiin. Mutta arvostan kyllä Jussia siinä todella paljon, että pelaajana täällä on varmasti Jussin aikana hommat hoidettu just eikä melkein. Yleisö ja muut rajapinnat taas on eri juttu - niistä en nyt tässä viitsi avautua, koska veisi huomion pois olennaisesta.

  Olen itsekin nauttinut Jussin aikana Bluesista paljonkin. Suurimpia hetkiä on vaikea sanoa, koska niitä on monta. Nousu divariin oli aikanaan iso juttu, joka pienen pojan sydämessä oli oikeasti merkittävää. Liiganousu oli elämän ensimmäiseen orgasmiin verrattavissa. TPS:n pudottaminen -98, Tapparalle putoaminen -03, Tapparan pudottaminen -07, finaalipaikka -08, KalPan pudottaminen -12... ne on kaikki isoja hetkiä. Ja Jussi on ollut mahdollistamassa monia niistä. Sitä en vaan ymmärrä, miksi nuo kaikki hetket pitää pyyhkiä seurahistorian takaa pois. Ja sitä en tule koskaan hyväksymään, että joku käyttää rahan tuomaa valtaa yhteisölle merkittävään asiaan niin, että yhteisön mielipide on yhdentekevä. Itse näen sen omavaltaisena diktatuurina, en lempeänä johtajuutena. Jussin "ongelma" on se, että hän on aina ratkaissut asiat rahalla ja tehnyt, mitä itse lystää. Hänen ei ole tarvinnut tehdä töitä ansaitakseen yhteisön luottamuksen.

  Jussissa oli oikeasti paljon hyvää ja monet asiat oikeasti hoidettiin aikanaan hyvin. Sitä en ole koskaan kiistänyt enkä kiistä nytkään.

  Ja mä tiedän erittäin hyvin, miten riitainen ja kuppikuntainen espoolainen jääkiekkokenttä on. Espoolainen urheilukenttä on myös hyvin riitaisa. Jussin mediapuheissa ja käytännön toimissa vaan on myös sellainen ristiriita, mitä en hyväksy. Jussi haluaa ihan selkeän analyyttisesti tarkasteltuna ostaa ulos kaikki riitaisat kuppikunnat ja yhdistää kaiken urheilun yhdeksi isoksi perheeksi. Mutta se on utopia. Esportilla on oma juttunsa, joka ei Jussia tarvitse. Eikä espoolaista urheilukenttää yhdistä esimerkiksi se, että Esportin Hongalle pitkään ajamaa (oikeasti kokoluokaltaan aiempaan verrattuna fiksua) stadionhanketta hankaloitetaan joka käänteessä.

  Kaikista parasta espoolaiselle urheilulle olisi se, että kaikki yhdessä ymmärtäisivät sen, että tässä olisi luotavissa paljon enemmän synergiaa kuin riitelemällä ja toisia nokittelemalla saavutetaan. Jussi käsittääkseni ei ole saanut Unitediin jalkapallojoukkuetta, vaikka Grania asti kaikki seurat on suunnilleen soitettu läpi. Antaisi tukensa Hongalle siellä ja antaisi Esportin Hongan kautta kehittää espoolaista jalkapalloa. Ja antaisi Leppävaarassa FC Espoon toimia kuten toimii. EsPa on pieni ja elinvoimainen paikallisseura - oma kasvattajaseurani, vaikka Matinkylän Mahdissa aloitinkin - ja on käsittääkseni erittäin tyytyväinen tilanteeseen. Unitedin futis ei tekisi muuta kuin sotkisi ja riitauttaisi kenttää edelleen. Vaikka olisihan se itse nykyisin rationaalisista syitä Honkaa kannattavana (EsPaa kannustan kyllä Honkaa vastaan, mutta realiteetit kääntyy molempien kannustamiseen) ihan kiva derby pelata Unitedia vastaan.
   
 25. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä tästä riitelystä ja nokittelusta. Jos tunnet taustoja, ei tuo ole yksipuolista ollut. Intressit meni jossain vaiheessa ristiin, vaikka alkuun oli jonkinasteista yhteistyötä. Välit tulehtui ainakin parkkipaikkojen käytöstä, kun Esport joutui pelipäiville ottamaan liikenteenohjausta, etteivät kiekkopeliin saapuvat käytä Esportin asiakkaille varattuja paikkoja. En tiedä johtuiko edellämainitusta harjoitushallin rakennusluvasta valittaminen, jolla saatiin venytettyä rakentamista 3 vuotta. Tässähän Esportin omistaja oli yksi vetureista.
  Aika näyttää mihin tämä urheilupuiston kaavoitus kääntyy, tuosta mainitsemastasi uudesta stadionhankkeesta itselläni ei ole oikein minkäänlaista käsitystä.

  Yhteenvetona vielä, tuota Jussin ja muutaman sijoittajan pari vuotta sitten suunnittelemaa "huippu-urheilu" keskittymää on tuskin haudattu. Itse näen siinä suunnattomasti mahdollisuuksia, ilman näiden perinteisten kasvattajaseurojen kuolemista tai alasajoa. Seurat voisivat edelleen toimia kasvattajina näille nuorimmille ikäluokille ja pitää yllä EU:lle kilpailevaa toimintaa kaikissa ikäluokissa. Huiput sitten halutessaan pääsisivät mukaan ammattimaiseen valmennukseen, johon koulunkäynnit ja opiskelut olisi mukautettu. Pirusti se vaatii rahaa ja ammattitaitoa jokaiselle osa-alueelle, mutta uskoisin Suomesta löytyvän moiseen kykyjä.