UMK ja Euroviisut 2022

  • 145 247
  • 1 505

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
1. Cyan Kicks (9/10)
2. The Rasmus (9/10)
3. Younghearted (5/10)
4. Tommi Läntinen (4/10)
5. Olivera (3/10)
6. BESS (3/10)
7. Isaac Sene (2/10)
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
1. BESS
2. Younghearted
3. The Rasmus
4. Tommi Läntinen
5. Isaac Sene
6. Olivera
7. Cyan Kicks
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tykkäsin kaakkoon vedetystä stailauksesta, kaveri tanssi siinä rajalla että meneekö komiikan puolelle. Kappaleessa oli oma selkeä juttunsa mutta en näe että riittäisi jatkoon.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Joo ei kyllä omaa suosikki Isaac ollut, mutta oli siinä hyviä elementtejä. Jotain Antti Tuiskulta, Parkkoselta ja Weekndilta. Olisi toiminut ehkä paremmin englanniksi jos se Isaacille taipuu. Varmasti tietyille ihmisille tuottaa vaikeuksia katsoa esitys. Mutta joo. Tässä samalla olen alkanut tykätä Oliverasta. Ääneen kun on tottunut niin auttaa. Sanat ovat todella laadukkaat. Joten lopullinen taulukko näyttää tältä.


1. Younghearted
2. BESS
3. Olivera
4. The Rasmus
5. Isaac Sene
6. Tommi Läntinen
7. Cyan Kicks


Vaikka Younghearted on oma suosikki biisinä, niin viisuihin ehkä lähettäisin BESS:in. Toki livet voivat tätä venettä kääntää.
 

Jerppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. BESS
2. Isaac Sene
3. Cyan Kicks
4. Tommi Läntinen
5. The Rasmus
6. Younghearted
7. Olivera
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
1. Cyan Kicks
2. The Rasmus
3. BESS
4. Isaac Sene
5. Tommi Läntinen
6. Olivera
7. Youngharted

Olivera ja Youngharted iskivät kaikkein vähiten, mutten repisi pelihousujani, jos jompikumpi voittaa. Jännä vuosi sinänsä, että yhdenkään biisin voitto ei oikeastaan vituttaisi. Kyllähän noista melkein jokaisen kehtaa Torinoon lähettää ja varmaan Tommi Läntistä lukuunottamatta kaikilla saumat menestyä ja mennä ainakin finaaliin. Jotenkin tossa Oliveran biisissä näkisin saumat jopa isoksi yllättäjäksi itse viisuissa, vaikkei tuo musiikkityyli mulle kolahdakaan. Mitä nyt Youtubesta kommentteja lueskellut ja reaktiota katsonut, niin ulkomailla tunnutaan ihmettelevän, kuinka kova taso UMK:ssa on tänä vuonna ja laadukasta tuotantoa kehutaan. Vaikea sanoa, kuka voittaa, menee kyllä ihan kolikonheitoksi. Laatu on tasavahvaa ja tässä on niin erilaisia musiikkityylejä. Live-veto tulee ratkaisemaan kaiken. Rasmuksen kohdalla jännä nähdä, miten live toimii. Joku Youtuben kommenteissa heitti, että Ylönen tuskin kykenee nykyään äänellään vetämään Jezebelin kaltaisen biisin uskottavasti. Tuli Youtubesta sitten katsottua muutama Rasmuksen live-veto lähivuosilta ja kyllä Ylösen heikosta äänestä kieltämättä tuli sellaiset sebastianrejman-vibat.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mjoo, ei nyt aivan osunut, vaikka oli ihan hauska kappale sinänsä. Jotain wau -elementtiä kaipasin. Läntisen kappaletta en kuunnellut loppuun. Oliveralla oli hyvää materiaalia, se vaan oli esitetty huonosti. En ole erityisen vaikuttunut tämän vuoden UMK-kattauksesta.
 

444

Jäsen
Mitähän tähän nyt raapustais. Ilmeisesti UMK:lla on konsepti: 1 takuuvarma, 5 kukaan ei ole koskaan kuullutkaan, 1 parasta ennen -päiväys joskus 60-luvulla. Viime vuonna Teflarit ei vienyt kisaa, ja hyvä niin. Viimeisen kategorian edustaja oli Däni, tänä vuonna Tommi Läntinen. Olen kuunnellut kaikki biisit. No oikeasti en. Tomppaa ja tätä vikaa en pystynyt kuuntelemaan minuuttia kauempaa. Ei vain. Ei. Ei vittu. Ja mä siis diggaan Antti Tuiskun meiningistä, siitä että tekee just itsensä näköistä musaa. Mutta tää Isaac vai mikähelvetti oli niin väsynyt ja huono kopio, että ei vaan pysty. Tompan juttu oli Via Dolorosa joskus kivikaudella, sen jälkeen ei ole lähtenyt. Eikä lähtenyt nytkään. Ei vaan. Ei. Ei ollenkaan.
Sitten oli tää ateistibiisi. Siitä jollain tavalla tykkäsin. En ehkä solistin äänestä, mutta oli varmaan ainoa biisi, jossa oli sanomaa. Saisi varmaan uskismaissa tosi paljon suosiota, mutta siinähän olisi yksi syy lähettää mimmi skaboihin.
BESS? Ramppapamppa. Ihan kiva. Kukaan ei vain tajua tuota leimapassijuttua. Ihan iskevä kertsi. Ja silti vähän tylsä.
Syaanipotkut. Eurohumppaa. Ei jatkoon. Varmaan saisi yhden näyttävimmistä livevedoista tänä vuonna (siis UMK:ssa), mutta varmaan jää torsoksi sielläkin.
Rasse. No siis. Oikeasti ainoa kappaleista, joka on jäänyt soimaan päässä. Sitä olen myös luukuttanut autossa, kun on ollut tylsää. Okei, myös takkahuoneessa, koska hyvä äänentoisto. Ei oikeastaan muuta vikaa kuin flashback vuoteen 2000 tai jotain, ja lyriikoissa se ”a girl who looks like she’s a boy” tai jotain vastaavaa. Varmin valinta, jos halutaan finaaliin ja sijoille ynnämuut.
Joku puuttuu, mutta en tiedä mikä. Oli varmasti todella mieleenpainuva. Varmaan se sohvalla makaava mimmi. Ei muistikuvia.

Emmätiädä. Rassella mennään finaaliin, mutta ei voiteta. Muut on tusinahöttöä, joista joku voi jollain jännällä facebook-algoritmilla nousta viisukansan suosioon ja päästä pidemmällekin. High risk jne. Viime vuonna mulla oli tässä vaiheessa skabaa kolme suosikkia, nyt oikeastaan vain yksi. Mutta eipä näitä kisoja siksi katsota, että jännittäisi Suomen voittoa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Nonni, ketäs jaksaa laskea meidän mielipiteet yhteen ja todeta Jatkoajan keskustelupalstan virallisen kannan Euroviisuedustajaksi?
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Nonni, ketäs jaksaa laskea meidän mielipiteet yhteen ja todeta Jatkoajan keskustelupalstan virallisen kannan Euroviisuedustajaksi?

The Ristolainen tai BESS mielestäni saaneet eniten kannatusta.

Mutta Livethän ne ratkaisee, jos menee aivan penkin alle esitys se varmasti vaikuttaa.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
1. Cyan Kicks - tylsä ja mitään sanomaton ralli, mutta englannin kielen turvin nousee ykköseksi

2.The Rasmus - tönkköä laulamista en pystynyt loppuun asti kuunnella,mutta pärjäisi luultavasti paremmin kuin alla olevat.

3.Olivera - ihan jännä lauluääni pääs yllättään, mutta en tiedä oliko hyvällä vai huonolla tavalla. Lyriikat ehkä parhaimmat näistä, tai ainakin mietitymmät, kuin rampapammin hokeminen.

4. Bess - Ihan kiva lauluääni, mutta tyhjät lyriikat. Suomen kielisistä pärjäisi ehkä parhaiten, kun saattaa rampppapam jonkun mieleen edes jäädä.

5,Younghearted - Ihan söpö kipale ja jonkun mainitsema krapulainen mökkipäivä miellekuva syntyi kanssa tännekin videosta. Ei tämä kuitenkaan vaikuta Euroviisu kappaleelta ja suomenkieli aina miinus näissä karkeloissa.

6.Läntinen - Ajattelin kuitenkin pahempaa, yllätti kai siis sinänsä

7 Isaac - liian miksattua ja editoitua laulamista. Osaako livenä laulaa edes?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Isaac Sene sanoi jo jossain mediakommentissa, että lähti kisaan, koska se antaa mahdollisuuden esiintyä ja saada itseä esiin. Hän kuulemma aloitteli uraansa aivan vuoden 2020 alussa, eli juuri kun korona iski, joten homma ei ole näin ollen tähän mennessä paljon mihinkään edennyt.. joten nyt tarttui UMK tilaisuuteen, eikä siis kait ole lähtenytkään sillä tavalla kisaan, että kuvittelisi pääsevänsä viisuihin

Mutta, mutta.. loppupeleissä olen jossain määrin yllättynyt, jos jokin muu kuin Rasmus lähtee kisaan. Biisi riittää siihen, että menee karsinnasta helposti finaaliin, ja siellä sitten voisin positiivisesti ajatella sen sijoittuvan jonnekin puolivälin tienoille. Rasmuksen nimi tuskin kuitenkaan määräänsä isompaan menestykseen enää kantaa, johan se Daruden kohdalla nähtiin että se mitä oli 20 vuotta sitten, niin se oli silloin se..
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mutta, mutta.. loppupeleissä olen jossain määrin yllättynyt, jos jokin muu kuin Rasmus lähtee kisaan. Biisi riittää siihen, että menee karsinnasta helposti finaaliin, ja siellä sitten voisin positiivisesti ajatella sen sijoittuvan jonnekin puolivälin tienoille. Rasmuksen nimi tuskin kuitenkaan määräänsä isompaan menestykseen enää kantaa, johan se Daruden kohdalla nähtiin että se mitä oli 20 vuotta sitten, niin se oli silloin se..
Sen verran tiedän Keski-Euroopassa asuvia ja The Rasmuksen kanssa teini-ikäänsä viettäneitä naispuolisia, että kyllä sieltä ääniä on väkisinkin luvassa. Tuskin tämän porukan äänet nyt The Rasmuksen voittoon vie, mutta kyllä heidän innostus somealustoilla on ollut kuitenkin varsin huomattavaa hehkutusta.

Darudea ei sinänsä voi siis oikein verrata. Kaikki nyt Sandstormin tuntee, mutta kuinka moni oikeasri fanittaa artistia? Yhden megahitin ihme.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Hah, tässä Isaac Senen biisissä ylivoimaisesti parasta on tuo, että ensimmäinen säkeistö on Oulun murretta. Kevvään miehiä selvästi.

Muuten en tuosta kyllä sitten kamalasti saanut irti. Ei nyt totaalinen ohi-sektorikaan kuten tuo Läntisen biisi tai Sansa pari vuotta sitten, mutta eipä todellakaan ole sellaista "musiikkia" jota koskaan itse kuuntelisin.

Oma UMK-ranking:

1. Olivera
2. BESS
3. Younghearted
4. Cyan Kicks
5. The Rasmus
6. Isaac Sene
7. Tommi Läntinen

Todennäköisimmät voittajat taitavat olla kuitenkin joko Cyan Kicks tai The Rasmus. Cyan Kicksin biisi on sinänsä kyllä ihan hyvä ja tarttuva, mutta jotenkin se on kaikella tavalla vähän köyhän miehen versio Dark Sidesta. Rasmuksen voitto sen sijaan olisi kova pettymys, koska niin väsynyt tuo Jezebel oli biisinä. Ei siis huono missään nimessä ja jonkinlaista tarttumispintaa siinä on, mutta niin yllätyksetön jotenkin...tai siis sellainen jollainen Rasmuksen biisin oletin pahimmillaan olevan. On myös keskimäärin aika heikosti otettu vastaan maailmalla.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Musiikillisesti vähän hissiosastoa tämä Isaac Sene. Olihan siinä toki vahva lataus koko kolme minuuttia, mutta ei tämäkään taitaisi viisuissa pärjätä.

Oma suosikki kisoihin lähtijäksi on vielä hieman auki. Veikkaan, että The Rasmuksella on parhaat mahdollisuudet menestyä ellei viisukansa takerru sanoituksiin. Cyan Kicksiltä puuttuu viimeinen potku. BESS on hyvä, mutta en usko menestysmahdollisuuksiin.

Varmaan kannattaisi kokeilla Oliveralla. Top 10 on joka tapauksessa todella tiukassa. UMK:n taso on tänä vuonna hyvä, mutta yksikään ei nouse selvästi muiden yläpuolelle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tämä viimeisenä julkaistu oli näistä ainoa mikä alkoi nykiä leukaperiä positiivisella tavalla. Pistäisin tämän kun oikea Anatude ei viisuihin lähde enää kuitenkaan (eikä varmaan se Pete Parkkonenkaan) ja tämän valitseman tuplakonsonantit on niitä suomen kielen kivemman kuuloisia "tullee mennee", eikä "rämppäpämppää", jotenkin tupla-p ja tupla-k profiloituvat niihin wanhain aikain ruotsalaisiin jukka brothers -mainoksiin yms. metsäläisyyteen mutta noista pehmeämmistä saa varmasti myös positiiivisia asioita ulos.

Eikä toki sekään väärin ole että euroviisutarjokkaalla sattui hieman ambivalenttia seksuaalisuutta mukaan, ilman että ihan Anatuden kuntosalivideon tasolle kuitenkaan mennään (toki livessä voi olla monenlaista öljyttyä tanssijaa kiehnäämässä ja tässä voisi teoriassa olla hyvä vetää ihan rohkeasti överin puolellekin).

Että joo, tämä tai Olivera (koska jälkimmäisestä saattaa jollain muullakin tulla mieleen Studio killersissä ja the Crashissa käytetty lauluääni ja jälkimmäisen jostain biiseistä tempokin). Younghearted on "ihan kiva radioon", Cyan kicks edelleen rokkia ilman rokkia (eli jos ovat todella maaginen livenä niin voi kokeilla, joskin rokkiviisu voittaa seuraavan kerran joskus 2027 paikkeilla ja kilpailu on siinä kategoriassa tänä vuonna oletettavasti todella kovaa kun perinteisesti puolet apinoi edellisvuoden voittajan). BESSin rämppäpämppä ei toiminut itselleni yhtään kun on juuri ne väärät tuplakonsonantit ja kuulostaa liikaa portionboysmaiselta junttihumpalta (BESLäntinenS oli suurin pettymys näistä mitkä nyt edes tiesi nimeltä osallistujista), Rasmus oli täysin turha ja Tommi kanssa ihan väärässä formaatissa mutta jostain syystä näihin on ilmeisesti pakko ottaa joku meritoitunut artisti mukaan. Ensi vuonna Pepe Wilbergin vuoro vai onko sillä duunikalenteri täynnä YLEn kanssa?
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
1. BESS
2. Younghearted
3. Cyan Kicks
4. Olivera
5. Tommi Läntinen
6. The Rasmus
7. Isaac Sene

Aika tasapaksu porukka, wau-efekti jäi puuttumaan kokonaan. Toisena päivänä lista voi olla erilainen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei kai tätä tarvitse edes kysyä?

Samaa mieltä. Siellä on Taakibörstan The Manageri aktivoitunut Pattayalla ja ruvennut hoitamaan Läntisen asioita. Kohta ei sinisiä enkeleitä kysytä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Oma rankingi Isaac Senen Kuuma jäbän jälkeen:

1. Bess - Ram pam pam (4/5)
2. The Rasmus - Jezebel (3,5/5)
3. Cyan Kicks - Hurricane (3+/5)
4. Tommi Läntinen - Elämä kantaa mua (3/5)
5. Olivera - Thank God I'm an Atheist (3-/5)
6. Younghearted - Sun numero (3-/5)
7. Isaac Sene - Kuuma jäbä (2,5/5)

Se wau-factori jäi puuttumaan jokaisesta biisistä. Live-esitykset tulee päättämään sen, kuka lähtee edustamaan Suomea Torinoon. The Rasmushan on selkeä ennakkosuosikki, mutta Lauri ei ole kovin vahva live-laulaja. Eli mikäli The Rasmus epäonnistuu live-esiintymisellään, on muilla edustajilla mahdollisuus voittaa UMK 2022.

Tämän hetkinen vedonlyöntitilastojen vuoden 2022 UMK-voittajasta on seuraavanlainen (lähde: Odds Finland UMK 2022):


winning
chance
COOL
BET
BETSSONUNIBET*SMARKETS
1The Rasmus - Jezebel53%1.51.61.31.65
2Cyan Kicks - Hurricane15%4.54.566.4
3Bess - Ram pam pam11%767.57
4Isaac Sene - Kuuma jäbä8%910911
5Olivera - Thank God I’m an Atheist5%15101520
6Younghearted - Sun numero4%18201822
7Tommi Läntinen - Elämä kantaa mua3%25302123
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Se wau-factori jäi puuttumaan jokaisesta biisistä. Live-esitykset tulee päättämään sen, kuka lähtee edustamaan Suomea Torinoon. The Rasmushan on selkeä ennakkosuosikki, mutta Lauri ei ole kovin vahva live-laulaja. Eli mikäli The Rasmus epäonnistuu live-esiintymisellään, on muilla edustajilla mahdollisuus voittaa UMK 2022.

On toki muutaman kerran tainnut myös livenä esiintyä. Näkisin, että The Rasmuksella on aika paljon pienempi floppiriski kuin näillä märkäkorvilla, joille UMK-finaali on lähinnä kerran elämässä tilaisuus tuoda nimeään ja musiikkiaan edes hieman suuremman yleisön tietoon.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
On toki muutaman kerran tainnut myös livenä esiintyä. Näkisin, että The Rasmuksella on aika paljon pienempi floppiriski kuin näillä märkäkorvilla, joille UMK-finaali on lähinnä kerran elämässä tilaisuus tuoda nimeään ja musiikkiaan edes hieman suuremman yleisön tietoon.

No olihan viime vuonna Pandorallakin Dannya lukuunottamatta eniten live-esiintymisiä takana muihin UMK-osallistujiin verrattuna, mutta UMK:ssa Pandoran live-laulu oli huonoa, mikä sitten lopulta edesauttoi Blind Channelia selvään voittoon. Kyllä tässä kaikilla (myös märkäkorvilla) on mahdollisuus hyvällä live-esiintymisenä voittaa UMK.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Uudelleenkuuntelun jälkeen onnistuneimmat sävellykset omaan korvaan ovat Haloo Läntinen, Bessi ja kolmantena Rasmus, jonka biisi jäi vähän vajaaksi vaikka kuinka haluaisin siitä tykätä Desmondin takia. Länä ei varmaan uppoa klisheiseen viisupetteriin, Gaga light on sekin suomenkielinen joten koitammeko ulosmitata Rasmuksen vanhan suosion Euroopassa sitten.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No olihan viime vuonna Pandorallakin Dannya lukuunottamatta eniten live-esiintymisiä takana muihin UMK-osallistujiin verrattuna, mutta UMK:ssa Pandoran live-laulu oli huonoa, mikä sitten lopulta edesauttoi Blind Channelia selvään voittoon. Kyllä tässä kaikilla (myös märkäkorvilla) on mahdollisuus hyvällä live-esiintymisenä voittaa UMK.
Tottakai kaikilla on mahdollisuus, mutta en minäkään eniten olisi huolissani Rasmuksen live-esiintymisen onnistumisesta. Siellä on kuitenkin kokemusta niin paljon pohjilla, että tuskin ainakaan jännittävät erityisemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös