Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 923 067
  • 5 077

Torspo82

Jäsen
Mitähän järkeä oli tuossa päästää Weidman ottelemaan A. Silvan kanssa?
Mainitsepa yksikin parempi vaihtoehto tuohon titteliotteluun? Belfort ja Okami ovat jo kertaalleen ottaneet Spiderilta pataan, Bisping taas hävisi juuri Belfortille. Munoz on hävinnyt sekä Belfortille että juuri viimeksi Weidmanille. Myös Rockholdilla on alla tappio Phenomille ja Stannilla on alla kolme tappiota neljästä viimeisestä ottelusta. Keitä jää jäljelle? Philippou? Souza? Kummallakin on kyllä voittoja viime otteluista, mutta aika kevyitä vastuksia vastaan (Philippoun voittoa Boetschista lukuun ottamatta). Lombard olisi voinut olla mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta kun meni häviämään sekä Boetschille että Okamille. Ehkä Vitor sitten saa seuraavan titteliottelun, koska tuosta edellisestä tappiosta Silvalle on kuitenkin aikaa jo 2½ vuotta ja sen jälkeen hän on joutunut nöyrtymään vain Jonesille.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Weidman saattaa olla pitkään aikaan eka tyyppi (Sonnen I), joka pystyy ehkä haastamaan A. Silvan. Tai tuottamaan vaikeuksia. Toisaalta, Silva on kyllä kohtuu monta kertaa näyttänyt olemaan kykenevä ratkomaan vastustajan tuomia ongelmia näyttävästi ja brutaalisti, joten en vieläkään pelimerkkejäni uskaltaisi lyödä 38-vuotiasta veteraania vastaan. Etenkin kun Weidmanin viimeisimmästä ottelusta on vuosi aikaa ja kaverilla kuitenkin vasta 10 ammattilaisottelua (5 UFC:ssa) takanaan.

Belfortin titteliottelun tiellä taitaa olla TRT (Testosterone Replacement Therapy), johon hän ei todennäköisesti aikaisemman dopingkärynsä takia saisi lupaa esim. Nevadassa. Yllättäen kuitenkin kotomaassaan Brasiliassa, jossa UFC toimii valvovana elimenä, ottelulupa ja TRT:n käyttölupa irtoaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Pidan Weidmanin voittoa todennakoisimpana lopputuloksena. Kunhan se menee ja noudattaa Chaelin taktiikkaa ja vie mattoon heti. Weidman pystyy lopettamaan matsin maassa.
 

Sambody

Jäsen
Aina vaan tulee uusia kavereita koittamaan kovilla ennakkopuheilla Spideria vastaan(toki Dana taitaa markkinoinnin, joten ihmekkös tuo). Menee vain nykyisin täällä osoitteessa varsin kuuroille korville, kun niin moni "kovin haastaja tähän mennessä" on lähtenyt turpa ruvella octagonista häviäjänä Silvan pistäessä show'n pystyyn. No ans kattoo nyt miten käy. Toivottavasti joko superyllätys ja mestari kukistetaan tai sitten mestarilta taas jotain näyttöä siitä ettei tuo mies ole tästä maailmasta ollenkaan. Ei kiitos mitään väkisin makaamis läpsyttelyä 5 erää.

Tuli tuossa katsottua Silvasta tehty melko mykistävä highlight setti. On taas vaan huulipyöreänä sanottava, että on tuo Brasilian mies vaan käsittämättömän kova poika vetämään toisia lättyyn. Täysin ylivoimainen.
 

Rankkari

Jäsen
Mainitsepa yksikin parempi vaihtoehto tuohon titteliotteluun?

No eipä siellä tosiaan paljoa vaihtoehtoja ole olemassa, (ellei haeta vastustajaa jopa toisesta painoluokasta.) Ykkösvastustajana pidän jokatapauksessa Belfortia, joka saanee uusintaottelunsa myöhemmin. Kaikki odottaa, koska A. Silva piiiitkästäaikaa kokee tappion. Juuri Belfortilta odotan kykyä siihen, koska hänellä on riittävä nopeus/voima Silvaa vastaan. No katsotaan ensin, mihin Weidman pystyy.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mahtaakohan Silva ripustaa hanskat naulaan tämän ottelun jälkeen, etenkin jos/kun voittaa? Omassa painoluokassa ei Weidmanin jälkeen ole enää mielenkiintoisia vastustajia, ja superottelut näyttävät menevät ohi, koska Silva ei halua otella Jonesin kanssa ja GSP ei halua matsata Silvaa vastaan. Veikkaan että UFC:n osalta Silva eläköityy, ja mahdollisesti ottaa haluamansa nyrkkeilymatsin toista lajinsa legendaa, Roy Jones Junioria vastaan. Surullinen ajatus, sillä Silvan kun ottaa middleweightistä pois, niin siitä tulee kerralla tylsin painoluokka (paitsi jos Weidman voittaa näytöstyyliin).

Ison hypejunan on Dana kumppaneineen luonut Weidmanin ympärille, lauantaina sitten nähdään mistä mies on tehty. Silva on varmasti harjoitellut alasvientien puolustusta. Weidman totesi että hän on parempi lyöjä kuin Sonnen. Varmasti totta, mutta jos matsi pysyy pystyssä, niin Silva samuttanee Weidmanin valot viimeistään kolmannessa erässä. Millaisia prosentteja Silvan voitolle tarjotaan vedonlyöntisivuilla?
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Olihan surkeaa ja ylimielistä menoa Silvalta. Weidman teki omaa duuniaan alusta lähtien ja ihan oikeutettu voitto. Tosin jos Silva olisi jaksanut edes yrittää niin matsista olisi tullut erilainen. No tälläinen matsi tällä kertaa. Nöyryys voitti ylimielisyyden.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kolahti showboating komeasti Spiderille omaan nilkkaan! Weidmanilla on kyllä ura huippukiidossa.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Vihdoinkin tämä päivä koitti, kun ylimielinen Silva on sysätty vallasta. Silvan tappio on ainoastaan hyvä asia UFC:lle ja keskisarjakin on taas kiinnostava. Silvan ylimielisyys on ottanu mua päähän jo pidemmän aikaa, enkä ole koskaan kaverista pitänyt, vaikka kiistatta onkin meriiteiltään kaikkien aikojen ottelija. Varmaan on rematchia tiedossa, mikäli Silva jatkaa uraansa.

Frankien voitto oli myös loistava homma.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naapureille asti varmaan kuului, kun karjuin Silvan tiputtua. Ihan oikein sille pellelle.

Ja mua vitutti yli kaiken herätä sohvalta kahdeksan jälkeen, kesken touhun nukahtaneena ja tuonkin tiputuksen menettäneenä. Hyvä että päämatsi sai kaivatun lopun.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Vaikutti Silva olevan jopa helpottunut siitä, että hävisi vyön, koska nyt hän voi käytännössä otella vapaasti ketä vastaan vain ja milloin vain. 38-vuotiaalle noin raju painonpudotus, mitä Anderson tekee, ei voi olla kovin terveellistä.

Vaikka oma suosikkiottelija onkin kyseessä, tekee tämä Silvan tappio kuitenkin hyvää tolle painoluokalle, sillä nyt on taas potentiaalisia haastajia huomattavasti enemmän. Esimerkiksi Belfort on nykykunnossaan todella kova haaste Weidmanille, koska on suoraviivaisempi pystyottelija kuin Silva ja maassa paljon vaarallisempi. Veikkaankin, että vyö palaa Brasiliaan heti seuraavassa matsissa, olettaen sen olevan Vitoria vastaan.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tyhjä olo. Silva tiputtua iski niin hirveä vitutus päälle, että SM-liiga ja änäri eivät pääse lähellekään. Silva kompastui omaan hyppynaruunsa, ja todellisuus iski päähän Weidmanin nyrkin muodossa. Kukapa olisi ikinä uskonut, että Silva voitetaan tyrmäyksellä? Saa nähdä mitä tapahtuu, veikkaan että halutessaan Silva saa uusintaottelun.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuli kyllä lievähkö hohhoijaa fiilis tuosta lopetuksesta. Silvasta tykkään kyllä ottelijana, mutta pieni nöyryys tuolla kehässä tekisi hyvää ja nyt varmaan oppi tuon läksyn. En jaksa uskoa, että Weidmanilla olisi ollut mitään jakoja Silvaa vastaan mikäli Anderssonia olisi näyttänyt kiinnostavan edes vähän alusta ja jättänyt nuo tyhmät pelleilyt pois. Noh, nyt on sitten mestarina kaveri joka ei alunperin ansainnut (osan mielestä) edes koko titteliottelua ja Silvan pelleilystä päätellen Anderssonkaan ei pitänyt miestä titteliottelun arvoisena.

Saa nähdä jahtaako Silva tämän jälkeen haluamiaan otteluita ilman paineita puolustaa vyötä ties ketä "jämäottelijoita" vastaan vai nappaako heti uutta matsia loppuvuodesta ja näyttää Weidmanille mikä on lopputulos kun Silvaa kiinnostaa otella ilman turhia sirkustemppuja.

Weidmania en kyllä mestarina arvosta pätkääkään, sen verta Silvan avustuksella tuo voitto tuli mikä on helvetinmoinen sääli. Itse ainakin olisin halunnut nähdä, että Silva voitetaan nimen omaan kunnon ottelussa eikä matsissa missä toinen yrittää kaikkensa ja toinen lähinnä keskittyy naurattamaan itseään ja yleisöä.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
UFC:n post fight tilaisuudessa Dana painotti selkein sanoin että uusintaottelu on tulossa seuraavaksi. Silva näytti väsyneeltä ja sanoi että haluaa keskittyä perheeseensä muutaman kuukauden, Dana kertoi hyväksyvänsä tämän, eli viimeistään huomenna Silva saa soiton Danalta.

Silvalla vakavan mietiskelyn paikka, onko nälkää vielä uuteen taistoon sata prosenttisesti, jos ei niin hanskat naulaan. Tamin sanoin, 90% keskittyminen on 50% suoritus, joka nähtiin tänään varsin konkreettisella tavalla. Silva kertoi että mestarina oleminen niin pitkään oli raskasta, ikään kuin mies olisi jopa helpottunut häviöstä? Mestarin paineet olivat kovia Jon Jonesilla, joka asiasta aikaisemmin avatui, ja nyt nähtiin että yli-ihmisenä oleminen oli raskasta myös Silvalle.

Weidmanin ilme oli aika epämukava kuultuaan sanan "rematch" ensimmäistä kertaa Danan huulilta. Uusi mestari kohtaisi varmasti mielellään jokun muun, kuin vittuuntunen Silvan. Silvalla on nyt kortit käsissä, ottaako rematch ja eläköityä mestarina, ja millä avaimilla voitto kaivetaan. Matrix liikkeet ja henkinen yliote eivät Weidmaniin enää pure.

Jos joku voiton Silvasta ansaitsi, niin mielestäni Weidman on oikea kaveri. Keskittynyt ja määrätietoinen, kunnioitti silvan legendaa, mutta lähti taisteluun miestä eikä myyttiä vastaan. Post pressissä molemmat kunnioittivat toisiaan, reilun taistelun henkeä, ei selittelyjä, ei kaunaa vaan molemminpuolista kunnioitusta. Respect.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Olipa mukava herätä tänään, kun sai lukea tekstitv:ltä pellen hävinneen. Sitten, kun vielä katsoi tuon matsin niin pelle sai aivan ansionsa mukaan. Miten, joku voi oikeasti kannattaa tuota jätkää ja miten hän itse puhuu aina kunnioituksesta, mutta itse on täysi kusipää kehässä. Lopetus ei olisi voinut olla parempi, kun Weidman rankaisi Silvan ylimielisyydestä. Huvittavinta on ollut lukea keskustelupalstoilla Silva fanien selittelyjä, että Silva hävisi tahallaan ja että Weidmanin lyönnissä ei ollut voimaa. Höpö höpö, Silvalta meni taju kankaalle ja aivan oikein tuolle pellelle.
 

Rankkari

Jäsen
Ylimielisestä pelleilystä, nolo loppu Silvalle. Katsotaan luopuuko hän tosiaan vyön tavoittelusta vai ei. Aika nolo olisi uran lopetustapa, tai siirtyminen helpompiin otteluihin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamulla tuli nukahdettua kesken lähetyksen, nyt tuli uusintana katseltua.

Uskomatonta pellehermannitouhua Silvalta leikkiä kehässä tuollaisessa paikassa, sai ansionsa mukaan eikä enää loppuhetkillä tarvittu pelleilyä vaan leuka ja jalat notkahtivatkin ihan oikeasti ja hyvää yötä Silva.
 
Suosikkijoukkue
Caps, Zlatan, Läski-Ovi, Orpik, Tom Wilson
Olipahan tosiaan mukavaa katsoa kun Silva makaa tyrmättynä.
Ensimmäisen erän loppupuolella kirosin Weidmania, että miksi ihmeessä ei enää yritä viedä Silvaa mattoon ja ajattelin että jos pystyssä jatkaa ottelemista niin noutaja tulee pian.

Prelimeissä Barboza tarjosi aikamoisen alapotkunäytöksen, teki melkein pahaa katsoa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No olihan se selvä, että ennemmin tai myöhemmin Silva ottaa kopin joltain vastustajalta tuon tyylinsä vuoksi. Minä en siltikään osaa kuin nauraa näille pelle-jutuille, minulle Silva on edelleen kaikkien aikojen parhaita pound for pound-ottelijoita, ja tulee sellaisensa pysymäänkin. Juuri eilen katselin hienon highlight-pätkän ja on se vain joka kerta yhtä pysäyttävää katsoa kuinka Rich Franklin parka ei tiedä mitä tehdä clinchissä.

En minä silti tiedä miksi hyvyyttä tai sen näyttämistä pitäisi vihata, vai onko se vain niin, että suomipojan luonne kestää paremmin Rushin kaltaisia nöyriä mestareita.

Harmi, että Silvan kilpailullisuus loppui sitten aina todellisten testien edessä eli aikanaan Lyoto Machida ja viimeksi Jon Jones, tai jopa St.Pierre. Siis tiedänhän minä, että oli Machida on hänen ystävänsä jne mutta silti se aivan absoluuttinen taso jäi mittaamatta.

Mukava kuitenkin, että vanhojen paarmojen siirtyessä pikkuhiljaa eläkkeelle on noussut estradille uusia hyviä jätkiä. Itse diggaan brittiottelijoiden lisäksi tällä hetkellä Islannin loistavasta Gunnar Nelsonista jonka UFC-debyytti oli aivan jäätävän kylmähermoinen suoritus.

Samoin Ruotsin Alexander Gustafsson on mainio kaveri, ei näytä oikein miltään mutta vahvat pysty- ja mattotekniikat omaavana pitkäraajaisena kaverina voi tehdä hyvän uran.

Suomalaisittain on ollut mukava seurata Cage-promootion profiilinnousua ja edellinen iltahan oli jo aika messevä. Anton Kuivasen lisäksi Tom Niinimäelle on povattu jopa UFC-mahdollisuutta. Marcus Vänttinen teki loukkaantumisen jälkeen voitokkaan paluun areenoille ja sitten on vielä nilkkalukkoguru Tipi Hirvikangas, sekä Puolassa (vai briteissä?) otellut Mikael Silander.

Kotimaastahan löytyy paljon viihdyttäviä ottelijoita joten suosittelen menemään myös paikanpäälle tapahtumiin, homma saa ihan uuden ulottuvuuden. Ja ainahan voi tietysti kokeilla itsekin, se on hieno kokemus kun ensimmäisen kerran häkkiin pääsee, vaikka ihan vain treeneissä sparria vetäen. Oppii pitämään kädet ylhäällä ;)
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
No olihan se selvä, että ennemmin tai myöhemmin Silva ottaa kopin joltain vastustajalta tuon tyylinsä vuoksi. Minä en siltikään osaa kuin nauraa näille pelle-jutuille, minulle Silva on edelleen kaikkien aikojen parhaita pound for pound-ottelijoita, ja tulee sellaisensa pysymäänkin.

Tähän sama. Silva ei saanut Weidmania hermostumaan ja hyökkämään yltiöpäisesti, mutta näppäimistötaistelijat ympäri maailmaa ja tälläkin palstalla on hernettä vetänyt nenään senkin edestä.

Forrest Griffin kuvaili hyvin, miltä Silvaa vastaan otteleminen tuntui:
Forrest Griffin kirjoitti:
I tried to punch him and he literally moved his head out of the way and looked at me like I was stupid for doing it. He looked at me like - 'Why would you do such a stupid thing?' He looked at me like - 'Oh, did you really think you were going to hit me? What a stupid thing to think, you slow slow white boy.' Then he punched me. I felt embarrassed for even trying to punch him.
 

J.Petke

Jäsen
En minä silti tiedä miksi hyvyyttä tai sen näyttämistä pitäisi vihata, vai onko se vain niin, että suomipojan luonne kestää paremmin Rushin kaltaisia nöyriä mestareita.

Kyllähän kädet alhaalla- ja väistelyshow vielä meni mutta nyt kun mies aloitti näiden pökertymisten feikkaamisen niin meni ainakin minulla yli ja rupesin toivomaan Weidmanin voittoa. Onneksi sitten tuo ylimielisyys osuikin omaan leukaan ja vyö lähti sitä myöten jatkamaan matkaansa. Ehkä seuraavassa matsissa löytyy jo hieman enemmän kunnioitusta vastustajaa kohtaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen sitä mieltä että senkun leikittelee vastustajan kustannuksella, sehän on vaan hyvä jos siihen on varaa ja todellisen tekijän merkki jos kuitenkin poistuu kehästä voittajana, silloinhan koko homma on vaan ollut osana voittavaa strategiaa.

Mutta jos tuolla tyylillä päättää mennä ja lopputulos on tyrmätyksi tuleminen, niin ei kai siinä voi kukaan muuta mieltä olla kuin että pelleily oli todella tyhmää ja vihoviimeinen asia jota kannatti tehdä. Se kun ei kuitenkaan varsinaisesti tarpeellista ole, toisin kuin moni muu osa-alue matsin taktiikasta.

Siinä on iso ero, tekeekö tuon onnistuneesti vastustajan pääkopalla leikitellen, vai tähän tyyliin että ottaa lukua ja katselee kun vyö menee vastustajan mukaan. Eli ei kai se ole ihme että katsojat hieman reagoivat että mitä vittua, kannattiko leikkiä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Olen sitä mieltä että senkun leikittelee vastustajan kustannuksella, sehän on vaan hyvä jos siihen on varaa ja todellisen tekijän merkki jos kuitenkin poistuu kehästä voittajana, silloinhan koko homma on vaan ollut osana voittavaa strategiaa.

Mutta jos tuolla tyylillä päättää mennä ja lopputulos on tyrmätyksi tuleminen, niin ei kai siinä voi kukaan muuta mieltä olla kuin että pelleily oli todella tyhmää ja vihoviimeinen asia jota kannatti tehdä. Se kun ei kuitenkaan varsinaisesti tarpeellista ole, toisin kuin moni muu osa-alue matsin taktiikasta.

Siinä on iso ero, tekeekö tuon onnistuneesti vastustajan pääkopalla leikitellen, vai tähän tyyliin että ottaa lukua ja katselee kun vyö menee vastustajan mukaan. Eli ei kai se ole ihme että katsojat hieman reagoivat että mitä vittua, kannattiko leikkiä.

Niin tämä oli ensimmäinen tappio Silvalle (UFC:ssä), 38-vuotiaana ja sitä ennen on saanut samaa paskaa kuunnella vuosikaudet. Loppuivat Chael Sonneniltakin gangsterijutut kesken kun tuli kahdesti putkeen pataan.

Siitä nyt voi olla samaa mieltä, että omaa tyhmyyttään osittain hävisi, kuten muuan Fedor Emelianenko aikanaan Fabricio Verdumille mutta eiköhän urheilija sen riskin ota, kun päättää moisella taktiikalla lähteä.

Johan tuossa yhteen väliin aina muistutettiin ettei kaveri osaa mattotekniikoita lainkaan ja siksi on aina pystyssä, ja puhutaan kuitenkin mustan vyön bjj-kaverista :D

Tietysti UFC:kin on vuosien varrella kehittynyt ja ottelijat ovat entistä monipuolisempia. Aikanaan juuri Silva ja varsinkin karatetaustainen Machida olivat vastustajilleen todella suuri päänvaiva, kuten se legendaarinen Franklin-matsikin aikoinaan osoitti. Tässä se varmaan Silvankin kohdalla suurin virhe tapahtui. Ja ottihan Alistair Overeem turpaansa vieläkin huonommalta iskijältä, sentään K1-maailmanmestari ja häviää painijalle pystyssä!

Mitenkähän nykypäivänä kävisi vaikkapa Chuck Liddellille joka ei matossa tehnyt mitään. Dan Hardyn kaltaiset kaverit taitavat olla aika katoava luonnonvara MMA:ssa ja painopiste on koko ajan enemmän hyvässä matto-osaamisessa ja sellaisessa kokonaisvaltaisessa osaamisessa kautta linjan. Ei siis välttämättä pyritä mattoon mutta jos sinne joudutaan, niin sekään ei ole enää suuri ongelma.

Tavallaan se painipuoli on pakkokin olla kuosissa, koska jenkeistä lähes jokaisella on painitaustaa collegesta ja brassit taas hallitsevat lukkopainin ja bjj:n suvereenisti.

Oma suosikkimatsini taitaakin olla edelleen UFC 44 Couture vs. Ortiz jossa The Natural pisti kyllä sellaisen paininäytöksen pystyyn, että vieläkin naurattaa. Ortizia ei oltu ennen tuota edes saatu mattoon UFC-kehässä ja Couture paitsi vei heti tonttiin niin puolusti kaikki sweepit pois ja turhautti Ortizin täydellisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös