Mainos

Ultimate Tank Battle

  • 77 226
  • 311

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Anaheim on vaivihkaa kiilannut itsensä kärkeen tässä juoksussa. Blue Jackets meni ottamaan pisteen Gaudreau paluuottelussa Calgaryyn ja sitä myötä putosi piikkipaikalta.

Itsellä olisi toive, että Bedard päätyisi Jacketsiin tai Coyotesiin. Nämä kalifornialaisseurat eivät hirmuisesti kiinnosta, vaikkakin aikavyöhykkeen puolesta otteluita voisi väijyä aika hyvin. Samoin Blackhawks voisi puolestani aloittaa uuden rakentamisen jonkun toisen pelaajan varaan, kuin ns. varman tähden.

Panthers yrittää varmasti kaikkensa, ettei putoaisi noille arvontasijoille, jotta Canadiens ei nappaisi tuolla vuorolla mitään kultakimpaletta.

Pahoin pelkään että Columbus on oman "never give up"-mentaliteettinsa vanki siinä mielessä että pisteitä kertyy lopulta enemmän kuin vaikkapa Anaheimille tai Chicagolle. Vaikka kuinka sitä haluaisi Blue Jacketsinkin saavan joskus osansa näistä nro1 valinnoista, niin eihän sellainen nyt voi Columbuksen kohdalle osua.. Eihän?
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Bill Armstrong
Tällä viikolla on mielenkiintoisia kamppailuja kun Arizona ja Anaheim ottavat peräti kaksi kertaa yhteen. Tuossa kun voitat molemmat pelit niin eroa tulee neljä pistettä lisää mitä voi olla aika vaikea enää loppukaudella saada takaisin.

Lisäksi Vancouver kohtaa sekä Chicagon että Columbuksen. Mikä on Vancouverin suunta valmentajanvaihdoksen jälkeen? Saako joukkue boostia suorittamiseen vai valuuko kunnolla tuonne pohjasijoille taistelemaan draft-sijoituksista?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pahoin pelkään että Columbus on oman "never give up"-mentaliteettinsa vanki siinä mielessä että pisteitä kertyy lopulta enemmän kuin vaikkapa Anaheimille tai Chicagolle. Vaikka kuinka sitä haluaisi Blue Jacketsinkin saavan joskus osansa näistä nro1 valinnoista, niin eihän sellainen nyt voi Columbuksen kohdalle osua.. Eihän?
Niin, jotenkin nuo toisten joukkueiden menestymiset tällä vuosituhannella suo vähän armollisemman suhtautumisen kyntämiseen fanien silmissä. Columbuksessa ei olla totuttu menestykseen, joten rämpiminen vie kyllä paljon uskottavuutta. Silti ajattelen, että Columbuksella ei ole ensi kaudella enää tarvetta rämpiä, jos Bedardin saavat. Sen verran on nyt noita palasia viime drafteista, että suunta alkaisi ehkä olla jo ylöspäin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
En nyt täysin kyllä pudottaisi pois omaa armastani, Islandersianikaan. Kausi alkoi Lane Lambertin alaisuudessa oikeinkin mukavasti ja esimerkiksi 37 ottelun jälkeen saldona oli 21-14-2 ja kasassa 44 pistettä. Sen jälkeen meno onkin ollut kaikkea muuta kuin loisteliasta.

Islanders on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa. Viimeisestä 10 ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden ja viimeisen 12 ottelun saldo on 2-7-3. Pisteitä on toki kasassa 51 eli Columbus on vielä 20 pisteen päässä takana, mutta tällä menolla Isles ilmoittautuu paremmille lottosijoille mukaan ehdottomasti. Konferensissa takana olevista joukkueista Philadelphia (47 pts), Detroit (46 pts) sekä Ottawa (43 pts) ovat kaikki kuntopuntarissa Islandersia paremmalla menestyksellä viimeiseen kymmeneen peliin.
 
Lisäksi Vancouver kohtaa sekä Chicagon että Columbuksen. Mikä on Vancouverin suunta valmentajanvaihdoksen jälkeen? Saako joukkue boostia suorittamiseen vai valuuko kunnolla tuonne pohjasijoille taistelemaan draft-sijoituksista?

Olisi kyllä kova näyttö uudelle valmentajalle kun kävisi ottamassa heti kuokkaan Chicagolta ja Columbukselta. Molemmat pelit vieläpä kotona.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Bill Armstrong
Chicago, Arizona ja Anaheim voittoihin viime yön kierrokselta.
San Jose kiittää. Jossain kohdassa näytti että Chicago, Arizona, Anaheim ja Columbus karkaavat mutta nyt nuo ovat alkaneet voittamaan ja San Jose on taas ihan siinä kannoilla. Sen verran tasaista on että on jännä nähdä miten tässä lopulta käy.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä efekti trade deadlinen lähestyessä, miten tankkaajat piristyvät kun lähes kaikki haluavat niistä pois.

Hyvä tietysti että peli maistuu kaudessa edes sen yhden kuukauden verran.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Alkaa näyttää aika selvältä tuo TOP11 draft-arvonnan osalta. Islandersilla ja Panthersilla (12. ja 13. viimeinen tällä hetkellä) ei ole mitään tarvetta tankata, kun varaukset on kaupattu eteenpäin. Joten vaikka eivät pääsisi playoffseihin, ei ole tarvetta myöskään pudota yhtään sijaa.

Sabres, Predators ja Flames (14.-16.) taistelevat varmaan vielä pitkään playoff-paikasta ja mikäli jossain vaiheessa ulos jääminen on ns. selvää, taitaa 11. olla liian kaukana perässä. Toki myös playoff-viivan päällä on monia ehdokkaita putoavaksi mukaan arvontaan.

Tällä hetkellä tilanne (pisteet/ottelu):
1. Blue Jackets (0.667)
2. Blackhawks (0.708)
3. Ducks (0.745)
4. Coyotes (0.784)
5. Sharks (0.804)
6. Canadiens (0.863)
7. Canucks (0.880)
8. Blues (0.961)
9. Flyers (0.981)
10. Senators (1.020)
11. Red Wings (1.042)
12. Panthers --> Canadiens (1.057)
13. Islanders --> Canucks (1.076)
14. Sabres (1.120)
15. Predators (1.125)
16. Flames (1.137)

Ducks otti tänään yhden pisteen Starsilta ja Coyotes täyden pistepotin Wildilta. Eli kahden kärki sai taas vähän siimaa napata jonkun voitonkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kysyn viisaammilta tyhmiä kysymyksiä, koska itse en täysin hahmota asiaa. Nythän lienee tilanne, että kesän varauksessa on tarjolla ns. sukupolvensa paras pelaaja. Bedard, joka aika suurella todennäköisyydellä voi kääntää yhden menestymättömän seuran kurssin täysin. Eli Winning Lottery -panokset ovat suuremmat kuin vuosikausiin. Maalaisjärjellä ajateltuna tämänhän pitäisi väistämättä johtaa Ultimate Tank Battlessa siihen, että kisaan osallistuvilla joukkueilla on keskinäisiä matseja, jotka molemmat haluavat hävitä. No nyt sitten niitä tyhmiä kysymyksiä:
  • Onko tehty tarkempaa tilastoanalyysiä Ultimate Tank Battlen todennäköisyyksistä joukkueittain suhteessa kauden lopun otteluiden tuloksiin?
  • Em. liittyen: onko selkeitä esimerkkejä kauden vetämisestä vihkoon varausvuoron todennäköisyyden parantamiseksi? Hämärästi muistelen, että Edmonton teki tätä McDavidin kanssa.
  • Koko kuviohan on sairas ja vastoin urheilun peruslogiikkaa. Jenkkien kanssa duunia tehtyäni ja ehkä heidän ajatusmaailmaansa ainakin osittain ymmärtävänä herää väistämättä seuraava kysymys. Onko kyse pelkästä markkinoinnista? Kuviohan herättää mielenkiintoa ja tuottaa ilmaista valtavaa huomiota. Huomiota Bedardiin, huomiota varaustilaisuuteen ja vellovaa spekulaatiota suuntaan tahi toiseen.
  • Miten joukkueiden fanit (siis paikalliset) suhtautuvat asiaan?
  • Onko NHL järjestönä tekemässä asialle jotain?
Ohuena ajatuksena tuohon jenkkien markkinointiosaamiseen liittyen voisi varmaan ainakin pohtia seuraavaa. Suomessa liiton jäsenseurat voisivat järjestää vastaavan varaustilaisuuden suomijunnuille ikärajana 18v. Kuvio voisi mennä jotenkin niin, että varauksen tehneen olisi "pakko" jättää tarjous tjmsp. Idea olisi vain lajin markkinointi, näkyvyyden lisääminen jne. Kai tätäkin ajatusta on Jääkiekkoliitossa mietitty. Jos ei ole, niin voivoi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
@Katajanokan spanieli vastaan kysymyksistäsi noihin loppupäässä oleviin. Koko nyky NHL on palkkakattoineen ja draft-lottoineen pyritty rakentamaan niin, että mahdollisimman monella joukkueella olisi mahdollisimman pitkään mahdollisimman hyvät saumat päästä pleijareihin. Tasapäistäminen on käytännössä sitä luokkaa, että runkosarjan voittajan ja parhaan pleijareiden ulkopuolelle jäävän joukkueen ero on vain noin 25 pistettä. Tämän tasaisuuden koetaan tuovan eniten kiinnostuneita katsojia laajalla rintamalla. Nhl:ssä tankkaaminen on kuitenkin suhteellisen kesyä ja aika harvoin nähdään esimerkiksi tälle kaudelle Blackhawksin suorittamaa kollektiivista joukkueen huonontamista. Bettmanin mukaan "kukaan ei tankkaa", joten liiga itsessään on tuskin tekemässä mitään kummempia peliliikkeitä asian suhteen.

Nykyisin viimeinen sija takaa hyvän draft-sijoituksen, mutta ykkösvaraus on aina puhdasta arpaa parhaista todennäköisyyksistä huolimatta. Silti arvonnat häviävä joukkue saattaa toisinaan saada draftin parhaan pelaajan, kuten Colorado Makarin vuonna 2017. Palkkakaton vuoksi varaukset ovat arvokkaita ja lupaukset nähdään aina fanien toimesta totaalisen yliarvokkaina palasina esimerkiksi treidispekulaatioissa. Silti kilpailukykyyn vaikuttaa jopa varauksia vahvemmin onnistunut sopimuspolitiikka ja managereiden taito löytää hiomattomia timantteja halvoilla soppareilla omaa sapluunaa täydentämään (esim. Nichuskin Coloradossa).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olen kyllä samaa mieltä @Denverin Munasyndi n kanssa varausten yliarvostamisesta, jos puhutaan prospecteista yleisemmin. Esimerkiksi syvyyskierrosten vuoroja moni tahtoo yliarvostaa siihen nähden millainen on keskimääräinen osumaprosentti noiden kanssa. Enkä minä sitä sano, etteikö niitäkin pitäisi olla sillä kyllä sieltäkin hyviä ja joukkueelle tärkeitä pelaajia voi saada. Tuo kärki on sitten sellainen missä pitää onnistua. Esimerkiksi Colorado "tankkasi" kuitenkin sen verran hyvin aikanaan, että sai nuo MacKinnonin, Makarin, Rantasen ja Landeskogin top10 ryhmässä (noista kolme pelaajaa top5-ryhmässä) ja loi tärkeän pohjan noilla varauksilla.

Itse näkisin menestysorganisaation rakentamisen pohjaksi nuo hyvät varaukset (joihin auttaa merkittävästi top10 sijat draftissa) ja siihen olennaisena yhdistävänä tekijänä nuo sopimuspolitiikan, managerien (tai pro-tason scouttiryhmän) kyvyn löytää sopivia pelaajia sekä muutenkin organisaation rakenteen ja pelaajakehitykseen vaikuttavat asiat. Joku Tampa Bay on esimerkiksi hyvä esimerkki tuosta pelaajakehityksestä ja "silmästä" löytää hyviä pelaajia vaikka vähän kauempaakin. Sielläkin Hedman, Stamkos ja Vasilevski ovat noita omia ykköskierroksen varauksia ja olennaisia tekijöitä mestaruuksissa, mutta esimerkiksi Kucherov, Point, Palat, Cirelli ja Killorn ovat/olivat niitä joissa yhdistyivät se silmä lahjakkuudelle ja pelaajakahitys.

Lottotuuri näyttelee tosiaan osaansa noissa vuoroissa myös, mutta ei ole tosiaan ainoa jolla on merkitystä. Ylipäänsä oleminen noilla sijoilla avaa sen mahdollisuuden. Esimerkiksi Colorado sai Makarin kun putosi lotossa parhailta sijoilta neljänneksi ja Vancouver samasta draftista Petterssonin kun putosi toiseksi parhailta sijoilta lotossa viidenneksi. Tosin tuo vuosi oli sellainen kärjen osalta (Hischier, Patrick, Heiskanen, Makar ja Pettersson), että yhtä lukuun ottamatta tuolta sai kaikki kärjessä varaavat joukkueet johtavan pelaajan tähän päivään ja pitkälle tulevaisuutta.

Nyt tästä ensi kesän draftista on ennakkoon odotettavissa samankaltainen vuosi. Se on mahdollista, että kaikki nuo kärkeen ennustetut pelaajat eivät tule iskemään läpi ja varmaa on historiaa katsoen, että kaikki top10 varatut pelaajat eivät tule olemaan draftin kymmenen parasta pelaajaa lopulta, mutta siellä on sen tason lahjakkuuksia, että ihan huipputason lupauksista puhutaan kuitenkin. Tällä kaudella on siis ihan hyvä tilanne olla huono. Toki edelleen, tuo ei pelkästään ole tie aurinkoon, mutta se antaa luultavasti hyvän pohjan mille rakentaa mahdollista muuta joukkuetta. Silti edelleen tuon jälkeenkin tarvitaan noita muita tärkeitä kiekkopuolen asioita.

Yksikään kenttätason joukkue ei varmasti tee tietoista tankkausta, kun he pelaavat tulevaisuutensa työpaikoista. Ylipäänsä ammattilaistason pelaajilla kilpailuvietti (yksi asioista mikä on heidät suureksi osaksi saanut tuolle tasolle) on vaihteleva mutta keskimääräisesti vahva. Yksikään pelaaja ei kuitenkaan varmasti halua hävitä. Seurajohto voi sitten vedellä naruista siihen suuntaan jos he kokevat esimerkiksi Chicagon tapauksessa uudelleen rakennuksen parhaaksi vaihtoehdoksi. Markkinointi on varmasti yksi osa tuossa myös ja osaltaan se kohdistuu myös draftiin. Myöhemmin ylipäänsä kiinnostava ja pärjäävä joukkue sekä sen hyvät yksilöt keräävät paremmin katsojia ja tästä sellaisia voi saada.

Faneilla asia jakaa mielipiteitä kuten kaikki muukin, mutta iso osa huonosti pelanneiden joukkueiden faneista ymmärtää tilanteen, että jos ei saada menestystä juuri nyt kaukalossa, niin tämä varaustilaisuus voi avata helpommin ainakin sen mahdollisuuden tulevaisuudessa. Silti oman suosikkijoukkueen pelien voittaminen on asia jota vastaan on hankala olla. Ei esimerkiksi minusta tunnu oikeasti yhtään hyvältä katsella oman suosikkijoukkueen häviämistä yöstä toiseen, vaikka vaakakupissa olisi paremmat lottopallot ja mahdollisuudet uuteen Petterssoniin. Ajattelen kuitenkin niin, että se häviäminen tässä hetkessä voi olla pidemmän päälle parempi vaihtoehto kuin voittoisa loppukauden saldo. Niitä "saappaat jalassa loppuun pelaamisia" joista ei lopulta hyödytty mitään on kertynyt jo ihan tarpeeksi.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Erinomaisia kirjoituksia yllä. Tekisi mieli lisätä vielä että jos kiekkopuolen osaamista, strategiaa ja pelaajakehityksen suunnittelua ei ole niin mitkään varausvuorot eivät tee organisaatiosta contenderia. Lupausten urat pilataan tai niitä hidastetaan, tehdään tyhmiä kauppoja ja rakennetaan joukkue aivan väärin. Tähän löytyy esimerkkejä Buffalosta Arizonaan (Buffalossa on viimein hyvä pöhinä päällä). Arizona on varannut kärkipäässä monta kertaa, mutta mitään ymmärrettävää suunnitelmaa ei touhussa ole ollut. Näinollen on vaikea sanoa, onko Arizona tietoisesti hakemassa kovaa tulosta tank-battlessa.

MInäkin haluaisin esittää kysymyksen: mikä on mielestänne paras esimerkki seurasta, joka on cap-aikana noussut huipulle olematta pohjalla, varaamassa kärkipäässä? Yksittäisiä yllätyksiä nähdään joskus SC-finaalissa, mutta ei sinne näytä pysyvämmin pääsevän ilman parin vuoden tank-osallistumista.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
MInäkin haluaisin esittää kysymyksen: mikä on mielestänne paras esimerkki seurasta, joka on cap-aikana noussut huipulle olematta pohjalla, varaamassa kärkipäässä? Yksittäisiä yllätyksiä nähdään joskus SC-finaalissa, mutta ei sinne näytä pysyvämmin pääsevän ilman parin vuoden tank-osallistumista.
Boston Bruins. Onnistunut tavalla tai toisella pysymään kärjen tuntumassa noin 15 vuotta ilman pohjakosketuksia tai varsinaista draft-onnea. Selviytyivät jopa Chiarellista varsin kuivin jaloin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
MInäkin haluaisin esittää kysymyksen: mikä on mielestänne paras esimerkki seurasta, joka on cap-aikana noussut huipulle olematta pohjalla, varaamassa kärkipäässä? Yksittäisiä yllätyksiä nähdään joskus SC-finaalissa, mutta ei sinne näytä pysyvämmin pääsevän ilman parin vuoden tank-osallistumista.

Ensimmäisenä mieleen tulee Boston Bruins. Toki varasivat viidentenä Kesselin heti 2006 ja 2010 Seguinin toisena, mutta nämä herrat eivät olleet mitenkään keskiössä Bostonin menestyksissä. Boston on varmaan malliesimerkki esitetyn kysymyksen vastaukseksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ensimmäisenä mieleen tulee Boston Bruins. Toki varasivat viidentenä Kesselin heti 2006 ja 2010 Seguinin toisena, mutta nämä herrat eivät olleet mitenkään keskiössä Bostonin menestyksissä. Boston on varmaan malliesimerkki esitetyn kysymyksen vastaukseksi.
Boston on kyllä hyvä nosto. Toki sitäkään ei voi kovin kopioitavana mallina pitää, että varataan kakkoskierroksella NHL-historian paras kahden suunnan keskushyökkääjä ja tehdään palkkakattoajan paras UFA-hankinta ottamalla tuleva Hall of Fame puolustaja ja Norris voittaja joukkueeseen. Toki sitten 2004 draftissa tuli Krejci kakkoskierroksella ja Jeff Gorton teki 2006 Raycroft - Tuuka Rask kaupan ja varasi Kesselin, Marchandin ja Lucicin.

Mutta jos onnistuu varaamaan kaksi kärkisentteriä kakkoskierrokselta peräkkäisinä vuosina ja sitten nappaa mukaan huippulaitureita niin kai sitä onnistuu rakentamaan joukkueen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
MInäkin haluaisin esittää kysymyksen: mikä on mielestänne paras esimerkki seurasta, joka on cap-aikana noussut huipulle olematta pohjalla, varaamassa kärkipäässä? Yksittäisiä yllätyksiä nähdään joskus SC-finaalissa, mutta ei sinne näytä pysyvämmin pääsevän ilman parin vuoden tank-osallistumista.

Mites Anaheim? Mestaruus 2007, joten cap-aika oli vasta aluillaan. Joukkue oli tätä ennen ollut kyllä pohjilla, minkä johdosta organisaatio pääsi varaamaan aikaisilla numeroilla Christovin (5. 2001), Lupulin (7. 2002), Smidin (9. 2004) ja Ryanin (2. 2005), mutta heistä kukaan ei ollut 2007 vuoden mestarijoukkueessa ja Ryania lukuunottamatta kukaan ei ollut enää edes Anaheimin organisaatiossa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tähän löytyy esimerkkejä Buffalosta Arizonaan (Buffalossa on viimein hyvä pöhinä päällä). Arizona on varannut kärkipäässä monta kertaa, mutta mitään ymmärrettävää suunnitelmaa ei touhussa ole ollut. Näinollen on vaikea sanoa, onko Arizona tietoisesti hakemassa kovaa tulosta tank-battlessa.
Ehkä minulla on vääränlaiset silmälasit päässä, mutta olen näkevinäni Bill Armstrongilla ja kumppaneilla Coyotesin peräsimessä selvän suunnitelman. BA:lla on takana 2+ kautta joukkueen peräsimessä, ja sinä aikana Coyotes on hankkinut palkkadumppien jne. avulla paljon varausvuoroja ja varannut niillä mm. Cooleyn, Geekien ja Guentherin. Tuleville kausille on luvassa myös useampi kakkos- ja kolmoskierroksen varausvuoro, minkä lisäksi mahdollisella Chychrun-kaupalla sisään tulee vielä ykkönen ja muuta sälää (se on toki eri asia joukkueenrakentamisen kannalta, kannattaako Chychrun myydä vai ei).

Veikkaan että Coyotesin kohdalla näkyvät yhä edellisvuosien mainehaitat, mm. omistajan, Michell Millerin, Chaykan, jäähallin ja muun sekoilun johdosta. Mutta ainakin itse pidän Armstrongia ihan pätevänä GM:nä hommaansa. Tämä sanottuani hän kauppaa Chychrunin sitten johonkin loppupään ykköseen ja ikuiseen AHL-jyrään.

Tämä nyt aiheen sivusta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mites Anaheim? Mestaruus 2007, joten cap-aika oli vasta aluillaan. Joukkue oli tätä ennen ollut kyllä pohjilla, minkä johdosta organisaatio pääsi varaamaan aikaisilla numeroilla Christovin (5. 2001), Lupulin (7. 2002), Smidin (9. 2004) ja Ryanin (2. 2005), mutta heistä kukaan ei ollut 2007 vuoden mestarijoukkueessa ja Ryania lukuunottamatta kukaan ei ollut enää edes Anaheimin organisaatiossa.

Tai Blues? No toki heti cap-aikakauden alussa varasivat ensimmäisenä Erik Johnsonin 2006 ja Alex Pietrangelon neljäntenä 2008. Näiden jälkeen ei kertaakaan varausvuoroa kympin sakissa, yksi kannu ja yhdeksän kertaa voittoprosentti runkosarjassa yli 60 ja viisi kertaa yli 50.
 
Se on tietenkin hieman tulkintakysymys mikä katsotaan menestykseksi, mutta kyllä mielestäni Vegas voidaan laskea tuohon esimerkkiin. Viime kautta lukuunottamatta aina pudotuspeleissä ja usein vieläpä melko kärjessä. Yksi varaus top kympissä koskaan (Cody Glass #5 2017).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
MInäkin haluaisin esittää kysymyksen: mikä on mielestänne paras esimerkki seurasta, joka on cap-aikana noussut huipulle olematta pohjalla, varaamassa kärkipäässä? Yksittäisiä yllätyksiä nähdään joskus SC-finaalissa, mutta ei sinne näytä pysyvämmin pääsevän ilman parin vuoden tank-osallistumista.
Tuo riippuu siitä, mitä pohjakosketuksella ja huipulla tarkoitetaan. Ducks, Vegas ja St. Louis käyvät esimerkkeinä hyvästä kiekkotyöstä varausten ulkopuolelta. Bluesilla nuo Johnson (toi Shattenkirkin kaupan kautta ykköskierroksen ja myöhemmin mestaruusryhmään tuon ykköskierroksen lisäksi toisen ykköskierroksen vuoron kanssa Brayden Schennin) ja Pietrangelo (jonka merkitys oli toki iso joukkueen kapteenina mestaruudessa) toimivat molemmat omanlaisina rakennuspalikoina mestaruudessa. Schenn juuri yksi hyvä esimerkki siitä rakennustyöstä mitä joukkue teki pidemmän ajan kuluessa.

Boston tuossa tulikin jo parilla viestillä sanottua. Tosiaan ihan poikkeuksellisia varauksia omilta paikoiltaan kuten Bergeron, Marchand, Krejci, Pastrnak ja Lucic. Lisäksi esimerkiksi McAvoy menee huomattavasti kovempaan sarjaan mitä normaalisti tuoltakaan sijalta saa pelaajan. Chara tosiaan sitten loistava kiinnitys vapaana agenttina. Oli vara myös vähän hukkaillakin noita varauksia. Ehkä alle prosentin mahdollisuudet seurata tuota reittiä joukkueen rakennuksessa noilta sijoilta. Sen verran poikkeuksellisesta historiasta puhutaan.

Carolina on yksi esimerkki joka tietyllä tavalla osuu tähän myös, vaikka ei ole mestaruutta voittanut. Joukkue kävi aika pohjallakin ja varasi '13 ja '15 viidentenä molemmat Elias Lindholmin ja Noah Hanifinin. Nämä kuitenkin myytiin Flamesiin, josta saivat tilalle Dougie Hamiltonin, Michael Ferlandin ja Adam Foxin. Kaksi ensimmäistä lähtivät myöhemmin UFA-statuksella pois ja etenkin Hamiltonin merkitys oli tuntuva. Foxista ei jäänyt jatkokaupan jälkeen käteen oikein mitään , joten enää tällä hetkellä Carolinalla ei ole noista omista vitosvarauksista kädessä oikein mitään, mutta joukkue on silti menestyvä.

Carolina on onnistunut muutamassa syvyysvarauksessa poikkeuksellisen hyvin (mm. Slavin ja Pesce), varannut Sebastian Ahon toisella kierroksella sekä Martin Necasin ja Seth Jarvisin (saivat vuoron Jarvisiin, kun ottivat Marleaun palkan Torontolta) ensimmäisellä kierroksella. Teräväisen kauppa menee myös vähän samanlaiseen toisen seuran (Chicago) "avustamiseen" kuin Jarvisin varaus. Tuon lisäksi kävi kyllä sitten tuuriakin, kun nousivat 2018 draftissa 11. sijalta lotossa toiseksi ja saivat Svechnikovin. Joukkueen kapteenin Staalin kauppaa voi myös pitää onnistuneena nykyhetkeen (Sutter, Dumoulin ja ykkönen pois, jolla Sheron Pittsburgh varasi huonosta draft-ikäluokasta - ikäluokkaa voi pitää huonona jos Tanner Pearson on sen top10 pistemiehenä - Derrick Pouliotin).

Eipä noita kovin montaa esimerkkiä kyllä ole.
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Näin äkkiseltään sanoisin, että tää NHL:n palkkakatto, varaussysteemi ja siihen liittyvä darft-arvonta tankkauksineen on sika montaa kertaa toimivampi ja mielenkiintoisempi ku Liigan tyhjennysmyynti ja pelkät säästöt tyhjine katsomoineen.

Oon kuitenkin iloinen, ettei esim. Oilers tai Penguins tule tätä ensi kesän tähteä saamaan.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tähänhän Gary Bettman jo vastasi taholtaan. Totesi, että NHL:ssä ei tankata ja sillä siwa!
Eikös Bettman nyt kuitenkin sanonut että pelaajat ja valmentajat eivät tankkaa. Kaikkihan periaatteessa ovat samaa mieltä, että jokseenkin täysillä ne pelaajat siellä pelaavat ja varmaan ne koutsitki koittaaa saada voittoja kasaan, koska se seuraavan sopimuksenkin saanti kiinnostaa pelaajia ja valmentajia.
Seurajohto voi puolestaan tehdä paljonkin asioita hankaloittaakseen sitä voittojen saamista ja sitä kautta siis tankata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös