Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 922 837
  • 5 077

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Silva on dominoinnut sarjaansa tuolla tyylillä juurikin hirvittävän ulottuvuutensa turvin,jolloin tuollainen roy jones jr tyylinen imuttelu onnistuu helpommin. Tuossa tyylissä on omat riskinsä ja nyt kun vastassa oli selkeästi ulottuvampi ja taitavampi vastustaja mitä aikoihin niin lopputulos oli tässä.
Sonnen vei Silvan todella ahtaalle ja näytti millä Silva on voitettavissa. Ensimmäisessä ottelussa Sonnen vei ottelua niin pystyssä kuin matossakin ennen lopun lukotutusta ja näytti,että antamalla kunnolla painetta Silvalle saa vietyä ajan ja tilan pois niiltä hienoilta potkuilta ja muilta kikoilta.
Itse voitin satasen kun löin kaverin kanssa vetoa tästä matsista,joten matsi päättyi juuri niin kuin pitikin.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Mitenkähän nykypäivänä kävisi vaikkapa Chuck Liddellille joka ei matossa tehnyt mitään....
Tavallaan se painipuoli on pakkokin olla kuosissa, koska jenkeistä lähes jokaisella on painitaustaa collegesta ja brassit taas hallitsevat lukkopainin ja bjj:n suvereenisti.

Pitää muistaa,että Liddell ei mennyt mattoon,koska NCAA divari 1 painijaa ei ole hirveän helppo viedä matoon,joten hänelle jäi mahdollisuus pitää matsi pystyssä. Monet unohtavat, että Liddell oli mainettaan kovempi painija.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Pari päivää tässä ollut aikaa sulatella, mitä helvettiä Silva vs Weidman -matsissa oikein tapahtui. Weidmanilla oli mielestäni etukäteen hyvä sauma voittaa Silva, mutta en ikinä olisi uskonut, että se tapahtuu tuolla tavalla. Voitto alasvienneillä ja väkisinmakauksella + GNP:llä olisi ollut helppo uskoa. Ja ennakko-odotusten mukaisestihan niin tapahtuikin 30 sekuntia ottelun alun jälkeen, jolloin Weidman vei leikiten Silvan kenttään. Sitten vähän alokasmaisesti yritti jalkalukon hakua, johon ei BJJ-mustavöinen yleensä jää jumiin, vaan pomppaa pystyyn.

Entä Silvan ottelu? Ylimielisyyttä? Jep. Taktiikkaa? Luultavasti. Liiallista itsevarmuutta joka kostautui? Aivan taatusti. Eikä Silvan valitsemaa "taktiikkaa" voi pitää erityisen onnistuneena edes ensimmäisen erän lopussa, jolloin se näytti toimivan eli kun Weidman kauhoi ilmaa, koska a) Silva ei edes erinomaisena counter strikerina osunut Weidmaniin paitsi muutamalla alapotkulla ja b) Weidman ei ulottuvuutensa vuoksi tarvinnut kurotella ja joutua huonoihin asentoihin, joista ex-mestari olisi voinut rankaista. Taktiikka, jossa väistelet päästäksesi vastustajan pään sisälle, mutta jossa et itse pääse rankaisemaan, ei ole erityisen hyvä taktiikka.

Weidman ei vaan ollut niin huono kuin mitä Silva ajatteli. Kyseessä ei nyt ollut kuitenkaan mikään Bonnar tai Griffin, vaan hyvällä itseluottamuksella ja maltilla varustettu nopeampi kaveri. Ja sitten, kesken pelleilyn, osui ja kovaa.

Uusintaottelu tarvitaan ehdottomasti jo Weidmanin takia, jotta hän pääsee todistamaan, ettei kyse ollut (vain) Silvan hölmöilystä, vaan hänen hyvyydestään. Silva tarvitsee ja luultavasti parin viikon, kuukauden päästä haluaakin uusinnan, koska tajuaa - erittäin fiksuna ottelijana - että hän teki karkean arviointivirheen Weidmanin suhteen aliarvioidessaan tämän taidot, nopeuden ja ulottuvuuden.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Loppuivat Chael Sonneniltakin gangsterijutut kesken kun tuli kahdesti putkeen pataan.
Paitsi että ensimmäisessä ottelussa Silva oli todella onnekas, Sonnen paukutti turpaan Silvaa 4,5 erää ;) Jos on ylimielinen mulkku, aivan oikein että tulee päähän. Niinkuin Silvalle tuli.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Paitsi että ensimmäisessä ottelussa Silva oli todella onnekas, Sonnen paukutti turpaan Silvaa 4,5 erää ;) Jos on ylimielinen mulkku, aivan oikein että tulee päähän. Niinkuin Silvalle tuli.

Niin sitä selitellään joo, fakta oli se, että Sonnen taputteli kun happi loppui, ihan sama montako erää paukutteli. Silva kuitenkin kesti kaiken mitä Sonnen heitti vastaan ja voitti :D Ja uusintaottelussa olikin hommat paketissa.

Suomessa kun ei saa olla hyvä ja näyttää sitä. Pitää pyydellä anteeksi jos voittaa. Minusta Silvan tyyli on juuri jäätävä, kaveri saa kaikki raivon partaalle, kun muut eivät vain yksinkertaisesti ehdi tai osaa. Saattoi olla, että väistämätön tapahtui mutta haudalla tanssijat ne vasta pellejä ovatkin.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Henkilökohtaista agendaa tai suosikkeja ei UFC:ssa ole, mutta ottelutapahtuman main eventissä ei kyllä ollut kuin yksi ottelija joka halusi otella. Tyypillisen ottelutyylinkin huomioiden ei jostain syystä Silvaa oikein "iskenyt"...

Mitä tulee tähän pelleksi huuteluun niin täysin naurettavaa. Tuolla tyylillä kuitenkin oltiin 7 vuotta voittamaton ja puolustettiin mestaruutta ennätykselliset 10 kertaa. Ihan hyvin pelleilty ja leikitty.
 

J.Petke

Jäsen
Suomessa kun ei saa olla hyvä ja näyttää sitä. Pitää pyydellä anteeksi jos voittaa. Minusta Silvan tyyli on juuri jäätävä, kaveri saa kaikki raivon partaalle, kun muut eivät vain yksinkertaisesti ehdi tai osaa. Saattoi olla, että väistämätön tapahtui mutta haudalla tanssijat ne vasta pellejä ovatkin.

Kyllä hyvä saa olla ja sen saa näyttääkin mutta en minä ainakaan pidä ottelijoista, jotka eivät kunnioita vastustajiaan. Pieni show on tervetullutta mutta jos koko homma vedetään titteliottelussa pelleilyksi niin ei siinä pelkästään suomalaiset herpaannu.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
UFC on Fox 8

Pääkortin matsit tuli katsottua, joista MacDonaldin ja Ellenbergerin matsi oli oikeastaan ainoa joka ennakkoon kiinnosti.

Kortti avattiin hyvällä Lawlerin ja Voelkerin matsilla. Tämän matsin ratkaisi nopeusero, sillä Voelker ei päässyt millään Lawleriin kiinni, niimpä jälkimmäinen antoikin tulta koko arsenaalilla. Suoria, koukkuja, polvea, potkuja ja kyynerpäätä. Voelkerin otteluasento näyttää siltä että joku olisi teipannut laudan kaverin selkään, ja aika helpon oloisesti Lawler pääsi paukuttamaan iskunsa perille. Lopulta KO sivupotkulla päähän ja Voelkerilta valot pois. Lawlerin esitys oli todella hyvä, pitääkin laittaa kaveri tarkempaan seurantaan.

Naisten matsin skippasin, kun ne eivät vaan kertakaikkiaan kiinnosta. Pääottelu MacDonald - Ellenberger oli kaikkea muuta mitä odotin, juuri sellaista varmanpäälle pelaamista, jota Chuck Lidell kritisoi viime viikolla. MacDonaldilla on todella hyvä etäisyyden hallinta, ja niimpä kolme erää mentiin käytännössä MacDonaldin jabittaessa Ellenbergiä nenään. Danan kiroiluarsenaali oli normaalia kovemmassa käytössä matsin jälkeen, molemmat ottelijat saivat osansa kritiikistä. Ymmärrän että paineet olivat molemmilla ottelijoilla kovat, puhutaan sentään #3 ja #4 rankatuista kavereista, mutta mielestäni Danan kritiikissä on perää. Ellenberger ei edes lopussa yrittänyt kamikaze meinigillä lyödä Roryn päätä irti, ja vastaavasti Rory tyytyi jabittamaan pistevoiton. MacDonald on äärimmäisen lahjakas kaveri, mutta tällaisilla otteilla ei Dana päästä miestä kovin nopeasti titteliotteluun.

Kärpässarjan ottelut ovat mielestäni hieman tylsiä, mutta tällä kertaa ei ollut. Demetrious on kertakaikkiaan ylivoimainen painoluokassaan, varmasti koko UFC:n nopein ja teknisin kaveri. Moragalla ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun Demetrious hallitsi ottelua pystyssä ja matossa. Hyvä matsi, ja lopetuskin nähtiin subilla 13 sekuntia ennen ottelun loppua.
 
Suosikkijoukkue
Caps, Zlatan, Läski-Ovi, Orpik, Tom Wilson
UFC on Fox 8

Lawler näytti kyllä todella hyvältä, mutta tuskin miehellä on 170 paunaisten terävimpään kärkeen asiaa vaikka viihdyttävästä kaverista ainakin tuon ottelun perusteella onkin kyse.

MacDonald - Ellenberger ottelu oli juuri sitä mitä pelkäsinkin, panokset kun on noin korkeat niin tuntuu todella usein ottelut olevan turhankin varmistelevaa (Ellenbergeriltä olisin kyllä enemmän rohkeutta kaivannut varsinkin viimeisessä erässä).
Mikäli GSP voittaa Hendricksin niin onkin mielenkiintoista nähdä kuka seuraavaksi GSP:lle saadaan vastustajaksi?
GSP treenaa MacDonaldin kanssa ja on muistaakseni sanonut ettei koskaan tule MacDonaldia vastaan ottelemaan.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
UFC-ottelija Reza "Mad Dog" Madadi on epäiltynä toukokuussa Tukholmassa sattuneessa luksuliikkeen ryöstössä, jossa vietiin merkkilaukkuja 1,7milj. kruunun edestä. Kyseessä oli smash-and-grab tyylinen ryöstö.

Ryöstöstä on jo jonkin verran aikaa, mutta asia nousi uudestaan tapetille kun turvakameran kuvat julkaistiin mm. Aftonbladetin sivuilla. Mies kuitenkin kiistää osallisuutensa ryöstöön.

Madadi oli 2009 epäiltynä osallisuudesta Västbergan "helikopteriryöstöön", mutta kaikki syytteet miestä kohtaan kumottiin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mitäs mieltä olette Habib Nurmagomedovin mahdollisuuksista UFC:ssa? Katselin vähän aikaa sitten hänen matsiaan Abel Trujilloa vastaan ja oli kyllä sellainen vyörytys, että pitkästä aikaa oikein tosissaan innostuin.

Nurmagomedov on kaksinkertainen combat sambon maailmanmestari ja kyllähän ylivertainen painiosaaminen näkyi juuri Trujilloa vastaan, vaikka tämäkin on All-American-painija, eli käsittääkseni ihan kova luu periaatteessa. Tuossa matsissa venkku teki uuden UFC-ennätyksen onnistuneiden takedownien määrässä (21/27) ja varsinkin loppupuolella heitteli Trujilloa mattoon ihan miten halusi.

Tässä on kyllä Gunnar Nelsonin ohella mielenkiintoisin ottelija näistä uusista kavereista, vaikka toki edelleen mielenkiinnolla odotan mitä Gustafsson pystyy tarjoamaan Jonesille.

Jostain katselin noita uusia kykyjä ja Venäjältä ja Puolasta on kait muutenkin vähän alkanut nousta potentiaalisia kavereita ihan UFC-tasolle ja jotenkin kuvittelisi ettei se nyt pelkkään Fedoriin jää se venäläisten tappelutaito. Puolalaiset taas muuten tuntuvat olevan sen luokan rämäpäitä, että voisi levitä laajemminkin.

EDIT.

Ja UFC 163:ssa näyttäisi olevan ihan hyvä tittelimatsi Jose Aldon ja Chan Sung Jungin (Korean Zombie) välillä. Aldohan sen varmaan vie mutta Jungilla on hallussaan edelleen komein lopetus ikinä: Submission of the Week: Chan Sung Jung vs. Leonard Garcia, eli saa siksi minulta jo täydet sympatiat.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mitäs mieltä olette Habib Nurmagomedovin mahdollisuuksista UFC:ssa? Katselin vähän aikaa sitten hänen matsiaan Abel Trujilloa vastaan ja oli kyllä sellainen vyörytys, että pitkästä aikaa oikein tosissaan innostuin.

Nurmagomedov on kaksinkertainen combat sambon maailmanmestari ja kyllähän ylivertainen painiosaaminen näkyi juuri Trujilloa vastaan, vaikka tämäkin on All-American-painija, eli käsittääkseni ihan kova luu periaatteessa. Tuossa matsissa venkku teki uuden UFC-ennätyksen onnistuneiden takedownien määrässä (21/27) ja varsinkin loppupuolella heitteli Trujilloa mattoon ihan miten halusi.

EDIT.

Ja UFC 163:ssa näyttäisi olevan ihan hyvä tittelimatsi Jose Aldon ja Chan Sung Jungin (Korean Zombie) välillä. Aldohan sen varmaan vie mutta Jungilla on hallussaan edelleen komein lopetus ikinä: Submission of the Week: Chan Sung Jung vs. Leonard Garcia, eli saa siksi minulta jo täydet sympatiat.

Nurmagomedov oli aikanaan jo M-1:ssä sellainen ottelija, että mietin että jos kehitys jatkuu niin UFC:ssäkin tulee olemaan todella kova ottelija.

Mitä tulee Korean Zombien subiin, niin omalla "kaikkien aikojen parhaat" listalla kolmosena. Edellä Ryo Chonadin flying scissor A.Silvaan ja Toby Imadan älytön invert triangle Jorge Masvidaliin.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
UFC 163

Tähän väliin ei muuta kommentoitavaa kyseisestä kortista, kuin että: VITTU MITÄ PASKAA! Noihin saatanan puusilmäisiin harrastelija tuomareihin verrattuna SM-liigan tuomarit ovat taivaallisia käsinvalittuja eliittiyksilöitä. Davis voitti Machidan kahdella kusisella alasviennillä, vaikka pystyssä tuli koteloon? :center: Kiitos Dana, turha lässyttää että älä jätä matsia tuomareille, anna ny vittu edes niille tuomareille lyhyet tavuviivoitetut ohjeen lajin tuomitsemisesta. Tää alkaa kohta vaikuttamaan samalta paskalta mitä nyrkkeilyn tuomaroinnit kotitalleineen ovat olleet jo pitkään. Vituttaa aivan sairaasti Machidan puolesta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Tähän väliin ei muuta kommentoitavaa kyseisestä kortista, kuin että: VITTU MITÄ PASKAA! Noihin saatanan puusilmäisiin harrastelija tuomareihin verrattuna SM-liigan tuomarit ovat taivaallisia käsinvalittuja eliittiyksilöitä. Davis voitti Machidan kahdella kusisella alasviennillä, vaikka pystyssä tuli koteloon? :center: Kiitos Dana, turha lässyttää että älä jätä matsia tuomareille, anna ny vittu edes niille tuomareille lyhyet tavuviivoitetut ohjeen lajin tuomitsemisesta. Tää alkaa kohta vaikuttamaan samalta paskalta mitä nyrkkeilyn tuomaroinnit kotitalleineen ovat olleet jo pitkään. Vituttaa aivan sairaasti Machidan puolesta.

Mitä Machida sitten teki tuossa ottelussa, että olisi ollut selvä voittaja, kuten annat ymmärtää? Pystymatsi oli hänelle tyypillistä countereiden odottelua (lukuunottamatta sitä yhtä hyvää hyökkäävää comboa) ilman selkeää hallintaa. Kaksi ensimmäistä erää oli pystyssä tasaista ottelua ja Davis napsi kummankin erän lopussa alasviennit ja sai siellä iskuja sisään. Nuo erät olisi voitu tuomita kummin päin tahansa ja molemmille on argumenttinsa. Itse olen vain tyytyväinen, että Machida sai vihdoin nenilleen tuon tylsän ottelutyylinsä ansiosta. Kyttäämistä ja odottelua ja miehen ottelut ovat usein juuri tämänkaltaisia. Taitava iskijä Machida kyllä on, mutta itseäni on alkanut ärsyttää tuo riskien minimointi.

Ja kuten FightMetricin tilastoista nähdään, ottelussa vaihdetut iskut menivät aikalailla tasan:

Significant strikes:
Machida 27
Davis 21

Total strikes:
Machida 27
Davis 29

LHW-divarin kannalta tämä tulos on myöskin mukava. Voitolla Machida olisi ollut taas ottamassa koteloon Jonesilta, mutta nyt mestaruusotteluun saadaan uutta verta esimerkiksi Teixeiran muodossa. Davisin täytyy ottaa vielä ainakin yksi vakuuttava voitto ennenkuin pääsee tittelikahinoihin. Toki siellä on Gustafsson seuraavana jonossa, mutta en usko hänen mahdollisuuksiinsa kaataa Jonesia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Katsoin ottelut juuri jälkilähetyksestä. Minusta Davisin voitto oli kiistaton, mutta tiukka. Kaksi Davisin alasvientiä 1. ja 2. erän lopulla tuomarit noteerasivat kovemmiksi suorituksiksi kuin Machidan pari hyvää karateiskua läpi Davisin suojauksen. Muutenhan pystyottelu oli hyvin tasaista. Alasvienneillä dominoi otteluaan myös Jose Aldo Zhang Sung Jungia vastaan niin kauan, kunnes Sung Jungin olkapää meni sijoiltaan. Aldo oli tosin parempi myös pystyottelussa ja sai osumia sisään enemmän kuin Sung Jung.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Katsoin ottelut juuri jälkilähetyksestä. Minusta Davisin voitto oli kiistaton, mutta tiukka. Kaksi Davisin alasvientiä 1. ja 2. erän lopulla tuomarit noteerasivat kovemmiksi suorituksiksi kuin Machidan pari hyvää karateiskua läpi Davisin suojauksen. Muutenhan pystyottelu oli hyvin tasaista.

Davis sen sijaan osui lähinnä siihen suojaukseen tai huitoi ohi. Itse annoin 2-1 erin matsin Machidalle. Ensimmäisen erän TD ei johtanut mihinkään, tuliko sieltä yhtään merkittävää lyöntiä? Toisessa erässä sentäs osumia tuli TD:n jälkeen, mutta tuossakin taas tullaan siihen, että ne 2-3 puolustettua TD-yritystä eivät merkkaa mitään koska niille ei vaan haluta antaa yhtään painoarvoa. Ja joku saatanan urpo näki vielä, että kolmaskin erä meni Davisille.

Ei sikäli yllättävä lopputulos, näitä yhdellä takedownilla varastettuja otteluita on nähty niin usein... Mutta harmittaa aina ottelijoiden puolesta. Ei Davisin kaltaista painijaa vastaan voi kovin villistä lähteä huitomaan tai sitten tosiaan päädytään sinne mattoon hyvin äkkiä ja kun yhden takedownin painoarvo pisteissä on järkyttävän suuri, vaikka mitään matossa ei tapahtuisikaan niin eipä ole ihme, että välillä tulee näitä "tylsiä" matseja. Priden säännöt käyttöön niin laji saisi kumman piristysruiskeen...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Edelleen tämä painipainotteisuus vähän hämää. Noin esimerkkinä tuntuu että jos erässä muuten ollaan menty suht tasaisesti, mutta toinen osapuoli on vaikka yrittänyt mattoon vientiä kymmenen kertaa, toinen torjunut näistä 9, mutta yksi onnistuu niin silloin arvostetaan tätä yhden onnistuneen tehnyttä enemmän. Käytännössä siis ottelut voittaa sillä vain että kokoajan yrität viedä toista mattoon ja joskus voitatkin. Ihan sama sitten mitä matossa tapahtuu.

Davis vs Machidaan en sinänsä nyt ota kantaa, koska aika tylsää oli pitkälti. Ei Machidakaan ylhäällä kauheasti dominoinut.

Aldo voittaa matsinsa missä tahtoo ja edelleen omissa silmissäni paras MMA-ottelija maailmassa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Jäi harmittamaan kyllä tuo titteliottelun ratkaisu. Eihän sitä ikinä toivoisi ratkaisun tulevan noin. Jotenkin jäi symppis kuva Korean Zombiesta näin UFC:n uusfanille.
 
Jäi harmittamaan kyllä tuo titteliottelun ratkaisu. Eihän sitä ikinä toivoisi ratkaisun tulevan noin. Jotenkin jäi symppis kuva Korean Zombiesta näin UFC:n uusfanille.

Kyllä oli karu lopetus tuolle ottelulle. Ei voi kuin nostaa hattua Zombielle, kun yritti vielä ensin heilutella ja sen jälkeen vääntää kättä paikalleen. Toisaalta olisi ehkä kannattanut olla nöyrä ja heittää pyyhe kehään, saattoi mennä vielä pahemminkin tuossa lopun kohelluksessa. Onhan noita tietysti voitettu pahastikin loukkaantuneena, ainakin Rich Franklinin KO Iceman Liddellistä käsi katkenneena mielessä ja jossain muistan kuulleeni Forrest Griffininkin voittaneen käsi katkenneena. Tuleeko mieleen muita? Aldo on kyllä huikea kaveri ja myös omissa papereissa top3:ssa P4P-listoilla.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Davis vs Machidaan en sinänsä nyt ota kantaa, koska aika tylsää oli pitkälti. Ei Machidakaan ylhäällä kauheasti dominoinut.

Machidan viimeisimmät matsit ovat olleet aika tylsiä, mutta ei liene ihme, kun vastassa on ollut lähinnä painijoita, jotka eivät varmasti halua juosta nyrkkiin ala Bader. Ja toisaalta taas Machidan ei kannata lähteä kauheasti huitomaan, koska yksi takedown voittaa koko erän.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Bellator heitti viime viikolla jännän liikkeen ja ilmoitti että UFC:stä jo "eläköityneet" Tito Ortiz ja Rampage Jackson ottelevat heidän PPV:ssään 2 Marraskuuta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Edelleen tämä painipainotteisuus vähän hämää. Noin esimerkkinä tuntuu että jos erässä muuten ollaan menty suht tasaisesti, mutta toinen osapuoli on vaikka yrittänyt mattoon vientiä kymmenen kertaa, toinen torjunut näistä 9, mutta yksi onnistuu niin silloin arvostetaan tätä yhden onnistuneen tehnyttä enemmän. Käytännössä siis ottelut voittaa sillä vain että kokoajan yrität viedä toista mattoon ja joskus voitatkin. Ihan sama sitten mitä matossa tapahtuu.

Itse en tunne UFC:n pisteytystä tarkemmin, mutta jos ajatellaan painin kannalta niin eikös painissakin pisteitä saa heitoista, alasvienneistä jne. Ei niiden torjunnoista.

Jos tämä olisi syy siihen että TD on arvokasta valuuttaa tuolla niin kuin painimolskillakin.

Eihän lyöntien torjunnoistakaan saa pisteitä. Vai tilastoidaanko significant blocks -jonnekin.

_
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ongelma tulee, että näitä maahan vientejä tehdään / yritetään tehdä, erän lopussa vaan erän varastamisen takia, itseään mahdollisimman vähän vaarantaen, eikä myöskään edes yritetä tehdä siellä matossa mitään.
Omasta mielestäni maahan viennillä pitäisi saavuttaa jotain, eikä vaan kerätä helppoja pisteitä, kyllä iskujakin seurataan onko merkittävä vai ei.
Asia syö vähän hienon urheilun viihdyttävyydestä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ongelma tulee, että näitä maahan vientejä tehdään / yritetään tehdä, erän lopussa vaan erän varastamisen takia, itseään mahdollisimman vähän vaarantaen, eikä myöskään edes yritetä tehdä siellä matossa mitään.

Nyt putosin kärryiltä. Eikös nimenomaan se maahanvienti ole jo jotain, ilman että siellä tekee mitään? Eihän se mitään varastamista ole, joten ei ihme että sitä yritetään ja erän lopussakin jos on tasaista ollut. Aldokin main eventissä taisi viedä joka erässä Zombien kerran maahan ja juuri samasta syystä, TD:t taisivat olla erän lopussa sielläkin. Toki Aldo on paljon monipuolisempi kuin esim Davis mutta näen syyt/taktiikan ihan samanlaisena noin karkeasti.

Itsekin seuraan UFC:tä mielenkiinnolla ja tämän yllämainitun vuoksi painijat siellä pärjäävätkin kohtuu hyvin. Saavat octagon control pisteitä jo vahvasta hallinnasta seisaaltaan kehän laidassa ja siihen päälle alasviennit. Eihän ne mitään ihmeellisiä lyöjiä tai jujutsuttajia välttämättä olekaan.

_
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös