Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 915 984
  • 5 073

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
[MEDIA=twitter]1258957336271622145[/MEDIA]

[MEDIA=twitter]1258981434120736769[/MEDIA]
 

Stigu

Jäsen
Ainakaan tuossa edellisessä UFC Brazilissa yleisön puuttuminen ei haitannut yhtään. Iskut ja kulmausten ohjeet kuulee selkeämmin ja mikä parasta, jatkuva "WOO" huutelu loistaa poissaolollaan.
Mulla oli aluksi outo fiilis, kun yleisö oli pois. Siis varsinkin matsaajien esittelyt vanhaan jenkkimalliin- aivan kuin yleisö olisi ollut paikalla- oli hieman kiusaannuttavaa, mutta nopeasti tuohon yleisöttömyyteen tottui.

Meikäläiselle tuo ensi yön UFC edustaa kyllä jonkinnäköistä paluuta vanhoihin COVID-free aikoihin ja on pelkästään sen takia todella tervetullut tapaus. Sitten kun ryhtyy analysoimaan tuota korttia, niin voi todeta, että kyseessä on todellinen helmi.

Ilta/yö alkaa taatulla mäiskinnällä (Price vs Luque) ja päättyy taattuun mäiskintään (Ferguson vs Gatehje). Tuohon väliin mahtuu hevarimatsi joka ei taatusti kestä täyttä aikaa (Ngannou vs Rozenstruik), kevyemmän sarjan mäiskintäottelu (Stephens vs Kattar), painija vs tanssija-matsi (Cejudo vs Cruz) , sekä muutama muuten vaan mielenkiintoinen matsi (Hardy vs. deCastro, Olenik vs. Werdum ja Pettis vs Cerrone). On kyllä kova kortti ja ainakin oma kelloni on jo nyt asetettu herätettämään aikaan 03.15.

Uskon että Eventti on positiivinen piristyruiske koko urheilevalle maailmalle. Normaalisti Dana Whiten hahmo vituttaa ja ärsyttää, mutta nyt täytyy kyllä antaa hänelle propsit rohkeasta ja määrätietoisesta toiminnasta!
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Olipa tyydyttävää, kun apina-Tony otti 5 erää totaalisesti turpaansa Gaethjelta. Conor-wannabe oli täysin vastaantulija ja näytti suorastaan amatööriltä. Jokohan pössyttelijän uhonta vähentyy, kun ei ole lähellekään Gaethjen tasoa, saati GOAT-Khabibin levelillä.

UFC:en interim-leluvyö pelleily on kyllä naurettavaa. Ennen matsia puhuttiin miten jompikumpi toteuttaa unelmansa mestaruudesta ja Khabibista ei puhuttu sanaakaan. Arvostan suuresti että Gaethje ei lähtenyt tuohon pelleilyyn eikä suostunut ottamaan täysin arvotonta vyötä, koska Khabibilla on se ainoa oikea mestaruusvyö.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitenkäs se raskaansarjan tittelijuttu, miksi Francis Ngannou ei pääse haastamaan? Ihan älytön voimapesä, hiukan jopa pelottava vastustajan näkövinkkelistä, kun lähtee hyökkäämään.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Olipa tyydyttävää, kun apina-Tony otti 5 erää totaalisesti turpaansa Gaethjelta. Conor-wannabe oli täysin vastaantulija ja näytti suorastaan amatööriltä. Jokohan pössyttelijän uhonta vähentyy, kun ei ole lähellekään Gaethjen tasoa, saati GOAT-Khabibin levelillä.

Joskus sitä joutuu ihan oikeasti miettimään, mitä kirjoittajien päässä oikei liikkuu.

Kerro nyt mulle, mikä tekee Tonystä apinan? Miehen mielenterveyden haasteet ei tee hänestä apinaa. Hän on yksi lajin suurimpia ja hän kaltaisensa persoonat ovat katoava luonnonvara jopa UFCssä. Conor wannabe? -puhut paskaa.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Mahtavaa katsottavaa, liveurheilua (vaikkakin vasta tänään iltapäivällä katsoin). Aluksi otteleminen vaikutti brutaalimmalta, kun äänet kuuluivat eivätkä jääneet yleisön hurrauksen alle. Lopulta tuohon tottui, mutta kyllä yleisö on itselle positiivinen asia, kun sen kautta tunnelma sähköistyy. Nyt oli hauska tapaus, kun Hardy oli kuullut kommentaattorin neuvon kehän laidalta ja aika pitkälti sen ansioista lopulta voitti ottelun.

Oli hyvin kasattu kortti ja itse ottelutkin olivat erittäin hyviä, varsinkin pääottelu. En olisi uskonut, että tuollaista yksipuolista ryöpytystä nähdään noin päin. Kokonaisuudessaan tuo painoluokka on kyllä todella mielenkiintoinen kun McGregorkin on taas mukana peleissä.

Ngannou on varmasti menossa mestaruusottelua kohden. Pari vuotta sitten miehen kanssa kiirehdittiin hieman liikaa, koska tyrmäysvoima oli niin kova myyntivaltti. Sitten kun oli ihan huippu vastassa ei pelkkä tyrmäysvoima riittänyt. Uskoisin, että hän on nykyisin kokonaisvaltaisempi kuin silloin.
 
Ei ollut mitään ennakkosuosikkia mihinkään matsiin, mutta Ferguson - Gaethje matsia katsellassa käännyin haastajan puolelle. Gaethje oli koko ajan parempi ja lopulta ottelu oli melko yksipuolinen turpasauna. Siitä huolimatta suomalaiset selostajat eivät muuta tehneetkään kuin fanittivat Fergusonia. Käsittämätöntä puusilmäisyyttä, mutta ei se mitään, selostuksen saa myös englanniksi.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Fergusonilla taisi kostautua tuo painon pudottaminen kaksi kertaa kuukauden sisään. Tankki vaikutti olevan aivan tyhjä ja mies vaikutti todella, todella jäykältä. Ei mitään pois Gaethjelta, mutta ei kyllä vaikuttanut Ferguson omalta itseltään.

Ngannou, herranen aika sentään mikä lyöntivoima! Kaveri huitoi kuin paikallisella nakkikioskilla aamuyöstä baari-illan jälkeen, mutta ei siihen tarvittu kun se yksi osuma ja nukkumatti tuli noutamaan Rozenstruikin.
 

Stigu

Jäsen
Fergusonilla taisi kostautua tuo painon pudottaminen kaksi kertaa kuukauden sisään. Tankki vaikutti olevan aivan tyhjä ja mies vaikutti todella, todella jäykältä. Ei mitään pois Gaethjelta, mutta ei kyllä vaikuttanut Ferguson omalta itseltään.
Joo samaan kiinnitin itsekin huomiota. Ei ollut Ferguson parhaimmillaan. Mutta toisaalta Gatehje on kyllä kehittynyt varsinkin taktisella puolella noista ensimmäisistä UFC-matseista. Uskon, että Gatehje antaa Khabibille kovemman vastuksen kuin Ferguson olisi antanut: kaverilla on vahva painitausta jota ei ole jostain syystä hyödyntänyt yhdessäkään UFC-matsissa. Fergusonin puolesta olen kyllä surullinen: 12 peräkkäistä UFC-voittoa ilman yhtäkään tittelimatsia. Ja eilisellä tappiolla seuraava potentiaalinen tittelimatsi tullee vasta vuoden kuluttua.

Tuo matsi oli kyllä juuri niin viihdyttävä kuin osasi odottaa. Muista matseista jäi mieleen Kattarin kliinisen ammattimainen suoritus Stephensiä vastaan ja Luque-Price-mäiskintä. Lisäksi, vaikka ihan viihdyttäviä matseja olivatkin niin, kyllä entisistä suuruuksista Cruz, Werdum , Cowboy ja Pettis alkaa aika ajaa ohi. Ja onhan tuo Ngannoun kosketus tosiaan aika jäätävä!
 
K

Kiekkokatsoja

UFC järkevyys korona aikana, no.. niin. Tilapäisjuttu, niin show kai ok, mutta jos 1-2vjuttu vähintään, niin no huomiota herättävä.
Olisihan tää kova juttu, jos nimet saisi ottelemaan, ilman yleisöä.
Ja tää raskaan sarjan moukarointi.. huh huh, yksi osuma eka erässä, ja oot out, aivan jäjettömiä ylikäden lyöntejä, jossa voima valtava.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
UFC järkevyys korona aikana, no.. niin. Tilapäisjuttu, niin show kai ok,
Siis itsehän oon nauttinut näistä koronalähetyksistä enemmän kuin normaaleista. Juuri noi show-elementit sais tunkea niin syvälle perseeseen kun tikussa mittaa riittää. Keskitytään siihen urheiluun ja antaa lippakatiskapäiden vouhottaa kotona. Sirkusfanit Rogan ja Cormier eivät tosiaan olleet ihan kotonaan yleisön puuttuessa. Noi naamasuojukset aiheutti kyllä ns. naamapalmuja. Rogankin naureskeli tyyliin että ei vittu, talossa jokaikinen on testattu ja pellenaamarit päällä...

Mutta olihan helvetin hyvä ilta. Ei tainnut olla yhtään huonoa matsia. Ngannou on kyllä pelottava ilmestys ja vielä suht jalat maassa olevan olonen tyyppi. Niinkun joku jossain kirjottikin, miksei vaan anneta se vyö suosilla Francisille... KE-TO yönä taas lisää herkkua luvassa ja viikonloppuna jatkuu. Hieno homma!
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Asiasta enemmän ymmärtävät voisivat vähän spekuloida tänne, mitkä on Gaethjen mahdollisuudet voittaa Khabib??
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Yöllä mennään taas kello 04.00, kyllä kelpaa. Ei toki mitään UFC 249:n kaltaista tykitystä luvassa, mutta mielenkiintoisia matseja koko pääkortti täynnä.

Anthony Smith vs Glover Texeira
Ben Rothwell vs Ovince Saint Preux
Alexander Hernandez vs Drew Dober
Ricky Simon
vs Ray Borg
Andrei Arlovski vs Philipe Lins
Michael Johnson
vs Thiago Moises

Tummennettuna omat valinnat voittajiksi. Anthony Smith palaa sitten viime kesäkuun Gustafsson voiton, tapahtuma piti alunperin olla miehen kotikaupungissa mutta nyt mennään koronan ehdoilla Floridassa. OSP ottelee ensimmäistä kertaa raskaassa sarjassa, Hernandez/Doberissa potentiaalia illan matsiksi, Ray Borgkin tällä kertaa jopa saanut painonvedon onnistumaan, entinen PFL:n raskaansarjan mestari Lins debytoi UFC:ssa ja ilta käynnistyy UFC-konkari Michael Johnsonin matsilla. Ennakoisin lopetusvahvaa iltaa.

e. Menipä ennakoinnit vihkoon. Smithin kulmaukselle kyllä alapeukkua, murtunut nenä ja orbital sekä omien sanojen mukaan hampaat tippui suusta. Tuon näki jo 10 minuuttia ennen lopetusta että mies on lopussa, missä vaiheessa sen pyyhkeen voi heittää kehään?

e2.Tässäpä se hyvin tiivistettynä:

"I can't feel my face, my eyeballs are falling out, and I have no teeth"
"Okay champ, let's get back to fundamentals in the 5th"
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
"I can't feel my face, my eyeballs are falling out, and I have no teeth"
"Okay champ, let's get back to fundamentals in the 5th"
Joo, noi herätti kyllä hilpeyttä.

On toi Lionheart kyllä nickinsä mukainen taistelija. Ihmeen kaksijakoinen oli pääottelu: Smith oli viemässä selvästi, kunnes sippasi totaalisesti toisen erän lopussa. Miksi helvetissä ei pitänyt asentoaan samana (leveä haara ja kädet edessä) vaan pisti kädet pään suojaksi? No, helppohan täältä kotisohvalta on huudella, voi vain kuvitella minkälainen survival-moodi Smithillä meni päälle.

Hyvä oli tuokin kortti. Ja aivan perkeleen hienoa, että Whitella on halu ja kyky järjestää näitä eventtejä tällaisena aikana. Tuohon yleisöttömyyteenkin alkaa pikku hiljaa tottua.

Kuuntelin muuten kortin aluksi suomenkielisellä selostuksella, mutta täytyy sanoa että onpa paskat kommentaattorit: "tasaisesti ottelijat taistelevat siinä tulee suora hyvin tasaisesti mennään tämä toinen erä saa nähdä kestääkö ottelijoiden kunto" kun samaan aikaan Daniel Cormier selittää matsaajien perustyylejä, mieltymyksiä ja taustoja, sekä analysoi ottelun eri vaiheita. Eikö Suomesta oikeasti löydy ammattitaitoisempia kommentaattoreita?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eihän tuossa Smith - Teixeira matsissa ollut toisen erän loppupuoliskosta eteenpäin mitään järkeä. Smithin naama murjottiin ihan palasiksi. Yllättävän kestävä kyllä, ettei lamppu sammunut niistä alakoukuista mitkä tulivat suoraan puhelimeen.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Asiasta enemmän ymmärtävät voisivat vähän spekuloida tänne, mitkä on Gaethjen mahdollisuudet voittaa Khabib??

Ymmärtämisestä en tiedä, mutta Ferguson ottelusta ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska otteleminen Khabibia vastaan tulee olemaan lajinvaihto nyrkkeilystä vapaaotteluun.

Gaethje näytti todella vahvalta ja vaaralliselta Fergua vastaan, mutta koska ottelu oli pelkkää lentopallomailoilla huitomista, mentiin läpi ottelun turvallisesti Gaethjen vahvuusalueella, eikä hänen juurikaan tarvinnut keskittyä vastustajan tekemiseen.

Khabibia vastaan otteleminen on täysin eri tarina. Khabib hakee ahnaasti alasvientiä, hän ei anna hetkenkään rauhaa vastustajalleen. Gaethje joutuu joka hetki olemaan varuillaan ja valmiina Khabibin kanssa. Tämä vaikuttaa ihan kaikkeen, otteluasennosta ja etäisyyksistä lähtien.

Eiköhän tämä toista sitä vanhaa tuttua kaavaa, eli myös Gaethjen mahdollisuus Khabibia vastaan piilee ottelun alussa, pari ensimmäistä erää. Sen jälkeen tapaa vastustajat hyytymään mestaria vastaan. Aika moni "asiantuntija" tuntuu nyt hehkuttavan Gaethjen mahdollisuuksia, mutta itse kyllä luulen, että tämä päätty juuri samalla tavalla, kuin päättyivät Poirierin ja Conorin ottelut.

Nyt toki on tullut uusi ulottuvuus tähän tarinaan. Khabibin isä (eli valmentaja) on tietojen mukaan todella vakavasti sairas ja Khabib murheen murtama. Saa nähdä, mikä vaikutus tällä on, varsinkin jos se pahin tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Kale
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt se McGregor meinaa ottaa matsin Anderson Silvan kanssa. Oli kuulemma hyväksynyt haasteen. Silvan viimeisimmät ottelut ovat olleet aika heikkoja, ja äijähän on jo 45 vuotta tai jotain. Turpaan saattaa tulla aika huolella jos ei osu valmistautuminen aivan nappiin. Ei ole paljoa varaa kyllä Connoria vastaan pelleillä tai tulee nenä äkkiä kipeeks. Saas nähän minkälainen fiasko tästäkin saadaan aikaseks.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Silva ei taida paljoa otteluita väistellä? Ainakin sellainen kuva minulle on jäänyt, ottaa ketä vastaan tahansa.

Silloin kun vielä lajia seurasin, niin loukkaantunut Silva vs roinattu Sonnen oli sellainen matsi ettei toista ollut. Onko vieläkään?
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silva ei taida paljoa otteluita väistellä? Ainakin sellainen kuva minulle on jäänyt, ottaa ketä vastaan tahansa.

Silloin kun vielä lajia seurasin, niin loukkaantunut Silva vs roinattu Sonnen oli sellainen matsi ettei toista ollut. Onko vieläkään?

Joo eipä kai tuo kieltäydy ellei ole pää irti. Mä vaan muistan sen kun siltä napsahti jalka poikki. Ei ole mielestäni sen jälkeen ollut entisensä. Ei kyl haittais vaikka tästä tulisi tuon mainitsemasi matsin kaltainen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
No nyt se McGregor meinaa ottaa matsin Anderson Silvan kanssa. Oli kuulemma hyväksynyt haasteen. Silvan viimeisimmät ottelut ovat olleet aika heikkoja, ja äijähän on jo 45 vuotta tai jotain. Turpaan saattaa tulla aika huolella jos ei osu valmistautuminen aivan nappiin. Ei ole paljoa varaa kyllä Connoria vastaan pelleillä tai tulee nenä äkkiä kipeeks. Saas nähän minkälainen fiasko tästäkin saadaan aikaseks.
Nää on näitä vitun koronahorinoita kun ei oikeita uutisia ole. Mike Tyson kohtaa Furyn, Holyfieldkin palaa kehään, Tito Ortizkin oli ottelemassa jotain nyrkkeilijää vastaan... Voi ristuksen sipulisäkki sentään...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Joo eipä kai tuo kieltäydy ellei ole pää irti. Mä vaan muistan sen kun siltä napsahti jalka poikki. Ei ole mielestäni sen jälkeen ollut entisensä. Ei kyl haittais vaikka tästä tulisi tuon mainitsemasi matsin kaltainen.

Ei ole ollut ei. Toki myös testaus parantui tuossa vaiheessa ja Silva jäi doupista kiinni. Toki perustelivat tuota douppaamista loukkaantumisesta parantumisella, mutta Silvan alamäki alkoi kyllä väkevästi tuosta jalan poikki menemisestä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nää on näitä vitun koronahorinoita kun ei oikeita uutisia ole. Mike Tyson kohtaa Furyn, Holyfieldkin palaa kehään, Tito Ortizkin oli ottelemassa jotain nyrkkeilijää vastaan... Voi ristuksen sipulisäkki sentään...

Money talks and bullshit walks.

Ainoa pointti näissä on hirveä hype ja en ihmettele yhtään, että 10 milj. dollarin palkkiot kiinnostaa ihan ketä tahansa eläkeläistä.
Urheilullinen arvo nolla, viihdearvo voi olla korkeampi ja sen mittaa sitten loppupeleissä katsojat, jotka maksaa tästä hömpästä.

Itsekin seuraan mielellään Iron Miken kuntokuuria ihan kuntoilumielessä, aina rohkaisevaa nähdä itseä vanhemmat huippukunnossa, niin luo motivaatiota harjoitteluun. Ehkä jonkun exhibition matsin Holyfieldin kanssa ymmärrän, mutta nyt mehustellaan jo TOP10-kohtaamisilla, joku raja hypetykseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös