UMK ja Euroviisut 2021

  • 138 128
  • 1 166

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pyöräytin tuon Måneskinin uusimman albumin Teatro d'ira - Vol. I. Läpi Spotifystä ja ihan kelpomateriaalilta vaikutti, vaikkei toista yhtä tehokasta iskusävelmää oikein löydykään. On vain vajaa puoli tuntia pitkä, niin olisiko Vol. II seuraamassa pian? Näemmä bändiltä on jo ilmestynyt kaksi albumia ennen tuota, joista ainakin ensimmäinen on pääosin englanniksi.

Ilman tätä tiedätte-kyllä-mitä Måneskin ja Blind Channel voisivat varmaan kapitalisoida menestyksensä yhteiskiertueella. Ettei vaan olisi suuri yleisö jo siinä vaiheessa unohtanut bändejä, kun keikat pyörii taas normaalisti. Oliko se nyt edellisten viisujen jälkihuumassa, kun Islannin(?) edustaja myi viisujen jälkihöyryissä Nosturin hetkessä loppuun, mutta mahtaako enää suurin osa edes paikalla olleista muistaa edes bändin nimeä.

Niin ja pakko vähän sympata brittejä. Olihan se nyt aika masentava tilanne, kun pisteitä ei tullut ja laulaja lähti hoipertelemaan ympäriinsä.
Varmaan tuon suurin vika oli täydellinen mitäänsanomattomuus, eikä esiintyjäkään ollut oikein sellainen mikä pelkällä olemuksellaan keräisi miltään ryhmältä erityisemmin pisteitä. Jos ihmisiä pyytäisi laittamaan finaalin biisin parhausjärjestykseen, veikkaan ettei tuo olisi kovinkaan monella ihan pahnanpohjimmisena - mutta vielä harvemmalle niin korkealla, että harkitsisi äänestämistäkään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta jos nyt yleisesti miettii Suomea ja suomalaista musiikkia niin juurikin se on ollut rock- tai metallimusiikki eri alagenreineen joilla Suomi on kansainvälisesti tullut tunnetuksi. Tehdään sitä mitä osataan.
Lordin voitto aikanaan innosti rockbändejä hieman viisuihin liittyen, mutta se lässähti aika nopeasti. Toivottavasti tällä kertaa menee paremmin, kun melko varmasti Blind Channel auttaa rockbändejä kiinnostumaan uudelleen.

Laadukasta tarjontaa Suomesta löytyy, kunhan innostuvat osallistumaan ja pyrkimään viisuihin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Lordin voitto aikanaan innosti rockbändejä hieman viisuihin liittyen, mutta se lässähti aika nopeasti. Toivottavasti tällä kertaa menee paremmin, kun melko varmasti Blind Channel auttaa rockbändejä kiinnostumaan uudelleen.

Laadukasta tarjontaa Suomesta löytyy, kunhan innostuvat osallistumaan ja pyrkimään viisuihin.

Euroviisuissa on jostain syystä edelleen todella vahva negatiivinen leima. Onhan se helvetin kaukana rock n roll menosta, mutta vitunko väliä, jos saat 200 miljoonaa katselijaa biisille.

Aika selvästi se on niin, että tämä on se meidän juttu euroviisuissa. Kunhan eivät keksi, että tehdään mittatilaus työnä muka raskasta musiikkia jollekkin Saara Aallolle, ja ihmetellä kun ei päästä edes finaaliin.

Vaikka mulla Blind Channelin laulajista tuli sellainen köyhän miehen Alexi Laiho mieleen, niin jätkät tekee kuitenkin tuota hommaa tosissaan. Biisi oli hyvä, ja ei kuulostanut liian tehdyltä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Aftonbladetin juttujen mukaan ruotsalaiset odottivat top10-sijoitusta. Myös Ruotsin edustaja odotti sijoittuvansa paremmin. No, sama meno jatkuu heiltä ensi vuonnakin. Heillä on viisuihin ikioma "Meidän peli", jossa koneisto myllyttää putkesta tasapaksua radiomusaa. Joskus osuu parempi hittivuosi, muttei koskaan jumbosijamateriaalia.

Italian viisu tyrmätti lehden kolumnissa väsyttäväksi ja yliarvostetuksi rockiksi. Italian ja Suomen menestyksen arveltiin pohjautuvan rock-esitysten huomioarvoon, joka erottui ja sai muut näyttämään kotikutoisilta.

Aika ylimielistä tekstiä.. Ilmeisesti saman mieliset myös maan raatissa, kun ei pisteen pistettä tippunut suomelle, mutta Ruotsin kansa antoi 12. Herää taas kysymys mihin noita raateja tarvitaan..?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Top 10:

1. Ranska --> Vetoaa raateihin ja saa yleisöltäkin mukavan pistepotin, mikä riittää voittoon
2. Malta --> Yleensä Malta on ollut parempi raatiäänissä kuin yleisöäänissä. Nyt yleisöltäkin voi tulla sellainen pistepotti, mikä riittää toiseen sijaan.
3. Italia --> Saattaa voittaa yleisöäänet ja raatiäänissä voi olla top10-sijalla.
4. Sveitsi --> Hyvin todennäköisesti on sekä raati- että yleisöäänissä 4-5 sijoilla.
5. Ukraina ---> Vetoaa paremmin yleisöön kuin raateihin. Taistelee yleisöäänten voitosta yhdessä Italian kanssa.
6. Suomi ---> TOP 10 sija yleisöäänissä ja raatiäänissä jossain top 12-15.
7. Bulgaria --> Vetoaa raateihin ja yleisössäkin sijoilla 8-12. Ainoa este top10-sijalle voi olla, että Bulgaria esiintyy Suomen jälkeen.
8. San Marino ---> Menestyy paremmin yleisöäänissä, mutta jää raatiäänissä sijoille 15-20. Kumminkin yleisöäänet riittävät kantamaan San Marinon Euroviisuhistorian parhaimpaan sijaansa.
9. Islanti --> Hyvillä sijoilla sekä raati- että yleisöäänissä.
10. Ruotsi ---> Raatiäänet riittävät kantamaan Ruotsin TOP 10, kun puolestaan yleisöäänissä Ruotsi on 15-20.

Ukrainan ja Suomen sijoitukset menivät oikein.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Veikataan, että top 10 näyttää tältä

1. Ranska
2. Italia
3. Malta
4. Bulgaria
5. Sveitsi
6. Islanti
7. Venäjä
8. Ukraina
9. Suomi
10. San Marino
Muutama osu ihan lähelle. Bulgaria ja San Marino jäi ulkopuolelle ja Liettua sekä Kreikka nousi tilalle.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onhan tämä voitto Italialle hieno juttu heidän edellisten tulosten perusteella: 2019 sijalla 2, 2018 sijalla 5, 2017 sijalla 6 ja 2015 sijalla 3. Viimeisestä voitostakin kulunut 31 vuotta aikaa, joten suon mieluusti voiton Italialle, vaikka veivätkin meiltä yleisöääniä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika ylimielistä tekstiä.. Ilmeisesti saman mieliset myös maan raatissa, kun ei pisteen pistettä tippunut suomelle, mutta Ruotsin kansa antoi 12. Herää taas kysymys mihin noita raateja tarvitaan..?

Raadit keksittiin siksi, että päästäisiin loputtomasta naapuripisteiden tulvasta ja niille viheltävästä yleisöstä. Näköjään joissakin maissa naapurirakkaus on vaan niin syvässä, että raadilta saa ihan saman takuu-12 kuin yleisöäänistäkin.

”Satunnaisessa” järjestyksessä ilmoitetuista loppukilpailupaikoista ”arpa” sattui molemmissa semeissä osumaan niin, että yleisöäänien ykkönen jätettiin viimeiseksi. Se on sitä draaman kasvatusta. Katsotaan, uskaltavatko seurata kaavaa ensi vuonnakin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Nämä neljä nollakerholaista jotka pääsi automaattisesti finaaliin niin ihan aiheesta jäivät pisteittä, täyttä sontaa. Tosin jumbosija olis kuulunu isäntämaalle.

Italia näemmä tykkää Suomen 'näistä' biiseistä. Softengine sai muistaakseni 16p Italialta(yleisö+raati)

Kun näitä nyt miettii niin taitaa joka maa ehkä Ukrainaa ja Azerbaizania lukuunottamatta lähettää vähintään joka toinen vuosi uskomatonta sontaa näihin kekkereihin. Kun katsoo mitä Suomi sinne on viimeisen 10 vuoden aikana heittäny niin voi helvetin kuustoista.

- Kuunkuiskaat
- Sandhia vai mikä nyt olikaan
- PKN
- Reiman + darude
- Saara Aalto
- ja sitten jotain marry me ding dongeja

Nyt kun palattiin hyvään musiikkiin niin menestystäkin tulee.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No olihan toi Italian viisu täysverinen rokkibiisi, Suomella taas väkivaltapoppia. Ihan oikein päin järjestys.

No en kyllä Blind Channelin viisua popiksi saa, siis sinne Madonnan ja Michael Jacksonin kategoriaan. Rock-musiikkia tuo mielestäni oli. Eri alagenre sitten kyllä kuin Italian viisulla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Jännä tämäkin finaali esiintymispaikkojen suhteen että Malta, Kypros ja ehkä Venäjäkin kärsivät jonkin verran sijoituksissa.

Raadit näyttäis koostuvan pitkälti eliittisakista joille kelpaa Ranskan ja Sveitsin tyyliset biisit. Ei Italiakaan sillä puolen niin paljon juhlinut.

Ruotsin floppaaminen ei sinänsä yllättänyt kun Melodifestivaalien taso ei ollut häävi tänä vuonna. Kyllä enempi olisin huolissani siellä miten kurssi saatais muutettua. Nämä etniset vähemmistöt on nähty ja muutenkin taso on tippunut. Norja taas muni omat mahdollisuutensa kun eivät Keinoo valinneet.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luulisi Britannian nolon pohjanoteerauksen (nolla pistettä raadeilta ja yleisöltä) herättävän jo BBC:nkin pamput panostamaan maan edustuskappaleen valintaan. Päälle 60-miljoonan valtio, josta populaarimusiikillista osaamista ja lahjakkaita artisteja on "riittävästi" ja sijoitus joka vuosi ihan häntäpäässä. Voi tietysti olla, ettei lädejä viisut pahemmin enää nappaa, mutta eilisillan koominen mahalasku tuskin oli heidän tavoitteenaan.
Ihan viaton kysymys: mihin lädit tarvitsevat viisuja? Eivät yhtään mihinkään. Iso-Britannia on populaarimusiikin suurvalta ilmankin, ja sikäläiset artistit pystyvät kyllä breikkaamaan kansainvälisesti muutenkin. Viisuja saatetaan pitää jopa rasitteena artistin uralle, koska niiden asema ei ole enää samanlainen kuin joskus takavuosikymmeninä. Varmaan sumujen saarilla jotenkin reagoidaan tuohon mahalaskuun, eikä sellaista haluta enää toista kertaa, mutta en usko, että britit jatkossakaan hirveästi panostavat viisuihin. Osallistuvat ja katsovat, mihin se riittää. Viisumenestys ei kuitenkaan millään tavalla määrittele Iso-Britannian merkittävyyttä musiikkimaana.
 

Adonis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oma perhe
Täytyy muuten sanoa, että hyvin oli paf hajulla siitä mitä tapahtuu, minä en. Kun asiantuntijaraatien pisteet oli annettu, niin Italia oli @1.50, Sveitsi@5.00 ja Ranska @6.00. Tässä vaiheessahan Sveitsi johti ja Italia kolmantena. No minä löin Sveitsiä ja Ranskaa molempia satasella ja ajattelin, että vähintää 300€ tulee voittoa, kun kyllä Sveitsi tai Ranska sen kuitenkin voittaa. Paf kiitti, Italia riemuitsi ja minä mökötin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Täytyy muuten sanoa, että hyvin oli paf hajulla siitä mitä tapahtuu, minä en. Kun asiantuntijaraatien pisteet oli annettu, niin Italia oli @1.50, Sveitsi@5.00 ja Ranska @6.00. Tässä vaiheessahan Sveitsi johti ja Italia kolmantena. No minä löin Sveitsiä ja Ranskaa molempia satasella ja ajattelin, että vähintää 300€ tulee voittoa, kun kyllä Sveitsi tai Ranska sen kuitenkin voittaa. Paf kiitti, Italia riemuitsi ja minä mökötin.

Laskeskelin livessä noita yleisöpisteitä niin sitten oli kyllä helppo tietää voittaja kun jaossa oli 2262p (12-10-8-7-6-5-4-3-2-1 =58 ja 39 maata äänestää)

Miinuslaskuri vaan päälle jokaisesta annetusta maapisteistä. Toki siinä menee osa jännityksestä kun tietää voittajan jo ennenkuin viimeiset pisteet on annettu.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Euroviisuissa on jostain syystä edelleen todella vahva negatiivinen leima. Onhan se helvetin kaukana rock n roll menosta, mutta vitunko väliä, jos saat 200 miljoonaa katselijaa biisille.

Aika selvästi se on niin, että tämä on se meidän juttu euroviisuissa. Kunhan eivät keksi, että tehdään mittatilaus työnä muka raskasta musiikkia jollekkin Saara Aallolle, ja ihmetellä kun ei päästä edes finaaliin.

Vaikka mulla Blind Channelin laulajista tuli sellainen köyhän miehen Alexi Laiho mieleen, niin jätkät tekee kuitenkin tuota hommaa tosissaan. Biisi oli hyvä, ja ei kuulostanut liian tehdyltä.
Näinhän se on, mutta en tiedä onko siinä lopulta kauheasti hävittävää, jos lähtee kisaamaan UMK:n kautta. Jos ei pääse viisuihin asti tai viisuissa menee huonosti, niin voi vain todeta, että eivät ymmärrä tämän kaltaista musiikkia. Jos taas menee hyvin, niin tuskin se julkisuus kovin negatiivisia asioita tuo tullessaan.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Vaikka olenkin raskaamman musiikin ystävä, niin minusta on tärkeintä lähettää viisuihin se biisi, mikä on paras musiikkigenrestä välittämättä. Esimerkiksi näkisin mieluusti Behmin edustavan Suomea hyvällä suomenkielisellä kappaleella.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kuunkuiskaajathan ei ollut kaksinen, mutta yleisöäänillä olisi komeasti yltänyt finaaliin. Aina yhtä luotettavat raadit päättivät kuitenkin toisin.

Toki joo, mutta karrikoidusti 2000 luvulla on ollut Suomella 5 kertaa sellainen viisu millä oli potentiaalinen mahdollisuus pärjätä sijoille 10-15. Teräsbetoni, Lordi, Hanna Pakarinen, Softengine ja Blind Channel.

Luvalla sanoen kaikki muut ovat ns turisti ja huumoriosastoo. Saara Aallolla ja Krista Siegfridillä ei kuuhun mennä vaikka jälkimmäinen olisikin ulkoisilla avuilla finaalissa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Epäilen muuten, ettei "Teflarit" olisi saanut puoliakaan Blind Channelin pistemäärästä, vaikka täälläkin moni liputti heitä Suomen edustajaksi Rotterdamiin.

Jos jotain näkisin mielelläni, niin BC:n kaltaisten kansainvälisellä urallansa määrätietoisesti eteenpäin pyrkivien jatkuvan esiinmarssin UMK:ssa tulevina vuosina. Tehdään top10-sijoituksista trendi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös