Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 922 798
  • 5 077

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Lesnar olisi UFC:hen kelvannut jo huikean painitaustansa takia. CM Punkilla ei ole mitaan taustaa joten ihan bisnespaatos tama on ollut.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Vaikka itsekaan en jannua tieda sen enempaa kun en pellepainia katso, mutta pellepainin starat on paljon suurempia staroja kuin UFC:n jannut.

Niimpä. Tämä(kin) asia saa aivot sulamaan ja uskon ihmiskuntaan loppumaan. Tosin, kyllä se usko on tainnut jo loppua ajat sitten...
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Mitä helvettiä? WWE:n CM Punk tehnyt UFC sopimuksen??? Ilmeisesti miehellä ei juurikaan kamppaililajitaustaa, joten (toivottavasti) melkoinen myllytys edessä. Veikkaanpa, että Lesnarin jalanjäljissä yrittää pääsyä huipulle...

Tästä muuten tyhmä kysymys kaikille jotka tietävät näistä "itselääkityskeinoista". Eli siis ei liene mikään salaisuus että nuo WWE-pellet ynnä muut wrestling-näyttelijät vetävät jos jonkinmoista ryyniä ja roidia niin aamu- kuin iltapalaksikin, luultavasti nuo organisaattorit suorastaan kantavat niitä näiden hörhöjen kotioville että näyttäisivät mahdollisiman myyviltä, niin miten on mahdollista että kun he siirtyvät urheilun pariin, he ei eivät kuitenkaan ainakaan heti käryä (esim. Lesnar). Olen ymmärtänyt että kun vuosikaudet noita nameja popsii, niin ei niitä ihan noin vaan lopeteta ja pidetä yllä samanlaista habitusta kuin aikaisemminkin pelkällä reissumiehellä ja eloveenalla? Vaihtaako tuolla kirjekuoret kivasti povareita ja sitten näitä pellejä ei testata tjsp.?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Testaus UFC:ssa oli viela Lesnarin aikaan taysin lapsenkengissa. Se on tiukentunut viime vuosina ja alkanut sisaltamaan paljon enemman kuin aiemmin. CM Punk nyt on sellainen rimpula etta hanen ei valttamatta ole tarvinnut ottaa roideja, mutta hanen debyyttiinsa on varmaan puoli vuotta joten jos onkin ottanut niin ainakin eroon paasee siina ajassa. Ja hanen fysiikkansa on kylla ihan saavutettavissa tyolla.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Niinimäen UFC ura jatkuu alavireisenä, kun otti viimeyönä 100-0 pataansa 9 päivän varoitusajalla ottelemaan kutsutulta Renato Moicanolta. Eiköhän ole Niinimäen aika hyväksyä, että taso ei vaan riitä maailman huipulla.
 

Rankkari

Jäsen
Niinimäen UFC ura jatkuu alavireisenä, kun otti viimeyönä 100-0 pataansa 9 päivän varoitusajalla ottelemaan kutsutulta Renato Moicanolta. Eiköhän ole Niinimäen aika hyväksyä, että taso ei vaan riitä maailman huipulla.

Näin se taitaa olla. Vastustaja oli taidoiltaan kovin ufc:ssä mitä Niinimäki on kohdannut. Oli tekninen ja nopea, niin pysty, kuin matto-ottelussa. Tästä kaverista kuullaan vielä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Teuraaksihan Niinimäki tuonne Brasseihin lähetettiin, kuten niin monet muutkin. Toisella oli takana koko Brasilia, Tompalla yksi kulmamies. Rahallisesti UFC:ssä ottelu ei ole mitään herkkua, kun on lukenut Tompan tasoisten ottelijoitten avautumista aiheesta, joten en yhtään ihmettele, että Niinimäki ei lähtenyt enää tässä vaiheessa lennättämään omasta pussistaan kulmamiehiä matsiin (UFC tietääkseni maksaa yhden kulmamiehen kulut).
Ellet ole top10 painoluokassa rahallisesti otat turpaan tai vastaavasti sinun tulee älytön törkyturpa/hyvä myymään itseäsi, jotta sponssit kiinnostuvat. Tässäkin ongelmaksi muodostuu UFC, joka ottaa sponssilta etukäteismaksun, mahdollisesti dumppaavat sponssin jossain vaiheessa tyystin, kun omat intressit ajavat ohitse ja näin ollen käydään iloisesti ottelijan kukkarolla, joka jo muutenkin tienaa hyvin vähän.
Tuleva diili Reebokin kanssa tulee viemään vielä enemmän rahaa ottelijoitten kukkarosta, kun enää ei voi myydä esim. mainoksia housuihin. Vaan otteluasut tulee Reebokilta, joka sitten maksaa könttäsumman UFC:lle, joka jakaa rahat ottelijoille menestyksen/rankingin perusteella. Varmasti lohduttaa sitä 50k sponssituloilla per ottelu tienaavaa, kun tulot putoavat murto-osaan tuosta, kun et satukkaan olemaan UFC:n suosiossa.

Tämän kertainen ottelija oli pystyottelutaidoiltaan selvästi aiempia kavereita edellä ja ilmeisesti on matossakin todella kova vääntäjä. Chas Kelly ja Bäckström olivat tähän kaveriin nähden helppoja vastuksia ja näin jälkikäteen (kuten aiemmin etukäteenkin) ajateltuna nuo matsit olisi yksinkertaisesti pitänyt voittaa. Huonolla itseluottamuksella varustettuna Niinimäellä ei yksinkertaisesti ollut mitään mahkuja matsissa, vaikka mukana pysyikin kunnes korvan taakse tullut lyönti vei tasapainon hetkellisesti.
 
Eihän rehellisyyden nimissä tällä hetkellä ole yhtään prospectia tai ottelijaa, joka Suomesta pystyisi nousemaan edes oman painoluokkansa TOP 20:een. Ikävä kyllä maailmalla tehdään asiat niin paljon Suomea paremmin, että ainoa vaihtoehto suomalaisottelijalla olisi lähteä jo nuoresta pitäen vieraaseen talliin, mutta ei niihinkään ilman suurta potentiaalia päästä.

Stonefacen kohtaloksi näytti koituvan surkea pystypaini, jossa mies ei pärjännyt juuri kenellekkään. Myöskin kun miehen "Euroopan vahvuus", eli pystyottelu oli UFC:ssä luokkaa heikko, niin ei jäännyt paljon jossiteltavaa. Se on kuitenkin ihmeellistä, että hän sai noinkin paljon näyttöpaikkoja ja vielä alkuun tasaisia vastuksia vastaan.

Katsotaan nyt miten managerin suhteilla luotu paikka maistuu Amirkhanille. Voi tulla kylmää kyytiä Ruotsissa, mutta toivotaan parasta ja jatko-otteluita. Eiköhän se Tipikin sen paikkansa saa, mutta niinköhän sekään kantaa pitkälle.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Toni Tauru tai Katja Kankaanpää ovat varmaankin Armikhanin (ja mahdollisesti Tipin) jälkeen seuraavia suomalaisia UFC:ssä. Tosin Kankaanpäältä vaadittaneen onnistunut tittelin puolustus Invictassa, jotta kutsu isompiin kehiin tulee.
Tauru taas kävi pari kuukautta sitten käsileikkauksessa, joten hetkeen ei matsia ole luvassa ja noin muutenkin taitaa vaatia sen pari hyvää voittoa, että UFC kiinnostuu.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Stonefacen kohtaloksi näytti koituvan surkea pystypaini, jossa mies ei pärjännyt juuri kenellekkään. Myöskin kun miehen "Euroopan vahvuus", eli pystyottelu oli UFC:ssä luokkaa heikko, niin ei jäännyt paljon jossiteltavaa. Se on kuitenkin ihmeellistä, että hän sai noinkin paljon näyttöpaikkoja ja vielä alkuun tasaisia vastuksia vastaan.

Pystyottelu varmaan yksi syy, mutta erään valmentajan kanssa eilen jutellessani suurin syy on korvien välissä, sillä potentiaalia on parempaan, kuten Kuivasellakin. Jos matsit käytäisiin vaikka Köylion liikuntahallissa niin saattaisi saada kaiken itsestään irti.
 

Rankkari

Jäsen
Jones-Cormier. Kaksi periaatteessa tappiotonta, ja hyvin erityylistä ottelijaa. Kysymys onkin, että onko Cormierin vahvalla painitaustalla/tyylillä mahdollisuuksia ottelussa? Vahvan painitaustan omaavat ovat edenneet kohti sarjojensa kärkeä. Oma arvio.. Jones hoitaa ottelun, saatuaan ensin pistemenetyksen sormet-silmään ottelutavasta. Pistevoitto Jonesille, yhden erän hävinneenä.

Raskaassa sarjassa odotellaan Velasquesin paluuta. JDS oli yllättävän kovilla parhaimmalla osa-alueella, eli pystyottelussa, edellisessä ottelussaan. Vaikuttaa, että Velasquesille ei löydy haastajaa, ainakaan ihan heti.
 
Olipahan pannukakku koko ilta. Cerrone nyt esiintyi väkevästi ja pisti "superjunnu" Miles Juryn aivan päreiksi, mutta muuten unettava ilta.

Pääottelussa oli jo selvää, että koko ja ulottuvuusero tulee ratkaisemaan matsin Jonesin hyväksi ja näinhän siinä kävi. Cormier joutuu tekemään hurjasti töitä päästäkseen Jonesin iholle ja tällöin hän hyytyy täysin. Helppohan siinä sitten oli Jonesin pieksää väsynyttä DC:tä. Erät 4-1 Jonesille (ei siis Cormierille!).

Anthony "Rumble" Johnson voi olla se oikea haastaja Jonesille, jahka pieksää Maulerin pois altaan Tukholmassa. Kaverilla on niin käsittämätön lyöntivoima ja nopeus, että Joneskaan ei pysty vastaamaan siihen. Toki Gustafsson on hemmetin kova etappi vielä edessä, mutta minä uskon Rumblen voittoon.

--

Kahden viikon päästä McGregorin hypejuna vauhdissa Siveriä vastaan, mutta muut ottelut ovatkin tasoa plääh. Sitten onkin 183:ssa Silvan paluu Diazia vastaan, mutta eipä tuokaan nyt oikein sytytä, kun kehäraakit kohtaavat.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olipahan pannukakku koko ilta. Cerrone nyt esiintyi väkevästi ja pisti "superjunnu" Miles Juryn aivan päreiksi, mutta muuten unettava ilta.

Pääottelussa oli jo selvää, että koko ja ulottuvuusero tulee ratkaisemaan matsin Jonesin hyväksi ja näinhän siinä kävi. Cormier joutuu tekemään hurjasti töitä päästäkseen Jonesin iholle ja tällöin hän hyytyy täysin. Helppohan siinä sitten oli Jonesin pieksää väsynyttä DC:tä. Erät 4-1 Cormierille.

Näinpä. Kelasin puolet main cardista ohi, kun cardilla ei oikeastaan ollut muita ennaltaan kiinnostavia matseja kuin nuo kaksi viimeistä. Cerrone kyllä yritti, mutta Jury taisi olla lähinnä kyttäilemässä kehässä.

Tuo Jonesin koon ja ulottovuuseron tuoma "ylivoima" on välillä masentavaa häkissä. Nyrkkeilykehässä kaveri ei pääsisi niin helposti pakittamaan karkuun, kun tila yksinkertaisestti loppuu kesken. DC:ltä hyvät ekat 3 erää ja sen jälkeen matsi olikin yhtä vitun nojailua. Eikä tuo ole mikään ylläri, että Jonesin kanssa nämä pienemmät kaverit väsyvät, kun joutuu tekemään kahta enemmän työtä saadakseen osumaa perille fysiikaltaan täysin eri luokkaa olevan Jonesin kanssa.
Harmittavasti DC ei saanut toisessa ja kolmannessa erässä enempää uppercuttejaan perille, tuntuivat löytävän maalinsa aika hyvin (ainakin ennen sitä pakollista eyepokea ja sitä seurannutta sormien tunkemista hanskaan, jotta saatiin DC häkkiä vasten). Jones oli tuossa hetken hätää kärsimässä ja matsi näytti oikeasti hyvältä ja viihdearvoltaan titteliottelun arvoiselta.
Jostain syystä sekä DC, että hänen valmentajat halusivat väkipakolla alasviennin. Oliko siellä kova usko, että alasvienti tuottaa varman lopetuksen vai mistä tuo väkisin yrittäminen johtui, kun parhainta tulosta tuli ihan pystyottelussa, jos/kun lyönnit vain löysivät perille.
Jones näyttikin sitten lopussa jälleen sitä oikeata omaa itseään eikä sitä feikkipersoonaa, joka on hyvin nöyrä ja kiltti uskovainen poika. Mautonta/Luokatonta tältä pr-tilaisuuksissa sucker puncheja jakavalta rattijuopolta juhlia voittoaan ennen summeria.

Harmittavasti jompi kumpi kaksikosta Rumble Johnson & Gus ei pääse Jonesia haastamaan ainakaan hetkeen. Gus mielestäni olisi ansainnut suoran uusintamatsin ja LHW:ssä ei ole käytännössä muita vaihtoehtoja haastajiksi tällä hetkellä kuin Gus ja Rumble. DC tarvinnee voiton tai pari päästäkseen uusintaotteluun ja siinä vaiheessa ikä voi olla jo turhankin kova rasite.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Jones näyttikin sitten lopussa jälleen sitä oikeata omaa itseään eikä sitä feikkipersoonaa, joka on hyvin nöyrä ja kiltti uskovainen poika. Mautonta/Luokatonta tältä pr-tilaisuuksissa sucker puncheja jakavalta rattijuopolta juhlia voittoaan ennen summeria.
Success creates jealousy. Jos on varaa tuuletella ennen täyttä aikaa, niin mikäs siinä. Ja jos on niin tyhmä, että laskee suojauksensa vastustajan tuulettaessa ennen täyttä aikaa, niin aivan varmasti sieltä paukkuu nyrkkiä naamaan kuten eilen.
Cormier jaksoi pari erää vääntää, mutta sitten tuli väsy puseroon ja Jones vei miten tahtoi. Jones p4p paras ottelija eikä miehelle näy haastajaa tulevaisuudessa. Fysiikka on niin kova, ja kun miehellä ei heikkouksia ole, vaan kaikki osa-alueet ovat huippuluokkaa, niin on vaikea edes kuvitella miten miehen pystyisi voittamaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Success creates jealousy. Jones p4p paras ottelija eikä miehelle näy haastajaa tulevaisuudessa. Fysiikka on niin kova, ja kun miehellä ei heikkouksia ole, vaan kaikki osa-alueet ovat huippuluokkaa, niin on vaikea edes kuvitella miten miehen pystyisi voittamaan.

Ei menestys, vaan tekopyhyys ja feikkipersoona. Jos on mulkku, niin olisi edes rehellisesti huijaava mulkku eikä esittäis olevansa joku pyhäkoulupoika. Omalla ulosannillaan Jones on "kateelliset" huutelijat saanut niskaansa, ei menestyksellään.

P4P paras ottelija on ehkä typerintä idiotismia koskaan. Moista titteliä voisi jakaa siinä vaiheessa, kun/jos ottelijat oikeasti kävisivät ylemmissä/alemmissa luokissa ottamassa matsia. Dana White tykkää jakaa tuota titteliä aina sille henkilölle joka on juuri seuraavana puolustamassa titteliään. Mutta eipä näitä ns. superfighteja nähdä varmaan ikinä, kun ottelijat muutenkin puolustavat vyötään vain sen 1-2 kertaa vuodessa. Mitä siitäkin tulisi, jos jolla kulla olisi kaksi vyötä puolustettavana...

Niin kauan, kun Jones viihtyy omassa painoluokassaan on minusta turha listata kaveria missään P4P -listoilla. Ite arvostan paljon enempi näitä Machidoja, Silvoja, Frankie Edgareja ja mikä ettei myös Pettistä (joskaan matsi ei toteutunut), jotka oikeasti hyppäävät eri painoluokkaan ottelemaan eivätkä välttämättä ottele just siinä itselle sopivimmassa painoluokassa. Machida hommas LHW -tittelin, vaikka oli selvästi alikokoinen painoluokkaan. Frankie Edgarilla sama homma lightweightissä, Pettis sais helposti myös painonsa pudotettua ja Silva kävi näytöstyyliin tuhoamassa LHW:ssa muutamia ottelijoita.
Ja tämä siis, jos on aivan pakko ruveta tekeen jotain umpityhmää P4P -listaa.

Jonesin vyön puolustuksista on tähän mennessä 4 tullut painoluokkaa köykäsemmissä ottelevia/otelleita vastaan. Ja niin kauan, kun onnistuu cuttamaan painonsa ei Jones tule siirtymään hw:hen edes yhtä matsia ottamaan, koska siellä tuo kokoero ei enää ole Jonesin puolella ja markkinoinnin/myynnin kannalta tappio edes siellä hw:ssa olisi iso tappio rahallisesti Jonesille. Gus, DC ja luultavasti Rumble pystyvät myös jatkossa Jonesin haastamaan. Gus ei häviä reachissä Jonesille kymmentää tuumaa, kuten monet muut. DC oli ottelussa omissa kirjoissa johdossa, kunnes väsähti neljännessä erässä ja Rumble on aika pedon kokoinen myöskin, joskin sinne titteliotteluun on edelleen se yksi voitto matkaa.

Johan Gus voitti Jonesin... eiku siellähän oli varmaan nää samat tuomarit, jotka sai Kampmannin häviämään ties kuinka monta ottelua decisionilla.
 
Gustafsson on tasapuolisempi haastaja, joka pystyy haastamaan vähän jokaisella osa-alueella Jonesin, olematta kuitenkaan millään osa-alueella Jonesia parempi. Rumble Johnson on taas aivan järkyttävä murhaaja pystyssä ja omaa varmasti UFC:n nopeimmat ja brutaalimmat lyönnit. Jones häviää jopa Johnsonille pystyottelussa, mutta toisaalta vielä kun Rumble otteli välisarjassa, niin hänen mattotyöskentely oli surkeaa.

Rumble on kuitenkin omia suosikkeja, koska on niin viihdyttävä ottelija. Johnsonin on ollut todella vaikea löytää sparrikavereita ennen Gustafsson matsia, koska hän käytännössä tyrmännyt kaikki sparrattavat. Näin ainakin tuli pelottelua hänen leiristään.

Tuossa vähän highlightia viime vuodelta youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=P3KWs-FRp9A |

Ja tuossa vielä viimeisin teurastus Nogua vastaan youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=G9DWwRb5nEc

--

Vielä tuosta pääottelusta eilisyöltä, niin oli vähän tekemällä tehty tuo "bad blood"-viritelmäkin koko otteluun, kun äijät selvästi veti roolia koko hommassa. Aikoinaan kun Lesnar ja Mir kohtasivat, niin siinä oli niin paljon vihamielisyyttä ja energiaa ilmassa, että oikein itsekin eläytyi siihen. Harmi, ettei Lesnaria enää kuvioissa ole, koska kyllähän hän oli ihan käsittämättömän myyvä ottelija.

McGregor lupasi muuten alle 2 minuutissa voiton Siveristä 18.1.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harmi, ettei Lesnaria enää kuvioissa ole, koska kyllähän hän oli ihan käsittämättömän myyvä ottelija.

Brockhan on tekemässä paluuta. Neuvotteluita on minun muistin mukaan käyty jo Bellatorin sekä UFC:n kanssa asiasta, mutta jarruna toimii vielä ainakin toistaiseksi WWE:n sopimus. (Tämä näin ulkomuistista vastaheränneenä)
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Tuo Jonesin koon ja ulottovuuseron tuoma "ylivoima" on välillä masentavaa häkissä. Nyrkkeilykehässä kaveri ei pääsisi niin helposti pakittamaan karkuun, kun tila yksinkertaisestti loppuu kesken. DC:ltä hyvät ekat 3 erää ja sen jälkeen matsi olikin yhtä vitun nojailua. Eikä tuo ole mikään ylläri, että Jonesin kanssa nämä pienemmät kaverit väsyvät, kun joutuu tekemään kahta enemmän työtä saadakseen osumaa perille fysiikaltaan täysin eri luokkaa olevan Jonesin kanssa.
Harmittavasti DC ei saanut toisessa ja kolmannessa erässä enempää uppercuttejaan perille, tuntuivat löytävän maalinsa aika hyvin (ainakin ennen sitä pakollista eyepokea ja sitä seurannutta sormien tunkemista hanskaan, jotta saatiin DC häkkiä vasten). Jones oli tuossa hetken hätää kärsimässä ja matsi näytti oikeasti hyvältä ja viihdearvoltaan titteliottelun arvoiselta.
Jostain syystä sekä DC, että hänen valmentajat halusivat väkipakolla alasviennin. Oliko siellä kova usko, että alasvienti tuottaa varman lopetuksen vai mistä tuo väkisin yrittäminen johtui, kun parhainta tulosta tuli ihan pystyottelussa, jos/kun lyönnit vain löysivät perille.
Jones näyttikin sitten lopussa jälleen sitä oikeata omaa itseään eikä sitä feikkipersoonaa, joka on hyvin nöyrä ja kiltti uskovainen poika. Mautonta/Luokatonta tältä pr-tilaisuuksissa sucker puncheja jakavalta rattijuopolta juhlia voittoaan ennen summeria.

Vähän täytyy opponoida, sillä mielestäni Jones nimenomaan voitti Cormierin omilla aseilla: toki hän Cormierin väsyttyä pystyi paremmin pitämään etäisyyttä ja ottelemaan pituuseronsa ja ulottuvuutensa suomilla vahvuuksilla, mutta iso osa matsista käytiin clinchissä, jonka piti olla ennakkoon (painin ohella) Cormierin vahvuus. Ja sielläkin Jones osoitti olevansa Cormieria parempi. Kolmessa ekassa erässä Cormier sai uppercutteja perille, mutta hyvin Jones nuo iskut kesti samalla jakaen kyynärpäitään, polvipotkuja ja jopa potkuja jalkapohjalla reisiin, mikä oli käsittämätöntä ottaen huomioon hänen koipien pituuden ja lähietäisyyden, millä he ottelivat. Lopullisesti Jones vei Cormierin uskon 4. erän alasvienneillä, joka saattoi olla myös Cormierin väsähtämistä. Yhtä kaikki, siitä lähtien ei ollut mitään epäilystä, kuka lähtee kotiin vyön kanssa. Henkisesti uskon sen, että Jones suostui ottelemaan Cormierin vahvuuksilla ja silti olemaan parempi, olleen todella pahasti lannistava tekijä. Taktiikka, jota Jones on käyttänyt jo useita vastustajiaan vastaan. Oikeastaan Gusse on ainoa, jota vastaan tuo taktiikka ei ole Jonesilta onnistunut.

Ja mitä tulee tuohon epäurheilijamaisuuteen, olen tyytyväinen siihen, ettei ottelun jälkeen oltu let's hug, bro ja se oli vaan kaikki promoamista. Äijät ovat hanganneet toisiaan vastakarvaan yli puoli vuotta ja se se vasta feikkiä olisikin ollut, jos nyt olisikin halattu ja oltu kavereita. Ainoat kerrat, jolloin Jones - mielestäni - on ollut kusipää vastustajiaan kohtaan, on ollut ne tilanteet, kun Evans ja Cormier ovat ensin alkaneet mussuttamaan hänelle. No, tämä tuskin on viimeinen kerta, kun nämä äijät kohtaavat, sen verran kova Cormier on 205:ssa, että hän käy pari haastajaa pölläyttämässä kenttään ja taas kohtaavat mestaruusottelussa. En nimittäin usko hetkeäkään, että Gustavsson tai Johnson titteliä Jonesilta vie. Sen verran kovasta ottelijasta fyysisesti ja henkisesti on kyse.
 
Brockhan on tekemässä paluuta. Neuvotteluita on minun muistin mukaan käyty jo Bellatorin sekä UFC:n kanssa asiasta, mutta jarruna toimii vielä ainakin toistaiseksi WWE:n sopimus. (Tämä näin ulkomuistista vastaheränneenä)
Sopimus päättyy ilmeisesti Wrestlemaniaan, jonka ajankohtaa en kyllä tiedä. Luultavasti voi ollakin, että kaveri palaa vielä MMA:n pariin, mikä on tietysti hyvä juttu mille tahansa organisaatiolle missä hän ottelee. Toisaalta jos UFC hommaa täydellisen mma-noviisin CM Punkinkin, niin luulisi yksi entinen raskaansarjan mestarikin mahtuvan joukkoon, vaikka tauko on ollutkin pitkä. Huhujen mukaan myös Lesnar on pitkästä aikaa terveenä, joten sekin puoltaisi paluuta. Overeem sai miehestä helpon voiton, kun pahan divertikkelitaudin kärsinyt Lesnar otti osumaa juuri sinne pahimpaan paikkaan eli alavartaloon. Huomasi, että siellä on vielä kipuja, kun meni polvesta täysin lamaantuneeksi.

Niinköhän edes Cain Velasquez kuitenkaan pärjäisi Jon Jonesille? Painoa on toki rutkasti enemmän, mutta pituusylivoima olisi vieläkin mieletön Jonesille. Olisiko lopputulos melkeinpä samanlainen kuin DC:n kanssa?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Vähän täytyy opponoida, sillä mielestäni Jones nimenomaan voitti Cormierin omilla aseilla: toki hän Cormierin väsyttyä pystyi paremmin pitämään etäisyyttä ja ottelemaan pituuseronsa ja ulottuvuutensa suomilla vahvuuksilla, mutta iso osa matsista käytiin clinchissä, jonka piti olla ennakkoon (painin ohella) Cormierin vahvuus. Ja sielläkin Jones osoitti olevansa Cormieria parempi. Kolmessa ekassa erässä Cormier sai uppercutteja perille, mutta hyvin Jones nuo iskut kesti samalla jakaen kyynärpäitään, polvipotkuja ja jopa potkuja jalkapohjalla reisiin, mikä oli käsittämätöntä ottaen huomioon hänen koipien pituuden ja lähietäisyyden, millä he ottelivat. Lopullisesti Jones vei Cormierin uskon 4. erän alasvienneillä, joka saattoi olla myös Cormierin väsähtämistä. Yhtä kaikki, siitä lähtien ei ollut mitään epäilystä, kuka lähtee kotiin vyön kanssa. Henkisesti uskon sen, että Jones suostui ottelemaan Cormierin vahvuuksilla ja silti olemaan parempi, olleen todella pahasti lannistava tekijä. Taktiikka, jota Jones on käyttänyt jo useita vastustajiaan vastaan. Oikeastaan Gusse on ainoa, jota vastaan tuo taktiikka ei ole Jonesilta onnistunut.

Ja mitä tulee tuohon epäurheilijamaisuuteen, olen tyytyväinen siihen, ettei ottelun jälkeen oltu let's hug, bro ja se oli vaan kaikki promoamista. Äijät ovat hanganneet toisiaan vastakarvaan yli puoli vuotta ja se se vasta feikkiä olisikin ollut, jos nyt olisikin halattu ja oltu kavereita. Ainoat kerrat, jolloin Jones - mielestäni - on ollut kusipää vastustajiaan kohtaan, on ollut ne tilanteet, kun Evans ja Cormier ovat ensin alkaneet mussuttamaan hänelle. No, tämä tuskin on viimeinen kerta, kun nämä äijät kohtaavat, sen verran kova Cormier on 205:ssa, että hän käy pari haastajaa pölläyttämässä kenttään ja taas kohtaavat mestaruusottelussa. En nimittäin usko hetkeäkään, että Gustavsson tai Johnson titteliä Jonesilta vie. Sen verran kovasta ottelijasta fyysisesti ja henkisesti on kyse.

Kyllä Jones vei lopulta Cormieria juuri miehen omilla aseilla, mutta alkuun Cormier kyllä vei noita lähiotteluita osumillaan. Joskin tuomareitten kirjoissa matsi taisi olla 2-1 Jonesille, kun eri tuomarit näkivät Jonesin voittavan joko toisen tai kolmannen erän vähän tuomarista riippuen.
Pidempänä kaverina Jones saa clinchissä hyötyä minusta siinä mielessä, että hän saa helpommin nojattua painonsa vastustajaan ja tämä syö kovasti energiaa vastustajilta. Toisessa ja kolmannessa erässä Jones imi noita uppercutteja ja nojaili kovasti Cormieriin samalla itse kuitenkin jakaen myös iskuja. Vaikka Cormier mielestäni nuo clinchit vielä tuossa vaiheess voitokkaasti hoitikin teki tuo vastustajan painon kantaminen clincheissä Cormierisistä koko ajan väsyneemmän ottelijan mitä pidemmälle matsi eteni. Neljännen erän ja kolmannen erän Cormier olivat mielestäni jo ihan eri ukkoja, kun väsy vei DC:n parhaan terän. Tämän jälkeen Jones käytännössä nojaili Cormieriin muutamaa alasvientiä lukuun ottamatta.
Minä en usko, että Jones suostui ottelemaan DC:n vahvuuksilla. DC itse pyrki sinnikkäästi päälle alussa ja sai toteuttua gameplaniaan (alasvientejän lukuun ottamatta). Siinä vaiheessa, kun DC väsähti tuo clinchaaminen sopi myös Jonesille vallan mainiosti, kun kaverista ei ollut enää repimään käsiään irti, että voisi jakaa osumaa. Tuossa vaiheessa toki Jones vei matsin luultavasti tarkoituksella DC:n osaamisalueelle, kun huomasi, että kaverilta loppui puhti.

Harva osaa ottaa huomioon kuinka paljon nämä lyhyemmät ja pienemmät kaverit joutuvat muuttamaan omaa otteluaan, kun vastaan tulee iso Jonesin kaltainen friikki. Jones on opetellut ottelemaan nimen omaan näitä itseään pienempi kokoisia kavereita vastaan ja sen takia Gusse hänet yllättikin. Hölmistynyt Jones olisi hävinnyt ihan pystyyn ilman sitä yhtä kyynerpäätä neljännessä erässä. Se mikä toimi pieni kokoisia kavereita vastaan ei toiminutkaan, kun vastustaja oli samaa kokoluokkaa. Tästä syystä myös Gus on niitä harvoja kavereita, jotka ovat Jonesin saanut alas. DC:lläkin oli helvetin hyvä single takedown -yritys vaiheessa pidemmän aikaa, mutta kun oma pituus ei riittänyt viemään sitä toista tasapainoilevaa jalkaa alta. Pidempi kaveri olisi tuossa tilanteessa kampittanut Jonesin helposti. Eri asia olisiko mies pysynyt maassa...

Olen toki samaa mieltä tuosta, että joku hali loppuun olisi ollut vielä enempi paskaa kuin tuo lopun tuulettelu. Juurikin siinä mielessä, että koko draama olisi jälleen kerran ollut käsikirjoitettua puppua.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Niinköhän edes Cain Velasquez kuitenkaan pärjäisi Jon Jonesille? Painoa on toki rutkasti enemmän, mutta pituusylivoima olisi vieläkin mieletön Jonesille. Olisiko lopputulos melkeinpä samanlainen kuin DC:n kanssa?

Cainilla on valtavan hyvä cardio, joka mielestäni on iso etu kaverilla. DC:tä en muista nähneeni aiemmin viisi eräisessä matsissa ja nythän kunto selvästi loppui, kun päästiin neljänteen erään. Cainin sykkeellä ja tavalla tulla jatkuvasti iholle Jonesilla olisi kova haaste vastassaan joka tapauksessa. En toki lähtisi omakotitaloa veikkaamaan Cainin voiton puolesta, mutta uskoisin, että Cainilla olisi ihan hyvät saumat jyrätä Jonesin yli.
HW:ssa on myös Mark Hunt ja JDS joidenka pystyosaaminen voisivat tuottaa Jonesille vaikeuksia. Esim. Hunttia Jonesilla ei todellakaan olisi varaa päästää jakamaan samalla tapaa uppercutteja kuin Cormieriä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Olen toki samaa mieltä tuosta, että joku hali loppuun olisi ollut vielä enempi paskaa kuin tuo lopun tuulettelu. Juurikin siinä mielessä, että koko draama olisi jälleen kerran ollut käsikirjoitettua puppua.

Ottelijoiden halailu on täysin standardi näissä eri kamppailulajeissa. Kuin myös vastakkainasettelun hakemiset.

Niin kauan kun ottelijat siellä ihan tosissaan toisiaan koittavat kammeta ei noilla siis pitäisi olla mitään väliä. Tuollaisen nokkapokan jälkeinen halaus isojen miesten kesken kovan matsin jälkeen olisi ollut myös aivan mainiota draamaa. Tai sitten aivan spontaani reaktio kuten tuo tuulettelukin, jota tapahtuu jopa golfissa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ottelijoiden halailu on täysin standardi näissä eri kamppailulajeissa. Kuin myös vastakkainasettelun hakemiset.

Niin kauan kun ottelijat siellä ihan tosissaan toisiaan koittavat kammeta ei noilla siis pitäisi olla mitään väliä. Tuollaisen nokkapokan jälkeinen halaus isojen miesten kesken kovan matsin jälkeen olisi ollut myös aivan mainiota draamaa. Tai sitten aivan spontaani reaktio kuten tuo tuulettelukin, jota tapahtuu jopa golfissa.

Tietyissä matseissa se halailu ei haittaa, mutta jos kavereista on taottu toisiaan vihaavia UFC:n pr-masinaan toimesta syö se kaiken pohjan tältä vihalta, jos tyypit halaavat onnellisena toisiaan matsin loputtua ja nostelevat toistensa käsiä pystyyn ja kehuvat kilpaa toisiaan. Hirveimpiä ovat nämä matsit missä vastukset hakevat tuon tosta ylävitosia keskenään, kun on niin kivaa. Pari tälläista matsia on tullut todistettua UFC:ssä. Haetaan yhdessä sitä fight of the nightiä ja jaetaan pommeja, eikä kumpikaan lähde viemään matsia tonttiin ja sit välistä heitetään ylävitoset, kun oli niin hyvät myllyt ja taas jatketaan...

Semmoinen aito, mutta terve viha/inho toista kohtaan, joka ei lopu kun summeri soi on hyvä asia nimen omaan uusintamatsin kannalta. Tavallaan tuon uusintamatsin promoaminen alkoi jo hetkeä ennen summeria. Tuommoinen aitous, kun vie UFC:n käsikirjoitettua draamaa 100-0 ja näitä käsikirjoitettuja "I can't stand the guy" yms. -vauhkoamisia on nähty main eventeissä aivan riittämiin.

Ja niin hyvä, kun Chael Sonnen olikin puhumaan paskaa, puuttui hänenkin tekosista se tietty aitous. Trolli mikä trolli, joka myy, kun osa porukasta uskoo kaiken mitä joku sanoo.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Helvetin kova ottelija Jones on, siitä ei pääse mihinkään. Nuo sormien työntämiset silmiin ja mulkkumainen olemus vituttavat monia, mutta kaikesta huolimatta hänessä on sellainen fysikaalinen ja taidollinen kombinaatio, että uskaltaisin väittää että moista ei ole UFC:n historiassa ennen nähty. Viime otteluissa "Bones" on ruvennut ottelemaan tosin enemmän varman päälle, eikä hakenut riskillä lopetuksia.

Cormier haki minusta turhan paljon otteita yläkropasta, jolloin tuollaista vahvaa isoa kaveria on vaikea saada heitetyksi. Toki myös painitaustainen Jones on myös taitava blokkailemaan nuo alasviennit ja Cormier näytti yllättävän heiveröiseltä Jonin rinnalla. Sitähän aikanaan myös Sonnen sanoi, että "Bones" oli yllättävän vahva ja häntä on vaikea horjuttaa. En usko "Gussen" mahdollisuuksiin Jonesia vastaan, vaikka edellinen ottelu oli todella tasainen. Tällä kertaa hänellä ei ole enää yllätysmomenttia puolellaan, joten eiköhän Jones hänet voita.

"DC:n" näkisin mieluusti vielä jossain vaiheessa revanssiottelussa mestaria vastaan, mutta aika epätodennäköiseltä hänen voittonsa tällä hetkellä tuntuu. Jones katkaisi Cormierin selkärangan voittamalla hänet clinch-painissa ja lopullinen selkärangan katkaisu tapahtui niiden parin alasviennin myötä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Olen toki samaa mieltä tuosta, että joku hali loppuun olisi ollut vielä enempi paskaa kuin tuo lopun tuulettelu. Juurikin siinä mielessä, että koko draama olisi jälleen kerran ollut käsikirjoitettua puppua.

Semmoinen aito, mutta terve viha/inho toista kohtaan, joka ei lopu kun summeri soi on hyvä asia nimen omaan uusintamatsin kannalta. Tavallaan tuon uusintamatsin promoaminen alkoi jo hetkeä ennen summeria. Tuommoinen aitous, kun vie UFC:n käsikirjoitettua draamaa 100-0 ja näitä käsikirjoitettuja "I can't stand the guy" yms. -vauhkoamisia on nähty main eventeissä aivan riittämiin.

Ja niin hyvä, kun Chael Sonnen olikin puhumaan paskaa, puuttui hänenkin tekosista se tietty aitous. Trolli mikä trolli, joka myy, kun osa porukasta uskoo kaiken mitä joku sanoo.

Näistä asioista Floun kanssa 100% samaa mieltä. Voi jumalauta kun vituttaa että tämä nykyajan käsikirjoitettu realityshow hevonpaska rupeaa raiskaamaan jo urheiluakin. Olen varmaan täälläkin purnannut jo kyllästymiseen asti miten paljon vituttaa tämä. Oikeastaan enemmän vituttaa että on olemassa idiootteja jotka ostaa PPV lähetyksiä näiden spedeilyjen innoittamina, ja viis veisaavat itse urheilusta. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa ottelijoiden henkilökemiat vaikka nuo tunteenpurkaukset olisivat aitojakin. Ainoa mikä mua kiinnostaa ja sytyttää on mitä nämä veljet esittävät kehissä. Jos olisin maksava PPV-tilaaja, niin mitä enemmän tätä ennakko näyttelyperseilyä matsin promoamisessa harrastetaan, sitä varmemmin jättäisin maksamatta ja käyttäisin laitonta streamia tai torrenttia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös