UMK ja Euroviisut 2022

  • 145 017
  • 1 505

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Pakko olla kyllä eri mieltä, heti tuo eka "Jezebel" menee ohi nuotin melko raastavalla tavalla eikä Ylösen touhu ole edelleenkään kovin vahvalla pohjalla. Eihän tuollaiset heitot normaaleilla rokkikeikoilla haittaisi tippaakaan, varsinkaan yleisön puolella jonne pelkkä voluumi peittää kaikki nuo, mutta nyt on kyse laadukkaasta tv-lähetyksestä joka on kyllä laulajalle aika armoton paikka, ja valitettavasti tuo biisikään ei ole niin erikoinen että ikäänkuin antaisi anteeksi laulajan tuskailut. Jännä kyllä nähdä ensi viikolla miten isompi yleisö ottaa esityksen vastaan, ollaanko fiiliksissä energiasta vai nipotetaanko samaan tapaan kuin meikäläinen.

Nyttenhän saa taustanauhoja käyttää Euroviisuesityksissä, joten toivottavasti Suomen delegaatiossa on oivallettu käyttää mahdollisimman paljon taustanauhaa, varsinkin pitkissä nuoteissa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pakko olla kyllä eri mieltä, heti tuo eka "Jezebel" menee ohi nuotin melko raastavalla tavalla
Vaikka aika monta kertaa kelasin läpi niin en pysty näin sanomaan, kohta mistä leikattu ja videon alun ääni joka on eri vireessä kuin bändin viritys ja jättää eri sävellajin tunnun ilmaan tekee sen fiiliksen vaikka laulettu ääni hiukan viimeisen e-äänteen aikana huojuukin. Muuten toki taitaa olla Laurin kohdalla ääni käytetty, toi laulutyyli ei oikein ole pidemmän päälle terveellistä ja se valitettavasti kuuluu.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pakko olla kyllä eri mieltä, heti tuo eka "Jezebel" menee ohi nuotin melko raastavalla tavalla eikä Ylösen touhu ole edelleenkään kovin vahvalla pohjalla

Muuten toki taitaa olla Laurin kohdalla ääni käytetty, toi laulutyyli ei oikein ole pidemmän päälle terveellistä ja se valitettavasti kuuluu.
Ei tosiaan kuulosta hyvältä, nimenomaan nuotin vierestä tuo tuntuisi pahasti menevän. Erittäin hyvin sanottu tuo, että Ylösen ääni on kerta kaikkiaan käytetty. Koska mies näyttää tuollaiselta koulukotinuorelta, niin moni varmaan unohtaa, että hän on 43-vuotias. Eli tosiaan hän ei voi laulaa enää samalla tyylillä kuin 23-vuotiaana, etenkin tosiaan kun huomioi tuon hänen laulutyylinsä..
 
Mä veikkaan euroviisujen voittajaksi Ukrainaa. Mikä mahtaa olla kerroin, ei varmasti korkea?
Veikkaan samaa. Kertoimet liikkuu 1,60 luokassa. Tuntuu lievältä ylikertoimelta.

 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Jotenkin sitä toivoisi, ettei Ukraina voittaisi tuon tämänhetkisen tilanteen takia.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Oisko tämä vihdoin se vuosi, kun mun suosikki (joku niistä viidestä toista) voittaa ekaa kertaa? Mutta toisaalta en jaksa lukea monta viikkoa ininää siitä, kuinka Ukraina voitti sympatiaäänillä (ihan kuin nykyään viisut voitettais pelkän musiikin ansiosta). Kunhan mun bottom 10 tai suurimmat ennakkosuosikit (pl. Ukraina & Kreikka) ei voita niin oon kai ihan tyytyväinen tulokseen.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Vielä on vähän yli vuorokausi aikaa äänestää, mitkä 10 maata pääsevät Euroviisujen semifinaalista finaaleihin! Hopi, hopi, äänestäkää, jotta saadaan sitten voivotella, kuinka väärässä oltiin!

 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Mitäs porukka on mieltä, että pitäisikö vuoden 2022 Euroviisuille avata oma seurantaketjunsa vai tapahtuuko liveseuranta tässä ketjussa?
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Mitäs porukka on mieltä, että pitäisikö vuoden 2022 Euroviisuille avata oma seurantaketjunsa vai tapahtuuko liveseuranta tässä ketjussa?
Avaa vain oma liveseuranta jos minulta kysytään. Ne ovat aina toimineet hyvin.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Onhan viisuilla aina ollut liveseuranta kierrätyskeskuksen puolella.

Edit: olen näköjään itsekin avannut moisen 4v sitten.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ai mitä, pari sanaa jokaisesta biisistä? Kuulin kaikki tietääkseni ekaa kertaa mutta en mene takuuseen. Huom, kommentit keskittyy lähinnä musaan, ei lavashowhun, en jaksa olla niin tarkalla silmällä liikkeessä.

Albania nyt tätä samaa, ei se ärsytä mutta on kyllä niin geneeristä. Meininkiä on.

Latvia, mitähän helvettiä ne yrittää sanoa... Mutta siis kiva saundi sinänsä, tätä bilebänditouhua, ei nyt ihan EWF tai TOP menoa mutta vähän myöhemmältä ajalta. Kukin sitten päättää kuuleeko siinä Level 42:n, Kool & The Gangin vai vaikka Bruno Marsin. Meno on hyvä mutta mitä helvettiä silti.

Liettua olis ollut kova silloin kun Sean Connery tai Roger Moore näyttelivät Bondia, kyllähän nää jaskahtavat värit aina kuulostaa hyvältä, hyvää latausta. Haukkukaa vaan tylsäksi, sivistymättömät.

Sveitsi. Kuultu aika monta kertaa, Elton oli vaan parempi. Ja laulusaundi, perkele kun nyt sais näitä baritoninimiä päähän joilta tämä kuulostaa, varmaan aamulla pirteämpänä. Mutta joo, ei sinänsä huono mutta kuultu aika monta kertaa jo. Eikös tässä kuitenkin haeta uusia biisejä? Tai no, ei sellaisia kyllä oikeastaan tähän kisaan montaa mahdu, totta.

Tää Slovenia on se kun lähet bileistä kotiin yksin ja lyöt tämmöset myöhäisillan diskot luureista tulille yöbussissa. Tulee ihan hyvä fiilis ja kiva mennä nukkumaan mutta oisit toivonut ettei ois yksin tarvinnu lähteä. Siis diggaan kyllä saundista, ei siinä mitään. Laulajalta kaipais enemmän saundia. Mutta tässä porukassa oli ehkä melkein paras näistä.

Tää Ukrainan folk-vaikutteinen avoin saundi on musta hiton makee ja luonnonvireinen yläsävelsarja, ah, siinä on jotain. Kyl mää ihan tykkään.

Bulgaria hukkuu tyylissään massaan. Ei siis näissä kisoissa mutta on tosi tämmönen kolmen pennin rock-kappale. Toimii eikä ärsytä mutta ei myöskään herätä. Soolo parasta antia mutta olihan sekin tosi perus. Vähän väsynyt.

Hollanti ei oikeen herätä mitään tunteita mihinkään suuntaan.

Moldova oli aikamoinen renkutus, näitä jaksaa yhen biisin mutta kuunteleppa kokonainen keikka. Ei saatana...
Meiningistä silti plussaa, herättelee vähän tähänkin kellonaikaan kun meinaa slovarit väsyttää.

Portugalilla on ihan hyvä lauluyhtye mutta en mä tiedä, poppiskonseptin harmoniaa vaan vähän eri saundilla ja ei siinä oikeen muuten mitään ihmeellistä ole, kuulin noin 72 samanlaista biisiä kun vaihdan tuttuihin harmonioihin. Toki kiva että joku tekee samaakin toisella tapaa eikä vaan samaan tapaan kuin kaikki muut.

Kroatia, rehellisesti tylsä. Ei muuta sanottavaa. Tanskaan samat sanat.

Oliko Itävallan laulua vaan monistettu vetäen liian isolle haarukalle monistusten säveltä vai oliko epäpuhtautta? Ihan asiallinen meno ja bängerien puuttuessa nousi esiin. Itseasiassa hyvä biisi kun lähti liikkeelle.

Islanti on ihan kiva mutta ei myöskään oikeen sen enempää.

Kreikka ei myöskään kummoinen mutta nyt nää slovarit alkaa kyllä kärsiä siitä että niitä on tullut niin helvetisti ja alkaa kaikki kuulostaa samalta.

Norja löysi "avicii-saundin" heti alkuun, se yleensä herättää ihmisen. Sääli että sitten pitää myös olla aika hyvä tai, no, jää esikuvaansa huonommaksi joskaan ei toki nyt muuten täysin tyyliä jäljittele. Ei missään nimessä näiden semien huonoimpien biisien joukossa. Menee toki myös siihen mitä helvettiä? -osastoon mutta niitä kuuluu aina viisuissa olla.

Armenia kuultu kanssa aika monta kertaa ja tollanen skeban rämpytys nyt toimii lähinnä jossain leirinuotiolla missä parempaa ei ole tarjolla.

En nyt enää kehdannut liveen lyödä kun jälkilähetyksellä mentiin. Torstaina tuskin ehdin ja jaksankaan katsoa. Ja mitä tuolta sitten menikään jatkoon, enpä taida enää sanoa mitään. Toki olisi huonomminkin voinut käydä. Toki päivällä vähän virkeämpänä kuunneltuna voisi olla näkemykset toisenlaisia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itävaltaa pidin varmana finalistina, mutta kieltämättä laulajalla on liian vaikeaa livenä ja siihen taisi finaalipaikka kaatua. Muuten ei mitään kovin suuria pettymyksiä tai yllätyksiä nähty.

Tuli nyt vasta kuunneltua oikein ajan kanssa ja ajatuksella tuo Ukrainan biisi, kun siihen on kovin vaikea suhtautua neutraalisti, jonka vuoksi olen pitänyt sitä vähän erillään. Yritin nyt keskittyä puhtaasti itse biisiin ja esitykseen. Täytyy ihan rehellisesti sanoa, että tykkäsin tosi paljon. Poikkeaa massasta virkistävästi. Tuo yhdistelmä folkkia ja räppiä toimii itselle todella hyvin. Esityskin oli erittäin hyvä.

Norja meni odotetusti jatkoon ja onhan tuo kokonaispaketti vain erittäin toimiva. Ehkäpä koko viisujen paras esitys, mukaansa tempaava biisi ja mukavan humoristinen meininki. Väittäisin, että finaalissakin heittämällä top10 -kamaa, mutta tuskin kykenee taistelemaan kärkisijoista.

Ekan semifinaalin kaksi johtotähteä olivat itselleni siis Ukraina ja Norja. Näille toivon menestystä myös finaalissa.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Eiköhän Ukraina tule samaan lähestulkoon jokaiselta maalta 12 pistettä, mikä on ihan oikein. suurin jännitys on meneekö Kreikan ja Kyproksen perinteinen 12 pisteen vaihtokauppa perinne tämän edelle.

En ole ainuttakaan esitystä nähnyt paitsi Rasmuksen. Eiköhän tuosta ihan kiva show lauantai-illalle tule ja mielenkiinnolla odotan esityksiä
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Sveitsi oli itselleni positiivinen yllättys. Ihan mukava esitys ja homma tuntui rullaavan mukavasti. Koko semifinaalista oikeastaan tosi positiivinen fiilis ja tuo Torinon lava on kertakaikkiaan upea.

Itävallan putoaminen oli negatiivinen yllätys. Musiikkivideoon tehotuotettu laulu oli livenä epävireinen ja jätti kylmäksi. Toki biitti toimi edelleen.. silti pieni yllätys ettei päässyt finaaliin. Tälläkään kertaa striimaukset ei olleet automaattinen pääsylippu menestykseen

Moldova oli aikamoinen renkutus, näitä jaksaa yhen biisin mutta kuunteleppa kokonainen keikka. Ei saatana...
Meiningistä silti plussaa, herättelee vähän tähänkin kellonaikaan kun meinaa slovarit väsyttää.

Ilonen renkutus ja hyvä esitys. Sekopäinen mutta hauska. Sais mun puolesta vaikka voittaa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Euroviisujen Suomen karsinta nyt menossa televisiossa Ylellä. Ami Aspelund, Sonja Lumme, Tapani Kansa ja Riki Sorsa mm. mukana. Kapellimestarina Ossi Runne ja juontajana Seppo Hovi.
 

Jerppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Jos tässä jotain spekulaatiota pistäisi, mitkä maat selviytyivät ensimmäisestä semifinaalista raati- tai yleisöäänten turvin finaaliin:

Raatiäänin: Sveitsi (tämä on varmin) ja ehkä myös Liettua

Yleisöäänin: Norja ja Islanti, edit. myös Moldova
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Jos tässä jotain spekulaatiota pistäisi, mitkä maat selviytyivät ensimmäisestä semifinaalista raati- tai yleisöäänten turvin finaaliin:

Raatiäänin: Sveitsi (tämä on varmin) ja ehkä myös Liettua

Yleisöäänin: Norja ja Islanti, edit. myös Moldova
Sveitsi oli kyllä siinä mielessä hämmentävä, että sen jatkoonpääsyn kerroin nousi koko viikon ajan ja vielä eilisen livelähetyksen aikana reilusti. Yleensä kertoimet korreloivat aika tehokkaasti yleisöäänten kanssa. Heti esityksen jälkeen jatkoonpääsyn kertoimet nousivat aika räjähdysmäisesti, joka kertoisi siitä, ettei yleisö pitänyt Sveitsistä.

Moldovan kertoimet puolestaan reagoivat täysin päinvastoin eli laskivat esityksensä jälkeen todella reilusti. Samoin hallissa tuntui olevan kova meno Moldovan esityksen aikana, joka kertoisi siitä, että yleisöön ainakin upposi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Sveitsi oli kyllä siinä mielessä hämmentävä, että sen jatkoonpääsyn kerroin nousi koko viikon ajan ja vielä eilisen livelähetyksen aikana reilusti. Yleensä kertoimet korreloivat aika tehokkaasti yleisöäänten kanssa. Heti esityksen jälkeen jatkoonpääsyn kertoimet nousivat aika räjähdysmäisesti, joka kertoisi siitä, ettei yleisö pitänyt Sveitsistä.

Moldovan kertoimet puolestaan reagoivat täysin päinvastoin eli laskivat esityksensä jälkeen todella reilusti. Samoin hallissa tuntui olevan kova meno Moldovan esityksen aikana, joka kertoisi siitä, että yleisöön ainakin upposi.

Tähän on aika kokolailla selkeä syy. Veikkaan että raadit piti hyvinkin paljon Sveitsistä kun muistutti viimevuotista kappaletta jonkin verran. Sen lisäksi kun muutama muu ennalta parempi floppas ja todennäköisesti menetti raatiääniä kun siellä epävireinen laulu konkretisoituu heti(Itävalta, Albania, Latvia, Bulgaria) jotka mun arvion mukaan eivät pärjänneet raadeissa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kakkossemistä Rasmuksen pitäs jättää kahdeksan taakseen, vaikeeta on. Äkkiseltään vain kaks mitkä ei varmasti pääse finaaliin niin Romania ja Pohjois-Makedonia. Israel ja Serbia ei myöskään vaikuttanut recapin perusteella.. Azerbaijanin jätkä saattaa kuulostaa livenä kamalalta, Georgian biisi on hauska. Irlanti voi jäädä monelle soimaan päähään.
San Marinon pojat voi tehrä mitä vaan, ite pistäisin kyllä ne finaaliin.

Vahvoilta finaaliin menijöiltä vaikuttaa Viro, Ruotsi, Puola.....

Kyllä melkein antaisin vihjeeks että Triplatkaa rahanne ja pelatkaa sitä ettei Suomi pääse finaaliin Paffilla kerroin 3.50.. San Marinon finaalipaikka antanee 2.25 ja Georgian jatkopaikka 4.25...

Ikävä sanoo mutta mun mielestä Suomella ei ole asiaa lauantain finaaliin ellei live ole 100% täydellinen.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Vielä on vähän yli vuorokausi (päättyy huomenna kello 21:00) aikaa äänestää, mitkä 10 maata etenevät Euroviisujen toisesta semifinaalista finaaliin.

 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Omat suosikit tästä ensimmäisestä setistä Moldovan junahassuttelu ja Norjan banaanisudet. Ukrainan oli ihan siedettävä tulevaksi voittajaksi. Harmi että Hollannin itkubiisi meni jatkoon,ihan hirveetä paskaa. Itsellä mennyt ihan ohi että Richie Blackmore's Rainbown laulaja veteli Bulgarian biisissä. Ei mennyt montaa minuuttia esityksen unohtamiseen... (edit.oikea maa)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös