Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 920 908
  • 5 077
Juurihan se yksi nyrkkeilijä delasi ja toinen oli koomassa viikonpäivät. Kamppailulajeissa on vaaransa ja nämä pitää kestää. Jos ei kestetä, niin sitten on kiellettävä kaikki kamppailulajit. Samalla myös kaikki kontaktiurheilu pitää lopettaa eritoten jääkiekko ja jenkkifutis.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Conor McGregor vihjailee Twitterissä lopettavansa. Taustalla lienee se, että hän oli toissa viikonloppuna Dublinissa todistamassa, miten portugalilainen Joao Carvalho hakattiin vapaaottelukehässä sellaiseen kuntoon, että henki lähti muutaman päivän päästä.

Ei ole varmasti kovin kivat fiilikset matsista tuollaisen ottelun voittajallakaan mutta itse mietin sitä, että mitäköhän miettii ottelun tuomari? Voi siinä jokunen yö mennä vähän huonoilla unilla, jos tulee mieleen sellainen ajatus, että olisiko pitänyt keskeyttää ottelu vähän aikaisemmin.

Minä en ikinä syyttäisi pelkkää tuomaria moisista. MMA:ssa on ottelijoita, jotka lopettavat takomisen heti, kun vastustaja putoaa ja osa taas takoo niin kauan kunnes tuomari hyppää väliin, ja muutama vatipää, jotka onnistuvat tuonkin jälkeen vielä antamaan osumia. Totta kai matseissa otellaan voitosta, mutta mielestäni silti välillä näkyy ottelijoissa semmoinen tietty piittaamattomuus toisen hyvinvointia kohtaan, kun takomista vain jatketaan, vaikka jokainen näkee, että toinen on jo eri planetaalla. Itse arvostan paljon enempi niitä kavereita (esim. Mark Hunt) jotka eivät lähde takomaan tajutonta kaveria verenhimoissaan vaan tosiaan tajuavat lopettaa sen heti. Välillä toki näkee niitä matseja, kun tuomari ei vain lopeta matsia, vaikka toinen on käytännössä zombina pystyssä ja toinen katsoo anelevasti tuomaria, että lopeta nyt saatana tämä matsi, kun en halua aiheuttaa kaverille pahaa aivovammaa jatkamalla takomista. On sitä itekkin pari kertaa tullut huudettua ruudulle, notta stop the fucking fight.
Tuomarin kannaltahan tuo on paskaa joka tapauksessa. Puolet ottelijoista ja faneista narisee liian aikaista lopetusta, vaikka ottelija olisi selvästi pihalla ja kuitenkin tulisi pitää huoli, että ottelijoiden turvallisuudesta. Osalla tuomareista löytyy paremmin pelisilmää ja sieltä tosiaan tulee niitä "fight back" yms. huutoja ja, jos mitään ei tapahdu ottelu päättyy kyllä pirun nopeasti. Toki välillä tulee ihan selviä liian aikaisia lopetuksia, ja se, jos mikä syö katsojien hermoja...
Onneksi noia kuolemantapauksia ei kuitenkaan MMA:ssa ole liiemmin sattunut, taitaa vuosittain kuitenkin kuolla edelleen vähemmän ottelijoita kuin nyrkkeilyssä.
 

Rankkari

Jäsen
Kovatasoisia ottelijoita oli nähtävillä viikonlopun UFC tapahtumassa.
Verdum päätti jahdata.. lopulta itsensä suoraan tyrmäykseen.
Lienee viimeinkin Overeemin paikka kokeilla, pääseekö mestariksi asti.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Oli kyllä Werdumilta ihan uskomattoman amatöörimäinen virhe juosta suoraan nyrkkiin. Toivottavasti roinareemi pääsee kokeilemaan mestaruudesta.
 
No nyt oli ilta. Paljon legendoja, paljon hyviä matseja.

Olen aina "salaa" diggaillut Bisbingiä, ei kuulu suurimpiin suosikkeihin, mutta olen toivonut titteliä The Countille ja sieltähän se tuli. Tämä mestaruuskausi ei kestä kauaa, mutta pitkälle uralle hieno kruunu, vaikka turpaansa seuraavaksi saaneekin. Kova pieksämään suutaan ja nyt osui vielä verbaalisten iskujen lisäksi nyrkki.

Faber on jo nähty titteliotteluissa, ei vaan riitä. Ensimmäisessä erässä näytti siltä, että pystyy haastamaan ja yksi tuomari taisi tuon ensimmäisen laittaakin Urijahille, Sitten Cruz otti ottelun hallintaansa ja veteli etäisyydeltä kaveria pataan vasemmalta ja oikealta.

Hendon matsi oli yksi parhaista hetkeen, noin draaman kaaren osalta. Karmeita pommeja ensimmäisessä erässä omiin ja toiseen erään lähdettäessä katseltiin hyvinkin tarkkaan konkarin kondista, mutta erä pääsi alkamaan. Huomattaavasti matalampi tempo antoi Hendolle lisää aikaa palautua ja todella tyylikäs kyynärpää isku päätti ottelun, Pari turhaa voimapommia vielä maassa makaavaan ja jälki oli huolestuttavaa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Rockhold tulee niin kuulemaan vielä todella kauan tästä ottelusta. Bispingillä jo pitkä ura ja sai viimein sen title shottinsa, sekä vielä käytti tilaisuuden hyväksi. Tuleva Hall of famer varmasti, onnea vaan! Rockholdille kävi sama kuin, Weidmanille. Weidman alko omalla title runilla jo haaveilemaan Jonesin kanssa super fightista ja näytti, että ei ollut sama kaveri kuin oli vielä Silva, Silva II ja Machida matseissa. Nyt Rockhold kuvitteli, että kävelee Bispingin yli, mutta tässä lajissa kaikkin on mahdollista.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuurilla ne laivatkin seilaa. Bisping pääsi säälistä titteliotteluun ja siihen perään Rockhold otteli ylimielisen tyhmästi ja mietti varmaan jo ties mitä Weidman -uusintamatsia. Bisping on ehkä Forest Griffin ohella tasoltaan huonoimpia mestareita UFC:ssä sinä aikana mitä itse olen lajia seurannut. Tuossa divisioonassa on nopeasti laskettuna joku viisi kaveria, jotka voivat voittaa Bispingin ihan tuosta noin vaan. Eikä Bispingillä tosiaan ollut edes mitään asiaa alunperinkään koko titteliotteluun. Voitot C.B "Pallinaama" Dollowaysta ja kahdesta has been brassista, joista toinen ei edes halunnut otella esityksistä päätellen.

Lajin suosiolle Briteissä tämä Bispingin mestaruus oli toki parasta mitä voisi tapahtua. Tittelipuolustus Britteihin tyyliin Wembleylle ja UFC tekee valtavat tulot lipputuloilla.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Propsit Bispolle. Otti haasteen vastaan ennakkoon ylivoimaista kaveria vastaan 2 viikon varoitusajalla ja iski nätin KO:n. Yksi suurimpia yllätyksiä vapaaottelumaailmassa, että Bisping tyrmää 1.erässä Rockholdin. Pidin Lukea yhtenä kovimmista mestareista, mutta näköjään pään sisällä ei kestänyt paineita. Todella yllättävää noinkin kokeneelle ottelijalle.

Jacare tai Weidman ottaa toki vyön haltuun hyvin pian ja tulee Rockholdkin saamaan mahiksensa lähivuosina. Hieno tarina silti Bispingiltä ja ura sai nyt ansaitsemansa kruunun kun voitti peräkkäin Silvan kotimaassaan ja nyt vyön.
 

J.Petke

Jäsen
Hyvä matsi Bispingiltä. Rockholdilla nousi kusi päähän ja lählti ottelemaan täysin ylimielisesti ja varmana voitostaan. Hyvä, että Bisping näytti jenkille, että joskus se sydän voittaa ennakkoasetelmat. Nyt Rockhold putosi maan pinnalle ja onneksi näin kävi ensimmäisessä pelleilyottelussa.

Olihan se hieno katsella Bispingin ja perheen iloa. Kruunu hienon taistelijan uralle.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kysymys UFC tv-oikeuksista tähän väliin. On tietääkseni VIASAT:illa, itsellä kaikki VIASAT antennikanavat. Näkeekö tv:stä? Pitääkö katsoa nettistriimiä?
Lyhykäisyydessään onnistuuko katsominen seuraavana päivänä kun ei jaksaisi yöllä herätä. Nämä nettikuvot on jotenkin hankalia, olisi helpompi tallentaa boksille ja siitä katsella heti kun ehtii.

_
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Lesnar lisätty UFC 200:n cardiin. Toistaiseksi yhden ottelun paluu, koska mies on WWE:n palkkalistoilla käsittääkseni vielä pari vuotta ja saa sieltä rajalliset esiintymispäivämäärät sisältävän sopparin kautta muhkeat ja helpot miljoonat. Painiahan tuota ei matsiensa perusteella enää kuitenkaan kiinnosta, joten varmaan ihan mieluusti lähtee kokeilemaan taas octagonin tunnelmia kun pääsee mättämään kunnolla. Toivoa sopii että vastus olisi joku kohtuullisen kova tekijä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Lesnarin vastus on Mark Hunt. Aika raataloity matsi Brockille mielestani, koska maassa Hunt ei ole kovinkaan ihmeellinen ja Lesnar taas on hyva viemaan maahan. Mutta jos seisovat hiukankin pidempaan niin Hunt kylla tyrmaa Brockin.

Hurrattiin kaveriporukalla Bispingin voittoa, lahinna siksi etta Rockhold on sietamaton kusipaa. Weidman hakee vyon pois britilta.
 
Lesnar on kuulemma jo treenannut huhtikuusta lähtien täysillä matsia varten. Nyt kun on ollut vielä terveenä, niin voihan se jopa tehdä pidempänkin comebackin. Kyllähän miehellä oli käsittämätön potentiaali, jonka vaan vakavat sairastumiset pilasivat.

McGregoria mahtaa vituttaa, koska kyllähän on Lesnar on aina ja nyt top dog UFC:ssä.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Lesnar on kuulemma jo treenannut huhtikuusta lähtien täysillä matsia varten. Nyt kun on ollut vielä terveenä, niin voihan se jopa tehdä pidempänkin comebackin. Kyllähän miehellä oli käsittämätön potentiaali, jonka vaan vakavat sairastumiset pilasivat.

Kuten todettua, se on WWE:n palkkalistoilla vielä pari vuotta ja uusi PPV-kuvio tulee heti 200:n jälkeen elokuussa. Pidempi comeback lienee mahdollista vasta nykyisen sopparin loputtua, joskin ikääkin alkaa jo olla.
 
Kuten todettua, se on WWE:n palkkalistoilla vielä pari vuotta ja uusi PPV-kuvio tulee heti 200:n jälkeen elokuussa. Pidempi comeback lienee mahdollista vasta nykyisen sopparin loputtua, joskin ikääkin alkaa jo olla.
Käsittääkseni UFC on neuvottelut sopimuksen WWE:n kanssa, joita on mahdollista hieroa eteenpäin. Lesnarin kiinnostus on kuitenkin enemmän MMA:n puolella. Villeimmät huhut tuovat mm. Ronda Rouseyta piipahtamaan WWE:n puolella.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Käsittääkseni UFC on neuvottelut sopimuksen WWE:n kanssa, joita on mahdollista hieroa eteenpäin. Lesnarin kiinnostus on kuitenkin enemmän MMA:n puolella. Villeimmät huhut tuovat mm. Ronda Rouseyta piipahtamaan WWE:n puolella.

Uskon itsekin, että Lesnaria kiinnostaa enemmän MMA kuin paini, mutta kun puhutaan mahdollisuuksista, niin olisi WWE:ltä ihan omaan jalkaan ampumista antaa miehen otella yhtään enempää nykyisen kontrahdin alla. Jolleivat WWE-pamput sitten ajattele, että Lesnarin UFC-menestys tai vaihtoehtoisesti vain nykyinen näkyvyys toisi lisää rahaa WWE:n kassaan. En ole sitä vastaan, että Lesnar ottelisi kummassakin promootiossa, koska se voi hyödyttää kaikkia osapuolia, mutta aina on se mahdollisuus että esimerkiksi loukkaantuminen UFC:ssä tekisi WWE:n suunnitelmat turhiksi. Ei sydämeen loppupeleissä mahdu kahta ämmää.

Rouseystä en usko että se tekisi WWE:n kanssa mitään muuta kuin jotain julkkisesiintymisiä jossain Wrestlemaniassa tms, kuten jo tekikin. Rousey on lisäksi nykyään tekemässä elokuvia, eikä ole lainkaan varmaa että ihan hetkeen tulee ottamaan UFC:ssä matsia, jos koskaan. Taisi käydä itsetunnon päälle Holm-tappio.
 
K

Kiekkokatsoja

Vaikuttaa että vuodesta 2016, tulee tavanomaista suurempi mestarivöiden vaihtovuosi. Hyvä juttu vapaaottelulle, ja sen mielenkiinnolle.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Michael Bispingin voitto oli kyllä parasta herkkua, mitä UFC on koskaan mulle tarjonnut. Bisping sai mut aikoinaam kiinnostumaan vapaaottelusta ja UFC:sta, kun aloin sattumalta kattomaan TUF:a, jossa tämä rääväsuu britti oli. Vaikutuksen teki se, että mies antoi puheille vastinetta kyseisen sarjan aikana. En olisi ikinä uskonut, että The Count Rockholdin voittaisi, saati sitten reilussa kolmessa minuutissa tyrmäyksellä. Mikäs sen makeempaa, vaikka tuskin Bispingin valtakausi kovin kauaa kestää, jos sieltä Weidman tulee vastaan. Hattu pois ja respectit Michaelille, kun aina sanoi että on mestari jokin päivä, vaikka tuskin mikään viittasi siihen, kun mies hävisi sen ratkaisevan matsin aina, millä lippu tittelimatsiin olisi lunastettu. Ei kannata koskaan luovuttaa! Nyt taka-oven kautta ottelemaan hallitsevaa mestaria vastaan ja smäk ylimielisen Rockholdin leukaan ja rest is history! Kiitos The Count!
 
Rouseystä en usko että se tekisi WWE:n kanssa mitään muuta kuin jotain julkkisesiintymisiä jossain Wrestlemaniassa tms, kuten jo tekikin. Rousey on lisäksi nykyään tekemässä elokuvia, eikä ole lainkaan varmaa että ihan hetkeen tulee ottamaan UFC:ssä matsia, jos koskaan. Taisi käydä itsetunnon päälle Holm-tappio.
WWE:llä on oma tuotantoyhtiö elokuvissa, johon varmasti Rondalla on kiinnostusta, koska näyttelijänlahjojahan hänellä ei juuri ole, joten B-luokan mäiskeleffat kiinnostavat.

Holmin tyrmäys oli niin brutaali ja jo siinä vaiheessa taisi olla Rondalta mennyt suurin viehätys lajia kohtaan pois, joten en usko edes hänen paluunsa tai mihinkään Cyborg-matseihin, missä hän saisi aivan vitun pahasti selkäänsä nykykondiksessa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Bispingin voitto oli helvetin hieno tarina. Kuten mies kertoi lehdistötilaisuudessa, mies oli töissä parikymppisenä ja vaimonsa kanssa oli kaksi nuorta lasta kun päättivät, että mies alkaa jahdata vapaaottelu unelmaansa. Joten Michael jätti työnsä ja lähti pitkälle pois perheensä parista harjoitellakseen salilla. Mies asui autossa ja rahaa ei ollut. Sieltä sitten äijä kömpi auton ikkunasta salille, kun lunta oli satanut niin paljon ettei auton ovea saanut auki. Nyt Bisping on siis maailmanmestari. Seuraavassa tittelin puolustus matsissa The Count tekee historiaa, sillä miehestä tulee eniten otteluita UFC:ssa otellut, tällä hetkellä jakaa tuon ennätyksen Tito Ortizin kanssa. Firman mies siis kaikinpuolin. Kannattaa käydä UFC:n youtube kanavalla katsomassa mitä perheelle kuuluu nyt kaikkien uhrausten jälkeen. Bispingin perhe elää todellista amerikkalaista unelmaa, aivan ihana perhe. Michael tuntuu olevan loistava isä ja heille on tullut nuorempi Harry poika joka ennustaa isällensä aina häviötä. :D

Rockhold on ylimielinen mulkku mutta tykkään miehestä. Mies on paras middleweight ja tulee ottamaan tittelin takaisin. Tyrmäyksen jälkeen tosin voi olla pitkä huili edessä varotoimena, joten Bisping luultavasti ottaa matsin jotain muuta vastaan.

Dominaattori vei odotetusti pilluleukaa. Cruz on kyllä mahtava ottelija, sitä liikettä ei voi kuin ihailla. Professori työssään. Ihme että mies liikkuu noin silti kolmen polvileikkauksen jälkeen. Kovia haastajia on silti tulossa ja yksi niistä on Cody Garbrandt. Samoin Mighty Mouse voi nousta ylöspäin kun on putsannut oman sarjansa. Cruz on Johnsonin voittanu kertaalleen, mutta mahtihiiri on paljon parempi nyt.

Lesnar tosiaan Huntia vastaan ja gameplan on selvä. Matossa Brock vie kun taas pystyssä Hunt on ehkä raskaansarjan vaarallisin iskijä. Helpommin sanottu kuin tehty silti. Moni mattomies on jättänyt mattoon viemättä ja hävinnyt täten. Huntille voittoa toivon, hieno mies ja tyrmäys walkk offien mestari.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Ei ole vielä täällä mainittu, että Kevin "Kimbo Slice" Ferguson on kuollut. Syynä ilmeisesti sydänkohtaus.

Kimbo ei todellakaan omia suosikkejani ollut, mutta hän oli kuitenkin yksi merkittävä tekijä vapaaottelun suosion huimassa nousussa, varsinkin Amerikassa.
Eli ei muuta kuin kevyet mullat partanaamalle.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Olipas hieno yllätys tuo Bispingin mestaruus. Olen aina fanittanut ja Bisping on ollut pitkää top 10 ottelija, mutta aina hävinnyt ne tärkeät matsit. Fanitus johtuu ehkä siitä, että Bisping ei ole ikinä ollut se lahjakkain, mutta treeni-intoa on riittänyt. En olisi ikinä uskonut, että voisi tyrmätä Rockholdin. En usko, että pitkä mestaruuskausi tiedossa, mutta joka tapauksessa tulee olemaan hieno kruunu uralle.

Toinen mestaruusmatsi olikin sitten juuri sitä mitä odotin. Faberilla ei riitä enää nopeus. Jotenkin vaikuttaa hyvältä tyypiltä, mutta on jotenkin aina ärsyttänyt siitäkin huolimatta. Varmaan se leuka. =D Muista matseista sen verran, että toiset kunnon fiilikset antoi Hendon voitto. Harmi kun ei tullut seurattua vielä silloin vapaaottelua kun Hendo ja esim. Liddell oli parhaimmillaan.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
UFC 199 tosiaan oli yksi parhaista eventeistä aikoihin tulosten osalta. Hendon ja Bispingin voitot, pompin riemusta täällä. Toivottavasti Hendo tajuaa nyt jäädä eläkkeelle, olisi täydellinen lopetus uralle. Lesnar 200:ssa, ei muuta kuin F5 Huntille ja seuraavaan matsiin!
Persleuka toivottavasti ei saa enää yhtään ottelua, helvetin tylsä ottelija.
 

Rankkari

Jäsen
Vapaaottelussa näyttää olevan monenlaista muutosta, joka kuukausi. Kyllä nyt on tilanne, että harva voi olla varma, että säilyttää sarjansa mestarivyön. Niin tasaista on lajin huipulla.
UFC 199 oli hyvä, ja 200 odottelen "vesi kielellä".

Kimbo on puolestaan karu esimerkki, kuinka katutappelutaidot, hypetys, ja mömmöt, ovat kaukana siitä, mitä lajin harjoittelu vaatiikaan. RIP hänelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös